فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و هفتم شماره 2 (پیاپی 96، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ناهید منوچهریان، مریم داودی، محمدحسین بخشایی، نسرین جیریایی، آزاده صالحی نژاد، محمد فریادرس* صفحات 69-76
    سابقه و هدف

    هیپوتانسیون یک عارضه شایع در جراحی سزارین با بی حسی نخاعی می باشد که برای مادر و نوزاد می تواند خطرناک باشد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین تاثیر استفاده از باند کشی در اندام های تحتانی در پیشگیری از وقوع هیپوتانسیون به دنبال بی حسی نخاعی می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کار آزمایی بالینی آینده نگر در سال 1399 در بیمارستان فاطمیه همدان انجام شد. 64 بیمار کاندید سزارین با بی حسی نخاعی به طور تصادفی در دو گروه 32 نفره با باندکشی در زمان جراحی و بدون استفاده از باندکشی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک، وضعیت همودینامیک در یک ساعت اول پس از بی حسی نخاعی، بروز هیپوتانسیون، تهوع و استفراغ، برادیکاری، تاکیکاردی، مقدار آتروپین، افدرین مصرف شده، در هر دو گروه مقایسه شد. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نگارش 16 تجزیه وتحلیل آماری گردید.

    یافته ها

      میانگین سنی هر دو گروه بیماران تقریبا 30 سال بود(958/0 P=).  هیپوتانسیون (25 در برابر 1/78 ٪)، برادیکاردی(3/9 در برابر 6/15 ٪) و تهوع و استفراغ حین عمل (5/12 در برابر 4/59 ٪) در گروه مداخله  با اختلاف معنی داری کمتر از گروه کنترل بود(05/0 > (P. مقدار مصرف افدرین (1/3 ±1/4 در برابر2/13 ± 6/20 میلی گرم) در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل بود (01/0 P=). در بررسی وضعیت همودینامیک فشار سیستولیک و دیاستولیک از دقیقه 2 تا 6 و فشار متوسط شریانی از دقیقه 2 تا 10 پس از اسپاینال با تفاوت معنی داری  در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود (05/0 > (P. در سایر دقایق تفاوت آماری معنی داری ازنظر وضعیت همودینامیک نداشتند. 

    نتیجه گیری

      یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که بانداژ اندام تحتانی با باندکشی در جراحی سزارین با بی حسی نخاعی که یک روش غیرتهاجمی ارزان و در دسترس می باشد می تواند در پیشگیری از هیپوتانسیون  پس از اسپاینال  و کاهش استفاده از افدرین  موثر باشد.

    کلیدواژگان: بانداژ، بی حسی نخاعی، سزارین، کم فشاری خون
  • سینا رضایی، مهردخت مزده، مهدی بهزاد، علیرضا زمانی، محمد مهدی افتخاریان* صفحات 77-84
    سابقه و هدف

    پلی نوروپاتی های باواسطه ایمنی، به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می شوند که سندرم گیلن باره (GBS: Guillain-Barré Syndrome) و پلی نوروپاتی دمیلینیزاسیون التهابی مزمن (CIDP: Chronic Inflammatory Demyelinating Polyneuropathy) نام دارند. اگرچه مکانیسم اصلی این بیماری ها هنوز به طور دقیق شناخته نشده است، ژن هایی که تنظیم کننده پاسخ های سیستم ایمنی هستند نقش اصلی را در گسترش این بیماری بر عهده دارند. هدف از این مطالعه بررسی میزان بیان مولکولی اینترلوکین 34 در بیماران مبتلابه سندروم گیلن باره در مقایسه با گروه کنترل است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد-شاهدی از 53 بیمار مبتلابه سندروم گیلن باره (33 بیمار از نوع مزمن و 20 بیمار از نوع حاد) و 40 فرد سالم نمونه خون جمع آوری شد. میزان بیان ژن اینترلوکین 34 در گروه ها با استفاده از روش Real-time PCR اندازه گیری شد. درانتها نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه وتحلیل شدند و سطح معناداری، 05/0P< در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    گروه بیماران متشکل از 36 مرد (93/67 درصد) و 17 زن (07/32 درصد) و گروه کنترل نیز شامل 27 مرد (5/67 درصد) و 13 زن (5/32 درصد) بودند. نتایج مطالعه حاکی از افزایش معنادار بیان این سایتوکاین در بیماران مبتلابه سندرم گیلن باره نسبت به گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر، افزایش بیان ژن اینترلوکین 34 در بیماران مبتلابه سندرم گیلن باره مشاهده شد. به نظر می رسد اینترلوکین 34 در پاتوژنز پلی نوروپاتی های باواسطه ایمنی اهمیت زیادی داشته باشد.

    کلیدواژگان: اینترلوکین 34، پلی نوروپاتی، سندرم گیلن باره
  • سمیه حسینی، زهرا متقی*، علی محمد نظری، شهربانو گلی صفحات 85-93
    سابقه و هدف

    بارداری ناخواسته سبب کوتاهی در نقش مادری و کاهش دلبستگی مادر- جنین می گردد. دلبستگی مادر- جنین اندیشه ها، احساسات و رفتارهایی است که زنان باردار نسبت به جنین شان ابراز می کنند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره مامایی با رویکرد شناختی- رفتاری بر دلبستگی مادر- جنین در زنان با بارداری ناخواسته انجام شد.

    مواد و روش ها

    یک کارآزمایی بالینی بر روی 96 زن باردار با بارداری ناخواسته مراجعه کننده به مراکز سلامت شهرستان کازرون در سال 1398 انجام شد. نمونه گیری به صورت در دسترس و به روش تصادفی بلوکی انجام شد.گروه آزمون 4 جلسه آموزشی را براساس رویکرد مشاوره شناختی رفتاری دریافت کردند. گروه کنترل فقط مراقبت معمول بارداری را دریافت کردند. در شروع مداخله و بلافاصله بعد از مداخله هر دو گروه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و دلبستگی مادر- جنین را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آمار توصیفی و استنباطی (تی مستقل و کای اسکویر) در  نرم افزار  spss نسخه 21 انجام گرفت.

    یافته ها

    قبل از مداخله تفاوت  آماری معنا داری در نمره کل دلبستگی مادر-جنین مشاهده نشد (886/0=P).  در حالی که بعد از اجرای مداخله بین میانگین های هر دو گروه اختلاف آماری معناداری وجود داشت (001/0>P) که اثربخشی مشاوره شناختی رفتاری را بر بهبود دلبستگی مادر-جنین نشان می دهد.

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر آموزش شناختی رفتاری در ارتقاء دلبستگی مادر به جنین، توصیه می شود این نوع مداخله آموزشی  در برنامه مراقبتی زنان با بارداری ناخواسته ادغام شود.

    کلیدواژگان: بارداری ناخواسته، درمان شناختی رفتاری، دلبستگی مادر- جنین
  • حمیدرضا خورشیدی، مسعود تربیت، عباس مرادی، بابک کریمی* صفحات 94-99
    سابقه و هدف

    یکی از مراحل مهم در درمان بیماران با توده های مدیاستن، تشخیص قطعی با استفاده از نمونه برداری بافتی از ضایعه داخل مدیاستن می باشد. یکی از روش هایی که برای این منظور به کار می رود مدیاستینوسکوپی می باشد. در این راستا این مطالعه با هدف تعیین نتایج عمل جراحی مدیاستینوسکوپی در بیماران با توده مدیاستن انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی پرونده کلیه بیمارانی که از ابتدای سال 1393 تا پایان سال 1397 تحت عمل جراحی مدیاستینوسکوپی در بیمارستان بعثت شهر همدان قرار گرفته بودند مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    تعداد 19 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سن بیماران 84/50 سال بود. تعداد 11 نفر مرد و تعداد 8 نفر زن بودند. در اکثریت بیماران (16 نفر) توده در مدیاستن قدامی و در سه بیمار در مدیاستن میانی قرار داشت. نتایج هیستوپاتولوژی به ترتیب التهابی (4 مورد)، کارسینوم سلول کوچک (3 مورد)، لنفوم (2 مورد)، کارسینوم سلول سنگفرشی (2 مورد)، متاستاتیک (2 مورد)، آدنوکارسینوم (1 مورد)، کیست هیداتید (1 مورد)، سل (1 مورد)، سارکوییوز (1 مورد)، آنتراکوزیس (1 مورد) و غیر اختصاصی (1 مورد) گزارش گردید. 

    نتیجه گیری

    به طور کلی از نظر متغیرهای سن و جنس و محل درگیری در مدیاستن و عوارض عمل جراحی، نتایج این مطالعه مشابه سایر مطالعات انجام شده می باشد اما از نظر نتایج پاتولوژی تفاوت هایی مشاهده می گردد و به نظر می آید فراوانی توده های بدخیم در مطالعه حاضر بیش از سایر مطالعات باشد.

    کلیدواژگان: توده های مدیاستن، جراحی قفسه سینه، مدیاستینوسکوپی
  • فرزانه ساکی*، فرزانه رمضانی صفحات 100-109
    سابقه و هدف

    حرکت زانو به سمت داخل حین فعالیت های ورزشی موجب برهم خوردن راستای طبیعی اندام و تحمیل استرس بر بافت ها می شود. افزایش والگوس زانو هنگام انجام حرکات ورزشی یکی از علل آسیب های اندام تحتانی است. ازاین رو هدف از مطالعه حاضر مقایسه قدرت ایزومتریک عضلات و دامنه حرکتی هیپ در زنان ورزشکار دارای والگوس داینامیک زانو با زنان ورزشکار سالم است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد-شاهدی 20 ورزشکار زن سالم و 20 ورزشکار با والگوس داینامیک زانو شرکت کردند که حداقل به مدت دو سال فعالیت ورزشی منظم داشتند. حداکثر قدرت ایزومتریک عضلات اکستنسور، فلکسور، اداکتور، ابداکتور، اکسترنال و اینترنال روتیتور ران با داینامومتر دستی برحسب کیلوگرم و دامنه حرکتی فعال اکستنشن، فلکشن، اداکشن، ابداکشن، اکسترنال روتیشن و اینترنال روتیشن ران با گونیامتر استاندارد پلاستیکی برحسب درجه در آنان اندازه گیری شد. برای تعیین اختلاف دامنه حرکتی و قدرت بین دو گروه از آزمون های تی مستقل و تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد گروه دارای والگوس داینامیک زانو قدرت عضلات اکستنسور (006/0P=) و اکسترنال روتیتور هیپ (029/0P=) و دامنه حرکتی اکسترنال روتیشن هیپ (005/0P=) کمتری نسبت به گروه سالم دارد، اما بین سایر متغیرها در دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه، برنامه های تمرینی با تمرکز بر قدرت و دامنه حرکتی مفصل ران می تواند موجب بهبود کینماتیک مفصل زانو در صفحه فرونتال شود.

    کلیدواژگان: آسیب رباط صلیبی قدامی، آسیب زانو، دامنه حرکتی، قدرت عضلانی
  • نوشین بزازی، مهدی علیزاده، محمد احمدپناه*، علی روشناس صفحات 110-116
    سابقه و هدف

     سندرم خشکی چشم یک اختلال چندعلتی لایه اشکی و سطح چشم است که باعث مشکلات بینایی، احساس جسم خارجی و آسیب در سطح چشم می شود. با توجه به تاثیر خشکی چشم بر عملکرد بینایی، فعالیت های روزمره و کیفیت زندگی، ممکن است بیماران مبتلابه خشکی چشم درجاتی از افسردگی و اضطراب را نیز تجربه کنند. این مطالعه با هدف تعیین شیوع اضطراب و افسردگی در بیماران با خشکی چشم انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی از بین بیماران مراجعه کننده به درمانگاه چشم پزشکی بیمارستان فرشچیان همدان، طی سال 1397 تا 98 تعداد 113 بیمار زن با علایم خشکی چشم انتخاب شدند. بیماران توسط متخصص چشم با تست شیرمر و تست زمان تجزیه شدن اشک (TBUT: Tear Breakup Time) ارزیابی شدند. سپس بیماران مبتلابه خشکی چشم از نظر ابتلا به افسردگی و اضطراب با استفاده از پرسش نامه بک سنجیده شدند. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 و در سطح اطمینان 95 درصد تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سن بیماران 50/13±90/42 سال بود. فراوانی خشکی چشم خفیف، متوسط و شدید به ترتیب 8/8، 6/64 و 5/26 درصد و فراوانی افسردگی و اضطراب (خفیف، متوسط و شدید) به ترتیب3/28 و 5/54 درصد بود. همبستگی بین نمره خشکی چشم با افسردگی (210/0r=، 026/0P= و اضطراب (324/0r=) مثبت و معنی دار بود (001/0P<).

    نتیجه گیری

    در بیماران مبتلابه سندرم خشکی چشم، بین شدت خشکی با شدت افسردگی و اضطراب همبستگی معنی دار وجود دارد. بررسی علت همبستگی نیازمند مطالعات بیشتر است. نتایج این مطالعه به بررسی های روان شناختی این گروه از بیماران همگام با درمان خشکی چشم تاکید می کند.

    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، سندرم خشکی چشم
  • صغرا ربیعی*، مریم هدایت، محمد فلاح صفحات 117-123
    سابقه و هدف

    ناباروری و روش های درمانی آن از جمله مهم ترین چالش هایی است که طب زنان با آن رو به رو است. هدف از این مطالعه، مقایسه دو روش کاربرد آگونیست ها و آنتاگونیست های GnRH بر وقوع بارداری است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 84 زوج مراجعه کننده به مرکز ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان با مشکل ناباروری با فاکتور مردانه، بطور تصادفی در دو گروه 42 نفری قرار گرفتند، گروه اول تحت درمان با داروی آگونیست GnRH (Bucereline) و گروه دوم تحت درمان با داروی آنتاگونیست GnRH(Cetrotide) قرار گرفتند. در پایان دو گروه از نظر میزان وقوع بارداری، تعداد اووسیت های بدست آمده، میانگین روزهای اینداکشن، تعداد تخمک های بارور شده، میزان بروز سندرم OHSS و هزینه درمان مورد  مقایسه قرار گرفتند.

    یافته ها 

    نتایج نشان داد که میزان بارداری کلینیکی در گروه آگونیست 19 مورد (23/45%) و در گروه آنتاگونیست 7 مورد (67/16%) بود و تفاوت مشاهده شده از نظر آماری معنی دار بود (009/0>P). تعداد اووسیت های بارور شده نیز در گروه آگونیست بطور معنی داری بیشتر از گروه آنتاگونیست بود (004/0>P) و میانگین روزهای اینداکشن در گروه آنتاگونیست بطور معنی داری کمتر بود (001/0>P).  میزان بروز سندرم OHSS و هزینه کلی درمان در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که کارآیی داروهای آگونیست در وقوع بارداری به مراتب بهتر از داروهای آنتاگونیست می باشد و در عین حال میزان عوارض درمان را تحت تاثیر قرارنمی دهد

    کلیدواژگان: بیوسرلاین، ستروتاید، فاکتور مردانه، ناباروری
  • آیت الله فتحی، سولماز صادقی، سعید شریفی رهنمو*، حسین رستمی، حامد عباسی کسانی صفحات 124-132
    سابقه و هدف

     امروزه یکی از مسایل مهمی که نسل جوان با آن درگیر هستند، اینترنت و اعتیاد به آن است. با همه گیری کرونا ویروس به عنوان یک عامل مخرب این مشکل سیر فزونی داشته و باعث بروز اختلال ای خلقی، اضطرابی و پرخاشگری شده که نیازمند شناسایی صحیح است. ازاین رو مطالعه حاضر با هدف پیش بینی ویریسم رایانه ای و استیگمای موج اول اپیدمی کرونا بر اساس ابعاد اعتیاد اینترنتی در بین جوانان انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه هدف دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد تبریز بودند که از بین آن ها 252 نفر از طریق فراخوان اینترنتی به صورت داوطلبانه و آنلاین با توجه به محدودیت تردد در مطالعه حاضر شرکت کردند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه سنجش اعتیاد اینترنتی یانگ، پرسش نامه محقق ساخته ویریسم رایانه ای و پرسشنامه محقق ساخته استیگمای کرونا بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش های آماری پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد بین تمامی ابعاد اعتیاد اینترنتی با میزان ویریسم رایانه ای و استیگمای کرونا رابطه معنی دار برقرار است. از بین ابعاد اعتیاد اینترنتی، بعد فقدان کنترل و بی توجهی به وظایف شغلی و تحصیلی قادر هستند میزان تغییرات ویریسم رایانه ای و استیگمای کرونا را در بین جوانان پیش بینی کنند.

    نتیجه گیری

    بین زیاد بودن ابعاد اعتیاد اینترنتی و قدرت پیش بینی مستقیم ویریسم رایانه ای و استیگمای جوانان رابطه معناداری وجود دارد؛ زیرا با افزایش هر یک از ابعاد آن، میزان ویریسم و استیگمای کرونا افزایش می یابد و باعث ایجاد اختلال های خلقی-اضطرابی جوانان می شود.

    کلیدواژگان: استیگما، اعتیاد اینترنتی، بهداشت، کرونا ویروس، ویریسم
|
  • Nahid Manouchehrian, Maryam Davoudi, Mohammad Hossein Bkhshaei, Nasrin Jiryaee, Azadeh Salehinejhad, Mohammad Faryadras* Pages 69-76
    Background and Objective

    Hypotension is a common complication of cesarean section with spinal anesthesia, which can be dangerous for both mother and neonatal. The aim of this clinical trial study was to investigate the effect of using bandaging on the lower limbs in preventing of post spinal hypotension in cesarean section.

    Materials and Methods

    This prospective clinical trial study was performed in 2019-2020 at Fatemieh Hospital in Hamadan. A total of 64 patients undergoing cesarean section with spinal anesthesia were randomly divided into two groups of with bandaging at the time of surgery and without bandaging. Demographic information, hemodynamic status in the first hour after spinal anesthesia, hypotension, nausea and vomiting, bradycardia, tachycardia, atropine levels, ephedrine consumed, was compared in both groups. The data were statistically analyzed by SPSS version 16 software and analyzed.

    Results

    The mean age of both groups of patients was approximately 30 years (P = 0.958). Hypotension (25 vs. 78.1%), bradycardia (9.3 vs. 15.6%) and intraoperative nausea and vomiting (12.5 vs. 59.4%) in the intervention group with significantly less than the control group. The amount of ephedrine (4.1 3 3.1 vs. 20.6 13 13.2 mg) was lower in the intervention group than in the control group (P = 0.01). In the study of hemodynamic status of systolic and diastolic pressure from 2 to 6 minutes and mean arterial pressure from 2 to 10 minutes after spinal with a significant difference in the intervention group was more than the control group (P<0.05). In other minutes, there was no statistically significant difference in terms of hemodynamic status.

    Conclusion

    The findings of the present study show that bandaging of the lower extremities with bandaging in cesarean section with spinal anesthesia, which is a cheap and available non-invasive procedure, can be effective in preventing post-spinal hypotension and reducing the use of ephedrine.

    Keywords: Anesthesia Spinal, Bandaging, Cesarean Section, Hypotension
  • Sina Rezaee, Mehrdokht Mazdeh, Mahdi Behzad, Alireza Zamani, Mohammad Mahdi Eftekharian* Pages 77-84
    Background and Objective

    Immune-mediated polyneuropathy is divided into acute and chronic categories named as Guillain Barré syndrome (GBS) and chronic inflammatory demyelinating polyradiculoneuropathy based on the course of the disease. Although the basic mechanism of these conditions has not been yet clarified, genes that regulate immune responses are putative contributors in their development. The aim of this study was to compare the blood expression level of IL-34 gene between patients with GBS and healthy individuals.

    Materials and Methods

    In this case-control study, blood samples were collected from 53 patients with GBS (i.e., 33 chronic patients and 20 acute patients) and 40 healthy individuals. Gene expression levels in the studied groups were measured using the real-time polymerase chain reaction technique. Finally, statistical analysis was performed using SPSS software (version 16) at a significance level of < 0.05 was.

    Results

    The patient group consisted of 36 (67.93%) males and 17 (32.07%) females. In addition, the healthy control group included 27 (67.5%) males and 13 (32.5%) females. The results showed a significant increase in IL-34 expression in the GBS patients, compared to that in the control group.

    Conclusion

    The findings of the present study revealed an increase in IL-34 gene expression in patients with GBS. Accordingly, it seems that IL-34 gene has an important role in the pathogenesis of this disease.

    Keywords: Interleukin-34, Guillain-Barre Syndrome, Polyneuropathy
  • Somayeh Hoseini, Zahra Motaghi*, Ali Mohammad Nazari, Shahrbanoo Goli Pages 85-93
    Background and Objective

     Unwanted pregnancy reduces maternal role and decreases maternal-fetal attachment. Maternal -fetal attachment is the thoughts, feelings, and behaviors that pregnant women express about their fetuses. The aim of this study was to determine the effect of midwifery counseling with cognitive-behavioral approach on maternal-fetal attachment in women with unwanted pregnancy.

    Materials and Methods

    This randomizes clinical trial was performed on 96 pregnant women with unwanted pregnancy referred to health centers of Kazerun, Shiraz, Iran, in 2019. The experimental group received 4 training sessions based on the cognitive behavioral counseling during 4 weeks. The control group received only the routine care program. At baseline and immediately after the intervention, both groups completed the demographic and maternal-fetal attachment questionnaire. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics (independent t-test and Chi-square test) using SPSS 21.

    Results

    The study showed no significant difference in total score of attachment (P=0.886) before intervention between the two groups; while after the intervention a significant difference was observed in the score of attachment (P=0.001) between the two groups; that is showed effectiveness of cognitive behavior therapy on promotes on maternal-fetal attachment

    Conclusion

    Considering the effect of cognitive-behavioral training in promoting of maternal- fetal attachment, it is recommended that this type of educational intervention be integrated into the womenchr('39')s care program with unwanted pregnancies.

    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Maternal-Fetal Attachment, Pregnancy Unwanted
  • Hamidreza Khorshidi, Masoud Tarbiat, Abbas Moradi, Babak Karimi* Pages 94-99
    Background and Objective

    One of the important steps in continuing the treatment of patients with mediastinal masses is definitive diagnosis using tissue sampling of the lesion within the mediastinum. One of the methods used for this purpose is mediastinoscopy. In this regard, this study was performed to determine the results of mediastinoscopic surgery in patients with mediastinal mass.

    Materials and Methods

    In this descriptive study, the files of all patients who underwent mediastinoscopic surgery in Besat Hospital of Hamadan from 2014 to 2019 were examined.    

    Results

    Nineteen patients were examined. The mean age of the patients was 50.84 years. Sexual distribution was 11 men and 8 women. In the majority of patients mass was in the anterior mediastinum (16 patients) and in three cases mass was in the median mediastinum. Histopathological results were reported as inflammatory (4 cases), small cell carcinoma (3 cases), lymphoma (2 cases), squamous cell carcinoma (2 cases), metastatic (2 cases), adenocarcinoma (1case), hydatid cyst (1case), tuberculosis (1case), sarcoidosis (1case), anthracosis (1case), and nonspecific (1case) respectively.

    Conclusion

    In general, it can be concluded that in terms of age and sex variables and place of involvement in mediastinum and surgical complications, the results of this study are similar to other studies, but there are differences in terms of pathology results. It seems that the frequency of malignant masses in our study is higher than other studies.

    Keywords: Mediastinal Neoplasms, Mediastinoscopy, Thoracic Surgery
  • Farzaneh Saki*, Farzaneh Ramezani Pages 100-109
    Background and Objective

    Medial Knee movement during exercise causes disorder of normal body alignment and import stress on the tissues. Increased knee valgus during exercise is one of the risk factors for lower extremity injuries. With this background in mind, the current study aimed to make a comparison between healthy women and women with dynamic knee valgus in terms of isometric strength of the muscles and the range of motion of the hip.

    Materials and Methods

    This case-control study was conducted on 20 healthy female athletes and 20 athletes with dynamic knee valgus who participated in regular exercise for at least 2 years. The maximum isometric strength of extensor, flexor, adductor, abductor, as well as external and internal hip rotators, was measured with a hand dynamometer (kg). Moreover, the active range of motion of extension, flexion, adduction, abduction, as well as hip external and internal rotation, was measured with a standard goniometer (degree). Independent t-test and Multivariate Analyses of Variance were used to determine differences in strength and range of motion between groups.

    Results

    As illustrated by the obtained results, the group with dynamic knee valgus had less extensor (P=0.006), hip external rotator muscle strength (P=0.029), and hip external rotation range of motion (P=0.005), compared to the healthy group. Nonetheless, no significant difference was observed between other variables in the two groups.

    Conclusion

    Based on the results of the present study, training programs with a focus on the strength and range of motion of the hip joint can improve the kinematics of the knee joint in the frontal plane.

    Keywords: Anterior Cruciate Ligament Injury, Knee Injury, Muscle Strength, Range of Motion
  • Nooshin Bazzazi, Mehdi Alizadeh, Mohammad Ahmadpanah*, Ali Rooshenas Pages 110-116
    Background and Objective

    Dry eye syndrome is a multifactorial ocular surface disease characterized by visual disturbance, irritation, discomfort, and injury. Due to the impact of dry eye on vision function, daily activities, and quality of life, patients with dry eye may experience some levels of depression and anxiety. Therefore, the present study was carried out to investigate the prevalence of depression and anxiety in patients with dry eye syndrome.

    Materials and Methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted on 113 female patients with the symptoms of dry eye referring to the Ophthalmology Clinic of Farshchian hospital in Hamadan, Iran, within 2018 to 2019. The subjects were evaluated by an ophthalmologist for the symptoms and signs of dry eye using the Schirmerʼs test and tear breakup time. Then, the patients with dry eye syndrome were assessed in terms of depression and anxiety by the Beckʼs Depression Inventory. The data were analyzed using SPSS software (version 16) at a 95% confidence interval.

    Results

    In this study, the mean age of the patients was 42.90±13.50 years. The frequency rates of mild, moderate, and severe dry eye syndrome were reported as 8.8%, 64.6%, and 26.5%, respectively. The prevalence rates of depression and anxiety (i.e., mild, moderate, and severe) were 28.3% and 54.5%, respectively. There was a positive and significant correlation between the dry eye score with depression (r=0.210; P=0.026) and anxiety (r=0.324; P<0.001).

    Conclusion

    In patients with dry eye syndrome, a significant correlation was observed between the severity of dry eye and severity of depression and anxiety, requiring further investigation. The results of this study recommend to carry out psychological studies on this group of patients simultaneously with the treatment of dry eye.

    Keywords: Anxiety, Depression, Dry Eye Syndrome
  • Soghra Rabiei*, Maryam Hedayat, Mohammad Fallah Pages 117-123
    Background and Objective

    Infertility and its treatment is one of the most important challenges that gynecology faced it. This study compares two methods of administration of GnRH agonists and GnRH antagonists on the occurrence of pregnancy.

    Materials and Methods

     This study is a randomized controlled clinical trial. 84 infertile couples with male factor infertility problems referred to Fatemieh Hospital of Hamadan were enrolled in this study and randomly assigned to two groups of 42 cases, the first group treated with agonist GnRH (Bucereline) and the second one treated with GnRH antagonists (Cetrotide). Two groups regarding the incidence of pregnancy, number of oocytes obtained, the average days of induction and the number of fertilized oocytes, the incidence of OHSS syndrome and treatment costs were compared.

    Results

    Findings showed that the clinical pregnancy rate in the agonist group, 19 cases (45.23%) and the antagonist group, 7 cases (16.67%) has been observed. The difference was statistically significant (P<0.009). Number of fertilized oocytes in agonist group was significantly higher than antagonist (P<0.004) and the average induction days in the antagonist group was significantly lower (P<0.001). The difference between incidence of OHSS syndrome and the overall cost of treatment in both groups was not significant.

    Conclusion

    We suggested  that the efficacy of agonist drugs in occurrence of pregnancy are much better than antagonist drugs even though the complications do not differ in both groups.

    Keywords: Bucereline, Cetrotide, Infertility, Male Factors
  • Ayatollah Fathi, Solmaz Sadeghi, Saeid Sharifirahnmo*, Hossein Rostami, Hamed Abbasikasani Pages 124-132
    Background and Objective

    Today, the Internet and Internet addiction are among the most important issues involving the young generation. Regarding the spread of coronavirus disease-2019 (Covid-19) as a destructive factor, this problem has caused mood disorders, anxiety, and aggression, which need proper identification. Therefore, the present study aimed to predict the computer voyeurism and stigma of the first wave of the Covid-19 pandemic based on the dimensions of Internet addiction among young people.

    Materials and Methods

    This study was conducted based on a practical, descriptive, and correlational design. The study population included all undergraduate students in Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran. Out of all students, 252 cases were selected to participate in this study through an online voluntarily call due to traffic restrictions. The data were collected using the Yang Internet Addiction Assessment Questionnaire, a researcher-made computer voyeurism questionnaire, and a researcher-made corona stigma questionnaire. The data were then analyzed using Pearson statistical methods and multivariate regression.

    Results

    According to the results, all dimensions of Internet addiction correlated significantly with the rate of computer voyeurism and Covid-19 stigma. Out of the dimensions of Internet addiction, lack of control, and negligence of professional and educational tasks can predict the extent of changes in computer voyeurism and Covid-19 stigma among young people.

    Conclusion

    There is a significant relationship between the increased level of Internet addiction and the power of direct prediction of computer voyeurism and youth stigma. With an increase in each of the dimensions of the mentioned variables, the amount of Covid-19 stigma increases, thereby promoting the mood-anxiety disorders among young people.

    Keywords: COVID-19, Health, Internet Addiction, Stigma, Voyeurism