فهرست مطالب

پژوهش نامه مطالعات مرزی - پیاپی 27 (بهار 1399)

پژوهش نامه مطالعات مرزی
پیاپی 27 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدموسی خورشیدی، عبدالمحمد طاهری*، علیرضا قاسمی زاد صفحات 1-17

    دستیابی به الگوی ارزیابی عملکرد جامع، قابل اعتماد و انعطاف پذیربرای یگان های مرزبانی ناجا یکی از دغدغه های فرماندهان و مدیران است تا به وسیله آن اطلاعات دقیق و کافی از جایگاه عملکرد امروزی یگان ها به دست آورده و با نگاه به آینده، به سمت بهبود مستمر گام بردارند. بر همین اساس این تحقیق باهدف؛ ارایه الگوی ارزیابی عملکرد فرماندهی دریابانی استان بوشهر بر اساس شاخص های مدل تعالی سازمانی انجام گرفته است. روش انجام این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر گردآوری داده ها، کمی و ازنظر ماهیت و نوع مطالعه، رویکرد متوالی- اکتشافی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان، فرماندهان و مدیران فرماندهی دریابانی استان بوشهر تشکیل می دادند. حجم نمونه به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعیین شدند که درمجموع نمونه آماری 200 نفر تعیین گردیدند. برای ساخت پرسشنامه و شناسایی ابعاد و مولفه های ارزیابی عملکرد فرماندهی دریابانی استان بوشهر یک فرایند 4 مرحله ای صورت گرفت. روش جمع آوری داده ها شامل مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه، روش دلفی و پرسشنامه است. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها با نظر کارکنان و فرماندهان احراز و پایایی پرسشنامه به کمک آلفای کرونباخ به ترتیب 981/0 به دست آمد. جهت رسیدن به اجماع نظر خبرگان از ضریب کندال استفاده و در سطح آمار استنباطی از تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری استفاده گردیده است. پژوهش نشان داد در مرحله دلفی بعد رهبری از دیدگاه خبرگان منتخب بالاترین امتیاز را از بین سایر ابعاد تعالی سازمانی می باشد. الگوی ارایه شده دارای 16 مولفه می باشد که در قالب سه دسته، پیشران ها و سامانه ها و نتایج استخراج گردیدند. نتایج تحلیل عاملی تاییدی شاخص های تعالی سازمانی نشان می دهد تمامی روابط بین ابعاد ارزیابی عملکرد و متغیرهای قابل مشاهده معنادار هستند.

    کلیدواژگان: الگوی ارزیابی عملکرد، مدل تعالی سازمانی، رهبری، منابع انسانی
  • فرید قاسمی، حسین حاتمی نژاد*، کرامت الله زیاری، احمد پور احمد، سعید زنگنه شهرکی صفحات 19-34

    طیفی از عوامل بیرونی و درونی در مقیاس های محلی، منطقه ای، ملی و جهانی، کلیت و فرایند حکمروایی توسعه پایدار در شهرهای کوچک مرزی را تحت تاثیر خود قرار داده و پیچیدگی سیستم های شهری و عدم قطعیت های گسترده در مسیر آینده، پرداختن به مسئله آینده های پیش روی شهرهای کوچک مرزی و فرایند دستیابی به توسعه پایدار در این شهرها را با مشکل و دشواری روزافزون مواجه کرده است. در این راستا مقاله حاضر با مرکزیت قرار دادن کاربردهای آینده نگاری در حکمروایی و ابعاد حکمروایی برای توسعه پایدار، در پی شناسایی سناریوهای آینده حکمروایی توسعه پایدار شهرهای اورامان تخت و سروآباد می باشد. رویکرد تحلیل در این مقاله، مبتنی بر حکمروایی آینده نگر برای توسعه پایدار در شهرهای کوچک است. رویکرد گردآوری داده ها، رویکرد تعاملی - خبره محور و روش تحلیل، کمی - کیفی (روش آمیخته) بوده و روش تحقیق، توصیفی - تحلیلی و اکتشافی به صورت ترکیبی می باشد. یافته های مقاله در چهار بخش به قرار زیر می باشند: 1) شناسایی موانع کلیدی حکمروایی توسعه پایدار با استفاده از روش تحلیل اسنادی، دلفی آنی (RTD) و تحلیل اثرات متقاطع (MICMAC)، 2) شناسایی پیشران های اثرگذار بر آینده حکمروایی توسعه پایدار شهرهای موردمطالعه با استفاده از تحلیل اسنادی و روش دلفی آنی جهت اولویت بندی ازنظر اهمیت و عدم قطعیت، 3) تدوین سناریوها و 4) مدل سازی وضعیت موانع حکمروایی توسعه پایدار در هرکدام از سناریوها با استفاده از روش نقشه شناختی فازی (FCM). به عنوان نتیجه می توان گفت بر اساس سه عدم قطعیت بحرانی سیستم، از هشت سناریوی ممکن با در نظر گرفتن ناسازگاری درونی سناریوها، درمجموع چهار سناریو انتخاب وضعیت موانع کلیدی در هرکدام از سناریوها بررسی شد که تنها در یک سناریوضعیت موانع حکمروایی وضعیت کاهشی داشته و در بقیه سناریوها شرایطی آشوبناک منجر به افزایشی بودن موانع شده است.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، حکمروایی، توسعه پایدار، شهرهای کوچک مرزی، اورامان تخت، سروآباد
  • ابوالفضل مشکینی*، زهرا تردست، محمدعلی خلیجی صفحات 35-47

    صنعت گردشگری، به عنوان گسترده ترین صنعت خدماتی جهان، از منابع مهم رونق اقتصادی (اشتغال زایی، کسب درآمدهای ارزی، کاهش فقر و غیره) و افزایش تبادل و تعامل اجتماعی و تجارت و بازرگانی و... محسوب می شود. ازاین رو، مناطقی چون جزایر و بندرها مرزی که از ظرفیت های گردشگری مناسبی برخوردار هستند، باید راهبردهای مناسبی انتخاب کنند تا از مزایا و فواید اقتصادی و اجتماعی - فرهنگی صنعت مذکور برخوردار شوند. هدف این تحقیق شناسایی راهبردهای مناسب برای توسعه گردشگری منطقه آزاد تجاری قشم در راستای افزایش گردشگر و به تبع آن توسعه همه جانبه، رفع محرومیت ساکنان بومی، ایجاد امنیت مرزی و درآمد پایدار می باشد. روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و جامعه آماری گروه خبرگان، مسیولین و گردشگران می باشند. در این پژوهش با استفاده از تکنیک SOAR و با استفاده از مدل تصمیم گیری چند معیاره SWARA به اولویت سنجی و رتبه بندی عوامل شناسایی شده و تعیین ارزش نهایی مجموعه عوامل داخلی و خارجی جهت اولویت بندی و اتخاذ بهترین راهبرد پرداخته شد. نتایج پژوهش نشان داد بین راهبردهای SA راهبرد بهره گیری از جاذبه های فرهنگی، دریایی و طبیعی جهت تبدیل شدن به قطب گردشگری منطقه، در بین راهبرد SR راهبرد گسترش دفاتر گردشگری، راه اندازی مرکز اطلاعات و ایجاد سرویس های اینترنتی در منطقه جهت معرفی و تبلیغ مراکز گردشگری، در بین راهبردهای OA راهبرد بهره گیری از موقعیت استراتژیکی، ژیوپلیتیکی و ژیواکونومیکی منطقه به منظور توسعه گردشگری و معرفی آن به عنوان قطب گردشگری در خاورمیانه و در بین راهبردهای OR راهبرد ایجاد بازارچه های هفتگی و برگزاری نمایشگاه های فرا منطقه ای به منظور معرفی محصولات و تولیدات محلی و بومی منطقه به عنوان مهم ترین راهبردهای توسعه صنعت گردشگری برای منطقه آزاد قشم محسوب می شوند.

    کلیدواژگان: توسعه گردشگری، مناطق مرزی، منطقه آزاد قشم، SOAR-SWARA
  • محمد اسدی فرد*، ابراهیم قائدرحمتی، محمد ملکی صفحات 49-61
    تجهیزات و سیستم های کنترلی، وسایلی هستند که توانمندی نیروهای مرزبانی را در کنترل و مراقبت از مرز افزایش می دهند. این تجهیزات در کنار نیروی انسانی کارآمد، نقش مهمی در ایجاد امنیت مناطق مرزی دارند. در این مقاله کارکرد انواع مختلف تجهیزات کنترلی ویژه مرزها ارایه شده و این امکان را می دهد تا شناخت درستی در رابطه با نحوه استفاده صحیح از آن ها حاصل شود، لذا پژوهش حاضر با هدف شناخت میزان تاثیر تجهیزات کنترلی در ارتقاء امنیت مرزهای استان کردستان انجام شده است. روش این پژوهش، کاربردی و از نوع پیمایشی-همبستگی است. جامعه آماری آن را تمامی کارکنان فرماندهی مرزبانی استان کردستان در سال 98 تشکیل داده و نمونه 88 نفری به صورت تمام شمار مورد پرسش قرارگرفته اند. داده ها با کمک پرسشنامه ای جمع آوری گردید. پایایی (آلفای کرونباخ 92/0) به دست آمد  و تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS24 انجام گرفت. نتایج نشان داد که از میان تجهیزات کنترلی؛ دوربین های دید در شب و حسگرهای حرارتی، بیشترین اثرگذاری را بر ارتقاء امنیت مرزهای استان کردستان دارند. دراین بین کاربردی ترین آن ها، دوربین S700 است که از سامانه های تاکتیکی و حرارتی و قابلیت حمل نفر برخوردار است. این سامانه قابلیت عکس برداری و فیلم برداری را داشته و می تواند محتویات آن را روی هر یک از حافظه های جانبی انتقال دهد. این سیستم بیشترین میزان کشفیات را در بیلان عملکرد خود در میان سایر دوربین ها داشته است. همچنین رادارها و پهپادها نیز به ترتیب دارای کمترین میزان تاثیر بوده اند. بر این اساس می توان گفت بنا به موقعیت های جغرافیایی که در هر منطقه ای وجود دارد باید از تجهیزات کنترلی مناسب و پیشرفته مدرن، که منجر به ارتقاء امنیت مرزها می شود استفاده نمود.
    کلیدواژگان: امنیت، تجهیزات کنترلی، مرز، استان کردستان
  • داریوش ستارزاده*، سینا صمدی افشار صفحات 63-79

    امنیت سکونت یکی از چالش های اساسی در سکونتگاه های کم برخوردار است؛ به طوری که از دیدگاه سازمان اسکان بشر، ناامنی سکونت به عنوان چرخه فلاکت و شاخص محرومیت در این نواحی یاد می شود. بنابراین هدف پژوهش تبیین عوامل کالبدی در امنیت عینی سکونتگاه های کم برخوردار، موضوع بااهمیتی است که در قالب نظریه های نوین شهرسازی موردبحث قرارگرفته است. پژوهش حاضر به هدف از نوع کاربردی و بر اساس روش شناسی از نوع مورد پژوهی است. روش جمع آوری داده و اطلاعات به صورت اسنادی و میدانی است که از استفاده شده است. جامعه آماری محلات وکیل آباد و حاجی پیرلو ارومیه بوده است. داده ها به صورت اسنادی از گزارش های نیروی انتظامی در سال های اخیر استفاده شده است. به منظور دستیابی به میزان امنیت عینی با تکیه بر آمار دقیق سرقت، به وسیله مدل کانون های جرم خیز از نرم افزار GIS استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل کانون های جرم خیز در محدوده موردمطالعه (محلات وکیل آباد و حاجی پیرلو) حاکی از وجود بیش از 29.92 درصد از مساحت کل محدوده در ناحیه امن با ضریب p بیشتر از 90% می باشد. تنها 12.61 درصد از کل محدوده در محدوده کانون جرم خیز با ضریب p بیشتر از 90% درصد قرارگرفته است. همچنین بین ضریب GI و ریزدانگی قطعات، تعداد طبقات، کیفیت بنا، میزان سطح بازشوها و میزان روشنایی رابطه معکوس وجود دارد که از بین این متغیرها، متغیر تعداد طبقات و میزان بازشوها از شدت هم بستگی ضعیفی برخوردار می باشد. همچنین 2 متغیر اختلاط کاربری و نفوذپذیری رابطه مستقیم با ضریب GI دارد. وجود رابطه مستقیم با GI حاکی از قرارگیری بلوک موردنظر در دامنه نقطه داغ و به عبارتی دیگر در کانون جرم خیز قرار دارد.

    کلیدواژگان: امنیت عینی، سکونتگاه های کم برخوردار، کانون های جرم خیز، عوامل کالبدی، شهر ارومیه
  • علیرضا مهرنیا، حسن رضا رفیعی*، اصغر آقایی صفحات 81-95
    بسیاری از مشکلات افراد شاغل در سازمان ها، ناشی از ضعف آموزش است. با توجه به اهمیت آموزش در کاهش خسارات جانی و مادی ماموران مرزبانی که نمونه های این خسارت ها در یگان های مستقر در مرز کم نیست، هدف از این پژوهش آگاهی از میزان اثربخشی آموزش های ارایه شده در مرکز آموزش ثامن الایمه مشهد بر فراگیران مرزبانی و ارایه راهکارهای عملی به منظور ارتقای اثربخشی آموزش های مزبور است. این تحقیق ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق، 55 نفر فارغ التحصیلان دوره دوم مرزبانی است که به طور تمام شمار مورد پرسش قرارگرفته اند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه های محقق ساخته در موردسنجش واکنش و رفتار آن ها بر اساس مدل کرک پاتریک است. برای تجزیه وتحلیل داده ها نرم افزار spss استفاده شده است. یافته های به دست آمده نشان می دهد اثربخشی آموزش ها بر رفتار فراگیران، ازنظر فرماندهان آن ها حدود 75 درصد و ازنظر خود فراگیران حدود 8/73 درصد بوده است. فرضیه صفر آزمون دوجمله ای مبنی بر برابر بودن نسبت معدل های کوچک تر یا مساوی 80 با نسبت معدل های بزرگ تر از 80 رد شده است و نسبت معدل های بزرگ تر از 80 بیشتر است. نتایج حاصله از پرسشنامه واکنش حاکی از رضایت فراگیران از کلیت اجرای دوره در حد 2/72 درصداست. بررسی متغیر یادگیری بر اساس معدل فراگیران حاکی از اثربخشی آموزش ها در حد 27/84 درصد است. با توجه به اینکه متغیر واکنش نسبت به دو متغیر یادگیری و رفتار اثربخشی کمتری داشته است، ضروری است نسبت به سازمان دهی و اصلاح برنامه ریزی اجرایی دوره ها اقدام شود و کیفیت محتوای آموزشی ارتقا یابد. همچنین دروسی که تاثیر مطلوب بر ارتقای عملکرد و کارایی فراگیران نداشته است، حذف یا تقویت گردند.
    کلیدواژگان: فراگیر، مرزبانی، واکنش، یادگیری، رفتار
  • همت الله شمولی*، علیرضا زرگر، اسدالله پازوکیان صفحات 97-107

    عراق پس از فروپاشی رژیم بعث وارد ساختار جدید سیستم حکمرانی و تقسیم قدرت بین بلوک های قومی- مذهبی شد و کردها با توجه به فرصت پیش آمده توانستند مطالبات خود را در سیستم جدید عراق قانونی کنند و حکومت اقلیم کردستان را تشکیل دهند. کردها با توجه به شکاف های هویتی با جهان عرب و وزن ژیوپلیتیکی بالا به سیاست های غیرهمسو با حکومت مرکزی در زمینه های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و همچنین رفراندوم و حرکت به سوی استقلال روی آوردند و این وضعیت موجب به وجود آمدن چالش های ژیوپلیتیکی در کردستان عراق و ناامنی در مرزهای جمهوری اسلامی ایران گردید. تحولات به وجود آمده در عراق، به خصوص گسترش گروه های تکفیری در بین اهل سنت کردستان عراق و دخالت قدرت های فرا منطقه ای زمینه های شکل گیری یک کردستان مستقل را تقویت کند و همین امر در امنیت مرزهای جمهوری اسلامی ایران در جوار کردستان عراق تاثیرگذار می باشد. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و برای جمع آوری اطلاعات از اسناد کتابخانه ای استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد عمده ترین موارد مهم، که باعث چالش بین کردستان عراق با امنیت مرزهای جمهوری اسلامی ایران پیوند خورده شامل تشابهات قومی، زبانی، مذهبی و فرهنگی بین کردستان عراق و مناطق مرزنشین مرزهای جمهوری اسلامی ایران با کردستان عراق می باشد، هرگونه تغییرات در این منطقه بازتاب هایی در حوزه امنیت مرزهای جمهوری اسلامی ایران دارد. نتایج پژوهش نشان می دهد که چالش های ژیوپلیتیکی کردستان در سه مولفه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، باعث ایجاد ناامنی در امنیت مناطق مرزی ایران شده است.

    کلیدواژگان: ژئوپلیتیک، چالش های ژئوپلیتیکی، کردستان عراق، امنیت، مرزهای جمهوری اسلامی ایران
|
  • MohammadMusa Khorshidi, Abdolmohammad Taheri *, Alireza Qasemi Zad Pages 1-17

    Achieving a comprehensive, reliable and flexible performance appraisal model for NAJA border units is one of the concerns of commanders and managers through which to obtain accurate and sufficient information about their current performance and with focus on the future, move towards continuous improvement. The method of this research is applied in terms of purpose; quantitative in view point of data collection, and sequential-exploratory approach in terms of nature and type of study. The statistical population of this study consisted of all employees, commanders and managers of the Naval Command of Bushehr Province. The sample size was determined by stratified random sampling method, which a total of 200 people were determined. A four-step process was performed to construct a questionnaire and identify the dimensions and components of performance evaluation of the Bushehr Maritime Command, which led to the identification of components and the construction of research tools. Data collection methods include library studies, interviews, Delphi method and questionnaire. The face and content validity of the questionnaires were obtained by the staff and commanders and the reliability of the questionnaire was 0.981, respectively, by using of Cronbach's alpha. In order to reach the consensus of experts, Kendall coefficient was used and at the level of inferential statistics, confirmatory factor analysis and structural equations were exerted. The findings showed that in the Delphi stage, leadership is the highest score among other dimensions of organizational excellence from the perspective of selected experts. The designed model has 16 components that drivers, systems and outcomes were extracted in the form of three categories. The results of confirmatory factor analysis of organizational excellence indicators show that all relationships between performance appraisal dimensions and observable variables (questions) are significant.

    Keywords: Performance Evaluation Model, Organizational excellence model, Leadership, Human Resources
  • Farid Ghasemi, Hossein Hataminejad *, Keramatollah Zayyari, Ahmad Pourahmad, Saeed Zanganeh Shahraki Pages 19-34

    A range of external and internal factors at the local, regional, national and global scales affect the whole and governance process of sustainable development in small towns and address the complexity of urban systems and widespread uncertainties in the future. The future of small towns and the process of achieving sustainable development in these cities has become increasingly difficult. Thus, focusing on the applications of foresight in governance and the aspects of governance for sustainable development, the present study attempted toidentify future governance scenarios for sustainable development in oraman Takht and Sarvabad, Kurdistan Province, Iran. The analysis was based on forward-looking governance for sustainable development in small cities. Data was collected in an interactive-expert-oriented approach and then analyzed in a quantitative-qualitative method (integrated method). This research was an integrated descriptive-analytical and exploratory study. The findings can be discussed in four sections as follows: 1. the identification of key obstacles to governance in sustainable development using desk-study, Real-time Delphi (RTD), and cross-impact analysis (MICMAC); 2. the identification of effective drivers on the future governance of sustainable development in the studied cities using desk-study, and Real-time Delphi (RTD) to prioritize in terms of importance and uncertainty; 3. the formulation of scenarios; and, 4. modeling the status of obstacles to governance in sustainable development in each of the scenarios using the fuzzy cognitive map (FCM) and presenting an explanatory model of governance in sustainable development in oraman Takht and Sarvabad, Kurdistan Province, Iran. The results showed that based on three critical system uncertainties, considering the internal incompatibility of the scenarios, from eight possible scenarios, a total of four scenarios were selected, and finally, the status of the eight key obstacles identified in each of the scenarios was examined. Excluding one scenario, which had decreased barriers, in other scenarios, barriers to governance increased.

    Keywords: Foresight, Governance, Small border cities oraman Takht, Sarvabad
  • Abolfazl Meshkini *, Zahra Tardast, MohammadAli Khalijl Pages 35-47

    The tourism industry, as the largest service industry in the world, is one of the important sources of economic prosperity (job creation, earning foreign exchange incomes, poverty reduction, etc.) and increasing social interaction and trade, etc. Therefore, areas such as islands and border ports that have good tourism potential, should choose the appropriate strategies to achieve the economic and socio-cultural benefits of the industry. The purpose of this study is to identify appropriate strategies for tourism development of Qeshm Free Trade Zone in order to increase tourists and consequently comprehensive development, elimination of deprivation of indigenous peoples and creating border security and sustainable income. The research method is descriptive-analytical and the statistical population is a group of experts, officials and tourists. In this study, the identified factors were prioritized and ranked by using of the SOAR technique and the SWARA multi-criteria decision-making model and the final value of a set of internal and external factors was determined to prioritize and adopt the best strategy. The results showed that among the SA strategies, the strategy of using cultural, marine and natural attractions to become the tourism hub of the region; among the SR strategy, the strategy of expanding tourist offices, setting up an information center and creating internet services in the region to introduce and promote tourism centers; among the OA strategies, the strategy of utilizing the strategic, geopolitical and geo-economics position of the region in order to develop tourism and introduce it as a tourism hub in the Middle East and among the OR strategies, the strategy of creating weekly markets and holding trans-regional exhibitions in order to introduce local and indigenous products and products of the region are considered as the most important strategies for the development of the tourism industry for the Qeshm Free Zone.

    Keywords: Tourism development, border areas, Qeshm Free Zone, SOAR- SWARA
  • Mohammad Asadi Fard *, Ebrahim Ghaederhamati, Mohammad Maleki Pages 49-61
    Equipment and control systems are devices that increase the ability of border guards to protect the border. These equipment, along with efficient manpower, play an important role in creating security in border areas. In this article, the function of different types of border control equipment is presented and it makes that possible to understand exactly how to use them properly. Therefore, the present study was conducted to identify the effect of control equipment on improving the security of the borders of Kurdistan province. The method of this research is applied and of survey-correlation type. The statistical population consisted of all employees of the Border Command of Kurdistan Province in 2019 and 88 people that were chosen in the form of full-census sampling, have been questioned. Data were collected through questionnaire. Reliability (Cronbach's alpha 0.92) was obtained and data analysis was performed via SPSS24 software. The results showed that among the control equipment; Night vision cameras and thermal sensors have the greatest impact on improving the security of the borders of Kurdistan province. The results showed that night vision cameras and thermal sensors among the control equipment, have the greatest effect on improving the security of the borders of Kurdistan province. In meanwhile, the most practical is the S700 camera, which has tactical and thermal systems and is portable. This system has the ability to take photos and videos and can transfer its contents to any of the external memory. In addition, the system has the highest number of discoveries in its performance balance among other cameras. Radars and drones also had the least impact, respectively. Based on this, it can be said that according to the geographical locations that exist in each region, appropriate and advanced modern control equipment must be used, which leads to improving border security.
    Keywords: Security, Control Equipment, Border, Kurdistan province
  • Dariush Sattarzadeh *, Sina Samadi Afshar Pages 63-79

    Residential security is one of the major challenges of low-income settlement such that according to the Human Housing Organization, housing insecurity is referred to as a cycle of misery and an indicator of deprivation in these areas. Therefore, the purpose of this study is to explain the physical factors of the objective security of low-income settlements, an important issue that has been discussed in the form of new theories of urban planning. The present research is applied in terms of purpose and casework in terms of methodology. The method of collecting data and information is in the form of documents and fields that have been used. The statistical population was Vakil-Abad and Haji Pirloo neighborhoods of Urmia. The data have been used as documents from law enforcement reports in recent years. In order to achieve objective security by relying on accurate theft statistics, GIS software has been used by the model of crime hotspots. The results of the analysis of crime hotspots in the study area (Vakil-Abad and Haji Pirloo neighborhoods) indicate that there is more than 29.92% of the total area in the safe area with a p-factor of more than 90%. Only 12.61% of the total area is located in the area of the crime hotspot with a p coefficient of more than 90%. Also, there is an inverse relationship between GI coefficient and fineness of parts, number of floors, building quality, level of openings and brightness. Among these variables, the variable of number of floors and the amount of openings has a weak correlation. Also, the two variables of mixing land-use and permeability are directly related to the GI coefficient. The existence of a direct relationship with the GI indicates that considered building block is located in the range of the hot spot, in other words, in the center of the crime.

    Keywords: objective security, Low-income Settlements, Crime hotspots, physical factors, Urmia City
  • Alireza Mehrnia, Hassan Reza Rafiee *, Asghar Aaghaee Pages 81-95
    Many of the problems of employees of organizations are due to poor training. According to the importance of training in reducing the loss of life and property of border guards that examples of these damages of border units are not small, the purpose of this study is to understand the effectiveness of provided training of Samen Al-Aimeh Training Center of Mashhad on border learners and provide practical solutions to enhance the effectiveness of these trainings. This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in aspect of method. The statistical population of this research is 55 graduates of the second border course who have been interviewed in the form of full census. Data collection tools are researcher-made questionnaires to measure their reaction and behavior based on the Kirkpatrick Model. Data were analyzed through descriptive statistics Spss. Findings show that the effectiveness of training on learners' behavior was about 75% and 73.8% from the point of view of their commanders and learners themselves, respectively. Null hypothesis of the binomial test that the ratio of GPAs less than or equal to 80 to the ratio of GPAs greater than 80 has been rejected. And the ratio of grades greater than 80 is higher. The results of the reaction questionnaire indicate that the learners’ satisfaction with the total implementation of the course is 72.2%. The study of the learning variable based on the learners' GPA indicates that the effectiveness of the trainings is 84.27%. Considering that the reaction variable was less effective than the two variables of learning and behavior, it is necessary to organize and modify the executive planning of the courses and improve the quality of educational content. Also, courses that have not had a positive effect on improving the performance and efficiency of learners must be eliminated or strengthened.
    Keywords: Learner, Border command, Reaction, learning, Behavior
  • hemmatollah shamouli *, Ali Reza Zargar, Asadolah Pazokian Pages 97-107

    After the fall of the Ba'athist regime, Iraq entered a new structure of government and division of power between ethnic-religious blocs, and the Kurds were able to legitimize their demands in the new Iraqi system and form the KRG. Due to identity gaps with the Arab world and high geopolitical weight, the Kurds resorted to policies inconsistent with the central government in the economic, political, security, as well as referendums and independence movements, which created geopolitical challenges in Iraqi Kurdistan and non-Iraqis. It became safe in the borders of the Islamic Republic of Iran Developments in Iraq, especially the expansion of takfiri groups among the Sunnis of Iraqi Kurdistan and the intervention of supra-regional powers, strengthen the grounds for the formation of an independent Kurdistan, and this has an impact on the security of the borders of the Islamic Republic of Iran near Iraqi Kurdistan.The research method is descriptive-analytical and has been used to collect information from library documents., In addition to the significant contribution of the Kurds to the Iraqi political structure, has increased the influence of Iranian borders on Iraqi Kurdistan. Therefore, the geopolitical challenges of Iraqi Kurdistan affect the security of the borders of the Islamic Republic of Iran, and endanger the political future of Iraq and Kurdistan and the borders of the Islamic Republic of Iran, and intensify the crisis in Iraq. It will lead to political, geographical and economic challenges on the border between Iran and Iraq.

    Keywords: Geopolitics, Geopolitical challenges, Iraqi Kurdistan, National borders of the Islamic Republic of Iran