فهرست مطالب

مجله راهبرد سیاسی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 13، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عباس تقوائی*، عاطفه لرکجوری صفحات 1-15

    با شیوع بیماری «کرونا» و سپس بحران همه گیری آن، اخبار مربوط به این بیماری ویروسی در صدر عموم رسانه های جهان قرارگرفته و تبدیل به موضوع مهم روز شد. تا قرن 21 میلادی که موجی از بیماری هایی با ویژگی های مشابه نظیر «سارس»، «آنفلوانزای خوکی» و «مرس» در مناطقی از جهان گسترش یافت، درکی درخور از موضوعات این چنینی وجود نداشت. حقوق بین الملل به عنوان حقوق حاکم بر جامعه جهانی، وظیفه وضع قواعدی را جهت تنظیم مناسبات فرامرزی میان واحدهای سیاسی عهده دار است ولی تعاریف قدیمی از این شاخه از حقوق، باتوجه به توسعه دامنه موضوعات و تابعان آن جامعیت خود را ازدست داده بود لذا دچار تحول گردید. در آثارجدید حقوق بین الملل ضوابطی برای تعیین مکلفان جدید مطرح شده ولی تاکنون ملاک و ضابطه ای برای موضوعات نوظهورآن بیان نشده است؛ که موضوع بحث ما دراین پژوهش حول همین موضوع است چراکه به نظرمی رسد رسیدن ویروس کرونا به مرحله پاندمی امکان چنین کاری را فراهم ساخته باشد. اصولا این واقعه به ما نشان داد که باید به تنظیم قواعدی فراتراز حاکمیت کشورها پرداخت که درمواردی نظیراین، نه تنها برای کشورها، بلکه برای کلیه بازیگران صحنه بین الملل، الزام آور تلقی شود؛ همان گونه که در برخورد با مسایلی نظیر «حقوق بشر» و «حقوق محیط زیست» شاهد چنین توسعه ای بوده ایم.

    کلیدواژگان: حقوق بین الملل، کرونا، پاندمی، موضوعات حقوق بین الملل
  • سعید چهرآزاد*، مریم فخرآبادی، فاطمه بائی صفحات 17-40

    با توجه به تحولات بین المللی، دیگر دولت ها بازیگران اصلی نظام بین الملل تلقی نمی شوند، علاوه بر دولت ها سایر بازیگران غیر رسمی از جمله دانشگاه ها و سازمان های بین المللی که بنیانی علمی دارند-از جمله سازمان بهداشت جهانی (WHO)- در سیاست گذاری های جهانی اثرگذار می باشند. از جهتی امروزه شاهد تحریم های یک جانبه و چندجانبه علیه کشورهایی چون ایران هستیم و بهره برداری از مکانیسم های بین المللی برای رفع چنین محدودیت هایی بالاخص در وضعیت همه گیری جهانی کروناویروس بیش از پیش ضروری به نظر می رسد. از آنجایی که در وضعیت پاندمی کروناویروس، دولت ها ملی عمل می کنند اما ویروس مرز نمی شناسد لذا اتخاذ یک پلتفرم مبتنی بر همکاری جهانی لازم به نظر می رسد. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی-تحلیلی محسوب می گردد و از روش کتابخانه ای و با استفاده از رویکردهای مختلف جهت تبیین موضوع استفاده می شود. در این پژوهش سعی بر آن است تا به عمده ترین فرصت ها و چالش هایی که «دیپلماسی علم» در اختیار کشورها قرار می دهد پرداخته شود؛ نهایتا واکاوی چیستی، چرایی و اهمیت دیپلماسی علم و فناوری برای ایجاد و تقویت سیستم های سلامت یکپارچه و نیز ظرفیت سازی برای آمادگی در مقابل بحران ها، دسترسی عادلانه و همگانی به خدمات بهداشتی با کیفیت، مهمترین هدف این نگاره در نظر گرفته می شود.

    کلیدواژگان: دیپلماسی علم و فناوری، تکنوکراسی، سیاستگذاری علوم، دیپلماسی سلامت جهانی، اپیدمی کرونا
  • رضا رحیمی*، کیومرث یزدان پناه صفحات 41-64
    در سال های منتهی به سال 2020 میلادی، منطقه ژیوپلیتیکی جنوب غرب آسیا متاثر از برخی عوامل ژیوپلیتیکی مثل تلاش برخی کشورهای عربی برای شکل دهی به یک ایتلاف نظامی عربی آبستن تحولات فراوانی شد که زمینه های تنش و درگیری را در منطقه افزایش داده است. ایتلاف نظامی عربی مورد اشاره که متاثر از زمینه های ژیوپلیتیکی در منطقه طرح ریزی و دنبال می شود، این سیوال را در ذهن ها ایجاد کرده است که تهدیدهای امنیتی برآمده از این تلاش ها علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران چیست و راهبرد نظامی دفاعی ایران در برابر چنین تلاش هایی چگونه باید باشد؟ پژوهش حاضر که برمبنای نظریه نو واقع گرایی، به شناسایی و تحلیل عوامل ژیوپلیتیکی موثر بر این ایتلاف نظامی پرداخته، تلاش کرده است تا متناسب با شرایط موجود به کنکاش در رابطه با مناسب ترین راهبردهای برخورد جمهوری اسلامی ایران در برابر شکل گیری چنین ایتلافی بپردازد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مقامات ایرانی لازم است ضمن افزایش توانمندی های نظامی دفاعی در برابر هر گونه تهدید از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس، همچنین تلاش کنند تا با بهره برداری از فرصت های دینی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نسبت به کاهش زمینه های تنش در خلیج فارس و اعتمادزایی دوطرفه اقدام کنند.
    کلیدواژگان: ائتلاف نظامی عربی، امنیت، جنوب غرب آسیا، ژئوپلیتیک، راهبرد دفاعی نظامی
  • علی رضایی، وحید شربتی*، محدثه حیدری صفحات 65-90
    کشور بحرین یکی از کشورهای کوچک اما پر اهمیت در منطقه خلیج فارس است که علی رغم اینکه 70 درصد جمعیت آن را شیعیان تشکیل می دهند تحت حکومت 30 درصد جمعیت سنی قرار دارد و سالهاست که رژیم آل خلیفه بر این کشور حکومت می کنند. سیاست خارجی این کشور و ساختارهای شکل دهنده به آن موضوعی است که در آثار پژوهشی مختلف چندان دقیق مورد بررسی قرار نگفته است لذا در این مقاله بر آن هستیم که به طور دقیق به واکاوی ساختارهای شکل دهنده به سیاست خارجی این کشور بپردازیم .سوال اصلی که در این پژوهش به دنبال پاسخ به آن هستیم این است که مهمترین ساختارهای شکل دهنده به سیاست خارجی تعاملی-تقابلی بحرین چه ساختارهایی هستند و الگوی حاکم بر سیاست خارجی این کشور چیست؟ فرضیه مطرح شده در پاسخ به سوال مزبور نیز این است که ساختارهای جمعیتی-فرهنگی، اقتصادی، نظامی-امنیتی و سیاسی ویژه بحرین سبب به وجود آمدن تضاد ها و تعاملاتی در عرصه روابط خارجی این کشور شده اند و سبب شده اند که سیاست خارجی این کشور در برداری از تعامل تا تقابل شکل گیرد. روش مورد استفاده در این پژوهش روش تبیینی است و در راستای گردآوری داده ها از مهمترین اسناد موجود در کتابخانه ای،اندیشکده ها و همین طور روش پیمایش کیفی بهره گرفته شده است.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی بحرین، قدرت های منطقه ای، قدرت های بین المللی، الگوی تعاملی-تقابلی
  • علیرضا رضایی* صفحات 91-116
    مفهوم هژمونی از جمله مفاهیمی است که امروزه در ادبیات نظری روابط بین الملل کاربرد وسیعی یافته است. کاربرد وسیع مفهوم هژمونی در نوشته ها و ادبیات تیوریک روابط بین الملل من را برآن داشت تا ضمن تبارشناسی مفهوم لغوی و تیوریک هژمونی، به تحلیل ماهیت هژمونیک گرایی ایالات متحده آمریکا در عرصه ی نظام بین الملل پساجنگ سرد در عرصه نظری و عملی بپردازم. دغدغه اصلی این نوشتار آن است که بر مبنای رویکردهای سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا، ماهیت هژمونیک گرایی آن کشور در نظام بین الملل پساجنگ سرد چگونه قابل تحلیل است. در پاسخ برآنم که با تمرکز بر رویکردهای سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا و معانی سه گانه هژمونی، ماهیت هژمونیک گرایی آن کشور در نظام بین الملل پساجنگ سرد عبارتست از هژمونی کیندلبرگری، رویکرد ویلسونی در دوره بیل کلینتون؛ هژمونی یونانی، رویکرد جکسونی در دوره جورج بوش؛ هژمونی گرامشیانی، رویکرد جفرسونی در دوره باراک اوباما و هژمونی یونانی، رویکرد هامیلتونی در دوره دونالد ترامپ. لذا در این راستا با استفاده از روش کتابخانه ای با توجه به رویکرد توصیفی تحلیلی به تبیین موضوع مذکور خواهم پرداخت.
    کلیدواژگان: هژمونی، سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا، نظام بین الملل پساجنگ سرد، هژمونیک گرایی
  • هستی سیف، محمدرضا اقارب پرست*، محمد بهنود صفحات 117-131

    انرژی در حیات اقتصاد صنعتی جوامع، نقش زیربنایی ایفاء می کند، هرگاه انرژی به مقدار کافی در دسترس باشد، توسعه اقتصادی نیز میسر خواهد بود. سیاست خارجی و سیاست بین الملل تحت تاثیر عوامل مختلفی شکل می گیرد. از جمله الزامات توسعه در کشور اتخاذ دیپلماسی مناسب در راستای تامین امنیت انرژی است. بی تردید منابع فسیلی نقشی انکار ناشدنی را در توسعه صنعت و به طبع آن رشد جوامع ایفا کرده اند. پژوهش حاضر با روش توصیفی-تحلیلی در صدد پاسخ به این سوال است که بهبود سیاست گذاری در حوزه انرژی (سوخت های فسیلی) چه تاثیری در امنیت ایران دارد؟ سوخت های فسیلی و دسترسی پایدار به این منابع در قالب امنیت انرژی از مهم ترین عوامل در سنجش قدرت کشورها در نظام بین الملل محسوب می شود، بنابراین در این مقاله سعی بر این است که با به کارگیری نظریه نیومرکانتیلیسم در بخش انرژی و نیز نظریه مدل های تصمیم گیری در بخش سیاستگذاری به اثبات فرضیه ایران می تواند با تنوع بخشی به سبد انرژی های اولیه و بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر، امنیت را ارتقاء بخشد، رسید.

    کلیدواژگان: امنیت، انرژی، سیاست گذاری، دیپلماسی انرژی، انرژی های فسیلی
  • مجید عباسی (اشلقی)، معصومه جمالی* صفحات 133-155

    انقلاب اسلامی ایران تحولی جدی در روابط بین الملل پدید آورد. با این تحول، نظریه های رایج در روابط بین الملل از تحلیل سیاست خارجی ایران عاجز ماندند. زیرا با پیروزی انقلاب اسلامی عنصر جدیدی به نام مذهب وارد عرصه سیاست خارجی شد. عاملی که هیچکدام از نظریه های مذکور قادر به تحلیل نقش آن نبودند. برای رفع این نقیصه از مناظره چهارم روابط بین الملل نظریه سازه انگاری متولد شد. ولیکن از آنجا که دارای مبانی غربی است قادر به تحلیل سیاست خارجی ایران در همه عرصه های روابط بین الملل نیست. سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با رویکردی اسلامی، انتقادی و تجدید نظرطلب نیازمند ارایه نظریه ای بومی و اسلامی است. در این راستا، نظریه اسلامی روابط بین الملل بهترین دریچه برای تحلیل و تبیین سیاست خارجی ایران در راستای امت محوری و استقرار نظم جهانی عادلانه می باشد. این پژوهش با شناسایی اصول 14 گانه نظریه اسلامی روابط بین الملل در پی پاسخ به این پرسش اساسی است که چگونه کاربست نظریه اسلامی روابط بین الملل برای تحلیل و تبیین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران امکان پذیر است؟

    کلیدواژگان: سیاست خارجی، نظریه اسلامی روابط بین الملل، اصل عدالت، منافع ملی
  • احمد لعبت فرد*، سید حکمت الله هاشمی پور صفحات 157-170
    خلیج فارس بنا به موقعیت ژیوپلیتیک آن از دیرباز مورد توجه قدرت های جهانی بوده و امروزه نیز به عنوان یکی از مهمترین مناطق جهان نقش به سزایی در تولید انرژی ایفا می نماید، بنابراین تلاش برای اعمال نفوذ در این منطقه به یکی از سیاست های راهبردی قدرت های جهانی تبدیل گردیده و حضور ایالات متحده در منطقه در همین راستا تبیین گردیده است. پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی و با تکیه بر منابع کتابخانه ای به دنبال پاسخگویی به این پرسش است که، راهبرد آتی ایالات متحده وآینده حضور این دولت در منطقه خلیج فارس بر چه اساسی خواهد بود. نتیجه آنکه؛ به نظر می رسد سیاست ایالات متحده در منطقه خلیج فارس، در حال تغییر باشد و سیاستمداران آمریکایی قصد دارند با اتخاذ رویکردی جدید به جای استفاده از سیاست هایی که بیشتر برایشان هزینه های سنگین به بار آورده و موجب از بین رفتن سرمایه های این کشور گردیده است، سیاست هایی را در پیش گیرند که علاوه بر تامین منافع بلندمدت آنها، مشکلات داخلی ناشی از سیاست خارجی را حل و فصل نماید. از همین رو پیشنهاد می شود جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بازیگران اصلی منطقه خلیج فارس با استفاده از ظرفیت های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و با بهره گیری از الزامات پیش روی به دنبال ایفای نقش موثرتری در منطقه باشد.
    کلیدواژگان: آمریکا، خلیج فارس، موازنه قدرت، جمهوری اسلامی، احاله
  • رضا میرزاد، مقصود رنجبر*، محمدحسین اسدی داود آبادی صفحات 171-183

    در این پژوهش سعی بر آن است تا نقش روشنفکران دوران مشروطه در شکل گیری حوزه عمومی را بررسی کرده و به ایران پرسش پاسخ دهد که چرا روشنفکران ایرانی نتوانسته اند فرهنگ گفت وگوی، انتقادی را به عنوان مقدمه ای برای دموکراسی در ایران به پدیده ای همگانی به تعبیرها بر ماس تبدیل کنند؟ یافته های این پژوهش با استفاده از روش تحلیلی، توصیفی و با بهره گیری از گردآوری کتابخانه ای به این نتیجه رسیده است که سرشت خودکامه حکومت در ایران قدرت قدرتمندان در به کرسی نشاندن آرای خود، تسلط مداری و پرداختن به فرعیات و ظواهر به جای اصل و بنیان توسط روشنفکران این دوره تاریخی (مشروطه) مانع از آن شد تا فرهنگ گفت وگو، انتقادی مقدمه همگانی برای دمکراسی در ایران شود.

    کلیدواژگان: حوزه عمومی، دموکراسی، روشنفکر
  • ابوذر نظری، پرویز احدی*، محمد یوسفی جویباری صفحات 185-205
    منافع ملی جوهره اصلی سیاست بین الملل و قدرت نیز ابزار اصلی در نیل به اهداف محسوب می شود. توجه به روابط ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا و بررسی مواضع آن ها لازم و ضروری می باشد. در پژوهش حاضر که از لحاظ طرح تحقیق، آینده نگر است، پس از انجام تجزیه و تحلیل های لازم روی مواضع مقامات و سیاستمداران اروپایی و آمریکایی و انجام تحلیل محتوا، در 3 بخش کلی به 9 عنوان سناریونگاری در رابطه با زمینه های همگرایی و واگرایی دو قدرت بزرگ تا سال 2030 پرداخته شده است. بخش های کلی سناریونگاری شده عبارتند از: تحولات آینده ساختار نظام بین الملل، تروریسم و سلاح های کشتارجمعی، خاورمیانه و روند صلح اعراب و اسراییل. نتایج نشان داد که ابعاد همگرایانه و واگرایانه در روابط اتحادیه اروپا با آمریکا بستگی به حوزه منافع آن ها دارد. حوزه هایی که دارای منافع مشترک هستند شاهد همگرایی و حوزه هایی که منافعی متعارض دارند، شاهد واگرایی خواهیم بود.
    کلیدواژگان: اتحادیه اروپا، آمریکا، همگرایی و واگرایی، روابط آتلانتیکی و فرا آتلانتیکی
|
  • Abbas Taghvaee *, Atefeh Lorkojuri Pages 1-15

    With the outbreak of coronary heart disease and then its epidemic crisis, news about this viral disease became the headlines of the world media and became an important topic of the day. Until the 21st century, when a wave of diseases with similar characteristics, such as "SARS", "swine flu" and "Morse" spread to parts of the world, there was no understanding of such issues. International law, as the governing law of the international community, has the task of establishing rules for the regulation of cross-border relations between political units, but the old definitions of this branch of law had lost their comprehensiveness due to the expansion of the scope of subjects and their subjects. In the new works of international law, criteria have been proposed for the appointment of new obligors, but so far no criteria have been stated for its emerging subjects; This is the subject of our discussion in this study because it seems that the corona virus reaching the pandemic stage has made this possible. Basically, this incident showed us that we need to set rules beyond the sovereignty of countries that in cases like this, are considered mandatory not only for countries, but for all actors on the international stage; As we have seen in the treatment of issues such as "human rights" and "environmental rights".

    Keywords: International Law, corona, Pandemic, International Law Topics
  • Saeed Chehrazad *, Maryam Fakhrabadi, Fatemeh Baee Pages 17-40

    Due to international developments, other governments are no longer considered to be the main actors in the international system, in addition to governments, other informal actors, including universities and international organizations that have a scientific basis. Including the World Health Organization (WHO) - are influential in global policy. In a sense, today we are witnessing unilateral and multilateral sanctions against countries such as Iran, and the use of international mechanisms to remove such restrictions, especially in the context of the global coronavirus epidemic, seems even more necessary. . Since in a coronavirus pandemic situation, governments act nationally but the virus knows no borders, it seems necessary to adopt a platform based on global cooperation. This research is a descriptive-analytical research and library method is used to explain the subject using different approaches. In this research, an attempt is made to address the main opportunities and challenges that "science diplomacy" provides to countries; Finally, the study of what, why and the importance of science and technology diplomacy to create and strengthen integrated health systems as well as capacity building for crisis preparedness, equitable and universal access to quality health services, is considered the most important goal of this paper.

    Keywords: Science, Technology Diplomacy, Technocracy, science policy, global health diplomacy, the Corona epidemic
  • Reza Rahimi *, Qiuomars Yazdan Panah Pages 41-64
    In the years leading up to 2020, the geopolitical regions in South-West Asia, influenced by some geopolitical factors such as the efforts of some Arab countries to form a Military-Arabian Coalescence, has undergone many changes that have increased tensions in the region. The Military-Arabian Coalescence, which is influenced by geopolitical issues in the region, has raised questions of what are the security threats posed by these efforts against the security of the Islamic Republic of Iran, and what should be Iran's military defense strategy against such efforts? Based on the new theory of realism, the present study seeks to identify and analyze the geopolitical factors influencing this military coalescence, and has tried to investigate the most appropriate strategies for the Islamic Republic of Iran's approach to the formation of such a coalition. The results of the present study showed that Iranian officials need to increase their military capabilities in the face of any threat from the Persian Gulf states, as well as try to take advantage of religious, cultural, economic and political opportunities to reduce the tensions in the Persian Gulf and take mutual trust.
    Keywords: Military-Arabian Coalescence, Security, South-West Asia, Geopolitics, Military Defense Strategy
  • Ali Rezaee, Vahid Sharbati *, Mohaddese Heidari Pages 65-90
    Bahrain is one of the small but important countries in the Persian Gulf region, which is ruled by 30% of the Sunni population, despite the fact that 70% of its population is Shiite, and has been ruled by the Al Khalifa regime for many years. The foreign policy of this country and the structures that shape it is a subject that has not been studied in detail in various research works, so in this article we intend to analyze the structures that shape the foreign policy of this country in detail. In this study, we seek to answer the question: what are the most important structures that shape the interactive-confrontational foreign policy of Bahrain and what is the governing model of the foreign policy of this country? The hypothesis raised in response to this question is that the demographic-cultural, economic, military-security and political structures specific to Bahrain have caused conflicts and interactions in the field of foreign relations of this country and have caused the foreign policy of this country. The country is formed in the transition from interaction to confrontation. The method used in this research is an explanatory method and in order to collect data, the most important documents in libraries, think tanks and also a qualitative survey method have been used.
    Keywords: Bahrain Foreign Policy, regional powers, International Powers, Interaction Model
  • Alireza Rezaei * Pages 91-116
    The concept of hegemony is one of the concepts that has been widely used in the theoretical literature of international relations today. The widespread use of the concept of hegemony in the writings and theoretical literature of international relations led me to trace the lexical and theoretical concept of hegemony to the nature of US hegemony in the post-Cold War international system in theory and practice. The main concern of this paper is how the hegemonic nature of that country can be analyzed in the post-Cold War international system based on US foreign policy approaches. In response, I would like to focus on the foreign policy approaches of the United States and the three meanings of hegemony. Greek hegemony, Jackson’s approach in the Bush era; Gramsci's hegemony, Jefferson's approach in the Barack Obama era, and Greek hegemony, Hamilton's approach in the Donald Trump era. Therefore, in this regard, I will explain the subject using the library method according to the descriptive-analytical approach.
    Keywords: US foreign policy, Post-Cold War International System, Hegemony
  • Hasti Seif, Mohammadreza Agharebparast *, Mohammad Behnoud Pages 117-131

    Energy plays a fundamental role in the life of the industrial economy of societies, and when sufficient energy is available, economic development will be possible. Foreign policy and international politics are shaped by various factors. One of the requirements for development in the country is to adopt appropriate diplomacy in order to ensure energy security. Undoubtedly, fossil resources have played an undeniable role in the development of industry and, by its nature, the growth of societies. The present study uses a descriptive-analytical method to answer the question that what effect does the improvement of energy policy (fossil fuels) have on Iran's security? Fossil fuels and sustainable access to these resources in the form of energy security are among the most important factors in measuring the power of countries in the international system. Decision-making in the policy sector proves Iran's hypothesis can improve security by diversifying the primary energy portfolio and using renewable energy.

    Keywords: Security, Energy, Policy, energy diplomacy, Fossil Fuels
  • Majid Abbasi, Masoomeh Jamali * Pages 133-155

    The Islamic Revolution of Iran brought about a serious change in international relations. With this development, current theories in international relations failed to analyze Iran's foreign policy. Because with the victory of the Islamic Revolution, a new element called religion entered the field of foreign policy. A factor that none of these theories could analyze its role. To address this shortcoming, constructivist theory was born from the Fourth Debate on International Relations. However, because it has Western foundations, it is not able to analyze Iran's foreign policy in all areas of international relations. The foreign policy of the Islamic Republic of Iran with an Islamic, critical and revisionist approach requires the presentation of a native and Islamic theory. In this regard, the Islamic theory of international relations is the best window to analyze and explain Iran's foreign policy in the direction of the nation-centered and the establishment of a just world order. By identifying the 14 principles of Islamic theory of international relations, this study seeks to answer the fundamental question of how the application of Islamic theory of international relations to analyze and explain the foreign policy of the Islamic Republic of Iran is possible?

    Keywords: Foreign Policy, Islamic theory of international relations, the principle of Justice, National Interests
  • Ahmad Alobatfard *, Seyed Hekmatallah Hashemipour Pages 157-170
    Due to its geopolitical position, the Persian Gulf has long been considered by world powers and today, as one of the most important regions in the world, plays an important role in energy production, so trying to influence this region is one of the strategic policies of power. Has become global and the US presence in the region has been explained in this regard. Using descriptive and analytical methods and relying on library resources, the present study seeks to answer the question, what will be the future strategy of the United States and the future of this government in the Persian Gulf region? The result is that; US policy in the Persian Gulf seems to be changing, and US politicians intend to take a new approach instead of using policies that have cost them dearly and led to the loss of US capital. To pursue policies that, in addition to securing their long-term interests, resolve domestic problems arising from foreign policy. Therefore, it is suggested that the Islamic Republic of Iran, as one of the main players in the Persian Gulf region, seeks to play a more effective role in the region by using its political, cultural and economic capacities and taking advantage of the requirements ahead.
    Keywords: USA, Persian Gulf, Balance of Power, Islamic Republic, Referral
  • Reza Mirzad, Maghsoud Ranjbar *, MohammadHossein Asadi Davoodabadi Pages 171-183

    This study tries to examine the role of intellectuals of the constitutional era in the formation of the public sphere and to answer the question of why Iranian intellectuals have not been able to turn a critical dialogue culture as a prelude to democracy in Iran into a public phenomenon. ? Findings of this study Using analytical, descriptive method and using library collection, it has been concluded that the authoritarian nature of government in Iran, the power of the powerful to dominate their votes, dominance and addressing the subordinates and appearances instead of the principle and foundation by intellectuals. This historical (constitutional) period prevented the culture of dialogue from becoming a critical prelude to democracy in Iran.

    Keywords: Public Sphere, Democracy, intellectual
  • Abouzar Nazari, Parviz Ahadi *, Mohammad Yousefi Joybari Pages 185-205
    National interests are the main essence of international politics and power is also the main tool in achieving goals. It is necessary to pay attention to the relations between the United States and the European Union and to examine their positions. In the present study, which is forward-looking in terms of research design, after conducting the necessary analysis on the positions of European and American officials and politicians and conducting content analysis, in 3 general sections as 9 scenarios in relation to the areas of convergence and The divergence of the two great powers is addressed by 2030. The general parts of the scenario are: future developments in the structure of the international system, terrorism and weapons of mass destruction, the Middle East, and the Arab-Israeli peace process. The results show that the convergent and divergent dimensions of the EU-US relationship depend on their area of ​​interest. Areas with common interests will converge and areas with conflicting interests will see divergence.
    Keywords: European Union, USA, Convergence, divergence, Atlantic, Transatlantic Relations