فهرست مطالب

نشریه اقتصاد و بانکداری اسلامی
پیاپی 32 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/04
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مصطفی کاظمی نجف آبادی*، سید رضا حسینی صفحات 7-30

    یکی از تمایزات مهم الگوی تامین اجتماعی اسلامی با الگوهای متعارف، نقش بسیار سازنده و اساسی تکافل اجتماعی و مشارکت های داوطلبانه مردمی است. احیای این بخش متناسب با نیازهای روز و پیشرفت های صورت گرفته در عرصه فناوری اطلاعات مستلزم کارهای پژوهشی و فرهنگی از سوی مراجع و نهادهای تاثیر گذار اجتماعی است. در نگرش اسلامی، فقر علاوه بر اینکه وسیله ای برای آزمایش و ترقی معنوی فقرا است، همچنین دستمایه ای برای امتحان اغنیا، تطهیر اموال آنان و ارتقای روح انسانی آنها نیز می باشد. در صورت یافتن راه حلی خردمندانه و آسان برای ارتباط دادن این دو گروه، می توان موجبات رشد معنوی و انسانی و مادی جامعه اسلامی را فراهم نمود و  از جامعه اسلامی در مقابل آسیب های اجتماعی محافظت نمود. بدیهی است تحقق چنین امر مهمی نیازمند انجام چندین طرح تحقیقاتی است که برخی از آنها از نوع تحقیقات فنی است. این مقاله به منظور تسهیل بخشی در حوزه خیرخواهی و برقراری ارتباط آسان، مستقیم، مطمین و آبرومندانه فقرای جامعه، با اغنیا، در صدد یافتن بایسته ها و الزمات تسهیل گری در حوزه خیرخواهی است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که می توان با لحاظ رعایت بایسته های طراحی سامانه ملی تکافل اجتماعی، به لحاظ اهدف، ساختارها و تشکیلات، ورودی ها، روش ها، فرآیندها و اجرا، علاوه بر رونق بخشی به حوزه تکافل اجتماعی سرعت انجام خیرخواهی را در جامعه تضمین نمود. روش تحقیق در این مقاله تحلیلی توصیفی و گردآوری اطلاعات به روش کتابخانه ای است اگرچه از بارش فکری متخصصین امر با استفاده  از روش مصاحبه نیز بهره مند شده است.

    کلیدواژگان: تکافل اجتماعی، تسهیل گری، آسیب های اجتماعی، سامانه ملی
  • هدی جعفری*، علی اکبر ایزدی فرد، محمد محسنی دهکلانی صفحات 31-51

    امروزه یکی از منابع مهم درآمدی دولت ها، مالیات است. علاوه بر اینکه بخش عمده ای از هزینه ها را تامین می کند، به عنوان ابزار مناسب مالی برای کنترل اقتصاد نیز به کار می رود. براساس آموزه های اسلامی و آنچه از آیات و روایات به دست می آید، فرار از پرداخت مالیات های اولیه یا ثابت، حرام دانسته شده و صراحتا افرادی که از پرداخت آن امتناع می کنند، خاطی و متجری از حکم ثابت الهی محسوب می شوند.در همین راستا، آنچه می بایست مورد بررسی قرار گیرد آن است که باتوجه به آموزه های اسلامی، حکم فرار از پرداخت مالیات های حکومتی چیست؟ از سویی دیگر باتوجه به احکام اسلامی، آن دسته از افرادی که با توسل به خلاهای قانونی مالیات خود را نمی پردازند و از پرداخت آن اجتناب می کنند نیز مشمول حکم فرار مالیاتی می شوند؟ یا اینکه فرار از مالیات با اجتناب از پرداخت آن متفاوت بوده و حکم فرار بر اجتناب قابل حمل نیست؟روش تحقیق در این پژوهش مراجعه به اقوال فقهاء و منابع فقهی و نیز مراجعه به قوانین موضوعه است. باتوجه به بررسی های انجام شده، فرار مالیاتی که به صورت اختفاء، تقلب و تخلف از قانون همراه با قصد نامشروع و اضرار به دیگران و جامعه اسلامی است، به لحاظ فقهی و حقوقی، حرام بوده و جرم محسوب می شود، به این مساله نیز پرداخته می شود که، فرار مالیاتی غیر از اجتناب مالیاتی است و علاوه بر مالیات های اولیه، شامل مالیات های حکومتی نیز می شود.

    کلیدواژگان: مالیات اسلامی، مالیات حکومتی، فرار مالیاتی، اجتناب مالیاتی
  • زهرا خیری دوست لنگرودی*، فرشاد مومنی، امیر خادم علیزاده صفحات 53-77

    فهم فرآیند تحول اقتصادی مستلزم ارایه تحلیل های جامع و واقع گرایانه در خصوص پدیده های اقتصادی و در نظر داشتن پیچیدگی های رفتار انسان و جامعه انسانی، یعنی فهم نهادها است. در این راستا مقاله حاضر با روشی اسنادی و با رویکردی تطبیقی به مقایسه دو مکتب نیوکلاسیک و نهادی جدید در فهم و مدل سازی یکی از این پیچیدگی ها، یعنی نهادهای غیررسمی (فرهنگ) می پردازد. دیونگ (1390) معتقد است فرهنگ در اقتصاد نیوکلاسیک به عنوان منبعی برای ترجیحات یا محدودیت ها مدل سازی شده است که از آن به عنوان مدل نیوکلاسیکی فرهنگ یاد می شود. وی معتقد است نهادگرایان فرهنگ را به مثابه محدودیت ها لحاظ کرده اند. مقاله حاضر بارد نظر دیونگ اشکالات روش شناختی چون برون زا بودن ترجیحات و فرض عقلانیت کامل را به مدل نیوکلاسیکی فرهنگ وارد می کند. همچنین این مقاله با مطالعه دیدگاه های نهادگرایان جدید و استخراج دیدگاه آنها در ارتباط فرهنگ و اقتصاد، اولا به تفکیک مطالعات در سطوح خرد و توسعه می پردازد، در ثانی با استخراج مباحث مربوط به فرهنگ از دیدگاه های داگلاس نورث مدلی مفهومی برای آن ارایه می کند، در ثالث اثبات می کند که علی رغم تمایزات ظاهری، می توان رویکرد واحدی میان پیروان مکتب نهادگرای جدید مشاهده نمود و درنهایت نقاط قوت مکتب نهادی جدید را در حل مشکلات مدل نیوکلاسیکی و فهم بهتر تحولات اقتصادی بیان می کند. همچنین این مقاله به مقایسه دو مکتب می پردازد. مهم ترین تفاوت آن است که فرهنگ در اقتصاد نیوکلاسیک یک عامل برون زاست ولی در اقتصاد نهادی با عنوان نهادهای غیررسمی وارد تحلیل ها می شود  و لذا نقطه قوتی در ارایه تحلیل های بهتر است. در پایان دلالت های سیاست گذاری این دو رویکرد بیان می شود.

    کلیدواژگان: فرهنگ، نهادهای غیررسمی، مکتب نئوکلاسیک، مکتب نهادی جدید، تحولات اقتصادی، توسعه اقتصادی، داگلاس نورث
  • سید احمد میرهاشمی اسفهلان*، منصور پهلوان صفحات 79-90

    آگاهی از محصولات و خدمات مالی اسلامی با درک صحیح از گزینه های تجاری موجود، محتوای محصولات ونیز عملکرد این محصولات ارتباط مستقیم دارد. این آشنایی با دسترسی به محصولات و خدمات به طور مستقیم یا مطالعه منابع موجود در مورد آن به دست می آید. در زمینه خدمات مالی اسلامی ،ضرورت تدوین کتب دانشگا هی ،به دلیل نیاز به آشنایی بیشتر مخاطبین با انواع خدمات مالی منطبق بر ضوابط شریعت است که بهتر است در حد امکان به صورت مقایسه ساختار نظام پولی ومالی در سطح بین الملل ،تفاوتها وتشابهات ونیز چالش های به کار گیری و گسترش ابزارهای مالی اسلامی صورت گیرد.برای این کار لازم است به جای گزارشگری محض،مثالهایی از مسایل موجود از جمله شبهات ربا در سطح کارشناسی مطرح گردد.در این مقاله به نقد وبررسی کتاب "خدمات مالی اسلامی ؛اثرمحمد عبید الله" ترجمه محمد واعظ برزانی , حامد طاهری پرداخته می شود که توسط سازمان سمت برای دانشجویان رشته اقتصاد در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان منبع درس «موضوعات انتخابی در اقتصاد اسلامی» و به عنوان کمک درسی برای «مالیه بین الملل و پول و بانکداری» در نظر گرفته شده است.

    کلیدواژگان: خدمات مالی، بانکداری اسلامی، بازار سرمایه، بازار پول، عقود
  • روح الله عبادی*، مهدی جعفری صفحات 91-122

    مطالعه رفتارهای اقتصادی به ویژه در اقتصاد اسلامی از مباحث مهم اقتصادی است. نظام مالی اسلامی با به رسمیت شناختن و برانگیختن انگیزه های معنوی، رفتارهای اقتصادی را در جهت رفع نیازهای اقتصادی و اجتماعی سامان داده و نهادهای مالی موجود در جامعه، ضمن تعامل با یکدیگر، در یک چارچوب معین، به سمت تحقق اهداف مشخص حرکت می کنند. در نظام پولی- مالی اسلامی راه کارهای جایگزین قرض ربوی که در سیستم سنتی و رایج اصلی ترین راه جهت تلاقی دادن عرضه و تقاضای وجوه است، پیش بینی شده تا سیستم اقتصادی دچار بن بست نگردد. یکی از نهادهای موجود در جوامع اسلامی در راستای تامین مالی قرض الحسنه بوده که نقش اساسی در کاهش فقر و برآوردن نیازهای ضروری مسلمانان دارد. در این تحقیق به روش توصیفی و تحلیل محتوا با استفاده از منابع کتابخانه ای و مطالعات اسنادی، ضمن بیان مفهوم توسعه و تبیین راهبردهای توسعه اقتصادی، رابطه قرض الحسنه با متغیرهای اساسی اقتصاد همچون توزیع درآمد، مصرف، پس انداز بررسی شده است. تحقیق درصدد اثبات این فرضیه است که بین نهاد قرض الحسنه و راهبردهای توزیع مجدد به ویژه راهبرد تامین نیازهای اساسی، رابطه سازگار وجود دارد.

    کلیدواژگان: قرض الحسنه، راهبردهای توسعه، توسعه اقتصادی، اقتصاد اسلامی
  • هادی ربانی عارف*، صادق رزاقی، علیرضا دهقان پور صفحات 123-146

    رفاه و اشرافی گری دو واژه از واژه های نزدیک به هم در حوزه بهره گیری از امکانات مادی هستند. اگر مرز میان این دو مفهوم درست مشخص نشود چه بسا موجب خلط مفاهیم و پیامد های نامطلوب در سبک زندگی می شود. گاهی افراد در این زمینه دچار تفریط می شوند و خود را از نعمت های الهی بی بهره نموده و گاهی عده ای با افراط، مبتلا به روحیه دنیامداری و غفلت از مبدا و معاد می شوند. این مقاله با توضیح متغیرهای تاثیرگذار در مصرف مانند حد کفاف، شان، جایگاه و حد توسعه در زندگی، در صدد بیان فرق رفاه و رفاه زدگی است. اشرافی گری یکی از مصادیق دنیاگرایی است و در دایره اسراف و اتراف قرار دارد. بنا بر آموزه های اسلام، هزینه ها تابع مطلق درآمد نمی باشد، بلکه ضابطه مند و محدود است. بنابرین حد اسراف در جامعه اسلامی تابع رفاه عمومی است و با بالا رفتن سطح رفاه در جامعه افزایش می یابد. با این معیار، توسعه در زندگی به اشرافی گری نمی انجامد.

    کلیدواژگان: قرآن، رفاه، رفاه زدگی، اشرافی گری
  • محمد مشهدی زاده، بهزاد ساعدی* صفحات 147-173

    هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مشارکت مشتری با شبکه های اجتماعی بر چسبندگی مشتری در بین مشتریان بانک صادرات استان اصفهان در تحقیقی به روش توصیفی- همبستگی با جامعه آماری کلیه مشتریان عضو صفحه اینستاگرام و باشگاه مشتریان بانک صادرات استان اصفهان بوده که 385 نفر آنها به عنوان نمونه و به روش تصادفی ساده انتخاب و با پرسش نامه برگرفته شده از مطالعات ژانگ و همکاران (2017) مورد پرسش قرار گرفتند. یافته های پژوهش نشان داد مشارکت آگاهانه بر ارزش عملیاتی تاثیر نمی گذارد ولی بر ارزش لذت بخشی و ارزش اجتماعی تاثیر مثبت می گذارد. اشتیاق مشتری بر ارزش عملیاتی، ارزش لذت بخشی و ارزش اجتماعی تاثیر مثبت می گذارد. تعامل اجتماعی بر ارزش عملیاتی تاثیر مثبت می گذارد اما بر ارزش لذت بخشی و ارزش اجتماعی تاثیر نمی گذارد. مشارکت آگاهانه، اشتیاق مشتری، ارزش عملیاتی، ارزش لذت بخشی و ارزش اجتماعی بر چسبندگی مشتری تاثیر مثبت می گذارد. ولی تعامل اجتماعی بر چسبندگی مشتری تاثیر نمی گذارد. چسبندگی مشتری بر تبلیغ دهانی در بانک صادرات تاثیر مثبت می گذارد. ارزش عملیاتی در تاثیرگذاری مشارکت آگاهانه بر چسبندگی مشتری نقش میانجی ندارد اما در تاثیرگذاری اشتیاق مشتری و تعامل اجتماعی بر چسبندگی مشتری نقش میانجی دارد. نقش میانجی ارزش لذت بخشی در تاثیرگذاری مشارکت آگاهانه، اشتیاق مشتری و تعامل اجتماعی بر چسبندگی مشتری معنادار است. نقش میانجی ارزش اجتماعی در تاثیرگذاری تعامل اجتماعی بر چسبندگی مشتری معنادار نبوده اما در تاثیرگذاری مشارکت آگاهانه و اشتیاق مشتری بر چسبندگی مشتری معنادار است.

    کلیدواژگان: مشارکت مشتری، شبکه های اجتماعی، چسبندگی مشتری، بانک صادرات استان اصفهان
  • سید جلال محمودی، مصطفی ازکیا*، میثم موسائی صفحات 175-209

    چگونگی تعرفه گذاری کالای وارداتی و ارتباط آن با توسعه اقتصادی در ایران پیامدهای اقتصادی گوناگونی به همراه داشته است. این مقاله تحقیقی کیفی با استفاده از روش نظریه بنیانی و تکنیک مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته است که با روش نمونه گیری هدفمند به بررسی پیامدهای اقتصادی تعرفه گذاری کالای وارداتی از دیدگاه کارشناسان گمرک ایران پرداخته است. در این روش با کدگذاری 20 مصاحبه با مشارکت کنندگان اشباع نظری حاصل گردید. براساس نتایج حاصل از تحقیق، استنباط نظری محقق بر این است که شرایط علی ناشی از زمینه های اقتصادی جامعه ایران مانند نوسانات تعرفه ای، تعدد متولیان تجارت و... با مداخله گری عناصری چون زمان مند نبودن حمایت های دولتی و بی توجهی به تجارب سایر کشورها و راهبردها و تعاملات اتخاذ شده مقطعی و منفعلانه، بی توجه به معیار های توسعه اقتصادی به پیامدهای همچون ضدیت با توسعه فساد، دورزدن قانون، افزایش قاچاق، عدم رقابت پذیری کالای ایرانی و... منجر گردیده است.

    کلیدواژگان: تعرفه گمرکی، توسعه اقتصادی، جامعه شناسی اقتصادی، تئوری بنیانی
  • زکیه رحیمی*، جواد هراتی صفحات 211-243

    سودآوری یکی از مهم ترین شاخص های عملکرد بانک ها محسوب می شود. بنابراین مطالعه ی وضعیت سودآوری سیستم بانکی و عوامل موثر بر آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف اصلی مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر عوامل مختلف بر سودآوری بانک های تجاری فعال در سیستم بانکداری ایران طی دوره زمانی 1394- 1388 با استفاده از یک الگوی پانل پویا (GMM)، بر سه شاخص نرخ بازده دارایی (ROA)، نرخ بازده حقوق صاحبان سهام (ROE) و خالص درآمد بهره ای (NIM) است. نتایج کلی الگو های برآوردی بیانگر آن است که متغیر های اهرم مالی و نرخ رشد دارایی تاثیر منفی و معنی دار بر نرخ بازده دارایی و نرخ بازده حقوق صاحبان سهام و تاثیر مثبت بر خالص درآمد بهره ای دارد. متغیر های نرخ رشد تولید ناخالص داخلی، نرخ بهره بین بانکی، شیب منحنی عایدی و شاخص تمرکز صنعت تاثیر مثبت و معنی دار بر نرخ بازده دارایی و نرخ بازده حقوق صاحبان سهام، و تاثیر منفی بر خالص درآمد بهره ای دارند. با این حال، تاثیر شاخص تمرکز صنعت بر نرخ بازده حقوق صاحبان سهام بی معنی است.

    کلیدواژگان: نرخ سود بین بانکی، روش گشتاورهای تعمیم یافته، خالص درآمد بهره ای
|
  • Mostafa Kazemi Najafabadi*, Seyed Reza Hoseini Pages 7-30

    One of the important distinctions of the Islamic Social Security model with conventional patterns is the very constructive and essential role of social inequality and voluntary participation. Revitalizing this sector in line with the needs of the day and advances in information technology requires research and cultural work by influential social authorities and institutions. In the Islamic view, poverty is a tool for the poor to experience and prosper, as well as a testament to the rich, the purification of their possessions and the promotion of their human spirit. Providing a rational and easy solution to connect the two groups can provide the spiritual, human and material growth of the Islamic community and protect the Islamic community against social harm. Obviously, such an important task requires several research projects, some of which are technical research. This article seeks to facilitate the needs and facilities of benevolence in order to facilitate a benevolent part of the community and to facilitate an easy, direct, secure, and decent communication with the poor of the community. The results of the study indicate that in terms of designing the national system of social homophobia, in terms of goals, structures and structures, inputs, methods, processes and implementation, in addition to promoting social homophobia, benevolence can be accelerated in society. Guaranteed. The research method in this paper is a descriptive analysis and data collection by library method although it has also benefited from the intellectual rainfall of the interviewers.

    Keywords: Social inequality, facilitation, social harm, national system
  • Hoda Jafari*, AliAkbar Izadi Fard, Mohammad Mohseni Dehkalany Pages 31-51

    Today, one of the most important sources of government revenue is taxes. in addition to providing a large part of the expenditures, it is also used as a suitable financial tool to control the economy. According to Islamic teachings and what can be deduced from verses and hadiths, evading the payment of primary or fixed taxes is forbidden, and those who refuse to pay them are explicitly transgressors and executors of the fixed divine decree.In this regard, what is being examined is that according to Islamic teachings, what is the ruling on evading the payment of government taxes? On the other hand, according to Islamic law, those people who do not pay their taxes by resorting to legal loopholes and avoid paying them are also subject to the tax evasion order? Or is tax evasion different from tax evasion, and the evasion order is not transferable?The research method in this research was to refer to the sayings of jurists and jurisprudential sources and also to refer to the relevant laws. According to studies, tax evasion, which is in the form of concealment, fraud and violation of the law with illegitimate intent and harm to others and the Islamic community, is jurisprudentially and legally forbidden and is considered a crime. Also, the phenomenon of tax evasion is other than tax avoidance, which in addition to the initial taxes also includes government taxes.

    Keywords: Islamic tax, government tax, tax evasion, tax avoidance
  • Zahra Kheiridoost Langaroodi*, Farshad Momeni, Amir Khademalizadeh Pages 53-77

    Comprehensive and realistic analysis of economic phenomena requires considering the complexities of human behavior and human society. In this context, a better understanding of economic development requires understanding of social and cultural evolution and its complex and mutual effects on economic developments. In this article, two Neoclassical and New Institutional schools were compared in terms of the relation between culture and economics with a comparative approach. The question is: what is the relationship between culture and economics and how this relationship helps to understand economic and cultural developments. In general, the neoclassical school has removed the normative part of the economy in its agenda. Although DJong(2000) tried to introduce culture as a source for preferences or limitations in the Neoclassical model, and limit institutional model to limitations, these view is rejected here. Some methodological problems, such as the assumption of exogenous preferences and complete rationality are recognized. Also in this paper we extract new institutionalists viewpoint on culture and economics, and first separate studies at the micro and development level, secondly provide a model from Douglas Northchr('39')s views on culture, Third, observe a unified approach among the new institutionalists, despite the differences, and ultimately express the strengths of the new institutional school in solving neoclassical model problems and better understanding economic developments. This paper also compares two views. The most important difference is that culture in neoclassical economics is an endogenous factor, but in institutional economics it comes to analysis as informal institutions and is therefore a strong point in providing better analysis. Finally the policy prescriptions of these two approaches are summarized.

    Keywords: Culture, Neoclassical School, New Institution School, Informal Institutions, Economic evolution, Economic Development, Douglas North
  • Seyed Ahmad Mirhashemi*, Maknsoor Pahlevan Pages 79-90

    Awareness of Islamic products and services is directly related to the true understanding of the available trading options, product content and performance of these products. This familiarity with access to products and services is obtained directly or by studying the resources available thereon. In the field of Islamic financial services, the necessity of compilation of college books is due to the need for more familiarity with different types of financial services in accordance with the Sharichr('39')a rules, which is best, as far as possible, comparing the structure of the monetary system and the international level, the differences and similarities and the challenge. To implement and expand Islamic financial instruments. To do this, it is necessary to highlight examples of existing issues, such as bug reports, at the undergraduate level rather than mere reporting.In this article, examining Book review "Islamic Financial services: the effect of Mohammad Ubayd Allah " translated by Mohammad Vaez Barzani, Hamed Taheri is addressed by the Organization for undergraduate students at the masterchr('39')s degree as a source of "elective topics in Islamic economics" and as a tuition for " International finance and money and banking are considered

    Keywords: Financial Services book, Islamic Banking, Capital Market, Money Market, Contracts
  • Rohollah Ebadi*, Mahdi Jafari Pages 91-122

    The most important economic issues, especially in Islamic economics is the study of economic behavior. Islamic financial system with recognition and incentives to stimulate the intellectual, economic behavior in order to regulate the economic and social needs.The Islamic financial system and monetary Usury lending practices that replace the traditional system and the most common way to the intersection of the supply and demand for funds, Expected to have an economic system does not deadlock. Given that Islam emphasizes Gharz alhassana financing methods, particularly in meeting the needs of Muslims is essential In this descriptive-analytical study using the full extent of resources the concept of economic development strategies, Bamtghyrhay Gharz alhassana relationship of the economy, such as income distribution, consumption, savings study. The research seeks to prove the hypothesis that the institution Gharz alhassana  and redistribution strategies, especially strategies for basic needs, there is a consistent relationship.=AR-SA style=chr('39')font-size:14.0pt;font-family:"B Zar";mso-ascii-font-family: "B Zar";mso-hansi-font-family:"B Zar"chr('39')>

    Keywords: gharz alhassana, guidelines of development, economic development, Islamic economy
  • Hadi Rabbaniaref*, Sadegh Razzaghi, Alireza Dehqanpour Pages 123-146

    Prosperity and aristocracy are two closely related words in the realm of material possessions. If the boundary between these two concepts is not properly defined, it will confuse the concepts and the consequences for the lifestyle. Sometimes people get drunk and deprive themselves of divine blessings. Some also become secularist and indifferent to God and resurrection. This article seeks to explain the differences in welfare and prosperity by explaining the variables affecting consumption such as sufficiency, dignity, status and developmental limit in life. Aristocracy is one of the instances of secularism, and it is wasteful. According to the teachings of Islam, spending is not an absolute function of income, it is regulated and limited. Therefore, extravagance in Islamic society is subject to public welfare. The amount of extravagance increases with the rise of welfare in society. By this criterion, development in life does not lead to aristocracy.

    Keywords: Quran, welfare, prosperity, aristocracy
  • Mohammad Mashhadizadeh, Behzad Saedi* Pages 147-173

    This study aimed to investigate the impact of customerchr('39')s engagement by social Network on client stickiness among Isfahan Saderat bankchr('39')s customers carrying out a descriptive-correlational type research whose statistical population consisted of all customers who are members of instagram page and customerschr('39') gym of Isfahan Saderat bank and 385 members were selected as sample and sampling was done by simple random sampling procedure and they were investigated using the questionnaire which was derived from Zhang et al. (2017). Findings of the study showed that consciously participation does not have any impact on operational value, but it has a positive impact on enjoyment value and social value. Customer’s eagerness has a positive impact on operational value, enjoyment value and social interaction. Social interaction has a positive impact on operational value but it does not have any impact on enjoyment value and social value. Consciously engagement, customer’s eagerness, operational value, enjoyment value and social value have a positive impact on customer’s stickiness. But social interaction does not have any effect on customer‘s stickiness. Customer’s stickiness has a positive impact on oral advertisement in Saderat bank. Operational value in effectiveness of consciously engagement does not have an intervening role on Customer stickiness, but it has an intervening role in effectiveness of customer eagerness and social interaction on client eagerness. The intervening role of enjoyment value in the effectiveness of consciously engagement, client eagerness and social interaction on Customer stickiness is meaningful. The intervening role of social value in the effectiveness of social interaction on Customer stickiness is not meaningful but it is meaningful in the effectiveness of consciously participation and customer eagerness on Customer stickiness.

    Keywords: Customer Engagement, Social Networks, Customer Stickiness, Saderat Bank of Isfahan
  • Seyed Jalal Mahmoodi, Mostafa Azkia*, Maysam Musai Pages 175-209

    How to tariff imported goods and its relationship with economic development in Iran has had various economic consequences. this qualitative research essay is based on the grounded theory method  and  using deep semi-structured interview technique,that has been conducted with purposive sampling method to examine the economic consequences of tariffing on imported goods from the perspective of Iranian customs experts. in this method, theoretical saturation was obtained by coding 20 interviews with the participants.Based on the results of the research, the researcherchr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39')))s theoretical inference is, that the causal conditions arising from the economic contexts of Iranian society such as tariff fluctuations, the multiplicity of trade trustees and …with the intervention of elements such as the lack of timely government support and disregard for the experiences of other countries and strategies and interactions adopted cross- sectionally and passively, ignoring the criteria of economic development has led to social consequences such as Official corruption, circumvent the law, increased smuggling, lack of competitiveness of Iranian goods.

    Keywords: Customs Tariff, Economic Development, Economic Consequences, Grounded Theory
  • Zakiyeh Rahimi*, Javad Harati Pages 211-243

    Profitability is one of the most important indicators of bankschr('39') performance. Therefore, studying the state of profitability of the banking system and the factors affecting it is of particular importance. The main purpose of this study was to investigate the effect of various factors on the profitability of active commercial banks in the banking system of Iran during the period of 1384-1388 using a dynamic panel model (GMM), on three indicators of return on equity (ROA), return on equity (ROE) ) and net income income (NIM). The general results of estimated models indicate that financial leverage variables and asset growth rate have a negative and significant effect on the return on asset and return on equity, and has a positive effect on net interest margin. GDP growth rates, Repo, Slope of yield curve and Hirschman Harpindal Index have a positive and significant effect on the return on Asset and return on equity, and have a negative effect on net interest margin. But the impact of the Hirschman Harpindal Index on equity returns is meaningless.

    Keywords: Interbank interest rate, generalized torque method, net interest income