فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 61 (امرداد و شهریور 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • رضا سپهوند، محسن عارف نژاد*، فریبرز فتحی چگنی، مسعود سپه وند صفحات 17-32

    امروزه اینترنت بخشی جدایی ناپذیر از سازمان ها شده است، اما در این میان چیزی که باعث نگرانی مدیران سازمان ها شده و به دغدغه اصلی آن ها تبدیل شده است، استفاده های شخصی کارکنان از اینترنت است که از آن به «سایبرلوفینگ» یاد می شود. در این پژوهش به بررسی تاثیر رهبری منفعلانه بر سایبرلوفینگ کارکنان با نقش میانجی انزوای کاری در اداره کل ورزش و جوانان استان لرستان پرداخته می شود. پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از حیث نوع پژوهش، همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل همه کارمندان اداره کل ورزش و جوانان استان به تعداد 158 نفر بود که با توجه به محدودبودن جامعه آماری از روش نمونه گیری تمام شماری استفاده شده است. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسش نامه استاندارد بهره گرفته شد که روایی و پایایی آن به ترتیب با استفاده از روش روایی صوری و روایی همگرا (رهبری منفعلانه برابر با 804/0، انزوای کاری برابر با 836/0 و سایبرلوفینگ برابر با 819/0) و آلفای کرونباخ (رهبری منفعلانه برابر با 811/0، انزوای کاری برابر با 863/0 و سایبرلوفینگ برابر با 752/0) تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار پی.ال.اس. استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که رهبری منفعلانه هم به صورت مستقیم و هم از طریق انزوا در محل کار، زمینه ساز اصلی سایبرلوفینگ کارکنان است و این سوءرفتار را در آنان تشدید می کند.

    کلیدواژگان: سوء رفتار اینترنتی، مدیریت برمبنای استثناء، رهبری عدم مداخله گر، کارکنان منزوی
  • حمید رودباری، نجف آقایی* صفحات 33-58

    امروزه، انتخاب مربیان و ورزشکاران برای تیم های ملی بسیار مهم است؛ به گونه ای که موفقیت تیم های ملی به عملکرد این افراد وابسته است؛ بنابراین، این پژوهش با هدف تدوین شاخص های انتخاب مربیان و ورزشکاران تیم ملی وزنه برداری و درجه اهمیت هرکدام از این شاخص ها انجام شد. جامعه آماری پژوهش افراد آگاه به رشته وزنه برداری(مانند مربیان و ورزشکاران وزنه برداری، مدیران و مسیولان فدراسیون وزنه برداری، داوران وزنه برداری و اصحاب رسانه) بودند. نمونه آماری در دو بخش بود: در بخش تدوین شاخص ها، برای رسیدن به اشباع نظری با 20 نفر از افراد آگاه مصاحبه شد و شاخص ها تدوین شد؛ در بخش تعیین درجه اهمیت شاخص ها نیز شاخص های تدوین شده به صورت پرسش نامه به 70 نفر از افراد آگاه به وزنه برداری داده شد تا درجه اهمیت این شاخص ها مشخص شود. ابزار کار نیز در دو بخش بود: الف- مصاحبه با افراد از طریق تکنیک 360 درجه و مطالعه کتابخانه ای برای تدوین شاخص ها که مصاحبه به صورت نیمه ساختارمند انجام شد؛ ب- در بخش پیمایشی نیز شاخص های تدوین شده به صورت پرسش نامه به افراد داده شد.برای تجزیه وتحلیل داده ها و اولویت بندی گویه های شناسایی شده از روش تاپسیس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که شاخص های انتخاب مربیان به ترتیب اهمیت، ویژگی های فردی، ویژگی های مدیریتی، ویژگی های فنی و تاکتیکی، ویژگی های اجتماعی، ویژگی های شخصیتی و ویژگی های ارتباطی و انگیزشی بودند. در بخش ورزشکاران نیز ویژگی های فردی، ویژگی های فنی و تاکتیکی، ویژگی های شخصیتی، ویژگی های مدیریتی، ویژگی های ارتباطی و انگیزشی و ویژگی های اجتماعی، به ترتیب بیشترین اهمیت را داشتند؛ درنتیجه، به فدراسیون وزنه برداری پیشنهاد می شود در انتخاب مربیان و ورزشکاران به این شاخص ها توجه ویژه داشته باشد.

    کلیدواژگان: تکنیک 360 درجه، ارزیابی عملکرد، وزنه برداری، شاخص انتخاب
  • مریم کریمی، صدیقه حیدری نژاد*، یدالله مهرعلیزاده صفحات 59-84

    امروزه، اصلی ترین هدف هر سازمان دستیابی به مدیریت دانش و توسعه منابع انسانی است؛ بنابراین، در محیط رقابتی امروز نیاز به چارچوب های مدیریت دانش به ویژه در بحث جانشین پروری بیش ازپیش احساس می شود. پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل مدیریت جانشین پروری برمبنای مدیریت دانش در وزرات ورزش و جوانان، با روش پژوهش کیفی و با ماهیت اکتشافی بنیادی انجام شد. با روش نمونه گیری گلوله برفی و براساس مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته با 21 نفر از خبرگان دانشگاهی و افراد دارای تجربیات مدیریتی در وزارت ورزش، داده های پژوهش جمع آوری شد و براساس نظریه داده بنیاد و با رویکرد کلاسیک، داده ها کدگذاری و تجزیه وتحلیل شد. درنهایت، مدل زمینه ای براساس رویکرد کلاسیک گلیزر (1992) طراحی شد. نتایج پژوهش نشان داد که برای پیاده سازی جانشین پروری دانشی، در ابتدا برای بستر سازی اولیه به مجموعه ای از الزامات شامل فرهنگ سازی، حمایت و تعهد مدیران ارشد، شفاف سازی در امور مدیریت منایع انسانی، الزامات قانونی، پشتیبانی های اقتصادی، بسط فناوری و استقرار نظام شایسته سالاری نیاز است. همچنین، اقدامات اجرایی لازم به ترتیب در هفت مرحله شامل استقرار نظام مدیریت دانش، شناسایی مشوق ها، تعیین کمیته جانشین پروری، شناسایی پست های کلیدی، تعیین شاخص های ورود افراد به طرح جانشینی، ارزیابی و انتخاب کاندیداها و توانمند سازی کاندیداها، دسته بندی شدند.درنهایت، مشخص شد که می توان با الگوسازی این مدل به تعیین شاخص های استقرار نظام جانشین پروری دانشی در وزارت ورزش و جوانان اقدام کرد.

    کلیدواژگان: وزارت ورزش و جوانان، جانشین پروری، مدیریت دانش، نظریه داده بنیاد
  • جواد طاهرزاده نوش آبادی*، رسول نظری، جمشید همتی صفحات 85-108

    هدف از انجام دادن پژوهش حاضر، ارایه الگوی توسعه ورزش همگانی دانشگاه آزاد اسلامی بود که با استفاده از طرح نظام مند نظریه داده بنیاد انجام گرفت. شرکت کنندگان در پژوهش حاضر، متخصصان و صاحب نظران ورزش همگانی بودند که 20 نفر از آن ها به صورت نمونه گیری نظری برای مصاحبه عمیق انتخاب شدند و مصاحبه ها تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده شد. 450 گزاره مفهومی اولیه با 14 مقوله و 38 مفهوم در قالب ابعاد شش گانه مدل پارادایمی شامل شرایط علی (یک مقوله)، پدیده اصلی (افزایش مشارکت دانشجویان، کارکنان و اعضای هییت علمی)، راهبرد (دو مقوله)، شرایط زمینه ای (پنج مقوله)، شرایط محیطی (چهار مقوله) و پیامد (یک مقوله) شناسایی شد.نتایج حاصل از مدل پژوهش نشان داد که بهبود نگرش و آگاهی، افزایش انگیزه و علاقه و افزایش نشاط و شادابی می تواند باعث جلب مشارکت دانشجویان، کارکنان و اعضای هییت علمی در فعالیت های ورزش همگانی دانشگاه شود؛ بنابراین، ضرورت دارد برای توسعه ورزش همگانی و افزایش مشارکت افراد، خط مشی های توسعه ورزش همگانی در دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر مدل طراحی شده پژوهش حاضر باشد.

    کلیدواژگان: مشارکت، نظریه داده بنیاد، ورزش همگانی
  • مهدی رسولی*، امنه بیات صفحات 109-128

    امروزه ساخت برندی قدرتمند، هدف بسیاری از صنایع و سازمان ها و به ویژه سازمان های خدماتی است. این پژوهش نیز با هدف تعیین شخصیت برند پژوهشگاه علوم ورزشی با استفاده از کهن الگوها انجام شد. روش پژوهش از نوع کیفی، از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ اجرا، میدانی بود. همه صاحب نظرانی جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند که با پژوهشگاه علوم ورزشی آشنایی کافی داشتند. کل نمونه پژوهش 51 نفر بودند که شامل گروه هایی به این شرح بود: 18 نفراز اعضای هییت علمی پژوهشگاه، 13 نفر از کارکنان پژوهشگاه، پنج نفر از دانشجویان و 15 نفر از اعضای هییت علمی سایر دانشگاه ها که در گروه های پژوهشگاه سابقه عضویت داشتند. گردآوری داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شد. نمونه گیری به صورت هدفمند صورت پذیرفت و پس از انجام 51 مصاحبه از مصاحبه شوندگان مدنظر، با استفاده از روش تحلیل محتوا داده های گردآوری شده بررسی شد. در مرحله اول تحلیل، 138 نشان به دست آمد. نشان های مرحله اول در مرحله دوم کدگذاری در نه مولفه امکانات فیزیکی، نوآوری، منابع مالی، منابع انسانی، فضای دیجیتال، روابط عمومی، ماهیت سازمانی، عوامل خارج از سازمانی و مدیریتی، به تفکیک تعداد تکرار دسته بندی شدند. سپس، براساس نزدیکی و تطبیق بیشتر، هریک از مولفه ها به سه مقوله تقسیم شدند: 1- «تجربه»، «رفتار» و «ماهیت سازمانی»، 2- «در کنترل»، «خارج از کنترل» و 3- نقش «مستقیم» و «غیر مستقیم». همچنین، کهن الگوی در حال حاضر این سازمان «جستجوگر» بود و کهن الگوی مطلوب و شایسته برای این سازمان «آفرینشگر» بود. شناسایی شخصیت برند ادراک شده کنونی و شخصیت برند مطلوب می تواند به ترسیم چشم انداز پژوهشگاه کمک کند. همچنین، برای دستیابی به این چشم انداز و به منظور تدوین راهبردهای لازم، منابع ادراک شخصیت برند می تواند به عنوان راهنما باشد.

    کلیدواژگان: شخصیت برند، کهن الگو، تداعی برند، برندسازی، پژوهشگاه علوم ورزشی
  • شبنم عابدیان دهاقانی، سید صلاح الدین نقشبندی*، علی محمد صفانیا صفحات 129-146

    این پژوهش با هدف بررسی اثر امنیت شغلی و رفتارهای سیاسی بر بدبینی و منزلت سازمانی در فدراسیون های ورزشی انجام شد. همه کارکنان فدراسیون های ورزشی منتخب جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند. در این پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. انتخاب فدراسیون ها براساس قدرت مدال آوری آن ها در بازی های المپیک و آسیایی بودکه براساس جدول کرجسی و مورگان 181 نفر به عنوان نمونه درنظر گرفته شدند. این پژوهش توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی بود. برای گردآوری داده ها از چهار پرسش نامه استفاده شد: پرسش نامه «بدبینی سازمانی» (دین و همکاران، 1998)، پرسش نامه «منزلت سازمانی» (میل و آشفورث، 1992)، پرسش نامه «رفتار سیاسی» (نقشبندی و میرانی، 2018) و پرسش نامه «امنیت شغلی» (نیسی و همکاران، 2000). روایی صوری و محتوایی ابزارهای پژوهش توسط گروهی از اساتید صاحب نظر تایید شد. همچنین، برای پایایی ابزار از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس. و اسمارت پی.ال.اس. استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که اثر مستقیم رفتارهای سیاسی بر منزلت سازمانی و امنیت شغلی بر منزلت و بدبینی سازمانی معنادار بود؛ درحالی که اثر رفتارهای سیاسی بر بدبینی سازمانی و اثر بدبینی سازمانی بر منزلت سازمانی معنادار نبود. همچنین، اثر غیرمستقیم رفتارهای سیاسی و امنیت شغلی از طریق بدبینی سازمانی بر منزلت سازمانی معنادار نبود. می توان نتیجه گرفت که هرچه مدیران با کارکنان رفتاری واضح تر داشته باشند و رفتارهای سیاسی خود را کم رنگ کنند، منزلت سازمانی فدراسیون های ورزشی منتخب نیز افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: امنیت شغلی، بدبینی، رفتارهای سیاسی، فدراسیون های ورزشی، منزلت سازمانی
  • اکرم فراهانی، عزت الله شاه منصوری، زینب مندعلی زاده* صفحات 147-170

    این پژوهش با هدف تحلیل و اولویت بندی موانع حضور زنان به عنوان تماشاگر در استادیوم های ورزشی فوتبال در ایران انجام شد.روش پژوهش کیفی بود و از رویکرد دلفی استفاده شد.دربخش کیفی مشارکت کنندگان در پنل دلفی بررسی شدند. در بخش پنل دلفی 23 نفر در دور اول و 16 نفر در دورهای دوم و سوم در پژوهش مشارکت کردند که از این تعداد، نه نفر استاد دانشگاه، هفت نفر روحانی و هفت نفر کارکنان نیروی انتظامی بودند. روش نمونه گیری هدفمند بود. پس از جمع آوری داده های حاصل از رویکرد دلفی، برای اولویت بندی موانع از پرسش نامه تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد. براساس توافق خبرگان، مولفه های سیاسی، امنیتی، فرهنگی-اجتماعی، زیر ساختی و مدیریتی ازجمله موانع حضور زنان در استادیوم های ورزشی بودند. موانع سیاسی با میانگین وزن 525/0 در بالاترین اولویت و سپس موانع مدیریتی با میانگین وزن 249/0، موانع فرهنگی-اجتماعی با میانگین وزن 104/0، موانع زیرساختی با میانگین وزن 086/0 و موانع امنیتی با میانگین وزن 035/0، به ترتیب در اولویت های بعد قرار گرفتند.به نظر می رسد حتی مسایل زنان در حوزه ورزش نیز سیاست زده است که این امر ورزش را در تقابل با تربیت بدنی قرار می دهد و با توجه به اینکه ورزش ازجمله موضوعاتی است که هم می تواند یک فرصت و هم یک تهدید تلقی شود، بهتر است که آن را از امور سیاسی جدا کرد؛ زیرا، سلامت جامعه شهری و شهروندان درگرو پرداختن به ورزش در محیطی ایمن است.

    کلیدواژگان: موانع، استادیوم فوتبال، حضور زنان
  • سید محمدحسین رضوی*، محمدرضا برومند، عادله عظیمی دلارستاقی صفحات 171-190

    پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت امید به اشتغال دانشجویان و دانش آموختگان رشته تحصیلی تربیت بدنی و علوم ورزشی انجام شد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی- پیمایشی بود که همه دانشجویان و دانش آموختگان رشته تحصیلی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های دولتی شهر تهران جامعه آماری آن را تشکیل دادند. براساس جدول تعیین حجم نمونه آماری کرجسی و مورگان (1970)، بیشترین تعداد نمونه به میزان 384 نفر ملاک قرار گرفت و درنهایت 350 پرسش نامه غیرمخدوش به دست آمد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه «امید به اشتغال» (قریشی راد، 2008) استفاده شد که پایایی آن توسط سازنده پرسش نامه 83/0 گزارش شد؛ با این حال، به منظور تایید روایی سازه، از تحلیل عاملی تاییدی از طریق نرم افزار آماری لیزرل استفاده شد و برای بررسی وضعیت هریک از شاخص های اصلی سازه از آزمون تی تک گروهی با کمک نرم افزار آماری اس.پی.اس.اس. بهره گرفته شد. نتایج پژوهش نشان داد که به طورکلی وضعیت امید به اشتغال دانشجویان و دانش آموختگان رشته تحصیلی تربیت بدنی و علوم ورزشی کشور در تمامی ابعاد موردبررسی به طور معناداری در وضعیت پایین تر از حد مطلوب قرار داشت. این در حالی است که امید ناچیز به یافتن شغل پس از اتمام دوره تحصیل می تواند به نارضایتی، احساس بیهودگی، پدیده فرار مغزها و مهاجرت های درخور تامل در جوانان تحصیلکرده دانشگاهی منجر شود؛ ازاین رو، تقویت شاخص امید به اشتغال یکی از مولفه هایی است که می تواند نقشی بسیار موثری در مهارت ها و دستیابی به نتایج مسیر شغلی ایفا کند.

    کلیدواژگان: امید به اشتغال، دانشجویان، دانش آموختگان، تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • طاهره ندایی*، زهرا یزدانی، عفت گلپر رابوکی صفحات 191-216

    پژوهش حاضر با هدف ایجاد یک سیستم توصیه گر ارزیاب برای تعیین میزان رضایتمندی ورزشکاران از خدمات بیمه ای با استفاده از تکنیک داده کاوی انجام شد. روش پژوهش، توصیفی و از نوع پیمایشی بود که به لحاظ هدف، کاربردی و از حیث روش جمع آوری اطلاعات، میدانی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر ورزشکارانی بودند که به صورت منظم در رشته های گوناگون ورزشی در سال 1397 به ورزش می پرداختند که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان (1970) 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه پژوهشگرساخته بود که روایی آن به تایید 12 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی و بیمه رسید و پایایی آن 86/0 = α به دست آمد. از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف برای بررسی چگونگی توزیع داده ها و از قواعد انجمنی و الگوریتم اپریوری برای طبقه بندی و خوشه بندی الگوریتم استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده های پژوهش با استفاده از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس. نسخه 23 و وکا نسخه 2.9.3 انجام گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که بیشترین آسیب دیدگی در بین ورزشکاران در اندام فوقانی و از نوع دررفتگی بود. همچنین، میزان آسیب دیدگی در رشته های تیمی بیشتر بود. نتایج مربوط به رضایتمندی و میزان سهولت از بازپرداخت خسارات به ورزشکاران بیمه شده نشان داد که ورزشکاران رضایت متوسط از خدمات بیمه ورزشی داشتند. همچنین، تضمین، مهم ترین مولفهو پاسخ گویی، کم اهمیت ترین مولفه در بهبود رضایتمندی ورزشکاران از خدمات بیمه بود. نتایج پژوهش بیانگر این است که تعداد مراجعه ورزشکاران برای استفاده از بیمه ورزشی نقش مهمی در رضایتمندی ورزشکاران از خدمات بیمه فدراسیون پزشکی ورزشی دارد.

    کلیدواژگان: خدمات بیمه ورزشی، تضمین، پاسخ گویی، الگوریتم اپریوری
  • رسول نوروزی سیدحسینی* صفحات 217-240

    اپیدمی ها تغییرات رفتاری و اجتماعی زیادی را در تمامی عرصه ها به وجود می آورند، ورزش نیز از این قاعده مستثنا نیست. این پژوهش با هدف درک تجربه زیسته ورزشکاران حرفه ای ایرانی از پاندمی کوید-19 انجام شد که از طریق روش پژوهش کیفی و با استفاده از استراتژی پدیدارشناسی انجام شد. با استفاده از نمونه گیری هدفمند 19 ورزشکار حرفه ای ایرانی به عنوان مشارکت کننده انتخاب شدند و از طریق مصاحبه های عمیق و بدون ساختار داده ها جمع آوری شدند. با استفاده از رویکرد هفت مرحله ای دیکلمن و همکاران (1989) داده ها تجزیه وتحلیل شدند. براساس تجزیه وتحلیل انجام شده، پنج دسته معانی برای تجربه زیسته ورزشکاران حرفه ای ایرانی از پاندمی کوید-19 شناسایی شد که عبارت اند از: الف- درهم ریختگی خلقیات و عادات شخصی، ب- تغییر سبک زندگی، ج- بازنگری شیوه طی کردن مسیر شغلی، د- فرصت یابی برای کنشگری و ه- بازتعریف کارکرد اجتماعی و اقتصادی. این معانی تجربه شده در زیست جهان های ورزشکاران حرفه ای ایرانی در فضای پاندمی کوید-19، برساخت هایی از کنش اجتماعی شان هستند که در صورت تحلیل صحیح، مدنظر قراردادن و به کارگیری آن ها می توان شاهد مدیریت بهتری در ورزش حرفه ای کشور در وضعیت وجود اپیدمی ها بود.

    کلیدواژگان: اپیدمی، تجربه زیسته، کارکرد اجتماعی، کرونا، ورزشکاران حرفه ای
  • محمد کشتی دار*، مهدی طالب پور، مسعود دارابی، احمد نظری ترشیزی صفحات 241-264

    امروزه تولید، توزیع و مصرف کالاهای مقلد و جعلی در ورزش یکی از روندهای جهانی است که به صورت هشداردهنده‏ای درحال افزایش است و به صنعتی درآمدزا تبدیل شده است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی الگوهای ذهنی خبرگان درباره مصرف‏ کنندگان برندهای مقلد و جعلی محصولات ورزشی انجام شد. روش پژوهش از نظر پارادایم، تفسیری و از حیث روش شناسی، کیو بود و همچنین به لحاظ قطعیت داده‏ ها، آمیخته اکتشافی (کیفی-کمی) بود. متخصصان بازاریابی ورزشی، اساتید دانشگاهی رشته مدیریت و بازاریابی ورزشی و فروشندگان کالاهای ورزشی به تعداد 25 نفر، جامعه آماری این پژوهش را تشکیل دادند که به روش هدفمند انتخاب شدند. از بین مصاحبه‏ های عمیق با خبرگان و پیشینه پژوهش، مجموعه عبارات کیو در 29 عبارت شناسایی و تایید شد. روایی صوری و محتوایی عبارات و نمودار کیو به تایید خبرگان رسید. با تحلیل عوامل کیو شش الگوی ذهنی خبرگان شامل قیمت‏ گرایان، خدمات‏ گرایان، ظاهرگرایان، ارزش ‏گرایان، تجربه ‏گرایان و چالش‏ گرایان، شناسایی، اولویت‏ بندی و تفسیر شد. درنهایت، درباره الگوهای شناسایی شده بحث شد و تولید محصولات اصلی با کیفیت و قیمت مناسب و همچنین طراحی حرفه ‏ای در سایه حمایت دستگاه های اجرایی، به عنوان پیشنهادهای کاربردی برای برون رفت از آسیب‏ هایی که برندهای مقلد و جعلی بر بازار داخلی وارد می‏ کنند، ارایه شدند.

    کلیدواژگان: الگوهای ذهنی، خبرگان، برند مقلد و جعلی، محصولات ورزشی، روش‏ شناسی کیو
  • آیه ریزوندی*، محمدصادق افروزه، محمد جلیلوند صفحات 265-288

    درحال حاضر، دنیا با بحرانی بسیاری جدی تر از بحران های گذشته روبه رو شده است. بحران کوید-19 به بسیاری از مشاغل و صنایع آسیب های جدی وارد کرده است. کسب وکارهای ورزشی نیز ازجمله مشاغلی هستند که به شدت تحت تاثیر بحران کنونی قرار گرفته اند؛ ازاین رو، این پژوهش با هدف شناسایی چالش های پیش روی کسب وکارهای ورزشی انجام شده است. از حیث روش شناسی، این پژوهش در زمره مطالعات کیفی است و هدف آن کاربردی است. جامعه این پژوهش صاحبان کسب وکارهای ورزشی بودند. داده های پژوهش با استفاده از تحلیل مضمون ارزیابی شدند. نتایج مربوط به چالش ها به دو حوزه ساختاری و کسب وکاری طبقه بندی شدند که سطح ساختاری دارای دو شاخه فرعی کلان و خرد بود. بخش چالش های کسب وکار نیز شامل دو شاخه فرعی زیرساختی و منابع انسانی بود. شرکت کنندگان در پژوهش نیز راهکارهایی متناسب با این چالش ها ارایه کردند. همچنین، راهکارهایی به منظور ترمیم اقتصادی در دوران پساکرونا شامل راهکارهای سیاسی، ساختاری و اقتصادی شناسایی شد. در انتها به متولیان ورزش پیشنهاد می شود با مدنظر قراردادن چالش های شناسایی شده هرچه سریع تر به برنامه ریزی برای صاحبان کسب وکارهای ورزشی بپردازند تا از تعطیلی و ورشکستگی بخش عمده ای از فعالان در حوزه ورزش پیشگیری کنند و همچنین با حمایت دولت از کسب وکارهای ورزشی به هدایت سرمایه گذاران جدید، اجازه رشد قیمت خدمات ورزشی و اصلاح قوانین خصوصی سازی در شرایط ویژه کنونی پرداخته شود.

    کلیدواژگان: کوید-19، کسب وکارهای ورزشی، برنامه ریزی اضطراری، چالش ها، تحلیل مضمون
|
  • Reza Sepahvand, Mohsen Aref Nezhad *, Fariborz Fathi Chegeni, Masood Sepahvand Pages 17-32

    Today’s the Internet has become an integral part of the organization and has led to increased productivity and improved communication. Meanwhile, something that has become a concern for the managers of organizations and become their main concern, staff's Personal use of the Internet is referred to as cyberloafing. This research investigates the effect of passive leadership on staff cyberloafing with the role of mediating of workplace ostracism in Department of Sports and Youth of Lorestan Province. The research is a descriptive correlation in terms of its purpose and in terms of research type. The statistical population of the study consisted of all employees of the department of Sports and Youth of the Province, numbering 158 people. Due to the limited number of communities, the total number method has been used. In order to measure the variables of the research, standard questionnaire was used. Validity and reliability of the questionnaire were confirmed by using the content validity and AVE validity method (passive leadership, 0.804, workplace ostracism, 0.836, Cyberlofing 0.819) and Cronbach's alpha (passive leadership, 0.811, workplace ostracism, 0/863, Cyberlofing 0.752). For data analysis, structural equation modeling and PLS software have been used. The results of the research show that passive leadership is both directly and through workplace ostracism as the main cause of the cyberlofing of employees and exacerbate this misconduct.

    Keywords: Laissez-Faire Leadership, Internet Abuse, Management-By Exceptions, Ostracism Employee
  • Hamid Roodbari, Najaf Aghaei * Pages 33-58

    Today, it's important to select coaches and athletes for national teams so that the success of the national teams depends on the performance of these people. As a result, this study aimed to develop indicators for the selection of coaches and athletes of the national team of weightlifting and the degree of importance of each of these indicators. The statistical population of the study was knowledgeable individuals in the field of weightlifting and the statistical sample was divided into two sections, which were compiled in the section for the development of indicators for reaching theoretical saturation with 20 knowledgeable interviewers and indicators. In the section on determining the importance of indicators, the indexes were compiled by a questionnaire to 70 people who were informed about weightlifting to determine the importance of these indicators. The tool was also divided into two sections: (a) Interviews with individuals through the 360 degree technique and a library study for compiling indicators that was semi-structured. B) In the survey section, the indexes were compiled by questionnaires. The TOPSIS method was used to analyze the data and prioritize the identified items. The results of the research show that the indicators of the selection of educators in order of importance were individual characteristics, management characteristics, technical and tactical characteristics, social characteristics, personality traits and communication and motivational characteristics. In the athletes' section, individual characteristics, technical and tactical characteristics, personality traits, managerial characteristics, communication and motivational characteristics, and social characteristics were most important, respectively. As a result, the Weightlifting Federation is recommended to focus on the selection of coaches and athletes.

    Keywords: 360 degree technique, Performance Evaluation, weightlifting, selection index
  • Maryam Karimi, Sedighe Heydari Nejhad *, Yadollah Mehrali Zadeh Pages 59-84

    Today the main goal of any organization is to achieve knowledge management and human resource development .Therefore, in today's competitive environment, the need for its managerial frameworks, especially in the field of succession, is felt more than ever. The purpose of this study was to design a model of succession management based on knowledge management in the Ministry of Sport which was carried out with qualitative research method with fundamental exploratory nature. The research data were collected through a snowball sampling method based on deep and semi-structured interviews with 21 academic experts and individuals with managerial experiences in the Ministry of Sport. Based on Grounded theory and with classical approach, data was coded and analyzed and finally the model was designed based on the classic approach of Glaser (1992). The results showed that for implementation of Succeeding knowledge for initial context, a set of requirements, including culture, support and commitment of senior managers, transparency in affairs of management of human resources,legal requirements, economic support, technology development and establishment of a meritocracy system is required; In addition, the necessary executive measures were classified in7stages, respectively, including Establishment of knowledge management system, identification of incentives, the determination of succession committee, the identification of key posts, the determination of the entering of individuals to the succession plan, assessment and selection of candidates, and enablers of candidates. Finally, it was determined that modeling could be used to determine the indicators for the establishment of a knowledge succession system in Ministry of Sports and Youth.

    Keywords: Ministry of Sport, Youth, succession management, Knowledge Management, Grounded Theory
  • Javad Taherzadeh Nooshabadi *, Rasool Nazari, Jamshid Hemmati Pages 85-108

    The purpose of this study was to present a sport for all development model in Islamic Azad University that was carried out using systematic theory of foundation data theory. The participants in the present study were experts and clear-sighted persons in the field of sport for all, working in physical education and sports sciences faculties. Twenty of them were selected as theoretical sampling for deep and exploratory interviews and interviews continued until theoretical saturation stage. The credibility of the findings was determined by the members matching methods, peer reviews and trial interviews. For data analysis, open, axial and selective coding was used. The results indicate that 450 initial conceptual propositions with 14 categories and 38 meanings in the form of six dimensions of the paradigmatic model including: causal factors (1 categories); the main phenomenon (increase participation of students, staffs and faculty members); strategy (2 category); the underlying features (5 categories); environmental conditions (4 categories); outcomes (1 category) were identified. The results of the research model showed improvement in attitude and awareness, increasing motivation and interest and increasing vitality and happiness can attract the participation of students, staff and faculty members in university sport for all activities. Therefore, it is essential for the development of sport for all and increasing the participation of individuals, sport for all development policies based on the model in the Islamic Azad University.

    Keywords: Participation, Foundation Data Theory, Sport for all
  • Mehdy Rasooli *, Ameneh Bayat Pages 109-128

    Nowadays it’s the aim of many organizations and industries, especially service base organizations, to build a strong brand. The aim of this study was to determine the sport sciences institute's brand personality through architypes. The study method was qualitative and applying. It was a grounded study base on implementation. The statistic population of the study was includes all experts who were aware of sport sciences institute and its affairs. The study samples were 51 people. This group was consist of 18 faculty member, 13 SSRI staff, 5 students and 15 faculty members of other universities who were a scientific group member of SSRI. Data was gathered through semi structural interviews objectively. Interviews were analyzed with content analysis method. In the first level of coding 138 codes was found and in the second level 9 concepts designed which included physical resources, innovation, financial resources, human resources, digital environment, public relation, organization identity, external factors and management. Eventually, these 9 concepts affect brand personality through3 categories of 1. Experience, attribute and organization identity, 2. In control and out of control, 3. Direct and indirect. Also, current brand personality of sport sciences institute was found to be “seeker” and suitable brand personality of football league organization was “creator”. Identifying now and suitable brand personality helps developing future visions of the organization. Also, sources of brand personality perceptions can help developing marketing strategies.

    Keywords: brand personality, Architypes, brand associations, Branding, sport sciences institute
  • Shabnam Abedian Dehaghani, Salahodin Naghshbandi *, Ali Mohammad Safania Pages 129-146

    The purpose of this study was to determine the effect of occupational safety and political behaviors on organizational pessimism and Prestige in sports federations. The statistical population of the study was all staff of the selected federations. Sampling method was purposive sampling. The selection of federations was based on their medal potential in the Olympic and Asian Games, with 181 people selected as Morgan's table. It is worth noting that this research is descriptive and is a type of correlation study. Data were collected from four organizational pessimistic questionnaires (1998), Mill's and Asfour organization (1992), political behavior of Naghshbandi and Mirani (2018), Nissi et al (2000). The factual and content validity of the research tools was confirmed by a group of professors. Cronbach's alpha coefficient was also used for instrument reliability. SPSS and Smart-PLS software were used to analyze the data. The results showed that direct effect in the research model of the effect of political behaviors on organizational dignity, job security effect on organizational dignity and organizational pessimism was significant. However, the effect of political behaviors on organizational pessimism and the effect of organizational pessimism on organizational dignity is irrelevant, as well as the indirect effect of the research on the effect of political behaviors and job security through organizational pessimism on organizational dignity. It can be said that the managers will be more transparent with the staff and decrease their political behavior; as a result, the organizational prestige of the selected sports federations will be increased.

    Keywords: Job security, pessimism, organizational prestige, political behaviors, sports federations
  • Akram Farahani, Ezatollah Shah Mansouri, Zeinab Mondalizadeh * Pages 147-170

    The purpose of the research is to analyze and prioritize the barriers of presence of women as the spectators in sports stadiums in the field of football.The research method was qualitative and the Delphi approach was used. The qualitative section included collaborators in the Delphi panel. In the Delphi panel, 23 people in the first round and 16 in the second and third rounds participated in the research, of which 9 were university professors, 7 clerics, and 7 police personnel. Purposeful sampling method was used. After collecting the data from the Delphi approach, a hierarchical analysis questionnaire was used to prioritize the barriers. Based on the agreement of experts, political, security, cultural-social, infrastructure and management components were among the obstacles for the presence of women in sports complexes. Political barriers with an average weight of 0.525 had the highest priority and then management barriers with an average weight of 0.249, socio-cultural barriers with an average weight of 0.104 infrastructure barriers with an average weight of 0.886 and security barriers with an average weight of 0.035 arranged. It seems that even women's issues in the field of sport have been politically motivated, which places sport in opposition to education, and given that sport is a topic that can be considered an opportunity and a threat, it is better to separate it from political affairs, because the health of the urban community and citizens is about to engage in sport in a safe environment.

    Keywords: Obstacles, football stadiums, women's presence
  • Seyed Mohammad Hosein Razavi *, Mohammad Reza Boroumand, Adeleh Azimi Delarestaghi Pages 171-190

    The purpose of this study was studying the hope status for employment of students and graduates in physical education and sport sciences. This research was applied in terms of applied and descriptive-survey method. The statistical population consisted of all students and graduates of physical education and sport sciences in Tehran's public universities. According to the Krejcie & Morgan (1970). The highest number of samples was 384 cases, and finally, 350 unconfirmed questionnaires were obtained. To collect the data, Querishi Rad'S hope for Employment Questionnaire (2008) was used. The reliability of the questionnaire was 0.83. However, in order to confirm the construct validity, a confirmatory factor analysis using the statistical software "Laserl" was used. Finally, to investigate the status of each of the components and main structural variables, a single group t test was used with the help of the statistical software "SPSS". The results of the research showed that in general, the status of job-hope for students and graduates of physical education and sport sciences in all aspects was significantly lower than the optimal level. Meanwhile, little hope of finding a post-graduate career can lead to dissatisfaction, feelings of frivolity, the phenomenon of brain drain and migratory emigration in educated young people in the university. Hence, strengthening job expectation index is one of the components that can play a very effective role in the skills and achieve the results of the career path.

    Keywords: Hope for Employment, Students, Graduates, Physical Education, Sport Sciences
  • Tahereh Nedaee *, Zahra Yazdani, Effat Golpar Raboky Pages 191-216

    The purpose of the present study was to Establishing an assessment recommender system to measure athletes' satisfaction with insurance services using Data Mining techniques. The method of this research is descriptive and is of survey type which is objective and applied in terms of collecting field information. The statistical population of the present study was athletes who regularly participated in sports in different sports in 2018, using Morgan and krejcie table 384 as a sample. The data collection tool was a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed by 12 Sport management andinsurance specialists and its reliability was α = 0.86. The Kolmogorov-Smirnov test was used to normalize the data and Association Rules and apriori algorithm for classification and clustering of the algorithm. Data analysis was performed using SPSS version 23 and WEKA version 3.9.2. The findings showed that the most common injuries among athletes were upper limbs and dislocation. There is also a higher rate of injury in team disciplines. Results of satisfaction and ease of reimbursement of damages to insured athletes showed that athletes had moderate satisfaction with sports insurance services. as well as ensuring the most important component and accountability was the least important component in improving the satisfaction of athletes from insurance services. The results indicate that the number of athletes referring to the use of sports insurance plays an important role in the satisfaction of athletes with the services of the Sports Medical Federation.

    Keywords: Sports insurance services, assurance, Accountability, apriori algorithm
  • Rasool Norouzi Seyed Hossini * Pages 217-240

    Epidemics create a lot of social and behavioral changes in all areas, Sport is no exception. The aim of this study is Understanding Lived Experience of Iranian Professional Athletes from COVID-19 pandemic. The research was carried out by the qualitative method and through a phenomenological approach. The participants were 19 Iranian Professional Athletes that were selected from the purposeful sampling. Through deep and unstructured interviews, data were collected. data were analyzed by using the seven-step Diekelman et al`s (1989) approach. According to the data analysis, five categories of meanings were identified about the Lived Experience of Iranian Professional Athletes from the COVID-19 pandemic. They are: a) Mood swings and changes in personal habits, b) Change in lifestyle, c) revision in career, d) find Opportunities for activism, e) redefining the Social-economical functions. These concepts of experience in the life-world of Iranian Professional Athletes from COVID-19 pandemic are Constitutions of their social action. In the case of proper analysis and application, they can be helpful in better managing Professional sport in Epidemics situations.

    Keywords: Epidemic, Corona, Lived Experience, Professional Athletes, Social function
  • Mohammad Kashtidar *, Mahdi Talebpour, Masoud Darabi, Ahmad Nazari Torshizi Pages 241-264

    Today, the production, distribution, and consumption of mimicry and fake goods in sport are one of the global trends that are growing alarmingly and have become an income-generating industry. The purpose of the present study was to identify the mental patterns of experts about consumers of mimicry and fake brands of sports products. The research method was an interpretative paradigm, and in terms of data certainty, it is a combination of exploratory (qualitative-quantitative) approach and also it’s Q-methodology.The statistical population of this study consisted of sports marketing specialists, university professors of sports management and marketing, and sport goods retailers, who were selected by the purposeful method. Among the deep interviews with the experts and the research project, the set of Q's phrases was identified and endorsed in 29 phrases. Visual and conceptual narrative Q phrases and charts confirmed by the experts. By analyzing the factors, six mental patterns: price-orientation, service-oriented, figurative, value-oriented, empiricist, and challenges from experts were identified and interpreted. Finally, around the identified patterns discussed and the production of the main products with good quality and reasonable prices, as well as professional design in the shadow of the support of the operating system, as suggestions for the removal of the damages that mimicry and fake brands on the domestic market Are being introduced.

    Keywords: Mental Patterns, Experts, Mimicry, Fake Brands, Sports Products, Q-methodology
  • Aye Rizvandi *, Mohammad Sadegh Afroozeh, Mohammad Jalilvand Pages 265-288

    The world is currently facing a much more serious crisis than in the past. COVID-19's crisis has seriously damaged many jobs and industries. Sports businesses are also among the most severely affected by the current crisis. Therefore, the aim of this study was to identify the challenges facing sports businesses. Methodologically, this research is qualitative research and its purpose is practical. The research population includes sports business owners. The results of the challenges were classified into two areas: structural and business. The structural level had two sub-branches, macro and micro. In the business challenges section, two sub-branches were infrastructure and human resources. Also, the solutions were presented by the research audience. Strategies for economic recovery in the post-Corona period were also identified, including political, structural, and economic solutions. Finally, sports authorities are encouraged to plan for business owners as soon as possible, taking into account the identified challenges, in order to prevent the closure and bankruptcy of most sports activists. Also, with the support of the government for sports businesses, to guide new investors, allow the growth of the price of sports services and amend the privatization laws in the current special circumstances.

    Keywords: COVID-19, Sports Business, Emergency Planning, Challenges, Thematic Analysis Method