فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 62، مهر و آبان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/06
  • تعداد عناوین: 15
|
  • فهیمه عابدینی، زهره وفادار* صفحات 277-286
    مقدمه

    دکتری پرستاری بالاترین مقطع آموزشی در پرستاری است، از این رو نقش تعیین کننده ای در صلاحیت های دانش آموختگان و در نتیجه رشد حرفه ای پرستاری و سطح سلامت جامعه خواهد داشت. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تطبیقی نظام آموزشی دوره دکتری پرستاری درایران و دانشکده پرستاری دانشگاه اوکلند انجام شده است

    روش

    مطالعه تطبیقی حاضر از نظر روش شناختی، توصیفی -تحلیلی بوده که در سال 1399، با جستجو در سامانه ی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در ایران و دانشکده پرستاری دانشگاه اوکلند انجام شد، برای مقایسه تطبیقی از الگوی (Beredy) در چهارمرحله؛ توصیف، ،تفسیر، همجوار ی و مقایسه استفاده شد .

    یافته ها

    دو دانشگاه با داشتن شباهتهایی، از حیث اهداف، چشم انداز، برنامه ی درسی و نحوه اجرای برنامه ها تفاوت هایی با هم دارند. این تفاوتها  شامل شرایط پذیرش دانشجو،کیفیت ارایه دروس، ارزیابی دانشجویان و نقشهای مورد انتظار از دانش آموخته است. نقش های دانش اموختگان در دانشکده پرستاری دانشگاه اوکلند بر توانایی ارایه مراقبت جهانی و بین فرهنگی تاکید داشته ولی در ایران بر نقش های آموزشی و پژوهشی دانش آموختگان توجه بیشتری می شود.

    نتیجه گیری

    جهت توسعه توانمندی های آموزشی، پژوهشی ، بالینی و رهبری در دانشجویان دکتری پرستاری در ایران، ایجاد فرصتهای آموزش مجازی، ایجاد نگرش فراملی به مقوله سلامت، ایجاد توانمندیهای جذب گرانت از مراکز تحقیقاتی داخل و خارج از کشور، توسعه مراکز اعتبار سنجی و ارزشیابی تحصیلی دوره ی دکترای پرستاری و جذب دانشجویان دکترا در مراکز تحقیقات بالینی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، برنامه آموزشی، دوره دکتری پرستاری، دانشگاه ایران، دانشکده پرستاری دانشگاه اوکلند
  • آتنا دادگری، ایمانه باقری، نیر سلمانی* صفحات 287-294
    مقدمه

    امروزه  محیط های آموزشی به طور جدی بر اهمیت آمادگی یادگیری خود راهبر فراگیران تاکید می ورزند و از سوی دیگر آن دسته از روش های آموزشی که در آنها مدرسان می توانند از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات استفاده نمایند بسیار مورد توجه قرار گرفته است لذا مطالعه ی حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش معکوس برمیزان  آمادگی یادگیری خود راهبر دانشجویان پرستاری انجام شد .

    روش

    مطالعه ی حاضر مطالعه ایی نیمه تجربی است که بر روی 36 نفر دانشجوی پرستاری دانشکده پرستاری میبد انجام شد. 12 جلسه درس پرستاری بیماری کودکان به روش سنتی سخنرانی بهمراه اسلاید و 12 جلسه به شیوه ی کلاس درس معکوس تدریس شد. ابزار جمع اوری داده ها پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه آمادگی یادگیری خود راهبر فیشر بود که در جلسه ی 12 و جلسه 24 توسط دانشجویان تکمیل و داده ها در نرم افزار آماری spss نسخه 22  تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مقایسه ی میزان آمادگی یادگیری خودراهبر نمونه های مورد مطالعه قبل و بعد از مداخله ، اختلاف آماری معناداری داشته است (004/0 = p) همچنین در حیطه ی رغبت به یادگیری تفاوت معنادار بود (001/0 = p) ولی در حیطه های خود کنترلی و خود مدیریتی تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0 p>) .

    نتیجه گیری

    استفاده از روش کلاس درس معکوس می تواند تاثیری مثبتی بر آمادگی یادگیری خود راهبر دانشجویان داشته باشد و در کنار روش های تدریس سنتی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش معکوس، آمادگی یادگیری خود راهبر، دانشجویان پرستاری
  • سعدی سلطانی، محسن شاکری*، مهدی سبک رو صفحات 295-305
    مقدمه

    از دو دهه اخیر، دانشجویان بین المللی و مسایل آنها جزء جدا ناشدنیبین المللی سازی دانشگاه ها است. درنتیجه شناخت و بررسی مسایل و مشکلات دانشجویان بین المللی و تلاش برای جذب آنها در دانشگاه مقصد از جمله اهداف سیاسی و اقتصادی آموزش عالی کشور است. در این راستا، هدف پژوهش حاضر واکاوی چالش های دانشجویان بین المللی دانشگاه یزد تعیین شد.

    روش کار

    رویکرد پژوهش «کیفی» و روش پژوهش «نظریه مبنایی» بود. گروه هدف شامل دانشجویان بین المللی دانشگاه یزد بود که با استفاده از روش نمونه گیری نظری انتخاب شدند. ابزار پژوهش «مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته» بود. مصاحبه ها تا 18 مور انجام شد و اشباع نظری حاصل گردید. داده ها به شیوه «کدگذاری» و «مقوله بندی» در سه سطح کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. برای تعیین اعتبار داده ها، از روش «سه سوسازی» استفاده شد.

    نتایج

    در مجموع یافته ها موید ابعاد شش گانه نظریه مبنایی بود. مقوله های شکل دهنده چالش های دانشجویان بین الملل دانشگاه یزد و روابط بین آنها در قالب مدل پارادایمی ظهور یافت که شامل موجبات علی (6 مقوله)، مقوله محوری (چالش بدو ورود و سازگاری)، راهبرد (5 مقوله)، شرایط محیطی (2 مقوله) ویژگی های زمینه ای (5 مقوله) و پیامدها (3 مقوله) می شود

    نتیجه گیری

     با در نظر گرفتن ویژگی های زمینه ای و شرایط محیطی، از طریق راهبردهای توجه، راهنمایی و مشاوره با دانشجویان بین المللی، انگیزش دانشجویان، ارتباطات و همکاری های دانشگاهی، تلاش مضاعف و مشارکت دانشجویان بین المللی می توان شاهد پیامد های رضایتمندی دانشجویان بین المللی، وفاداری به دانشگاه و پیشرفت تحصیلی آن ها بود.

    کلیدواژگان: چالش های دانشجویان بین المللی، رویکرد پژوهش کیفی، روش پژوهش نظریه مبنایی
  • محمد عباسی، محبوبه ملکی، سعید رومانی، کبری عالی پور* صفحات 306-315
    مقدمه

    کمرویی به عنوان یک پدیده ی پیچیده مرکب از عوامل ذهنی، روانی و اجتماعی تعریف شده است که با اضطراب در موقعیت های اجتماعی یا رفتارهای بین فردی ناشی از نگرانی درباره ی ارزیابی از طرف دیگران مشخص می شود. بنابراین هدف پژوهش حاضر، اثربخشی  آموزش گروهی مهارت های اجتماعی بر رفتار سکوت کلاسی، ترس از ارزیابی منفی و کمرویی در دانش آموزان متوسطه دوم دختر شهر خرم آباد بود.

    روش

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری  شامل کلیه دانش آموزان متوسطه دوم مشغول به تحصیل در سال 96-1395 در شهر خرم آباد می باشد. که تعداد 40 نفر از دانش آموزان به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه رفتار سکوت کلاسی بهنام فر، ضامنی و عنایتی (1394)، پرسشنامه ترس از ارزیابی منفی لیری  (1983) و مقیاس رفتار کمرویی چیک و ملچیور (1990)  جمع آوری شدند. جهت تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج  پژوهش نشان داد که آموزش گروهی مهارت های اجتماعی بر کاهش رفتار سکوت کلاسی، ترس از ارزیابی منفی و کمرویی در دانش آموزان دختر متوسطه دوم شهر خرم آباد اثربخش بود (82/22=F ،001/0p<).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از پژوهش می توان نتیجه گرفت که آموزش مهارت های اجتماعی به دانش آموزان منجر به افزایش مهارت های اجتماعی در دانش آموزان شد که برخوردارری از این مهارت ها سبب کاهش رفتار سکوت کلاسی، ترس از ارزیابی منفی و کمرویی دانش آموزان در موقعیت های اجتماعی می شود.

    کلیدواژگان: مهارت های اجتماعی، سکوت کلاسی، ترس از ارزیابی منفی، کمرویی
  • سمانه نقی پور ایوکی*، مهدی باقری، قدسی احقر صفحات 316-324
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف طراحی و الگوی مدیریت دانش در اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان انجام پذیرفت.

    روش کار

    روش پژوهش آمیخته (کیفی-کمی) بود. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی و آموزشی شامل مسولین آموزش و پرورش استان هرمزگان بود که به صورت هدفمند به روش دلفی، تعداد 18 نفر انتخاب شدند. در بخش کمی، کلیه مدیران اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان و مدیران مدارس به تعداد 1000 نفردر سال 1397 بودند که با استفاده از فرمول کوکران، تعداد 246 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری، چند مرحله ای بود. گرداوری داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسشنامه محقق ساخته انجام پذیرفت. تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی کدگذاری نظری برگرفته از روش نظریه پردازی داده بنیاد بود. در بخش کمی، در دو بخش توصیفی و استنباطی انجام پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده ها نشان داد که مولفه های تشکیل دهنده مدیریت دانش شامل، خلق دانش (32/3)، حفظ دانش (29/3)، انتقال دانش (22/3) و بکارگیری دانش (27/3) بودند.

    نتیجه گیری

    مدل ارایه شده در این مطالعه، تسهیلگرها و موانع پیش روی مدیریت دانش در سازمان آموزش و پرورش را نیز در بر می گیرد و از برازش  و اعتبار مناسبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، خلق دانش، انتقال دانش، حفظ و نگهداری دانش، بکارگیری دانش، آموزش و پروش
  • متین ارسنجانی، مجید ضرغام حاجبی*، حسن میرزا حسینی صفحات 325-334
    مقدمه

    بسیاری از مشکلات تحصیلی دانش آموزان ازجمله افت تحصیلی و رفتارهای ناسازگارانه از اضطراب امتحانی نشات می گیرد که ریشه در سوگیری شناختی دارد. اصلاح سوگیری شناختی می تواند موجب کاهش سوگیری توجه دانش آموزان به نکات منفی شود؛ بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مداخله ی اصلاح سوگیری شناختی بر کاهش سوگیری توجه دانش آموزان دارای اضطراب امتحان بود.

    روش کار

    این پژوهش به شیوه ی آزمایشی و با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل اجرا شد. جامعه ی آماری پژوهش حاضر را کلیه ی دانش آموزان دختر سال آخر دبیرستان منطقه 3 شهر تهران که دارای اضطراب امتحان بودند، تشکیل دادند که در سال تحصیلی 97-98 مشغول به تحصیل بودند. نمونه ی پژوهش شامل 32 دانش آموز دختر دارای اضطراب امتحان بود که به صورت نمونه گیری خوشه ای انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند (16 نفر برای هر گروه). ابزار تحقیق در این پژوهش پرسشنامه اضطراب امتحان ساراسون (1980) باپایایی 0/88  و آزمایه دات پروب (2017) استفاده شد که دارای روایی مناسبی بوده و پایایی ابزار برای چهره متنفر 0/94 و چهره خنثی 0/95 است. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره در نسخه 22SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس تک متغیره نشان داد که مداخله ی اصلاح سوگیری شناختی بر کاهش سوگیری توجه دانش آموزان دارای اضطراب امتحان موثر بوده است (0/05<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که با به کارگیری این شیوه از مداخله می توان سوگیری توجه دانش آموزان دارای اضطراب امتحان را کاهش داد و در نتیجه موجب افزایش سلامت روان و تمرکز بیشتر دانش آموزان دارای اضطراب امتحان شد.

    کلیدواژگان: اصلاح سوگیری شناختی، سوگیری توجه، آزمایه ی دات پروب، اضطراب امتحان
  • امید زادی، ابراهیم نصیری*، زینب بازاری، حدیثه اسدپور صفحات 335-341
    مقدمه

    آموزش بالینی در شکل دهی مهارت های اساسی و توانمندی های حرفه ای دانشجویان در  اتاق عمل نقش مهمی دارد. شناخت وضعیت فعلی ،  بستری برای ارتقاء عملکرد آنها در آینده میباشد . هدف مطالعه تعیین عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان اتاق عمل و هوشبری دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1397 بود.

    روش ها

    در مطالعه توصیفی-مقطعی حاضر، 134 نفراز دانشجویان اتاق عمل و هوشبری که حداقل یک ترم تحصیلی کارآموزی بالینی را گذرانده بودند، انتخاب شدند. دیدگاه دانشجویان در مورد آموزش بالینی توسط پرسشنامه پایا و روا، متشکل از پنج بخش : عملکرد مربیان بالینی؛ برخورد با دانشجو، اهداف و برنامه آموزشی، امکانات و تجهیزات محیط بالینی و سیستم ارزشیابی بالینی مورد ارزیابی و امتیاز دهی قرار گرفت. داده ها ، آزمون تی مستقل و کای اسکویر تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    میانگین سنی دانشجویان 8/1 ± 6/21   سال بود. میانگین امتیاز حیطه های مورد سنجش به ترتیب عبارت از اهداف و برنامه های آموزشی 6/4 ± 3/10، ، مربی 7/3 ± 4/11 ، برخورد با دانشجو 9/1 ± 2/4، محیط آموزشی 5/2± 9/4)، نظارت و ارزشیابی 6/1 ± 7/2 و خودکارآمدی دانشجو 7/2 ± 6/7 بود. به ترتیب حیطه مربی و اهداف و برنامه آموزشی بیشترین میانگین امتیاز کسب شد. 9/67 درصد شرکت کنندگان، کیفیت آموزش بالینی را متوسط گزارش کردند و اختلاف نظرات دانشجویان اتاق عمل و هوشبری در حیطه ی اهداف و برنامه آموزشی معنی دار بود  (01/0 > P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه، کیفیت آموزش بالینی در این دو رشته مشابه هم بوده و در کل در سطح متوسطی می باشد. برای بهبود وضعیت آموزش بالینی  در این رشته ها، تامین امکانات، تجهیزات محیط بالینی و بازنگری ابزارها و فرایندهای ارزشیابی بالینی، ارتقای عملکرد مربیان و جذب مربیان بالینی مستقل پیشنهاد می شود

    کلیدواژگان: کیفیت، آموزش بالینی، اتاق عمل، هوشبری
  • تکتم کیانیان، علی نویدیان، هانیه قرائتی پور* صفحات 342-350
    مقدمه

    شناسایی نقاط قوت و ضعف صلاحیت های اساتید خصوصا در شاخه های پزشکی گامی مهم در زمینه ی ارتقای آموزش و بدنبال آن سلامت جامعه محسوب می شود، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین صلاحیت آموزشی اعضای هییت علمی از دیدگاه اساتید و دانشجویان انجام شد.

    روش کار

    مطالعه مقطعی حاضر بر روی اعضای هییت علمی رشته پرستاری و دانشجویان پرستاری دانشکده ی پرستاری و مامایی زاهدان در سال 1395 انجام شد. 40 استاد به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. و به ازای هر استاد به تصادف سه دانشجو انتخاب شد. صلاحیت آموزشی اساتید با استفاده از پرسشنامه ی خودارزیابی صلاحیت آموزشی اساتید و پرسشنامه ی صلاحیت آموزشی اساتید از منظر دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات حاصل، با استفاده از آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، همبستگی پیرسون و تی زوج تحت نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین نمره ی صلاحیت آموزشی اعضای هییت علمی به روش خودگزارشی  2/6±47/82  و میانگین این نمره، از دید دانشجویان 08/11±40/65 گزارش شد. این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (001/0> P). اما میان نمره ی صلاحیت آموزشی اساتید، با ویژگی های فردی اساتید و دانشجویان اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (05/0< P)

    نتیجه گیری:

     توانمندی آموزشی اعضای هییت علمی از دیدگاه اساتید در سطح عالی و از دیدگاه دانشجویان در سطح  خوب ارزیابی شد. این اختلاف، برنامه ریزی مناسب جهت ارتقاء توانمندی آموزشی اساتید را می طلبد و مطالعات بیشتر برای کشف عوامل موثر بر توانمندی آموزشی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: صلاحیت، آموزش، هیئت علمی، دانشجویان
  • علیرضا سنگانی، بهنام مکوندی*، پرویز عسگری، سعید بختیارپور صفحات 351-359
    مقدمه

    فضای مجازی ابعاد زیادی از زندگی انسان ها را پوشش می دهد و این گرایش به فضای مجازی می تواند تحت تاثیر ابعاد شناختی و هیجانی باشد، بنابراین هدف پژوهش حاضر مدل یابی روابط ساختاری نظریه ذهن با گرایش به شبکه های مجازی از طریق میانجی سازگاری اجتماعی در دانش آموزان تیزهوش بود.

    روش کار

    روش پژوهش توصیفی- همبستگی و به طور خاص مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی 300 دانش آموزان تیزهوش مدرسه سمپاد متوسطه دوم در مقطع 11 رشته تحصیلی تجربی در سال تحصیلی 1399-1398، در شهر گرگان بودند که تعداد 300  دانش آموز به عنوان حجم نمونه به روش سرشماری انتخاب شدند و با پرسشنامه شبکه های مجازی مجردی و همکاران (1393)، پرسشنامه نظریه ذهن استیرمن (1994) و پرسشنامه سازگاری کالیفرنیا   (CTP) ارزیابی شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد، بین نظریه ذهن و سازگاری اجتماعی با گرایش به شبکه های مجازی رابطه ی منفی معنی دار وجود دارد. مدل پژوهش دارای برازش بوده و تایید شد و 380/0 از واریانس گرایش به شبکه های مجازی توسط نظریه ذهن و سازگاری اجتماعی مورد تبیین قرار گرفت و سازگاری اجتماعی در رابطه ی بین نظریه ذهن با گرایش به شبکه های مجازی نقش واسطه ای دارا بود.

    نتیجه گیری

    تغییرات گرایش به فضای مجازی بر مبنای مستقیم نظریه ذهن و غیرمستقیم سازگاری اجتماعی در دانش آموزان تیزهوش قابل تبیین است و این پژوهش تلویحات کاربردی برای مشاوران مدارس دارا می باشد

    کلیدواژگان: سازگاری اجتماعی، نظریه ذهن، گرایش به شبکه های مجازی، دانش آموزان تیزهوش
  • طالب عسکری پور*، آیت رحمانی، حامد آقائی، وحیده ابوالحسن نژاد، علی محمد عباسی، مسعود شفیعی مطلق، محمدابراهیم غفاری، مهدی محمدی مستان آباد، محمدعلی جلیل وند، الهه کاظمی صفحات 360-370
    مقدمه

    درک دانشجویان از محیط آموزشی محل تحصیل، نقش بسیار مهمی در فرایند یادگیری، سرزندگی تحصیلی و عملکرد دارد. این مطالعه، باهدف بررسی درک دانشجویان رشته های بهداشت از محیط آموزشی و ارزیابی قابلیت پیش بینی سرزندگی تحصیلی از طریق درک آن ها از محیط آموزشی انجام شده است.

    روش ها: 

    این تحقیق از نوع توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان رشته های بهداشت شاغل به تحصیل در دانشگاه های علوم پزشکی ایلام، اراک، بیرجند، سمنان و همدان در سال تحصیلی 98-97 بوده است. تعداد 475 دانشجو به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای، انتخاب و داده های 400 شرکت کننده مورد آنالیز قرار گرفت (نرخ پاسخ=2/84 درصد). ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه سنجش محیط آموزشی (DREEM) و پرسشنامه سرزندگی تحصیلی بود. در این مطالعه ضمن استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22، از آزمون های t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، رگرسیون های ساده و چندگانه جهت آنالیز داده ها استفاده گردید.

    نتایج

    میانگین نمره کلی درک دانشجویان از محیط آموزشی 92/22±1/114 (حداکثر 200) به دست آمد. نتایج مطالعه نشان داد که درک دانشجویان از محیط آموزشی 9 درصد از واریانس سرزندگی تحصیلی آن ها را پیش بینی می کند (304/0=R، 092/0=2R، 09/0=2 R تعدیل شده،507/40=F،001/0>p). همچنین، ضرایب رگرسیونی نشان داد که تمام مولفه های درک دانشجویان از محیط آموزشی به جزء مولفه درک دانشجویان از مدرسین، نقش معنی داری در پیش بینی سرزندگی تحصیلی داشته اند.

     نتیجه گیری:

     درک دانشجویان رشته های بهداشت در مورد محیط آموزشی، در سطح متوسط بوده، به مفهوم وجود جنبه های مثبت در محیط آموزشی بیش از جنبه های منفی است. گرچه، انجام ارزیابی های دقیق، تشخیص نقاط قوت و ضعف و انجام مداخلات آموزشی، جهت بهبود درک دانشجویان از محیط آموزشی و به تبع آن، افزایش سرزندگی تحصیلی ضروری است.

    کلیدواژگان: سرزندگی تحصیلی، ادراک دانشجویان از محیط آموزشی، بهداشت
  • علی آقازیارتی*، کیانا کاروان بروجردی، احسان بدایت، مرضیه عسگری صفحات 371-381
    مقدمه

    پایه اش وضعیت تحصیلی دانشجویان یکی از ماموریت های آموزشی دانشگاه هاست توانایی های شناختی مغز نقش محوری در یادگیری و موفقیت تحصیلی ایفا می کنند. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه ای هیجانات تحصیلی و توانایی شناختی در ارتباط بین شناخت اجتماعی و عملکرد تحصیلی بود

    مواد و روش ها: 

    روش پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی و طرح همبستگی بود. جامعه آماری را تمامی دانشجویان مقطع  کارشناسی دانشگاه شهید بهشتی در سال تحصیلی 1397-1398 تشکیل دادند که 380 دانشجو به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های عملکرد تحصیلی، پرسشنامه هیجان تحصیلی، پرسشنامه توانایی شناختی و پرسشنامه شناخت اجتماعی استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل مسیر استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج جدول ماتریس همبستگی نشان داد که بین عملکرد تحصیلی و همچنین توانایی شناختی با متغیر شناختی اجتماعی و ابعاد شناخت خود، ذهن خوانی و درک محیط آموزشی رابطه معناداری دارد همچنین هیجان تحصیلی با  توانایی شناختی و شناخت اجتماعی و هر 4 بعد آن رابطه معناداری داشت.  همچنین نتایج تحلیل مسیر حاکی از معناداری نقش واسطه ای هیجانات تحصیلی و توانایی شناختی در ارتباط بین شناخت اجتماعی با عملکرد تحصیلی بود.

    نتیجه گیری: 

    به طور کلی می توان نتیجه گرفت که شناخت اجتماعی با واسطه گری هیجانات تحصیلی و توانایی شناختی از عوامل اساسی برای بررسی رضایت و عملکرد تحصیلی دانشجویان است.

    کلیدواژگان: شناخت اجتماعی، هیجانات تحصیلی، توانایی شناختی، عملکرد تحصیلی
  • نسرین فرزان، غلامرضا شمس*، مرتضی رضایی زاده، محمد قهرمانی صفحات 382-391
    مقدمه

     آموزش مدوام که ابزاری مناسب برای ارتقای سطح دانش، مهارت و بینش منابع انسانی هر سازمان و ضامن پیشرفت و توسعه آنها است، نیازمند بستری مناسب و غلبه بر چالش های پیش روی خود است. از این رو هدف این تحقیق، بررسی تجارب پرستاران و شناخت نقاط ضعف دوره های آموزش مدوام رگزار شده، طی یک مطالعه کیفی بود.ر

    روش ها

    این مطالعه یک مطالعه کیفی به روش پدیدارشناسی تفسیری در پاییز 1397 انجام شد،24 نفر از سوپروایزران آموزشی، سرپرستاران و پرستاران با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف، در این مطالعه مشارکت داشتند. با مصاحبه نیمه ساختارمند، داده ها جمع آوری شد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از رویکرد کلایزی استفاده شد. نرم افزار؟) از هیچ نرم افزاری استفاده نشده است)

    نتایج

    در طی فرایند آنالیز محتوی مصاحبه، در نهایت 4 طبقه اصلی شامل محتوای نامناسب؛ پایین بودن سطح تعامل در کلاس ها؛ کم توجهی به روش های یاددهی -یادگیری موثر؛ مهارت حرفه ای اندک اساتید، بدست آمد .

    نتیجه گیری

    در حال حاضر، در فرآیندهای یادگیری و آموزش مداوم، مسایل ذکر شده فوق، باعث کاهش اثربخشی دوره های آموزشی شده است و اجرای این دوره ها، صرفا برای پر کردن ساعات آموزشی پرستاران استفاده می شود، بنابراین برای بهبود این وضعیت ،نیاز به توجه و بسترسازی مناسب است.

    کلیدواژگان: آموزش پرستاری، آموزش مداوم، آسیب شناسی برنامه های آموزش پرستاری، توسعه حرفه ای
  • محمد عظیمی* صفحات 392-400
    مقدمه

    شناسایی موانع سلامت افراد جامعه بزرگترین پشتوانه یک کشور است؛ به گونه ای که برای داشتن یک جامعه سالم،  شناسایی موانع سلامت دانش آموزان  را به عنوان یک ضرورت مطرح می کند , آنها را به سوی عادات   و رفتارهای بهداشتی مناسب رهنمون خواهد ساخت. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی مشکلات  موجود در  حیطه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت  نظام آموزشی است .

     روش ها  : 

    این پژوهش به صورت کیفی انجام گردید . بر الگوی تفسیری استوار بود و با استفاده از روش پدیدارشناسی به اجرا درآمد ، شیوه جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود که با 15 نفر از متخصصین تعلیم و تربیت  و آموزش بهداشت که معیارهای ورود رو داشتند انجام گرفت. به منظور تحلیل داده های مصاحبه شده از روش Colaizzi  استفاده شد .  .

    یافته ها

    با تحلیل و ادغام یافته ها 2  مولفه اصلی شامل " مشکلات در سطح مدارس  و در سطح کلان " و 19 مولفه فرعی  استخراج گردید 

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده نشان می دهد که  از میان مولفه های فرعی  به دست آمده  از تحلیل پاسخ های متخصصین تعلیم و تربیت و آموزش بهداشت ، مهم ترین مولفه ها  در شناسایی موانع موجود در حیطه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت  نظام آموزشی ، تربیت معلمان متخصص و علاقمند به آموزش بهداشت  میباشد که  نظام آموزشی باید در راستای تحقق آن تلاش نماید.

    کلیدواژگان: آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، متخصصین، مدارس، نظام آموزشی
  • رویا قوانلو، علی اصغر بیانی*، حمزه اکبری، حسن صائمی صفحات 401-408
    مقدمه

    سلامتی افراد محور توسعه جامعه است و دانشجویان  بخش اعظمی از جامعه جوان ما را تشکیل میدهند. آنان به لحاظ مشکلات و استرس های متنوعی که در این دوران متحمل میشوند، در معرض ابتلا به بسیاری از مشکلات روانی _ اجتماعی قرار دارند  برای جلوگیری از این آسیب ها باید مهارت های زندگی در قالب برنامه درسی در آموزش عالی گنجانده شود. هدف از این مطالعه طراحیاهداف برنامه درسی مهارت های زندگی را برای دانشجویان دوره کارشناسی  مراکز آموزش عالی ایران بود.

    روش کار

    این مطالعه با رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوا انجام شد. مشارکت کنندگان را 15 نفر صاحب نظر در زمینه مهارت های زندگی و  15 سند مکتوب شامل می شد.  برای انتخاب افراد ازروش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختار تا مرحله اشباع گردآوری و با نرم افزار MAXQDA  طی سه مرحله کد گذاری باز ،محوری وگزینشی ،تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    یافته های حاصل از این پژوهش شامل شامل 157کد اولیه بوده که در نهایت با ادغام کدهای اولیه57 کد مفهومی، 8 کد محوری و در 5کد گزینشی ارایه گردید؛ کد های گزینشی  « توسعه اجتماعی،توسعه اقتصادی،تقویت مهارت های مربوط به زندگی پیشرفته،بهزیستی روانی،خودشکوفایی» برای عتصر هدف استخراج شد.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد اهداف برنامه درسی مهارت های زندگی  باید زمینه های اجتماعی ،اقتصادی وروانی  را در بر گیرد.

    کلیدواژگان: اهداف، برنامه درسی، مهارت های زندگی، آموزش عالی
  • علیرضا بادله*، زهره جامع، مهدی نامداری پژمان صفحات 409-421
    مقدمه

    امروزه نظام آموزش وپرورش ما به طور ملموس با چندگانگی زبانی و مسایل ناشی از آن، ازجمله ناکارآمدی مهارت های ارتباطی روبرو است؛ بنابراین هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر یادگیری ترکیبی و روش خودراهبر بر زبان آموزی و ایجاد مهارت ارتباطی نوآموزان دو زبانه پیش دبستانی است.

    روش کار

    برای پژوهش از روش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه نوآموزان 5 ساله دوزبانه مدارس پیش دبستانی شهر کرج بود؛ از بین 50 مدرسه پیش دبستانی و مهدکودک گلبرگ که دارای بیشترین نوآموز دوزبانه بود انتخاب شد و بدین صورت تصادفی 36 نوآموز دوزبانه، انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه 12 نفری تقسیم شدند سپس بر روی هرگروه به صورت تصادفی، هر سه روش سنتی، ترکیبی و خودراهبر اجرا شد. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه های محقق ساخته زبان آموزی و مهارت های ارتباطی بود که روایی پرسشنامه ها توسط اساتیدگفتاردرمان و متخصصان آزمون ساز بررسی و پس از انجام اصلاحات لازم بر روی گویه های پرسشنامه ها، پرسشنامه ها مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها با استفاده ازضریب آلفای کرنباخ، به ترتیب 81/0 و 83/0 به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار تحلیل آماری spss به صورت آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون تحلیل کوواریانس(اندازه گیری های مکرر)) استفاده شد.

    یافته ها:

     با توجه به یافته ها روش های ترکیبی، خودراهبر و سنتی بر زبان آموزی و مهارت های ارتباطی دانش آموزان تاثیر معناداری دارند.

    نتیجه گیری:

     نتایج پژوهش حاضر نشان داد که روش یادگیری ترکیبی به طورمعناداری نسبت به دو روش خودراهبر و سنتی تاثیر بیشتری بر یادگیری زبان آموزی نوآموزان دوزبانه دارد و روش یادگیری خودراهبر به طور معناداری نسبت به دوروش ترکیبی و سنتی تاثیر بیشتری بر یادگیری مهارت های ارتباطی نوآموزان دو زبانه دارد.

    کلیدواژگان: یادگیری ترکیبی روش خودراهبر زبان آموزی مهارت های ارتباطی نوآموزان دو زبانه
|
  • Fahimeh Abedini, Zohreh Vafadar* Pages 277-286
    Introduction

    Nursing PhD is the highest level of education in nursing, so it will play a decisive role in the qualifications of graduates and the professional development of nursing and community health. The aim of this study was to compare the educational system of nursing PhD course in Iran and the School of Nursing, University of Auckland.

    Methods

    This comparative study was descriptive-analytical which was conducted in 2020 by searching in the system of the ministry of health and medical education in Iran and the school of nursing of Auckland University. For comparing, the two educational systems have been used from Beredy pattern in four stages; Description, interpretation, proximity and comparison.

    Results

    Despite the similarities between the two universities, there are some differences in terms of goals, vision, curriculum, and implemented programs, between them. The roles of graduates in the school of nursing at Auckland University emphasize the ability to provide global and intercultural care, but in Iran, more attention is paid to the educational and research roles of graduates.

    Conclusion

    To develop educational, research, clinical and leadership capabilities in nursing doctoral students in Iran, to create virtual learning opportunities, to create transnational attitudes towards health, to create opportunities to attract grants from research centers inside and outside the country, developing accreditation centers and academic evaluation of nursing doctoral courses and recruitment of doctoral students in clinical research centers is recommended.

    Keywords: Comparative study, nursing PhD course, Curriculum, Iran University, Nursing faculty of Auckland University
  • Atena Dadgari, Imane Bagheri, Naiire Salmani* Pages 287-294
    Introduction

    Nowadays, the importance of self-directed learning of learners has been emphasized by educational environments seriously and on the other hand, those teaching methods in which teachers can use information and communication technology have attracted enormous interest. Therefore, this study was carried out aimed to determine The effect of flipped  education  on the Self-directed learning readiness nursing students in the illnesses pediatric nursing lesson.

    Method

    This study is considered as a quasi-experimental research which was carried out on 36 nursing students of Meybod Nursing School. The pediatric nursing lesson was taught in 12 sessions in the traditional way with lecture method and 12 sessions in the Flipped Classroom method. Data were collected by demographic questionnaire and Fisher self-report questionnaire which was completed by students in session 12 and 24 and analyzed by SPSS software version 22.

    Results

    According to the results, there was a statistically significant difference between self-directed learning readiness before and after the intervention (p = 0.004). Also, a significant difference was observed in the field of interest in learning (P=0.001) and there was no significant difference in self-control and self-management domains (p> 0.05).

    Conclusion

    The results show that the flipped classroom method can have a positive effect on self-directed learning readiness of the students and be used alongside the traditional method of teaching.

    Keywords: flipped education, Self-directed learning readiness, nursing students
  • Saadi Soltani, Mohsen Shakeri*, Mehdi Sabokro Pages 295-305
    Introduction

    Over the last two decades, the issue of international students has been an integral part of the internalization of universities. Therefore, recognizing and probing into the issues faced by such students and trying to attract them to the target university have been among the political and economic goals of the country’s higher education. To this end, the present study aimed at exploring the challenges faced by international students in Yazd University.

    Methods

    A qualitative research approach and a ground theory method were selected. The target group included all international students in Yazd University, selected via theorical sampling. The research tool was a semi-structured deep interview. The interviews conducted reached 18 and the theoretical saturation was achieved. The obtained data were analyzed via coding and categorization at three levels of open, axial and selective coding. The triangulation method was employed to verify data credibility.

    Results

    The findings generally verified the six dimensions of the grounded theory. The constituting types of challenges faced by the international students and their interrelationships appeared through a paradigmatic model consisting of causal condition (6 types), core category (arrival challenge and adaptation), strategy (5 types), environmental factors (2 types), context (5 types) and consequences (3 types).

    Conclusions

    Given the contextual and environmental factors, we can accomplish students’ satisfaction, their loyalty toward the university and their academic achievement through strategies including attention, guidance, counselling, motivation, communications and cooperation, further effort and involvement.

    Keywords: : International Students Challenges, Qualitative Research Approach, Grounded Theory Research Method
  • Mohammad Abbasi, Mahboubeh Maleki, Saeed Romanian, Kobra Aalipour* Pages 306-315
    Introduction

    Shyness is defined as a complex phenomenon including mental, psychological and social factors that is characterized by anxiety in social situations or interpersonal behaviors due to being concern about others’ evaluation. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of social skills training on reducing classroom silence, fear of negative evaluation and shyness of female students in Khorramabad city

    Method

    The method of this study is based on pre-test-post-test with control group. The statistical population includes upper secondary school students in Khorramabad city 40 of whom were selected by multi-stage random cluster sampling among the target population. Data were collected by Behnamfar, Zameni and Enayatichr('39')s classroom silence questionnaire (2015), Daliri’s negative evaluation questionnaire (1983) and Cheek & Melchior shyness scale (1990). The descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (multivariate covariance analysis) were used to analyze the data.

    Results

    The results of the study showed that social skills training reduced the classroomchr('39')s silent behavior, fear of negative evaluation and shyness in female upper secondary school students of Khorramabad city (F = 22.82, P<0.001).

    Conclusion

    According to the results of the research it can be concluded that providing students with social skills training increases social skills in students that enjoying such skills reduced the classroom silence behavior fear of negative evaluation and shyness in students in social situations.

    Keywords: social skills, classroom silence, fear of negative evaluation, shyness
  • Samaneh Naghipoor Ivaki*, Mahdi Bagheri, Ghodsi Ahghar Pages 316-324
    Introduction

    This research was conducted with the aim of designing a knowledge management model in the General Directorate of Education in Hormozgan province, Iran.

    Methods

    The research method was qualitative-quantitative. The statistical population of the research in the qualitative part was 18 people. The second group of statistical population of this study included all administrators of Hormozgan provincial education administration. By using the Cochran formula, 246 people were selected as sample size. To assess the narrative in the qualitative section, the valuable ideas of the professors familiar with this field and the specialists and educators of the Hormozgan province and the university officials who were well-known in this field were used. In order to measure the reliability of the qualitative section, the reliability of the interviews was used to test the reliability of the test and the method of the agreement within the subject. Validity in the quantitative section was used using face, quantitative section.

    Results

    The results of the data analysis showed that the components of knowledge management consisted of knowledge creation (3.32), knowledge preservation (3.29), knowledge transfer (3.22), and application of knowledge (3.27).

    Conclusions

    The model, exacerbated the mechanisms, facilitators and barriers to knowledge management in the education organization and itwas getting round and fitted well.

    Keywords: Knowledge Management, Knowledge Creation, Knowledge Transfer, Knowledge Retention, Application of knowledge, Education
  • Matin Arsanjani, Majid Zargham Hajebi*, Hassan Mirzahosseini Pages 325-334
    Introduction

    Many of the students chr('39')educational problems, including academic failure and maladaptive behaviors, stem from exam anxiety caused by studentschr('39') cognitive bias. Cognitive bias modification can reduce attention biases students to be negative. Therefore, the purpose of the present study was to investigate the effectiveness of cognitive bias modification intervention on reducing attention bias in students with test anxiety.

    Methods

    This research was an experimental study with pre and post-tests and a control group design. Statistical population of the study included all high school female students with test anxiety in district 3 of Tehran City in 2018-2019 academic years. Research sample included 32 female students with test anxiety who were selected cluster sampling and classified into two groups: experimental group (n=16 subjects) and control group (n=16 subjects). The research instrument in used in this study was the Sarason Anxiety Questionnaire (1980) with a reliability of 0.88 and dot probe task(2017). Which has good validity and reliability of tool for hated face is 0.94 and neutral face is 0.95. The results were analyzed using univariate analysis of covariance in SPSS version 22.

    Results

    The results of Analysis of Covariance (ANCOVA) showed that cognitive bias modification were effective in attention bias of students with test anxiety (P < 0.05).

    Conclusions

    According to the results, it can be said that using this intervention can reduce the attention bias of the students with test anxiety, and thus increase the mental health and concentration of the students with test anxiety.

    Keywords: Cognitive Bias Modification, Attention Bias, Dot Probe Task, Test Anxiety
  • Omid Zadi, Ebrahim Nasiri*, Zinab Bazari, Hadizeh Asadpour Pages 335-341
    Background

    Clinical education plays a fundamental role in forming basic skills and professional competencies for operating room and anesthesiology students. Understanding students’ perspectives on clinical training can help us to improve the quality of their clinical performance in the future. This study was conducted to determine the present status of clinical education from perspectives of operating room and anesthesiology students in mazandaran University of Medical Sciences.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, a number of 134 students of operating room and Anesthesiology studying in Mazandaran university of Medical science in 2018 were selected through convenient sampling. A valid and reliable questionnaire which assessed five domains of instructor, environment and facilities, educational programs, dealing with students and supervision and evaluation was applied. Data was analyzed by SPSS software using descriptive statistics, t-test, and chi- square.

    Results

    The mean age of the students was 21/6±1/8. The mean scores of the assessed domains were: educational programs (10/3±4/6), instructor (11/4±3/7), environment and facilities (4/9±2/5), dealing with students (4/2±1/9), supervision and evaluation (2/7±1/6) and self-efficacy (7/6±2/7). 67.9% of the participants reported the quality of clinical education as moderate. There was significant difference between the two groups regarding the educational programs domain (p<0.01).

    Conclusions

    The mean scores of all assessed domains were in average level. In order to improve the situation of clinical education, it is recommended to provide facilities and equipment for clinical environments and revise the tools and process of clinical evaluation. Improving instructorschr('39') performance and encouraging professional cooperation could lead to the improvement of clinical education.

    Keywords: quality, clinical education, operating room, anesthesiology
  • Toktam Kianian, Ali Navidian, Hanieh Gheraatipour* Pages 342-350
    Introduction

    The identification of the strengths and weaknesses of competencies, especially in the medical branches, is an important step in promoting education and the health of the community, this study aims to determine the teaching competencies of faculty from the viewpoints of faculty members and students

    Methods

    This study was a cross sectional study that its statistical population consisted of faculty members and students of the Nursing and Midwifery school of Zahedan in 2015. 40 faculty members entered the study by census e method. And for each faculty member, three students were selected randomly. The faculty memberschr('39') teaching competency was assessed by self-report and studentschr('39') opinion polls. The obtained data were analyzed using t-test, ANOVA, Pearson correlation and Paired t test in SPSS.

    Results

    The results of the study showed that the average score of faculty memberschr('39') teaching competency form faculty memberschr('39') point of view was 82.47 ± 6.2 and from students view was 65.40 ± 11.08, respectively (P <0.001). There was no significant difference between personal characteristics of students and faculties and faculties’ teaching competency (P >0.05)

    Conclusions

    faculty memberschr('39') ranked the teaching competency from high and students ranked it good.  So, planning to enhance the teaching competencies based on studentschr('39') views and further studies to explore the factors affecting teaching competency is recommended.

    Keywords: Teaching, Competency, Faculty, Students
  • Alireza Sangani, Behnam Makvandi*, Parviz Asgari, Saeed Bakhtiarpor Pages 351-359
    Introduction

    Cyberspace covers many aspects of human life and this tendency to cyberspace can be influenced by cognitive and emotional dimensions. So the aim of this study was modeling structural relationships of mind theory with tendency to virtual networks through mediating of social adjustment in Gifted students.

    Methods

    The research method was descriptive-correlation and in particular structural equation modeling. The statistical population of the present study was all 300 gifted students of Secondary School Sampad Secondary School in 11 experimental fields in the academic year of 2019 in Gorgan. Mojardi, et al (2014) tendency to virtual networks questionnaire, Steerneman (1994) theory of mind questionnaire and California Test Personality (CTP) were evaluated.

    Results

    The results showed that there is a significant negative relationship between theory of mind and social adjustment with tendency to virtual networks. The research model was fitted and validated and explained 0.380 of variance in tendency to virtual networks by theory of mind and social adaptation and social adaptation had a mediating role in the relationship between theory of mind with tendency to virtual networks.

    Conclusion

    Changes in the tendency for cyberspace based on direct theory of mind and indirect social adjustment can be explained in gifted students and this study has practical implications for school counselors.

    Keywords: social adjustment, theory of mind, tendency to virtual networks, gifted students
  • Taleb Askaripoor*, Ayat Rahmani, Hamed Aghaei, Vahideh Abolhasannejad, Ali Mohammad Abbasi, Masoud Shafii Motlagh, MohammadEbrahim Ghaffari, Mahdi Mohammadian Mastanabad, MohammadAli Jalilvand, Elehe Kazemi Pages 360-370
    Introduction

    Students’ perceptions of their educational environment play a very crucial role in the learning process, academic buoyancy and performance. This study aimed to investigate health sciences students’ perceptions of the educational environment and evaluated the predictability of academic buoyancy through their perceptions of the educational environment.

    Methods

    This research was a descriptive -correlational study. The statistical population consisted of all health students who were studying in Ilam, Arak, Birjand, Semnan and Hamadan Universities of Medical Sciences in the academic year 2018-19. A total number of 475 students were selected through multistage random sampling method and the data of 400 participants were analyzed (response rate = 84.2%). Data were gathered using a Dundee Ready Educational Environment Measure (DREEM) and academic buoyancy questionnaires. In this study, while using SPSS v.22 software, independent samples t-test, one–way ANOVA, simple and multiple regressions were employed for data analysis.

    Results

    The mean overall DREEM score was 114.1±22.92 (maximum, 200). The result showed that studentschr('39') perceptions of the educational environment would predict 9% of the variance of their academic buoyancy (R=0.304, R2=0.092, Adjusted R2=0.09, F=40.507, p<0.01). Also, regression coefficients showed that the components of students’ perceptions of the educational environment, except the component of students’ perceptions of teachers, had a significant role in predicting academic buoyancy.

    Conclusion

    Health students’ perceptions of their educational environment were at a moderate level shows that the educational environment was found to be more positive than negative. Nevertheless, addressing accurate assessments, identifying strengths and weaknesses, and conducting educational interventions are essential to enhance studentschr('39') perceptions of the educational environment and, consequently, improve academic buoyancy.

    Keywords: Academic buoyancy, Students’ perception of the educational environment, Health
  • Ali Aghaziarati*, Kiana Karevan Brojerdi, Ehsan Bedayat, Marziyeh Asgari Pages 371-381
    Introduction

    Studentschr('39') academic status is one of the missions of universities. The cognitive abilities of the brain play a central role in learning and academic achievement. The purpose of this study was to investigate the role of mediators of academic excitement and cognitive ability in relation between social cognition and academic performance.

    Materials and Methods

    This research was a descriptive research and correlation design. The statistical population was comprised of all undergraduate students of Shahid Beheshti University in the academic year 1397-1398, of which 380 students were selected as available. Data were gathered through a questionnaire of academic performance, a questionnaire of emotional readiness, a cognitive ability questionnaire, and a social cognition questionnaire. Pearson correlation coefficient and path analysis were used to analyze the data.

    Results

    The results of the correlation matrix table showed that there was a significant relationship between academic performance and cognitive ability with social cognitive variable and self-cognitive dimensions, mindfulness and perception of educational environment. Also, there was a significant relationship between cognitive and social cognition and all four dimensions of academic excitement. Also, the results of path analysis indicated a significant role of the mediating role of academic excitement and cognitive ability in the relationship between social cognition and academic performance.

    Conclusion

    Generally, it can be concluded that social cognition by mediating educational excitements and cognitive ability is one of the basic factors for assessing the satisfaction and academic performance of students.

    Keywords: Cognitive Ability, Academic Excitement, Academic Achievement
  • Nasrin Farzan, Gholamreza Shams*, Morteza Rezaeizadeh, Mohammad Ghahramani Pages 382-391
    Background

    Continuous education, which is an appropriate tool for enhancing the level of knowledge, skills and insights of any organizationchr('39')s human resources and ensuring their progress and development, requires an appropriate background and overcoming the challenge.Therefore, the aim of this study is reviewing the experiences of nurses and identifying the weaknesses of the educational courses hold by a qualitative study.

    Method

    This study was a qualitative study using interpretive phenomenological method conducted in autumn 2018. 24 educational supervisors, supervisors, and nurses participated in this study and were selected by purposeful sampling method. Data were collected through semi-structured interviews. Data analysis was done by Colaizzi method.

    Results

    In analyzing the content of interviews, 4 main categories obtained;Inappropriate content; low level of interaction in classrooms; not paying attention to effective teaching-learning methods; low professional skills of professors.

    Conclusion

    Currently, in the process of learning and continuing education, the above mentioned issues have reduced the effectiveness of training courses and these courses are used solely to fill nurseschr('39') training hours, therefore, appropriate attention and support is needed to improve this condition.

    Keywords: Nursing education, Continuous education, challenges of nursing education programs, Professional development
  • Mohammad Azimi* Pages 392-400
    Introduction

    Identifying barriers to the health of individuals in society is the greatest support of a country; In order to have a healthy society, identifying barriers to studentschr('39') health as a necessity will lead them to appropriate health habits and behaviors. Therefore, the purpose of this study is to investigate the existing problems in the field of health education and health promotion of the educational system.

    Methods

    The research was conducted qualitatively. It was based on an interpretive model and was performed using the phenomenological method. The method of data collection was semi-structured interviews with 15 health education specialists who met the inclusion criteria. Colaizzi method was used to analyze the interviewed data

    Results

    By analyzing and integrating the findings, 2 main components including "problems at the school level and at the macro level" and 19 sub-components including "comprehensiveness of textbook content, non-expression of health problems in textbooks, creating interest in health education issues, teacher training" Specialist and interested in health education, understanding the interdependence between economic, political and health education aspects by officials, developing a comprehensive program of health education and health promotion, adopting new approaches in health education, Providing educational facilities and equipment, providing scientific and information resources in the field of health education, allocating the necessary and sufficient budget, revising the content of textbooks, increasing the quality of textbook printing, observing health standards in schools and buildings, health education Parents with students, health education of teachers, staff and school officials, teaching health concepts through new teaching methods, taking measures for active presence of students in nature and touching it closely, making students interested in health education and health promotion Extracurricular teaching of health concepts was extracted.

    Conclusion

    The results show that among the sub-components obtained from the analysis of the answers of education and health education specialists, the most important components are in identifying the existing obstacles in the field of health education and health promotion of the education system, training specialized teachers and He is interested in health education, which the education system should strive to achieve.

    Keywords: Health education, health promotion, specialists, schools, Education System
  • Roya Ghavanlou, Aliasghar Bayani*, Hamze Akbari, Hasan Saemi Pages 401-408
    Introduction

    As you know the health of people cause to the development of society and the students are the main parts of society. They are faced to many problems and have to tolerated stress and anxiety in these circumstances. They are exposed to many psychological and social problems. To prevent these injuries, life skills should be included in the curriculum in higher education. The aim of this research is to design the curriculum scopes of life skills for Iranian Higher Education Students’.

    Methods

    This study is done by qualitative approach and content analysis method. Participants included 15 life skills supervisors and 15 written documents. Targeted sampling was used to select individuals. Data were collected through semi-structured interviewers up to the saturation stage and analyzed with the MAXQDA software in three stages: open, axial and selective coding.

    Results

    The findings of this study included 157 initial codes, which were finally combined with the initial codes of 57 conceptual codes, 8 axial codes and 5 selective codes. Selection codes “Social Development, Economic Development, Strengthening Advanced Life Skills, Mental Welfare, and Self-Sufficiency” were extracted for the target element.

    Conclusions

    The findings showed that the objectives of life skills curriculum should be include Social, Economic and Psychological Contexts.

    Keywords: Objects, Curriculum, Life Skills, Higher Education
  • Alireza Badeleh*, Zohreh Jame, Mahdi Namdaripejman Pages 409-421
    Introduction

    Nowadays, our education system faces tangible multiplicity and issues, including the inadequacy of communication skills. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of compound learning and self-directed methodology on language learning and the development of communication skills of bilingual students of pre-schools.

    Methodology

    A quasi-experimental method was used for pre-test and post-test design. The statistical population of the study consisted of 5-year-old bilingual students from pre-schools in Karaj. Of the 50 pre-school and kindergartens, Golbarg kindergarten, which has the most bilingual students, was selected. In this way, 36 bilingual learners were selected and randomly divided into three groups of 12 people. Then, on each group the traditional, compound and self-directed method was performed randomly. The tool used included researcher-made language learning and communication skills. The validity of the questionnaires was assessed by professors of speech therapists and experts. After completing the necessary amendments on questionnaires, the questionnaires were approved. The reliability of the questionnaires was 0.81 and 0.83 using Alpha-Cronbachchr('39')s coefficient. The data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (covariance analysis (repeated measure)) using SPSS statistical software.

    Findings

    According to the findings, compound, self-directed and traditional methods have a significant effect on language learning and communication skills of students.

    Conclusion

    The results of this study indicated that the compound learning method has more effect on bilingual learnerschr('39') language learning than traditional and self-directed learning methods. And self-directed learning method has a significant effect on the learnerchr('39')s communication skills of bilingual students in comparison with the compound and traditional method

    Keywords: blended learning self-directive method language learning communicationa skills bilingual new learnerships