فهرست مطالب

نشریه مطالعات نظریه و انواع ادبی
پیاپی 1 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بررسی عنصر زمان در لیلی و مجنون نظامی بر اساس آرای ژرار ژنت
    تقی پورنامداریان، ابوالقاسم رادفر، هیوا حسن پور صفحات 7-39

    زمان، یکی از مهم ترین عناصر روایت است که از سردمداران این نظریه، ژرار ژنت فرانسوی است. او زمان را به سه مقوله کلی تقسیم می کند: نظم، تداوم و بسامد؛ که هر یک از این موارد نیز خود به موارد ریزتری تقسیم می شوند. در این پژوهش به بررسی این عنصر روایت در منظومه لیلی و مجنون نظامی پرداخته شده است. از آن جا که نظامی، از داستان سرایان بزرگ ادب فارسی است و منظومه های او مقلدان زیادی پیدا کرد، لزوم این بررسی و پژوهش برای نشان دادن هنر او در استفاده از تمهیدات زمانی احساس شد. با توجه به داده های این پژوهش، مشخص شد که، نظامی سعی کرده است بیشتر از زمان پریشی و تداوم (که باعث طولانی تر شدن زمان داستان می شوند) بهره ببرد. زمان پریشی ها (گذشته نگرها و آینده نگرها) نیز روایت آمیز (درونی) هستند که این امر باعث طولانی شدن زمان داستان شده است. بنیاد روایت در منظومه نیز بر تناوب گفت وگو و بیان نمایشی نهاده شده است و ذکر تلخیص ها و بسامدها در بیان نمایشی، حکایت از اختیار بی چون و چرای راوی داستان در چگونگی سیر روایت دارد.

    کلیدواژگان: نظامی، لیلی و مجنون، زمان، ژنت
  • مولود طلائی*، اسحاق طغیانی صفحات 41-59

    ستی نامه ها بخشی از ادبیات کهن پارسی را تشکیل می دهد که به شدت تحت تاثیر ادبیات هند قرار دارد. سوز و گداز نوعی خبوشانی یکی از این منظومه هایی است که از حیث درون مایه به این مسئله می پردازد. نگاهی به ساختار این اثر نشان می دهد که شاعر با استفاده از شگردهای ویژه ای این داستان را به رشته نظم در آورده است؛ تا جایی که اگر به صورت دیگر روایت می شد، حلاوت داستانی آن از بین می رفت. برای تحلیل شیوه روایی سوز و گداز از نظریه ژپ لینت ولت، منتقد فرانسوی بهره برده ایم. با توجه به این چارچوب، از حیث پیرنگ یا طرح داستانی، تنها نقصانی که در منظومه وجود دارد، فقدان نیروی سامان دهنده است که البته لطمه ای به پیکره اصلی آن وارد نکرده است. از جهت گونه روایی، منظومه سوز و گداز اثری ناهمسان و متن نگار است که زاویه دید صفر روایت کننده آن است؛ بنابراین صورتی از خدای گونگی راوی در آن دیده می شود که به خواننده مجال می دهد از کلیه کنش های درونی و بیرونی شخصیت ها مطلع گردد؛ لذا بعد غنایی اثر به لحاظ این ساختار روایی منحصر به فرد، خصوصا در لحظه سوزاندن عروس و داماد به اوج خود می رسد.

    کلیدواژگان: منظومه سوز و گداز، ژپ لینت ولت، گونه روایی، پیرنگ، وجه روایی، زاویه دید
  • احمد امیری خراسانی*، امین امیری، حمیدرضا دعاگویی صفحات 61-90

    این مقاله، پژوهشی است در باره دلایل شکل گیری متن دره نادره. نگارندگان، این کتاب را محصول جریانی ریشه دار در ذهن و زبان ایرانیان می دانند. در این مقاله، جریان یاد شده از منظر علوم مختلف انسانی از قبیل فلسفه زبان، فلسفه فلوطین، جامعه شناسی فوکویی، زبان شناسی سوسور و نحله های مختلف نقدادبی کاویده شده است. براین اساس می توان این نوشتار را پژوهشی بین رشته ای در مورد دلایل مشکلی به نام دره گویی در ادبیات فارسی دانست. دره گویی، همان مغلق گویی و رمزوارگی است که با ورودش به آثار غیرادبی فارسی، معضلات و مشکلات فراوانی در جهت رشد تفکر و اندیشه به وجود می آورد. نگارندگان معتقدند این جریان ریشه دار در ذهن و زبان ایرانیان، به دستیاری نوعی خاص از فرزانگی مورد قبول اجتماع، تبدیل به بیماری دره گویی می شود. این نوع خاص فرزانگی به فراخی با استفاده از نظریات فوکو کاویده شده است. عامل دیگر در تبدیل جریان یاد شده به بیماری، نفوذ نظریه وحدت وجود و در نتیجه شکل گیری شکلی از نوشتار است که در این مقاله، جریان سیال لفظ نامیده شده است. وحدت وجود در این معنا، مدلولاتی بسیار گسترده دارد؛ از آن جمله، نوعی از اتصال به حقیقت واحد به وسیله زیبایی های غیرقابل انکار موسیقیایی و توانایی های اعجاب آور واژگانی نویسنده است. دلایل «جریان سیال لفظ» نامیدن آن، با نمایاندن وجوه تشابه و تمایز این گونه نوشتاری با «جریان سیال ذهن» غربی مشخص شده است. در انتها با ارایه شواهدی از متن دره نادره، اصلی ترین تکنیک میرزا مهدی خان برای آفرینش دره نادره نه اطناب معمولی و شناخته شده، بلکه ترکیبی جالب از ایجاز مخل در کمیت اطناب ممل دانسته شده است.

    کلیدواژگان: نثرفارسی، دره نادره، جریان سیال لفظ، ایجاز مخل، اطناب ممل
  • راضیه حجتی زاده* صفحات 91-115

    از میان نظریه هایی که در احیا و بازسازی دانش معانی در فاصله سال های دهه 50-60 میلادی سهم بسزایی ایفا کرده اند، از کاربردشناسی زبانی می توان نام برد. هدف اصلی کاربردشناسی، مطالعه رابطه میان صورت های زبانی و کاربران آن هاست. کاربردشناسی زبانی به بررسی پدیده های زبانی از منظر کاربرد واحدهای زبانی می پردازد و هدف آن اساسا درک منظور کاربران زبان است. با در نظر گرفتن مبانی کاربردشناسی و علم معانی می توان به شباهت های میان این دو پی برد. از جمله این شباهت ها، توجه آن ها به زبان کاربردی، یا به عبارتی، ساختارهای عینی و فعلیت یافته زبان است. از جمله عوامل افتراق آن ها نیز نگاهی است که هر یک به مقوله زبان دارند. بلاغت در بستری دینی نضج یافت و هدف از آن، در اصل، تبیین اعجاز قرآن بود. در حالی که کاربردشناسی شاخه ای از دانش نوین زبان شناسی است که جنبه توصیفی آن بر جنبه تجویزی بلاغت سنتی تقدم دارد. این مقاله تحلیل مبسوط نقاط شباهت و تفاوت میان این دو شاخه یادشده را مد نظر قرار داده و بر آن است تا دریابد که چگونه می توان با تلفیق این دو نگاه، راهی به اصلاح و کارآمدسازی هر چه بیشتر آن ها در عرصه مطالعات زبانشناسی ادبی گشود.

    کلیدواژگان: بلاغت، معانی، کاربردشناسی، کنش کلامی، گزاره
  • فرشته رستمی*، مسعود کشاورز صفحات 117-141

    دیر زمانی نیست که دستاوردهای میان رشته ای در علوم انسانی، پا گرفته اما رهاورد آن درخشان بوده است؛ زیرا کارکرد رشته های علوم انسانی را بیش از پیش گسترده است. جستار پیش رو با بهره گیری از نظریه همرنگی از الیوت آرونسون، روان شناس اجتماعی معاصر، به کندوکاو در شخصیت های داستانی سیمین دانشور پرداخته است. نگاه دوباره به شخصیت های رمان ها، این گزارش را به آن رسانده است که شخصیت ها برای دستیابی به همرنگی با دیگران، به دروغ روی آورده اند. گفتار پیش رو، با روش توصیفی تحلیلی، سه زیرشاخه همرنگی، یعنی متابعت، همانندی و درونی کردن را در داستان ها پی گرفته است. در پایان، کارکرد سه بخش تاثیرگذار در همرنگ شدن شخصیت ها، یعنی پیام رسان، پیام و گیرنده پیام، بررسی می گردد. بنیان این پژوهش بر سووشون استوار است و جزیره سرگردانی و ساربان سرگردان برای تاکید بیشتر بر یافته های این پژوهش مورد بررسی مروری قرار گرفته اند. از آن جا که بیشینه شخصیت های اصلی این رمان ها زنان هستند و داستان از زاویه ی دید ایشان بیان گردیده است، بنابراین انگیزه های دروغ گویی زنان در رمان های دانشور پی گرفته می شود. جست وجوی کتابخانه ای و یادداشت برداری، یاری رسان این گزارش بوده است.

    کلیدواژگان: سیمین دانشور، الیوت آرونسون، همرنگی، دروغ، رمان معاصر فارسی
  • ناصر نیکوبخت، ابراهیم خدایار، محسن احمدی* صفحات 143-160

    نقد ادبی به معنای امروزی آن عمدتا برآمده از فکر و فرهنگ مغرب زمین است اما این به آن معنا نیست که در فرهنگ و تاریخ ادب فارسی، ما نقد ادبی نداشته ایم. دوره صفوی به لحاظ نقد ادبی و بررسی و دقت های موشکافانه آثار شعری، یکی از درخشان ترین دوره های نقد ادبی تاریخ ادب فارسی است. معناگرایی و تلاش برای یافتن مضمون تازه، مهم ترین شاخصه نقد ادبی این عصر و دقت نظر در مباحث تاثیر و تاثر شاعران از هم دیگر و تلاش برای حقیقت مانندی از جریان های نقد ادبی در این عصر است. قهوه خانه ها به عنوان مهم ترین و بزرگ ترین محفل شعر و نقد ادبی در این عصر در داخل مرزهای ایران صفویه، نقشی به سزا در عرصه ادبی این عصر دارد. ما در این مقاله تلاش کرده ایم این گزاره کلی که برخی بزرگان نوشته اند «نقد ادبی موجود در این قهوه خانه نقد ذوقی است.» را تبیین و بررسی نماییم. پرتو افکندن بر موضوع نقد ادبی در درون قهوه خانه های عصر صفوی که کسی تاکنون موردی و تفصیلی بدان نپرداخته است، رسالت این نوشتار است. بررسی مهم ترین تذکره های عصر صفوی و تحلیل محتوای داستان های منقول در این تذکره ها از نقد ادبی موجود در قهوه خانه های این عصر به ما نشان می دهد، نقد ادبی موجود در این قهوه خانه ها به تبعیت از ذوق حاکم بر این عصر، معنی گرایی است و روش نقد نیز عموما نقد ذوقی و استحسانی است. نقد ادبی موجود در این قهوه خانه ها به دو طریق در عرصه شعر این عصر تاثیری به سزا داشته است: اول به دلیل حضور عامه مردم و استقبال آن ها از شعرخوانی، باعث ترغیب و تشویق خیل کثیری از مشتاقان برای سرودن شعر شده و بسیاری از عوام این عصر از هم نشینی با شعرا طبع شاعری یافته اند؛ دوم این ارتباط دوسویه میان مخاطب و هنرمند در این مکان ها باعث هدایت ذوق ادبی عصر و توجه شاعران به پسند مخاطب گردیده است.

    کلیدواژگان: نقد ادبی، قهوه خانه، شعر عصر صفوی، معنی بیگانه
  • خدیجه تندکی*، ابراهیم استاجی صفحات 161-182

    تحلیل داستان از منظر تجزیه عناصر آن، امروزه یکی از نوین ترین شیوه های تحقیقات ادبی است که کانون توجه بسیاری از دانش پژوهان قرارگرفته است. روش فرمالیست های روسی که منجر به مکتب ساختارگرایی شد، بر روش تحقیقات پژوهشگران موثر واقع شد. ساختارگرایان معتقدند که هر داستان را می توان به ساختار های روایی تجزیه کرد. مهم ترین چهره برجسته و تاثیرپذیر از روش فرمالیست ها ، ولادیمیر پراپ است. پراپ با بررسی یک صد قصه پریان، کوشید که قصه ها را به کوچک ترین واحد ساختاری آن ها (سی ویک خویشکاری) تجزیه کند و سپس این خویشکاری ها را با کل داستان ارتباط دهد. از آن جا که قصه پریان از نوع فولکور و روایی است، پراپ به یک ساختار نهایی روایی دست یافت. یکی از بهترین شیوه های بررسی داستان های شاهنامه تحلیل ریخت شناسی آن هاست. در این گفتار، نگارندگان برآنند که ارتباط ساختارگرایی و روایت شناسی را با ریخت شناسی روشن سازند و در ادامه به بررسی و تحلیل ریخت شناسانه «داستان ضحاک» در شاهنامه فردوسی، بر طبق نظریه پراپ بپردازند. در «داستان ضحاک» که یک داستان واحد به شمار می رود، پس از بررسی خویشکاری ها، سی ویک خویشکاری اصلی و فرعی حاصل شد که نمودگار های آن از نوع (کشمکش پیروزی) است؛ نیز چهار حرکت اصلی به دست داده از این نمودگار ها، با حرکت های نوع اول و دوم پراپ هماهنگی دارد و این موارد تطبیق «داستان ضحاک» را با نظر پراپ نشان می دهند.

    کلیدواژگان: شاهنامه، داستان ضحاک، ساختارگرایی، ریخت شناسی، خویشکاری، پراپ
  • نجمه حسینی سروری*، علی جهانشاهی افشار صفحات 183-210

    نوشته حاضر روایت های هزار و یک شب را بر پایه نظریه روایت تودوروف درباره اجزای روایت، شامل اسم، صفت و فعل (شخص، ویژگی و کنش) بررسی می کند. به این منظور اشخاص روایت های هزار و یک شب بر پایه سنت دستوری زبان فارسی در سه رده اسامی جنس، اسامی خاص و اسامی ناشناس، دسته بندی می شوند و در هر مورد، با توضیح افعال (کنش ها) و اوصاف (ویژگی های) اشخاص داستانی، چگونگی ارایه معنا در متن، در قالب یک دستور پایه روایتی توضیح داده می شود. در این رده بندی، اصطلاح اسم جنس، نشان دهنده آن دسته از اشخاص داستانی است که معرف همه افراد نوع خود هستند و علی رغم نقش های متفاوتی که در داستان ایفا می کنند، پیوسته با صفتی یگانه معرفی می شوند. منظور از اسامی خاص، شخصیت های تاریخی یا داستانی مشهوری هستند که با اسم خود معرفی می شوند و آشنایی مخاطب با این شخصیت ها و ویژگی ها و مناسبات آن ها، پیشاپیش صفات ویژه آن ها را در ذهن خواننده تداعی می کند و شخصیت های ناشناس، افراد بی نام و نشانی هستند که تنها نمونه نوعی یک ویژگی اخلاقی و خصیصه روانی به شمار می روند. نام گذاری این اشخاص نیز با توجه به صفتی که معرف آن هاست، صورت می گیرد؛ مثل آموزگار ابله، زن پرهیزگار، عیار جوانمرد و... .

    کلیدواژگان: هزار و یک شب، روایت شناسی تودوروف، اسم، فعل و صفت
|
  • A Study of the Concept of Time in Nizami’s Story of Layla and Majnun Based on Gerard Genette's Theory
    Taghi Pournamdarian, Abolghasem Radfar, Hiva Hasanpour Pages 7-39

    Time is one of the significant elements of narration. One of the pioneer researchers focusing on time is Gerard Genette. He classified times into three components: order, continuation and frequency, each of which is divided into smaller components. The present study investigates the concept of time in Nizami’s Story of Layla and Majnun. Owing to the fact that Nizami is one of the greatest storytellers in Persian literature and his verse anthologies have witnessed many imitators, a need was felt to introduce his employment of the concept of time to show the greatness of his poetry. The findings of this study illustrates that Nizami has frequently tried to use the elements of time shift and continuation (to lengthen the time span of his stories). Time shift (flashbacks to the past and the future) are narrative (internal) in nature which serves to lengthen the time of the stories. The narration in the anthology alternates between dialogue and dramatic expression and the abbreviations and frequency in the dramatic expression shows the high control of the narrator in how to narrate the story.

    Keywords: Nizami, The story of Laula, Majnun, time, Gerard Genette
  • Moloud Talaie*, Eshagh Toghyani Pages 41-59

    Seti Nameh forms part of Old Persian poetry which was heavily influenced by Indian literature. Burning and Melting by Nau’i Khabushani is one of the verse anthologies that focuses on this issue. A close look at the structure of this work of art shows that the author has used special techniques in narrative the story which, stated otherwise, would lose much of its appeal. In the narrative analysis of Burning and Melting, the present study draws on the theory proposed by Zheplint Volt, the French critic. The critical analysis of the work showed that, looking at the plot of the story from this perspective, the only shortcoming is the absence of an organize force in the story which, of course, does not damage the overall structure of the story. Looking at the text from a narrative genres perspective, it was found that Burning and Melting is a disordered and text-based work which uses an omniscient point of view. Hence, it adopts an all-knowing stance that gives the reader the chance to see all the internal and external actions of the characters. Given the peculiar narrative structure of the text, the lyrical aspect of the work reaches its height  in the event of the burning of the bride and groom.

    Keywords: : Zheplint Volt, Narrative genre, Plot, Narrative perspective, Point of view
  • Ahmad Amiri Khorasani*, Amin Amiri, Hamid Reza Doagoei Pages 61-90

    The present study investigates the reasons that gave birth to the text of Dorreh Nadereh. We believe that this book is the product of a historical trend in the mind and language of Iranians. This study delineates the aforementioned trend from the perspectives of various human sciences such as the philosophy of language, Plotunian philosophy, Foucaultian sociology, Sussurian linguistics and different literary criticism theories. It adopts a multidisciplinary approach to the analysis of peculiar language in Persian literature. Peculiar language is a complicated and symbolic language which produced a variety of problems in the development of thinking when it was used in non-literary Persian writings. The researchers believe that the historical trend in the mind of language of Iranians assisted with a special type of wisdom known and approved by Iranian people gives birth to this unusual language. This type of wisdom was extensively analyzed through the theoretical writings of Foucault. Another factor that led to the emergence of this peculiar language was the theory of Unity of Being which produced a special type of writing which is called steam of lexis in this study. Unity of Being, in the sense in which it is used here, has many manifestations including connecting to the single Truth through appealing to undeniable musical beauty as well as wonderful power of language. The reason that we called this language steam of lexis is that it is compared to the western concept of stream of consciousness to find the similarities and differences between the two concepts. In the end, the exemplar evidence offered from the text of Dorreh Nadereh illustrates that the main technique used by Mirza Mehdi Khan in writing Dorreh Nadereh is not the well-known circumlocution, but is the use of an interesting combination of disturbing brevity amidst wearisome circumlocution.

    Keywords: Dorreh Nadereh, Literary criticism, Unity of Being, Stream of lexis, Peculiar language
  • Razieh Hojjatizadeh* Pages 91-115

    Pragmatics is one of the theories which have played a role in the revival and reconfiguration of the science of Rhetoric in the 1950s and 1960s. The main objective of pragmatics is the study of the relationship between language forms and their users. Pragmatics studies linguistic phenomena from the perspective of linguistic units and aims at findings the meaning intended by language users. A close look at the nature of the two fields of studies of pragmatics and rhetoric reveals their similarities. The focus on the applied nature of language or the linguistic realizations of language structure is on such similarity. The difference between the two results from their specific orientations to the issue of language. Rhetoric was originally developed in a religious concept and its prime and original goal was to portray the miraculous language of Quran while pragmatics is part of the new science of linguistics which gives priority to the descriptive rather than prescriptive analysis of language. The present study extensively reviews the similarities and differences between these two sciences and strives to how the blending of these two approaches to language can open new ways to the study of literary linguistics.

    Keywords: Eloquence, Rhetoric, Applied science, Linguistic act, Proposition
  • Fereshteh Rostami*, Masoud Keshavarz Pages 117-141

    Interdisciplinary studies in human sciences forms a new perspective and has produced valuable results in its short life since it has developed the frontiers of human sciences. The present study has tried to analyze the characters in the novels of Simin Daneshvar through the application of Conformity Theory of Eliott Aronson, a contemporary social psychologist. A second look at the characters in her novels reveals that they have appealed to telling lies to conform to others. This study, using a descriptive-analytic approach, searched for the instances of the three components of conformity (compliance, identification and internalization) in the novels. The effects of three influential factors in the conformity of the story characters, that is, the sender, the message and the receiver, are identified. The main text under study is Souvashoon. However, sometimes the two other novels, The Island of Wandering and The Wanderer Cameleer have been used for further analysis. Owing to the fact that the majority of the characters in the novels are women and the stories have been narrated from their viewpoint, the reasons for telling lies by female characters in the novels of Simin Daneshvar are discussed.  This research project was conducted through the use of library research and note taking.

    Keywords: Simin Daneshvar, Elliot Aronson, Conformity, Telling lies, Contemporary Persian novel
  • Naser Nikoobakht, Ebrahim Khodayar, Mohsen Ahmadi* Pages 143-160

    Literary criticism in its modern sense originates from the culture of the western world. However, it does not mean that Persian literary history has been without literary criticism. With respect to literary criticism and critical analysis of poetry, the Safavid era is one of the greatest periods in the history of Persian literary criticism. The most significant aspect of literary criticism practices of the era is striving to search for meaning and attempts at arriving at new themes but the issues of the reciprocal relationships between the poets and conformity to facts are two dominant themes of the literary criticism of the period. Coffee houses, as the most important and the greatest literary circle in Iran at the time, play a significant role in the literary arena. The researchers have tried to discuss the proposition put forward by scholars, “Literary criticism of this era is taste-oriented.” The present study strives to shed light on the literary criticism practices of this era which have not been investigated in detail. The analysis of the anthologies of Sfavid era and the content analysis of narrated stories of Coffee house literary criticism of this period in these anthologies reveals that literary criticism in coffee houses, following the tradition of literary orientations of the period, is meaning-oriented and the approach to criticism is based on literary tastes. Literary criticism as practiced in coffee house affects the poetry of the time in two ways: One is that, owing to the presence of the common people and their eagerness of listening to poetic recitations in coffee houses, many laymen have been led to poetry and as a result of accompaniment with the poets have tried to compose poems. The second strand of influence comes from the fact that mutual relationship between the poets and the audience in coffee houses partly determined the literary taste of the period and led to the type of poetry that had the audience in mind.

    Keywords: Literary criticism, Coffee houses, Safavid poetry, Atypical meaning
  • Khadijeh Tondoki*, Ebrahim Estaji Pages 161-182

    The componential analysis of a story is one of the most modern approaches to literary studies which have drawn the attention of many literary scholars. The emergence of formalistic approach to literary criticism that resulted in the introduction of structuralism influenced the studies of literary researchers. Structuralists believe that each story could be broken down into its narrative structures. The most important researcher of formalism was Vladimir Propp. Propp analyzed one hundred fairy tales and divided each fairy tale into its smallest structural units and then tried to relate them to the whole story. Given the fact that has fairy tales are of a narrative and folklore nature, Propp could discern a final narrative structure for them. One of the best approaches to the analysis of the stories of Shahnameh is morphological approach. This study attempts to show the relationship between structuralism, narratology and morphology and then embark on the morphological analysis of the story of Zahak in Shahnameh according to Propp’s theory. The analysis of the story of Zahak which is a single story resulted in the identification of thirty one primary and secondary structural units which are of conflict-victory diagrammatic type. The four moves derived from these diagrammatic types conform to the first and second moves in Propp’s theory which shows the conformity of this story to Propp’s theory.

    Keywords: The story of Zahak, Structuralism, Morphology, Structural units, Vladimir Propp
  • Najmeh Hosseini Sarvari*, Ali Jahanshahi Afshar Pages 183-210

    The present study discusses the narrative components including noun, adjective and verb (person, characteristics and action) of stories of One Thousand One Nights based on the narrative theory of Todorov. The characters in the stories of One Thousand One Nights are classified according to the traditional Persian grammar into mass nouns, proper nouns and unknown nouns. In each case, the actions and properties of the characters in the story are explained and the method of meaning making in the text is explained in the form of a basic narrative grammar. In this taxonomy, mass nouns refer to those characters that are typical and despite the different roles that they have in the story are always introduced by a specific trait. Proper nouns refer to famous historical or story characters who are introduced by their proper names and readers know them by their traits and characteristics and their names are associated by a specific trait in the mind of the readers. Unknown nouns refer to those characters that are unknown to the readers and are typical characters embodying a moral or psychological trait. These characters are named in the stories according to their prominent traits which identify them such as the foolish teacher, the pious woman and the generous youth.

    Keywords: Narratology of Todorov, Noun, Verb, Adjective