فهرست مطالب

نشریه مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 10، پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهره بزرگمنش، هلن مربی هروی صفحه 1

    عوامل زیست محیطی ، اقتصادی اجتماعی و سیاسی بر بازاریابی گردشگری تاثیرگذار خواهند بود.تغییرات در هر یک از عناصر می تواند به عنوان یک فرصت یا یک تحدید در برنامه ریزی بازاریابی گردشگری موثر واقع شود. هدف از این تحقیق بررسی اثرات گرمایش جهانی بر پهنه های آبی ایران و تاثیرات آن بر بازاریابی گردشگری است . تحقیق حاضر به مرور مطالعات کتابخانه ای پرداخته و ضمن بررسی مباحث بازاریابی سعی در نشان دادن اهمیت عوامل زیست محیطی در صنعت توریسم دارد . در این پژوهش ابتدا بصورت مروری مقوله بازاریابی گردشگری ، اثرات گرمایش جهانی بر پهنه های آبی و اثرات گردشگری بر تغییرات آب و هوایی بررسی شد. نتایجی که از مرور مقالات و مطالعات گذشته بدست آمد نشان می دهد که گرمایش جهانی در سواحل کشور ممکن است یک تجربه ناخوشایند برای گردشگران ایجاد کند . از سوی دیگر در سطح محلی گردشگری به عنوان یک عامل موثر در تغییرات آب و هوایی شناخته می شود زیرا حرکت مردم و فعالیت های آنها در هنگام تعطیلات باعث افزایش سطح انتشار کربن می شود. صخره های مرجانی و سواحل به دلیل تغییرات آب و هوایی از بین رفته اند. کارشناسان معتقدند که آسیب های زیست محیط یکی از دلایلی است که این اتفاق افتاده است در کل ، جهانگردی از تاثیرات تغییرات آب و هوایی رنج می برد زیرا باعث ایجاد اختلال ، آسیب به زیرساخت ها و حتی مرگ می شود. بازاریابی گردشگری نیاز به همکاری های محلی و بین المللی دارد تا مشاغل و افراد بتوانند با این تغییرات سازگار شوند. صنعت گردشگری باید تدابیری اتخاذ کند تا از منابع طبیعی محافظت شود.

    کلیدواژگان: بازاریابی گردشگری، گرمایش جهانی، پهنه های آبی
  • هلن مربی هروی*، فریبا همتیان، جلیل بادام فیروز صفحه 2
  • مقاله مروری
  • سجاد نجفی شیخ جان، هلن مربی هروی، کتایون ورشوساز صفحه 3

    آلودگی خاک به یک تهدید عمده برای ایمنی مواد غذایی ، سلامت انسان و ایمنی اکولوژیکی تبدیل شده است .  مجموعه ای از حوادث آلودگی خاک مانند برنج مسموم ، برنج آلوده به کادمیوم ، مسمومیت با روی و مسمومیت با سرب منجر به بی ثباتی اجتماعی و حتی وحشت عمومی در برخی مناطق شده است. مدیریت آلودگی خاک با چالش ها و مشکلات عظیمی از جمله عدم وجود قوانین و مقررات ، ابهام مسئولیت ، عدم پاسخگویی و ، توانایی مدیریتی ضعیف مواجه است. اولین وظیفه برای پاسخگویی به چالش آلودگی خاک ، تهیه قانون خاک برای ارایه مبانی قانونی برای مدیریت محیط زیست خاک و مدیریت آلودگی خاک است. برای مدیریت آلودگی خاک و برای تامین نیازهای فعلی و آینده ، مدیریت آلودگی خاک نیاز به ایجاد یک سیستم استاندارد یکپارچه محیط زیست خاک بر اساس اصول طراحی محافظت از سلامت انسان و ایمنی اکولوژیکی دارد. مدیریت آلودگی عمدتا دو موضوع مهم را شامل می شود: ایجاد یک سیستم مسئولیت واضح که مسئولیت پاکسازی سایت های آلوده را تعیین کند و ایجاد صندوق اختصاص داده شده به این مناطق . مدیریت آلودگی خاک به یک تلاش پیچیده ، منظم و طولانی مدت نیاز دارد. تدوین قانون خاک فقط می تواند نیاز اساسی و اولیه ، تقویت یا بهبود مدیریت آلودگی خاک را برآورده کند. قانون خاک نمی تواند همه مشکلات را حل کند. بنابراین مهم و ضروری است که مکانیزمهای موثر برای مدیریت آلودگی خاک ، بهبود یابد اگرچه تا به امروز بر تحقیقات ، طبقه بندی ، ارزیابی ریسک و اصلاح مکانهای آلوده تاکید شده است.

    کلیدواژگان: قوانین کنترل ریسک، مدیریت آلودگی خاک، قانون پیشگیری و کنترل آلودگی خاک
  • هلن مربی هروی، امیر اردلان اکبریان صفحه 4

    در لیست طولانی مشکلات احتمالی ناشی از گرم شدن کره زمین ، خطرات موجود در کشاورزی از مهمترین موارد است. به طور کلی کشورهای در حال توسعه بیش از کشورهای صنعتی از اثرات گرم شدن کره زمین بر کشاورزی ضرر می کنند. هدف از تحقیق مقایسه پتانسیل گرمایش جهانی تولید چهار محصول ذرت ، گندم و سویا بوده تا نشان می دهد که کشاورزی دلیل خوبی برای خطرات ناشی از گرم شدن کره زمین است. در کشورهای در حال توسعه کشاورزی سهم بیشتری از اقتصاد را نسبت به اقتصادهای صنعتی دارد. کشاورزی صنعتی عامل اصلی انتشار گاز متان و اکسید نیتروژن است که هر یک از آنها تاثیر بی ثبات کننده تری نسبت به دی اکسید کربن بر روی آب و هوا دارند. کشاورزی علت اصلی جنگل زدایی است. تولیدکنندگان ذرت ، گندم و سویا باعث پاکسازی یا سوزاندن جنگل ها می شوند ، تخریب جنگل کربن کافی را در جو آزاد می کند .سطح زیر کشت ذرت در ایران حدود 60 هزار هکتار می باشد. در ایران در بعضی از مناطق مثل خوزستان دو بار در سال می توان ذرت را کشت کرد.  در سال زراعی 1399 بیش از 6 میلیون هکتار از اراضی زراعی کشور زیر کشت گندم رفته است .سطح زیر کشت سویا در سال جاری (1399) 86 هزا رو 500 هکتار می باشد. کشت در چهار استان گلستان، مازندران، لرستان و اردبیل بوده که در راستای توسعه کشت آزمایشی این محصول در 10 استان فارس، چهارمحال، خوزستان، گیلان، اصفهان ، خراسان شمالی، خراسان رضوی، قزوین ، تهران و زنجان آغاز شده است. نتایج بررسی پیشینه موضوع نشان می دهدکه افزایش فتوسنتز در بسیاری از محصولات مهم ، به اصطلاح3C (مانند گندم ، برنج و دانه های سویا) به کشاورزی کمک می کند. با این حال ، این علم در مورد مزایای لقاح کربن کاملا قطعی نیست. اما می دانیم که این پدیده کمک چندانی به محصولات4C (مانند نیشکر و ذرت) نمی کند . بنابراین باید قوانین و مقرراتی مربوط به انتشار کربن در عملیات کشاورزی صنعتی وضع شوند.

    کلیدواژگان: کشورهای درحال توسعه، گرمایش جهانی، تغییرات آب و هوایی، گیاهان ذرت، گندم و سویا
  • هلن مربی هروی، سجاد نجفی شیخ جان صفحه 5

    کشاورزی به منبع اصلی آلودگی آب تبدیل شده است. کشاورزی غیر پایدار یک مشکل جدی برای کیفیت آب است. تغییر سیاست های کشاورزی به سمت رشد پایدار الزامی است. این امر منجر به توسعه بسیاری از تکنیک های جدید و شیوه های مدیریت منابع یکپارچه برای رفع آلودگی کشاورزی خواهد شد.خاک یک منبع محدود است که باید به خوبی مدیریت شود تا نیازهای حال حاضر را تامین کند بدون اینکه توانایی نسل های آینده در تامین نیازهای خود را به خطر بیندازد. برداشت خاک کشاورزی برای فروش یک جرم است. هدف از تحقیق شناسایی خطرات اصلی در مزرعه و ارایه راهکارهای عملی ساده برای استفاده در مزرعه می باشد. نتایج تحقیق بر اساس پیشنهادهای کشاورزان و کارشناسان در ادبیات موضوع ارایه شده است .نتایج نشان می دهد که از بین رفتن سطح خاک ، از طریق عدم تعادل مواد معدنی یا فرسایش ، بزرگترین تهدید برای بهره وری کشاورزی است. فرسایش خاک توسط باد و آب فرایندهای اصلی از بین رفتن خاک سطحی است. اقدامات مدیریتی مناسب می تواند باعث کاهش تلفات خاک ، افزایش مواد آلی خاک ، بهبود خصوصیات فیزیکی خاک و حفظ منابع آب شود.
     

    کلیدواژگان: مدیریت خاک، کشاورزی، آلودگی منابع آب
  • هلن مربی هروی، حسین زارعی، امیر اردلان اکبریان صفحه 6

    بسیاری از روش های معمول کشاورزی خطر بالقوه ای را برای محیط زیست به وجود می آورند. در صورت وجود استانداردهای ضعیف عملکرد ، این میزان می تواند افزایش یابد. بیشترین موارد آلودگی به دلیل وجود پساب کشاورزی است که علاوه بر اینکه سبب شوری خاک می شوند حاوی کودهای شیمیایی بوده و باعث مسمومیت شیمیایی حیات وحش می شوند. هدف از تحقیق ارایه روش هایی برای کشاورزان جهت کاهش این اثرات بوده است . نتایج بررسی ادبیات موضوع نشان می دهد همه سموم دفع آفات باید مطابق با شرایط برچسب آنها استفاده شوند و کشاورزان باید از موارد قانونی عدم رعایت در استفاده آگاه باشند. همچنین باید برنامه ایی با هدف ارتقا بهترین روش استفاده و به حداقل رساندن تاثیرات زیست محیطی سموم دفع آفات اجرا شود که طی آن طیف وسیعی از موارد جهت راهنمایی و بهترین روش ها ارایه شوند. زهکشی زیرسطحی کشاورزی برای جمع آوری آبهای اضافی یک فاضلاب است که احتمال تاثیر شدید بر تالاب ها و جمعیت حیات وحش را دارد. مسمومیت گسترده پرندگان مهاجر توسط آلاینده های آب زهکشی رخ می دهد و جمعیت پرندگان آبزی در مسیرهای پرواز تهدید می شوند. بنابراین باید تغییراتی در شیوه های آبیاری به نفع کشاورزی و حیات وحش ایجاد شود زیرا آبیاری با زهکشی زیرسطحی تهدید دیگری برای حیات وحش می باشد.

    کلیدواژگان: پساب کشاورزی، حیات وحش، مدیریت در مزارع کشاورزی
  • سجاد نجفی شیخ جان، هلن مربی هروی، فروغ فرساد صفحه 7

    در مزرعه موارد بسیاری برای بهبود مدیریت پسماند و کاهش مصرف منابع وجود دارد. هدف از تحقیق شناسایی موارد موجود و نحوه مدیریت آنها می باشد. تحقیق بصورت کتابخانه ایی بوده و از ادبیات موضوع استفاده شده است . نتایج تحقیق نشان می دهد مدیریت در مزرعه در گام اول نیاز به تدوین ضوابط و قوانین دارد و در گام بعدی کشاورزان که ملزم به رعایت آن هستند. مدیریت پسماند پیشنهادی بصورت 1) اجتناب 2) کاهش3) استفاده مجدد 4) بازیافت می باشد. از جمله موارد بررسی شده در تحقیق سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی لجن فاضلاب، بقایای محصولات ، پسماند ، بسته بندی مواد ، روغن های هیدرولیک و مصرف آب می باشد . از جمله مواردی که باید کشاورزان رعایت نمایند کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی بوده و همچنین مجاز به استفاده از لجن فاضلاب غیر استاندارد و دفن هرگونه زباله در زمین های کشاورزی نمی باشند.ظروف باقی مانده سموم باید جمع آوری شده و بازیافت شوند.روغن های هیدرولیک نیز تنها باید در دستگاه های مخصوص سوزانده شوند. ظروف بسته بندی مواد باید از ظروف قابل تجزیه بیولوژیکی استفاده شود و از سمومی که مصرف آنها ممنوع شده است به دلیل خطرات زیست محیطی برای سلامت انسان و حیات وحش نباید استفاده کنند.

    کلیدواژگان: مدیریت مزرعه، سموم دفع آفات، ضایعات محصول، بسته بندی قابل تجزیه بیولوژیکی، مدیریت پسماند، مصرف آب
  • ایوب امانی کلاریجانی، هلن مربی هروی، سعیده نجفی شیخ جان صفحه 8

    همه کسانی که از سموم دفع آفات استفاده می کنند و یا با آنها کار می کنند باید الزامات، دستورالعمل ها و رهنمودهای کنترل مواجهه با آفت کش ها در کشاورزی را به خوبی درک کنند. برچسب ها همیشه باید قبل از استفاده از سموم دفع آفات خوانده شود. هدف از تحقیق بررسی چگونگی مدیریت استفاده از سموم در مزارع کشاورزی می باشد. نتایج بررسی ادبیات موضوع نشان می دهد کشاورزان مجاز به نگهداری و استفاده از سمومی که مورد تایید نیستند نشده اند همچنین حتی اگر سموم دفع آفات به طور منظم استفاده می شود ، باید با سازمانهای مرتبط مشورت شود . باید از راهنمای ذخیره سازی سموم دفع آفات برای کشاورزان و سایر کاربران حرفه ای استفاده نمود. مرزهای مزرعه زیستگاه حساسی است ورود آفت کش ها به داخل پرچین ها یا گودال ها امکان صدمه زدن به حیات وحش را دارند. زیستگاه های مرطوب مانند علفزارهای باتلاقی و مراتع نیز به آفت کش ها و علف کش ها بسیار حساس هستند. در صورت ورود به منابع آب ، حتی مقادیر کم می تواند باعث آلودگی آب شوند. رعایت مقررات مربوط به آبهای زیرزمینی نیز یک روش مدیریت است. بسیاری از سیستم های فاضلاب شهری قادر به دفع تمامی زباله های آفت کش ها نیستند. استفاده از بیوبد می تواند خطر آلودگی آبها ناشی از فعالیتهای آفت کشها را به حداقل برساند. در مواردی که سرعت باد بیشتر از 4 تا 6 مایل در ساعت یا 6.5 تا 9.6 کیلومتر در ساعت باشد، شرایط برای سم پاشی نامناسب است. در مزرعه ، مخلوط کردن و پرکردن سمپاش ها باید با فاصله حداقل 10 متر از منابع آب و حداقل 50 متر از چشمه ها ، چاه ها و گمانه ها انجام شود. علاوه بر این باید از هرگونه ریختن در مجراها یا زه کشهای مزرعه جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: دفع سموم، دفع کردن ظروف سموم، شستشوی سمپاش ها، کاربرد صحیح سموم
|
  • Zohreh Bozorgmanesh, Helen Morabi Heravi * Page 1

    Environmental, socio‐economic, and political factors affect tourism marketing. Changes in any of the elements can be significant as an opportunity or threat to tourism marketing planning. This study investigates the effects of global warming on Iran’s water bodies and its effects on tourism marketing. The present study reviews library studies and examines the importance of environmental factors in the tourism industry while examining marketing issues. In this study, a review of tourism marketing was first carried out to examine the effects of global warming on water bodies and the effects of tourism on climate change. Previous studies show that global warming on the country’s coast may create an unpleasant experience for tourists. On the other hand, at the local level, tourism is a significant factor in climate change because mobility and activity during the holidays increase the level of carbon emissions. Coral reefs and beaches have become extinct due to climate change. Experts believe that environmental damage is one of the reasons behind this outcome. In general, tourism suffers from climate change because it causes disruption, damage to infrastructure, and even death. Tourism marketing requires local and international collaboration so that businesses and individuals can adapt to these changes. The tourism industry must take the required measures to protect natural resources.

    Keywords: Tourism marketing, Global warming, Water bodies
  • Helen Morabi Heravi *, Fariba Hemtian, Jalil Badam Firooz Page 2
  • Sajjad Najafi Sheikh Jan, Helen Morabi Heravi, Katayoun Varshosaz Page 3

    Soil pollution has become a major threat to food safety, human health, and ecological safety. A series of soil contamination events such as poisoned rice, cadmium contaminated rice, land poisoning and lead poisoning have led to social instability and even public panic in some areas. Soil pollution management faces huge challenges and problems such as lack of rules and regulations, ambiguity of responsibility, lack of accountability, and poor management ability. The first task to meet the challenge of soil pollution is to prepare the soil law to provide the legal basis for soil environment management and soil pollution management. To manage soil pollution and to meet current and future needs, soil pollution management requires the creation of an integrated standard system of soil environment based on the basic design principles of protection of human health and ecological safety. Pollution management mainly involves two important issues: creating a clear system of responsibility that determines the responsibility of cleaning up contaminated sites, and establishing a fund dedicated to these areas. Soil pollution management requires a multifaceted, organized, and long-term effort. The enactment of soil law can only meet the basic need to strengthen or improve soil pollution management. Soil law cannot solve all problems. Therefore, it is important and necessary to improve effective mechanisms for soil pollution management, although to date, emphasis has been placed on research, classification, risk assessment, and remediation of contaminated sites.
     

    Keywords: Risk control rules, Soil pollution management, Law on Prevention, Control of Soil Pollution
  • Helen Morabi Heravi a, Amir Ardalan Akbarian Page 4

    In the long list of possible problems caused by global warming, the hazards in agriculture are among the most important. In general, developing countries suffer more from the effects of global warming on agriculture than industrialized countries. This study aimed to compare the global warming potential of the three crops, corn, wheat, and soybeans, to show that agriculture is a good reason for addressing the risks of global warming. In developing countries, agriculture has a larger share of the economy than industrial economies. Industrial agriculture is a significant emitter of methane and nitrous oxide, each of which has a more destabilizing effect on the climate than carbon dioxide. Agriculture is the leading cause of deforestation. Corn, wheat, and soybean producers clear or burn forests. Deforestation releases enough carbon into the atmosphere. The area under corn cultivation in Iran is about 60,000 hectares.
    In some areas, such as Khuzestan, corn can be grown twice a year. In the crop year 2020, more than six million hectares of the country’s agricultural lands have been planted with wheat. In 2020, the area under soybean cultivation was 86,500 hectares. Cultivation has been done in the four provinces, Golestan, Mazandaran, Lorestan, and Ardabil. For development purposes, the experimental cultivation of the crop has commenced in ten other provinces, including Fars, Chaharmahal, Khuzestan, Guilan, Isfahan, North Khorasan, Khorasan Razavi, Qazvin, Tehran, and Zanjan. The literature review results show that increasing photosynthesis in many important crops, the so-called 3C (e.g., wheat, rice, and soybeans), helps agriculture. However, the knowledge about the benefits of carbon fertilization is not entirely conclusive. Nevertheless, we know that this phenomenon does not substantially help 4C products (e.g., sugarcane and corn). Therefore, laws and regulations related to carbon emissions in industrial, agricultural operations should be enacted.

    Keywords: Developing Countries, Global Warming, Climate Change, Corn, Wheat, and Soybean Plants
  • Helen Morabi Heravi, Sajjad Najafi Sheikh Jan Page 5

    Agriculture has become the primary source of water pollution. Unsustainable agriculture is a severe problem for water quality. Changing agricultural policies toward sustainable growth is imperative, which will lead to the development of many new techniques and methods of integrated resource management to eliminate agricultural pollution. Soil is a limited resource that must be well managed to meet current needs without compromising the ability of future generations to meet their own needs. Harvesting agricultural soil for sale is a crime. This study aims to identify the main hazards on the farm and provide simple, practical solutions for use on the farm. The results of the research are based on the suggestions of farmers and experts in the literature. The results show that soil loss, either through mineral imbalance or erosion, is the greatest threat to agricultural productivity. Soil erosion by wind and water is the primary process of surface soil loss. Proper management measures can reduce soil losses, increase soil organic matter, improve soil physical properties, and conserve water resources.

    Keywords: Soil management, Agriculture, Water Resources Pollution
  • Helen Morabi Heravi, Hossein Zarei, Amir Ardalan Akbarian Page 6

    Many standard agricultural practices pose a potential risk to the environment. This rate could increase in the presence of poor performance standards. Most pollution cases are because of the existence of agricultural effluents, which in addition to causing soil salinity, contain chemical fertilizers and cause chemical poisoning in wildlife. The present study aimed to provide methods for farmers to reduce these effects. The literature review results show that all pesticides should be used under their label conditions, and farmers should be aware of legal cases of non-compliance in usage. A program should also be implemented to promote the best use and minimize the environmental impact of pesticides, during which a wide range of cases should be provided for guidance and best practices. Agricultural subsurface drainage to collect excess water is wastewater that is likely to impact wetlands and wildlife populations severely. Extensive poisoning of migratory birds occurs by drainage water contaminants, and the population of waterfowl is threatened on their flight paths. Therefore, changes must be made in irrigation practices in favor of agriculture and wildlife because subsurface drainage irrigation is another significant threat to wildlife.

    Keywords: Agricultural Effluent, Wildlife, Management in Agricultural Farms
  • Sajjad Najafi Sheikh Jan, Helen Morabi Heravi, Forough Farsad Page 7

    There are many things on the farm to improve waste management and reduce resource consumption. This research aims to identify the existing cases and how to manage them. The research is a library study in which the subject literature has been reviewed. The research results show that farm management at first requires the development of rules and regulations, and in the next step, farmers are required to comply with those rules and regulations. The proposed waste management approach is 1) avoidance, 2) reduction, 3) reuse, and 4) recycling. Among the items studied in the research are pesticides and chemical fertilizers for sewage sludge, crop residue, waste, packaging materials, hydraulic oils, and water consumption. Among the things that farmers must observe is to reduce the use of pesticides and chemical fertilizers and not to use non-standard sewage sludge. They should also refrain from burying waste in agricultural lands. The remaining containers of pesticides must be collected and recycled. Hydraulic oils should only be burned in special machines. Packaging should be done using biodegradable containers. Also, prohibited pesticides should not be used because of their environmental hazards to humans and wildlife.

    Keywords: Farm Management, Pesticides, Crop Residue, Biodegradable Packaging, Waste Management, Water Consumption
  • Ayub Amani Kola Rijani, Helen Morabi Heravi, Saeedeh Najafi Sheikh Jan Page 8

    Everyone who uses or works with pesticides should understand the requirements, instructions, and guidelines for pesticide control in agriculture. Affixed labels should always be read before using pesticides. This study aims to investigate how to manage the use of pesticides in agricultural fields. The results of the literature review show that farmers are not allowed to possess and use unauthorized pesticides. Also, even if pesticides are used regularly, farmers should consult with relevant organizations. Farmers and other professional users should use pesticide storage instructions. Farm boundaries are a sensitive habitat. Pesticides entering hedges or pits can damage wildlife. Wet habitats such as swamps and pastures are also susceptible to pesticides and herbicides. Even small amounts of toxic material can cause water pollution. Observance of groundwater regulations is also a management method. Many municipal sewage systems are unable to dispose of all pesticide waste. Utilizing biobeds can minimize the risk of water pollution caused by pesticide activities. Conditions are not suitable for spraying in cases where the wind speed is more than 4 to 6 miles per hour or 6.5 to 9.6 kilometers per hour. In the field, mixing and filling sprayer equipment should be done at a distance of at least 10 meters from water sources and at least 50 meters from springs, wells, and boreholes. In addition, any spills in ducts or drains should be avoided in the field.

    Keywords: Pesticide Disposal, Pesticide Container Disposal, Pesticide Sprayer Washing, Proper Use of Pesticides