فهرست مطالب

آمایش سیاسی فضا - پیاپی 4 (پاییز 1398)

نشریه آمایش سیاسی فضا
پیاپی 4 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اسماعیل علمدار*، عمران راستی صفحات 189-200

    شکل‌گیری مرز و استقرار خط مرزی بین دو کشور، دارای پیامدها و آثار سیاسی، اقتصادی و اجتماعی- فرهنگی به‌خصوص در سطح محلی و سکونت‌گاه‌های مرزی است. بر این اساس، ممکن است شکل‌گیری مرز و اجرای سیاست‌های مرزی یک حکومت منجر به توسعه اقتصادی- اجتماعی مناطق و سکونت‌گاه‌های مرزی شود یا برعکس ترسیم مرز مانعی در فرآیند توسعه تاریخی منطقه مرزی باشد. مرزهای ایران و همسایگان طی زمانی نسبتا طولانی و براساس قراردادها، معاهدات و حکمیت‌های مختلفی تعیین و ترسیم شد. این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی و با استناد به اطلاعات و یافته‌های کتابخانه‌ای و میدانی به‌دنبال بررسی فرآیند شکل‌گیری مرزهای شرقی در محدوده استان خراسان جنوبی و تحولاتی است که در طی حدود چهار دهه در این مناطق صورت گرفته است. بخشی از مرزهای شرقی ایران، از جمله مرزهای استان خراسان جنوبی در سال 1935 توسط حکمیت فخرالدین آلتای تعیین و ترسیم شد. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد، تعیین و ترسیم این مرز موجب شد برخی از سکونت‌گاه‌ها و روستاهای مرزی مانند کبوده و یزدان در این سوی مرز و نظرخان در سمت افغانستان قرار گیرد. این سکونت‌گاه‌ها طی چهار دهه گذشته دارای تحولات و تغییرات مختلفی شده‌اند به‌نحوی که روستاهای مرزی چون کبوده، یزدان و غیره در راستای طرح اسکان عشایر و امنیت مرز تخلیه و تخریب شده و ساکنان آنها در روستای بارنجگان اسکان داده شده‌اند و از طرفی مزرعه نظرخان در آن سوی مرز در حال حاضر تبدیل به یک روستای خطی با جمعیتی بالغ بر 7هزار نفر تبدیل شده است. تخلیه این روستاهای مرزی در راستای طرح تعیین حریم برای مرز و کوچ اجباری ساکنان آن به مکان جدید ضمن بروز نارضایتی مرزنشینان، موجب بروز تنش‌هایی نیز بین ساکنین قدیمی و مهاجرین جدید شده است. همچنین از تحولات مثبت صورت‌گرفته در محدوده مورد مطالعه می‌توان به ایجاد بازارچه مرزی یزدان اشاره کرد.

    کلیدواژگان: مرز، حکمیت مرزی، کارکرد مرز، سکونت گاه های مناطق مرزی
  • سید عباس احمدی*، محمدرضا فرجی، کمال رنجبری صفحات 201-213

    تمرکززدایی سیاسی- اداری، حرکت به سمت توسعه سیاسی و اداره بهینه فضای جغرافیایی از مهم‌ترین دغدغه‌های سیستم‌های حکومتی، در کشورهای در حال ‌توسعه به‌صورت کلی و ایران به‌طور خاص برای رسیدن به دموکراسی است. چنین تمرکززدایی با توجه به خصیصه‌های جغرافیایی (طبیعی- انسانی) هر کشور و همچنین نوع سیستم سیاسی- اداری حاکم بر آن، از رویکرد ویژه‌ای پیروی می‌کند. مهم‌ترین بارزه جغرافیایی- سیاسی تمرکززدایی در هر واحد سیاسی مستقل، دولت محلی است. دولت‌های محلی با آگاهی از فضاهای جغرافیایی و حقوق انسان‌ها، نقش موثری را در اداره بهینه زیستگاه‌های انسانی بازی می‌کنند. پژوهش حاضر به‌دنبال پاسخ‌گویی به این پرسش است که عناصر موثر در شکل‌گیری دولت محلی کارآمد در ایران کدام‌اند؟ روش پژوهش حاضر به‌‌صورت توصیفی- تحلیلی بود که با بررسی اسناد و قوانین بالادستی در ایران و همچنین بررسی ویژگی‌های انسانی- طبیعی ایران برای شناسایی شاخص‌ها و عناصر موثر در شکل‌گیری دولت محلی کارآمد صورت‌ گرفت. یافته‌ها نشان دادند دغدغه تمرکززدایی و تفویض اختیار به مکان‌های غیرمرکزی و پراکنش قدرت در سطح فضاهای جغرافیایی به‌صورت پراکنده در برخی قوانین و اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران اشاره شده است؛ بنابراین عناصر موثری که بایستی مورد توجه قرار گیرد شامل سیستم حکومتی، قوانین بالاسری، اراده سیاسی حکومت و غیره بایستی در چرخه اقداماتی چون رهاکردن سیستم متمرکز و پایه‌گذاری سیستم نیمه‌متمرکز؛ تدوین و اصلاح قوانین در چارچوب نظام شکل‌گرفته جدید؛ درگیرکردن مردم در اداره زیستگاه‌های خود؛ ایجاد رقابت در میان مکان‌ها؛ قدرت‌سپاری به ارگان‌های محلی؛ انتخابی‌کردن مسیولین اداره‌کننده دولت محلی؛ سهیم‌کردن مردم در سرنوشت خود؛ توجه به توانش‌های انسانی و محیطی؛ توجه به فرهنگ سیاسی و عوامل جغرافیایی انسانی دیگر هستند.

    کلیدواژگان: دولت محلی، ایران، سیستم سیاسی، تمرکززدایی
  • سیروس احمدی نوحدانی، معصومه مهدیی* صفحات 215-225

    چیدمان فضایی عناصر سازمان فضایی در صورتی به توسعه پایدار منجر خواهد شد که سه جزء اصلی محیط زیست، رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی با تاکید بر انسان‌محوری در آن مد نظر قرار گرفته باشد. به‌منظور شناسایی عدم تعادل‌ها در پراکنش فضایی، بهره‌گیری از روش‌های مناسب که توانایی ترکیب شاخص‌های گوناگون را در سازمان فضایی داشته باشد حایز اهمیت است. هدف از انجام این پژوهش در مرحله اول تبیین عوامل استراتژیک تاثیرگذار بر مدیریت سیاسی فضای جغرافیایی شهرستان اراک از طریق مطالعات کتابخانه‌ای و میدانی و در مرحله دوم سطح‌بندی این عوامل براساس اهمیت و میزان تاثیر‌گذاری‌شان توسط روش تحلیل سلسله‌مراتبی (AHP) جهت مدیریت اصولی فضای جغرافیایی شهرستان اراک است. نوع تحقیق براساس هدف کاربردی توسعه‌ای و براساس ماهیت و روش، توصیفی است. روش تحقیق این پژوهش توصیفی- تحلیلی است و برای گردآوری اطلاعات از منابع کتابخانه‌ای، اینترنتی و مصاحبه استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل یافته‌های پرسش‌نامه‌ای روش AHP، و برای وزن‌دهی عوامل نرم‌افزار 11 EXPERT CHOICE که نرم‌افزاری تخصصی برای تجزیه و تحلیل فرآیند سلسله‌مراتبی است، به کار رفتند. بعد از تعیین اهمیت هر یک از عوامل، وجود زمینه‌های مناسب توسعه بازرگانی با وجود پایانه‌های بار و مسافر و گمرک و سایت نمایشگاهی بین‌المللی در اراک، بهره‌برداری ناپایدار و بیش از ظرفیت منابع، وجود بازارهای هدف به‌ویژه در کشورهای همسایه، نابه‌سامانی بازار و نابه‌هنگام‌بودن برخی سیاست‌های حمایت از تولیدات بخش کشاورزی به‌عنوان مهم‌ترین عوامل داخلی و خارجی شهرستان شناخته شدند.

    کلیدواژگان: شهرستان اراک، AHP، مدیریت سیاسی، فضای جغرافیایی
  • فاطمه پیری*، سعید ملکی صفحات 227-237

    نوشتار حاضر بر آن است تا عوامل موثر بر میزان احساس امنیت گردشگران مدهبی را در مرز مهران به‌عنوان الگویی از شهرهای مرزی مورد بررسی قرار دهد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده که از طریق مطالعات کتابخانه‌ای و پرسش‌نامه، اطلاعات جمع‌آوری‌شده و با استفاده از نرم‌افزار SPSS اطلاعات تجزیه و تحلیل و فرضیات مورد آزمون قرار گرفته است. یافته‌ها بیانگر آن است که از میان ویژگی‌های شخصی پاسخ‌گویان بین سن و احساس امنیت آنها رابطه معنی‌داری وجود ندارد. براساس آزمون تفاوت میانگین‌ها و تحلیل واریانس بین احساس امنیت و جنسیت، احساس امنیت و تحصیلات پاسخ‌گویان و احساس امنیت و وضعیت تاهل پاسخ‌گویان رابطه معنی‌داری وجود دارد. در بعد امنیت گردشگران؛ امنیت جانی با مقدار 37/4T= بیشترین احساس امنیت را دارند. امنیت جاده‌ای با مقدار 97/2=T در پایین‌ترین رده از بعد امنیت قرار دارند. در بررسی رابطه میان کل شاخص‌های احساس امنیت و زیرشاخص‌های توسعه گردشگری بالاترین ضریب همبستگی بین کل امنیت و بازدید مجدد با مقدار همبستگی 530/0 به دست آمده است. در بررسی اقدامات مرزی برای پایداری امنیت شهرهای مرزی متغیرهای مورد نظر 79/0% واریانس احساس امنیت را پیش‌‌بینی می‌کنند و همه متغیرها به‌صورت معنی‌داری احساس امنیت را پیش‌بینی می‌کنند. که تلاش مسیولان امنیتی به‌منظور برقراری امنیت در دو سوی مرز با (بتا برابر با 526/0) بیشترین میزان تاثیر را بر متغیر احساس امنیت دارد.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، گردشگری مذهبی، سکونت گاه مرزی، شهر مهران
  • سیدهادی زرقانی*، وحید صادقی، سید محمدحسین حسینی صفحات 239-251

    مرزبندی‌های فضایی و مکانی مختص به سطح کلان و بین‌المللی نیست، بلکه در سطوح محلی، ناحیه‌ای، منطقه‌ای و ملی قابل نمایان است. این مساله در مناطقی نظیر شهرستان ممسنی که ساختار اجتماعی ماهیت طایفه‌ای دارد، چشمگیر است و با توجه به جو طایفه‌ای حاکم در شهرستان و مرزبندی‌های مکانی- هویتی نمود پیدا می‌کند. بر این پایه، حوزه‌های فرهنگ، اجتماع و سیاست تحت‌الشعاع قرار می‌گیرند. طایفه‌گرایی و مرزبندی‌های اجتماعی و سیاسی در این حوزه‌ها به‌واسطه عواملی نظیر هویت، فضای جغرافیایی، خلق نمادها و ارزش‌ها، تاکید بر مفاهیم خود و دیگری یا انگاره‌های دوستی، دشمنی و رقابت و سرانجام انتخابات در سطح محلی (شورای شهر و روستا یا مجلس) یکدیگر را قوام می‌بخشند. این نوع همبستگی در تثبیت عواطف محلی- طایفه‌ای و رفتار سیاسی سنتی- عشیره‌ای از یک‌سو و مرزهای ادراکی و فضایی- مکانی از سوی دیگر نقش بسزایی دارند. این وضعیت می‌تواند پیامدهایی نظیر واگرایی طایفه‌ای، درون‌گرایی فرهنگی و پررنگ‌شدن مرزها را به همراه داشته باشد. بنیاد پژوهش کنونی بر این پرسش استوار است که چه رابطه‌ای بین طایفه‌گرایی و مرزبندی‌های اجتماعی- سیاسی در شهرستان ممسنی وجود دارد؟ در بیان فرضیه تحقیق به نظر می‌رسد که طایفه‌گرایی و مرزبندی‌های اجتماعی- سیاسی به‌طور متقابل یکدیگر را قوام می‌بخشند. روش پژوهش، ماهیتی توصیفی- تحلیلی دارد و داده‌های مورد نیاز به روش کتابخانه‌ای، اسنادی و میدانی گردآوری شدند. طبق یافته‌ها طایفه‌گرایی و مرزبندی‌های اجتماعی- سیاسی تاثیرات متقابلی بر یکدیگر داشته‌اند؛ به‌طوری که در دوران فرمانروایی خوانین، طوایف زمینه‌ساز مرزبندی اجتماعی و سیاسی شده‌اند و پس از سقوط خوانین، مرزبندی‌های ایلی- عشیره‌ای نیز در تشدید نگرش‌های طایفه‌ای تاثیرگذار بوده‌اند.

    کلیدواژگان: طایفه گرایی، مرز، مرزبندی اجتماعی- سیاسی و شهرستان ممسنی
  • محمدرضا حافظ نیا، ابراهیم احمدی* صفحات 253-260

    در حقیقت، اصل اساسی برای اندیشه "ملی‌گرایی"، حاکمیت ملی و دفاع از یکپارچگی سرزمینی است؛ از این رو هر عامل بیرونی که بخواهد اصول را به هر بهانه‌ای نقض کند، "ملی‌گرایی" به‌عنوان یک اندیشه سیاسی یا ایدیولوژی حکومت، ضامن استقلال و یکپارچگی ملی و سرزمینی است. میان "قلمروسازی- گستری" و کنش- واکنش‌های "ملی‌گرایانه" رابطه وجود دارد؛ معمولا نمود این ارتباط به دو حالت است؛ در درجه نخست، کشورها از مولفه‌های انگیزشی "ملی‌گرایی" در راستای دفاع از حاکمیت قلمرو و سرزمین (در برابر تجاوز سایر کشورها)، بهره می‌برند و در حالت دوم، آنها (حکومت‌ها) در رقابت و نزاع‌های بیرونی خود با سایر دولت‌های رقیب یا دشمن بر سر "قلمرو"، از این حس قدرتمند در جهت عمل یا غرض توسعه‌طلبانه خود به اشکال "قلمروسازی" و "قلمروگستری" بهره می‌برند. دریاها و اجمالا پهنه‌های آبی به‌واسطه ارزش‌های جغرافیایی (نظامی، سیاسی، امنیتی، اقتصادی و غیره) که دارند، مورد توجه و علاقه بازیگران سیاسی (حکومت‌ها و دولت‌ها) هستند. از این رو، "قلمروسازی- گستری" که در درجه نخست، یک اصل ژیوپلیتیکی است به‌واسطه این ارزش‌های جغرافیایی است. ملی‌گرایی به‌عنوان یک نیروی قدرتمند، یکی از شیوه‌هایی است که دولت‌ها برای حفظ، بهره‌برداری و کسب ارزش‌های جغرافیایی (منابع جغرافیایی قدرت در پهنه‌های آبی و خشکی)، در جهت اعمال "قلمروسازی- گستری" خود از آن بهره می‌برند. پژوهش براساس ماهیت و روش توصیفی- تحلیلی محسوب می‌شود. اطلاعات پژوهش به شیوه اسنادی و با مراجعه به منابع معتبر گردآوری شده است.

    کلیدواژگان: ناسیونالیسم، قلمروسازی، قلمروگستری، قلمروسازی ژئوپلیتیکی، دریا
  • حجت مهکویی* صفحات 261-268

    از سده 17 میلادی به این سو، برگزاری انتخابات سازوکار معمول برای تحقق دموکراسی نیابتی بوده است. انتخابات یک فرآیند تصمیم‌گیری رسمی است که طی آن مردم یا بخشی از مردم برای اداره امور عمومی خود شخص یا اشخاصی را برای مقامی رسمی به‌مدت معلوم با ریختن رای به صندوق‌های انتخاباتی بر می‌گزینند. در حوزه انتخابیه شهرستان فیروزآباد، جستار زادبوم شهری در همه ادوار بر انتخاب کاندید مورد نظر تاثیرگذار بوده است. این مقاله به‌دنبال بررسی چگونگی مشارکت مردم شهرستان فیروزآباد در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از دیدگاه جستار زادبوم شهری در پهنه سرزمینی ایران است، تا نشان دهد که الگوی فضایی مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی چگونه بوده است. مطالعه حاضر با استفاده از نتایج تفصیلی انتخابات و توابع آمار مکانی به بیان الگوی فضایی تمایل شهروندان شهرستان فیروزآباد به هر یک از نامزدهای حاضر در انتخابات پرداخته است. نتایج نشان می‌دهد که الگوی فضایی آرا، بیانگر تاثیر جستار زادبوم شهری بر انتخاب کاندیدای مورد نظر در این حوزه انتخابیه بوده است.

    کلیدواژگان: انتخابات، دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، شهرستان فیروزآباد، مشارکت، زادبوم شهری
|
  • E. Alamdar *, Omran Rasti Pages 189-200

    The formation of the border and the establishment of a border line between the two countries have political, economic and cultural-social consequences and impacts, especially at local and border settlements level. In this research, the consequences of the border establishment, border policies, and the plan to strengthen border guard (Forces) at several points of settlements such as Yazdan, Kaboodeh, and Nazarkhan have been discussed. This descriptive-analytical research, based on library and field pieces of information/findings seek to investigate the formation process of eastern borders within South Khorasan province and also the developments that during about six decades have taken place in these areas. The results of researchers showed that the determination and establishment of this border caused that some border villages such as Kaboodeh and Yazdan placed on this side of the border, and Nazarkhan was placed on the Afghan side. The consequences of these border policies have led to evacuation and destruction of border villages such as Kaboodeh and Yazdan, along the Nomands resettlement plan and security, and also their inhabitants were resettled in the Barenjgan city; in the other hand, Nazarkhan farm across the border has now changed into a linear village with a population of over 5 thousand people. The evacuation of these border villages along with the border privacy delimitation project, and also the forced migration of its residents to a new location has resulted in tensions between old residents and new immigrants in addition to causing discontent between borderers.

    Keywords: Border, Border Arbitration, Border Function, The Settlements of Border Regions
  • S.A. Ahmadi, M.R. Faraji, K. Ranjbari Pages 201-213

    Administrative political decentralization, the move towards political development and the management of geographic space are one of the main concerns of governmental systems in developing countries in general and in Iran in particular to achieve democracy. Such a decentralization follows a special approach to the geographic (Natural human) characteristics of each country as well as the type of administrative political system that governs it. However, the most important regional geopolitical decentralization in each independent political unit is the local government. Local governments play an effective role in optimizing the management of human habitats with the knowledge of geographical areas and human rights. Therefore, the present research seeks to answer the following questions: What are the effective elements in the formation of an effective local government in Iran? The method of this research was descriptive- analytic, which has been done by studying high-handed documents and rules in Iran, as well as studying the human-natural characteristics of Iran to identify the indices and elements effective in the formation of an efficient local government. Findings of the research indicate that the decentralization and delegated powers to non-central places and the distribution of power at the geographical level are scattered in some of the laws and documents of the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: Local Government, Iran, Political System, Decentralization
  • S. Ahmadi Nohdani, M. Mahdii * Pages 215-225

    The spatial arrangement of the elements of the spatial organization will lead to sustainable development, if it considers three main components of the environment, economic growth, and social development, with emphasis on human-centeredness. In order to identify imbalances and balances in spatial distribution, it is very important to use appropriate methods that have the ability to combine various indicators into the spatial organization. The purpose of this study was to determine the strategic factors affecting the political management of the Arak township spaces through library and field studies in the first stage and, secondly, the ranking of these factors based on their importance and their impact through the Analytical hierarchy process for the proper management of geographical spaces of the Arak Township. This study is a descriptive approach based on nature and is applied developmental based on the goal. The research method is descriptive-analytic and library, internet, and interviewing materials are used for gathering information. Analytic hierarchy process (AHP) technique have been used for weighing the factors.

    Conclusion

    After determining the importance of each of the factors, The existence of suitable business development Potentials with cargo and passenger terminals and the international exhibition site in Arak, Unstable exploitation and overcapacity of natural and environmental resources, existence of target markets, especially in neighboring countries, market failure and unpredictability of some agricultural production support policies were recognized as the most important internal and external factors of the township.

    Keywords: Arak Township, AHP, Political Administration, Geographical Space
  • F. Piri *, S. Maleki Pages 227-237

    The present paper seeks to examine factors affecting the sense of security of religious tourists on the border of Mehran as a model of border towns. The research method is descriptive-analytic. Data was collected through library studies and a questionnaire. Data were analyzed using SPSS software and hypotheses. Findings show that there is no meaningful relationship between personal characteristics of respondents between their age and their sense of security. There is a significant relationship between the sense of security and gender, the sense of security and education of the respondents, and the sense of security and the status of the marital status of the respondents. In terms of touristschr('39') safety, the security of a person with T=37.4 is most secure. Road safety with a T-value of 97.2 is in the lowest category security. According  the Sperman test, in the study of the relationship between total safety indices and sub-indicators of tourism development, the highest correlation coefficient between total security and re-visit with a correlation value of 5.30 is obtained. In examining boundary measures for border city security, the predicted variables predict 0.79% of the safety sensitivity variance, and all variables significantly predict safety. The efforts of security officials to secure security on both sides of the border with (Beta=0.526; has the highest impact on the variable of security.

    Keywords: Sens of Security, Religious Tourism, Border Settlement, Mehran City
  • S.H. Zarghani *, V. Sadeghi, S.M.H. Hosseini Pages 239-251

    The spatial boundaries are not just important in the macro and international levels, but also are significant at the local, regional and national levels. They are significant in areas such as Mamasani County in which the social structure has the tribal nature. The spatial-identity boundaries are appeared due to the dominant tribal atmosphere. On this basis, the areas of culture, society and politics are overshadowed. Tribalism and socio-political boundaries in these areas consolidate each other through factors such as identity, geographic space; the creation of symbols and values; the emphasis on the notions of onechr('39')s self and others; friendship, hostility and competition and the elections in local level (city council and village or parliament). This kind of solidarity plays an important role in stabilizing local- tribal and traditional political behavior on the one hand and perceptual and spatial boundaries on the other. This situation has consequences such as tribal divergence, cultural introspection and border demarcation. The current research is based on the question of what is the relationship between tribalism and socio-political boundaries in Mamasani. In explaining the research hypothesis, it seems that tribalism and socio-political boundaries mutually reinforce each other. The research is conducted using the descriptive-analytical method and the required data have been collected through library, documentary and field (observation) methods. The findings show that tribalism and socio-political boundaries had mutual effects on each other so that tribes were socialized and politicized during the reign of the Khans and after the fall of the Khans, tribal boundaries have also been influential in intensifying clannish attitudes.

    Keywords: Tribalism, Border, Socio-Political Boundary, Mamasani County
  • M.R. Hafeznia, E. Ahmadi * Pages 253-260

    defending territorial integrity. Therefore any external factor which wants to violate any principles for any excuse, “nationalism” is the guarantor of national independence and integrity as a political thought or governmental ideology. There is a relationship between “Territorializing of territory” and “nationalistic” action-reaction. Usually, this relationship represents itself in two situations: in the first situation countries use “nationalistic” motivational components in order to defend territorial sovereignty (against invading other countries). In second situation they (governments) use these powerful senses in order to do expansionist aims in the form of “Territorializing” and “extending territory” in their outside competition and quarrels against other competitive or enemy states over territory. Seas and generally water zones are paid attention by political actors (governments and states) because of their geographical values (military, political, security, economical, etc). As a result “creating-extending territory” which is a geopolitical principle, is because of these geographical values. Nationalism as a powerful force is one of the ways which is used by states in order to keep, use, and gain geographical values (geographical sources of power in land and water zones) in order to “extend or create territory”. The research is based on descriptive analytics. Data gathering of the research is done by referring to valuable resources and by the documentary method.

    Keywords: Nationalism, Territorializing, Extending Territory, Geopolitical Creating Territory, Sea
  • H. Makuoii Pages 261-268

    Since the17th century, holding elections has been a common mechanism for the realization of Pro-democracy. Elections are an official decision-making process in which people or a section of the population put themselves or one person to a public office for public office by casting ballots. In the district of Firoozabad, the citychr('39')s canonical inquiry has affected the candidatechr('39')s choice in all periods. This article seeks to investigate how the people of Firoozabad city participate in the tenth Islamic consultative assembly election from a political-territorial perspective in Iranchr('39')s territorial zone. To show that the spatial pattern of peoplechr('39')s participation in the elections to the Islamic consultative assembly has been. The present study uses detailed results of elections and spatial statistics functions to express the spatial pattern of the residents of Firoozabad city to each of the candidates in the election. The results show that the participation pattern of people in Firoozabad city is not the same and different in different periods. The spatial pattern of votes reflects the strong focus of the candidatechr('39')s choice of votes, (Except for the seventh and eighth seasons), according to the born urban canvas of Firoozabad city have been.

    Keywords: Elections, Tenth Islamic Council Term, Firoozabad City, Participation, Born Urban Canvas