فهرست مطالب

Health and Development Journal
Volume:9 Issue: 2, 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/09/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام اخلاقی پیرپشته، فاطمه گلرخ، حمیدرضا ابراهیمی، علی صالحی سهل آبادی* صفحات 124-136
    مقدمه

    آسیب های اسکلتی-عضلانی مرتبط با کار از جمله بزرگ ترین علل از کارافتادگی کارکنان می باشد؛ بنابراین این مطالعه با هدف ارزیابی شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی در بین کارکنان اداری و خدماتی بیمارستان های منتخب انجام گرفت.

    روش ها:

     این مطالعه از نوع مقطعی بر روی 80 نفر از کارکنان اداری و خدماتی بیمارستان انجام گرفت. شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی با استفاده از پرسشنامه  Body Mapو ارزیابی ارگونومیکی وضعیت پوسچر کاری توسط روش هایREBA  وROSA  انجام گرفت. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS نسخه 25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج: 

    بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی به ترتیب مربوط به زانوها 25/71% و کمر 5/67% بود. نتایج ارزیابی به روش  REBAنشان داد که بیشترین تعداد افراد به ترتیب در سطح ارگونومیک با خطر بالا 60% و سطح ارگونومیک با خطر بسیار بالا 5/22% قرار داشتند. نتایج حاصل از روش ROSA نشان داد بیشترین تعداد افراد در سطح ارگونومیک با خطر بالا (5/77%) بودند. رابطه مستقیم معنا داری بین نمره ROSA و شدت درد در دو ناحیه گردن و زانو مشاهده شد. همچنین رابطه مستقیم معنا داری بین نمره REBA و شدت درد در دو ناحیه کمر و آرنج-ساعد مشاهده شد (05/0<p).

    بحث و نتیجه گیری:

     شیوع بالای اختلالات اسکلتی-عضلانی و سطح بالای ریسک ابتلاء، لزوم انجام اقدامات اصلاحی را در اولویت قرار می دهد. پیشنهاد می گردد برنامه های آموزشی در جهت کاهش شیوع این اختلالات در میان کارکنان اداری و خدماتی بیمارستان ها در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی-عضلانی، روش REBA، روش ROSA، پرسشنامه Body map، کارکنان اداری و خدماتی بیمارستان
  • حسن ملوندی*، مینا سروری کروژده، سمیه عظیمی صفحات 137-151
    مقدمه

    ارزیابی مخاطره سلامتی در انسان به واسطه مصرف ماهی ها به دلیل افزایش غلظت آلاینده ها ضروری است. هدف از تحقیق حاضر تعیین غلظت جیوه در بافت خوراکی ماهیان کپور معمولی و کاراس ساکن در تالاب انزلی و ارزیابی خطر سلامتی بود.

    روش ها:

     این تحقیق مقطعی در سال 1397 انجام شد. 10 نمونه از هر گونه از صیادان محلی خریداری شد. بافت عضله جدا و پس از هضم اسیدی، غلظت جیوه با استفاده از دستگاه کوره گرافیتی اندازه گیری شد. تعیین اختلاف غلظت جیوه بین گونه ها، مقایسه مقادیر جیوه با استانداردهای ملی و بین المللی و همبستگی بین غلظت جیوه با خصوصیات ریخت شناسی به ترتیب با استفاده از آزمون های t مستقل، t تک نمونه و همبستگی پیرسون با نرم افزار SPSS نسخه 21 انجام شد.

    نتایج: 

    میانگین و انحراف معیار غلظت های جیوه در عضله ماهی کپور معمولی و کاراس به ترتیب 16± 26 و 18± 32 میکروگرم بر کیلوگرم وزن خشک به دست آمد. غلظت جیوه دو گونه اختلاف معنی داری نداشت. همبستگی معنی داری بین غلظت جیوه با وزن و طول بدن ماهی مشاهده نشد. مقادیر جیوه کمتر از حدود مجاز ارایه شده توسط سازمان های ملی و بین المللی بودند. مقادیر شاخص خطر (HQ) برای کودکان و بزرگسالان در محدوده امن (1>HQ) بودند.

    بحث و نتیجه گیری: 

    خطری بالقوه برای سلامتی کودکان و بزرگسالان به واسطه مصرف این گونه ها وجود ندارد. به دلیل حضور انواع مختلف آلاینده ها در تالاب انزلی، پایش غلظت آن ها در انواع مختلف گونه های آبزی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: خطر سلامتی، کپور معمولی، جیوه، امنیت غذایی، تالاب
  • امیر زیدی، فرزاد مهرجو*، رضا علیزاده صفحات 152-166
    مقدمه

    مالاشیت سبز یک آلاینده شیمیایی و سرطان زا است که اغلب در تعدادی از صنایع غذایی و آبزی پروری به منظور افزایش تولید محصولات آبزی استفاده می شود؛ بنابراین حذف این آلاینده قبل از تخلیه پساب صنایع ذکر شده به محیط های آبی اهمیت زیادی دارد. هدف این مطالعه سنتز نانوجاذب سیلیسی SBA-15 برای حذف رنگ کاتیونی مالاشیت سبز از محلول آبی و بررسی مدل های سینتیکی و ایزوترمی جذب برای مدل سازی ریاضی حذف این آلاینده رنگی بود.

    روش ها:

     این مطالعه از نوع تجربی و در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد و جذب مالاشیت سبز به عنوان یک رنگ کاتیونی بر روی نانوجاذب سیلیسی 15- SBAمطالعه شد. سنتز این نانوجاذب با استفاده از روش هیدروترمال انجام گرفت. داده ها در مدل های سینتیک شبه مرتبه اول، دوم، الوویچ و نفوذ درون ذره ای و ایزوترم های لانگمویر و فروندلیچ بررسی شدند. برای تعیین مشخصات نانوجاذب 15- SBA از FT-IR، XRD و SEM استفاده شد.

    نتایج:

     داده ها در زمان تعادل با مدل ایزوترم لانگمویر مطابقت بالایی داشتند. بیشترین مقدار حذف با مقدار جاذبg/l  01/0، غلظت اولیهmg/l  10، 10 pH=و زمان تماس 120 دقیقه، 98 درصد بود. مطالعات سینتیک نشان داد بیشترین جذب مالاشیت سبز بعد از زمان تماس 2 ساعت از مدل سینتیکی شبه مرتبه دوم پیروی می کرد و نفوذ درون ذره ای نیز کنترل کننده سرعت بود.

    بحث و نتیجه گیری:

    نتایج این مطالعه نشان داد که نانوجاذب سیلیسی SBA-15 قابلیت جذب بالایی برای رنگ کاتیونی مالاشیت سبز داشته و به کار بردن آن در تصفیه پساب های صنایع دارای این آلاینده رنگی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: مالاشیت سبز، صنایع آبزی پروری، نانوجاذب، SBA-15، روش هیدروترمال
  • حسین حسینی، کوروش قهرمان تبریزی*، اسماعیل شریفیان صفحات 167-175
    مقدمه

    عوامل متعددی ممکن است در مشارکت ورزشی افراد جامعه موثر باشد. پژوهش حاضر درصدد آن است تا تاثیر عوامل مذکور را بر مشارکت ورزشی کارکنان نیروی انتظامی مورد بررسی قرار دهد.

    روش ها:

     این مطالعه مقطعی، توصیفی-تحلیلی در سال 1396 بر روی 350 نفر از کارکنان اجرایی مرد ناجا در سراسر کشور که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. اطلاعات سه پرسشنامه مشارکت ورزشی، عوامل موثر بر مشارکت ورزشی و عوامل دموگرافیک تکمیل گردید. داده ها با آمار توصیفی و آزمون تی تست در سطح معنی داری کمتر از 05/0 با نرم افزارSPSS  نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت

    نتایج:

    بیشتر افراد در گروه سنی 44-35 سال (48 درصد) و مدرک تحصیلی بیشتر افراد، دیپلم (33 درصد) بود. میانگین نمره مشارکت ورزشی در کارکنان ناجا 61/2 ± 01/8 (در دامنه 0 تا 20) بود. برخی عوامل فردی از قبیل توجه به سلامت (002/0=P)، انگیزه (012/0=p)، تصور از بدن (001/0=P) و آگاهی (045/0=P) و برخی از عوامل اجتماعی از قبیل احساس امنیت و اعتمادبه نفس (004/0=P) و تجربه مثبت (048/0=P) بر مشارکت ورزشی کارکنان ناجا تاثیر داشتند.

    بحث و نتیجه گیری: 

    مدیران ورزشی ناجا می توانند با بهره گیری از نتایج این مطالعه در جهت ارتقاء هر یک از این عوامل فردی و اجتماعی برنامه ریزی نمایند تا مشارکت ورزشی کارکنان ناجا ارتقاء یافته و از این طریق سلامت جسمی و روانی کارکنان بهبود می یابد.

    کلیدواژگان: مشارکت ورزشی، کارکنان نیروی انتظامی، عوامل فردی، عوامل اجتماعی
  • حسین کریمیان، غزل محمدی، فاطمه ابارشی، صدیقه رستاقی، زهرا شریفی* صفحات 176-186
    مقدمه

    آتش نشانی جزء مشاغل خطرناکی است که افراد برای انجام فعالیت خود نیازمند انرژی و ظرفیت هوازی بالا هستند. این پژوهش با هدف تعیین حداکثر ظرفیت هوازی و عوامل مرتبط با آن با استفاده از آزمون پله در آتش نشانان شهر سبزوار انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه توصیفی -تحلیلی روی 55 آتش نشان بخش عملیاتی شهر سبزوار، در 5 پایگاه انجام شد. جمع آوری اطلاعات دموگرافیک افراد توسط پرسشنامه، اندازه گیری ظرفیت هوازی به کمک آزمون پله (روش Tuxworth و Shahnawaz) و نتایج حاصل از آزمون و پرسشنامه توسط نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون پیرسون و t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج: 

    میانگین حداکثر اکسیژن مصرفی در آتش نشانان مورد بررسی 253/0 ± 93/2 لیتر بر دقیقه بود. حداکثر ظرفیت هوازی در آتش نشانان مورد مطالعه بر اساس مقادیر معیار حداکثر ظرفیت هوازی در گروه های سنی 29-20، 39-30 و 49-40 در طبقه متوسط قرار گرفت. همچنین حداکثر ظرفیت هوازی با گروه سنی، قد، وزن، ورزش و BMI رابطه معنادار داشت (01/0<p)؛ ولی بین حداکثر ظرفیت هوازی با وضعیت تاهل، سابقه کار، شغل دوم، تحصیلات و مصرف سیگار رابطه معنادار مشاهده نشد (05/0>p).

    بحث و نتیجه گیری:

     میانگین حداکثر ظرفیت هوازی، از مطالعات انجام شده در گروه های شغلی دیگر بیشتر؛ ولی از میانگین در آتش نشانان دیگر کمتر بود. از این رو توصیه می شود توان هوازی آن ها با برنامه منظم ورزشی و آمادگی جسمانی و کنترل وزن، افزایش یابد و معاینات قبل استخدام جهت اطمینان از آمادگی جسمانی متناسب با کار با دقت بیشتری انجام شود.

    کلیدواژگان: آتش نشان، حداکثر ظرفیت هوازی، آزمون پله
  • مهین اسلامی شهربابکی، محمدرضا محمدی، زهرا هوشیاری، آمنه احمدی، مرجان ربانی باوجدان، ناهید کاویانی، مژگان ربانی باوجدان*، آسیه ایران نژاد، مهشید عباس پور، پیوند دهش، سمیرا حیدری، شیما اعتدالی، لیلا سعید صفحات 187-201
    مقدمه

    اختلالات روانپزشکی کودکان و نوجوانان اختلالات شایعی هستند که می توانند تبعات آسیب زایی برای افراد مبتلا ایجاد کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی شیوع اختلالات روانپزشکی در بین کودکان و نوجوانان شهر کرمان طی سال های 96-1395 انجام گرفت.

    روش ها: 

    این پژوهش مقطعی بود و تعداد 1050 کودک و نوجوان 6 تا 18 ساله در شهر کرمان و حومه به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و با استفاده از پرسشنامه K-SADSPL به صورت مصاحبه ارزیابی شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج: 

    شیوع اختلالات روانپزشکی در بین کودکان و نوجوان در کرمان 25% (95/27- 71/22= 95% CI)، بود. اختلال های اضطرابی و رفتاری به ترتیب با 9/13%(12/16- 94/11=95% CI) و 3/12% (41/14- 44/10=95% CI)، شایع ترین اختلالات روانپزشکی بودند. در اختلالات اضطرابی، اضطراب جدایی با 8/6% (44/8-39/5= 95% CI) و در اختلالات رفتاری، اختلال نافرمانی مقابله ای با 8% (8/9- 51/6= 95% CI)، شیوع بیشتری داشتند. شیوع اختلالات روانپزشکی در بین دختران و پسران یکسان بود (25%). تحصیلات والدین و همچنین، سن، محل سکونت (شهر و روستا) و شغل مادر رابطه معنی داری با شیوع اختلالات روانپزشکی داشت.

    بحث و نتیجه گیری: 

    با توجه به بالا بودن شیوع اختلالات روانپزشکی در کودکان و نوجوانان کرمان، طراحی و اجرای برنامه هایی به منظور پیشگیری و درمان اختلالات روانپزشکی در کودکان و نوجوانان در شهر کرمان ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: همه گیرشناسی، اختلالات روانپزشکی، کودکان، نوجوانان، کرمان
  • مرضیه کریمی افشار، آرش شهروان، بهاره زارع، ملوک ترابی* صفحات 202-213
    مقدمه

    سرقت علمی سرقت ایده یا جملات یک فرد و ارایه آن به عنوان ایده خود یا استفاده از تولیدات دیگران بدون ذکر منبع  می باشد. هدف از انجام این تحقیق ارزیابی آگاهی و رفتار دستیاران و دانشجویان عضو مرکز تحقیقات دانشجویی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1396 بود.

    روش ها: 

    این پژوهش مقطعی، توصیفی-تحلیلی روی 70 نفر که به روش سرشماری انتخاب شده بودند، انجام شد. روش جمع آوری داده ها با پرسشنامه شامل سه بخش اطلاعات دموگرافیک ، سوالات آگاهی (7 سوال) و رفتار (12 سوال) در مورد سرقت علمی بود. پایایی و روایی پرسشنامه ها در مطالعات قبلی مورد تایید قرار گرفته است. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 21 و توسط آزمون t مستقل، آنالیز واریانس و رگرسیون خطی در سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج: 

    81 و 75/65 درصد از افراد به ترتیب در کارگاه های روش تحقیق و مقاله نویسی شرکت کرده بودند. 5/29 درصد افراد تاکنون سرقت علمی انجام نداده بودند. میانگین و انحراف معیار نمره رفتار افراد 06/8±12/37 از 60 و آگاهی 67/4±60/13 از 28 بود. بین آگاهی افراد با مقطع تحصیلی ارتباط معنی داری مشاهده نشد. شرکت در کارگاه اخلاق (001/0=P) و داشتن مقاله (012/0=P) به طور معنی داری با آگاهی مرتبط بود.

    بحث و نتیجه گیری: 

    آگاهی و رفتار افراد در مورد سرقت علمی در این پژوهش متوسط بود. برگزاری کارگاه هایی برای آشنایی با سرقت علمی و عواقب آن به منظور کاهش این رفتار توصیه می شود.

    کلیدواژگان: سرقت علمی، آگاهی، رفتار، دانشجو
  • سعید شجاعی برجوئی*، حمیدرضا عظیم زاده، اصغر مصلح آرانی صفحات 214-232
    مقدمه

    فلزات سنگین غبار ریزشی از عوامل شناخته شده بیماری زای انسانی هستند. این مطالعه با هدف شناسایی منابع احتمالی، ارزیابی دسترس پذیری و درجه آلودگی فلزات سنگین غبار ریزشی با استفاده از شاخص های SDM، CF، ER و PERI انجام شد.

    روش ها: 

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی، تحلیلی و مقطعی بود که در فصل پاییز با نصب 35 نمونه بردار از نوع چمن مصنوعی برای جمع آوری غبار ریزشی در پیرامون صنایع خاک چینی، کاشی سرامیک، شن ماسه و شیشه اردکان اجرا شد. غلظت فلزات سنگین در غبار با استفاده از دستگاه ICP-MS اندازه گیری شد. کلیه آنالیزهای آماری و محاسبه شاخص ها در نرم افزارهای SPSS نسخه 22 و Excel نسخه 2016 صورت گرفت.

    نتایج: 

    ترتیب میانگین غلظت عناصر در غبار به صورت منگنز> وانادیوم> کروم> نیکل> مس> آرسنیک> کبالت بود. مقایسه غلظت عناصر غبار با غلظت زمینه و نتایج آزمون های تحلیل مولفه اصلی و همبستگی نشان داد، غلظت کلیه فلزات غبار احتمالا تحت تاثیر دو منبع انسان ساخت در منطقه است. بیشترین و کمترین شاخص درجه اشباع به ترتیب برای منگنز و کبالت به دست آمد. بر اساس شاخص CF فلزات منگنز، کبالت و وانادیوم به ترتیب در طبقات کم، متوسط و زیاد آلودگی بودند. همچنین آرسنیک، کروم و نیکل در کلاس های متوسط تا زیاد و مس در کلاس های کم تا زیاد دسته بندی شدند. بر اساس شاخص های ERP و PERI فلزات سنگین در کلاس کم آلودگی قرار گرفتند.

    بحث و نتیجه گیری:

     صنایع مورد بررسی در این تحقیق نقش موثری در افزایش غلظت و تحرک فلزات سنگین غبار ریزشی دارند.

    کلیدواژگان: فلزات سنگین، آلودگی، غبار ریزشی، صنایع
|
  • Elham Akhlaghi Pirposhteh, Fatemeh Golrokh, HamidReza Ebrahimi, Ali Salehi Sahl Abadi* Pages 124-136
    Background

    Work-related musculoskeletal injuries are among the major causes of staff disablement. This study aimed to evaluate the prevalence of musculoskeletal disorders among administrative and service staff of selected hospitals.

    Methods

    This cross-sectional study was performed on 80 hospital administrative and service staff. The prevalence of musculoskeletal disorders was assessed using the Body Map Questionnaire and ergonomic assessment of posture status by REBA and ROSA methods. Data were analyzed by SPSS software version 25.

    Results

    The highest prevalence of musculoskeletal disorders was in the knee area (71.25%) and waist (67.5%), respectively. The results of evaluation by the REBA method showed that the highest number of people were respectively at high-risk ergonomic level (60%), and very high-risk ergonomic level (22.5%). The results of the ROSA method also showed that the highest number of people were at high-risk ergonomic level (77.5%). There was a significant direct relation between ROSA score and pain intensity in the neck and knee areas. There was also a significant direct relation between REBA score and pain intensity in both waist and elbow-forearm regions (P<0.05).

    Conclusion

    The high prevalence of musculoskeletal disorders and the high level of morbidity risk make it necessary to take corrective actions. In order to reduce the prevalence of musculoskeletal disorders, it is suggested that educational programs be arranged for all the administrative and service staff of hospitals.

    Keywords: Musculoskeletal disorders, REBA method, ROSA method, Body map questionnaire, Hospital administrative, service staff
  • Hassan Malvandi*, Mina Sarvary Korojdeh, Somaye Azimi Pages 137-151
    Background

    It is essential to assess human health risk through fish consumption due to increased concentrations of pollutants. The aim of the present study was to determine the mercury concentration in the edible tissue of common carp and goldfish living in Anzali wetland, Iran, and to assess human health risk.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted in 2018. 10 samples of each species were purchased from local fishermen. Muscle tissue was isolated and after acid digestion, the mercury concentration was measured using a graphite furnace. Comparison of mercury concentration between species, and with national and international standards, and the correlation between mercury concentration and morphological characteristics were respectively performed using independent t-test, one-sample t-test and Pearson test by SPSS software version 21.

    Results

    The mean and standard deviation of mercury concentration in the muscles of common carp and goldfish were 26±16 and 32±18 μg/kg dry weight, respectively. The results showed no significant differences in the mercury concentration in two species. Also, no significant correlation was observed between mercury concentration with fish body weight and length. Mercury levels were below the permissible limits provided by national and international organizations. Hazard Quotient (HQ) values as a risk index were also within the safe limits (HQ<1) for both children and adults.

    Conclusion

    In general, there is no potential health risk to children and adults through consumption of these species. However, due to the presence of different types of pollutants in the anzali wetland, monitoring their concentrations is recommended in different aquatic species.

    Keywords: Health risk, Common carp, Mercury, Food safety, Wetland
  • Amir Zeidi, Farzad Mehrjo*, Reza Alizadeh Pages 152-166
    Background

    Malachite green is a chemical pollutant and carcinogenic agent that is often used in some food and aquaculture industries to increase the production of aquatic products. Therefore, the removal of this pollutant before the discharge of the mentioned industrial wastewater in the aquatic environment is very important. The purpose of this study was to synthesize SBA-15 silica nano-adsorbent for the removal of cationic dye of malachite green from aqueous solutions and to investigate the kinetic and isotermic models, in order to built mathematical models for eliminating this pollutant dye.

    Methods

    This experimental study was conducted on a laboratory scale. In this study, malachite green adsorption as a cationic color was studied on SBA-15 silica nano-adsorbent. The synthesis of this nano-adsorbent was carried out using the hydrothermal method. Data were presented in kinetic models of pseudo-first, second, Alovich, and intra-particle infiltration and isotherm models of Langmuir and Freundlich. FT-IR, XRD, and SEM were used to determine the characteristics of SBA-15 nano-adsorbent.

    Results

    The data at the time of equilibrium were highly consistent with the Langmuir isotherm model. The maximum removal rate was 98%, with an adsorbent amount of 0.01 g/l, an initial concentration of 10 mg/l, pH=10, and contact time 120 minutes. Kinetic studies showed that the highest adsorption of malachite green followed the 2-hour contact time of the pseudo-second-order kinetic model, and intra-particle infiltration was also a speed controller.

    Conclusion

    The results of this study showed that SBA-15 silica nano-adsorbent had high adsorption capacity for malachite green cationic dye and is recommended in the treatment of industrial wastewater with this colored pollutant.

    Keywords: Malachite Green, Aquaculture Industry, Nano-Adsorbent, SBA-15, Hydrothermal Method
  • Hossein Hosseini, Koroush Ghahraman Tabrizi*, Esmael Sharifian Pages 167-175
    Background

    Numerous factors may affect the sports participation of people. The present study aimed to investigate the factors affecting sports participation of Police staff.

    Methods

    This descriptive-analytical cross-sectional study was conducted on 350 executive male police staff in Iran in 2017. Data were collected through random sampling using a questionnaire including Sports Activities, Factors Affecting Sports Participation, and demographic information. Data analysis was performed by descriptive statistics and t-test using SPSS 22. P-values less than 0.05 was considered significant.

    Results

    48% of participants, were in the age group of 35-44 years and 33% had a diploma. The mean score of sports participation in Police staffs was 8.01 ± 2.61 (range 0 to 20). Some individual factors such as attention to health (P=0.002), motivation (P=0.012), body image (P=0.001) and awareness (P=0.045), and some social factors such as feeling secure and confident (P=0.004) and positive experience (P=0.048) had an impact on sports participation of Police staff.

    Conclusion

    It is recommended to Police sports managers to promote the individual and social factors according to the results of this study, to enhance the sport participation and thus, improve the physical and mental health of Police staffs.

    Keywords: Sports Participation, Police Staff, Individual Factors, Social Factors
  • Hossein Karimiyan, Ghazal Mohammadi, Fatemeh Abareshi, Sedighe Rastaghi, Zahra Sharifi* Pages 176-186
    Background

    Firefighting is one of the most dangerous occupations which needs high energy and aerobic capacity. This research was carried out to determine the maximum aerobic capacity and its related factors using the step test among firefighters of Sabzevar city.

    Methods

    This descriptive-analytical study was conducted on 55 firefighters working in operating sections in five stations in Sabzevar city. Demographic data were collected by a questionnaire, aerobic capacity was measured by using the step test (Taxor and Shahnavaz method), and the results of the test and questionnaire were analyzed by Pearson test and t-test using SPSS software (version 19).

    Results

    The average of maximum oxygen consumption in the participants was 2.93±0.253 liters/min. The maximum aerobic capacity in the participants was in the middle category based on the standard values of maximum aerobic capacity in the age groups of 20-29, 30-39, and 40-49. Also, maximum aerobic capacity was significantly associated with age group, height, weight, exercise, and BMI (P<0.01). However, there was no significant relation between maximum aerobic capacity and marital status, work experience, second job, education, and smoking (P>0.05).

    Conclusion

    The average maximum aerobic capacity was higher than other occupational groups but lower than the mean of other firefighters. Therefore, it is recommended to increase their aerobic capacity with a regular exercise program, physical fitness, and weight control; and pre-employment examinations should be performed more carefully to ensure their physical fitness is commensurate with the job.

    Keywords: Firefighter, Maximum aerobic capacity, Step test
  • Mahin Eslami Shahrbabaki, MohammadReza Mohammadi, Zahra Hooshyari, Ameneh Ahmadi, Marjan Rabani Bavojdan, Nahid Kaviani, Mozhgan Rabani Bavojdan*, Asiya Irannejad, Mahshid Abbaspour, Peyvand Dehesh, Samira Heidari, Shima Etedali, Laila Saeed Pages 187-201
    Background

    Psychiatric disorders in children and adolescents are prevalent disorders that can have detrimental complications. The aim of this study was to determine the epidemiology of psychiatric disorders among children and adolescents in Kerman and its suburbs in 2016-2017.

    Methods

    In this cross-sectional study 1050 children and adolescents aged 6-18 years were selected from Kerman and its suburbs using multistage cluster sampling method. The Persian version of Kiddie-SADS- present and lifetime questionnaire (K-SADSPL) was used to collect data. Data were analyzed by descriptive statistics and logistic regression.

    Results

    The prevalence of psychiatric disorders among children and adolescents in Kerman was 25% (95%CI: 22.71-27.95). The anxiety and behavioral disorders were the most prevalent psychiatric disorders, respectively (13.9% (95%CI: 11.94-16.2) and 12.3% (95%CI: 10.44-14.41). Among anxiety disorders, separation anxiety disorder with 6.8% (95%CI: 5.39-8.44) and among behavioral disorders, oppositional defiant disorder with 8% (95%CI: 6.51-9.8) were the most common psychiatric disorders. The prevalence of psychiatric disorders was similar in boys and girls (25%). Parents’ education, age, place of residence (urban and rural), and mother’s occupation were significantly related with the prevalence of psychiatric disorders.

    Conclusion

    Due to the high prevalence of psychiatric disorders in children and adolescents, designing and implementing programs for the prevention and treatment of psychiatric disorders among these groups in Kerman appear to be essential.

    Keywords: Epidemiology, Psychiatric Disorders, Adolescents, Children, Kerman
  • Marzieh Karimi Afshar, Arash Shahravan, Bahareh Zare, Molook Torabi* Pages 202-213
    Background

    Plagiarism is defined as “the deliberate or reckless use of someone else’s thoughts, words or ideas as one’s own, without clear attribution of their source”. The aim of the present study was to assess the knowledge and practice on plagiarism among post-graduate and dental students, who were members of the student research committee, at Kerman University of Medical Sciences in 2017. 

    Methods

    This descriptive-analytical cross-sectional study was conducted on 70 post-graduate and dental students selected by the census method. The data were collected through a standard questionnaire including three sections of demographic information, knowledge (7 questions), and practice (12 questions) of plagiarism. The data were analyzed in SPSS 21 using independent t-test, ANOVA, and linear regression at a significance level of 0.05.

    Results

    Participation in research method and scientific writing workshops were 81.0% and 65.7% respectively. 29.5% of the participants had never committed plagiarism. The mean and standard deviation of practice score was 37.12±8.06 out of 60, and that of knowledge was 13.60±4.67 out of 28. There was no significant relation between knowledge and education level. Attendance in ethics workshop (P=0.0001) and publication of papers (P=0.012) were significantly associated with knowledge.

    Conclusion

    In this study the knowledge and practice of plagiarism were moderate. It is recommended to hold workshops about plagiarism and its consequences in order to reduce this behavior.

    Keywords: Plagiarism, Knowledge, Practice, Student
  • Saeed Shojaee Barjoee*, Hamidreza Azimzadeh, Asghar Mosleh Arani Pages 214-232
    Background

    Heavy metals in falling dust are known pathogens for humans. The aim of this study was to identify potential sources, availability assessment, and degree of contamination of heavy metals in falling dust using SDM, CF, ER, and PERI indices.

    Methods

    This descriptive-analytical cross-sectional study was carried out in autumn by installing 35 samplers of artificial grass to collect falling dust around Khak-e-chini, ceramic tile, sand and gravel, and Ardakan Glass industries. Heavy metals concentration in dust was measured using ICP-MS. All statistical analyses and calculations of indices were performed in SPSS 22 and Excel 2016.

    Results

    The order of mean concentration of elements in the dust was manganese> vanadium> chromium> nickel> copper> arsenic> cobalt. Comparison of the concentration of dust elements with the background concentration and the results of principal component analysis and correlation tests showed that the concentration of all metals in the dust is probably influenced by two man-made sources in the area. The highest and lowest saturation degrees obtained were for manganese and cobalt, respectively. Based on the CF index, the manganese, cobalt, and vanadium were in low, medium, and high levels of pollution, respectively. Also, Arsenic, chromium, and nickel were classified in medium to high and copper in low to high classes. According to ERP and PERI indices, all heavy metals were classified in low pollution class.

    Conclusion

    The investigated industries in this study have an important role in increasing the concentration and mobility of heavy metals in falling dust.

    Keywords: Heavy metals, Pollution, falling dust, Industries