فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و یکم شماره 7 (مهر 1399)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و یکم شماره 7 (مهر 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شبنم پاشایی، محمد مهدی صداقت، فرخ دبیری، مظفر واحدی، مولود محمدی بوانی، علیرضا چاوشین* صفحات 507-514
    پیش زمینه و هدف

    گونه های مختلف پشه آنوفل علاوه بر ایجاد مزاحمت ناشی از گزش و خون خواری، به دلیل دارا بودن نقش اساسی در انتقال برخی بیماری ها، دارای اهمیت قابل توجهی هستند. مطالعه حاضر به منظور شناسایی گونه های متعلق به کمپلکس گونه Anopheles maculipennis s.l در استان آذربایجان غربی با استفاده از نشانگر مولکولی سیتوکروم اکسیداز یک (COI) انجام شد.

    مواد و روش کار

    در مطالعه حاضر پس از جمع آوری نمونه ها از 12 منطقه در پنج شهرستان در استان آذربایجان غربی، گونه ها شناسایی شدند. پس از استخراج DNA، با استفاده از پرایمر های ویژه، توالی میتوکندریایی COI نمونه ها تکثیر شدند و قرابت و تفاوت های اختلافات توالی های نوکلیوتیدی درون گونه ای و برون گونه ای توالی های بررسی گردید.

    یافته ها

    حضور سه گونه An. maculipennis s.s، An. messeae و An. sacharovi از گونه کمپلکس موردمطالعه و تنوع ژنتیکی قابل توجه در بین جمعیت های مختلف این گونه ها در استان آذربایجان غربی مشاهده شد. پراکنش گونه An. maculipennis s.s در مناطق موردمطالعه غالب بود.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به حضور سه گونه ی مختلف از گونه های متعلق به کمپلکس An. maculipennis s.l در آذربایجان غربی و تفاوت های اساسی در ویژگی های زیستی، قدرت انتقال بیماری ها و مقاومت به حشره کش ها در هرکدام ازاین گونه ها، تعیین این پارامترها در تدوین برنامه های کنترلی برعلیه هر یک ازاین گونه ها در شرایط انتقال و استقرار بیماری های منتقله توسط این گونه ها، از اهمیت اساسی برخوردار است.

    کلیدواژگان: Anopheles maculipennis s.l، سیتوکروم اکسیداز یک (COI)، آذربایجان غربی
  • میرحسن میرحسن زاده کوه کمر*، حیدر صادقی صفحات 515-524
    پیش زمینه و هدف

    سندرم گیرافتادگی شانه شایع ترین آسیب، علت محدودیت حرکتی و درد در ناحیه شانه می باشد. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرینات متمرکز کتف بر درد، فعالیت الکتریکی عضلات منتخب شانه و عملکرد اندام فوقانی مردان والیبالیست دارای سندرم گیرافتادگی شانه بود.

    مواد و روش کار

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده 30 مرد والیبالیست دانشگاهی مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه به عنوان نمونه، به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین، 24 جلسه (هشت هفته) به مدت 60 دقیقه در هر جلسه به تمرینات متمرکز کتف پرداخت. داده های پیش و پس آزمون درد شانه، فعالیت الکتریکی عضلات منتخب شانه و عملکرد اندام فوقانی در دو گروه اندازه گیری شد. برای نرمال بودن داده ها آز آزمون شاپیرو-ویلک و برای تجزیه تحلیل داده ها از آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و تی زوجی درون گروهی در سطح معناداری 05/0 ≥ α استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که تمرین متمرکز کتف باعث کاهش درد (001/0≥P)، افزایش فعالیت عضلات فوق خاری (001/0≥P)، ذوزنقه تحتانی (001/0≥P) و دندانه ای قدامی (001/0≥P) در مهارت اسپک والیبال و افزایش عملکرد اندام فوقانی در تست وای بالانس (001/0≥P) شده است، درحالی که در گروه کنترل تغییر معناداری مشاهده نشد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق، استفاده از تمرینات متمرکز کتف بر درد، فعالیت الکتریکی عضلات منتخب شانه و عملکرد اندام فوقانی والیبالیست های مبتلا به سندرم گیر افتادگی شانه را می توان توصیه کرد.

    کلیدواژگان: کتف، سندرم گیر افتادگی شانه، تمرین درمانی، فعالیت عضله، عملکرد
  • بهنام عسکری، شهیاد صالحی*، حمید مهدی زاده، علیرضا ماهوری، رقیه بابکان صفحات 525-529

    قطع شدن تروماتیک یا ترانسکشن آیورت یک عارضه نادر اما خطرناک ناشی از ترومای بسته قفسه سینه است. گزینه های درمانی شامل جراحی باز، درمان طبی و اخیرا، ترمیم اندوواسکولار است. ما یک مورد مرد 33 ساله ایی را گزارش می کنیم که در اثر تصادف رانندگی دچار ترانسکشن آیورت شده بود. آسیب آیورت و آنوریسم کاذب همراه آن توسط سی تی اسکن قفسه سینه و اکوکاردیوگرافی از طریق مری در آیورت سینه ایی نزولی دقیقا زیر ایسموس تایید شد. در مرکز ما امکان ترمیم اندوواسکولار وجود نداشت. بیمار برای جراحی اورژانس به اتاق عمل منتقل شد. آسیب آیورت با بای پس پارشیل قلب چپ و گرافت داکرون ترمیم شد. در دوره بعد از عمل هیچ گونه عارضه مرتبط با عروق مشاهده نشده است. فلج موقت یک طرفه عصب رکورنت لارنژیال به تدریج بهبود یافت. بیمار هم اکنون در پیگیری 6 ساله مشکلی ندارد.

    کلیدواژگان: ترومای بسته، ترومای آئورت، ترانسکشن آئورت، ترمیم اندوواسکولار، ترمیم جراحی
  • سپیده دربهشتی، عبدالرحیم نیک ضمیر، سیامک سلامی، رضا میرفخرایی، مجید سیرتی ثابت* صفحات 530-538
    پیش زمینه و هدف

    سلول های سرطان پستان سه گانه منفی به سلول های سرطانی اطلاق می شود که ژن گیرنده استروژن، پروژسترون و HER2 را بیان نمی کنند. مسیر انتقال پیام Wnt در توسعه و پیشرفت انواع مختلفی از سرطان ها مهم است. کیناکرین، که مشتقی از 9-آمینوآکریدین است، دارای اثری مهاری روی رشد برخی از سلول های سرطانی است. در این مطالعه، اثر کیناکرین روی بیان ژن Wnt3a که یکی از لیگاندهای مهم مسیر Wnt است در رده سلولی سرطان پستان MDA-MB 231 و MCF7 بررسی شد. رده سلولی سرطان پستان MDA-MB 231 دارای خصوصیات سلول های سه گانه منفی است.

    مواد و روش کار

    سلول های سرطان پستان MDA-MB 231 و MCF7 با مقدار 5/0 میکرومولار کیناکرین به مدت 72 ساعت تیمار شدند. مقدار دارو، بر اساس نتایج آزمایش MTT تعیین شد. بیان ژن Wnt3a از طریق Real-time PCR بررسی شد. نتایج با استفاده از آزمون های آماری مناسب ارزیابی شدند و بر مبنای p<0.05 تحلیل شدند.

    یافته ها

    در این مطالعه داروی کیناکرین با مقدار 5/0 میکرومولار در مدت 72 ساعت تغییری در بیان ژن Wnt3a در رده سلولی MDA-MB 231 نداشت (34/0 =p) اما در رده سلولی MCF7 بیان ژن Wnt3a به مقدار 3/1 کاهش یافت (05/0< p).

    بحث و نتیجه گیری

    ژن Wnt3a نقش مهمی در مسیر انتقال پیام Wnt دارد و مطالعه حاضر نشان داد که کیناکرین در شرایط موردبررسی روی بیان این ژن در رده سلولی MDA-MB 231 که دارای خصوصیات سلول های سرطان پستان سه گانه منفی است اثر ندارد اما در رده سلولی MCF7 کاهشی در بیان ژن Wnt3a مشاهده شد.

    کلیدواژگان: بیان ژن، MCF7، MDA-MB 231، کیناکرین، Wnt3a
  • مینو شیرپور، اصغر توفیقی*، علیرضا شیرپور، لیلا چوداری، معصومه پورجبلی صفحات 539-548
    پیش زمینه و هدف

    بیماری کبد چرب غیرالکلی یک مشکل سلامت عمومی در جهان به شمار می رود و  مطالعات گوناگون نشان داده اند که با افزایش سن خطر ابتلا به این بیماری افزایش می یابد. امروزه با توجه به عوارض منفی داروهای شیمیایی سعی بر آن است که با تغییر سبک زندگی و تغذیه بتوان این بیماری را کنترل و درمان کرد. لذا در این تحقیق اثرات 8 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط و مصرف کورکومین به تنهایی و توام با هم را در مقادیر لپتین و آنزیم های کبدی موردبررسی قرار داده ایم.

    مواد و روش کار

    32 سر موش صحرایی نر (wistar) 24 ماهه و 8 سر موش صحرایی نر با همان نژاد 4 ماهه در گروه های 5 گانه (8 رت در هر گروه) موردبررسی قرار گرفتند. دو گروه شاهد جوان و پیر بود و سه گروه شامل گروه ورزش، گروه کورکومین و گروه ورزش-کورکومین بود که به مدت 8 هفته تمرینات هوازی شدت متوسط و یا مصرف کورکومین با دوز 50mg/kg را انجام دادند.

    یافته ها

    8 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط تاثیر کاهشی معنی داری بر سطوح لپتین و آنزیم های کبدی نداشت و مصرف 8 هفته کورکومین باعث کاهش معنی دار مقادیر لپتین شد و کاهش معنی داری در آنزیم های کبدی ایجاد نکرد.انجام توام ورزش هوازی و مصرف کورکومین توانست مقادیر لپتین و آنزیم های کبدی را به طور معنی داری کاهش دهد.

    بحث و نتیجه گیری

    مصرف هم زمان کورکومین همراه با انجام تمرین هوازی با شدت متوسط می تواند اثرات مثبتی در کاهش مقادیر لپتین و آنزیم های کبدی در بیماران کبد چرب غیرالکلی داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، کورکومین، کبد چرب غیرالکلی، پیری، لپتین، آنزیم کبدی
  • صادق اصغری کلشانی، یعقوب شریفی*، رضا طالبی صفحات 549-558
    پیش زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت بروز مقاومت‎های آنتی بیوتیکی در بین باکتری‎های بیماری زا و مشکلات درمان ناشی از آن ها، این مطالعه اقدام به تعیین شیوع ژن های مولد آنزیم های بتالاکتاماز وسیع الطیف (ESBLs) شامل TEM، SHV و OXA در بین جدایه‎های اشرشیا کلای و کلبسیلا نومونیه بدست آمده از نمونه ادرار بیماران پیوندی، نموده است.

    مواد و روش کار

    جدایه های باکتریایی از نمونه ادرار بیماران بستری در بخش پیوند بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه، جمع آوری و تعیین هویت شدند. تمامی جدایه‎ها با استفاده از دیسک های سفوتاکسیم و سفتریاکسون به تنهایی و در ترکیب کلاوونیک اسید (Double Disc Diffusion Test) ازنظر ESBLs غربالگری گردیدند. سپس حضور ژن‎های بتالاکتامازی TEM، SHV، OXA-10 و OXA-2 با استفاده از PCR موردبررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    درمجموع 96 جدایه، شامل 39 کلبسیلا نومونیه (6/40درصد) و 57 اشرشیا کلای (4/59درصد) وارد این مطالعه شدند. با روش دیسک ترکیبی (Double Disc Diffusion Test) 56 جدایه (3/58درصد) مولد ESBLs شناسایی شد که شامل 39 جدایه ایشرشیا کلای و 17 جدایه کلبسیلا نومونیه بود. ژن های TEM (6/78درصد) و OXA-2 (1/7درصد) به ترتیب، بیشترین و کمترین فراوانی را داشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    مطالعه فعلی بیانگر فراوانی نسبتا بالای ژن‎های مولد ESBLs در بین جدایه های ایشرشیا کلای و کلبسیلا‎ نومونیه های جدا شده از بیماران پیوندی بود که لزوم شناسایی به موقع این عوامل عفونی مقاوم را نشان می‎دهد. هم چنین اهمیت کنترل بسترهای گسترش این نوع مقاومت ها، به ویژه لزوم دقت در تجویز منطقی آنتی بیوتیک را می طلبد.

    کلیدواژگان: اشرشیا کلای، کلبسیلا نومونیه، بیماران پیوندی، مقاومت‎های دارویی، بتالاکتاماز وسیع الطیف
  • سیده سولماز طاهری، فربود وطن پرست، بهاره پورتاجی، بهاره ناظمی سلمان* صفحات 559-567
    پیش زمینه و هدف

    شاخص توده ی بدنی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت تصاویر رادیوگرافی پانورامیک می باشد. این مطالعه باهدف بررسی کیفیت تصاویر دیجیتال پانورامیک در تکنولوژی مواجهه با پرتو ایمن Safe Beam Exposure(SBE) و تنظیم دوز دستی در افراد با شاخص توده بدنی Body Mass Index ((BMI مختلف انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه ی مقطعی تعداد 200 بیمار در محدوده سنی 20-60 سال که رادیوگرافی پانورامیک در مسیر درمان ایشان تجویز شده بود به صورت تصادفی انتخاب شدند. 50 درصد افراد در گروه تنظیم دوز دستی و 50 درصد در گروه تکنولوژی SBE به صورت تصادفی توزیع شدند. پس از نمره گذاری شاخص های کیفیت تصاویر، نمرات به منظور تحلیل وارد نرم افزار spss گردید.

    یافته ها

    میانگین سن شرکت کنندگان 96/11± 96/37 بود. 5/53درصد افراد، زن و 5/46درصد مرد بودند. 87درصد نمونه ها در شاخص توده ی بدنی 5/18 تا 30 قرار داشتند. کیفیت کلی تصاویر شامل (noise(0003/0=p)، contrast(0001/0=p)، دانستیه (0002/0=p)، رزولوشن (0003/0=p)) و شاخص های آناتومیک شامل لامینادورا (0004/0=p)، میزان وضوح لبه ای دندان ها (0002/0=p)، دیواره های کانال مندیبولار (0001/0=p)، انتهای آپکس دندان های مولر بالا (0002/0=p) و حد DEJ (0002/0=p) با استفاده از تکنولوژی SBE در رده های مختلف BMI، بیشتر از تنظیم دوز دستی بود.

    نتیجه گیری

    تکنولوژی SBE می تواند به عنوان تکنولوژی نوین جهت اخذ تصاویر با کیفیت تر و با وضوح آناتومیک بیشتر در رده های مختلف BMI مورداستفاده قرار گیرد. با کاهش BMI، کیفیت تشخیصی لندمارک های آناتومیک مختلف موردبررسی در تصاویر پانورامیک افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: تصاویر پانورامیک، تنظیم دوز دستی، تکنولوژی safe beam exposure، شاخص توده بدنی
  • مجید بابایی* صفحات 568-575
    پیش زمینه و هدف

    عوامل اقتصادی و اجتماعی تاثیر زیادی بر سلامت و به تبع آن بر امید به زندگی دارد. سلامت به معنی برخورداری از رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی است و تنها نبود بیماری و معلولیت و ناتوانی نیست. وضعیت سلامت بستگی به عوامل اثرگذار بر آن شامل عوامل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، محیط فیزیکی، عوامل ژنتیکی و میزان دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی دارد. اندازه گیری وضعیت سلامت جوامع را با شاخص های بهداشتی می سنجند. تحقیق حاضر به مقایسه تاثیر شاخص های سلامت و متغیرهای کلان اقتصادی بر سطح امید به زندگی می پردازد.

    روش کار

    این مطالعه نخست عوامل موثر بر شاخص امید به زندگی را تشریح می کند، سپس با استفاده از روش Panel Data در بازه زمانی 2010 الی 2018 برای کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه با استفاده از نرم افزار  Eviews  اقدام به تخمین تاثیر شاخص های کلان اقتصادی (رشد اقتصادی، تورم و بیکاری) و شاخص های سلامت (مخارج سلامت، فقر غذایی، نرخ مرگ ومیر و سطح تحصیلات) بر میزان امید به زندگی نموده است.(اطلاعات کشورهای موردبررسی از سایت بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و گزارش بهداشت جهانی، استخراج شده است.)

    یافته ها

    برای تعیین مدل بهینه از آزمون های F لیمر و هاسمن استفاده گردید. بر اساس این آزمون ها در هر دو دسته کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه، عرض از مبدا برای کلیه مقاطع یکسان نبود و از روش Panel Data  استفاده شد و تخمین مدل در حالت اثرات ثابت بر تخمین مدل از دیگر روش ها اولویت دارد.
    در کشورهای درحال توسعه نرخ تورم، بیکاری و نرخ مرگ ومیر و فقر غذایی تاثیر منفی بر شاخص امید بر زندگی داشته و تاثیر رشد اقتصادی، تحصیلات و مخارج بهداشتی بر این شاخص مثبت ارزیابی می گردد اما با توجه به سطح معنی داری متغیرهای تحقیق مشاهده می گردد تاثیر تحصیلات و مخارج بهداشتی بر شاخص امید به زندگی به دلیل آنکه> 0.05  ProbED   و > 0.05   ProbCH   می باشند، معنی دار ارزیابی نمی گردد. این امر می تواند ناشی از پایین بودن سطح تحصیلات و مخارج تخصیص یافته به بهداشت در این کشورها باشد. همچنین در کشورهای توسعه یافته نرخ تورم، بیکاری و نرخ مرگ ومیر و فقر غذایی تاثیر منفی بر شاخص امید بر زندگی داشته و تاثیر رشد اقتصادی، تحصیلات و مخارج بهداشتی بر این شاخص مثبت ارزیابی می گردد اما با توجه به سطح معنی داری متغیرهای تحقیق مشاهده می گردد تاثیر تورم و نرخ مرگ ومیر بر شاخص امید به زندگی معنی دار ارزیابی نمی گردد(چون> 0.05   ProbP   و > 0.05   ProbLD   می باشند). این امر می تواند ناشی از پایین بودن نرخ تورم و نرخ مرگ ومیر در این کشورها باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج مقایسه پانل های کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه حاکی از آن است که تقریبا در هر دو دسته از شاخص های موردبررسی تاثیر شاخص های اقتصادی و سلامت بر شاخص امید به زندگی در کشورهای درحال توسعه بیشتر از کشورهای توسعه یافته است. این امر می تواند ناشی از وضعیت بد شاخص های اقتصادی و سلامتی در کشورهای درحال توسعه نسبت به کشورهای توسعه یافته باشد که با هر تغییری در این متغیرها وضعیت شاخص امید به زندگی تغییرات بیشتری را نسبت به کشورهای توسعه یافته از خود نشان می دهد.

    کلیدواژگان: امید به زندگی، متغیر کلان اقتصادی، شاخص سلامت، Panel Data
|
  • Shabnam Pashaei, Mohammad Mahdi Sedaghat, Farrokh Dabiri, Mozaffar Vahedi, Mulood Mohammadi-Bavani, Ali Reza Chavshin* Pages 507-514
    Background & Aims

    Different species of Anopheles mosquitoes, in addition to causing discomfort from biting and blood-feeding, are of significant importance due to their essential role in the transmission of some diseases. The present study was performed to identify the species belonging to the Anopheles maculipennis s.l complex in West Azerbaijan province using the molecular marker cytochrome oxidase I (COI).

    Materials & Methods

    In the present study, collected species were identified after collecting samples from 12 regions in five counties in West Azerbaijan province. After DNA extraction, mitochondrial COI sequences of the samples were amplified using specific primers and the affinities and differences of nucleotide sequences were investigated.

    Results

    The presence of three species including An. maculipennis s.s, An. messeae, and An. sacharovi of the studied species complex and notable genetic variation was observed among different populations of these species in West Azerbaijan province. An. maculipennis s.s was found as a predominant species in the study areas.

    Conclusion

    Due to the presence of three different species belonging to the An. maculipennis s.l in West Azerbaijan and fundamental differences in biological characteristics, vectorial capacity and resistance to insecticides in each of these species, determination of these parameters in the design of control programs against each of these species in the conditions of transmission, and establishment of diseases transmitted by these species are of fundamental importance.

    Keywords: Anopheles maculipennis s.l, Cytochrome Oxidase I (COI), West Azerbaijan Province
  • Mirhassan Mirhassan Zadeh Kuhkamar*, Heydar Sadeghi Pages 515-524
    Background & Aims

    Impingement syndrome is the most common injury and cause of movement limitations and pain in the shoulder area. The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks of focused scapular training on pain, electrical activity of shoulder muscles, and upper extremity performance in male volleyball players with shoulder impingement syndrome.

    Materials & Methods

    In this randomized clinical trial 30 male volleyball players with shoulder impingement syndrome were selected as sample and randomly divided into two groups of training (N=15) and control (N=15). The training group performed eight weeks of focused scapular training for 60 minutes in three sessions per week. Pre-test and post-test of shoulder pain, electrical activity of shoulder muscles, and upper extremity performance were measured in two groups. For data normalization, Shapiro–Wilk test and for data analysis paired t-test and independent t-test were used (α≤ 0.05).

    Results

    The results showed that scapular focused training reduced pain (p≤0.001), increased activity of Supraspinatus muscle (p≤0.001), lower trapezius (p≤0.001), and the serratus anterior muscles (p≤0.001) during volleyball spike motion, and increased upper extremity performance in the Y balance test (p≤0.001) (p≤0.05). No statistically significant changes were observed in the control group.

    Conclusion

    According to the results, it seems that 8 weeks of scapular focused training had an effect on the pain, electrical activity of shoulder muscles, and upper extremity performance of volleyball players with shoulder impingement syndrome. So it can be used as an appropriate training method in volleyball players with shoulder impingement syndrome.

    Keywords: Scapular, Shoulder Impingement Syndrome, Exercise, Muscle activity, Performance
  • Behnam Askari, Shahyad Salehi*, Hamid Mehdizadeh, Alireza Mahoori, Roghieh Babakan Pages 525-529

    Aortic transection is a rare but life-threatening complication of blunt chest trauma. Treatment options include open repair, medical management and most recently, endovascular repair. We report a 33 years old male with a traumatic aortic transection following a car accident. Aortic injury and its pseudo-aneurysm were confirmed by Chest CT scan and TEE in the descending thoracic aorta just below the isthmus. We did not have endovascular repair possibility at our center. The patient was transferred to the operating room for emergent surgery. Aortic transection was repaired by partial left heart bypass and Dacron interposition grafting. Postoperatively, no vascular-related complication was seen. There was temporary recurrent laryngeal nerve palsy that resolved spontaneously. The patient has no problem at 6-year follow-up.

    Keywords: Blunt trauma, Aortic injury, Aortic Transection, Endovascular repair, surgical repair
  • Sepideh Beheshti, Abdolrahim Nikzamir, Siamak Salami, Reza Mirfakhraie, Majid Sirati-Sabet* Pages 530-538
    Background &  Aims

    Triple-negative breast cancer cells refer to any breast cancer that does not express the genes for the estrogen, progesterone, and HER2 receptors. The Wnt signaling pathway is important in the development and progression of various types of cancers. Quinacrine, a derivative of 9-aminoacridine, has been shown to inhibit the growth of several types of cancer cells. In this study, we examined the effect of Quinacrine on Wnt3a gene of Wnt signaling pathway in breast cancer cell lines MDA-MB 231 and MCF7. MDA-MB 231 cell line has triple-negative breast cancer cell properties.

    Materials & Methods

    Breast cancer cell lines, MDA-MB 231 and MCF7, were treated with 0.5 µM Quinacrine for 3 days. The dose was selected using the MTT assay. The expression of Wnt3a gene was quantified by Real-time PCR. Significance of observations was checked by means of appropriate statistical methods using p<0.05 as the level of significance.

    Results

    Quinacrine did not have a meaningful effect on Wnt3a gene expression on the MDA-MB 231 cell line (p = 0.34) in 0.5 µM concentration for 72 hours, but a decrease in Wnt3a gene expression of 1.3 times was observed in MCF7 cell line (p < 0.05).

    Conclusion

    The Wnt3a gene is important in the Wnt signaling pathway and the present study demonstrated that Quinacrine could not affect the expression of this gene in the MDA-MB 231 cell line, however in the MCF7 cell line, a decrease in the Wnt3a gene expression was observed.

    Keywords: Gene expression, MCF7, MDA-MB 231, Quinacrine, Wnt3a
  • Minoo Shirpoor, Asghar Tofighi*, Alireza Shirpoor, Leila Chodari, Masoumeh Pourjabali Pages 539-548
    Background & Aims

    Nonalcoholic fatty liver disease is a common liver disease in the world and most studies show that there is a relationship between aging and the prevalence of this disease. Regarding the side effect of chemical drugs, it is better to control and treat this disease by changing the lifestyle and diet. In this study, we investigated the effects of 8 weeks of moderate-intensity aerobic exercise training and administration of curcumin supplementation alone and together on levels of leptin and hepatic enzymes in elderly male rats.

    Materials & Methods

    Thirty-two aged and eight young rats were divided into five groups: young control, aged control, aged-curcumin, aged-exercise, and aged- curcumin-exercise co-treatment.

    Results

    After eight weeks of treatment, the results revealed a significant decrease in leptin after curcumin administration in compared to aged control but there was no significant changes in amount of hepatic enzymes. Moreover, 8 weeks of exercise training did not have a significant effect on the amounts of leptin and hepatic enzymes compared to aged control group. Also 8 weeks of treatment with curcumin and exercise together decreased the levels of leptin and hepatic enzymes significantly.

    Conclusion

    The results of this study showed that consuming curcumin and moderate exercise training has positive effects on the treatment of nonalcoholic fatty liver disease.

    Keywords: aerobic exercise, curcumin, nonalcoholic fatty liver, aging, leptin, hepatic enzyme
  • Sadegh Asghari Kalashani, Yaghob Sharifi*, Reza Talebi Pages 549-558
    Background & Aims

    Considering the importance of drug resistance among pathogenic bacteria and their treatment problems, this study aimed to determine the prevalence of extended-spectrum beta-lactamases (ESBLs), including TEM, SHV, and OXA genes among the isolated Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae obtained from urine specimens of kidney transplant patients.

    Materials & Methods

    The bacterial isolates were collected and identified from urine specimens of kidney transplant patients at Imam Khomeini hospital of Urmia, Iran. All isolates were screened for ESBLs using both cefotaxime and ceftazidime, alone and in combination with clavulanate (Double Disc Diffusion Test; DDDT). The presence of TEM, SHV, OXA-10, and OXA-2 beta-lactamase genes were then investigated using PCR.

    Results

    A total of 96 isolates, including 39 (40.6%) K. pneumoniae and 57 (59.4%) E.coli were included in this study. Of these, 56 (58.3%) isolates were screened as ESBLs, including 17 K. pneumoniae and 39 E.coli using DDDT. The TEM (78.6%) and OXA-2 (7.1%) genes had the highest and lowest frequency among the isolates, respectively.

    Conclusion

    The study showed a relatively high frequency of ESBLs producing genes among E.coli and K. pneumoniae isolated from kidney transplant patients, indicating the necessity for early detection of these resistant infectious agents. It is also important to control the conditions in which these types of resistances are developed, especially the need for careful antibiotic administration.

    Keywords: Escherichia coli, Klebsiella pneumonia, transplant patients, antibiotic resistance, extended-spectrum beta-lactamases
  • Solmaz Taheri, Farbod Vatan Parast, Bahareh Pourtaji, Bahareh Nazemi Salman* Pages 559-567
    Background & Aims

    Body Mass Index (BMI) is a factor that affects the quality of panoramic images. This study aimed to evaluate the quality of panoramic digital images with Safe Beam Exposure (SBE) and manual dose adjustment among patients with different BMI levels.

    Material & Methods

    In this cross-sectional study, 200 patients, aged 20-60 years who were prescribed panoramic radiography in the course of their treatment were selected randomly as samples. 50% of the subjects were allocated to the manual dose adjustment group and 50% were distributed randomly to the SBE technology group. After grading quality of the images, scores were entered into the SPSS software.

    Results

    The mean age of participants was 37.96±11.96. 53.5% of participants were women and 46.5% were men. 87% of the samples fell in BMI of 18.5 ≤to ≥30. The overall quality of the images included noise (p=0.0003), contrast (p=0.0001), density (p=0.0002), and resolution (p=0.0003) and anatomical indicators included Laminadora (p= 0.0003), edge sharpness of teeth (p = 0.0002), mandibular canal walls (p = 0.0001), apex end of upper molar teeth (p= 0.0002), and DEJ limit (p= 0.0002). SBE technology in various categories of BMI was better than manual dose adjustment.

    Conclusion

    SBE technology could be used as a new technology to obtain images with higher quality and better anatomical resolution in various categories of BMI. As BMI decreases, the diagnostic quality of the different anatomical landmarks examined in the panoramic images increases.

    Keywords: Panoramic, Manual dose adjustment, Safe Beam Exposure technology, BMI
  • Majid Babaie* Pages 568-575
    Background & Aims

    Economic and social factors have a great impact on health and consequently on life expectancy. Health means having complete physical, mental, and social well-being, and it does not only refer to the absence of disease and disability. Health status depends on the factors affecting it, including economic, social, cultural, physical environment, genetic factors, and the level of access to health services. The health status of communities is measured by health indicators. The present study compares the effect of health indicators and macroeconomic variables on life expectancy.

    Materials & Methods

    This study first describes the factors affecting the life expectancy index, then estimates the impact of macroeconomic indicators (economic growth), inflation and unemployment , and health indicators (health expenditure, food poverty, mortality rate and level of education) on life expectancy (information from the countries surveyed from the World Bank website, the International Monetary Fund and the World Health Report) using the Panel Data method in the period 2010 to 2018 for developed and developing countries using Eviews software.

    Results

    Limer and Hausman F tests were used to determine the optimal model. Based on these tests in both categories of developed and developing countries, the width of the origin was not the same for all sections and the Panel Data method was used and model estimation in the case of fixed effects over model estimation has priority over other methods.In developing countries, inflation, unemployment, mortality, and food poverty rates have a negative effect on life expectancy and the impact of economic growth, education, and health expenditures on this index are positive, but due to the level of significance of research variables is observed. The effect of education and health expenditures on life expectancy index is not considered significant. This may be due to the low level of education and spending on health in these countries.Also, in developed countries, inflation, unemployment, mortality, and food poverty rates have a negative effect on life expectancy and the effect of economic growth, education, and health expenditures on this index is positive, but due to the significant level of research variables, the effect is observed. Inflation and mortality rates are not considered significant on the life expectancy index. This may be due to low inflation and mortality rates in these countries.  

    Conclusion

    The results of comparing the panels of developed and developing countries show that in almost both categories of studied indicators, the impact of economic and health indicators on life expectancy index in developing countries is more than the developed countries. This can be due to the poor state of economic and health indicators in developing countries compared to developed countries, which with each change in these variables, the status of life expectancy index shows more changes than developed countries.

    Keywords: Life expectancy, Macroeconomic variable, Health Index, Panel Data