فهرست مطالب

نشریه سالمندشناسی
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 18، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد اسدزاده، علی ماهر*، مهرنوش جعفری، خلیل علیمحمدزاده، مجتبی حسینی صفحات 1-13
    مقدمه

    سالمندی یکی از دوره های مهم زندگی است که نیاز به حمایت اساسی دارد. هدف این مطاله بررسی روش ها و برنامه های ارایه خدمات به سالمندان در چند کشور مهم اروپایی و دو کشور ژاپن، ترکیه و یافتن بهترین روش مراقبتی برای برنامه ریزی ارایه خدمت در سالمندان ایران است.

    روش

    این یک مطالعه مروری است که به روش تطبیقی انجام پذیرفت. بررسی کشور های ایتالیا، سوید، اتریش، هلند، نروژ، آلمان، ژاپن، ترکیه و ایران صورت گرفت. بیش از 2000 مقاله یافت شدند و 170 مقاله مرتبط انتخاب گردیده در نهایت مورد تطبیق قرار گرفتند و ضمن مقایسه، تفاوت و تشابهات تعیین شدند.

    یافته ها

    در کشور های ایتالیا، سوید، اتریش، هلند، نروژ، آلمان و ژاپن سیاست ها به سمت مراقبت در منزل است و کشورهایی موفق بودند، که از سیاست ارایه خدمات به صورت یکپارچه (اجتماعی - بهداشتی - درمانی) پیروی می کردند. ارایه خدمات مراقبتی برای سالمندان در این کشورها در حد رایگان و تامین منابع پایدار و از طریق بیمه ها و مالیات و منابع عمومی است. در این کشورها شهرداری ها نقش اساسی در کمک به ارایه خدمات به سالمندان را دارند.

    نتیجه گیری

    در کشور ایران با توجه وضعیت ضعیف مراقبت سالمندان، برنامه ریزی و طراحی جامع بسته خدماتی برای سالمندان با منابع پایدار مالی مثل بیمه مراقبت دراز مدت اجتناب ناپذیر است.

    کلیدواژگان: سالمند، مراقبت دراز مدت، نظام مراقبت سلامت
  • هاجر حسینی*، نیره جاویدانی، لیلا احمدی، زهرا بهرامی نژاد صفحات 14-25
    مقدمه

    سالخوردگی جمعیت پیامدهای بهداشتی درمانی ناشی از آن را به مساله ی درحال تبدیل شدن به بحران بدل نموده و ایران نیز در اندک زمانی با چنین بحرانی مواجه خواهد شد، اما ظرفیت شبکه های اجتماعی می تواند در مهار این بحران مفید باشد. این تحقیق با هدف تحلیل رابطه شبکه های اجتماعی سالمندان با پیامدهای بهداشتی درمانی از جنبه سلامت و مصرف خدمات درمانی انجام شده است.

    روش

    به روش پیمایشی356سالمند از جامعه آماری 4777 نفری(≥60 سال شهر بیجار در سال1398) با نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب و با پرسش نامه(آلفای کرونباخ و تنصیف >0/70) سلامت عمومی گلدبرگ(GHQ-28)، شاخص شبکه اجتماعی SNI و مقیاس محقق ساخته مصرف خدمات درمانی به شیوه خودگزارش و ملاقات در منزل مصاحبه شدند. داده ها در نرم افزار SPSS-18 با آزمون های-Pearson ، T-test و  MANOWAتحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین سن شرکت کنندگان70سال، 40/2% مرد، 59/8% زن، 64/9% دارای همسر و 35/1% بدون همسر هستند. تحلیل شبکه نشان داد سطح ضعیف شبکه با سلامت عمومی، جسمانی، روانی، اجتماعی و سطح قوی با سلامت عمومی، جسمانی و اجتماعی(0/05>P)؛ سایز شبکه و عضویت گروهی با سلامت عمومی، جسمانی، روانی، اجتماعی؛ صمیمت با سلامت عمومی، روانی، اجتماعی؛ فراوانی تماس با سلامت عمومی، جسمانی، روانی، اجتماعی؛ مجاورت با سلامت عمومی، جسمانی و روانی، همبستگی مستقیم دارند(0/05>P). اما شبکه اجتماعی و سطح قوی با مصرف خدمات درمانی ثانویه؛ عضویت گروهی با خدمات درمانی و خدمات اولیه؛ صمیمیت با خدمات ثانویه؛ فراوانی تماس با خدمات درمانی و خدمات ثانویه، همبستگی معکوس دارند (0/05>P). تحلیل واریانس چندگانه در بررسی سطوح، شاخص ها و منابع شبکه، تاییدکننده ی اثرات اصلی است (0/05>P).

    نتیجه گیری

    شبکه های اجتماعی حتی ضعیف، پیش بینی کننده خوبی برای افزایش سلامت و کاهش مصرف خدمات درمانی سالمندان هستند. سیاست گذاری های اجتماعی برای توسعه ی شبکه های طبیعی از طریق ترویج تماس با فرزندان و خویشاوندان و توسعه شبکه های مصنوعی(انجمنی) پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: پیامدهای بهداشتی درمانی، شبکه اجتماعی، خدمات درمانی، سالمند، سلامت عمومی
  • پویا فرخ نژاد افشار* صفحات 26-28

    همه گیری بیماری COVID-19 در سال 1398 (10 دی ماه) از شهر ووهان چین شروع شد و به سرعت به یک مشکل جهانگیری [1] در دنیا تبدیل شد. رشد سریع اولیه این بیماری در ایران طی 25 اسفند ماه 1398 تا 8 فروردین 1399 بود (1). این بیماری علاوه بر مسایل جسمی، تبعات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زیادی به همراه داشت.یکی از گروه های سنی که کمتر دیده شد و بیشتر در معرض خطر بود سالمندان جامعه بودند، با توجه به نرخ رشد جمعیت سالمندان در ایران (3/9 درصد) (2) و جمعیت 9/2 درصدی سالمندان ایرانی (3) و همچنین شیوع بیشتر بیماری های زمینه ای (مانند بیماری قلبی عروقی، فشارخون، دیابت و غیره) در سالمندان، لازم است به جمعیت سالخورده ایران بیشتر توجه گردد. براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا از هر ده مرگ رخ داده، هشت نفر آن بالای 65 سال سن داشته اند (4). توصیه های صورت گرفته برای سالمندان عموما شامل شستن دستها، ماندن در منزل، حفظ فاصله اجتماعی (دو متری) و برای سالمندان بستری در مراکز نگهداری شامل محدودیت ملاقات ها، محدودیت فعالیت ها در مرکز و کنترل روزانه علایم بیماری در سالمندان و کارکنان مرکز می باشد. در مطالعه مک مایکل گزارش شد که 101 سالمندان و 50 مراقب در مرکز کینگ کانتری مبتلا به بیماری شده بودند. میزان کشندگی بیماری COVID-19 در حدود 34 نفر (33/7 درصد) برای سالمندان و صفر برای مراقبین بود (5).در مطالعه نیکپور اقدم و همکاران که موج اول بیماری در طی 30 بهمن 1398 تا 27 فروردین 1399 انجام شد مشخص گشت که میانگین سنی 239 فوت اتفاق افتاده 13/67 ± 65/38 سال بود و نزدیک به 67 درصد فوت ها در سالمندان بالای 60 سال رخ داده بود (6). براساس اعلام سازمان بهزیستی ایران، پس از شیوه بیماری، اقدامات پیشگیرانه ای شامل: تخصیص معادل 2 دلار جهت پیشگیری از بیماری کرونا در کل مراکز شبانه روزی، ارایه آموزش های لازم به پرسنل و خانواده های افراد بستری، عدم پذیرش موارد جدید و ترخیص تا اطلاع ثانوی، حذف تردد غیر ضروری پرسنل و حضور دایم پرسنل، ارایه دستور العمل های خاص برای سالمندان در تمام مراکز نگهداری انجام شد (7). بنابر داده ها حدود 87 سالمند موسسه خیریه کهریزک به COVID-19 مبتلا شده اند و برای مراقبین آنان 68 نفر اعلام شده است (8). 27 نفر از سالمندان مبتلا در کهریزک فوت شده اند (9) که بر این اساس میزان کشندگی بیماری حدود 31 درصد است. متاسفانه داده های موجود و اعلام شده بسیار اندک هستند و هنوز نمی توان تفسیر دقیقی از وضعیت بیماری COVID-19 در سالمندان جامعه و مراکز نگهداری در ایران ارایه داد. براساس یافته های بدست آمده، وضعیت بیماری COVID-19 در سالمندان جامعه در شرایط مطلوبی قرار نداشت و با توجه به شیوع بیماری های زمینه ای در سنین سالمندی، میزان مرگ و میر در سالمندان بالا بوده است. اما وضعیت مراکز نگهداری در ایران نسبت به سایر کشور نیز از نظر تعداد مرگ و میر تفاوت فاحشی ندارد و لازم است اقدامات پیشگیرانه با جدیت بیشتر ادامه یابد.

    کلیدواژگان: سالمند، پاندمی COVID-19، جامعه، خانه های پرستاری
  • آزاده صفا، طیبه مرادی* صفحات 29-35
    مقدمه

    در دوران سالمندی توجه به جنبه های مختلف سلامت و خوب بودن از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از جنبه های مهم سلامت که اغلب نادیده گرفته می شود، سلامت معنوی است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت سلامت معنوی سالمندان و عوامل مرتبط با آن در سالمندان بستری در بیمارستانهای دولتی شهر کاشان انجام شده است.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی 300 سالمند بستری در بیمارستان های دولتی شهرکاشان در سال 1397 به روش نمونه گیری مستمر وارد مطالعه شدند. ابزار مطالعه پرسشنامه سلامت معنوی پالوتزیان و الیسون (The Spiritual Well-Being Scale) بود. پس از جمع اوری داده ها، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 11 و با استفاده از آزمونهای آماری تی مستقل و آنووا تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین نمره سلامت معنوی 67/7 ± 93/73 بود. ضریب همبستگی پیرسون ارتباط مثبت و معناداری را بین نمره سلامت معنوی و سن نشان داد (01/0=P ,14/0=r). آزمون آماری تی تست تفاوت معناداری را بین نمره سلامت معنوی با وضعیت تاهل (02/0=P) نشان داد. آزمون آماری ANOVA تفاوت معناداری را بین نمره سلامت معنوی با شغل (004/0=P) و وضعیت اقتصادی (01/0=P) نشان داد.

    نتیجه گیری

    برطبق نتایج به دست آمده، افزایش سن با افزایش سلامت معنوی همراه بوده است، سالمندان متاهل و با وضعیت اقتصادی بهتر سلامت معنوی بالاتری را داشتند. سالمندان بیکار سلامت معنوی پایین تری را تجربه می کردند.

    کلیدواژگان: سالمندی، سلامت معنوی، بستری
  • سکینه سلطانی کوهبنانی*، سمیه زارع نژاد صفحات 36-44
    مقدمه

    آسیب شنوایی تمام جنبه های زندگی فرد، به ویژه ادراک شنیداری را تحت تاثیر قرار می دهد، در حالی که استفاده از کاشت حلزون یا سمعک، تاثیر مطلوبی بر عملکرد شنیداری دارد. هدف این پژوهش، بررسی مقایسه ای بهبود نقص کارکردهای اجرایی در افراد سالمند که کاشت حلزون انجام می دهند با افرادی که سمعک استفاده می کنند.

    روش

    مطالعه حاضر از نوع علی-مقایسه ای است که در سال 1397 به صورت نمونه در دسترس بر روی 105 نفر از سالمندان بیش از 65 ساله مبتلا به نقص شنوایی مراجعه کننده به مراکز شنوایی سنجی شهر مشهد انجام شد. سالمندان شرکت کننده در پزوهش به دو گروه تقسیم شدند به نحوی که گروه اول و دوم به ترتیب از سالمندان کاندید برای کاشت حلزون و سمعک بودند. برای جمع آوری داده ها، آزمون بسته کارکردهای اجرایی دلیس - کاپلان (قوامی و همکاران، 2016) به کار رفت. داده ها با استفاده از واریانس چندمتغیره و تی مستقل مقایسه شدند. اطلاعات با نرم افزار کامپیوتری SPSS-20 تجزیه و تحلیل و بررسی شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد نمرات گروه سالمندان نقص شنوایی با کاشت حلزون در کارکردهای اجرایی حافظه کاری غیرکلامی (001/0 > P، 01/0 = F)، انعطاف پذیری شناختی کلامی (001/0 > P، 98/0 = F). و غیرکلامی (001/0 > P، 09/8 = F)، حل مساله (004/0 = P، 22/3 = F) و بازداری پاسخ (001/0 > P، 81/4 = F) به صورت معناداری در مقایسه با نمرات سالمندان نقص شنوایی با سمعک متفاوت بود.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که بین کارکردهای اجرایی درسالمندان دچار آسیب شنوایی در دو گروه کاشت حلزون و سمعک تفاوت وجود دارد.

    کلیدواژگان: کارکردهای اجرایی، کاشت حلزون، سمعک
  • سعید اکبری زردخانه*، سید سعید سجادی اناری صفحات 45-53
    مقدمه

    امروزه یک از چالش های مهم پایش و ارتقا بهزیستی روان شناختی و شادکامی، در بین سالمندان است. به همین دلیل هدف این پژوهش بررسی مولفه های بهزیستی روان شناختی و دینداری در سالمندان شهر تهران است.

    روش : 

    روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه سالمندان ساکن در شهر تهران بود. نمونه پژوهش حاضر به حجم 112 نفر (میانگین سنی 2/67 با انحراف استاندارد 3/11 سال) و با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس از بین سالمندان شهر تهران صورت گرفت. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس دینداری اقشار جامعه ایران و مقیاس بهزیستی روان شناختی استفاده شد. داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 و با استفاده از رگرسیون چندمتغیری گام به گام تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها:

     نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که بین مولفه خودپیروی (66/6 ±10/27) و رضایت از زندگی (92/9 ± 38/44) بهزیستی روان شناختی و دینداری (57/30 ± 06/176) در سالمندان رابطه مستقیم وجود دارد. به طوری که نمره خودپیروی و رضایت از زندگی 28 درصد از تغییرات دینداری را تبین نمودند (01/0P < و 52/0r =). این در حالی است که مولفه خودپیروی 15 درصد از تغییرات باور دینی (005/0 < ، 39/0r =P) و به همراه رضایت از زندگی 31 درصد از تغییرات التزام دینی (01/0 < ، 56/0r =P) و همچنین با روابط مثبت و 28 درصد از تغییرات عواطف دینی (02/0P < ، 52/0r =) را تبین می نمایند.

    نتیجه گیری:

     براساس یافته های این مطالعه نمره بالاتر در مولفه های دینداری از جمله باورها، عواطف و رفتارهای دینی با ارتقا شاخص های بهزیستی در سالمندان همراه است.

    کلیدواژگان: سالمندی، خودپیروی، رضایت فردی، سلامت روان شناختی
  • بابک هوشمند مقدم، عباسعلی گائینی*، مژگان اسکندری، سحر پارسه، ناهید محمودی صفحات 54-63
    مقدمه

    مداخلات ورزشی می توانند نقش مهمی در به تاخیر انداختن پیری داشته باشند. پروتئین کلوتو (Klotho) و عامل تفکیک رشد11 (GDF11) خانواده جدیدی از نظریه های بیوشیمیایی فرایند پیری می باشند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر 12 هفته تمرین مقاومتی بر مقادیر سرمی پروتئین های ضد پیری کلوتو و جوان سازی GDF11 در مردان سالمند بود.

    روش

    در این مطالعه نیمه تجربی، 30 مرد سالمند (سن: 2/3±2/66) داوطلبانه و هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب و تصادفی در دو گروه تجربی (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. شرکت کنندگان گروه تجربی به مدت 12 هفته و سه جلسه در هفته به انجام تمرینات مقاومتی پرداختند. در ابتدا و انتهای پژوهش، نمونه خون وریدی برای اندازه گیری مقادیر سرمی کلوتو و GDF11 جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 و با آزمون آماری تی همبسته و مستقل در سطح معناداری کمتر از 05/0 انجام شد.

    یافته ها: 

    بعد از انجام 12 هفته تمرین مقاومتی افزایش معناداری در مقادیر کلوتو (001/0=P) مشاهده شد. به علاوه بین دو گروه تجربی و کنترل اختلاف معناداری در مقدار کلوتو (001/0=P) مشاهده شد.  این در حالی بود که اختلاف معناداری در مقادیر GDF11 مشاهده نشد.

    نتیجه گیری: 

    یافته های حاصل از این مطالعه حاضر بیانگر این بود که تمرین طولانی مدت مقاومتی می تواند باعث افزایش عامل ضد پیری کلوتو در مردان سالمند شود. اما به نظر می رسد در تغییرات عامل جوان سازی  GDF11 نقشی نداشته باشد. لذا انجام پژوهش های بیشتر برای ارایه نظرات جامع تر در این حوزه ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، کلوتو، فاکتور تفکیک رشد-11، پیری
  • مریم رحمانی، آذر درویش پور*، پرند پورقانع، زهرا عطر کار روشن صفحات 64-76
    مقدمه

    کاهش عملکرد کلیه در سالمندی با کاهش عملکرد شناختی به خصوص در زمینه های توانایی شناختی کلی، استدلال انتزاعی و حافظه کلامی همراه است. در صورت تشخیص نقایص شناختی می توان با مداخلات بازتوانی به بیمار و خانواده اش کمک نمود. هدف از مطالعه حاضر مقایسه آزمون های MoCA، MMSE و AMTs در تشخیص وضعیت شناختی سالمندان تحت همودیالیز مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال 1398 بود.

    روش

    تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی می باشد که روی 84 سالمند 60 سال و بالاتر تحت همودیالیز بستری در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بصورت نمونه گیری چند مرحله ای انجام شد. ابزارهای تحقیق شامل پرسشنامه های MoCA، MMSE و AMTs بودند که روایی و پایایی آنها در مطالعات مختلف مورد تایید قرار گرفته اند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (تعداد و درصد) و ضریب همبستگی اسپیرمن با بهره گیری از نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    نتایج بیانگر وضعیت های شناختی متفاوت بیماران با این سه ایزار (MoCA، MMSE و AMTs) بود بطوری که با آزمون MoCA، اکثریت سالمندان (05/94%)، دارای اختلال شناختی خفیف؛ با آزمون MMSE، نیز اکثریت (90/61%) اختلال شناختی خفیف؛ ولی با آزمون AMTs، اکثریت (52/84%) از شناخت طبیعی برخوردار بودند. همچنین یافته ها نشان داد بین این سه آزمون همبستگی مثبت و معنی دار وجود دارد (001/0=P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به نظر می رسد، آزمون AMTs نتوانسته است نسبت به آزمون های MoCA و MMSE، سالمندان دارای نقص شناختی را شناسایی نماید. با توجه به تفاوت در نتایج ابزارهای شناختی پیشنهاد می شود تحقیقات مشابه ای با ابزارهای دیگری که کارکردهای شناختی را می سنجند، صورت گیرد و همچنین ابزاری کاملتر و ترکیبی از ابزارهای مختلف جهت ارزیابی شناختی، طراحی شود.

    کلیدواژگان: اختلال شناختی، پرسشنامه ها، سالمندان، همودیالیز
|
  • Mohammad Asadzadeh, Ali Maher*, Mehrnoosh Jafari, Khalil Alimohammadzadeh, Mojtaba Hosseini Pages 1-13
    Introduction

    Aging is an important period of life which needs basic support. The purpose of this study is survey the methods and programs of providing services to the elderly in the countries studied and to find the best care method for planning to provide services to the elderly in Iran.

    Methods

    This is a narrative review that was conducted comparatively. The study was conducted in Italy, Sweden, Austria, the Netherlands, Norway, Germany, Japan, Turkey and Iran. More than 2,000 search articles were found and 170 related articles were selected. Finally, they were adapted and differences and similarities were determined and the initial model was formed.

    Findings

    In Italy, Sweden, Austria, the Netherlands, Norway, Germany and Japan, home care policies are successful, and countries that follow a policy of integrated services (social-health-treatment) are successful. . And providing care services for the elderly in these countries is free of charge and provides sustainable resources through insurance and taxes and public resources. In these countries, municipalities play a key role in helping to provide services to the elderly.

    Conclusion

    In Iran, due to the poor condition of elderly care, comprehensive planning and design of service packages for the elderly with sustainable financial resources such as long-term care insurance is inevitable.

    Keywords: Aged, Long-term care, Health care system
  • Hajar Hosseini*, Nayereh Javidani, Leila Ahmadi, Zahra Sahraminejad Pages 14-25
    Introduction

    Population ageing has turned its health impact into a critical problem. Iran will soon encounter such a crisis, but the capacity of social networks can be helpful in controlling this crisis. The present study was conducted to analyze the relationship of the social networks of the aged with health impact from the health and health services Utilization points of view.

    Method

    In a survey-based manner, a total of 356 individuals were selected from a statistical population of 4777 subjects(≥60 in Bijar city, 2019) using multi-stage cluster sampling and interviewed using the GHQ-28, SNI and made-researcher scale of health services Utilization, questionnaires based on self-relate and home-visit manners. The data were analyzed using SPSS-18 with Pearson, T-test and MANOVA tests.

    Results

    The average age of the participants is 70 of whom 40.2% are male, 59.8% are female, 64.9% have spouse and 35.1% do not have spouse. The analysis reveals that the weak network with public, physical, psychological. Social and strong network with public, physical and social health have direct correlation (P<0.05). Network size and group membership with public, social, physical and psychological health, intimacy with public, psychological and social health, contact frequency with public, social, psychological and physical health, proximity with public, physical and psychological health have direct correlation(P<0.05). social network and strong network with secondary health services consumption, group membership with health services and primary services consumption, intimacy with secondary services, contact frequency with health services and secondary services have converse correlation(P<0.05). MANOVA confirms the main effects by investigating the effects of levels, indices and network resources(P<0.05).

    Conclusion

    Social networks, even weak ones, are good predictors of the increase of health and the decrease of service Utilization. Social policy making for expanding natural networks through the promotion of contacts with children and relatives and expanding artificial networks is suggested.

    Keywords: Aged, Health Impact Assessment, Health Services, Public Health, Social Networking
  • Pouya Farokhnezhad Afshar* Pages 26-28

    The epidemic of COVID-19 disease began in 2019 (January 10) in Wuhan, China, and quickly became a global problem. The rapid growth of this disease in Iran was from March 25, 2020, to April 15, 2020 (1). In addition to physical problems, the disease had many social, economic, and cultural consequences. The old people are one of the age groups that were less seen and more at risk. Iranian older adults need to be given more attention because of the growth rate (3.9%) of the aging population in Iran (3), and the Population aging ratio (9.2%) (4), there is also a high prevalence of underlying diseases in older adults. (Such as cardiovascular disease, hypertension, diabetes, etc.). According to the US Centers for Disease Control and Prevention, eight out of ten deaths occur in people over the age of 65 (5). Recommendations for the elderly generally include hand washing, staying at home, maintaining social distance (two meters), and hospitalization for the elderly including meeting restrictions, restrictions on activities at the center, and daily monitoring of symptoms in the elderly and center staff. Be. A study by McMichael reported that 101 seniors and 50 caregivers at the King Country Center were infected. The Case fatality rate (CFR) for COVID-19 was about 34 (33.7%) for the nursing home older adults and zero for the caregivers (6). In the study of Nikpouraghdam et al., The first wave of the disease was performed between February 19, 2020, and April 15, 2020. It was found that the mean age of 239 deaths was 65.38 ± 13.67 years and nearly 67 percent of deaths occurred over the age of 60 (7). According to the State Welfare Organization of Iran, the prevention strategies include: allocate 2$ to prevent COVID-19 disease in all care centers, providing the necessary training to the staff and families of hospitalized people, not accepting new cases and discharge until Secondary notification, elimination of unnecessary personnel traffic and permanent presence of personnel, provision of special instructions for the elderly were performed in all care centers (8). According to the data, about 87 elderly people and 68 caregivers of the Kahrizak Charity foundation have been infected with COVID-19 (9). Twenty-seven elderly people have died (10), therefore, the CFR is about 31%. Unfortunately, the available data is very limited. It is not yet possible to give an accurate interpretation of the status of COVID-19 pandemic in the community-dwelling and Nursing home older adults in Iran.

    Keywords: Aged, COVID-19 pandemic, Community, Nursing home
  • Azade Safa, Tayebeh Moradi* Pages 29-35
    Introduction

    It is in high importance to pay attention to different aspects of health and well-being in the elderly age. Spiritual health is one of the important aspects of health status that is often neglected. So, this study was conducted with the aim of Assessment the status of spiritual health and related factors in elderly patients admitted to governmental hospitals in Kashan.

    Methods

    In this cross-sectional study, 300 elderly hospitalized in government hospitals in Kashan in 2018 were enrolled into study by convenience sampling. The tools of gathering data were Spiritual Well-Being Scale questionnaire. After collecting data, they were analyzed using SPSS software and independent t-test and one-way ANOVA tests.

    Results

    The mean score for spiritual health was 73.93±7.67. There were positive significant correlation between spiritual health scores and age (r=0.14, P=0.01).
    The independent T-test showed a significant difference between the spiritual health score and the marital status (P= 0.02). The one-way ANOVA test showed a significant difference between the spiritual health score and the job (P= 0.004) and the economic status (P= 0.01).

    Conclusions

    According to the results, the increase in age was associated with an increase in spiritual health. Married older adults with higher economic status had higher spiritual health. Unemployed seniors experienced lower spiritual health.

    Keywords: Aged, Spiritual health, Hospitalization
  • SAKINEH Soltani Kouhbanani*, Somaye Zarenezhad Pages 36-44
    Background

    Hearing impairment affects all aspects of a personchr('39')s life, especially auditory perception, while the use of cochlear implantation or hearing aids has a positive effect on auditory function. The aim of this study was to compare the improvement of executive dysfunction in elderly people who are performing cochlear implantation with people who use hearing aids.

    Methods

    The present study is of causal-comparative type which was performed in 1397 as an available sample on 105 elderly people over 65 years of age with hearing loss referred to Mashhad audiometry centers. The elderly participants in the study were divided into two groups, with the first and second groups being the elderly candidates for cochlear implantation and hearing aids, respectively. To collect the data, the Delis-Kaplan Executive Task Package Test (Ghavami et al., 2016) was used. Data were compared using multivariate variance and independent t. The data were analyzed by SPSS-v.20 computer software and analyzed.

    Results

    The results showed that the scores of the elderly with hearing impairment with cochlear implantation in the executive functions of non-verbal working memory (P <0.001, F = 0.01), verbal cognitive flexibility (P <0.001, 0.98) = F). And nonverbal (P <0.001, F = 0.89), problem solving (P = 0.004, f = 22.32) and response inhibition (P <0.001, F = 4.81) as such Significance varies with hearing aids compared to the scores of the elderly

    Conclusion

    The results showed that there is a difference between executive functions in the elderly with hearing loss in the two groups of cochlear implantation and hearing aids.

    Keywords: Executive functions, cochlear implantation, Hearing aids
  • Saeid Akbarizardkhaneh*, Seyed saeid Sajjadianari Pages 45-53

    Inttroduction: 

    One of the most important challenges in the world today is the promotion of mental well-being and happiness among the elderly. Due to this cause, purpose of current study is to identify the relationship between psychological well-being and religiousness factors among elderly people in Tehran.

    Methods

    The current study, has a descriptive correlational method. Statistical population for the present study includes all elderly people in Tehran city in 1394. The required sample for this study consisted of 112 people (mean = 67.2, SD = 11.3) and was selected by available sampling among aged people in Tehran city. In order to collect data, Iranian society religiousness scale and psychological wellbeing scale were used.

    Findings

    Results of step by step regression analysis showed that there exists direct significant relationships between statistical components of self-determination (27.10 ± 6.66), life satisfaction (44.38 ± 9.92), psychological well-being and religiousness (176.06 ± 30.57) in elderly people. In this regard life satisfaction and self-determination scores explained 28 percent of variation in religiosity (r= 0.52, P < 0.01). whilst self-determination component explained 15 percent of change in religious beliefs (r= 0.39, P < 0.005), and along with life satisfaction explained respectively 31 (r= 0.56, P < 0.01). and 28 percent of religious commitment and religious sentiments(r= 0.52, P < 0.02). The research data were analyzed using SPSS v.24 and using stepwise multivariate regression and stepwise regression.

    Conclusion

    According to the findings of this study, a higher score on the components of religiosity, including religious beliefs, emotions and behaviors, quality is associated with the improvement of well-being indicators in the elderly.

    Keywords: Aging, Self-Control, personal satisfaction, Mental Health
  • Babak Hooshmand Moghadam, AbbasAli Gaeini*, Mozhgan Eskandari, Sahar Parseh, Nahid Mahmoudi Pages 54-63
    Introduction

    exercise interventions can play an important role in delaying aging. Klotho protein and Growth Differentiation Factor 11 (GDF11) are a new family of biochemical theories of the aging process. The aim of the present study was to investigate the effect of 12 weeks of resistance training on serum levels of Klotho anti-aging proteins and rejuvenating of GDF11 factor in elderly men.

    Method

    In this quasi-experimental study, 30 elderly men (Age: 66/2±3/2) were selected voluntarily and purposefully as a statistical sample and randomly divided into experimental groups (n=15) and control (n=15). Participants in the experimental group performed resistance training for 12 weeks and three sessions per week. At the beginning and end of the study, a venous blood sample was collected to measure serum levels of Klotho and GDF11. Data analysis was performed using SPSS software version 24 and with dependent and independent t-test at a significance level of less than 0.05.

    Results

    After 12 weeks of resistance training, a significant increase in Klotho values (p=0.001) was observed. Also, there was a significant difference between the experimental and control groups in the amount of Klotho (p=0.001). However, there was no significant difference in GDF11 values.

    Conclusion

    The findings of the present study showed that long-term resistance training can increase the anti-aging factor of Klotho in older men. But it seems to not play a role in changes in the GDF11 rejuvenation factor. Therefore, further research is needed to provide more comprehensive opinions in this field.

    Keywords: Resistance Training, Klotho, Growth Differentiation Factor-11, Aging
  • Maryam Rahmani, Azar Darvishpour*, Parand Pourghane, Zahra Atrkarroushan Pages 64-76
    Introduction

    Reduction of renal function in elderly is associated with decreased cognitive function, especially in the fields of general cognitive ability, abstract reasoning, and verbal memory. Recognition of cognitive impairments can be helped by rehabilitation interventions for the patient and his family. The aim of present study was to compare MoCA, MMSE and AMTs questionnaires in diagnosing the cognitive status of the elderly undergoing hemodialysis of medical centers of Guilan University of Medical Sciences in 2019.

    Method

    The present study is a cross-sectional descriptive study that was performed on 84 elderly people aged 60 years and older undergoing hemodialysis in Guilan University of Medical Sciences during a multi-stage sampling. The research instruments included MoCA, MMSE and AMTs questionnaires whose validity and reliability were confirmed in various studies. Data were analyzed using descriptive statistics (number and percentage) and Spearman correlation coefficient by using SPSS software version 20.

    Results

    Findings showed different cognitive status of patients with these three tools (MoCA, MMSE and AMTs) so that with the MoCA test, the majority of the elderly (94.05%) had mild cognitive impairment; with the MMSE test, the majority of the population (61.90%) had mild cognitive impairment; however, with the AMTs test, the majority (84.52%) had natural cognition. The findings also showed a positive and significant correlation between these three tests (P = 0.001).

    Conclusion

    Based on the results, it seems that the AMTs tool has not been able to identify elderly people with cognitive impairment compared to the MoCA and MMSE. Given the differences in the results of cognitive tools, it is recommended that similar research be conducted with other tools that measure cognitive functions, and it is suggested that a more complete tool with combination of different tools be designed for cognitive assessment.

    Keywords: Cognitive impairment, Questionnaires, Elderly, Hemodialysis