فهرست مطالب

مطالعات اسلامی در حوزه سلامت - سال سوم شماره 3 (پیاپی 9، پاییز 1398)

مجله مطالعات اسلامی در حوزه سلامت
سال سوم شماره 3 (پیاپی 9، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معصومه کرامتی*، طاهره نعمتی، سید عقیل نسیمی صفحات 1-16
    زمینه

    هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه پایگاه فرهنگی و اقتصادی خانواده و میزان گرایش به فضای مجازی با انحرافات اخلاقی می باشد.

    روش

    روش پژوهش از نوع همبستگی است و جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان دبیرستانهای خراسان شمالی است که تعداد آنها بر اساس آمار دریافتی167 نفر و بر اساس جدول مورگان 116نفر به عنوان روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و ابزار استفاده شده سه پرسشنامه اعتیاد به اینترنت کیمبرلی یانگ (1999) پرسشنامه پایگاه فرهنگی و اقتصادی بوردیو (2004) و پرسشنامه انحرافات اخلاقی کارووانا و همکاران (2008) می باشد.

    یافته ها

    داده های پژوهش با استفاده از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیره و با استفاده از نرم افزار SPSS-23 مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها بیانگر آن بود که بین پایگاه فرهنگی و اقتصادی خانواده و میزان گرایش به فضای مجازی با انحرافات اخلاقی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین ابعاد پایگاه فرهنگی و اقتصادی خانواده و میزان گرایش به فضای مجازی با انحرافات اخلاقی رابطه معنادار وجود دارد.

    کلیدواژگان: پایگاه فرهنگی و اقتصادی، فضای مجازی، انحرافات اخلاقی، اعتیاد به اینترنت
  • ابوالفتح غفاری*، افضل شمسی صفحات 17-26
    زمینه و هدف

    سالمت معنوی بعنوان جدیدترین بعد سالمت میباشد که در کنار ابعاد دیگر سالمتی قرار گرفتهه اسهت. ههد از ایهن مطالعه بررسی" نقش خیر و شر در سالمت معنوی" میباشد.

    روش بررسی

    در این پژوهش از مرور منابع کتابخانه ای و جستجو پایگاه های اطالعاتی داخلی مرتبط با هد مطالعه استفاده شد.

    یافته ها

    با نگاهی به مشخصات تعیین کننده سلامت معنوی از منظر آموزه های اسلامی می توان دریافت که ارتباط بسیار نزدیک و تنگاتنگی بین خیر و خیرخواهی با سلامت معنوی وجود دارد. از مهمترین و محوری ترین ویژگی های انسان دارای سلامت معنوی شامل خالق گرایی عاشقانه، عقلانیت دینی، وظیفه گرایی و آخرت نگری می باشد که به نوعی اشاره بر خیر و خیرخواهی دارند. این انسان با حب به دیگران در عین اینکه تلاش می کند تا صادقانه اصول اخلاقی را رعایت نماید، به دیگران با پندار نیک نظر افکند و در نیکی به آنها به سرعت و با درجاتی بالاتر عمل نماید، هماهنگی با مردم و مدارا را در کنار شرح صدر یعنی همان گشادی روان و روح و تقدم آسایش دیگران بر آسایش خود گسترش دهد، در عین حال تلاش می نماید تا در برخورد با مردم خود را میزان قرار دهد. یعنی آنگونه رفتار نماید که دوست دارد دیگران با او انگونه باشند.

    بحث و نتیجه گیری

    خیر و شر می تواند نقش تاثیرگذاری بر سلامت معنوی داشته باشد. بطوریکه خیر باعث ارتقاء و شر باعث کاهش سلامت معنوی افراد می شود و از طرف دیگر ارتباط خیر و سلامت معنوی هم افزایی دارد بطوریکه هر دو باعث افزایش یکدیگر می شوند. پیشنهاد می شود از مباحث خیر وشر در جهت سلامت معنوی افراد استفاده شود.

    کلیدواژگان: خیر، شر، سلامت، سلامت معنوی
  • کوثر منتظری*، ندا براتچی، خدیجه کشیشی، زهره نیک پی، مژگان اکبرزاده صفحات 27-39
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی ذهن آگاهی مبتنی بر آموزه های اسلامی- ایرانی بر سلامت روانی و تاب آوری مراقبین پرواز برج مراقبت انجام شد.

    روش

    روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری در برگیرنده تمامی مراقبین پرواز برج مراقبت شهر تهران در سال 1398 بودند که در فرودگاه بین المللی مهرآباد فعالیت داشتند. نمونه ای به حجم 30 نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند. اعضای نمونه به صورت جایگزینی تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. سپس شرکت کنندگان گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای ذهن آگاهی مبتنی بر آموزه های اسلامی- ایرانی شرکت کردند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه سلامت روانی گلدنبرگ و هیلر (1979) و پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد.

     یافته ها: 

    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد ذهن آگاهی مبتنی بر آموزه های اسلامی- ایرانی بر سلامت روانی (632/15=F؛ 001/0=P) و تاب آوری (828/13=F؛ 001/0=P) تاثیر معناداری دارد. به عبارت دیگر، ذهن آگاهی مبتنی بر آموزه های اسلامی- ایرانی موجب بهبود سلامت روانی و تاب آوری میشود.

     نتیجه گیری: 

    طبق یافته های این مطالعه، ذهن آگاهی مبتنی بر آموزه های اسلامی- ایرانی سبب بهبود سلامت روانی و تاب آوری مراقبین پرواز برج مراقبت میشود و میتوان از آن به عنوان یک روش مداخلهای موثر سود جست. بنابراین، به نظر می رسد این مداخله برای مراقبین پرواز کاربردی است.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی مبتنی بر آموزه های اسلامی- ایرانی، سلامت روانی، تاب آوری، مراقبین پرواز
  • محمدصالح عبدی، فرناز کشاورزی ارشدی*، پروانه محمدخانی، آنیتا باغداساریانس صفحات 41-52
    مقدمه

    شیوه های درمانی مختلفی برای درمان مشکلات و مسایل روان شناختی تاکنون به کاربرده شده است. محققان در تلاش اند که رویکردهای موثرتر، با صرفه تر و بادوام تر را شناسایی نموده و نسبت به دیگر شیوه های درمانی مورد مقایسه قرار دهند؛ بنابراین هدف از این تحقیق مقایسه اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و طب سوزنی بر کیفیت خواب ورزشکاران حرفه ای دارای آسیب جسمانی بود.

    روش کار

    روش تحقیق نیمه تجربی و طرح تحقیق به صورت پیش آزمون پس آزمون، پیگیری با گروه های تجربی و کنترل می باشد. جامعه آماری تحقیق را تمامی ورزشکاران حرفه ای مرد 20 تا 25 سال دارای آسیب جسمانی ورزشی سال 1398 تشکیل دادند. نمونه آماری تحقیق براساس معیارهای ورود و خروج به تحقیق 33 نفر انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه کیفیت خواب پترزبورگ (PSQI) بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از تحلیل های توصیفی و تحلیل های استنباطی پارامتریک مانند آزمون تحلیل واریانس چندگانه ANOVA)، آزمون اندازه گیری مکرر و آزمونهای تعقیبی انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که در ذهن آگاهی بین تمامی آزمون ها تفاوت معناداری وجود دارد (001/0>p)، در گروه طب سوزنی نیز بین پیش آزمون و پس آزمون و بین پیش آزمون با پیگیری تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0>p) ولی بین پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری وجود نداشت (499/0=p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که هر دو رویکرد درمانی ذهن آگاهی و طب سورنی بر کیفیت خواب تاثیر گذارند ولی ذهن آگاهی تاثیرات ماندگارتری در طول زمان نسبت به طب سوزنی در ارتباط با کیفیت خواب دارد.

    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، طب سوزنی، کیفیت خواب، ورزشکاران، آسیب جسمانی
  • رضا رئوفیان*، علی اصغر تجری، محمدهادی مفتح صفحات 53-65

    بی تردید اراده که جزء جدایی ناپذیر نفس انسان است، نقش اساسی را در سلامت رفتاری فرد ایفا می کند؛ اما در مواردی، نفس انسان در اثر آشنایی با اموری مانند نوشابه های الکلی (خمر) و انتخاب ارادی آن، در دام اعتیاد یا مستی، گرفتار و سلامت رفتاری اش به خطر افتاده و آسیب هایی جدی به بافت زندگی فردی و اجتماعی اش وارد می شود. در این مقاله سعی شده با روش کتابخانه ای و تحلیلی و با بهره گیری از کلام وحی و سخن بزرگان ضمن بررسی مفاهیم اراده و رفتار و ارتباط تنگاتنگ این دو- چه قبل و چه بعد از تحقق اراده- به طور خاص به علل گرایش و در نتیجه اراده شدن گزینه الکل، نیز پیامدهای حاصل از این انتخاب بپردازد. هدف اصلی مقاله، تلاش برای رسیدن به سلامت رفتاری جامعه در سایه پیشگیری از گزینش الکل است.

    کلیدواژگان: اراده، سلامت رفتاری، انسان، نوشابه های الکلی
  • فاطمه شفیعی زاده*، رضا نیک بخش، اکبر آفرینش، فریده شریفی فر صفحات 67-80
    هدف کلی پژوهش حاضر آزمون مدل تاثیر برندگرایی و ارتباطات درون کارکردی بر رفتارهای برندساز کارکنان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران بود. پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این تحقیق را تمام کارکنان وزارت ورزش و جوانان (890 نفر) تشکیل دادند که نمونه آماری براساس فرمول کوکران 268 نفر و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. در این تحقیق از پرسشنامه برندگرایی اوینگ و همکاران (2005)، پرسشنامه ارتباطات درون کارکردی هالند و همکاران (2012) و پرسشنامه رفتارهای برندساز کارکنان موهارت و همکاران (2009) استفاده شد. نتایج مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد که برندگرایی بر رفتارهای برندساز داخلی تاثیر مثبت معنادار دارد. هم چنین، تاثیر برندگرایی بر ارتباطات درون کارکردی مثبت معنادار بود. علاوه بر این، ارتباطات درون کارکردی بر رفتارهای برندساز داخلی تاثیر مثبت معنادار دارد. لذا، پیشنهاد می شود مدیران وزارت ورزش و جوانان برنامه های آموزشی و ضمن خدمت را به عنوان مکانیسم های برندساز داخلی در این سازمان اجرا کنند.
    کلیدواژگان: برندگرایی، ارتباطات درون کارکردی، رفتارهای برندساز، کارکنان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران
  • یاسر تقی خواه، محمد نصیری* صفحات 81-92
    مقدمه و هدف

    هدف از تحقیق حاضر مطالعه نقش سرمایه روانشناختی و مولفه های آن بر بهره وری کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی می باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. 140 نفر به روش تصادفی از بین کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از دو پرسشنامه استاندارد سرمایه روانشناختی لوتانز و همکاران (2007) و بهره وری نیروی انسانی هرسی وگلد اسمیت (1980) استفاده شد. پایایی پرسشنامه سرمایه روانشناختی 77/0 و پرسشنامه بهره وری نیروی انسانی 88/0 از طریق آلفای کرونباخ برآورد شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که بین بهرهوری و سرمایه روانشناختی ارتباط معنی داری وجود دارد (615/0= rو001/0=p). بین همه مولفه های سرمایه روانشناختی با بهره وری کارکنان ارتباط معنی داری وجود دارد. مولفه امیدواری با میزان (411/0=r و 001/0=p) بیشترین ضریب همبستگی را با بهره وری در بین کل مولفه های سرمایه روانشناختی دارد. همچنین نتایج حاصل از رگرسیون چندگانه بیانگر این است که مولفه های سرمایه روانشناختی قدرت تبیین کنندگی حدود 37 درصد از واریانس بهره وری کارکنان را دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به رابطه معنی داری خودکارآمدی، امیدواری، خوش بینی کارکنان و بهره وری پیشنهاد می گردد که سازمان ها در رابطه با ذهنیت خودکارآمدی کارکنان با استفاده از مشاوران و روانشناسان در سطح سازمان توجه نموده و امیدواری کارکنان را تقویت نمایند و آنان را به آینده با توجه به تلاش و کوشش امیدوار نمایند.

    کلیدواژگان: سرمایه روانشناختی، بهره وری، کارکنان
  • نوشین سلیمی*، معصومه حیدریان صفحات 93-99
    زمینه و هدف

    جهت گیری مذهبی یکی از عواملی است که با سلامت معنوی ارتباط دارد و می تواند منجر به سلامت روانی و معنوی گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین جهت گیری مذهبی و سلامت روان در بین دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر کرمانشاه انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع همبستگی بود که با مشارکت 360 نفر از دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر کرمانشاه در سال 1397 انجام گردید. نمونه ها به روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد سلامت روان (GHQ) و نگرش مذهبی براهنی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی‎داری برای کلیه تحلیل ها 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    سلامت روان دانش آموزان در سطح متوسطی قرار داشت و از بین مولفه های سلامت روان، اضطراب در دانش آموزان از سطح بالایی برخوردار بود. جهت گیری مذهبی در دانش آموزان از سطح مطلوبی برخوردار بود. جهت گیری مذهبی با اختلالات سلامت روان و مولفه هایش ارتباط معکوس و معنادار داشت.

    استنتاج

    با توجه به ارتباط معنادار بین جهت گیری مذهبی با سلامت روان و مولفه هایش در دانش آموزان، بهتر است برنامه ریزان و مسیولین وزارت آموزش و پرورش کشور، مشاورین مدارس و مربیان پرورشی در برنامه ریزی های آموزشی خود برای دانش آموزان، بر نقش اعتقادات مذهبی در سلامت روان تاکید بیشتری داشته باشند.

    کلیدواژگان: دین، سلامت روان، جهت گیری مذهبی، دانش آموزان
|
  • Masoomeh Keramati *, Tahere Nemati, Seyedaghil Nasimi Pages 1-16

    The purpose of this study was to investigate the relationship between cultural and economic base of the family and the rate of tendency towards virtual space with ethical deviations of high school students. The statistical population of this study included all female high school students . The number of them is based on the statistics (167). According to Morgan's table, 116 people were selected by simple random sampling. The method of this research is correlation. The tools used were three Internet addiction questionnaires (Kimberley Young, 1999), Bourdieu's Center for Cultural and Economic Research (2004), and Moravian Deviations Questionnaire (2008). Data were analyzed using Pearson correlation coefficient of multivariate regression and using SPSS-23 software. The findings of the study showed that there is a significant relationship between the cultural and economic base of the family and the rate of cybernetic tendency with the ethical deviations OF high school students. The result is that school advisers can familiarize students with the advantages and disadvantages of cyberspace by conducting friendly meetings with students to help them avoid moral deviations. Keyword: Cultural and economic base of the family - The tendency of virtual space - moral deviations

    Keywords: Cultural, economic base of the family, The tendency of virtual space, moral deviations
  • A.Ghaffari*, A.Shamsi Pages 17-26
    Background and Purpose

    Spiritual health is the newest dimension of health, along with other aspects of health. The purpose of this study is to investigate "the role of good and evil in spiritual health". Methods & Materials: In this study, library resources were searched and internal databases related to the purpose of the study were used.

    Results

    Looking at the determinants of spiritual health from the perspective of Islamic teachings, one can see that there is a very close relationship between good and benevolence with spiritual health. One of the most important and central features of a human being's spiritual health include romantic creativity, religious rationality, conscientiousness, and hereafter which somehow refer to goodness and benevolence. This man, by loving others, as he strives to uphold ethical principles, to consider others with good faith, and to act quickly and in good faith with others, to cultivate harmony with people and tolerance. The psyche and spirit of others extend the comfort of others, while trying to balance their own people. That is, to behave the way he wants others to be with him.

    Conclusion

    Good and evil can have an impact on spiritual health. Whereas goodness promotes and evil reduces one's spiritual health, on the other hand, there is a synergistic relationship between goodness and spiritual health so that both increase one another. It is recommended to use good and humane discussions for spiritual well-being

    Keywords: Good, evil, Health, Spiritual health
  • Kousar Montazeri *, Neda Baratchi, Khadijeh Keshishi, Zohre Nikpey, Mozhgan Akbarzadeh Pages 27-39
    Aim

    The aim of this research was to investigate the effectiveness of mindfulness therapy based on Islamic-Iranian approaches on mental health and psychological resiliency among air traffic controllers of watchtower.

    Method

    This study was a quasi-experimental pretest - posttest with control group. The study population was consisted of all air traffic controllers of watchtower who were employed in Mehrabad International Airport in 2020. The sample consisted of 30 (15 for each group) air traffic controllers of watchtower that were selected by as a voluntary and randomly recruits to each of groups. Then, the participants in the experimental group participated in 8 sessions of 90 min of mindfulness therapy based on Islamic-Iranian approaches, while the control group did not receive any therapy. Instruments for gathering data were Goldberg and Hiller Mental Health Questionnaire (1979) and Conner-Davidson Resilience scale (2003). Then, the data were analyzed using SPSS.v21 software and statistical tests such as MANCOVA.

    Results

    The results of MANCOVA indicate that the mindfulness therapy based on Islamic-Iranian approaches had significant impact on mental health (F=15.632, P=0.001) and psychological resiliency (F=13.828, P=0.001). In other words, mindfulness therapy based on Islamic-Iranian approaches improves mental health and psychological resiliency.

    Conclusion

    Based on the findings of this study, mindfulness therapy based on Islamic-Iranian approaches improves mental health and psychological resiliency in air traffic controllers of watchtower thus could be used as an effective interventional method. So, it seems that this intervention is an applicable treatment for air traffic controllers of watchtower.

    Keywords: mindfulness therapy based on Islamic-Iranian approaches, mental health, psychological resiliency, air traffic controllers
  • Mohammadsaleh Abdi, Farnaz Keshavarzi Arshadi *, Parvaneh Mohammadkhani, Anita Baghdasarians Pages 41-52
    Introduction

    Various therapies have been used to treat psychological problems. Researchers are trying to identify more effective, cost-effective, and sustainable approaches and compare them to other therapies; Therefore, the aim of this study was to compare the effectiveness of cognitive therapy based on mindfulness and acupuncture on the quality of sleep of professional athletes with physical injuries

    Methods

    The semi-experimental research method and the research design are pre-experimental, follow-up with experimental and control groups. The statistical population of the study consisted of all professional male athletes aged 20 to 25 years with physical and sports injuries in 1398. The statistical sample of the study was selected based on the input and output criteria of 33 people. The research instrument was the Petersburg Sleep Quality Questionnaire (PSQI). Data analysis was performed using descriptive and parametric inferential analytical analyzes such as ANOVA multiple analysis test, repeated measurement test and follow-up tests

    Results

    The results showed that there is a significant difference in mindfulness between all tests (p <0.001), in the acupuncture group there is a significant difference between pre-test and post-test and between pre-test and follow-up (001). 0> p) But there was no significant difference between post-test and follow-up (p = 0.499).

    Conclusion

    It seems that both therapeutic approaches to mindfulness and acupuncture affect the quality of sleep, but mindfulness has more lasting effects over time than acupuncture in relation to sleep quality.

    Keywords: Mindfulness-Based Cognitive Therapy, Acupuncture, sleep quality, Athletes, Physical Injury
  • Reza Raoufian *, AliAsghar Tajari, MohammadHadi Mofateh Pages 53-65

    Undoubtedly, the will, which is an integral part of the human soul, plays an essential role in a person's behavioral health; However, in some cases, the human soul is trapped in addiction or intoxication due to familiarity with things such as alcoholic beverages (Khamr) and its voluntary choice, and causes serious damage to the tissue of his personal and social life. Be. In this article, we have tried to study the concepts of will and behavior and the close relationship between the two, both before and after the fulfillment of the will, by using library and analytical methods and using the words of revelation and the words of the elders. The result of the will to choose the alcohol option will also have the consequences of this choice. The main purpose of the article is to try to achieve the behavioral health of society in the shadow of preventing alcohol selection.

    Keywords: Willpower, Behavioral Health, Humans, Alcoholic Beverages
  • Fatemeh Shafizade *, Reza Nikbakhsh, Akbar Afarinesh, Farideh Sharififar Pages 67-80
    The overall purpose of the present study was to testing the model of the effect of brand orientation and intra-functional communication on brand-making behaviors of employees of the Ministry of Sports and Youth of the Islamic Republic of Iran. The present study is a descriptive correlational one based on structural equation modeling. The statistical population of the study consisted of all employees of the Ministry of Youth and Sports (890 persons). The statistical sample was selected based on Cochran formula of 268 persons using simple random sampling. In this study, The study used the Oing et al. (2005) brand interrogation questionnaire, the Dutch-colleagues intra-functional communication questionnaire (2012), and the Mohart et al. (2009) brand-building behavior questionnaire. The results of structural equation modeling showed that brand orientation has a significant positive effect on internal brand-making behaviors. Also, the impact of brand orientation on communication within a positive function was significant. In addition, intra-functional communication has a significant positive effect on internal branding behaviors. Therefore, it is suggested that the managers of the Ministry of Sports and Youth implement training and in-service programs as internal branding mechanisms in this organization.
    Keywords: brand orientation, intra-functional communication, brand-making behaviors, staff of the Ministry of Sport, Youth of the Islamic Republic of Iran
  • Yaser Taghikhah, Mohammad Nasiri * Pages 81-92
    Introduction & Objective

    The purpose of this study is to identify the role of psychological capital and its components on the productivity of employees of sports and youth departments of West Azerbaijan province. 

    Materials & Methods:

    The present research method is descriptive and correlational and 140 employees were randomly selected from all employees of the province's sports and youth departments. In order to collect data, two standard questionnaires of Lutans et al.'s psychological capital (2007) and Hershey and Gold Smith's human resource productivity (1980) were used. The reability of the Psychological Capital Questionnaire was 0.77 and the Human Resource Productivity Questionnaire was 0.88, which was estimated through Cronbach's alpha. Pearson correlation coefficient and multiple regression, were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that there was significant relationship between productivity and psychological capital (r = 0.615 and p = 0.001). There is significant relationship between all components of psychological capital and employee productivity. The hope component (r = 0.411 and p = 0.001) has the highest correlation coefficient with productivity among the total components of psychological capital. The results of multiple regression also show that the components of psychological capital have the explanatory power of about 37% of employee productivity variance.

    Conclusion

    Given the significant relationship between self-efficacy, hopefulness, employee optimism and productivity, it is recommended that organizations pay attention to employees 'self-efficacy mentality using counselors and psychologists at the organization level and strengthen employees' hope for the future.

    Keywords: psychological capital, productivity, employees
  • Nooshin Salimi *, Masoumeh Heydarian Pages 93-99
    Background and Purpose

    Spiritual health is one of the most important aspects of health. One of the factors related to spiritual health is religious orientation which can lead to spiritual and spiritual health. The aim of this study was to investigate the relationship between religious orientation and mental health among high school students in Kermanshah.

    Methods

    This study was a descriptive-correlational study, which was conducted with the participation of 360 high school female students in Kermanshah in 2019. Samples were selected by multistage random sampling. Data were collected using GHQ and religious attitudes questionnaires. Data were analyzed using SPSS 20 software. Significance level was considered 0.05 for all analyzes.

    Results

    The results showed that students' mental health was at a moderate level and among the components of mental health, anxiety was high in students. Religious orientation was favorable in students and religious orientation was inversely and significantly correlated with mental health disorders and its components.

    Conclusion

    Considering the significant relationship between religious orientation with mental health and its components in students, it is advisable for the planners and officials of the Ministry of Education, school counselors and educators in their educational planning for students, Have a greater emphasis on the role of religious beliefs in mental health.

    Keywords: religion, mental health, religious orientation, students