فهرست مطالب

- سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، بهار 1399)
- تاریخ انتشار: 1399/08/15
- تعداد عناوین: 7
-
-
صفحه 1سابقه و هدف
درک تجارب افراد و تلاش برای آگاهی از تجارب آنان در پدیدههای مختلف بسیار مهم است. پس از گذشت 12 سال از تاسیس دانشکدههای طب ایرانی و برگزاری آزمونهای سالانه دوره دکتری تخصصی طب ایرانی از سال 1386، نظرات افراد شرکتکننده در این آزمون و انگیزههای آنان میتواند مورد تحقیق علمی قرار بگیرد. هدف این پژوهش، دستیابی به تجارب پزشکان شرکتکننده در آزمون دکتری تخصصی برای شناخت این پدیده است.
مواد و روشها:
در این پژوهش کیفی، نمونهگیری از طریق مصاحبه ژرف کاو با 25 پزشک داوطلب ورود به رشته طب ایرانی سال تحصیلی 1398 که در آزمون کتبی مرحله اول پذیرفته و برای آزمون مصاحبه شفاهی دعوت شده بودند انجام شد. مصاحبهها بهصورت کامل ضبط شد، محتوای مصاحبهها بهصورت مکتوب نگاشته شد و کدگذاری و آنالیز محتوا بهشیوه گرانهایم و لاندمن انجام شد.
یافتهها:
یافتههای این مطالعه در 6 مضمون اصلی با عنوان نحوه آشنایی شرکتکنندگان با طب ایرانی، انگیزه شرکت در آزمون، نگرانی و دغدغههای قبل آزمون، روشهای آمادگی برای آزمون، دیدگاه سایر پزشکان درباره طب ایرانی، راهکارهایی برای معرفی طب ایرانی و 18 مضمون فرعی، استخراج شد.
نتیجهگیری:
نتایج حاصل از این پژوهش میتواند برای مسیولان و سیاستگذاران سلامت در جهت هدایت انگیزهها و کاهش نگرانیهای شرکتکنندگان در آزمون و دانشجویان آینده طب سنتی استفاده شود و با ارایه راهحلهای مناسب در جذب دانشجویان و ارتقاء کیفیت آموزش این رشته گامهای مناسبی برداشته شود.
کلیدواژگان: پزشکان، تجارب، طب ایرانی، پژوهش کیفی -
صفحه 11سابقه و هدف
COVID-19 یک بیماری ویروسی از خانواده کرونا ویروسهاست. این ویروس در ابتدا به سیستم تنفسی حمله میکند و سپس به اعضای مهمی چون قلب، کبد، مغز، کلیه، خون و سیستم ایمنی آسیب میزند. این مطالعه با هدف توصیف و تبیین این بیماری از دیدگاه طب سنتی ایران و تدابیر درمانی بر این اساس ارایه شد.
مواد و روشها:
در این مطالعه مروری، مقالات موجود در مورد پاتوفیزیولوژی ثابتشده در مورد این بیماری با استفاده از پایگاههای اطلاعاتی معتبر با کلیدواژههای انگلیسی SARS-COV -2 و COVID-19 جستوجو و بررسی شدند و از آن میان مقالههایی که اشاره به تظاهرات بالینی و پاتوفیزیولوژی بیماری داشتند استفاده شدند. همچنین متون طب سنتی ایران از قبیل قانون ابنسینا، ذخیره خوارزمشاهی پیرامون علل و علایم و درمان این بیماری استخراج و با منابع طبی جدید تطبیق داده شدند.
یافتهها:
ویروس کرونا در ابتدا با ورود به سلولهای مجاری تنفسی فوقانی و سپس تحتانی ریه ایجاد سوءمزاج گرم و خشک میکند که این سوءمزاج آغازگر اتفاقات متعددی در اعضای مختلف بدن بهخصوص قلب و مغز و کبد میشود که بیشتر از پیامدهای آن است و کمتر بهعلت تکثیر و حضور ویروس در این اعضا است. مقابله با بیماری کرونا از دیدگاه طب سنتی در پنج سطح قابل بررسی و انجام است که شامل یک سطح پیشگیری و چهار سطح درمان است.
نتیجهگیری:ابتدا تعریف این بیماری و سپس راهکارهای پیشگیرانه و درمانی بر اساس طب سنتی ایرانی استخراج و بهصورت دستهبندیشده و کاربردی ارایه شد. سپس شواهدی از پژوهشهای جدید در تایید فیزیوپاتولوژی عنوانشده آورده شد در آخر، برای گیاهان پیشنهادی در این مقاله در موارد اثرات ضدویروسی، آنتیاکسیدانی و ترمیمکنندگی و سایر اثرات بیولوژیک مرتبط با این بیماری مستندات علمی ارایه شد.
کلیدواژگان: طب سنتی، طب ایرانی، سیستم تنفسی، کووید 19 - مقاله مروری
-
صفحه 23سابقه و هدف
رایحهدرمانی یکی از اشکال رایج طب مکمل است که در زمانهای قدیم برای درمان استفاده میشد و در سالهای اخیر رواج یافته است. در بیماریهای زنان و مامایی کاربرد زیادی دارد. با توجه به فراوانی استفاده از روغنهای اسانسی در مامایی، این مطالعه به بررسی روغنهای اسانسی رایج و تاثیر آنها در مواردی مانند زایمان، دیسمنوره اولیه، یایسگی و برخی مشکلات بارداری میپردازد.
مواد و روشها:
این مطالعه یک پژوهش مروری است. برای جستوجوی مقالات مرتبط، با استفاده از کلیدواژههایAromatherapy, Dysmenorrhea, Menopause, Essential oil, Pregnancy, Nausea and Vomiting, Labor, از پایگاههای اطلاعاتیGoogle Scholar Scopus, PubMed, و مقالات معتبر فارسی بدون محدودیت زمانی استفاده شد. مطالعاتی که مرتبط با رایحهدرمانی، روغنهای اسانسی و کاربرد آنها در بارداری، دیسمنوره اولیه، تهوع و استفراغ بارداری، یایسگی و زایمان بودند، انتخاب شدند. بر اساس این معیار 69 مقاله که همه و یا بخشی از آنها به این موارد اشاره داشتند، انتخاب و بررسی شدند.
یافتهها:
بیشتر مقالات، تاثیر رایحهدرمانی را در حل مشکلات زنان و مامایی زنان فاقد بیماری زمینهای تایید کردند. از روغنهای اسانسی که در حوزه زنان و مامایی مطالعه شدند میتوان از اسطوخودوس و بابونه در کاهش درد زایمان، اسطوخودوس و اکلیل کوهی در کاهش علایم دیسمنوره اولیه، شمعدانی در کاهش افسردگی و اسطوخودوس در کاهش گرگرفتگی زنان یایسه نام برد. مطالعات بر موثر بودن اسانس لیمو بر تهوع و استفراغ بارداری تاکید داشتند.
نتیجه گیری:رایحهدرمانی، مداخلهای ارزان و کاربردی است. با توجه به اهمیت دوران بارداری بر سلامت جنین، مطالعات بیشتر در مورد اسانس روغنی موثر، عوارض جانبی، میزان و نحوه مصرف آنها در مامایی ضروری است.
کلیدواژگان: رایحه درمانی، بارداری، دیسمنوره، زایمان، یایسگی -
صفحه 43سابقه و هدف
تعیین میزان انحراف از مزاج پایه هر فرد یکی از مراحل اولیه تشخیص بیماری و صحت افراد در طب سنتی ایران است. اما این مزاجسنجی وابستگی زیادی به بیمار و پزشک دارد. هدف از این تحقیق، یافتن روش و ابزاری پایا و روا بود که تا حد امکان بتواند سنجش مزاج را از حالت ذهنی (سوبژکتیو) به حالت عینی (آبژکتیو) تبدیل کند.
مواد و روشها:
این مطالعه در زمستان سال 1398 در سلامتکده طب سنتی بهشت، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران (ایران، تهران) انجام شد. در این تحقیق 34 داوطلب از پرسنل پس از اخذ رضایت کتبی زیر نظر یک پزشک متخصص طب ایرانی با فرم استانداردشده مجاهدی، مزاجسنجی شدند و همزمان از محل لمس نبض، پشت دست و کل صورت با استفاده از دوربین حرارتی مدل T2 شرکت ULIRVISION تصاویر حرارتی گرفته و مقدار دمای موضع ثبت شد.
یافته ها:
با استخراج دوازده ویژگی مرتبط با نحوه توزیع حرارت در ناحیه مورد نظر در تصاویر حرارتی ذکر شده، یک الگوریتم مبتنی بر الگوریتم ژنتیک و طبقهبندیکننده Adaboost طراحی شد و مشاهده شد که هفت ویژگی از این ویژگی ها بیشترین تاثیر را در طبقهبندی دارند و صحت 85.6 درصد و حساسیت 66.7 درصد و ویژگی 91.7 درصد بهدست آمد.
نتیجهگیری:
در این مقاله نشان داده شد که تصویربرداری حرارتی تطابق معنیداری با فرم استانداردشده دارد و میتواند بهعنوان ابزاری پایا برای ارزیابی مزاج خشک/ تر مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: طب ایرانی، مزاج، تصویربرداری حرارتی -
صفحه 61سابقه و هدف
یکی از مباحث مهم و اساسی در طب ایرانی، دانش شناخت مزاج است و بسیاری از دستورات حفظ سلامتی، تشخیص و درمان بیماریها بر مبنای مزاج تعیینشده هر فرد با دیگران متفاوت است. کشف و شناخت شیوههای استاندارد تعیین مزاج از مهمترین اولویتهای پژوهشی در طب ایرانی است. در این پژوهش از درخت تصمیم فازی برای طبقهبندی دادهها و الگوریتم ژنتیک برای بهینهسازی ویژگیهای لازم برای تشخیص مزاج استفاده میشود.
مواد و روشها:
در مطالعه حاضر از دو مجموعه داده با 52 نمونه و 221 نمونه استفاده میشود. برای هر دو مجموعه داده، شناخت داده و مدلسازی تشخیص مزاج بر مبنای درخت تصمیمگیری فازی با الگوریتم ژنتیک انجام میشود. برای این کار ابتدا زیرمجموعهای از ویژگیها با استفاده از الگوریتم ژنتیک انتخاب و سپس درخت تصمیمگیری فازی بهمنظور ساخت قوانین استفاده میشود.
یافتهها:
برای هر مجموعه داده دو درخت تصمیمگیری برای گرمی/سردی و تری/خشکی ساخته و قواعد تولید شده توسط پزشک متخصص طب ایرانی ارزیابی شد. نتایج نشان داد قوانین صحیح تولید شده در مجموعه داده دوم برای مزاج گرم/سرد برابر با 44 درصد و مزاج تر/خشک برابر با 33 درصد است. در مجموعه داده اول قوانین صحیح تولید شده توسط درخت تصمیم فازی با الگوریتم ژنتیک برای مزاج تر/خشک برابر با 9.5 درصد است.
نتیجهگیری:
مقایسه نتایج با پژوهش انجامشده قبلی، نشان میدهد که استفاده از الگوریتم ژنتیک و انتخاب زیرمجموعهای از ویژگیها، حجم محاسباتی و اندازه درخت را کاهش میدهد و نتایج بهینهتری حاصل میشود و درصد خطاهای رخ داده هم کاهش مییابد. هر چند بهنظر میرسد، در حال حاضر نتایج حاصل از این پژوهش کاربردی نیست ولی میتواند شروعی برای پژوهشهای بعدی در زمینه بهینهسازی الگوریتمهای هوشمند برای تشخیص مزاج باشد.
کلیدواژگان: مزاج، طب ایرانی، درخت تصمیم گیری، منطق فازی، بهینه سازی -
صفحه 81سابقه و هدف
مواد موثره گیاهی (متابولیتهای ثانویه)، متاثر از محیط رشد گیاه است. خواص گونههای دارویی به وجود متابولیتهای ثانویه نسبت داده میشود. شناسایی گونههای دارویی، ثبت و احیای سنتهای گیاهدرمانی و آموزش افراد در برداشت اصولی این گیاهان، استفاده بهینه از مواد موثره آنها را به دنبال خواهد داشت. این مطالعه با هدف شناسایی گونههای دارویی منطقه الشتر استان لرستان و معرفی استفادههای سنتی و مدرن آنها انجام شد.
مواد و روشها:
پس از جمعآوری و شناسایی گونههای دارویی مناطق سردسیر و کوهستانی منطقه، استفادههای سنتی و همچنین کاربردهای آنها در طب مدرن، از طریق انجام مصاحبه با افراد محلی، عطاران و مطالعه منابع معتبر علمی استخراج شد. گردآوری اطلاعات بهصورت پیمایشی و مصاحبه بهصورت نیمهساختاریافته، انجام شد. برای تعیین اهمیت گونههای دارویی و نشان دادن همگنی اطلاعات از دو روش کمی: ارزش استفاده (Use Value=UV) و ضریب اجماع مطلعین (Informant Consensus Factor=ICF)، استفاده شد.
یافتهها:
در این پژوهش، 202 گونه دارویی شناسایی شد که به 52 خانواده و 143 جنس تعلق داشتند. در بین گونههای شناسایی شده،20 گونه گیاهی دارای بالاترین ارزش استفاده هستند. ازگویه (Thymus kotschyanus Boiss & Hohen.)، بنسر یا سرپا (Allium jesdianum Boiss.) و مخالصه (Tanacetum kotschyi Boiss.)، دارای بیشترین ارزش استفاده (UV) بودند. بیشترین اجماع مطلعین (IFC)، در گروه درمان مشکلات گوارشی و پس از آن گروه سرماخوردگی، تب و آنفولانزا بود. در این پژوهش فهرستی از نام علمی، نام عمومی (محلی)، اندام مورد استفاده گیاه، مقادیر UVو IFC، روش تهیه و کاربرد آن در طب سنتی و مدرن تهیه شد.
نتیجهگیری:
نتایج پژوهش، بیانگر غنای فرهنگ گیاهدرمانی و وجود پتانسیل عظیم بهمنظور تامین مواد اولیه داروهای گیاهی در منطقه است. با مدیریت صحیح، ایجاد بستر مناسب جهت کشت گیاهان دارویی و انجام آزمایشات فیتوشیمیایی گونههای دارای ارزش استفاده بالا و جلوگیری از برداشت غیراصولی آنها از عرصههای طبیعی، امری ضروری بهنظر میرسد.
کلیدواژگان: اتنوبوتانی، گیاهان دارویی، گونه های دارویی، طب ایرانی -
صفحه 113سابقه و هدف
شونیز با نامهای سیاهدانه، حبهالسودا و کلونجی، یکی از باستانیترین گیاهان شناخته شده است، با طبیعت گرم و خشک در درجه سوم، در درمان بیماریهای مختلفی مورد استفاده بوده است. سیاهدانه گیاهی علفی و یکساله است که زمان گلدادن آن، اواخر اردیبهشت تا تیرماه است. دانههای این گیاه سیاهرنگ، سهگوش و معطر است و در صورتی که له شوند بوی تندی از آنها ساطع میشود. با توجه به کاربردهای فراوان گیاه، هدف از این مطالعه، بررسی ماهیت شونیز در منابع طب سنتی و تطبیق آن با خصوصیات گیاهشناسی سیاهدانه و تبیین نام علمی دقیق، همچنین کاربردهای سنتی و فارماکولوژیکی آن بود.
مواد و روشها:
ماهیت و افعال و خواص سیاهدانه از منابع طب سنتی ایران و مطالعات جدید استخراج و مقایسه شد.
یافتهها:
در مقایسه ماهیت شونیز و سیاهدانه نکات مشابهی در شکل برگها، گل، میوه و دانه یافت شد. در منابع طب سنتی ایران، شرح کاربرد آن در درمان طیف وسیعی از بیماریهای دستگاه گوارش، مجاری ادراری و بیماریهای تنفسی و پوستی ذکر شده است. امروزه سیاهدانه بهعنوان یکی از گیاهان با اهمیت در جهان بوده و مطالعات گستردهای روی اثربخشی این گیاه و مواد موثره آن (بهویژه تیموکینون) بر بیماریهای گوناگون انجام شده است که میتوان به اثرات ضددرد و ضدالتهاب، پایینآورندگی قند خون، کاهش کلسترول، ضدتومور و اثرات مثبت بر عملکرد دستگاه تنفسی اشاره کرد.
نتیجهگیری:
بررسیهای انجامشده در متون طب سنتی و گیاهشناسی نوین نشان میدهد که شونیز معادل گونه Nigella sativa L. است و در منابع طب سنتی و رایج، استفاده از این گیاه در درمان بیماریهای دستگاه تنفسی و گوارشی پیشنهاد شده است.
کلیدواژگان: شونیز، سیاهدانه، طب سنتی ایران، Nigella sativa L
-
Page 1
Background and Purpose:
Understanding the experiences of people involved in various phenomena is very important. Twelve years after the establishment of the Persian Medicine Schools, and holding annual exams for the PhD course in Persian Medicine since 2007, the opinions of the exam participants and their motivations can be scientifically studied. The aim of this study was to obtain the experiences of physicians participating in Persian medicine PhD exam to identify this phenomenon.
Materials and MethodsIn this qualitative study, sampling was performed through in-depth interviews with 25 physicians volunteering to enter the field of Persian Medicine in the 2019 academic year, who were accepted in the first stage, the written exam, and invited for an oral interview. The interviews were thoroughly recorded. The content of the interviews was written down, and the coding and analysis was done by Granhim and Londman method.
ResultsFindings of this study were extracted in 6 main themes including the way participants got acquainted with Persian Medicine, their motivation to take the test, their pre-test concerns, exam preparation methods, the opinion of other physicians about Persian Medicine and the approach to introduce Persian Medicine. Eighteen sub-themes were also extracted.
ConclusionThe results of this study can be useful for health policy-makers to guide motivators and reduce the concerns of Persian Medicine PhD exam’s participants and Persian Medicine students. It can also provide appropriate approach for admitting the students and improving the quality of education in this field, so that appropriate steps would be taken.
Keywords: Physicians, Experiences, Persian Medicine, Qualitative Research -
Page 11
Background and Purpose:
COVID-19 is a virus belonging to the coronavirus (CoV) family. COVID-19 disease primarily attacks to the respiratory system and then causes severe problems in heart, liver, brain, kidney, blood circulation and immune system. This study aimed to define COVID-19 disease according to the perspective of Traditional Persian Medicine (TPM) manuscripts and suggest therapeutic measures based on its evaluation.
Materials and MethodsIn this review study, existing articles on proven pathophysiology of the disease were searched using valid databases with the English keywords ‘SARS-COV-2’ and ‘COVID-19’, among which articles referenced to clinical manifestations and pathophysiology of the disease were used in this paper.
Also, texts of TPM such as Ibn Sina's Qanun fi al-Tibb, Zakhireye Kharazmshahi about the causes and symptoms of the disease were extracted and adapted to new medical sources.ResultsThe coronavirus causes warm and dry distemperament in the upper and lower respiratory tract and lungs. COVID-19 makes some disorders in the body especially in the heart, brain and liver, which are often its consequences, not the proliferation of the virus in these organs. Based on TPM, COVID-19 can be confronted at five levels including one preventive level and four therapeutic levels.
ConclusionThe definition of COVID-19, preventive and therapeutic strategies based on TPM were obtained and presented in a classified and practical manner. Then, evidence of researches has been mentioned to confirm the Pathophysiology of COVID-19. Finally, scientific documents of antiviral, antioxidant, restorative effects and other biological effects of mentioned plants have been presented.
Keywords: Traditional Medicine, Persian Medicine, Respiratory System, COVID-19 -
Page 23
Background and Purpose:
Aromatherapy is one of the most common forms of complementary medicine that was used in ancient times for treatment and has become popular in recent years. It is widely used in gynecology and obstetrics diseases. Due to abundant use of essential oils in midwifery, this study reviews common essential oils and their effects in cases such as child birth, primary dysmenorrhea, menopause and some pregnancy problems.
Materials and MethodsThis study is a narrative review study. Google Scholar, Scopus and PubMed databases and valid Persian articles without time limit were searched for related articles by using “Aromatherapy”, “Dysmenorrhea”, “Menopause”, “Essential oil”, “Pregnancy”, “Nausea and Vomiting”, “Labor” as keywords. Studies related to aromatherapy, essential oils and their use in pregnancy, primary dysmenorrhea, Pregnancy nausea and vomiting, menopause and childbirth were selected. Based on this criterion, 69 articles, all or part of which referred to these cases, were selected and reviewed.
ResultsMost studies have shown that aromatherapy is effective in resolving gynecological and obstetric problems. The essential oils studied in midwifery and childbirth includes lavender and chamomile in reducing labor pain, lavender and rosemary to reduce the symptoms of dysmenorrhea and geranium to reduce the depression of postmenopausal women. However, no significant association has been established between pregnancy nausea and aromatherapy.
ConclusionAromatherapy is an inexpensive and practical intervention. Given the importance of pregnancy in health of a fetus, further studies are necessary on effective essential oil, its side effects, dosage and the usage pattern in midwifery.
Keywords: Aromatherapy, Pregnancy, Dysmenorrhea, Delivery, Menopause -
Page 43
Background and Purpose: Mizaj (Temperament) identification is an important stage of diagnosis in Persian Medicine (PM). This study aimed to evaluate thermal imaging as a reliable tool that can be used instead of subjective assessments.
Materials and MethodsThis study was conducted in the winter of 2020 at the Behesht Traditional Medicine Health Clinic (Tehran, Iran). The Mizaj (Temperament) of 34 participants was assessed by a PM specialist using Mojahedi Mizaj standardized Questionnaire (MMQ). Also thermal images of the wrist at the radial pulse location, the back of the hand, and their whole face were recorded by a thermography camera model T2 (ULIRVISION Co.) and the temperatures of regions of interest were measured.
ResultsTwelve thermal features were extracted and a classifying algorithm was designed based on a genetic algorithm and an Adaboost classifier. By selecting 7 of the 12 features that had the most impact on the classification, the mean accuracy of 85.6%, sensitivity of 66.7%, and specificity of 91.7% were obtained.
ConclusionsThe thermal imaging was significantly consistent with MMQ and can be used as a reliable tool for evaluating dry/wet Mizaj (Temperament).
Keywords: Persian Medicine, Mizaj, Temperament, Thermography -
Page 61
Background and Purpose:
One of the most important topics in Persian Medicine is the knowledge of temperament identification and many of the instructions for preserving health, diagnosis and treatment of diseases are different based on the individual's temperament. Discovering and recognizing standard methods of temperament determination, is one of the most important research priorities in Persian Medicine. In this research, fuzzy decision tree for data classification and Genetic Algorithm (GA) to optimize the features necessary for the diagnosis of temperament is used.
Materials and MethodsIn this study, two datasets with 52 and 221 samples were used. For datasets, data recognition and modeling Mizaj (Temperament) diagnosis based on fuzzy decision tree with GA was performed. To do this, first, a subset of features was selected using GA and then a fuzzy decision tree was used to make the rules.
ResultsFor each dataset, two decision trees were generated for warmth/cold and wet/dry and the produced rules by the Persian Medicine specialist were evaluated. The results showed that the produced correct rules in the second dataset are 44% for warm/cold Mizaj and 33% for wet/dry Mizaj. In the first dataset, the generated correct rules by the fuzzy decision tree with the GA for wet/dry Mizaj was 9.5%.
ConclusionComparison of the results with the previous research shows that the use of GA and subset selection of features, reduces the computational volume, size of the tree and error percentage so that better results can be achieved. Although, according to Persian Medicine experts’ opinion, the results of this research are not currently applicable, they can be a starting point for further researches in the optimization of intelligent swarm algorithms for the diagnosis of Mizaj.
Keywords: Mizaj, Temperament, Persian Medicine, Decision Tree, Fuzzy Logic, Optimization -
Page 81
Background and Purpose:
Plant effective substances (secondary metabolites) are affected by plant growth environment. The properties of the medicinal species are attributed to the presence of secondary metabolites. Identifying medicinal species, recording and revitalizing herbal traditions and educating people on the proper harvesting of these plants will lead to optimal use of their effective ingredients. The aim of this study was to identify the medicinal species of Aleshtar (Lorestan province) and introduce their traditional and modern uses.
Materials and MethodsMedicinal species were collected and identified in the cold and mountainous regions of the study area. Traditional uses, as well as their applications in modern medicine, achieved through interviews with native people, traditional herbal healers, and investigation of reliable scientific sources. Data were collected by survey method and interviews were conducted with semi-structured questions. Two quantitative methods were used to determine the importance of medicinal species and to show information homogeneity: Use Value (UV) and Informant Consensus Factor (ICF).
ResultsIn this study, 202 medicinal species were identified that belong to 52 families and 143 genera. Among the species identified, 20 plant species had the highest use value. Azgovāh (Thymus kotschyanus Boiss & Hohen), Bon sor (Allium jesdianum Boiss.) and Mokhalesa (Tanacetum kotschyi Boiss.) had the highest UV. The most ICF was in the Category of Digestive problems followed by the common cold, fever, and influenza. A list of the scientific name, general (Vernacular) name, used parts of plant, UV and IFC values, method of preparation and application in traditional and modern medicine was prepared.
ConclusionThe results of this study indicate the richness of herbal remedies culture in the region and the great potential for providing primary herbal materials. Proper management, cultivation of medicinal plants, and phytochemical testing of high Use Value medicinal plants and prevention of their incorrect collection from natural areas seems to be necessary.
Keywords: Ethnobotany, Medicinal Plants, Medicinal Species, Persian Medicine -
Page 113
Background and Purpose:
“Shoneez” known as “Siyahdaneh”, “Habbato saudā” and “Kalonji”, is one of the most ancient known plants with hot and dry temperament at the third degree which is used for treatment of various diseases. Black seed is an herbaceous annual herb, and its flowering time is from late May to July. The seeds of this plant are black, triangular and fragrant. Their pleasant odor is smelled when they are crushed. The aim of this study was adaptation of the botanical descriptions of “Shoneez” according to Traditional Persian Medicine resources to the black seed according to modern literatures to specify its scientific name. Therapeutic and pharmacological effects were also explored.
Materials and MethodsThe characterization and properties of plants were extracted from Traditional Persian Medicine texts and also recent studies and were compared to each other.
ResultsThere are similarities in botanical description of the plants’ leaves, flowers, fruits and seeds. “Shoneez” has been used in a wide range of gastrointestinal, urinary, respiratory and skin diseases. Also, black seed is one of the most important plants in the world and extensive studies have been carried out regarding its efficacy and active ingredients (especially thymoquinone) on various diseases. Several effects including antinociceptive, anti-inflammatory, hypoglycemic, cholesterol-lowering, anti-tumor and positive effects on the function of the gastrointestinal and respiratory protective activity have been reported from the seeds.
ConclusionReviewing the ancient and current literatures demonstrated that the scientific name of “Shoneez” is Nigella sativa L. and both traditional and conventional medicine suggests the effectiveness of black seed on respiratory and gastrointestinal systems.
Keywords: Black Seed, Traditional Persian Medicine, Nigella sativa L