فهرست مطالب

نشریه نظریه و عمل در برنامه درسی
پیاپی 15 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/19
  • تعداد عناوین: 12
|
  • منصوره ایران نژاد، مریم صفرنواده*، نعمت الله موسی پور، محبوبه اظهری، عبدالسعید محمدشفیعی صفحات 5-36

    در برنامه جدید کارورزی تربیت معلم ایران، نقشی اساسی برای «استاد راهنما» لحاظ شده است. استاد راهنما یکی از اضلاع اصلی سه‎گانه انسانی کارورزی جدید است که در کنار «معلم راهنما» و «دانشجومعلم» به ایفای نقش راهبری دو عنصر دیگر اقدام می‎کند. در این مقاله تلاش شده است تا تجربه زیسته استادان راهنمای دارای تجربه اجرای همه برنامه‎های کارورزی (1-4)، که در اولین نوبت اجرای آن مشارکت داشته‎اند، از طریق مصاحبه با 26 نفر در یازده استان کشور، بازخوانی و بر اساس آن، تصویر برنامه‎های کارورزی ترسیم گردد. تجربه این گروه نشان می‎دهد که برنامه‎های کارورزی دارای «مقبولیت» بوده‎اند و توانسته‎اند به توسعه شایستگی‎های دانشجومعلمان، افزایش توانایی معلمان راهنما و حتی بهبود آگاهی استادان راهنما کمک کنند. باوجوداین، اجرای اولین دوره این برنامه با مشکلات اجرایی و پشتیبانی همراه بوده و استادان راهنمای کارورزی باور دارند که «برنامه جدید کارورزی باید حفظ شود» و در برخی جنبه‎ها، «اصلاح گردد».

    کلیدواژگان: تربیت معلم، برنامه جدید کارورزی، استاد راهنما، دانشگاه فرهنگیان
  • علیرضا هوشمند، بختیار شعبانی ورکی*، مقصود امین خندقی، علی مقیمی صفحات 37-70

    نظریه پردازی در برنامه درسی روش شناسی تدوین نظریه است و بر این اساس دو ساختار تبیینی و تفهمی برای تدوین نظریه ها مشخص شده است. نظریه های تبیینی به سیاق علوم تجربی و نظریه های تفهمی با در نظر گرفتن درجاتی از درگیر شدن شخصی، تکرار ناپذیری و فهم پیچیدگی ها تدوین می شوند. در این مقاله دو ایده اصلی نظریه پردازی عینیت گرا-کاهش گرا و ذهنیت گرا -رمز و راز گرا و شاخه نومفهوم گرایی مربوط به آن در انطباق با نظریه های تبیینی و تفهمی قرار می گیرند و نابسندگی آنها در مواجهه با ساحت های حیات انسانی مشخص می شود. عصب پدیدارشناسی به عنوان درمان نابسندگی بخشی نگری و تفکیک منابع معرفتی و ذهنی معرفی و بر اساس اصول آن، مسایل به شکل شبکه ای از وجوه مختلف پدیدارهای متنوع و حالت های ناظر بر محتوای آنها صورت بندی می شود.

    کلیدواژگان: نظریه پردازی، نظریه برنامنه درسی، تبیین، تفهم، تبیین تفهمی، عصب پدیدارشناسی
  • نسرین نجاتی برزکی، سید احمد مدنی*، محمد امینی صفحات 71-106

    در این تحقیق میزان تسلط دانش آموزان دختر دوره دوم ابتدایی روی محتوای علوم و ریاضیات مورد بررسی قرار گرفته و ارتباط سطح تسلط با «قابلیت یادگیری» محتوای برنامه درسی تحلیل شده است. تحقیق حاضر از نوع آمیخته (کمی-کیفی) است. 914 نفر از دانش آموزان دختر دوره دوم ابتدایی به عنوان نمونه آماری به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. داده های مورد نیاز برای پایه های چهارم و پنجم از آزمون های پایانی محقق ساخته گردآوری گردید و برای دروس علوم و ریاضیات پایه ششم نیز از آزمون های سراسری این پایه استفاده شد. پایایی آزمون های محقق ساخته نیز بر حسب ضریب آلفای کرونباخ بین 77/0 تا 86/0 محاسبه شد که مطلوب بود. میزان یادگیری دانش آموزان تقریبا در نیمی از مطالب دروس علوم  و تقریبا در تمامی مطالب دروس ریاضی زیر سطح تسلط است. به نظر می رسد «قابلیت یادگیری» محتوای این دروس به عنوان یکی از مهم ترین عوامل شایسته توجه بیشتر است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، محتوا، انتخاب محتوا، معیار قابلیت یادگیری، درس علوم، درس ریاضی، دوره دوم ابتدایی
  • نادر سلسبیلی* صفحات 107-149

    سوال اساسی این مطالعه آن استکه ویژگی های چارچوب برنامه درسی مرجع زبان آموزی که متکی به مبانی نظری وتجربیات نظامهای آموزشی در حوزه برنامه درسی و آموزش مهارتهای زبانی دوره ابتدایی باشد، چیست؟ و اینکه کدامیک از این ویژگی ها، از دید متخصصان برنامه درسی و موضوعی زبان آموزی فارسی دوره ابتدایی، برای کاربرد در تدوین برنامه درسی زبان آموزی فارسی دوره اول ابتدایی، دارای اعتبار است؟ بررسی منابع مطالعاتی و پژوهشیدر حوزه زبان آموزی و استخراج ویژگی های مولفه های برنامه درسی مرجع آن باتوجه به مبانی نظری و دانش موجود، از طریق مطالعه توصیفی و سنتز پژوهی صورت پذیرفته. در بخش اعتبارسنجی ویژگی های مولفه های تشکیل دهنده برنامه درسی زبان آموزی نیز، از روش بررسی میدانی و ابزار پرسش نامه نگرش سنج در جامعه و نمونه متخصصان مورد نظر، استفاده شده است و در قالب جداول اعتبار سنجی مولفه های برنامه درسی مرجع زبان آموزی و مولفه بستر اجراء، جمع بندی و خلاصه سازی شده است. اظهارنظر متخصصان و میزان توافق آنها با ویژگی های برنامه درسی مرجع در این جداول مشخص شده است.

    کلیدواژگان: ویژگی های برنامه درسی مرجع زبان آموزی، مهارت های زبانی، چارچوب مرجع زبان آموزی در نگاهی جهانی، مولفه های برنامه درسی، زبان اموزی فارسی دوره اول ابتدایی
  • سیده صدیقه عسگری، احمدرضا نصر*، محمدجواد لیاقتدار، ابراهیم ریحانی صفحات 151-192

    «هدف از این مقاله، بررسی ارتباط بین مبحث جبر در کتاب های درسی گذشته با چگونگی سازماندهی این موضوع توسط معلمان ریاضی در زمان حال است. با این هدف، دو محور مورد مطالعه قرار گرفته است که یکی نحوه آغاز و ارایه مبحث جبر در تاریخ ریاضی ایران و در کتاب های درسی ریاضی در دوره های گذشته در ایران و دیگری، نقش محتوای کتاب های گذشته در شکل گیری سازماندهی و تدریس جبر توسط معلمان ریاضی است. روش تحقیق، تحلیل محتوا و تحلیل تاریخی و اسنادی بوده است. این مطالعه نشان داد دانش و روش های آموزشی معلمان منطبق بر محتوای جبر کتاب فعلی ریاضی هفتم نیست و حدود 3/1 دانش آنان، مبتنی بر تجربه های حاصل از محتوای کتاب های درسی گذشته است.»

    کلیدواژگان: دانش معلمان ریاضی، کتاب های درسی، جبر، تاریخ برنامه درسی
  • مرتضی مرتضوی*، زهرا گویا، حسن ملکی، سهیلا غلام آزاد صفحات 193-228

    تبیین چالش های اجرای ارزشیابی توصیفی برای درس ریاضی در دوره ابتدایی، بخشی از یک طرح پژوهشی بود که در این مقاله به آن پرداخته شده است. این پژوهش به رویکرد کیفی و روش پدیدارشناسی انجام شد و در آن، 24 معلم داوطلب دوره ابتدایی شرکت کردند. داده های پژوهش از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته، یک جلسه هم اندیشی و یادداشت های میدانی و تعامل بین پژوهشگران جمع آوری شد. این کار، به قصد مثلثی سازی (همسوسازی) جهت اعتبار داده ها و اعتماد یافته ها انجام شد. پس از چند مرحله کاهش نظام وار داده ها، چالش های شناسایی شده در چهار مقوله اصلی «چالش های سیاست گذاری»، «چالش های اجرایی - آموزشی»، «چالش های مفهومی» و «چالش های فرهنگی - اجتماعی» برچسب گذاری شدند. نتیجه گیری این پژوهش، ارایه تصویر روشن تری از چگونگی اجرای طرح ارزشیابی توصیفی از دید معلمان دوره ابتدایی است که مجریان اصلی آن هستند و ضرورت دارد سیاست گذاران، برای رویارویی اصولی با این چالش ها، چاره اندیشی نمایند.

    کلیدواژگان: ارزشیابی توصیفی، ریاضی، دوره ابتدائی
  • نیلوفر مرتضی نژاد* صفحات 229-276

    هدف پژوهش حاضر، طراحی الگوی مناسب برای اجرای کارآفرینی در هنرستان های فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی بود. روش پژوهش کیفی از نوع نظریه برخاسته از داده ها بود. به این منظور از مطالعه تطبیقی، سندکاوی و یافته های پژوهشی و مصاحبه با صاحبنظران استفاده شد. در بخش مصاحبه، نمونه گیری از نوع هدفمند بود و تا حد اشباع داده ها ادامه یافت که در مجموع با 12 نفر مصاحبه شد. در نهایت الگوی مناسب در شش مقوله با مفاهیم اصلی و فرعی حاصل شد که از جمله، تغییرات درونزاد و برونزاد و جمعیت شناختی، اقدامات مشارکتی، ویژگی های فردی، تسهیل کننده های سازمانی، اقتصادی، فرهنگی، انگیزش و نگرش، نیروی انسانی، چالش های دانش آموختگان، برنامه درسی، نیروی انسانی، سیاستگذاری، فضا و امکانات تایید شد. با توجه به نتایج حاصل پیشنهاد می شود روند سیاستگذاری و قوانین مرتبط با تولید و درآمدزایی هنرستان های فنی و حرفه ای با انعطاف پذیری بیشتری تعریف و در تعیین رشته ها به نیازهای محلی توجه گردد.

    کلیدواژگان: مدل پارادایمی، کارآفرینی، هنرستان فنی و حرفه ای
  • مریم قاسمی، هاشم فردانش*، جواد حاتمی، سلیمان احمدی صفحات 277-310

    پژوهش حاضر با هدف طراحی، اجرا و ارزشیابی یادگیری الکترونیکی بر اساس پارادیم سوم و چهارم نظریه کاشمن انجام شد. روش پژوهش روش شبه آزمایشی و به روش آمیخته(کیفی و کمی) انجام شد. جامعه ی آماری دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد مجازی دانشکده آموزش پزشکی شهید بهشتی تهران بودند، با روش نمونه گیری در دسترس دانشجویان رشته آموزش پزشکی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه رضایت، انگیزه و آزمون دوره بود. که میزان پایایی آنها به ترتیب 86% و86% و 83%محاسبه شد. داده هایکمی و کیفی پژوهش به ترتیب با استفاده از روش تحلیل کواریانس چند متغیری و آزمون تعقیبی توکی و طریق نرم افزارmaxquda12  تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان دهنده ی اثربخشی طراحی های انجام شده بر اساس پارادیم سوم و چهارم نسبت به روش های موجود از نظر دانشجویان دانشکده آموزش پزشکی در هر سه متغیر پیشرفت، انگیزه و رضایت بود.

    کلیدواژگان: تکنولوژی آموزشی، پارادیم سوم، پارادیم چهارم، یادگیری الکترونیکی، آموزش پزشکی، پیشرفت تحصیلی، انگیزه، رضایت
  • مرتضی بازدار، کورش فتحی واجارگاه*، محبوبه عارفی، مقصود فراستخواه صفحات 311-346

    این پژوهش قصد دارد برنامه درسی زیرزمینی را در حوزه قومیت تبیین و شواهد عملی آنرا از محیط مدارس ایران،ارایه کند. رویکرد حاکم بر پژوهش حاضر ، باتوجه به ماهیت موضوع پژوهش ،کیفی  است. ابزارها و روش های  گرداوری داده ها  در  این پژوهش، مصاحبه و مشاهده است .براساس نتایج این تحقیق،وقتی در برنامه های درسی رسمی،قومیت ها از جایگاه مناسبی برخوردار نباشند ودر بسیاری از موارد،تحقیر فرهنگی خرده فرهنگ ها را به دنبال داشته باشد،به عبارتی وقتی اشغال فرهنگی در مدارس اتفاق می افتد،در چنین شرایطی، قومیت به عنوان یکی از زمینه های اصلی شکل گیری برنامه های درسی زیرزمینی به شمار می رود.همچنین براساس تحلیل داده ها،7 مضمون اصلی مربوط به این پژوهش عبارتنداز:ارجحیت زبان مادری بر زبان رسمی،تعصب قومییتی ،مخالفت با محتوای برنامه درسی رسمی،بکارگیری نمادهای قومیتی در مدارس،گسترش موسیقی قومیتی و نمادهای آنها ، تحقیر قومیت های دیگر و گسترش افکار تجزیه طلبانه

    کلیدواژگان: اشغال فرهنگی، برنامه درسی زیرزمینی، قومیت، نظریه مقاومت
  • عادل علی پور، مجید علی عسگری*، علی حسینی خواه، غلامرضا حاج حسین نژاد صفحات 347-382

    هدف اصلی این مطالعه تبیین عناصر برنامه درسی برای توانمندسازی شغلی کودکان کم توان ذهنی است. رویکرد مورد استفاده، کیفی و از نوع سنتز پژوهی است. نتایج این مطالعه نشان داد که اهداف کلی آموزش کودکان کم توان ذهنی را می توان در چهار دسته؛ رشد همه جانبه کودکان کم توان ذهنی؛ برقرار نمودن روابط مفید و موثر با دیگران؛ پذیرش مسئولیت اجتماعی؛ کفایت اقتصادی تقسیم کرد؛ و به تبع این اهداف محتوای برنامه درسی برای کودکان کم توان ذهنی ارایه گردید؛ همچنین نتایج نشان داد که یک روش تدریس نمی تواند جوابگوی نیازهای همه جانبه کودکان کم توان ذهنی باشد، بنابراین معلمان می توانند از روش های تدریس مختلف استفاده کنند و روش سنجش عملکردی همراه با ارزشیابی ملاک مرجع موثرین روش ارزشیابی از آموخته های دانش آموزان کم توان ذهنی می تواند باشد.

    کلیدواژگان: components of curriculum، mentally retarded ‎children، job empowerment.‌
  • صغری ملکی*، غلامعلی احمدی، محمود مهرمحمدی، محمدرضا امام جمعه صفحات 383-424

    هدف این  مطالعه تطبیقی ، ارزیابی برنامه کارورزی دانشگاه فرهنگیان(برنامه قصد شده) از منظر تجارب جهانی بود. بدین منظور عناصر این برنامه به تفکیک، با عناصر برنامه کارورزی سه کشور استرالیا، کانادا و سنگاپور مقایسه و سپس تحلیل شد. این مطالعه که با روش تطبیقی و بهره گرفتن از الگوی بردی، در مرحله ای و روش تحلیلی استنباطی در مرحله ای دیگر انجام شده است، نشان داد برنامه کارورزی سه کشور سنگاپور، کانادا و استرالیا با وجود پراکندگی فرهنگی،جغرافیایی و...، در بسیاری از عناصر، نزدیکی زیادی با هم و برنامه کارورزی ایران (دانشگاه فرهنگیان) اختلاف زیادی با آن ها دارد. این اختلاف ها در بخش اهداف، محتوا، تعیین نقش و مسئولیت معلمان راهنما، عنصر زمان و ارزشیابی بسیار بارز است.

    کلیدواژگان: کارورزی تاملی، کارورزی تکنیکی، بررسی تطبیقی، عناصر برنامه کارورزی
  • مژگان کرد، یحیی قائدی*، سعید ضرغامی همراه، رمضان برخورداری صفحات 425-454

    در دیدگاه های جدید برنامه درسی، تجربه های غیررسمی و زیست شده دانش آموزان همچون تجربه های رسمی و طرح شده ارزشمند هستند. هدف اصلی این پزوهش بررسی تجربه و معنای زندگی خوب در برنامه درسی غیر رسمی است. بدین منظور تجربه و معنای زندگی خوب نزد دانش آموزان با و اسطه گری اینستاگرام  بررسی شد. برای دستیابی به این هدف روش نظریه مبنایی مناسب دانسته شد و با 7 نفر از دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهرستان ایذه مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شد. یافته ها در نه مقوله : شهرت، افراط و تقلید، احساس ذهنی خوشایند، تجربه غرق شدگی، افت تحصیلی، روابط خانوادگی، آسیب جسمی و روحی، یافتن مسیر شغلی و کسب مهارت ها و چهار طبقه مفهومی جهت گیری ها، رفتارها، تجربه ها و عملکردها قرار گرفتند که نشان دهنده تجربه و معنایی لذت گرا و خواسته محور از زندگی خوب نزد دانش آموزان است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، زندگی خوب، اینستاگرام
|
  • Mansoreh Irannejad, Maryam Safarnavadeh*, Nematollah Mousapour, Mahbubeh Azhari, Abdolsaid Mohammad Shafiee Pages 5-36

    In the new internship program for Iranian Teacher Educaton Courses, a key role for the "supervisor" has been taken into account. This paper attempts to recapture the experience of living masters of the Guide, which has experience in implementing all the internship programs (1-4) that participated in its first implementation, through an interview with 26 people in 11 provinces of the country. The basis of this is the image of the internship program. The experience of this group shows that internship programs have been "accepted" and have been able to help develop student literacy competences, increase the ability of guidance teachers, and even improve the knowledge of guidance professors. However, the implementation of the first part of this program is accompanied by problems of implementation and support, and the professors of the internship guide believe that "the new internship program should be maintained" and, in some respects, "be amended".

    Keywords: Teacher Education, new internship program, supervisor, university of Farhangian
  • Alireza Hooshmand, Bakhtiar Shabani Varaki*, Maghsood Amin Khandaghi, Ali Moghimi Pages 37-70

    Curriculum theorizing is the methodology of the theory development. We recognize, two approaches to curriculum theorizing; explanation and understanding. Explanation resemble the processes of theorizing like natural scientist does and understanding is an approach to theorizing with its personal engagement consideration, uniqueness evolve from the complexity of and unrepeatable educational phenomena. In this article, two main ideas, objectivism-reductionism, subjectivism-mystrianism and a branch of the second idea so called; conceptualism are examined. It is argued that all three ideas are corresponding with the explanation or understanding and so their deficiency in human life is determined. It is argued that neurophenomenology could be considered as a remedy for the fragmental deficiency and incompetence of the current dominant positions in curriculum theorizing. We called the neurophenomenology inspired theorizing as; "understanding explanation" and explain it in reference to the Varrellas, Varelachr('39')s methodology of reciprocal constraints.

    Keywords: theorizing, curriculum theory, explanation, understanding, understanding explanation, neurophenomenology
  • Nasrin Nejati Barzoki, Seyed Ahmad Madani*, Mohammad Amini Pages 71-106

    In this research we investigated female elementary students’ level of mastery over science and mathematics content and explained the nature of relationship between students’ level of mastery and learnability of content in science and mathematics. 914 female students of public senior elementary schools in Kashan were recruited. The needed data for fourth and fifth graders were gathered through researcher-made tests; the data related to sixth graders were gathered through standard exams taken from the students of this grade in the end of semester. Content validity of tests was verified by connoisseur teachers in each grade and was confirmed by structural equation modelling. For explaining the quantitative findings, we implemented 9 interviews with experienced and expert teachers which were selected through purposeful sampling method. The main analysis revealed that students learning is significantly lower than the mastery level in almost half of the science syllabus and all of the mathematics syllabus.

    Keywords: Curriculum, Content, Selection of Content, Learnability, Science, Math, Senior Elementary
  • Nader Salsabili* Pages 107-149

    The main question of this study is that: “what are the reference characteristics of language arts curriculum in the first-cycle of Primary School on the base of theoretical framework and the related practices of some education systems in the field of language arts curriculum and instruction”. The subsidiary question is that: “from the viewpoint of Farsi language arts practitioners and language arts curriculum experts in primary school, which of these characteristics are valid and trustworthy for applying in developing the Farsi language arts curriculum in the first-cycle of Primary School. In the first step through a descriptive inquiry and research synthesis to study the theoretical framework and related experiences and practices in a few education systems, including: Japan, some states in United States of America and Finland, the reference characteristics of language arts curriculum in the first-cycle of Primary School and its consisted components are elicited.

    Keywords: language arts curriculum, reference characteristics, primary school, first-cycle of primary school, curriculum components
  • Seyede Sedigheh Asgari, Ahmadreza Nasr*, Mohamadjavad Liaghatdar, Ebrahim Reyhani Pages 151-192

    The aim of this paper is to study the relationship between algebra content formation in mathematics textbooks and the mathematics teachers’ current knowledge. Based on this aim, we have considered three subjects: 1. mathematics teachers’ current knowledge of algebra, 2. the beginning and presentation methods of algebra content on the number of selected previous textbooks and 3.the role of previous textbooks content in teacher knowledge forming. Research Methodology had been a survey, content analysis, and historical and documentary analysis. This study showed that the teacherschr('39') knowledge and teaching methods do not coincide with the algebra content of the current seventh-grade mathematics textbook, and about 30% of teachers’ knowledge is based on the experiences of the previous textbooks.

    Keywords: Mathematics teachers’ knowledge, Mathematics textbooks, Algebra, The history of curriculum
  • Morteza ءortazavi*, Zahra Gooya, Hasan Malaki, Soheila Gholamazad Pages 193-228

    The present study aimed at identifying the challenges of “descriptive evaluation” program launched by the Ministry of Education in Iran in 2004, nationwide. The research was designed through employing qualitative approach and phenomenography to better understand the challenges which elementary teachers had with evaluation of “mathematics” as one of the subject matters. The participants of the study were 24 elementary teachers who voluntarily participated in this study.  The data were collected through semi- structured interviews, a focus group and researchers’ field notes and their interactive discussions about interviews and focus group. Four main categories of challenges were identified: “policy- making”, “executive- education”, “conceptual” and “social- cultural”. It is concluded that a clearer picture of challenges that elementary teachers encounter with this program while teaching mathematics needs to be presented. It is necessary for policy- makers and planners to find more rational solutions for these challenges.

    Keywords: Descriptive Evaluation, Mathematics at the Elementary School, Challenges of Implementing Descriptive Evaluation
  • Niloufar Mortazanejad* Pages 229-276

    The study aimed to design an appropriate model for entrepreneurship implementation in technical-professional schools of West Azerbaijan province. The research method, was qualitative based on grounded theory. So, the systematic approach of grounded theory was used along with comparative study, document inquiry, and research findings. Finally triangulation of resulted data and semi-structured interviews implemented. Sampling method was purposeful and continued until data saturation that ended with 12 interviewees. Finally there was an appropriate model including six main categories with subcategories and concepts; the significance of factors such as: inward, outward and demographical changes, cooperative actions, individual traits, organizational, economic, and cultural facilitators, motivation and attitude, human resources, , work force, policy making, space and possibilitieschr('39')  challenges were confirmed. It is recommended to define the policies regarding production and fundraising in technical-professional schools more flexible and regard to local needs and facilities.

    Keywords: paradigmatic model, Entrepreneurship, Technical-Professional Schools
  • Maryam Ghasemi, Hashem Fardanesh*, Javad Hatami, Soleiman Ahmady Pages 277-310

    The purpose of this study was to design, implement and evaluate e-learning based on the third and fourth Paradigms of Kashmanchr('39')s theory. The research method was quasi-experimental and mixed (qualitative and quantitative). The statistical population of the undergraduate students of Shahid Beheshti Medical Education Faculty of Tehran was selected by sampling method available to students of medical education. The data collection tool was a questionnaire of satisfaction, motivation and period test. Their reliability was calculated 86%, 86% and 83%, respectively. The quantitative and qualitative data were analyzed using multi-variable covariance analysis, Tukey post hoc test and maxquda12 software. The results of this study showed that the effectiveness of the design was based on the third and fourth paradigms in comparison with the existing methods from the viewpoint of the students of the medical education faculty in all three variables of development, motivation and satisfaction.

    Keywords: Educational Technology, Paradigm 3, Paradigm 4, Electronic Learning, Medical Education, Academic Achievement, Motivation, Satisfaction
  • Adel Alipoor, Majid Aliasgari, Ali Hosseinikhah, Gholamreza Hajhosseinnejad Pages 347-382

    The main purpose of this study is to explain the components of the curriculum for job empowerment of mentally retarded children. The applied approach is qualitative and research synthesis, which was done. The results of this study showed that the general objectives of teaching mentally retarded children can be categorized into four categories: the comprehensive development of mentally retarded children; the establishment of useful and effective relationships with others; the acceptance of social responsibility; the economic adequacy; and, consequently, the content of the curriculum content for children Subjective mental retardation was presented. Also, the results showed that only one teaching method cannot meet the needs of the mentally retarded children in a comprehensive manner, so teachers can use different teaching methods and the method of functional measurement with the evaluation of effective reference criteria is the most effective method of evaluating the knowledge gained by these children.

    Keywords: components of curriculum, mentally retarded children, job empowerment
  • Pages 383-424

    comparative study was to evaluate Farhangian University internship program (intended program) from the perspective of global experience. For this purpose, the elements of this program were compared separately with the elements of the internship program of three countries, Australia, Canada and Singapore, and the collected data were analyzed. This study, which was carried out within a comparative framework and using the range model, in one phase and the inferential analytical method in another phase. The findings showed that the internship program of three countries including Singapore, Canada and Australia, have a lot in common regarding many elements; despite the cultural, geographical diversity. But data indicated a great distance between these three countries and the internship program of Iran (Farhangian University). These differences are very evident in the objectives, content, determination of the role and responsibility of tutors, the element of time and assessment.

  • Mozhgan Kord, Yahya Ghaedy*, Saeid Zarghami-Hamrah, Ramazan Barkhordari Pages 425-454

    In the new perspectives of the curriculum, informal and lived experiences of students are as valuable as formal and planned experiences. The main purpose of this research is to examine the experience and meaning of good life in informal curriculum. To this purpose, the experience and meaning of a good life for students through Instagram mediation were examined. To achieve this goal, grounded theory method was considered appropriate and semi-structured interviews were conducted with 7 female high school students in Izeh city. Findings in nine categories: celebrity, extremes and imitation, pleasant mental feeling, flow experience, academic failure, family relationships, physical and mental harm, finding a career path and gaining skills and four conceptual classes of orientations, behaviors, experiences And the performances.it represents a experience and meaning hedonistic and   preference-satisfaction of good life for students.

    Keywords: informal curriculum, good life, instagram