فهرست مطالب

نشریه طلوع بهداشت
سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 81، امرداد و شهریور 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود وکیلی، فاطمه فرزانه*، مهدیه ممیزی صفحات 1-11
    مقدمه

    سلامت روان پرستاران به عنوان ارایه دهندگان مراقبت تاثیر بسزایی در کیفیت مراقبت ارایه شده از سوی آن ها دارد. شادکامی با بسیاری از مولفه های سلامت رابطه نزدیک دارد. با توجه به این که سلامت روان پرستاران اهمیت بسزایی دارد، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی شادکامی در پرستاران بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد.

    روش بررسی

      مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی-مقطعی است که بر روی 210 پرستار به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با تعداد پرستاران شاغل در هر یک بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه 2 قسمتی شامل اطلاعات زمینه ای و پرسش نامه 29 سوالی شادکامی آکسفورد با دامنه نمره 87-0جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS16 و آزمون های کای اسکویر و ANOVA استفاده گردید.

    یافته ها

    میانگین سن پرستاران 09/6±8/31 سال بود. از نظر سطح شادکامی اکثر پرستاران (6/57 درصد)  شادی متوسطی داشتند و میانگین نمره کلی شادکامی 88/11±54/37 بود. همچنین بین شادکامی با فعالیت فیزیکی (022/0=P)، وضعیت استخدامی (025/0=P)، بخش  (038/0=P)، شیفت کاری شب (011/0=P)، رضایت از سلامت (0001/0>P)، دوست داشتن شغل (001/0=P) و رضایت از محل کار (0001/0>P) ارتباط آماری معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که سطح شادکامی در اکثر پرستاران در سطح متوسط می باشد. لذا اقدامات و برنامه ریزی در راستای افزایش شادکامی پرستاران جهت بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری توصیه می شود.

    کلیدواژگان: شادکامی، پرستاران، سلامت روان، بیمارستان
  • رضا کرمی نژاد*، غلامعلی افروز، محسن شکوهی یکتا، باقر غباری بناب، سعید حسن زاده صفحات 12-31
    مقدمه

    برای اغلب والدین لحظه آگاهی والدین از شرایط ویژه (معلولیت) کودک، لحظه ای دشوار و ویران کننده است. اما چگونگی توضیح و توصیف مشکل به والدین و آگاه ساختن آنان نسبت به این موضوع می تواند نقش مهمی در تجربه آنان از لحظه تشخیص گذاری و پذیرش شرایط ایفا کند. این پژوهش با هدف تبیین تجربه زیسته والدین از لحظه ی باخبر شدن از موضوع و واکنش آنها به این مسئله انجام شده است.

    روش بررسی

    روش انجام این پژوهش کیفی و از نوع پدیدارشناسی است. ابزار پژوهش مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته (زمان متوسط مصاحبه ها 60 دقیقه بوده است) بود و داده های حاصل از نمونه ای شامل 17 مادر و 9 پدر در محدوده سنی 39 تا 58 سال در شهر یزد، با استفاده از نرم افزار تحلیل داده های کیفی مکس کیو دی ای (MAXQDA) طی سه مرحله کدگذاری (باز، محوری و گزینشی) شد.

    یافته ها:

     کدهای باز شامل 19 مفهوم و کدهای محوری شامل چهار مقوله چگونگی آگاهی از تشخیص، واکنش والدین به تشخیص نشانگان داون، سبک اسناد و منابع مقابله ای بود. درمجموع نوع واکنش والدین به تشخیص در طیفی از عدم پذیرش کامل تا پذیرش کامل نیازهای ویژه فرزند با نشانگان داون متفاوت است.

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتیجه پژوهش تمامی والدین لحظه هایی پر از غم و اندوه و ناامیدی را تجربه کرده اند و این یک تجربه مشترک انسانی است که پژوهش های گسترده در فرهنگ ها و مناطق جغرافیایی مختلف این موضوع را به شکل تقریبا یکسان گزارش کرد ه اند.م

    کلیدواژگان: تجربه زیسته، نشانگان داون، تشخیص اولیه، منابع مقابله ای
  • عذرا محمدپناه اردکان*، سحر شمس اسفندآباد صفحات 32-42
    مقدمه

    هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه علی- ساختاری سوگیری شناختی و تاب آوری با افسردگی در افراد نابارور، با نقش میانجی اضطراب فراگیر بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر با توجه به طرح پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی، و بر مبنای کاربست یافته ها از نوع کاربردی است. به منظور انجام پژوهش از بین کلیه افراد نابارور مراجعه کننده به کلینیک های ناباروری شهرستان یزد  تعداد 200 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری دردسترس وارد پژوهش شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سوگیری شناختی متمرکز برخود، مقیاس تاب آوری کانر - دیویدسون، پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه مقیاس اضطراب فراگیر اسپیتزر و همکاران، استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    نتیجه تحقیق حاضر نشان می دهد که سوگیری شناختی بالا و تاب آوری پایین در ابتلا به افسردگی و اضطراب فراگیر در بین افراد نابارور موثر است، بدین معنا که هر چه سوگیری شناختی بالاتر و تاب آوری پایین تر باشد افراد نابارور بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی و اضطراب فراگیر قرار می گیرند. به عبارتی، مدل مفهومی طراحی شده در پژوهش براساس روش معادلات ساختاری برازش گردید.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد سوگیری های شناختی در افراد نابارور پیش بینی کننده میزان تاب آوری است و تاب آوری نیز عاملی موثر در تغییرات میزان اضطراب فراگیر و افسردگی می باشد. همچنین اضطراب فراگیر در پیش بینی میزان افسردگی نقش مهمی دارد.

    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب فراگیر، سوگیری شناختی، تاب آوری، ناباروری
  • سید سعید مظلومی*، ربابه عابدینی، سیده مهدیه نماینده، مریم نسیمی، مهسا خدایاریان، زهرا نظری صفحات 43-53
    مقدمه

    با توجه به آمار بالای جهانی بروز سرطان پوست، اثر نامطلوب بر سلامتی و تحمیل هزینه های گزاف درمان بر مردم، در مطالعه حاضر به بررسی عوامل اکولوژیک مرتبط با سرطان های پوستی غیر ملانومی(NMSC) در بیماران مراجعه کننده به درمانگاه تومور بیمارستان پوست رازی تهران در سال 1396 پرداخته شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه موردی -شاهدی به روش جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته، از 300 نمونه مورد و 300 نمونه کنترل به روش نمونه گیری آسان، انجام گرفت. معیارهای ورود بیماران شامل ابتلا به NMSC که از طریق بیوپسی و آزمایش پاتولوژی با تایید پزشک می باشد، و داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     بین NMSC و نوع شغل، وضعیت اقتصادی-اجتماعی، مصرف الکل و دخانیات، عادات رفتاری پیشگیرانه، مصرف آب چاه، استفاده از شبکه های مجازی، سوختگی، سابقه خانوادگی، مصرف غذاهای چرب، متغیرهای سنی/جنسی و وزنی به لحاظ آماری ارتباط معنادار و با متغیرهای قد، نمایه توده بدنی و شهری یا روستایی بودن بیمار ارتباط معنادار وجود نداشت. 

    نتیجه گیری

    باید برنامه های غربالگری جهت تشخیص زودرس این بیماری در مراحل اولیه آن، در مردان مسن، به ویژه آنان که به واسطه ی شغلشان در مواجهه زیاد با نور آفتاب قرار داشته اند، صورت گیرد .

    کلیدواژگان: سرطان پوست، غیر ملانوم، عوامل اکولوژیک
  • احمدرضا متالهی اردکانی*، محمدحسن نجفی، سمانه ملک ثابت، مهدیه نجفی صفحات 54-61
    مقدمه

    ورزش که در طب ایرانی تحت عنوان ریاضت شناخته می شود با فعالیت های روزمره زندگی حتی در مشاغل سخت متفاوت است و آن ها را را در یک ردیف نمی دانند، هرچند در مواردی معدودی مشاغل خاصی را  به عنوان ریاضت نام برده اند.  در طب ایرانی لوازم حفظ سلامتی شش دسته است شامل: 1- هوا 2-آب و غذا 3- حرکت و سکون   4- اعراض نفسانی 5- خواب و بیداری 6- استفراغ و احتباس که از دیدگاه بوعلی سینا مهمترین عامل حفظ سلامتی ریاضت است، در قانون نوشته است: "معظم حفظ الصحه هو ان یرتاض " مهمترین عامل حفظ سلامتی ریاضت است، مفهموم ریاضت با توجه به موارد نام برده شده و توصیه ها، معادل ورزش کردن است. 

    روش بررسی

      متون طب ایرانی از قبیل قانون، خلاصه التجارب، ذخیره خوارزمشاهی،  هدایه المتعلمین و خلاصه الحمه و دیگر منابع نقش فعالیت و توصیه های ورزش از دیدگاه طب ایرانی بررسی و مطالب استخراج گردید 

    یافته ها

    با بررسی متون طب ایرانی در زمینه ورزش مشخص شد که ورزش علاوه بر تلاش مداوم برای حفظ سلامتی در مجموعه تدابیر برای بهبودی بعضی از بیماری های شناخته شده در طب ایرانی نیز توصیه شده است، در این بررسی مشخص شد که ورزش دو بخش کلی دارد ، ورزش عام و ورزش خاص که ورزش عام به توصیه های فعالیت غیر تخصصی و ورزش خاص به ورزش هایی از قبیل وزنه برداری و تیراندازی و چوگان بازی اطلاق می شود.

    نتیجه گیری

    درطب ایرانی علاوه بر تعریف انواع ورزش و خواص عام و خاص برای بعضی از بیماریها، توصیه عام به ورزش، چگونه ورزش کردن، انواع ورزش و زمان ورزش و میزان ورزش و اقدامات قبل و بعد از ورزش نیز به خوبی توصیه شده تا بهره بردن از ورزش به  درستی انجام شود.

    کلیدواژگان: ورزش، فعالیت، مصارعت، ریاضت، تعریق، ریاضت عام، ریاضت خاص
  • سید محمد ابریشم، محمد شفیعی، محسن عابدینی سانیچی* صفحات 62-72
    مقدمه

    افت شنوایی ناشی از صدا (NIHL) نخستین علت افت شنوایی اکتسابی است. دنداپزشکان و تکنسین های پروتز های دندانی در معرض صداهای مختلف تولیدشده توسط انواع وسایل هستند.در این مطالعه ما بر آن شدیم تا تاثیر سروصداهای لابراتوارهای پروتز دندانی بر قدرت شنوایی کارکنان مربوطه را بررسی کنیم.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع مورد-شاهدی بود. جامعه آماری مطالعه ما، کلیه ی تکنسین لابراتوارهای پروتزهای دندانی شهر یزد  بود که به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد 23 تکنسین که حاضر به همکاری بوده و معیارهای ورود را داشتند، در قالب گروه مورد وارد مطالعه شده و تعداد 23 نفر از افراد مراجعه کننده به کلینیک ادیولوژی بود که از نظر سن و جنس با گروه مورد آزمایش مطابق داشته و سابقه کار در محیط پر سروصدا و کری های مادرزادی یا اکتسابی نداشتند، نیز به عنوان گروه کنترل وارد مطالعه شدند. در نهایت داده های جمع آوری شده،وارد نرم افزار SPSS نسخه 19 شده و با استفاده از آزمون های آماری مورد آنالیز آماری قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین آستانه شنوایی گوش راست در فرکانس های 3000 و 4000 هرتز و میانگین آستانه شنوایی گوش چپ در فرکانس های 3000، 4000، 6000 و 8000 هرتز در گروه مورد به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود. میانگین آستانه شنوایی گوش راست در فرکانس 4000 هرتز و آستانه شنوایی گوش چپ در فرکانس های 3000، 4000 و 6000 هرتز در افراد با سابقه کاری >4 سال به طور معناداری بیشتر بود.همچنین میانگین آستانه شنوایی گوش راست در فرکانس 3000 هرتز و آستانه شنوایی گوش چپ در فرکانس های 3000، 4000 و 8000 هرتز در افراد >30 سال به طور معناداری بیشتر بود.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه می توان نتیجه گیری کرد که کارکنان شاغل در لابراتورهای پروتز دندانی،دچار افت شنوایی ناشی از صدا(NIHL) در فرکانس های 3000 تا 8000 هرتز می شوند؛که این افت شنوایی در گوش چپ، در افراد>30سال و با سابقه کاری >4 سال بیشتر است.لذا استفاده از وسایل کم صداتر و حفاظ های شنوایی در این افراد توصیه می شود.

    کلیدواژگان: ادیومتری، لابراتوا ر، پروتز دندانی، وضعیت شنوایی
  • یاسر حیدری، کاظم برزگر بفرویی*، منصور دهقان منشادی صفحات 73-86
    مقدمه

    در دنیای امروز مطالعه عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی ازجمله دغدغه های اصلی یکی از شاخص های مهم در ارزیابی آموزش وپرورش است. پیشرفت تحصیلی در توسعه و آبادانی کشور موثر است، در سطوح عالی منجر به یافتن شغل و موقعیت مناسب و در نتیجه درآمد کافی می شود. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر بخشی آموزش خود دلسوزی شناختی و باور های خود کار آمدی تحصیلی و کفایت اجتماعی دانش آموزان پسر پایه نهم شهر یزد بود.

    روش بررسی

    روش انجام این پژوهش به صورت نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان پسر پایه نهم شهر یزد در سال تحصیلی 1397-1398 بوده است. نمونه پژوهشی به صورت روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای مرحله ای به این صورت که ابتدا ناحیه 2 آموزش و پرورش شهر یزد به صورت تصادفی تعیین و از بین مدارس متوسطه اول آن یک مدرسه به صورت تصادفی انتخاب شد، سپس  یک پایه نهم انتخاب و دانش آموزان به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند.گروه آزمایش در معرض آموزش خود-دلسوزی شناختی در 8 جلسه 90 دقیقه ای قرار گرفت. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان می دهد 8 جلسه آموزشی خود دلسوزی شناختی میزان باورهای خود کارآمد تحصیلی و کفایت اجتماعی دانش آموزان را در مرحله پس آزمون به طور معنادار افزایش داده است (05/>p  ).

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت آموزش خود دلسوزی شناختی می تواند منجر به افزایش خودکارآمدی تحصیلی و کفایت اجتماعی دانش آموزان شود و از این طریق تاثیر مثبت بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان داشته باشد. استفاده از برنامه های مداخله ای با استفاده از ظرفیت های موجود در مدارس توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: آموزش خود دلسوزی شناختی، باورهای خودکارآمدی تحصیلی، دانش آموزان، کفایت اجتماعی
  • مریم غلامی، زهرا رجایی، محمدتقی قانعیان، نسرین همایونی بزی*، الهام مدرسه صفحات 87-101
    مقدمه

    با توجه به اینکه عدم آگاهی و اجرای صحیح دستورالعمل های بهداشتی در آرایشگاه می تواند منجر به انتقال برخی بیماری های عفونی گردد، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد آرایشگران در رابطه با اصول کنترل عفونت در آرایشگاه های زنانه شهر ابرکوه انجام گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- مقطعی، شامل همه آرایشگاه های زنانه شهر ابرکوه (40 آرایشگاه) بود. جهت سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد از یک پرسشنامه شامل 4 بخش اطلاعات دموگرافیک، سوالات آگاهی (دامنه نمرات 0 تا 18)، نگرش  (دامنه نمرات 13 تا 65) و عملکرد (دامنه نمرات 14 تا 70) استفاده شد. جهت بررسی گندزداهای مورد استفاده نیز از یک چک لیست استفاده گردید.

    یافته ها

    میانگین سطح کلی نمرات مربوط به میزان آگاهی، نگرش و عملکرد آرایشگران به ترتیب 99/1± 28/11، 67/4 ± 98/51 و  69/5 ± 13/62 برآورد شد. نمره آگاهی با سطح تحصیلات (021/0 =P) و میزان درآمد (038/0 =P) و نمره عملکرد با میزان درآمد (048/0 =P) ارتباط معنی داری را نشان داد. تناوب گندزدایی بصورت 20 درصد هفتگی، 30 درصد دوبار در هفته، 5/7 درصد سه بار در هفته و 5/42 درصد روزانه بود. تنها در 5/42 درصد موارد برای گندزدایی از فور و اتوکلاو استفاده می شد. بیشترین ماده مورد استفاده جهت گندزدایی محیط آرایشگاه، لوازم و وسایل و ضدعفونی پوست و دست، به ترتیب وایتکس، الکل و مایع دستشویی گزارش شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به سطح آگاهی و نگرش متوسط آرایشگران، برنامه ریزی برای برگزاری دوره های موثرتر آموزشی و افزایش آگاهی آرایشگران با استفاده از روش های مختلف آموزشی در راستای اثربخشی بیشتر برنامه های بهداشتی امری ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آرایشگاه های زنانه، آرایشگران، گندزدایی، کنترل عفونت، آگاهی، نگرش، عملکرد، ابرکوه
|
  • Mahmood Vakili, Fatemeh Farzanrh*, Mahdieh Momayyez Pages 1-11
    Introduction

    The mental health of nurses, as providers of care, has a significant impact on the quality of care. Happiness has a close relationship with many health components. Considering the importance of mental health in nurses, this study was conducted to investigate happiness among nurses in educational hospitals of Yazd Shahid Sadoughi University of Medical Sciences.

    Methods

    The present descriptive cross-sectional study was carried out on 210 nurses using stratified sampling method (Proportionate to the number of nurses in each hospital). Data were collected using a 2-part questionnaire including background information and Oxford Happiness Standard Questionnaire with 29 questions and a score range of 0-87. Data analysis was performed by SPSS/16 using Chi-square test and ANOVA.

    Results

    The mean age of nurses was 31.8 ± 6.09 years. In terms of happiness levels, the majority of nurses (57.6%) had moderate levels of happiness and the average score of happiness was 37.54 ± 11.88. A significant relationship was found between happiness with physical activity (P= 0.022), employment status (P=0.025), ward (P = 0.038), work shift at night (P=0.111), satisfaction of health (P <0.0001), love of the job (P = 0.001), and satisfaction of workplace conditions (P<0.0001).

    Conclusion

    The findings showed that the level of happiness was moderate in the majority of nurses. Therefore, the researchers recommend planning and implementing appropriate interventions to increase the happiness of nurses and improve the quality of nursing care.

    Keywords: Happiness, Nurses, Mental health, Hospital
  • Reza Karami Nejad*, Gholamali Afrooz, Mohsen Shokoohi Yekta, Bagher Ghobari Bonab, Saeed Hasanzadeh Pages 12-31
    Introduction

    The birth of a child with special needs can cause a big challenge for the family and create a lot of pressure on the family. The strategies used to report this issue to parents can play an important role in accepting the problem. The purpose of this study was to examine the experience of parenting life since parents become aware of the issue and their reactions.

    Methods

    The research instrument was a semi-structured interview. The average time of interviews was 60 minutes and the data were collected from a sample of 17 mothers and 9 fathers aged 39 to 58 years in Yazd. The qualitative data were coded in three stages (open, axial, and selective coding) and analyzed  using software MAXQDA.

    Results

    The open codes consisted of 19 concepts. The axial codes included four categories of how parents become aware of the disease, parental reaction to Down syndrome, attribution style, and coping resources. In general, the type of parental reactions ranged from full rejection to full acceptance of a child with specific requirements for Down syndrome.

    Conclusion

    Given the parental experiences since diagnosis of Down syndrome, all parents reported experiencing feelings of sadness and despair. This is a common human experience reported similarly in various studies in different cultures and geographic regions.

    Keywords: Lived experience, Down syndrome, early diagnosis, coping resources
  • Azra Mohammadpanah Ardakan*, Sahar Shams Esfandabad Pages 32-42
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the causal-structural relationship of cognitive bias and resiliency with depression in infertile people considering the mediating role of general anxiety.

    Methods

    This descriptive correlational study was conducted based on the application of findings.  In order to conduct research among all infertile women who referred to infertility clinics in Yazd, 200 individuals were selected through a convenient sampling method. To collect data, focused cognitive bias questionnaires, Conner-Davidson Resilience Scale, Beck Depression Inventory (Short Form), and Spitzer et al. Inclusive Scale Anxiety Scale were used.  Structural Equation Modeling method was also applied to analyze the data.

    Results

    The findings showed that high cognitive bias and low resilience were effective in incidence of depression and anxiety among infertile people. In other words, higher cognitive bias and lower resilience increased depression and general anxiety in infertile people.  Moreover, the conceptual model designed in the research was fitted using structural equation method.

    Conclusion

    Findings showed that cognitive bias in infertile people predicts resilience, which is an effective factor in changing the rate of general anxiety and depression.  In addition, general anxiety plays an important role in predicting depression.

    Keywords: Depression, Anxiety, Cognitive bias, Resilience, Infertility
  • Seyed Saeed Mazloomymahmoodabad*, Robabe Abedini, Seyedehmahdieh Nayeb Zadeh, Maryam Nasimi, Mahsa Goddess, Zahra Nazari Pages 43-53
    Introduction

    Due to the high global incidence of skin cancer, its adverse effects on health, and imposition of exorbitant treatment costs on people, the ecological factors associated with non-melanoma skin cancer (NMSC) were examined in patients who referred to the Tumor Clinic of Razi Skin Hospital, Tehran in 2017.

    Methods

    This case-control study was conducted by administration of a researcher-made questionnaire to collect data from 300 case and 300 control participants selected by convenience sampling method. Inclusion criteria included diagnosis of the NMSC disease by a physician through biopsy and pathology tests. Data were analyzed using descriptive and inferential statistical tests by SPSS software.

    Results

    A statistically significant relationship was found between NMSC and type of job, socioeconomic status, alcohol and tobacco use, preventive behavioral habits, well water consumption, use of virtual networks, burns, family history, consumption of fatty foods, age / gender, and weight variables. Moreover, NMSC had no statistically significant relationship with the variables of height, body mass index, and urban or rural residence.

    Conclusion

    Screening programs should be applied for early detection of this disease in its early stages among older men, especially those who have been exposed to a lot of sunlight due to their occupation.

    Keywords: Skin cancer, Non-melanoma, Ecological factors
  • AhmadReza Motealehi Ardakani*, MohammadHassan Najafi, Samaneh Maleksabet, Mahdieh Najafi Pages 54-61
    Introduction

    Exercise s known as austerity (riazat) in Iranian medicine, which is different to daily activities even in severely physical occupations. However, some specific occupations have been identified as austerity. In Iranian medicine, health maintenance includes six categories of: 1- Air, 2- Water and food, 3- Movement and immobility, 4-Psychological issues, 5-Sleep and wake, 6- Discharge and retention. Abu Ali Sina wrote in his book entitled chr('39') Qanonchr('39'):  "austerity(exercise) is the most important factor in maintaining the health". The concept of austerity is equivalent to exercising according to the above mentioned recommendations.

    Methods

    The texts of Iranian medicine such as Qanon, summary of experiences (Kholaseh-al-tajarob), Khwarazmshahi reserve (Zakhireh Khwarazmshahi), A group of writers, Six Ancient Medical Papers, and other sources were investigated. As a result, the role of activity and exercise recommendations were extracted from the perspective of Iranian medicine.

    Results

    Iranian medicine books in the field of exercises  showed that exercise was recommended for maintaining the health. Special exercises have been also recommended to improve some diseases. In this study, we found that exercise in Iranian medicine has two parts of general exercise and special sports. General exercises refer to non-specialized activities and special sports includes activities such as weightlifting, shooting, and polo.

    Conclusion

    The Iranian medicine  recommends the general exercise to maintain  general health and the special sports for treating some diseases. The Iranian medicine has also explained how to exercise, types of exercise, and time of exercise

    Keywords: Exercise, Activity, Sweating, General Austerity, Special Austerity
  • Seyed Mohammad Abrisham, Mohammad Shafiee, Mohsen Abedini Saniji* Pages 62-72
    Introduction

    Noise Induced Hearing Loss (NIHL) is the first cause of acquired hearing loss. Dentists and dental prosthodontics technicians are exposed to different sounds produced by a variety of devices in their occupations. In this study, we studied the effect of dental prosthesis sounds on the auditory power of the respective staff.

    Methods

    This case-control study was carried out among all technicians of dental prosthesis laboratories in Yazd in 2018 selected by census sampling method. A total of 23 technicians who were willing to cooperate and met the inclusion criteria were included in the experimental group. Furthermore,  23 people who referred to the audiology clinic, were matched with the experimental group in terms of age and gender, and were not working in noisy environment, and had no congenital or acquired deafness were examined as the control group.  Finally, the collected data were analyzed by SPSS version 19 using statistical tests.

    Results

    The mean hearing threshold of the right ear at frequencies of 3000 and 4000 Hz and the mean hearing threshold of the left ear at frequencies of 3000, 4000, 6000, and 8000 Hz was significantly higher in the experimental than the control group. The mean hearing threshold of the right ear at the frequency of 4000 Hz and the hearing threshold of the left ear at frequencies of 3000, 4000, and 6000 Hz in participants with job history>4 years was significantly higher. Furthermore, the mean hearing threshold of the right ear in the frequency of 4000 Hz and the hearing threshold of the left ear at frequencies of 3000, 4000, and 6000 Hz years was significantly higher in people with job history >30 years.

    Conclusion

    According to findings, the staffs working in dental prosthodontics laboratories suffer from NIHL at frequencies of 3000 to 8000 Hz. The hearing loss in the left ear was more severe  in  people with job history of >30 years and in people with job history of > 4 years.Therefore, the use of hearing impaired and hearing protectors is recommended in these people.

    Keywords: Audiometry, Laboratory, Dental prosthodontic, Hearing status
  • Kazem Barzegar Bafrooei* Pages 73-86
    Introduction

    In todaychr('39')s world, studying the factors affecting academic achievement is one of the major concerns in evaluating education and all the efforts of this system are targeted at fulfilling this goal. Scientific progress can be achieved by training scientific and creative people. Academic achievement contributes to the development of the country,  leads to finding a suitable job and position at the highest levels, and results in a sufficient income.
     Therefore, the purpose of this study was to evaluate the effectiveness of cognitive self-compassion education, academic self-efficacy, and social adequacy in the ninth grade male students of Yazd.

    Methods

    This research was quasi-experimental with pre-test/post-test design using a control group. The statistical population included all ninth grade male students in Yazd in 2018-2019. Data collection tools included  the 27-item questionnaire of Zajakova et al. (2005), the 47-item questionnaire of Flanner (1990), and the Gilbert training package (2009). The stepwise cluster random sampling method was applied; the second educational district was randomly selected form all educational districts of Yazd. Later, a high school was selected randomly and then students of a grade (the ninth grade) were selected as the study sample. The students were randomly assigned into the experimental and control groups. The experimental group was exposed to cognitive self-compassion training in 8 sessions of 90 minutes. Data were analyzed using analysis of covariance.

    Results

    Based on the findings of this study, 8 sessions of cognitive self-compassion training increased the level of studentschr('39') self-efficacy and social adequacy significantly in the post-test phase (p <0.5).

    Conclusion

    According to the obtained results, the cognitive self-compassion education can increase the students’ academic self-efficacy and social adequacy, which have a positive effect on their academic achievement. Therefore, application of the interventional programs in schools is recommended in this regard.

    Keywords: Cognitive self-compassion education, Beliefs of academic self-efficacy, Students, Social
  • Maryam Gholami, Zahra Rajaee, MohammadTaghi Ghaneian, Nasrin Homayonibezi*, Elham Madreseh Pages 87-101
    Introduction

    Lack of knowledge and proper implementation of health guidelines by hairdressers can lead to the transmission of some infectious diseases. The aim of this study was to investigate the hairdressers’ level of awareness, attitude, and performance regarding the principles of infection control in womenchr('39')s hairdressers in Abarkouh.

    Methods

    The study included all female hairdressers (40 hairdresser) in Abarkouh township of Yazd, Iran. To collect the data, a questionnaire containing the participants’ demographic information as well as awareness (scores range from 0 to 18), attitude (scores range from 13 to 65), and performance (scores range from 14 to 70) information was administered. A checklist was also used to evaluate the applied disinfectants.

    Results

    The total mean scores related to the levels of awareness, attitude, and performance of hairdressers were estimated as 11.28 ±1.99, 51.98 ±4.67, and 62.13 ±5.69, respectively. Awareness scores had a significant relationship with education level (P= 0.021) and income level (P= 0.038). The performance scores had a significant association with income levels (P= 0.048). The daily disinfection frequencies were estimated daily, weekly, twice a week, and three times a week as 20%, 30%, 7.5%, and 42.5%, respectively. Based on the findings, 42.5% of hairdressers used Oven and autoclaves for disinfection. The most common disinfectants used for the hairdresserchr('39')s environment, equipment, as well as antiseptic for skins and hands were bleach, alcohol, and washing liquid, respectively.

    Conclusion

    Due to the moderate levels of awareness and attitude of hairdressers, the authorities are required to plan to hold more effective training courses and increase the awareness of barbers using different educational methods to make health programs more effective.

    Keywords: Hairdresser's, Barbers, Disinfection, Infection Control, Awareness, Attitude, Performance, Abarkouh