فهرست مطالب

نشریه کارافن
سال شانزدهم شماره 46 (پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مهدی دستگردی، علیرضا دبیر، مهدی شریعتی فیض آبادی* صفحات 1-18

    بروز رفتارهای نابهنجار و خشن هواداران ورزشی به ویژه در رشته فوتبال مشکلات فراوانی را از نظر اجتماعی و امنیتی در چند ماه اخیر ایجاد کرده است تا جایی که فدراسیون فوتبال آغاز لیگ برتر در فصل 99-1398 را مشروط به برقراری امنیت کامل در ورزشگاه ها اعلام کرد. هدف از پژوهش حاضر مدل سازی ساختاری (SEM) مفاهیم بروز ناهنجاری در ورزشگاه های ایران است. پژوهش از نظر هدف کاربردی و شیوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی است که با روش آمیخته (کیفی کمی) انجام شده است. پس از انجام مصاحبه کیفی با 17 نفر از متخصصان، مفاهیم اولیه بروز ناهنجاری در ورزشگاه های کشور شکل گرفت. در ادامه ضمن تحلیل محتوای مصاحبه ها و ادبیات پیشینه، 47 گویه شناسایی شد و پس از توزیع در میان 30 نفر از هواداران حاضر در ورزشگاه آزادی، ضریب پایایی پرسش نامه اولیه 783/0 به دست آمد. داده ها با استفاده از روش مدل سازی ساختاری (LISREL) مورد استفاده قرار گرفتند. به نظر می رسد با توجه به حضور لیدرها در قالب کانون هواداران به عنوان نقطه اصلی تحریک و تهییج هواداران به عنوان مولفه دارای بیشترین ضریب، آموزش های لازم برای مدیریت سکوها در این گروه در کنار به کارگیری افراد شایسته در این جایگاه، بیش از پیش ضروری است.

    کلیدواژگان: پرخاشگری، فوتبال، مدل سازی ساختاری، ناهنجاری، هوادار
  • رضا مهدی*، سپیده بارانی صفحات 15-32

    نقشه جامع علمی کشور سند بالادستی هادی و راهنما در نظام جامع آموزش و علم و فناوری و نوآوری کشور و نقشه راه مسیر توسعه و پیشرفت علم و فناوری و نوآوری در ایران است. براساس این نقشه، انتظار میرود راهبردها و سیاستهای کلان کشور در حوزه آموزشهای عمومی، عالی و فنی وحرفه ای یکپارچه و هدفمند تعقیب و عملیاتی شود. در این مقاله، با بهره گیری از روش تحلیل محتوای کیفی، جایگاه آموزش های فنی وحرفه ای و مهارتی در نقشه جامع علمی کشور با رویکرد اکتشافی و آسیب شناسانه، بررسی و تحلیل شده است. براساس یافته های این مطالعه، هرچند در نقشه جامع علمی کشور فرصتها و زمینه های مناسبی برای توسعه مهارت و مهارت افزایی دانش آموزان و دانشجویان در آموزش وپرورش، نظام آموزش عالی و سایر نهادهای آموزشی ذیربط پیش بینی شده است، اما در این سند سازوکار اجرا و شفافیت عملیاتی کافی برای مهارت آموزی منابع انسانی کشور تعریف و تدقیق نشده است؛ ازاین رو پیشنهاد می شود ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به صورت دورهای و نظام مند، توسعه آموزش های فنی وحرفه ای و مهارتی و افزایش سطح مهارت منابع انسانی ذی قیمت کشور را رصد و ارزیابی کند. در این میان، نقش و مسئولیت مدارس، دانشگاه ها، خانواده ها و بنگاه های کسب وکار برای مشارکت جامع در آموزش های فنی وحرفه ای و مهارتی و توسعه قابلیت ها، شایستگی ها و مهارت های دانش آموزان، دانشجویان، جوانان جویای کار و شاغلان کشور بسیار حیاتی و تعیین کننده است.

    کلیدواژگان: آموزش فنی وحرفه ای، توسعه انسانی، سرمایه انسانی، مهارت آموزی، نقشه جامع علمی کشور
  • محمد مهدی محمدپورمیر، سامره شجاعی*، روح الله سمیعی، مجید اشرفی صفحات 33-50

    در عصر حاضر، فناوری با نرخ رشد سریعی در حال تبدیل شدن به مزیتی رقابتی برای کشور است. در این میان، لازمه دستیابی به مزیت های رقابتی در حوزه های متنوع فناوری، تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی است. فرایند تجاری سازی تحقیقات کمک می کند دانش تولید شده در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی به محصولات قابل عرضه در بازار یا فرایندهای صنعتی تبدیل شود؛ ازاین رو هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل زمینه ای موثر بر تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی فناورانه و طراحی مدل ساختاری آن در دانشگاه فنی و حرفه ای کشور است. تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، آمیخته است. جامعه نظری در بخش کیفی خبرگان و در بخش کمی شامل اعضای هییت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور است. حجم نمونه در بخش کیفی 12 نفر (نمونه گیری هدفمند با اشباع نظری) و در بخش کمی، 100 نفر (طبقه ای تناسبی تصادفی) تعیین و ابزار جمع آوری اطلاعات، مصاحبه نیمه ساخت یافته و پرسشنامه محقق ساخته بود. براساس نتایج، عوامل گسترش و ترویج فرهنگ تجاری سازی و کارآفرینی، ایجاد نوآوری و مزیت رقابتی در بازار، سرعت عمل، توسعه پارک های فناوری و مراکز رشد و آزمایشگاهی ملی و در نهایت ریسک پذیری به ترتیب دارای بیشترین اثرگذاری بر تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی حوزه فناوری در دانشگاه فنی و حرفه ای کشور هستند.

    کلیدواژگان: پژوهش دانشگاهی، تجاری سازی، دانشگاه فنی و حرفه ای، فناوری
  • حمیرا قهاری، ابراهیم صالحی عمران*، میمنت عابدینی بلترک صفحات 51-70

    نوع مقاله: پژوهشی (کاربردی) آموزش های فنی و حرفه ای به دلیل آموزش و ایجاد مهارت های لازم در افراد برای توانایی احراز مشاغل، نقش بسزایی در اشتغال دارند. با توجه به اهمیت نقش آموزش های فنی و حرفه ای در توسعه اقتصادی و اشتغال، در طراحی نظام جدید آموزش متوسطه، کوشش شده است جهت گیری این نظام به سمت توسعه آموزش های فنی و حرفه ای با هدف آموزش فنون و مهارت های مورد نیاز جامعه باشد. از سوی دیگر، آموزش مبتنی بر شایستگی یک مدل آموزشی در آموزش فنی و حرفه ای است که بر شایستگی های حرفه ای متمرکز است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر تحلیل محتوای کتاب های درسی فنی و حرفه ای از نظر میزان توجه به شایستگی های حرفه ای است و در آن از روش تحلیل محتوا استفاده شده است. جامعه آماری شامل تمامی کتاب های فنی و حرفه ای است که با استفاده از سرشماری، چهار کتاب «کارگاه نوآوری و کار آفرینی»، «کاربرد فناوری های نوین»، «الزامات محیط کار» و «مدیریت تولید» انتخاب شدند که بین همه رشته ها مشترک است. ابزار اندازه گیری چک لیست تحلیل محتوای محقق ساخته بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش تحلیل محتوا، تکنیک آنتروپی شانون استفاده شد و روایی محتوایی با استفاده از CVR، 90/0 و ضریب توافقی برای ارزیابی پایایی نیز 90/0 به دست آمد. نتایج حاصل از این پژوهش در کتاب های مورد بررسی، نشان می دهد در مجموع با 558 فراوانی به مولفه شایستگی های فنی و غیرفنی توجه شده و بیشترین فراوانی مربوط به شایستگی های غیرفنی بوده است. در مولفه شایستگی های فنی، بیشترین فراوانی در ارتباط با شاخص مهارت با 72 فراوانی و در مولفه شایستگی های غیرفنی، بیشترین فراوانی مربوط به شاخص مهارت کسب وکار با 154 فراوانی بوده است.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، شایستگی های غیرفنی، شایستگی های فنی، کتاب های درسی
  • مصطفی لطفی جلال آبادی *، علی فرهادی، سلطنت روایی، محمود غلامی صفحات 71-100

    فاصله بین بخش صنعت و آموزش های دانشگاهی و نبود انطباق این آموزش ها با نیازهای بازار کار، منجر به افزایش مستمر نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی می شود؛ از این رو تحقیق حاضر با هدف الگوی مهارت محوری دانشجویان فنی و حرفه ای با استفاده از راهبرد نظریه داده بنیاد انجام شده است. این تحقیق از نظر هدف، توسعه ای و از نظر روش توصیفی تحلیلی با رویکرد اکتشافی است. جامعه آماری تحقیق در مرحله نخست، مبانی نظری مرتبط با مهارت محوری است که به روش نمونه گیری ساده و در دسترس انتخاب شدند. جامعه آماری مرحله دوم، خبرگان حوزه آموزش هستند که به روش نمونه گیری قضاوتی در شش گروه کانونی شش نفره به روش هدفمند سازمان دهی شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش آمیخته (تحلیل محتوای کمی و کیفی و آمار توصیفی) استفاده از راهبرد نظریه داده بنیاد و نرم افزار MAXQ.D.A استفاده شده است. یافته های تحقیق در شش مقوله عبارتند از مقوله های علی، مقوله های راهبردی، مقوله های زمینه ای، مقوله های مداخله گر و پیامدها تقسیم بندی و پیشنهادهایی در این زمینه ارایه شد.

    کلیدواژگان: آموزش، داده بنیاد، دانشجویان، فنی و حرفه ای، مهارت
  • آزاده آریانا، زهرا دستیار *، علی توسلی صفحات 101-120

    موضوع کارآفرینی ریشه ای به درازای تاریخ بشر دارد و به عنوان موثرترین نیروی بالقوه اقتصادی در جهان، به سرعت در حال گسترش است. ازآنجا که بخش بزرگی از جامعه را زنان تشکیل می دهند و در سال های اخیر رشد قابل توجهی در سطح تحصیلات و اشتغال آنان در ایران به وجود آمده است که با توجه به فعالیت های این قشر در زمینه کارآفرینی، می تواند به رشد و توسعه اقتصادی کمک شایانی کند. همچنین ارتقای فعالیت های کارآفرینانه در بخش زنان می تواند محرک موثری برای رشد و توسعه اقتصادی کشور باشد. در مقاله حاضر تلاش شده است تا ضمن ارایه تعریفی از کارآفرینی زنان، ضرورت و اهمیت آن در رشد و توسعه کشور توصیف شود.

    کلیدواژگان: توسعه، زنان کارآفرین، کارآفرینی
  • حمید رحیمی *، راضیه آقابابایی صفحات 121-140

    رهبران اصیل از طریق تلاش های خاص خود در آموزش عالی می توانند انگیزش درونی نیروی کار را برانگیخته کنند تا بتوانند از خود رفتارهای خلاقانه بروز دهند؛ ازاین رو هدف پژوهش، بررسی تاثیر رهبری اصیل بر خلاقیت نیروی انسانی با نقش واسطه ای انگیزش درونی بود. نوع پژوهش، توصیفی همبستگی و جامعه آماری شامل کارکنان دانشگاه کاشان به تعداد 547 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 230 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های استاندارد رهبری اصیل، خلاقیت و انگیزش درونی استفاده شد. روایی سازه پرسش نامه ها از طریق تحلیل عاملی تاییدی، به اثبات رسید. پایایی پرسش نامه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای رهبری اصیل 88/0، خلاقیت 85/0 و انگیزش درونی 94/0 برآورد شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آموس در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام شد. یافته ها بیانگر آن است که میانگین هر یک از متغیرهای رهبری اصیل، خلاقیت و انگیزش درونی بالاتر از حد متوسط است. ضریب همبستگی نشان داد رهبری اصیل به میزان 49/0 و انگیزش درونی به میزان 34/0 روی خلاقیت کارکنان تاثیر مثبت و معنادار دارد.

    کلیدواژگان: انگیزش درونی، خلاقیت، دانشگاه، رهبری اصیل، کارکنان
  • شهناز شمسی*، مهتاب پورآتشی، اصغر زمانی صفحات 141-160

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین مهارت‎های ارتباطی مدیران و سبک رهبری با توانمندسازی منابع انسانی در دانشکده فنی دکتر شریعتی است. جامعه آماری پژوهش حاضر کارکنان دانشکده فنی دکتر شریعتی و تعداد آن ها برابر با 300 نفر بود. براساس جدول مورگان، حداقل تعداد نمونه برابر 174 نفر بود که برای پاسخ به پرسش نامه انتخاب شدند. این پژوهش از نوع کاربردی و توصیفی پیمایشی است و برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های رهبری اسپیرز، مهارت ارتباطی کویین دام و رهبری هرسی و بلانچارد استفاده شده است. پرسش نامه ها براساس مطالعات نظری و طیف پنج گزینه ای لیکرت تهیه شدند. روایی محتوایی پرسش نامه از نظر اساتید و کارشناسان مثبت ارزیابی شد. همچنین برای تایید روایی سازه، تحلیل عاملی تاییدی به کار رفته است. پایایی پرسش نامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. با استفاده از آمار توصیفی و روش های استنباطی (آزمون ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن) اطلاعات مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از تحلیل همبستگی، نشانگر آن بود که بین سبک رهبری و مهارت ارتباطی با توانمندسازی کارکنان رابطه وجود دارد. از سبک‏های رهبری، رابطه سبک رهبری آمرانه و مشارکتی تایید نشد ولی رابطه سبک رهبری خیرخواهانه و مشورتی مورد تایید قرار گرفت. همچنین ابعاد مهارت های ارتباطی مدیران با توانمندسازی کارکنان رابطه معناداری داشتند.

    کلیدواژگان: توانمندسازی منابع انسانی، سبک رهبری، مهارت های ارتباطی مدیران
  • غلامحسین کرمی*، کوروش رضایی مقدم صفحات 161-188

    تعاونی ها جایگاه بسیار مهم و تاثیرگذاری در مشارکت مردمی و توانمندسازی اجتماع از طریق راهبرد کارآفرینی و توسعه کسب و کارهای پایدار در فرایند توسعه روستایی دارند . ایفای این نقش نیازمند توجه به آموزش و پژوهش در ساختار مدیریت این سازمان اجتماعی با حضور همه ارکان و اعضای تعاونی های روستایی است. هدف این تحقیق بررسی فلسفه، مفهوم و ویژگی های اقدام پژوهی مشارکتی و نقش آن در توسعه آموزش و پژوهش های حوزه تعاونی های کارآفرین روستایی بود. این مقاله پژوهشی مروری است و برای گردآوری و تحلیل اطلاعات از روش کتابخانه ای و مرور هدفمند ادبیات موجود در منابع شامل مقاله ها و کتاب های مرتبط داخلی و خارجی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد اقدام پژوهی بر خلاف شیوه های دیگر که پژوهش و اقدام دو حوزه کاملا مجزا هستند، هم زمان در فرایندی سیکلی به دو موضوع توجه دارد. تمرکز بر مسیله، تاکید بر اقدام عملی و تغییر، همکاری متقابل، اعتماد و توجه به استانداردهای مشترک پژوهشگر و متقاضی تحول و تغییر (اعضای تعاونی ها) و مشارکت گروهی سبب می شود ضمن یافتن راه های حل مشکل و توانمندسازی جامعه محلی، دانش و مهارت جدید برای کارآفرینی در تعاونی های کشاورزی خلق شود؛ بنابراین در پاسخ به پرسش اساسی تحقیق می توان گفت به دلیل نزدیکی و مشابهت مفهومی میان اصول تعاون و کارآفرینی و زیربناهای نظری اقدام پژوهی مشارکتی، این پارادایم پژوهشی الگوی مناسبی برای مدیریت تعاونی های کارآفرین روستایی است.

    کلیدواژگان: اقدام پژوهی، تعاونی های کارآفرین، توانمندسازی، توسعه روستایی، مشارکت
  • علی نادی زاده اردکانی*، میترا موبد، سیما عابدی صفحات 207-232

    پژوهش حاضر به منظور بررسی نیازهای آموزشی کارمندان دانشگاه اردکان در سه حوزه دانش، مهارت و نگرش انجام شده است. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی و اولویت‏بندی نیازهای آموزشی کارمندان دانشگاه اردکان است. پژوهش از نظر هدف، کاربردی است و داده ها به روش توصیفی پیمایشی گردآوری شده اند. جامعه آماری شامل کل اعضای کارمندان دانشگاه به تعداد 48 نفر بوده و همه آن ها برای جمع آوری داده ها به کار گرفته شده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته با مقیاس لیکرت است. روایی پرسش نامه با استفاده از نظر اساتید و خبرگان مورد سنجش قرار گرفته و پایایی آن نیز از طریق اجرای آزمایشی و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده است. پس از تکمیل پرسش نامه ها به منظور تعیین نرمال بودن داده ها در سه حوزه دانش، مهارت و نگرش از آزمون کلموگروف اسمیرنوف و آزمون شاپیرو ویلک استفاده شده است. همچنین برای تعیین نیازهای آموزشی و شکاف بین وضع موجود و وضع مطلوب، از آزمون پارامتریک T دونمونه ای وابسته استفاده شده است. نتایج آزمون ها نشان دهنده تفاوت معنی دار آماری بین سطح موجود و مطلوب دانش، مهارت و نگرش کارمندان است و در این زمینه ها کارمندان به آموزش نیاز دارند. همچنین با توجه به معنی دار بودن شکاف هر یک از مولفه های حوزه های دانش، مهارت و نگرش این مولفه ها با استفاده از میانگین و آزمون رتبه ای فریدمن اولویت بندی شدند.

    کلیدواژگان: اولویت بندی نیازهای آموزشی، شناسایی نیازهای آموزشی، وضعیت مطلوب، وضعیت موجود
  • محمدحسین سلیمی *، محمدرضا عباسیان، بی بی عشرت زمانی صفحات 233-252

    هدف از این مطالعه، بررسی نظرات کاربران در مورد سیستم رایانه ای نماد در آموزشکده های فنی وحرفه ای شهر اصفهان است. روش پژوهش توصیفی پیمایشی و جامعه آماری شامل کلیه کاربران (مدیران، معاونان، کارشناسان و کاردان ها) سیستم نماد آموزشکده های فنی و حرفه ای شهر اصفهان با تعداد 35 نفر بوده است که تعداد 32 نفر طبق جدول جرسی و مورگان به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از ابزارهای مصاحبه و پرسش نامه محقق ساخته در قالب طیف لیکرت استفاده شده است که روایی محتوایی و صوری پرسش نامه مورد تایید قرار گرفت. ضریب پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ، برابر با 84/0 محاسبه شد. نتایج نشان می دهد کاهش اتلاف منابع و هزینه ها، سرعت انجام فعالیت های روزانه و کاهش و صرفه جویی نیرو، مهم ترین عوامل استفاده از سیستم نماد است. براساس بررسی و تحلیل داده های به دست آمده از نظر کاربران، میزان اهمیت استفاده از سیستم، معیارهای مختلف انتخاب، پیش نیازهای استقرار، رضایت از سیستم، پیش بینی امکان تغییر در وضعیت، و کارایی سیستم نماد برای کاربران آموزشکده های فنی و حرفه ای از وضعیت مناسبی برخوردار است و مدیران باید در جهت توسعه، تجهیز و ارتقای دانش و مهارت های کاربران آن برنامه ریزی و توجه ویژه ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: رضایت کاربران، سیستم های اطلاعات مدیریت، کارایی سیستم، نرم افزار مکانیزاسیون مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها (نماد)
  • مریم بهمنی*، سعیده سادات نظام طاهری* صفحات 253-274

    این مطالعه به بررسی اثرات هموارسازی سود با استفاده از رویکردهای حداکثر سازی و حداقل سازی سود بر کاهش ریسک سقوط قیمت سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. این تحقیق داده های 70 شرکت را طی سال های 1396-1389 با استفاده از نرم افزار اقتصادسنجی Eviews تجزیه و تحلیل کرده است. نتیجه بررسی فرضیه اول نشان می دهد بین هموار سازی سود و ریسک سقوط قیمت سهام در شرکت های با رویکرد حداکثرسازی سود، رابطه معنی داری وجود ندارد. نتیجه بررسی فرضیه دوم نشان می دهد بین هموار سازی سود و ریسک سقوط قیمت سهام در شرکت هایی با رویکرد حداقل سازی سود، رابطه معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: اندازه شرکت، تمرکز مالکیت، ریسک، قیمت سهام، هموار سازی سود
  • رسول لقمان پور زرینی *، حسن نبی پور افروزی، امیر حیاتی صفحات 275-288

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه میان هوش هیجانی و هوش معنوی با انگیزش پیشرفت در دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران انجام شده است. روش تحقیق از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش را تمامی دانشجویان آموزشکده ها و دانشکده های دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران تشکیل داده اند. نتایج نشان داد بین هوش هیجانی و انگیزش پیشرفت در دانشجویان جامعه آماری، رابطه معناداری وجود دارد. بین هوش معنوی و انگیزش پیشرفت در دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای رابطه معناداری وجود دارد. میزان هوش هیجانی در دانشجویان دختر دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران دارای وضعیت بهتری نسبت به دانشجویان پسر است. انگیزه پیشرفت تحصیلی در دانشجویان دختر از دانشجویان پسر دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران بیشتر است. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت تقویت هوش هیجانی و هوش معنوی در دانشجویان سبب افزایش انگیزه پیشرفت تحصیلی آنان می شود. بدین ترتیب ضرورت مطالعه بیشتر پژوهشگران و اقدامات مسیولان به منظور افزایش انگیزه پیشرفت در دانشجویان احساس می شود.

    کلیدواژگان: انگیزه پیشرفت، دانشجویان، دانشگاه فنی و حرفه ای، هوش معنوی، هوش هیجانی
  • رضا عامری سیاهویی*، سرور زارعی صفحات 289-302

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر دانش زبان انگلیسی بر انگیزه پیشرفت تحصیلی و عزت نفس دانشجویان دانشگاه فاطمیه شهرستان بندرعباس است. پژوهش کاربردی است و از روش توصیفی پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری شامل دانشجویان دختر مقطع کاردانی دانشکده فنی و حرفه ای فاطمیه شهرستان بندرعباس در نیم سال اول سال تحصیلی 96-1395 بوده که از روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه انگیزه پیشرفت هرمنس، عزت نفس آیزنک و دانش زبان انگلیسی نلسون بوده که پس از جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل در سطح آمار استنباطی انجام شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد تفاوت میانگین های دانش زبان انگلیسی در بین دانشجویان رشته های مختلف دانشکده فنی و حرفه ای فاطمیه شهرستان بندرعباس از نظر آماری معنادار است، اما تفاوت میانگین های انگیزه پیشرفت و عزت نفس به لحاظ آماری معنادار نیست. همچنین تاثیر متغیر دانش زبان انگلیسی بر انگیزه پیشرفت تحصیلی و عزت نفس معنی دار است. تعامل دانش زبان انگلیسی و رشته تحصیلی و تاثیر هم زمان این دو متغیر مستقل بر متغیر وابسته انگیزه پیشرفت تحصیلی، همچنین تعامل بین دانش زبان انگلیسی و رشته تحصیلی و تاثیر هم زمان این دو متغیر مستقل بر متغیر وابسته عزت نفس، از نظر آماری معنی دار نیستند.

    کلیدواژگان: انگیزه پیشرفت تحصیلی، دانش زبان انگلیسی، دانشکده فنی و حرفه ای فاطمیه، شهرستان بندرعباس، عزت نفس
|
  • Pages 1-18

    The purpose of this study was structural equation modeling (SEM) of anomalies incidence of soccer fans in Iranian stadiums. The present study was applied in terms of purpose and in terms of collecting data, a descriptive correlation type was used (qualitative-quantitative). In the beginning, studying the literature and conducting a qualitative interview with 17 specialists, the basic concepts of the occurrence of abnormalities in the stadiums of the country were formed; further analyzing the contents of the interviews and literature of the field, 47 items were discovered, distributed among 30 fans at Azadi Stadium, the reliability coefficient of the initial questionnaire was 0.783. Regarding the number of samples over 200, for structural modeling, including 20 percent reduction, 250 questionnaires in Ghadir Ahwaz, Azadi, Rasht, Azadi Tehran, Takhty Jam and Emam Tabriz as inflammatory stadiums in the sixth week of the Premier League, which ultimately won 221 The questionnaire was used; after examining the KMM and the orthogonal rotation of the data for the exploratory factor analysis, prepared from among the 45 items in the 36 items with a factor load above 0.3 and analyzed for the confirmatory factor analysis; Finally, the data were used using the structural modeling method (LISREL). According to the coefficients of influence, the ultras (0.67), the conditions of the stadiums (0.60), cultural conditions (0.44), The security conditions (0.37) were management status (0.20). Finally, with regard to the presence of the leaders in the form of a fan base, as the main point of stimulation and stimulation of fans as the most coefficient component, the training needed to manage the platforms in this group, along with the use of qualified people in this position, is more than necessary.

    Keywords: Disorder, aggression, Soccer, fan, SEM
  • Reza Mahdi *, Sepideh Barani Pages 15-32

    Iran’s scientific comprehensive map as a guideline senior document in education, science and technology and innovation system, is a road map in route of scientific and technology and innovation in Islamic republic of Iran progress. Based on the map is expected that macro strategies and policies in the fields of general, higher and professional educations and scientific and technical development be follow and operate in form of integrated and targeted. In the paper with content analysis method has analyzed the position of technical and vocational educations and skill training in Iran’s comprehensive scientific map with exploratory and pathology approach. Based on the results of study, although incomprehensive scientific map has been forecasted suitable opportunities and areas for skill training in secondary education, higher education and other educational institutions, but in this document has not been defined how and mechanism of execution and necessary and sufficient operational transparency for human resources skill training. Thus, it is suggested that steering committee of scientific map monitor and evaluate skill training and increasing skill level of Iranian precious human resources in form of periodic and systematic. In this among is very critical and determinative role and responsibility of schools, universities, parents and business firms for comprehensive participation in skill training and development of capabilities, competencies and skills of the students, university students, personnel, workers and jobseeker young.

    Keywords: Skill Training, Technical, Vocational Educations, Comprehensive Scientific Map, Human development, Human capital
  • Mohammad Mahdi Mohammadpoormir, Samereh Shojaei *, Rouhollah Samiei, Majid Ashrafi Pages 33-50

    In today's fast-growing technology is turning into a competitive advantage for the country. In the meantime, commercialization of academic research is needed to gain competitive advantage in diverse areas of technology.The process of commercializing research helps transform the knowledge produced at universities and research centers into marketable products or industrial processes. The purpose of this study was to investigate the underlying factors affecting commercialization of technological research achievements and designing its structural model in the technical and vocational university of Iran.The study is applied in terms of purpose, and in terms of method, it is a mixture.The theoretical community is in the qualitative section of the experts as well as in the quantitative section of the faculty of the technical and vocational university of the country.The sample size was 12 individuals in qualitative section (purposive sampling with theoretical saturation) and 100 in the quantitative section (Random Proportional Class).Data gathering tools were semi-structured interviews and researcher questionnaires.Based on the results, factors promoting and promoting the culture of commercialization and entrepreneurship, creating innovation and competitive advantage in the market, speed of operation, development of technology parks and national growth and laboratory centers and, ultimately, risk taking; Technological universities are in the technical and vocational university of the country.

    Keywords: Academic research, Commercialization, technology, Technical & vocational university
  • Homeyra Ghahari, Ebrahim Salehi Omran *, Meimanat Abedini Baltork Pages 51-70

    Vocational education a Key role in employment because of the training and skills needed to enable people to get jobs. the importance of the role of technical and vocational education in economic development and employment, It has tried to orient the system towards the development of technical and vocational education with the aim of educating the community on the skills and skills needed. On the other hand, competency-based education is an educational model in technical and vocational education that focuses on professional competencies. According to this, the aim of this study is to investigate the content of technical and vocational textbooks based on the level of attention to professional competencies. In this study, content analysis method has been used. The statistical population includes all technical and vocational books that comprise 589 books in the cluster of technical and non-technical technical courses in 41 fields. Using the sampling method, four workshop books were aimed at innovation, entrepreneurship, application of new technologies, work environment requirements and production management, common among all disciplines. A tool for measuring was the researcher-made checklist of content analysis. For data analysis based on content analysis method, Shannon entropy technique was used. Content validity was obtained using CVR 0.90.The agreement coefficient for the reliability evaluation was 0.90, too. The results of this research in the reviewed books indicate that, in total, 558 frequencies are considered as a component of technical and non-technical competencies. The highest frequency was related to non-technical competencies. In the component of technical competency, the highest frequency with respect to skill index was observed with 72 frequency and non-technical competency component with respect to business skill index was with 154 frequency.

    Keywords: content analysis, Textbooks, technical competencies, non-technical competencies
  • Pages 71-100

    The gap between industry and university education, along with the incompatibility of these educations with labor market needs, leads to a steady increase in the unemployment rate of university graduates. This study, therefore, has aimed to propose a skill-oriented model for vocational students using grounded theory.This research is an exploratory approach in terms of purpose, and has drawn upon descriptive-analytical approach.The statistical population of the research for the first stage is previous literature published in the domain of skill-orientation which was selected by simple and accessible sampling procedure. The statistical population consists of the second stage of education were the experts who were selected by purposeful sampling method in four focus groups, each including six persons.Mixed method (quantitative and qualitative content analysis and descriptive statistics) was used to analyze the data using MAXQDA. The findings were divided into six categories, namely causal categories, strategic categories, contextual categories, intervention categories, and outcomes, and suggestions were also provided.

    Keywords: Skill-orientation model, vocational students, Grounded theory, MAXQDA
  • Pages 101-120

    Entrepreneurship subject Root to the length of human history and as the world's most economic potential, expanding rapidly. Entrepreneurship is one of the main pillars of growth and development in any country, which it considers the driving force of economic growth and development of the country. Since a large part of society is women and in recent years, there has been a significant increase in the level of education and employment of women in Iranian society, so paying attention to the entrepreneurial activities of this group of people can contribute to economic development. Researchers believe that women's entrepreneurship activities have a prominent role in the economy of nations, and not only generate economic benefits, but also create social and cultural benefits. Promotion of entrepreneurial activities in the women’s sector can be an effective stimulus to the country's economic development and growth. In addition, many governments have managed to overcome the crises of their societies in the economic crisis, by taking measures and policies and using the workforce of women to succeed in the path of development.
    In this article, it has tried to describe the necessity and importance of entrepreneurship in the development and growth of the country while providing a definition of women’s entrepreneurship. The library method has used to collect information in this research.

    Keywords: Entrepreneur women, Entrepreneurship, Development
  • Pages 121-140

    Authenic leaders, through their particular efforts in higher education, can excite the inner motivation of the workforce to develop creative behaviors. Thus this research was effect of authenic leadership on human resource creativity with mediating role of internal motivation. Research type was descriptive correlative and statistical population consisted all of staffs' in University of Kashan (N=547) that by using Cochran Formula and strafied randomized sampling 230 ones were chosen as sample. To gathering datas used from authenic leadership, creativity and internal motivation standard questionnaires. Questionnaires constuction validity through confirmed factor analysis confrimed. Through Cronbach alpha coefficient, questionnaires reliability were obtained equal to 0.88 for authenic leadership, 0.85 for creativity and 0.94 for internal motivation. Data analyses done in two level descriptive & inferential statistics through Spss & Amos softwares. Finding showed mean of variables and components of authenic leadership, creativity and internal motivation were upper than average. Correlation coefficient showed authenic leadership 0.49 and internal motivation 0.34 on creativity have positive & significant effect.

    Keywords: Authenic Leadership, creativity, internal motivation, university, staff
  • Pages 141-160

    The purpose of this study was to investigate the relationship between communication skills of managers and leadership style with human resources empowerment in Shariati faculty of technology. The statistical population of the study was Shari'ati faculty staff, whose number was 300. According to Morgan's table, the minimum number of samples was 174 people who were selected to answer the questionnaire. The method of collecting library and field information has been. This research is an applied and descriptive survey. Data collection was a questionnaire prepared by several standard questionnaires that was integrated by the researcher. Questionnaires were prepared based on theoretical studies and the Likert Five options. Content validity of the questionnaire was evaluated by faculty members and positive experts, and a confirmatory factor analysis was used to validate the construct validity. The reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha coefficient and its validity was confirmed by using content validity with the opinion of professors and construct validity with confirmatory factor analysis. Data were analyzed by descriptive statistics and inferential methods (Pearson correlation coefficient and Spearman test). The results of correlation analysis indicated that there is a relationship between leadership style and communication skills with staff empowerment. The leadership style was not confirmed by the partnership style leadership style, but the relationship between benevolent and consultative leadership style was confirmed. Also, dimensions of communication skills of managers were significantly correlated with employee empowerment.

    Keywords: leadership style, human resource empowerment, communication skills of managers
  • Pages 161-188

    Cooperatives have a very important and effective role in popular participation and community empowerment through the entrepreneurship strategy and sustainable businesses development in the rural development process. Doing this role requires attention to education and research in the management structure of this social organization with the presence of all the organs and members of rural cooperatives. From another aspect, Participatory action research is a scientific method for systematic definition and description of the real world problems and it helps to design and implementation of appropriate solutions in various fields significantly. The purpose of this research was to investigation of the philosophy, concept and characteristics of participatory action research and its role in the development of education and research related to the field of rural entrepreneur cooperatives. This is a review article and the library method and targeted literature review in related domestic and international essays and books have been used to gather information. According to results, Action research method unlike the other methods that research and action are two completely separate areas, address both subject in a cycle process simultaneously. Focusing on the issue, the emphasis on practical action and change, mutual cooperation, trust and attention to the common standards of the researcher and the demandant for change and evolution (cooperative members) and group participation makes up while finding ways to solve the problem and empowering the local community, the new knowledge and skills for entrepreneurship are created in the agricultural cooperatives. Therefore, in response to the fundamental question of the research, it can be said that because of the proximity and conceptual similarity between the cooperatives’ principles and the theoretical infrastructures of participatory action research, this paradigm is a suitable model for implementation in the management of rural entrepreneur cooperatives.

    Keywords: Entrepreneur Cooperatives, Rural Development, Action Research, Empowerment, participation
  • Pages 207-232

    The current paper investigates and prioritizes the educational needs of Ardakan University staff in three fields: knowledge, skill and attitude. The research is an applied and descriptive survey. The statistical population is all the 48 personnell of Ardakan University and a questionnaire is used to gather the data. The validity of questionnaire is assessed using experts’ opinion. For testing reliability, a test run were done and Cronbach’s alpha was calculated. After filling the questionnaires, normality tests were done in the three fields of knowledge, skill and attitude. To find the educational needs, the gap between current state and the desired one was tested using parametric t test. The results show a statistical difference between the current state and the desired one in the fields of knowledge, skill and attitude. It means that personnel need some educational courses in these fields. Since the gap between current state and the desired one was significant, the three fields were prioritized.

    Keywords: Educational needs assessment, desired state, current state, prioritizing educational needs
  • Pages 233-252

    The aim of the system Nmad Use of computers and equipment communication for collecting, storing, processing, extracting trends giving students information management. Considering the fact that organizations evolve in a dynamic and competitive Current competitive are looking to increase performance. To achieve this objective, management information systems in organizations are considered significant investments have suffered a lot for the development of the Systems. So, understanding the value and effectiveness of management information systems, and justify the investment made in developing these systems is essential. The aim of this study was to comment on the performance of computer nemad in the technical schools in Isfahan. This study was a descriptive survey, the target population consists of all users (Managers, assistants, specialists and technicians) nmad systems and professional technical schools in Isfahan were a total of 35 persons. The number 32 Kerjcie and Morgan table is selected. For data collection tools in the form of interviews and questionnaires used Likert questionnaire's face validity and content based on the principles and research background System designers and technical schools and professional users icon was confirmed using Cronbach's alpha reliability coefficient, equal to 84/0, respectively. Data obtained using descriptive and inferential statistics spss software analyzed.

    Results

    showed that reducing waste and costs, to perform activities of daily rate reduction and energy saving most important factor is the use of a Nmad system. Effect on the speed of service, coverage, daily activities, and improve system flexibility and ease of use of the criterion for the selection of the point of view of the people under investigation. The system needs to symbolize the desire and willingness to use the system, are important prerequisites for the establishment of a system of Nmad.Effectiveness of maintenance and ease of use with system software nmad satisfaction is the most important factor. Also improve the quality of services to students, the better the rate of increase in the size and number of the most important indicators of change in the daily activities of users from the point of view of the nmad is.

    Conclusion

    After analyzing data collected from users (administrators, assistants, specialists and technicians) Professional technical schools, the city, the importance of the system of selection criteria, requirements of the system, satisfaction with the systems, forecast possible changes in system performance and system status nmsd for the state to appropriate users and professional technical schools. And managers need to develop and equip and upgrade the knowledge and skills to plan and special attention are the nmad system users.

    Keywords: Management information systems, Software mechanization centers of higher education, universities (nmad) system quality, Service Quality
  • Pages 253-274

    This study examines the effects of profit smoothing Using profit maximization and minimization approaches on the decline Risk of falling stock prices at listed companies in the Tehran Stock Exchange .In this research you have data 70 companies have been analyzed using Eviews econometric software during the years 1396-1389.The results show that the first hypothesis is investigated There is no significant relationship between profit smoothing and the risk of falling stock prices in companies with profit maximization approach. The results of the second hypothesis study also show There is a significant relationship between earnings smoothing and the risk of falling stock prices in companies with a profit minimization approach.

    Keywords: Earnings smoothing, risk, share price, Concentration of Ownership, size, cumulative accrual
  • Pages 275-288

    The present study was conducted to investigate the relationship between emotional intelligence and spiritual intelligence with the motivation of progress in students of Mazandaran Technical and Professional University. The research method was descriptive information collecting method of correlation type and in terms of applied purpose. The statistical population is composed of all college students and colleges of the technical and vocational college of Mazandaran province. The sample size was 326 people according to Krejcie and Morgan tables. They were selected by simple random sampling from the statistical population. Data were collected by a questionnaire, three questionnaires including the Saeed-Shirin's Emotional Intelligence Questionnaire (33 questions), David King's Spiritual Intelligence Questionnaire (24 questions), and Hartre's Educational Achievement Motivation Questionnaire (33 questions). The results showed: 1- There was a significant relationship between emotional intelligence and spiritual intelligence in the students of the technical and professional university. 2- There is a significant relationship between emotional intelligence and developmental motivation in students of technical and vocational education in Mazandaran province. 3- There is a meaningful relationship between spiritual intelligence and the motivation of progress in the students of the technical and professional university. 4- The amount of emotional intelligence in female students of Mazandaran technical and vocational school is better than Mazandaran technical and professional university. 5- The motivation for academic achievement in female students is more than male students of technical and vocational education in Mazandaran province. 6- According to the results, it can be said that enhancement of emotional intelligence and spiritual intelligence in students increases the motivation of their academic achievement. In this way, the need for further study by the researchers and the actions of the relevant authorities in this regard is felt in order to increase the motivation for progress in the students.

    Keywords: Emotional intelligence, Spiritual intelligence, Progressive Motivation, Students, Technical, Professional University
  • Pages 289-302

    The current study is an attempt to investigate the effect of Knowledge of English on academic achievement motivation and self-esteem among students at Fatemiyeh technical faculty of Bandar Abbas. The research was applied and descriptive-survey method was used. The population consists of undergraduate female students of Fatemiyeh Technical Faculty of Bandar Abbas in the first semester of the academic year of 1395-96. The available and purposeful sampling method was applied. After collecting through Herman’s motivation achievement questionnaire, Eysenck self-esteem questionnaire and Nelson Knowledge of English test, data were analyzed on the basis of inferential statistics. According to the result the differences among Knowledge of English averages among the participants are significant. But the difference between the averages of motivation achievement and self-esteem is not statistically significant. Also, the effect of Knowledge of English on academic achievement motivation and self-esteem is significant. And the interaction between Knowledge of English and the field of study and the simultaneous effect of these two independent variables on the dependent variable, academic achievement motivation, as well as the interaction between Knowledge of English and the field of study and the simultaneous effect of these two independent variables on the dependent variable, self-esteem, are not statistically significant.

    Keywords: Knowledge of English, Academic achievement motivation, Self-esteem, Fatemiye technical faculty, Bandar Abbas