فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال سی و سوم شماره 2 (پیاپی 103، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آرزو خبازیان، فاطمه آذرنوش، سید محسن صادقی* صفحات 63-71
    زمینه و هدف

    بیماری های پریودنتال شایع بوده و نه تنها تهدیدی برای سلامت دهان و دندان بیماران و جامعه به حساب می آیند بلکه بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان نیز تاثیر می گذارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی و مقایسه تاثیر درمان غیر جراحی پریودنتال بر کیفیت زندگی مرتبط با بهداشت دهان و دندان در بیماران مبتلا به دو گروه عمده بیماری های پریودنتال (پریودنتیت و ژنژیویت) انجام شد.

    روش بررسی

    47 بیمار مبتلا به ژنژیویت و پریودنتیت مراجعه کننده به بخش پریودنتولوژی دانشکده دندانپزشکی یزد در سال 98 مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور ارزیابی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان، از پرسشنامه 14 سوالی تاثیر سلامت دهان (OHIP-14) استفاده شد. در ابتدای مطالعه هر دو گروه بیماران پرسشنامه را تکمیل نمودند. سپس برای گروه پریودنتیت جرم گیری و تسطیح سطح ریشه و برای گروه ژنژیویت جرم گیری انجام شد. 12-9 هفته بعد از درمان پریودنتال بیماران مجددا پرسشنامه را تکمیل نمودند. داده ها توسط نرم افزار  SPSS22 و آزمون های آماری T مستقل، مجذور کای، من ویتنی و ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها:

     میانگین نمره کیفیت زندگی بیماران مبتلا به ژنژیویت که قبل از درمان 68/18±11/19 بود، بعد از درمان به 41/11±26/13 رسید و میانگین نمره کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پریودنتیت که قبل از درمان 80/9±29/23 بود، بعد از درمان به 68/9±95/13 رسید، که به طور معنی داری کمتر (بهتر) شده بود (05/0>P). بین میانگین نمره کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان در بیماران مورد بررسی بر حسب سن و جنس تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد (05/0<p).

    نتیجه گیری: 

    بر اساس نتایج این مطالعه درمان بیماری های پریودنتال باعث بهبود کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان در مبتلایان به بیماری های ژنژیویت و پریودنتیت می گردد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامت دهان، بیماری های پریودنتال
  • سارا ولی زاده، لادن رنجبر عمرانی، زهره مرادی* صفحات 72-79
    زمینه و هدف

    Enoxolone یک ماده طبیعی گرفته شده از گیاه شیرین بیان است که از لحاظ ساختار بسیار شبیه کورتیزون می باشد. هدف از انجام این مطالعه بالینی دوسویه کور که به شکل کارآزمایی بالینی انجام شد، ارزیابی اثر خمیردندان آرترودنت حاوی 1% Enoxolone بر روی شاخص های پلاک دندانی، التهاب و خونریزی لثه ای مورد بود.

    روش بررسی

    از 40 بیمار دارای ژنزیویت درخواست شد که دوبار در روز به مدت 3 دقیقه دندان های خود را به روش آموزش داده شده (Modified Stilman)، مسواک بزنند و لثه های خود را با خمیردندان به مدت 1 دقیقه ماساژ دهند و سپس دهان خود را بشویند. بیماران به دو گروه تقسیم شده بودند: تست، که خمیردندان آرترودنت حاوی Enoxolone و گروه کنترل که خمیردندان کرست فاقد این ماده را دریافت کرده بودند. در ابتدای مطالعه و 21 روز بعد از استفاده از خمیردندان ها، شاخص های پلاک دندانی، التهاب و خونریزی لثه ای اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری Paired T Test و آنالیز نان پارامتریک Wilcoxon و Mann-Whitney مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    در هر دو گروه، سه شاخص مورد مطالعه به صورت قابل ملاحظه ای نسبت به ابتدای ارزیابی کاهش یافته بود و در مقایسه بین دو گروه مشخص شد که شاخص های لثه ای و خونریزی از لثه در گروهی که از خمیردندان آرترودنت استفاده کرده بودند، نسبت به گروهی که خمیردندان کرست به آن ها داده شده بود، کاهش معنی داری یافته بود در حالی که ایندکس پلاک تفاوت قابل ملاحظه ای نشان نداد (143/0=p).

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج این مطالعه بالینی و محدودیت های آن مشخص شد که Enoxolone دارای اثرات ضد التهابی بر روی لثه بود.

    کلیدواژگان: التهاب لثه، اناکسولون، ضد التهاب، شاخص پلاک، شاخص خونریزی از لثه
  • آزاده ذاکر زاده، عبدالرحیم داوری، هاله کرمی* صفحات 80-87
    زمینه و هدف

    کامپوزیت های خود باند شونده جهت کاهش زمان و خطا های حین کار معرفی شدند. این کامپوزیت ها می توانند بدون نیاز به استفاده از ادهزیو مجزا، با ساختار دندانی اتصال میکرو مکانیکی برقرار کنند. با توجه به اطلاعات محدود در مورد کیفیت این اتصال، هدف از این مطالعه بررسی ریزنشت مینایی و عاجی آن ها در مقایسه با سیستم های ادهزیوی مرسوم بود.

    روش بررسی

    30 دندان پره مولر سالم، انتخاب و در سطوح باکال و لینگوال آن ها، حفرات کلاس V استاندارد با لبه اکلوزالی در مینا و لبه جینجیوالی در عاج ایجاد شد. سپس بر اساس مواد مورد استفاده، نمونه ها به طور تصادفی به 3 گروه شامل: 1) Vertise flow, 2) SE bond + ValuxTM Plus 3) Single bond + ValuxTM Plus تقسیم شدند. بعد از پرداخت نهایی ترمیم ها، نمونه ها تحت 1000 سیکل حرارتی با دمای 2±55 و 2±5 درجه سانتی گراد قرار گرفتند. در نهایت و پس از برش، میزان نفوذ رنگ به وسیله استریومیکروسکوپ ارزیابی شد. آنالیز آماری داده های حاصل، با استفاده از آزمون کروسکال والیس و من- ویتنی انجام شد.

    یافته ها:

     کمترین میزان ریزنشت اکلوزال، مربوط به گروه 2 بود (005/0<p) و تفاوت معنی داری بین گروه های 1 و 3 مشاهده نشد (58/0=P). همچنین تفاوت معنی داری در ریزنشت در لبه عاجی سه گروه مورد مطالعه وجود نداشت (23/0=P). از سوی دیگر، در هر گروه، ریزنشت جینجیوالی به طور معنی داری از ریزنشت اکلوزالی بیشتر بود (005/0<p).

    نتیجه گیری: 

    بر اساس نتایج، قابلیت سیل کنندگی کامپوزیت خود باند شونده قابل مقایسه با ادهزیو های مرسوم بود.

    کلیدواژگان: کامپوزیت خود باند شونده، ریزنشت، چرخه حرارتی
  • پگاه پالیزبان، ندا کارگهی*، فروز کشانی صفحات 88-95
    زمینه و هدف

    ضایعات پیش سرطانی مخاط دهان به عنوان یک ناهنجاری مهم نیاز به دانش کافی دندانپزشکان دارد. تحقیق حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی دندانپزشکان عمومی اصفهان در ارتباط با ضایعات پیش سرطانی حفره دهان طراحی گردید.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به روش مقطعی از نوع پرسشنامه ای در سال 1398 انجام گرفت و میزان آگاهی 115 دندانپزشک عمومی شهر اصفهان بر حسب جنس و سال فراغت از تحصیل مورد بررسی قرار گرفت و بعد از نمره دهی میانگین نمرات که بین 0 تا 14 بود مورد استفاده قرار گرفت. داده های به دست آمده در Microsoft Excel Microsoft وارد و سپس با نرم افزار SPSS21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقایسه متغیر های کمی با استفاده از آزمون های t مستقل و آزمون One-Way ANOVA و Mann-Whitney انجام شدند. 05/0 P<به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

     میانگین سن±انحراف معیار شرکت کنندگان در گروه کمتر از پنج سال فارغ التحصیل 9/4±6/28، در گروه بین 5 تا 10 سال فارغ التحصیل 0/4±6/30 و در گروه بالاتر از 10 سال فارغ التحصیل 0/10±9/47 بود. نمره آگاهی در کل جمعیت مورد مطالعه با میانگین ± انحراف معیار 79/2±97/5 بود. بین متوسط نمره آگاهی در زنان 99/2±96/5 و مردان 61/2±98/5 تفاوت معنی داری وجود نداشت (58/0=p). میانگین ± انحراف معیار نمره آگاهی شرکت کنندگان در گروه کمتر از پنج سال فارغ التحصیل 2/2±8/7، در گروه بین 5 تا 10 سال فارغ التحصیل 9/2±8/5 و در گروه بالاتر از 10 سال فارغ التحصیل 1/2±4/4 بود (05/0=p).

    نتیجه گیری:

     دندانپزشکان عمومی شهر اصفهان جهت تشخیص زودرس ضایعات پیش سرطانی حفره دهان، نیاز به دوره های بازآموزی آسیب شناسی دارند.

    کلیدواژگان: آگاهی، ضایعات، پیش سرطانی، دهان، دندانپزشک عمومی، اصفهان
  • الناز مصلحی فرد، طاهره غفاری*، نگین فرهنگی صفحات 96-101
    زمینه و هدف

    طی سالیان متمادی از مواد مختلفی برای ساخت دنچرهای متحرک استفاده شده است. دندان هایی که در ساخت دنچرها استفاده می شوند باید خواص فیزیکی و مکانیکی مطلوبی داشته باشند تا نیازهای فانکشن مضغی را برآورده سازند و زیبایی مطلوب را تامین نمایند. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی جنس و فرم دندان دنچر قبلی و مدت زمان استفاده از آن در بیماران مراجعه کننده به بخش پروتز دانشکده دندانپزشکی تبریز در طی سال های 1385 تا 1395 بود.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی مقطعی، بر اساس بررسی پاراکلینیکال برروی کلیه پرونده های پروتز متحرک بیماران مراجعه کننده به بخش پروتز دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در طی 10 سال از 1395-1385 انجام شد. از پرونده ها، مشخصات کامل دنچرهای قبلی در ارتباط با جنس و فرم دندان دنچر قبلی و مدت زمان استفاده از آن استخراج و توسط آمار توصیفی و نرم افزار SPSS20 درصد فراوانی موارد ذکر شده محاسبه و ثبت شد.

    یافته ها: 

    نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که از 471 بیمار، 151 نفر از پروتز متحرک استفاده می کردند، بررسی جنس دندان دنچر قبلی نشان داد که فراوانی استفاده از دنچر های حاوی دندان رزینی با 3/48% بسیار بیشتر از دندان های چینی با 8/13 بود. بررسی فرم دندان ها نشان داد که در 8/13 درصد فرم دندان کاسپ دار، 3/48% بدون کاسپ و 9/37% جنس و فرم دندان مشخص نبود (01/0>P). در ادامه ارزیابی ها نشان دادند 1/24% بیماران از دنچر خود به صورت روزانه استفاده می کردند و 4/41% بیماران به صورت شبانه روزی از آن استفاده می کردند.

    نتیجه گیری:

     بررسی پرونده 10 ساله بیماران دارای دنچر دانشکده دندانپزشکی تبریز مستندی بر استفاده رایج از دندان های دنچر رزینی بود و همچنین استفاده شبانه روزی دنچر و فرم بدون کاسپ دندان های دنچر درصد بیشتری از موارد را به خود اختصاص داده بود.

    کلیدواژگان: دنچر، جنس دنچر، فرم دندان دنچر
  • فیروزه نیلچیان، شیوا مرتضوی*، مریم کاشانی صفحات 102-107
    زمینه و هدف

    پوسیدگی دندانی یکی از بیماری های رایج دوران کودکی است که بر کیفیت زندگی تاثیر قابل توجهی دارد. با وجود مشکلات متعدد و چالش هایی که برای ارایه خدمات دندانپزشکی برای نابینایان وجود دارد ضرورت آموزش بهداشت دهان و دندان به کودکان نابینا کاملا مشخص می باشد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت بهداشت دهان کودکان نابینا قبل و بعد از آموزش با استفاده از روش های آموزشی مخصوص نابینایان است.

    روش بررسی

    در این مطالعه نیمه تجربی 50 کودک نابینای 8 تا 12 ساله به روش سیستماتیک انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل (25 نفر در هر گروه) تقسیم شدند. سپس پلاک ایندکس Sillness&Loe در همه 50 نفر اندازه گیری شد و پس از آموزش روش چرخشی مسواک زدن در 3 جلسه با فواصل دو هفته به روش hand over hand و بریل به گروه مداخله، در آخر مجددا پلاک ایندکس هر دو گروه ثبت شد. از آزمون های آماری  ANOVA, T-test, Mann -Whitney استفاده شد (05/0=α).

    یافته ها: 

    در ابتدا میانگین پلاک ایندکس گروه مداخله 52/0±03/2و در انتهای مطالعه 34/0±23/1بود (001/0<p). شاخص مذکور در گروه کنترل قبل از مداخله 49/0±26/2 و در انتهای مطالعه 44/0±19/2 بود. تغییرات پلاک ایندکس بین دو گروه نیز معنی دار بود (001/0<p).

    نتیجه گیری: 

    آموزش بهداشت سبب تغییرات مطلوب پلاک ایندکس در کودکان نابینا می شود.

    کلیدواژگان: اختلال بینایی، نابینایی، کودک، نوجوان، آموزش، بهداشت دهان و دندان
  • رحیم یوسفی، عذرا محمد پناه اردکان*، نفیسه بینش، عاطفه صابری، پگاه طباطبایی صفحات 108-115
    زمینه و هدف

    اضطراب از مشکلات شایع در مراجعه کنندگان به کلینیک های دندانپزشکی است که با عوامل زیر بنایی شخصیت ارتباط دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش صفات شخصیتی در پیش بینی اضطراب دندانپزشکی انجام یافت.

    روش بررسی

    نوع مطالعه توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری مراجعه کنندگان به کلینیک های دندانپزشکی شهر تبریز در سال 97 بود. در این تحقیق، نمونه 211 نفر (110 مرد و 101 زن) از مراجعه کنندگان به کلینیک های دندانپزشکی شهرستان تبریز، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه شخصیتی نیو- فرم کوتاه و پرسشنامه اضطراب دندانپزشکی بود و داده ها از طریق روش آماری همبستگی و رگرسیون در نرم افزار SPSS22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    یافته های پژوهش نشان داد میانگین سنی زنان مراجعه کننده 30 و میانگین سنی مردان 31 بود. 49 درصد مراجعان مجرد و 51 درصد متاهل بودند و تحصیلات اغلب مراجعین زیردیپلم بود. همچنین یافته های تحلیل رگرسیون نشان داد اضطراب دندانپزشکی با عامل شخصیتی روان رنجوری به صورت مثبت (49/0=r، 01/0=P) و با عوامل برون گرایی (19/0-=r، 05/0=P)، دلپذیر بودن (21/-0=r، 01/0=P) و با وجدان بودن (35/-0=r، 01/0=P) رابطه منفی معنی داری دارد. دو عامل روان رنجوری (71/4=t، 01/0=P) و با وجدان بودن (44/2=t، 01/0=P) توانستند اضطراب دندانپزشکی را پیش بینی کنند (05/0>P).

    نتیجه گیری:

     با توجه به یافته ها می توان بیان کرد اضطراب منتشر با احساس خطر که در بسیاری از افراد در مواجهه با مداخلات دندانپزشکی مشاهده می شود، از درون افراد بر می خیزد که با شناخت عوامل ریشه ای، می توان تا حدودی با تقویت عوامل شخصیتی بازدارنده و ضربه گیر برای اضطراب، بهترین استفاده را از خدمات دندانپزشکی برد و از اجتناب افراد برای مراجعه به دندانپزشکی پیشگیری نمود.ش

    کلیدواژگان: شخصیت، اضطراب، دندانپزشکی
  • احمد جعفری، پوریا قراگوزلو، علی بقالیان* صفحات 116-125
    زمینه و هدف

    علاقه مندی و رضایت دانشجویان نسبت به رشته تحصیلی در زمان تحصیل نقش مهمی بر ارتقاء دانش، فعالیت های آینده و نیز بهداشت و درمان کشور دارد. این مطالعه با هدف بررسی نگرش دانشجویان دندانپزشکی نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود انجام گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر مبنای یک پرسشنامه پژوهشگر ساخته استاندارد در سال 1397 انجام شد. اطلاعات دموگرافیک دانشجویان جمع آوری شد و سوالات پرسشنامه در زمینه دیدگاه دانشجویان نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی دندانپزشکی بود. از آزمون ANOVA و رگرسیون معکوس استفاده شد و حد معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

     در این تحقیق 2/62% از پاسخ دهندگان دختر و 8/37% پسر بودند. دانشجویان به ترتیب تحت تاثیر فاکتور های درآمد بالا، توصیه اطرافیان و علاقه شخصی خود این رشته را انتخاب کرده بودند. دانشجویان دختر به شکل معنی داری بیشتر از دانشجویان پسر، این رشته را تحت تاثیر علاقه شخصی خود انتخاب کرده بودند و نیز بیشتر از پسران به کار کردن در زمینه دندانپزشکی علاقه داشتند (05/0<p). همچنین اغلب دانشجویان از افزایش پذیرش دانشجو در این رشته ابراز نگرانی کرده بودند.

    نتیجه گیری:

     در مجموع دانشجویانی مورد مطالعه نگرش مثبتی نسبت به رشته تحصیلی خود و آینده شغلی این رشته داشتند. آنان به کار کردن در زمینه دندانپزشکی علاقه داشتند، اما عواملی مانند عدم آشنایی کافی با این رشته و افزایش پذیرش دانشجو باعث نگرانی ایشان از آینده شغلی این رشته بود.

    کلیدواژگان: شغل دندانپزشکی، انتخاب شغل، نگرش
|
  • Arezoo Khabazian, Fateme Azarnoosh, Sayed Mohsen Sadeghi* Pages 63-71
    Background and Aims

    Periodontal diseases are prevalent and are not only a threat to oral and dental health of patients and community, but also affect the quality of life associated with oral health. Therefore, the present study aimed to evaluate the effects of non-surgical periodontal therapy on the quality of life associated with oral health in patients with periodontitis and gingivitis.

    Materials and Methods

    47 patients with gingivitis and moderate to severe chronic periodontitis referred to the periodontology department of Yazd Dental School in 2019 were studied. OHIP-14 validated questionnaire was used to assess the quality of life related to oral health. At the beginning of the study, both groups completed the questionnaire. Then scaling and root planning for periodontitis group and scaling for gingivitis group were done. Patients completed the questionnaires again 9-12 weeks after periodontal treatment. Data were analyzed by SPSS software version 22 using independent T-test, Chi-square, Mann-Whitney and Wilcoxon tests.

    Results

    The mean score of quality of life in patients with gingivitis was 19.18±11.68 before the treatment and 13.26 ±11.41 after treatment. The mean score of quality of life in patients with periodontitis was 23.29±9.80 before treatment and 13.95±9.68 after treatment. All the differences between groups before and after treatment were statistically significant (showing better quality of life after the treatment) (P<0.05). There was no statistically significant difference between the mean score of quality of life related to oral health in the studied patients according to the age and sex (P>0.05).

    Conclusion

    According to the results of this study, treatment of periodontal diseases improves quality of life related to oral health in patients with gingivitis and moderate to severe chronic periodontitis.

    Keywords: Quality of life, Oral health, Periodontal diseases
  • Sara Valizadeh, Ladan Ranjbar Omrani, Zohreh Moradi* Pages 72-79
    Background and Aims

    Enoxolon is a natural licorice and its formula is similar to cortisone. The aim of this double blind randomized match control clinical trial, was to analyze the effect of Arthrodont toothpaste containing 1% Enoxolone on dental plaque, gingival inflammation, and bleeding indices.

    Materials and Methods

    40 patients who had gingivitis were selected. They were instructed to brush their teeth twice daily for three minutes then massage the gums with pastes for one minute and then wash their mouths. The patients were divided into two groups: The Arthrodont toothpaste containing Enoxolon, was given to the study group and the Crest toothpaste free of Enoxolon, was given to the control group. At the beginning of the study and after 21 days, plaque, gingival, and bleeding indices were measured. The statistical analyses were done by Paird T test, T test and nonparametrical analysis of Wilcoxon and Mann-Whitney.

    Results

    In both groups, the three indices decreased significantly. Comparing between the two groups, the gingival and bleeding indices had significantly decreased in the study group (Arthrodont toothpaste) compared to the control group (Crest toothpaste). However, no significance difference in the plaque index between the two groups was found (P=0.143).

    Conclusion

    The results of this clinical study showed that Enoxolon had anti-inflammatory effect on gingivitis.

    Keywords: Gingivitis, Enoxolone, Anti-Inflammatory, Plaque index, Gingival bleeding index
  • Azadeh Zakerzadeh, Abdolrahim Davari, Haleh Karami* Pages 80-87
    Background and Aims

    The self-adhering composites were introduced to reduce the chair time and minimizing handling errors. They can be bonded micromechanically to the dental structure without the need for separate adhesive application. Since there is limited information about bonding performance of this type of composite, the aim of this study was to evaluate the microleakage of enamel and dentin margins compared to the conventional adhesive systems.

    Materials and Methods

    30 intact premolars were selected and on their buccal and lingual surfaces, standardized class V cavities with the occlusal margin in enamel and gingival margin in dentin were prepared. Then according to the materials used, the specimens were randomly divided into three groups including: 1) Vertise flow, 2) SE bond + ValuxTM Plus, and 3) Single bond + ValuxTM Plus. After final polishing of the restorations, the specimens were subjected to 1000 thermal cycles of 5±2 and 55±2°C and after that dye penetration was examined by stereomicroscope. The collected data were statistically analyzed using Kruskal-Wallis test and Mann-Whitney test

    Results

    The lowest rate of the occlosal microleakage was related to group 2 (P<0.05) and there was no significant difference between groups 1and 3 (P=0.58). Also, no significant difference was found in the gingival microleakage among the three groups (P=0.23). On the other hand, in each group, the gingival microleakage was significantly higher than occlosal margins (P<0.05).

    Conclusion

    According to the results, sealing ability of self-adhering composite is comparable with that of the conventional adhesives.

    Keywords: Self-adhering composite, Microleakage, Thermocycling
  • Pegah Palizban, Neda Kargahi*, Forouz Keshani Pages 88-95
    Background and Aims

    Pre-cancerous lesions of the oral mucosa as important malformation need acceptable knowledge of dentists. The purpose of this study was to determine the knowledge of Isfahan city general dentists about pre-cancerous lesions of oral cavity.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study based on validated questioner form was performed in 115 general dentists in Isfahan City in 2019, associated with sex and year of graduation from general dentistry course. The mean score was in the range from 0 to14. Data were recorded in Microsoft Excel and then analyzed by SPSS. In order to compare quantitative variables, independent T–Test, One-Way ANOVA and Mann-Whitney was used. P≤0.05 was considered as significant.

    Results

    The mean age in the participants of: lower than 5 years, between 5-10 years, and more than 10 years of graduation were 28.6±4.9, 30.6±4.0 and 47.9±10 years old, respectively. In total population, the mean score of knowledge was 5.97±2.79. There was not any significant difference between the mean score of knowledge in women when compared to men (5.96±2.99 versus 5.98±2.6; P=0.58). The mean knowledge score in the participants of: lower than 5 years, between 5-10 years, and more than 10 years, of graduation were as follow: 7.8±2.2 versus 5.8±2.9 versus 4.4±2.1, correspondingly (P≤0.05).

    Conclusion

    For the early diagnosis of pre-cancerous lesions of the oral cavity, retraining program based on oral cavity pathology courses is recommended for the dentists in Isfahan city.

    Keywords: Knowledge, Lesions, Pre-cancerous, Mouth, Dentist, Isfahan
  • Elnaz Moslehifard, Tahereh Ghaffari*, Negin Farhangi Pages 96-101
    Background and Aims

    Different materials have been used to make dentures during different years. Teeth used in making dentures should have appropriate physical and mechanical features to meet the needs of masticatory functions, meanwhile having desired beauty. The aim of the present study was to determine the frequency of previous denture material and f its form and the duration of use in patients referring to the prosthesis department of Tabriz Dental School during 1385 to 1395.

    Materials and Methods

    This cross-sectional descriptive study was performed on the basis of paraclinical examination on all cases of removable prostheses in patients referring to the department of prosthodontics of Tabriz University of Medical Sciences from 1385 to 1395. Based on the files, the percentage of frequency of previous denture type, previous denture tooth material, previous tooth form, previous time of denture using during the day and night were statistically evaluated by SPSS20 software.

    Results

    The results of this study showed that out of 471 patients, 151 people used removable dentures. A study of previous denture material showed that the frequency of using dentures containing resin teeth with 48.3% was much higher than porcelain teeth with 13.8. Examination of the dental form showed that in 13.8%, the dental form was with a cusp, in 48.3% without a cusp and in 37.9% the type and form of the teeth were not clear (P<0.01). Evaluations showed that 24.1% of patients used their dentures only during the day and 41.4% of patients used them overnight.

    Conclusion

    A 10-year study of patients with dentures at the Tabriz School of Dentistry documented the common use of resin teeth denture, as well as overnight use of them and the non-cusp form of denture teeth.

    Keywords: Denture, Denture material, Denture tooth form
  • Firoozeh Nilchian, Shiva Mortazavi*, Maryam Kashani Pages 102-107
    Background and Aims

    Dental caries is a common childhood disease with a considerable effect on quality of life. In visually imparted children oral health and dental treatments are more complicated. To prevent oral diseases, it is necessary to educate visually impaired children. The aim of this study was to evaluate the effects of oral hygiene training on oral health status in visually impaired children.

    Materials and Methods

    In this semi experimental study, 50 visually impaired children 8 to 12 years old were systematically recruited from visually impaired exceptional schools. Participants were randomly allocated into two control and study groups (25 each). Sillness and Loe plaque index was recorded in all 50 children at baseline and after intervention and follow up periods. The study group received oral hygiene instructions (rolling toothbrush technique) using Braille booklets and hand over hand education. The training repeated three times with two weeks’ intervals and at the end Plaque Index was measured in both groups ANOVA, T-test and Mann Whitney tests were employed to compare intra and inter groups statistical analyses. (α=0.05).

    Results

    At the baseline, the mean plaque index score in the study group was 2.03±0.52 which decreased to 1.23±0.34 at the end of the intervention (P<0.001). Initially, in control group, the Plaque Index score was 2.26±0.49 which was 2.19±0.44 at the end of the study. Changes in Plaque Index scores were statistically significant between two groups. (P<0.001).

    Conclusion

    It was concluded that oral hygiene instructions using visually impaired specific training methods improved Plaque Index in these children.

    Keywords: Visually impaired, Blindness, Child, Adolescent, Education, Oral hygiene
  • Rahim Yousefi, Azra Mohammadpanah Ardakan*, Nafiseh Binesh, Atefeh Saberi, Pegah Tabatabayi Pages 108-115
    Background and Aims

    Anxiety is a common problem in patients referred to dental clinics that is associated with underlying personality factors. The purpose of this study was to determine the role of personality traits in predicting dental anxiety.

    Materials and Methods

    In this study, 211 patients (110 men and 101 women) referred to the dental clinics in Tabriz in 2019, were selected by available sampling method. The method of this study is descriptive- correlative. The research instrument was a short-form NEO-personality inventory and a dental anxiety inventory. Data were analyzed by correlation and regression analysis using SPSS22.

    Results

    The research findings showed that the average age of women and men was 30 and 31 years, respectively. 49% of the clients were single and 51% were married, and the education of most of the clients was undergraduate. Also, Regression analysis showed that dental anxiety had a positive correlation with personality trait of neuroticism (r=-0.49, P<0.01), and it had a negative relationship with extroversion (r=-0.19, P<0.05), agreeableness (r=-0.21, P<0.01), consciences (r=-0.35, P<0.01); and two factors of neuroticism (t=4.71, P<0.01) and conscience (t=2.44, P<0.01), and predicted dental anxiety (P<0.05).

    Conclusion

    From the results, it can be concluded that anxiety with a sense of danger that was observed in many people in the face of dental interventions, occurred within individuals. By recognizing root factors, it can be partly strengthened by deterrent and suppressor personality factors for anxiety, and thus, taking advantages of the dental services and preventing from avoiding dental treatments.

    Keywords: Personality, Anxiety, Dentistry
  • Ahmad Jafari, Pooria Gharagozloo, Ali Baghalian* Pages 116-125
    Background and Aims

    Interest and satisfaction of students toward their field of study has important role in knowledge promotion, future activities, and also healthcare of country. This study aimed to evaluate the attitude of dental students toward their field of study and also their future career.

    Materials and Methods

    This cross-sectional descriptive study was based on a standardized researcher designed questionnaire in 2018. Demographic data was collected and questions were based on the attitude of students toward their field of study and their future. ANOVA and Backward stepwise regression methods were used for statistical analysis. Significance level was determined at 0.05.

    Results

    In this study 62.2% of responders were female and 37.8% were males. Students chose dentistry under the influence of following matters consecutively: high income, recommendation of people around and self-interest. Girls compared to boys, were significantly influenced more by self-interest and also had more interest compared to boys for working in dentistry (P<0.05). Also, most of students were anxious about the increase in the number of dental students.

    Conclusion

    Students had positive attitude toward their field of study and their future. They were interested in working in this field but factors such as not having enough familiarity toward this field and also an increase in the number of students in recent years created some worries for them.

    Keywords: Occupational dentistry, Career choice, Attitude