فهرست مطالب

نشریه کارافن
سال هفدهم شماره 48 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/26
  • تعداد عناوین: 11
|
  • رسول لقمانپور زرینی*، حسن نبی پور افروزی صفحات 13-21

    بررسی میزان مصرف انرژی و مدیریت آن در واحدهای پرورش دام، یکی از مهم ترین مسایل در اقتصاد و انرژی این واحدها است. مطالعه حاضر جهت بررسی جریان انرژی و انتشار گازهای گلخانه ای در واحدهای پرورش گاوشیری استان قزوین اجرا شد. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه و مصاحبه حضوری با 62 مدیر واحدهای پرورش گاوشیری جمع آوری شد. نتایج نشان داد که مجموع انرژی های ورودی جهت تولید یک لیتر شیر برابر با 8/27 مگاژول بوده است. همچنین نهاده ای خوراک دام و سوخت با سهم 48 و 29 درصدی پرمصرف ترین نهاده ها انرژی بودند. کارایی انرژی در این مطالعه برابر با 25/0 برآورد شد. میزان انتشار گازهای گلخانه ای 65/0 کیوگرم دی اکسیدکربن به ازای تولید یک لیتر شیر محاسبه شد که در بین نهاده های مورد استفاده، ماشین ها و سوخت با سهم 72 و 24 درصدی بیشتری نقش را در انتشار گازهای گلخانه ای را دارا بودند. با توجه به نتایج به دست آمده، می توان با جایگزین نمودن تجهیزات با عملکرد بالاتر و با مصرف سوخت گاز طبیعی به جای سوخت دیزل، سبب افزایش کارایی انرژی و همچنین کاهش آثار سوء زیست محیطی شد. همچنین با مدیریت و جیره بندی صحیح و استفاده از الگوهای تغذیه بهینه و خوراک مناسب می توان مصرف انرژی خوراک را کاهش داد.

    کلیدواژگان: انرژی، اقتصاد، نهاده، واحدهای پرورش گاو، گازهای گلخانه ای
  • سعیدرضا یعقوبی* صفحات 23-31

    با توسعه جوامع بشری، ایجاد امنیت غذایی در اولویت قرار گرفته است. هر چند جامعه بشری با پیشرفت تکنولوژی و معرفی کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی توانسته باعث افزایش چشمگیر تولید غذا گردد ولی هنوز هم کیفیت غذا جزو مسایل پر اهمیت محسوب می شود. یک راهکار مناسب، کاربرد کودهای با منشا آلی است. از سالیان طولانی، کشاورزان مناطق ساحلی، جلبک های دریایی را برای افزایش رشد گیاهان در مزارع خود استفاده می کردند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، برخی از گونه های جلبک های دریایی، تولید و فراوری شده اند و به صورت جداگانه یا مخلوط با سایر ترکیبات کودی، مورد استفاده تولیدکنندگان بخش کشاورزی قرار می گیرند. هرچند کود عصاره جلبک دریایی، عناصر غذایی ناچیزی دارد ولی به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از مواد تنظیم کننده رشد گیاهی به صورت طبیعی، به عنوان محرک رشد در بهبود و تسریع رشد و رفع عوارض حاصل از تنش های محیطی در گیاهان، کاربردهای فراوانی یافته است.

    کلیدواژگان: امنیت غذایی، کود، جلبک قهوه ای، محرک رشد، تولید
  • محمد شجاع الدینی*، رقیه امیری، سکینه بابایی صفحات 33-50
    کرم خوشه خوار انگور (Lobesia botrana) یکی از مهم ترین آفات انگور در ایران و جهان محسوب می شود. این تحقیق، در سه بخش انجام شد. هدف از بخش اول، اندازه گیری شاخص های تغذیه ای در لارو کرم خوشه خوار روی 10 رقم انگور بومی ایران و استان فارس بود. در بخش دوم، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی انگور در ده رقم، مطالعه شد و در بخش سوم، ترجیح میزبانی لارو و ترجیح تخم ریزی شب پره های ماده آفت، بررسی گردید. نتایج نشان دادند که شاخص های تغذیه ای لارو در ارقام مورد تغذیه، تفاوت معنی داری با یکدیگر دارند. ارقام سفید انگور قوچان و صاحبی سیاه، خصوصیات آنتی زنوزی و آنتی بیوزی علیه تغذیه لاروها دارند و همچنین دارای آنتی زنوز تخم ریزی علیه شب پره های ماده هستند و به عنوان ارقام نسبتا مقاوم در برابر کرم خوشه خوار انگور شناخته شدند. در حالی که ارقام رطبی سفید زرقان و کشمشی بوانات، بیشتر از سایر ارقام، مطلوب لاروها بودند و بیشتر مورد تغذیه قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: انگور، کرم خوشه خوار، تغذیه، آنتی زنوز، ترجیح میزبانی
  • انوشه فاضلی*، آیسونا طلایی صفحات 51-63

    در پژوهش حاضر، ویژگی های فیزیکی و مکانیکی چوب کاج جنگلی (Pinus sylvestris L.) کندسوز و ترمووود شده بررسی شد. به این منظور، اشباع نمونه ها با محلول کندسوزکننده بوراکس با غلظت 7 درصد و به مدت 40 دقیقه و در فشار 4 بار انجام شد. تیمار حرارتی در دماهای◦C  170 و◦C  190 و به مدت 3 ساعت انجام شد. کیفیت سطح، تغییر رنگ و مقاومت برشی خط چسب نمونه ها بررسی شد. زبری سطح طبق استانداردISO-4287  و رنگ سنجی مطابق استانداردASTM D-2244  و با عوامل متغیر اشباع و دمای تیمار حرارتی انجام شد. مقاومت برشی خط چسب با عوامل متغیر اشباع، دمای تیمار حرارتی و نوع چسب، مطابق استاندارد ASTM D-905 انجام شد. نتایج نشان داد اشباع نمونه ها با کندسوزکننده بوراکس، موجب افزایش زبری سطح و تیمار حرارتی سبب کاهش زبری سطح گردید. با افرایش دمای تیمار حرارتی، زبری سطح کاهش یافت. در اثر افزایش دمای تیمار حرارتی، رنگ نمونه ها تیره تر شد. بیشترین تغییر رنگ در نمونه های کندسوز و ترمووود شده مشاهده شد. در اثر اشباع با بوراکس، مقاومت اتصال ضعیف شد. مقاومت برشی خط چسب در نمونه های کندسوز شده، بیشتر از نمونه های کندسوز و ترمووود شده بود. در نمونه های کندسوز و ترمووود شده، نسبت به ترمووودها مقاومت برشی خط چسب بیشتری، مشاهده شد.

    کلیدواژگان: ترمووود، کندسوزشوندگی، زبری سطح، تغییر رنگ، مقاومت برشی خط چسب
  • فاطمه حسنی خورشیدی*، مجید عزیزی، حمید زارع حسین آبادی، مهدی فائزی پور صفحات 65-79
    تولید پاک تر سبب حفظ مواد اولیه، آب، انرژی بر طرف کردن مواد اولیه خطرناک و کاهش مقدار و سمیت مواد منتشره و زباله ها در طول فرایند تولید می شود. این تولید، راهبردی جهانی به منظور ایجاد تغییرات موردنیاز در تکنولوژی و صنعت می باشد. از آنجایی که کارخانه ها تخته فیبر دانسیته متوسط با مشکلاتی چون مصرف بی رویه انرژی، تولید مقدار قابل توجهی ضایعات جامد و مواد اولیه خام و... مواجه می باشند. لذا باید کاهش اثرات سوء این مشکلات را در هم سویی با استرات‍ژی های تولید پاک تر، در اولویت برنامه های خود قرار دهند. این مقاله به تشریح نتایج بخش اول پروژه تحقیقاتی اولویت بندی شاخص ها و راهکارهای تولید پاک تر در کارخانه تخته فیبر دانسیته متوسط به روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی می پردازد. پس از تحقیقات میدانی شاخص های اصلی تولید پاک تر در این صنعت به 62 زیر شاخص در 5 شاخص اصلی (اصلاح محصول، تغییر فرایند، بازیافت، اجرای نظام BOM و سرمایه های انسانی) شناسایی و تقسیم شدند.
    کلیدواژگان: تولید راهبردی، تولید پاکتر، تخته فیبر با دانسیته متوسط(MDF)، شاخص، زیرشاخص
  • علی حسن پور تیچی*، مجتبی رضانژاد دیوکلایی، امین خطیری، رضا علیزاده صفحات 81-91

    در این تحقیق، به بررسی ویژگی بیومتری الیاف و میکروسکوپی چوب زبان گنجشک پرداخته شد. به همین منظور، یک ساقه کاملا سالم درخت زبان گنجشک بومی منطقه چمستان انتخاب و یک دیسک به ضخامت 5 سانتی متر در ارتفاع قطر برابر سینه تهیه و در جهت عرضی نمونه های آزمونی  cm2×2 به طول cm 3 از مغز به سمت پوست به صورت متوالی قطع و بررسی شد. سپس خواص بیومتری الیاف شامل طول الیاف، قطر حفره سلولی، قطر کلی فیبر و ضخامت دیواره سلولی اندازه گیری شده است. نتایج حاصل از بررسی ها نشان داد که روند تغییرات این ویژگی های از ناحیه مغز به سمت ناحیه پوست، یک الگوی افزایشی را طی می کند. به منظور مطالعه میکروسکوپی چوب درخت زبان گنجشک، مقاطع میکروسکوپی از سه سطح عرضی، مماسی و شعاعی چوب نزدیک به پوست درخت زبان گنجشک تهیه و توسط یک میکروسکوپ نوری، ارزیابی شد. نتایج بررسی های آناتومی، بیانگر آن بود که درخت زبان گنجشک، جزو گونه های پهن برگ بخش روزنه ای، مرز حلقه رویشی مشخص، دریچه آوندی ساده، منافذ بین دیواره آوند از نوع متناوب و فاقد تیل می باشد.

    کلیدواژگان: زبان گنجشک، مورفولوژی، بخش روزنه ای، متناوب، دریچه آوندی ساده
  • وحید بهرام پور* صفحات 93-101
    در این پژوهش، برای بررسی ارتباط بین وزن 7روزگی و بیان ژن IGF-I در سن 35 روزگی در عضلات سینه بلدرچین، از 150 نژاد بلدرچین مانچوریا و 150 نژاد بلدرچین ژاپنی در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی استفاده شد. روز هفتم پرورش، جوجه بلدرچین ها وزن شد و هر کدام از نژادها به دو گروه سبک و سنگین تقسیم شدند. میزان بیان ژن IGF-I در روز 35 پرورش در عضلات سینه این دو نژاد بلدرچین به روش Real time PCR مورد بررسی قرار گرفت. در سن 35 روزگی، وزن سینه هردو نژاد اندازه گیری شد. با توجه به نتایج بدست آمده، بیان ژن IGF-I در گروه های سبک وزن هر دو نژاد کمتر از مقدار آن ها در گروه های سنگین وزن مشاهده شد. گروه سنگین وزن بلدرچین نژاد مانچوری بیشترین مقدار بیان و گروه سبک وزن بلدرچین ژاپنی کمترین مقدار بیان IGF-I را به خود اختصاص دادند. بیشترین وزن عضله سینه در گروه سنگین وزن بلدرچین مانچوریا مشاهده شد. با توجه به این پژوهش می توان چنین نتیجه گیری کرد که ژن IGF-I یکی از ژن هایی است که بر سوخت و ساز بدن بلدرچین تاثیر دارد و می تواند روی سرعت رشد و افزایش وزن بلدرچین تاثیرگذار باشد؛ همچنین یکی از عواملی است که باعث تفاوت وزن در این دو نژاد می شود.
    کلیدواژگان: بلدرچین نژاد مانچوریا، بلدرچین ژاپنی، بیان ژن IGF-I، عضله سینه، Real Time PCR
  • سکینه بابایی*، سید ناصر خالقی میران، محمد شجاع الدینی، غلامعلی نهضتی پاقلعه صفحات 103-111

    به منظور ارزیابی اثرات تغذیه ای سطوح مختلف جلبک کلرلا به عنوان مکمل پروتیینی بر میزان تخم گذاری ملکه، لارو، شفیره، ذخیره گرده و جمعیت کلونی، آزمایشی با جیره های غذایی مختلف در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 10 تکرار در زنبورستان پردیس کشاورزی دانشگاه تهران انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: 1. جیره شاهد 2. جیره پایه حاوی 5 درصد کلرلا 3. جیره پایه حاوی 10 درصد کلرلا 4. جیره پایه حاوی 20 درصد کلرلا بودند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان می دهد که تیمارها از نظر خوش خوراکی و میزان مصرف جیره ها پرورش نوزاد (مجموع تخم، لارو و شفیره) و جمعیت کلونی ها تفاوت معنی دار دارند (05/0 <p). به نظر می رسد اثرات تغذیه ای جلبک کلرلا بر روی پرورش نوزاد مثبت بوده و می تواند میزان تخم، لارو و شفیره را نسبت به گروه شاهد، افزایش دهد.

    کلیدواژگان: پرورش نوزاد، تغذیه زنبورعسل، جلبک کلرلا، ذخیره گرده، جمعیت کلنی
  • سمانه قاسمی*، مهدی بهگر صفحات 113-120
    در این پژوهش، به منظور بررسی اثر پژمرده سازی و استفاده از اسیدفرمیک و اسیدسولفوریک بر ترکیب شیمیایی، پایداری هوازی و تجزیه پذیری سیلاژ یونجه در سه مرحله انجام شد. یونجه تازه، پژمرده و سه نوع سیلاژ تهیه شد. پژمرده سازی، تاثیری بر ترکیب شیمیایی یونجه نداشت. سیلاژ شاهد، کمترین مقدار پروتئین خام در مقایسه با سیلاژهای حاوی اسید و یونجه را داشت (05/0>P). سیلاژهای حاوی اسید در مقایسه با سیلاژ شاهد و یونجه مقادیر بالاتری از پروتئین خام و حقیقی و همچنین مقادیر کمتری از دیواره سلولی داشتند  (05/0>P). نیتروژن غیرپروتئینی در سیلاژ شاهد و سیلاژ 2 در مقایسه با دیگر تیمارها کمتر بود  (05/0>P). در تمام زمان های انکوباسیون نیتروژن آمونیاکی سیلاژ شاهد در مقایسه با سیلاژهای حاوی اسید بیشتر بود (05/0>P). داده های pH نشان داد که سایر سیلاژها در مقایسه با سیلاژ شاهد باعث حفظ سیلاژ تا 48 ساعت می شوند  (05/0>P). سیلوسازی باعث کاهش بخش سریع تجزیه و افزایش بخش کند تجزیه ماده خشک در مقایسه با یونجه شد  (05/0>P). بخش سریع تجزیه پروتئین در یونجه در مقایسه با سیلاژ فاقد افزودنی کمتر، ولی در مقایسه با سیلاژ حاوی افزودنی بیشتر بود و در مقابل بخش کند تجزیه دارای روندی عکس بود  (05/0>P).
    کلیدواژگان: سیلاژ یونجه، اسید فرمیک، اسید سولفوریک، پایداری هوازی، تجزیه پذیری
  • مانی قنبری*، سید مهدی صحرائیان صفحات 121-128
    یکی از روش های سریع خشک کردن مواد غذایی که انرژی آن، قابل مقایسه با روش خشک کردن با هوای گرم است، استفاده از مایکروویو می باشد. سیستم های خشک کردن مایکروویو، زمان خشک کردن محصول با حداقل تاثیر منفی بر کیفیت محصول به طور قابل توجهی کاهش داده اند. در این مقاله، سینتیک خشک کردن لایه نازک هویج، بررسی و تحلیل شد. ابتدا هویج ها به ضخامت های 5/2 و 5 میلی متر، برش داده شدند و سپس آزمایش ها با دستگاه ماکروویو M945-Sumsung انجام گردید .نتایج آزمایش ها نشان داد که توان ماکرویو و شکل لایه های هویج، بر مدت زمان خشک شدن و نفوذ رطوبت موثر، تاثیر داشت؛ به طوری که زمان خشک شدن 5/57 درصد کاهش یافت. مقدار نفوذ رطوبتی برای نمونه های با ضخامت 5/2 و 5 میلی متر به ترتیب از7-10×35/1 تا m2/s 7-10× 6/3 و 7-10× 37/ 5 تا m2/s 6-10×  06/1 تغییر یافت.
    کلیدواژگان: مایکروویو، هویج، انرژی فعال سازی، ضریب نفوذ رطوبتی موثر، خشک کردن
  • شیما کاوه، علیرضا صادقی ماهونک*، خشایار سرابندی صفحات 129-141
    آنتی اکسیدان ها، نرکیباتی هستند که از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. بادمجان، از رایج ترین سبزیجات مورد استفاده در سراسر جهان است که حاوی مقدار زیادی ترکیبات زیست فعال با خواص دارویی می باشد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر نوع حلال (اتانول 80%، متانول 80% و آب)، روش استخراج (حمام فراصوت و غرقابی) و زمان استخراج (20، 60 و 80 دقیقه) بر میزان ترکیبات فنولی، فلاونوییدی، آنتوسیانینی و قدرت مهار رادیکال DPPH، احیاءکنندگی آهن و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل عصاره های پوست بادمجان بود. نتایج نشان داد که اتانول 80% بهترین حلال برای استخراج ترکیبات فنولی (87/86 میلی گرم اسیدگالیک بر گرم ماده جامد) بود، درحالیکه بیشترین میزان ترکیبات فلاونوییدی (23/18 میلی گرم روتین بر گرم ماده جامد) با استفاده از متانول 80% استخراج شد. محتوای آنتوسیانینی عصاره ها در محدوده 33/4-8/0 (میلی گرم سیانیدین در بر گرم ماده جامد) متغیر بود. استفاده از فراصوت به میزان قابل ملاحظه ای، منجر به افزایش استخراج ترکیبات آنتوسیانینی گردید. در بین تیمار های مختلف بیشترین میزان فعالیت مهار رادیکال DPPH (%96/51) و قدرت احیاءکنندگی (46/2، جذب در 700 نانومتر)، به ترتیب مربوط به عصاره های آبی و متانولی حاصل از روش حمام فراصوت و مدت زمان استخراج 80 دقیقه بود. بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی کل (23/2 و 27/2، جذب در 695 نانومتر) مربوط به عصاره های متانولی استخراج شده با فراصوت در زمان های 60 و 80 دقیقه بود. در نتیجه استفاده از فراصوت راهکاری مفید در جهت استخراج ترکیبات زیست فعال موجود در پوست بادمجان می باشد و می توان از ترکیبات آنتی اکسیدان طبیعی حاصل در فرمولاسیون های غذایی به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی و تولید غذاهای فراسودمند استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آنتوسیانین، پوست بادمجان، فراصوت، فعالیت آنتی اکسیدانی
|
  • Rasoul Loghmanpour Zarini *, Hassan Nabipour Afrouzi Pages 13-21

    Investigation of energy consumption and its management in industrial and semi-industrial units of livestock breeding is one of the most important issues in economy and energy of these units. The present study was conducted to investigate the energy flow and greenhouse gas emissions in dairy farms in Qazvin Province. Data was collected through questionnaires and face-to-face interviews with 62 dairy farm managers . The results showed that the total energy input to produce one liter of milk was 27.8 MJ. In addition, livestock and fuel feeders with 48% and 29% share were the most energy consuming units. Energy efficiency in this study was estimated to be 0.25. Greenhouse gas emissions were calculated to be 0.65 kg of carbon dioxide per liter of milk and among the inputs used, machinery and fuel accounted for 72% and 24% of greenhouse gas emissions, respectively,. Based on the results obtained, it is possible to increase energy efficiency and reduce environmental impacts by replacing low performance machines and equipment with higher performance ones and by consuming natural gas fuel instead of diesel fuel. It is also possible to reduce energy consumption by appropriately managing diets and using optimal nutritional patterns and suitable nutrition.

    Keywords: Energy, Economy, Inputs, cattle farms, Greenhouse Gases
  • SaeedReza Yaghoobi * Pages 23-31

    Due to the development of human societies, food security has become a priority. Technological advancements and introduction of chemical fertilizers and pesticides have provided sufficient quantities of food in recent decades, but food quality is questioned. Fertilizers from natural sources might be a practical solution. Coastal farmers in various countries have been applying seaweed for crop growth and development for many years. Nowadays, with technological development, some species of seaweed such as Ascophyllum nodosum are cultivated and processed as seaweed extract alone or mixed with other fertilizers to be used by farmers. Although seaweed extract contains small amounts of mineral nutrients, it has been applied widely as a growth stimulator for improving and accelerating crop growth and development and eliminating environmental stresses.

    Keywords: Organic agriculture, Food Security, Fertilizer, Brown seaweed, Growth stimulator
  • Mohammad Shojaaddini *, Roghayeh Amiri, Sakineh Babaei Pages 33-50
    European grapevine moth, Lobesia botrana (Lep: Tortricidae), is one of the most significant pests in Iran and the world. This research was conducted in three parts; the first part aims to measure nutritional indices of L. botrana on ten Iranian grapes cultivars, the second part of this study is dedicated to investigating the physical and chemical characteristics of fruit cultivars, and the third part is related to larval host preference and moth egg laying preference. The results illustrated a significant difference between nutritional indices between grape cultivars. The cultivars Sefid Angoor Ghoochan and Sahebi Siah revealed antixenotic and antibiotic properties against larval feeding, and also showed ovipositional antixenosis, demonstrating their relatively high resistance against the aforementioned pest. The cultivars Rotabi Sefid Zarghan and Keshmeshi Bavanat were found to be relatively susceptible cultivars. The findings of the present research offer fundamental information on susceptible and resistant cultivars of grape against the pest L. botrana.
    Keywords: grape, Lobesia botrana, Nutritional, Antixenosis, Host Preference
  • Anooshe Fazeli *, Aisona Talaei Pages 51-63

    In the present study, the physical and mechanical properties of fire retardant treated thermowood of scots pine (Pinus sylvestris L.) was evaluated. Specimens were impregnated with %7 solution of borax fire retardant for 40 minutes at the pressure of 4 bars. Heat treatments were carried out at temperatures of 170 ◦C and 190 ◦C for 3 hours. Surface quality, color change and glueline shear strength of specimens were verified. Surface roughness according to ISO-4287 and color change according to ASTM D-2244 were studied with variables of impregnation and heat treatment temperature. Glueline shear strength was measured according to ASTM D-905 with variables of impregnation, heat treatment temperature and resin type. Results indicated that borax fire retardant increased surface roughness while heat treatment decreased surface roughness. As heat treatment temperature increased, the surface roughness diminished. Color of specimens became darker as the temperature of heat treatment was raised. Fire retardant treated thermowood showed the most color change. Impregnating with borax weakened the bonding strength. Glueline shear strength in fire retardant treated specimens was higher than fire retardant treated thermowood. Fire retardant treated thermowoods displayed greater glueline shear strength than thermowoods.

    Keywords: Thermowood, Fire retardancy, Surface roughness, Color Changing, Glueline shear strength
  • Fatemeh Hassani Khorshidi *, Majid Azizi, Hamid Zare Hossein Abadi, Mehdi Faezipour Pages 65-79
    Cleaner production helps preserve raw materials and water. It also eliminates hazardous materials and reduces the amount of emission toxicity as well as waste in the production process. This type of production is a universal strategy to make the necessary changes to technology and industry. Since factories of medium density fiberboard face such problems as excessive energy consumption and production of significant amounts of solid waste, reducing the adverse effects of these problems, in line with cleaner production strategies, should be considered a priority in planning. This article describes the results of the first phase of a research project which aimed to prioritize the cleaner production criteria in a medium density fiberboard factory through a hierarchical analysis process. After rigorous field research, the main criteria of product improvement, process change, recycling, implementation of BOM system, and human resources were identified and subsequently divided into 62 sub-criteria.
    Keywords: Strategic Production, Cleaner Production, Medium Density Fiberboard (MDF), Criteria, Sub-criteria
  • Ali Hassanpoor Tichi *, Mojtaba Rezanezhad Divkolae, Amin Khatiri, Reza Alizadeh Pages 81-91

    In this research study, the biometric properties of fibers and microscopy of fraxinus wood were investigated. For this purpose, a perfectly healthy stem of the fraxinus tree native to Chamestan area was selected and one disc of 5 cm thickness was prepared at breast height. In transverse direction, the test specimens were cut 2 × 2 cm to 3 cm from the pith to the bark sequentially and examined. Then, the biometric properties of the fibers including fiber length, fiber lumen diameter, cell wall thickness and fiber diameter were measured.  The results showed that all the dimensional properties of the fibers from the brain to the skin were increasing. In order to microscopically study fraxinus tree wood, microscopic sections of three transverse, tangential and radial surfaces of wood close to the bark of the fraxinus tree were prepared and evaluated by a light microscope. Results of the anatomical study indicated that the fraxinus tree is a ring porous hardwood species with distinct growth, simple perforation plates and scalariform, alternate intervessel pits and without tyloses.

    Keywords: Fraxinus excelsior, morphology, ring porous, alternative pit, simple perforation
  • Vahid Bahrampour * Pages 93-101
    In this study, 150 Manchurian and 150 Japanese quail breeds were used in a completely randomized block design to investigate the relationship between daily weight and IGF-I gene expression at 35 days of age in quail breast muscles. On the seventh day of rearing, quail chicks were weighed and each breed was divided into two groups: light and heavy. The amount of IGF-I gene expression was evaluated at 35 days old on the breast muscle by using Real-Time PCR. At 35 days old, breast weight was measured. The lowest IGF-I gene expression was indicated in the lightweight and heavyweight groups. The highest and lowest IGF-I gene expression occurred in the heavyweight group of the Manchurian quails and in the lightweight group of Japanese quails, respectively. The highest breast muscle weight was observed in the heavyweight group of Manchurian quails. According to this study, IGF-I gene can impact the metabolism of quail; so its expression can affect the growth rate and weight gain and is also one of the factors that results in weight difference between the two breeds.
    Keywords: Manchuria quail, Japanese quail, IGF-I gene expression, Breast muscle, Real Time PCR
  • Sakineh Babaei *, Seyed Naser Khaleghi Miran, Mohammad Shojaaddini, GholamAli Nehzati Paghale Pages 103-111

    The present study was designed to investigate the effect of Chlorella algae as a source of protein on the rate of queen bees laying eggs (egg, larva and pupa), pollen storage, colony population and feed consumption. This experiment on honey bees (Apis mellifera) was conducted based on a Completely Randomized Design (CRD) with 4 treatments and 10 replications at the Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran. Treatments were classified as follows: 1- Basal diet, 2- Basal diet containing 5% of Chlorella, 3- Basal diet containing 10% of Chlorella, and 4- Basal diet containing 20% of Chlorella. Results showed that different levels of Chlorella algae have significant effects on total brood rearing, feed consumption and colony population (p < 0.05). The present research findings suggest that levels of dietary Chlorella algae can improve the total brood and population of the colony.

    Keywords: Brood rearing, Honeybee Feeding, population, Feed Consumption
  • Samaneh Ghasemi *, Mehdi Behgar Pages 113-120
    Effects of wilting and usage of formic and/or sulphuric acids on alfalfa silage (AS) composition, aerobic stability and ruminal degradability were tested in three trials. Chopped alfalfa hay (AH) were wilted and then ensiled. There were no differences between compositions of wilted and fresh AH. In silage 1 and 2, crude protein and true protein increased while NDF decreased. Compared to control silage, formic acid treated silage had more crude protein and true protein while silage 3 had more crude protein only. Aerobic stability of silages was evaluated using changing values of pH and N-NH3. The pH data illustrated that acid treatment can protect silage from spoilage to a greater degree compared to the control silage until 48 h. In all incubation times, N-NH3 contents of control silage were higher than acid treated silages. Ensiling decreased fraction a and increased fraction b of DM compared to AH. Ensiling decreased fraction a+b of DM compared to AH and this decrease was more pronounced for acid treated silages. For the degradability of CP, fraction a of AH was less than the control silage and formic acid treated silage; however, this fraction was higher in AH compared to silage 3. The reverse order was noted for fraction b.
    Keywords: Alfalfa silage, Formic acid, sulphuric acid, aerobic stability, degradability
  • Mani Ghanbari *, Mehdi Sahraeian Pages 121-128
    Microwaves are one of the fastest methods of drying food whose energy is comparable to that of hot air drying.In this paper, the kinetics of drying film-thin carrot layers was investigated and analyzed. First, the carrots were cut into 2.5 mm and 5 mm thicknesses and then the experiments were carried out using Samsung M945 Microwave. Microwave power and shape of the carrot layers affected the drying time and effective moisture penetration to the extend that the drying time was reduced by 57.5%. The moisture penetration for the samples with 2.5 and 5 mm thickness changed from 1.35 ´ 10-7 to 3.6 ´ 10-7 m2 /s and 5.37 ´ 10-7 to 1.06 ´ 10-6, respectively.
    Keywords: Microwave, carrot, activation energy, Effective Moisture Permeability Coefficient, Drying
  • Shima Kaveh, Alireza Sadeghi Mahoonak *, Khashayar Sarabandi Pages 129-141
    Antioxidants are compounds that protect the body against free radical damages. Eggplants are one of the most common vegetables consumed all around the world, containing large amounts of bioactive compounds with medicinal properties. The aim of this study was to investigate the effect of solvent type (80% ethanol and 80% methanol and water), extraction method (ultrasonic bath and soaking) and extraction time (20, 60 and 80 minutes) on the amount of phenolic, flavonoids and anthocyanin compounds and DPPH  radical scavenging activity, Fe reducing power and total antioxidant capacity of eggplant peel extracts. The results showed that 80% ethanol was the best solvent for extraction of phenolic compounds (86.87 mg gallic acid/g), whereas the maximum flavonoids content (18.23 mg rutin/g) was extracted using 80% methanol. The anthocyanin content of the extracts varied in the range of 0.8-4.33 (mg cyanidine/g), and the use of ultrasound significantly increased the anthocyanin extraction. The DPPH radical scavenging activity and Fe reducing power of the ultrasound extracts were more than the extracts obtained from soaking method. The maximum DPPH radical scavenging activity (51.96%) and Fe reducing power (2.46, absorption at 700 nm) were related to aqueous and methanol extracts, respectively and derived from ultrasonic bath method and extraction time of 80 minutes. The maximum total antioxidant capacity (2.23 and 2.27, absorption at 695 nm) was related to methanolic extracts obtained from ultrasonic bath and extraction time of 60 and 80 minutes. As a result, utilization of ultrasound is a useful method for extraction of bioactive compounds present in eggplant peel. In addition, the obtained natural antioxidant compounds can be used in food formulations as alternatives to synthetic antioxidants and functional foods.
    Keywords: Anthocyanin, Eggplant peel, Ultrasound, Antioxidant activity