فهرست مطالب

فصلنامه جغرافیا
پیاپی 65 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه امیری، حسن لشکری*، جبرائیل قربانیان، جعفر مرشدی صفحات 5-18

    امروزه تغییر اقلیم به‌عنوان یک چالش محیطی پیش روی دانشمندان اقلیم‌شناس، متخصصان محیط‌زیست و سیاست‌مداران و حکمرانان دولت‌هاست. صرف‌نظر از هر دیدگاه علمی و تیوریک درباره تغییر اقلیم حتی به‌عنوان یک پدیده مفروض باید نسبت به این مسئله دغدغه مند بود. چراکه اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ما را از آسیب‌های احتمالی آن ایمن‌تر خواهد کرد. با این دیدگاه در این تحقیق درصدد آشکارسازی اثر تغییر اقلیم بر تقویم زراعی گندم دیم (رقم چمران) به‌عنوان گونه مورد کشت در استان خوزستان پرداخته‌شده است. داده‌های بارش، دمای حداقل و حداکثر در دوره اقلیمی 1980 تا 2010 مرتب‌سازی گردید و پس از نرمال‌سازی داده‌ها وارد محیط نرم‌افزار LARS-WG گردید و خروجی آن توسط مدل LARS-WG تحت سناریوی انتشار A2 برای دوره اقلیمی 2015 تا 2045 برای چهار پارامتر دمای حداقل، دمای حداکثر، تابش و بارش شبیه‌سازی گردید. همچنین برای دوره آتی محدوده (2030-2015) و (2045-2030) از داده‌های مدل HADGCM2 از خروجی MarkSim استفاده‌شده است. نتایج این تحقیق نشان داد که در دو دوره 15 ساله 2015 تا 2030 و 2030 تا 2045 میلادی دماهای حداقل و حداکثر بر اساس تمام سناریوهای بدبینانه و خوش‌بینانه روندی افزایشی خواهد داشت. این افزایش در ماه‌های مارس تا آوریل که مصادف با دوره برداشت بیشتر از سایر ماه‌ها می‌باشد. بارش در ماه‌های ژانویه، دسامبر و مارس در تمام سناریوها روند کاهشی خواهد داشت. این روند کاهشی بخصوص در دوره پیش‌بینی 2015 تا 2030 محسوس‌تر از دوره پیش‌بینی 2030 تا 2045 خواهد بود. در مقابل در ماه‌های نوامبر، فوریه و آوریل در تمام سناریوها روند افزایشی خواهد داشت. بر اساس ترکیب دو عنصر دما و بارش پیش‌بینی‌شده برای دو دوره آینده تمام دوره‌های کاشت، داشت و برداشت بین 10 تا 15 روز پیش افتادگی خواهند داشت .

    کلیدواژگان: تغییراقلیم، تقویم زراعی، گندم، رقم چمران، دزفول
  • الهه کاوسی، جمال محمدی * صفحات 19-30

    تحرک و جابجایی هوشمند شهری در چند سال اخیر به طور فزاینده ای نه تنها در ادبیات دانشگاهی بلکه در سیاستها و استراتژی های شهری به موضوع بحث و گفتگو تبدیل شده است. با این حال، در بسیاری از شهرهای جهان و کشور ما ایران تحرک و جابجایی هوشمند شهری با مشکلاتی مانند عدم مشارکت شهروندان و نابرابری ناشی از مدیریت ناکارآمد شهری همراه بوده است. ینابراین درپژوهش حاضر سعی شده است با دیدگاهی نوآورانه به ارزیابی و تبیین شاخص های تحرک و جابجایی(شامل زیرساختهای حمل و نقل، حمل و نقل عمومی، حمل و نقل پایدار، فناوری اطلاعات و ارتباطات)و ابعاد اجتماعی این زیرساختها شامل میزان مشارکت شهروندان در استفاده از این زیرساختها) و ارتباط این شاخص ها با توسعه پایدار شهر شیراز پرداخته شود. روش تحقیق با توجه به ماهیت آن توصیفی- تحلیلی و از نظر هدف کاربردی می باشد. روش‌های گردآوری اطلاعات به دو صورت کتابخانه ای(اسنادی) و میدانی می‌باشد. نمونه آماری پژوهش شامل 420 نفر از شهروندان ساکن در مناطق یازده گانه شهر شیراز هستند. یافته ها نشان داد میانگین متغیر تحرک و جابجایی هوشمند در شهر شیراز به طور معناداری پایین تر از حد متوسط (3) برآورد شده است (05/0 ≥ Sig) و در وضعیت مناسب و مطلوبی قرار ندارد. همچنین رابطه معناداری بین متغیر تحرک و جابجایی هوشمند و شاخص های آن با متغیر توسعه پایدار در شهر شیراز وجود دارد؛ برآورد مقادیر مربوط به رگرسیون چندگانه اثر شاخص های تحرک هوشمند بر توسعه پایدار نیز نشان‌دهنده این است که شاخص های تحرک هوشمند در مجموع 26 درصد از واریانس متغیر توسعه پایدار را تبیین می کنند، با مدنظر قرار دادن مقادیر مربوط به حجم اثر شاخص ضریب تعیین این مقدار بزرگ برآورد می شود. به عبارت دیگر شاخص های تحرک هوشمند در حد متوسط به بالا توان تبیین واریانس متغیر توسعه پایدار را دارند.

    کلیدواژگان: شهر هوشمند، تحرک و جابجایی هوشمند، توسعه پایدار، شهرشیراز
  • حسین فراهانی، مهدی چراغی، عصمت انصاری* صفحات 31-43

    صنایع روستایی به دلیل ایجاد اشتغال، افزایش درآمد و کاهش فقر در جامعه روستایی بویژه در جوامعی که اقتصاد کشاورزی حکمفرماست از اهمیت به سزایی برخوردار است. مسایل و مشکلات زیستی، اختلاف درآمد و سطح زندگی بین جوامع شهری و روستایی که از عوامل مهم مهاجرت های روستایی-شهری است، بسیاری از برنامه ریزان را به اتخاذ استراتژی های جدید توسعه روستایی بویژه صنعتی کردن روستاها واداشت. هدف از این تحقیق بررسی نقش شهرک های صنعتی در پایداری اقتصادی نواحی روستایی در دهستان القچین شهرستان چرام می باشد. تحقیق حاضر از نوع کاربردی می باشد و روش مورد استفاده توصیفی- تحلیلی است. روش گردآوری اطلاعات نیز به صورت کتابخانه ای و میدانی از طریق پرسشنامه در قالب طیف لیکرت طراحی و اقدام به سنجش سطح عملکرد شهرک صنعتی بر روستاهای پیرامون شده است. حجم نمونه مورد مطالعه منتج از فرمول کوکران 179 خانوار بوده است و تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Spss انجام شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که بر اساس آزمون ویلکاکسون بین متغیرهای اقصادی و زیست محیطی رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: صنعتی شدن، شهرکهای صنعتی، پایداری اقتصادی، دهستان القچین، شهرستان چرام
  • ماه پسند مالکی سونکی *، محمدحسین سرائی صفحات 44-54

    هدف از این مطالعه، بررسی و تحلیل و تبیین خط فقر نسبی بر اساس روش 50 و 66 درصد میانه ی مخارج خانوارهای شهری و روستایی در استان چهارمحال وبختیاری با شاخص های اصابت فقر و شدت فقر در طی سال های 1390 تا سال 1395 است. روش تحقیق مقاله «توصیفی – تحلیلی» است. بر اساس بررسی های صورت گرفته توزیع درآمد در آخرین سال مطالعه(1395)، ده درصد از ثروتمند ترین جمعیت نسبت به ده درصد از فقیر ترین جمعیت در مناطق شهری و روستایی استان چهارمحال و بختیاری به ترتیب 68/6 و 24/8 می باشد. این ارقام در سطح کشور به ترتیب 7 و 53/8 درصد است. ارقام نشان می دهد که توزیع درآمد در جامعه ی شهری استان چهارمحال و بختیاری نسبت به جامعه شهری کشور و جامعه روستایی استان از وضعیت بهتر برخوردار است. برای محاسبات خط فقر نسبی بر اساس روش 50 و 66 درصد میانه ی مخارج از شاخص های اصابت فقر و شکاف و شدت فقر استفاده شده است، با مقایسه ی اصابت فقر و شدت فقر مشخص می شود که اگر چه اصابت فقر (درصد افراد زیر خط فقر) تغییر چندانی نکرده است ولی با توجه به افزایش شدت فقر که برای نقاط شهری از سال 1390 تا 1395 به روش 66 درصد میانه ی مخارج از 1288/ به 3523/ یعنی 72/2 برابر افزایش پیدا کرده است و برای نقاط روستایی از سال 1390 تا 1395 به روش 66 درصد میانه مخارج از 1013/ به 2788/ یعنی 75/2 برابر افزایش پیدا کرده است .

    کلیدواژگان: خط فقرنسبی، روش 50 و 66 درصد میانه، اصابت فقر، شدت فقر، استان چهار محال بختیاری
  • حمید درج، علی باقری دولت آبادی* صفحات 55-69

    سوریه یکی از کشورهایی است که از اهمیت ژیوپلیتیک و ژیواستراتژیک خاصی در سیاست خاورمیانه ای روسیه برخوردار است. امروزه با شکل گیری بحران سیاسی در سوریه، این کشور عرصه اختلافات و رقابت های ژیوپلیتیک دو کشور آمریکا و روسیه گشته و هر یک بر اساس اهداف و منافع خود به ایفای نقش در این بحران می پردازند. سوال اصلی پژوهش حاضر این است که دلایل اهمیت استراتژیک سوریه در تقابل روسیه با آمریکا چیست؟ و چرا روسیه این گونه از بشار اسد حمایت می کند؟ فرضیه اصلی پژوهش این است که در رقابت های آمریکا و روسیه، سوریه آخرین برگ برنده مسکو برای حفظ قدرت منطقه ای خود و باقی ماندن در جرگه قدرت های بزرگ است؛ لذا شکست و سرنگونی اسد، افول قدرت در مسکو را به نمایش می گذارد. یافته های پژوهش نشان می دهد؛ با توجه به موقعیت ژیوپلیتیک سوریه در منطقه و اهمیت استراتژیک این کشور در معادلات بین المللی، مسکو در تلاش است تا ضمن حفظ نظام سیاسی سوریه با بهره مندی از ابزارهای مختلف(سیاسی، نظامی،...)، بیشترین نقش را در آینده سوریه ایفاء کند؛ تا بتواند ساختار و نظم کلی در منطقه را حفظ و مانع از گسترش دخالت و نفوذ غرب به ویژه آمریکا در منطقه شود. مقاله پیش رو با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و در چارچوب نظریه ریالیسم تهاجمی شکل می گیرد.

    کلیدواژگان: روسیه، آمریکا، بحران سوریه، ژئوپلیتیک، رئالیسم تهاجمی
  • محمدتقی حیدری، شهرام محمدی صفحات 68-82

    فضای شهری با راهبردهای اجتماعی درگیر است و همین عامل آن را بیش از جوانب کالبدی–فیزیکی اش، به یک پدیده اجتماعی مبدل کرده است. در این راستاست که برنامه ریزی و طراحی فضاهای شهری مردم مدار از ابتدای شکل گیری دانش برنامه ریزی شهری از لابلای اظهار نظرهای صاحبنظران این رشته قابل ردیابی بوده است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی میزان مطلوبیت پیاده راه سبزه میدان شهر زنجان از منظر همپیوندی بین مردم و فضا و تعیین مولفه های موثر بر مطلوبیت بخشی همپیوندی پیاده راه سبزه میدان شهر زنجان می باشد. روش پژوهش توصیفی و تحلیلی بوده و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و پیمایشی انجام یافته است. نمونه آماری پژوهش متشکل از 120 نفر از شهروندان در حال پیاده روی در محدوده پیاده راه سبزه میدان شهر زنجان می باشد. آماده سازی و پردازش داده های مورد نیاز نیز از طریق نرم افزارهایSPSS ,ArcGis و lisrelانجام شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که غالب شاخص ها به سمت ناپایداری و نسبی بودن در حال حرکت هستند و مهمترین راهبرد برای مطلوبیت پیاده راه سبزه میدان، ایجاد رفاه و آسایش محیطی بواسطه توسعه بهداشت و ایمنی در محور پیاده راه سبزه میدان می باشد.

    کلیدواژگان: پیاده راه شهری، هم پیوندی، حس مکان، شهر زنجان
  • سید احمد انوری مصطفی، بهزادفر اسماعیل شیعه* صفحات 83-95

    سرعت رو به تزاید ساخت و ساز در دنیای مدرن و شتاب زدگی در دستیابی به محصول نهایی، فرصت تفکر و تامل در لایه های این صنعت را از بین برده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی و ارزیابی اصول و دستورالعمل هایی ساخت‌وساز در ایران در ارتباط با سامانه های ساخت‌وساز پایدار بین المللی موفق از جمله لیید و برییم و نیز تاکید بر حقوق شهروندی در قالب حقوق مجاورت و همسایگی می باشد. به منظور دستیابی به این هدف، روش به کار گرفته شده در پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی و انطباقی با رویکرد انتقادی بوده و از نظر نوع، جزء تحقیقات کاربردی می‌باشد. نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان دهنده این موضوع است که اصول ساخت‌وساز موجود در ایران (فنی، بهداشتی، شهرسازی و...) دارای نکات اساسی و پایه ای مناسبی می باشند اما این اصول نیازمند بازنگری جدی با توجه به تغییرات به وجود آمده در شرایط محیطی و شهری در ایران و نیز با توجه به پیشرفت های جدید علمی و اهمیت روزافزون مسایل مربوط به توسعه پایدار در سراسر جهان می باشند.

    کلیدواژگان: اصول نظام کنترل ساختوساز، رویکرد پایداری، لیید و برییم، حقوق شهروندی
  • علی حاجی نژاد، شیما دادفر*، مهرشاد طولابی نژاد صفحات 96-119

    برای سنجش سطح توسعه، تغییر و تحولات فرایند توسعه روستایی و با هدف برنامه ریزی و ارزشیابی طرح های توسعه روستایی از شاخص-های مختلفی استفاده می شود. یکی از شاخص های مهم برای سنجش برنامه های توسعه روستایی استفاده از شاخص های طبیعی کیفیت زندگی (PQLI) می باشد. این شاخص به دلیل سادگی و قابلیت استفاده در سطح وسیع برای سنجش و یا مقایسه سطح توسعه بین مناطق مختلف کاربرد فراوانی دارد. در این مطالعه نیز با استفاده از شاخص های طبیعی کیفیت زندگی موریس و مک آلپین به بررسی سطح توسعه روستاهای کشور پرداخته شده است. در این پژوهش با رویکردی اثباتگرایانه و پوزیتیویسم که دارای ماهیتی کاربردی است و بر روش های کمی تاکید دارد، به پیگیری هدف تحقیق که سنجش سطح توسعه روستاهای ایران است، پرداخته شد. داده های تحقیق از منابعی چون مرکز آمار ایران، داده های وزارت بهداشت و درمان و سالنامه های آماری استان ها گردآوری و با استفاده از فرمول های سنجش ضریب سطح توسعه موریس و مک آلپین، سطح توسعه روستاهای کشور محاسبه و با یکدیگر مقایسه شد. نتایج نشان داد که سطح توسعه روستاهای کشور از نظر شاخص-های طبیعی کیفیت زندگی با همدیگر تفاوت دارند. استان های مرکزی کشور از نظر ضریب این شاخص نسبت به مناطق دیگر کشور در سطح مناسبی از توسعه روستایی قرار دارند. در حالی که استان های حاشیه ای کشور در سطح متوسطی از توسعه قرار دارند، و استان سیستان و بلوچستان که جز استان های توسعه نیافته کشور محسوب می شود، در پایین ترین سطح توسعه روستایی قرار گرفته است. 

    کلیدواژگان: توسعه، توسعه روستایی، شاخصهای طبیعی کیفیت زندگی، ایران
  • مریم ایلانلو* صفحات 120-132

    مدیریت یکپارچه شهری به معنای اتخاذ یک رویکرد کلنگرانه و طراحی سازوکارهایی جهت پیگیری رویکرد مذکور در مدیریت امور شهر است. هدف از این پژوهش بررسی راهکارهای مدیریت یکپارچه شهری در کلان‌شهر اهواز می‌باشد. روش استفاده در این تحقیق توصیفی – تحلیلی است. بدین منظور در ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه‌ای، مصاحبه و تکمیل پرسش‌نامه داده‌های تحقیق گرد‌آوری شده و با استفاده از مدل SOWT به ارایه راهکار در خصوص مدیریت یکپارچه در شهر اهواز پرداخته شدو در این راستا ایجاد مدیریت یکپارچه بهترین تصمیم جهت کاهش و رفع نارسایی‌های شناخته شد. نتایج آزمون t نشان می‌دهد میانگین بدست آمده در تمامی نه مولفه پایین‌تر از میانگین نظری(3) ارزیابی شده است و تفاوت آنها از مطلوبیت عددی نیز به شکل منفی ارزیابی و برآورد شده است یعنی اکثر آزمودنی‌ها گزینه کم و خیلی کم را انتخاب کرده اند. در این میان وضعیت مولفه ساختار تشکیلاتی نسبت به سایر مولفه های وضعیت نامناسب‌تری دارد و مولفه دیدگاه سیستمی و قدرت از وضعیت مطلوب‌تری برخوردارند.

    کلیدواژگان: مدیریت یکپارچه شهری، آزمون t، اهواز، مدل swot
  • ایوب منوچهری میاندواب، حسن آهار میرنجف موسوی* صفحات 135-147

    زیست پذیری شهری پیچیده و تحت تاثیر عوامل فراوانی است. برای سنجش آن با توجه به اهدف از رویکردهای مختلف استفاده می شود . هدف مطالعه تحلیل تاثیر سرمایه اجتماعی بر زیست پذیری محلات شهر مراغه می باشد. مطالعه حاضر متشکل از سه مرحله شامل: بررسی زیست پذیری محلات، بررسی سرمایه اجتماعی محلات و در نهایت سنجش میزان تاثیر گذاری شاخص های سرمایه اجتماعی بر میزان زیست پذیری محلات شهر می باشد. تعداد شاخص های زیست پذیری 15 مورد بوده است. شاخص های سرمایه اجتماعی در 5 شاخص اصلی و 39 زیر شاخص بوده است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده است و جمع آوری اطلاعات پیمایشی بوده است. ابزار جمع آوری اطلاعات به صورت پرسشنامه بوده و حجم نمونه 383 مورد می باشد . برای تحلیل داده ها از رگرسیون چند متغیره و رگرسیون وزنی جغرافیایی استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که نتایج رگرسیون وزنی جغرافیایی در مقایسه با رگرسیون چند متغیره با توجه به ماهیت داده های فضایی از اعتبار بهتری برخوردار است. ضریب تاثیر سرمایه اجتماعی در اکثر محله های شهر مراغه مثبت بوده است. نتایج نشان داد که 90 درصد زیست پذیری محلات شهر مراغه را شاخص سرمایه اجتماعی برآورد می کند، این نتایج نشان دهنده نقش مهم و تاثیر گذار سرمایه اجتماعی در زیست پذیری محلات شهری می باشد.

    کلیدواژگان: مراغه، سرمایه اجتماعی، زیست پذیری، رگرسیون وزنی جغرافیایی
|
  • fatemah amiri, hassan lashkari*, gabraeil Ghorbanian Pages 5-18

    Today, climate change poses an environmental challenge to climate scientists, environmentalists, and politicians and governments. Whatever the scientific and theoretical view of climate change, even as a given phenomenon, one must be concerned about this. Because taking precautionary measures will make us safer than possible harm. In this regard, this study aimed to reveal the effect of climate change on dryland wheat calendar (Chamran cultivar) as a cultivated species in Khuzestan province. Precipitation data, minimum and maximum temperatures were sorted during the 1980–2010 climate. And after normalizing the data into the LARS-WG software environment .And its output was simulated by the LARS-WG model under the A2 emission scenario for the 2015-2045 climate period for the four parameters of minimum temperature, maximum temperature, radiation and precipitation. HADGCM2 model data from MarkSim output is also used for the next period (2030-2015) and (2030-2045). The results of this study showed that in the two 15-year periods 2015 to 2030 and 2030 to 2045 the minimum and maximum temperatures will increase according to all pessimistic and optimistic scenarios. This increase in March to April coincides with the harvest period more than other months. Precipitation in January, December and March will decrease in all scenarios. This decline will be more noticeable especially in the forecast period of 2015 to 2030 than in the forecast period of 2030 to 2045. In contrast, in November, February and April there will be an upward trend in all scenarios. Based on the combination of the two elements of temperature and precipitation predicted for the next two periods, all planting periods will have a harvest of 10 to 15 days.

    Keywords: Climate change, Crop calendar, Wheat, Chamran cultivar, Dezful., (http:, mag.iga.ir, en, Article, 9191)
  • Elahe kavoosi, Jamal mohammadi * Pages 19-30

    Smart urban mobility has become increasingly controversial in recent years, not only in academic literature but also in urban policies and strategies. However, in many cities around the world and in our country, Iran, smart urban mobility and mobility have been associated with problems such as lack of citizen participation and inequality due to inefficient urban management. Therefore, in the present study, an attempt has been made to evaluate and explain the indicators of mobility and mobility indicators (including transportation infrastructure, public transportation, sustainable transportation, information and communication technology) and the social dimensions of these infrastructures, including the level of citizen participation. Use of these infrastructures) and the relationship between these indicators and sustainable development of Shiraz city should be discussed. and analyze the framework of mobility and transportation of smart transportation for Shiraz. The results show that the mobility and displacement variables are in poor condition based on different dimensions of access, sustainable transport as well as ICT. Different indices of each of these dimensions point to the same issue, as its level of evaluation (significance level less than 0.05 and average lower than the criterion) points to their undesirability from the point of view citizens. The study of the impact of smart mobility indicators on sustainable development also shows that smart mobility indicators account for 26% of the total variance of sustainable development. On this basis, it should be noted that the mobility variable does not have an appropriate position in Shiraz, and this has not only affected its development process in recent decades, but also poses many challenges for its future development. The growing trend of the population and on the other hand the various social and cultural features as well as tourism are evolving in such a way that it requires a major focus on a systematic transportation based on smart city approach.

    Keywords: Smart City Smart Mobility Sustainable Development Shiraz City
  • hossein farahani, mehdi cheraghi, esmat ansari * Pages 31-43

    Rural industries because of create employment, increased income and reduce poverty in rural society, especially in societies that of great importance the agricultural economy prevails. Biological problems and difficulties, income disparity and standard of living between urban and rural communities, rural-urban migration of important factors, many of planners to adopt new strategies especially rural development forced industrialize villages. The purpose of this study was to evaluate the role of industrial towns in the economic sustainability rural areas in county is Cheram elghechin township. Present study is an applied research descriptive-analytic method is used. Data collecting was also track library by in the form likert spectrum questionnaire design and attempted to measure the performance level of the the industrial town of Periphery villages. The resulting Case Study sample size of 179 households Cochran formula and the Data analysis was been done using software Spss. The research findings show that the Wilcoxon test between economic and environmental variables there is a significant the relationship.

    Keywords: industrialization industrial towns economic sustainability county elghechin Cheram township)
  • mahpasand maleke*, mohamadhosen saraie Pages 44-54

    The purpose of this study is to investigate and analyze the relative poverty line based on the method of 50 and 66 percent of the average urban and rural household expenditures in province Fourth-halal buccaria with indicators of poverty and severity of poverty during 2011-2016 Research method of "descriptive-analytic" pape. According to the income distribution survey conducted in the last year of the study (2016) Ten percent of the richest population than ten percent of the poorest population In urban and rural areas of Chaharmahal and Bakhtiari province, 6.68 and 8. 24 respectively The figures for the country are 7 and 8.53%, respectively. Figures show that Distribution of income in urban society Chaharmahal and Bakhtiari province Towards the urban community of the country and the Provincial rural community is in a better position. For calculating the relative poverty line based on the 50% and 66% median cost methodology by Indicators of poverty and poverty and severity of poverty have been used, By comparing the impact of poverty and the severity of poverty is specifying that if Impact of poverty (percentage of people below the poverty line) had Little change but Due to the increasing severity of poverty for urban areas from 2011 until 2016 By the 66% median cost method fram/1288 to /3523 Ie 2.72 times has been higher and For rural areas from 2011 to 2016 By the 66% median expense method from /1013 to /2788 le 2/75 has been higher. 

    Keywords: Poverty Line, Medium 50, 66% Medium, Impact of Poverty, Poverty Severity, Chaharmahal Bakhtiari Province _
  • hamid dorj, Ail Bagheri Dolatabadi * Pages 55-69

    Syria is one of the countries that has a particular geopolitical and geo-strategic importance in Russian Middle East policy. Today, with the emergence of the political crisis in Syria, this country has become a geopolitical divide and rivalry between the two countries, the US and Russia, each playing a role in their own interests and goals.The main question of the present research is that the reasons for Syria's strategic importance in Russia's opposition to the United States? And why does Russia support Bashar al-Assad? The main hypothesis of the study is that in the US and Russia's competitions, Syria is the last winner of Moscow to maintain its regional power and stay in the major powers' jirga; therefore, Assad's defeat and overthrow of power decline in Moscow It leaves. According to the geopolitical position of Syria in the region and its strategic importance in international equations, Moscow is trying to preserve the Syrian political system by using various instruments (political, military, ...), play the most role in the future of Syria;In order to maintain the overall structure and order in the region, and to prevent the spread of Western interference and influence, especially in the United States. The preceeding article is formulated using a descriptive-analytic method and within the framework of an invasive realism theory.

    Keywords: Russia, America, Syria Crisis, Geopolitics, Aggressive realism)
  • mohamadtaghi heydari, shahram mohamadi Pages 68-82

    Urban space is involved with social strategies and this has made it a social phenomenon more than its physical aspects. In this regard, planning and design of people-oriented urban spaces has been traceable from the viewpoints of experts in this field since the beginning of urban planning knowledge. The purpose of the study is to evaluate the desirability of Zanjan Sabze Meydan pedestrian way from the perspective of unification between people and space and determining the factors affecting the desirability presentation of Zanjan Sabze Meydan pedestrian way. The research method is descriptive and analytical and has been done through library and survey studies. The statistical sample of the study consisted of 120 walking citizens in Zanjan Sabze Meydan pedestrian way Area. Preparation and processing of required data was done by SPSS, ArcGis and lisrel software. The results show that the most of the indicators are moving towards instability and relativity and the most important strategy for Sabze Meydan pedestrian way desirability is to create environmental well-being through the development of health and safety on Sabze Maydan pedestrian way.

    Keywords: Urban Pedestrian Way, Unification, Sense of Place, Zanjan City
  • Mostafa Behzadfar * Pages 83-95

    The rapid growth of construction in the modern world and the acceleration of the achievement of the final product have eliminated the opportunity of thinking and reflection in the layers of this industry. The purpose of this study was to investigate and evaluate the principles and guidelines of construction in Iran in relation to successful international sustainable construction systems such as Leyed and Bryme, as well as the emphasis on citizenship rights in the context of neighborhood and neighborhood rights. In order to achieve this goal, the method used in this study is of a descriptive-analytical and adaptive type with a critical approach and, in terms of its kind, is a part of applied research. The results of this study indicate that the basic principles of construction in Iran (technical, sanitary, urban, etc.) have proper basic principles, but these principles require a serious overhaul regarding the changes to It has emerged in terms of environmental and urban conditions in Iran and also due to new scientific advances and the growing importance of sustainable development issues around the world. 

    Keywords: Principles of construction control system, Sustainability approach Let', s go, go Citizenship rights
  • Pages 96-119

    Various indicators are used to measure the level of development, changes and developments of the rural development process and with the aim of planning and evaluating rural development plans. One of the important indicators for measuring rural development programs is the use of Physical Quality of Life Index (PQLI) indicators. This index is widely used to measure or compare the level of development between different regions due to its simplicity and usability. In this study, using the natural indicators of quality of life in Morris and Calpine, the level of rural development of the country has been studied. In this research, with a positivist and positivist approach that has a practical nature and emphasizes on quantitative methods, the aim of the research, which is to measure the level of rural development in Iran, was pursued. Research data were collected from sources such as the Statistics Center of Iran, data from the Ministry of Health and statistical yearbooks of the provinces. Were compared with each other. The results showed that the level of development of the country's villages are different in terms of natural indicators of quality of life. The central provinces of the country in terms of the coefficient of this index compared to other regions of the country are at an appropriate level of rural development. While the peripheral provinces of the country are at a moderate level of development, and Sistan and Baluchestan province, which is one of the underdeveloped provinces of the country, is at the lowest level of rural development. 

    Keywords: development, rural development, Physical Quality of Life Index
  • maryam ilanloo * Pages 120-132

    Integrated urban management means adopting a holistic approach and designing mechanisms to follow the above-mentioned approach in city affairs management. The purpose of this research is to investigate the integrated urban management strategies in Ahwaz. The method used in this research is descriptive-analytical. For this purpose, firstly, using library studies, interviewing and completing the research data collection questionnaire, using the SOWT model, a solution for integrated management in Ahwaz was developed. In this regard, the establishment of integrated management of the best decision to reduce and eliminate known deficiencies Became The t-test results show that the mean of all nine components is lower than the theoretical average (3), and their difference from numerical desirability is also negatively evaluated and estimated, meaning that most subjects have chosen a low and very low option. In the meantime, the status of the organizational structure component is more inferior to the other components of the situation, and the component of the system view and power are more favorable. 

    Keywords: urban integrated management, t test, Ahwaz, swot model
  • Hasan Ahar* Pages 135-147

    Urban livability is complex and affected by many factors. according to goals, different approaches are used to measure the livability. The purpose of this research is to analyze the role of social capital on livability of Maragheh neighborhoods. The present study consists of three stages: the study of the livability of neighborhoods, social capital Survey of neighborhoods and Finally, an assessment of the impact of social capital indicators on the level of urban livability. The number of livability indicators was 15. Social capital indicators were 5 main indicators and 39 sub-indicators. The research method has been descriptive – analytical. Data collection was field survey and the tool for data collection questionnaires. the sample size is 383. for data analysis, Multiple Regression and Geographically Weighted Regression has been used. The results show that the results of Geographically Weighted Regression has a better reliability than multivariate regression due to the nature of spatial data. The coefficient of social capital impact has been positive in most neighborhoods of the city of Maragheh. The results showed that 90 percent of the livability of Maragheh neighborhoods is estimated by social capital indicators, these results show the important and influential role of social capital on the livability of urban neighborhoods .

    Keywords: Maragheh, social capital, habitability, urban neighborhoods