فهرست مطالب

رسانه و فرهنگ - سال دهم شماره 1 (پیاپی 19، بهار و تابستان 1399)

نشریه رسانه و فرهنگ
سال دهم شماره 1 (پیاپی 19، بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • معصومه اسماعیل نژاد*، عباس عباسپور، علی اکبر فرهنگی، محمد سلطانی فر صفحات 1-24

    رسانه‏ ها در زندگی امروز ما به جزو لاینفک زندگی مدرن تبدیل شده‏اند و در تصمیم‏گیری‏های سیاسی نقشی اساسی در اقناع مخاطب به عهده می‏گیرند. بی بی سی فارسی بخشی از سازمان رسانه‏ای پیچیده بین‏المللی است که هدایت‏کننده سلیقه عمومی است؛ قدیمی‏ترین رسانه دنیا است و در عین حال از نتایج علوم مرتبط با رسانه برای اقناع مخاطب استفاده می‏کند. سیاست ارتباطی به عنوان مجموعه‏ای از اصول و هنجارها برای رفتار راهبردی نظام‏های ارتباطی است. هدف این مقاله شناسایی سیاست‏های ارتباطی بی بی سی فارسی در پخش اخبار انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 است. روش پژوهش کیفی و از نوع تحلیل گفتمان انتقادی است. واحد تحلیل متن است و از روش فرکلاف توصیف، تفسیر و تحلیل برای تحلیل داده‏ها استفاده شده است و در نهایت سه سطح سیاست ارتباطی در بی‏بی‏سی فارسی شناسایی شد: سیاست‏های ارتباطی کلان (کل مجموعه بی بی سی) مانند استراتژی شفاف‏سازی، بیطرفی و اطلاع‏رسانی درست و به هنگام، سیاست‏های ارتباطی رسانه (بی بی سی فارسی) مانند استراتژی‏های بی بی سی فارسی برای ساخت برنامه در ایران و در دوران انتخابات، و سیاست‏های ارتباطی در سطح سردبیری رسانه مانند تکنیک‏های مختلف رسانه‏ای ساخت برنامه.

    کلیدواژگان: سیاست ارتباطی، تحلیل گفتمان انتقادی، انتخابات و رسانه
  • آمنه بختیاری، امیرمسعود امیرمظاهری*، بهاره نصیری صفحات 25-42

    دیجیتالی شدن سبک های نوین زندگی را به جزیی اساسی و جدایی ناپذیر از زندگی انسان تبدیل کرده است. ارتقاء سطح سواد رسانه ای در جامعه ایرانی به ویژه برای خانواده هادر جهت آگاه سازی فرزندانشان در استفاده از فضای سایبر، یک نیاز و ضرورت برای فرهنگ، سیاست و امنیت ملی محسوب می شود. به همین دلیل پژوهشگر،سعی داردتامطالب ویافته هایی راجهت ارتقای والدگری رسانه ای در خانواده جهت مدیریت مصرف صحیح رسانه ای فرزندان فراهم آورد.در این تحقیق سوال اصلی پژوهشگر"مقوله های موثر درسبک زندگی رسانه ای خانواده هادراستفاده ازفضای مجازی کدام است؟روش تحقیق از نوع تلفیقی (کیفی- کمی) است. درمدیریت مصرف فضای مجازی از نظریه الیزابت تامن و سه لایه بودن پیام رسانه ای و نظریه هاودیدگاه هایی درزمینه شیوه های فرزندپروری از جمله نظریه بامرینداستفاده شده است. نتایج نشان می دهد مولفه ها و ابعاد موثر در سبک زندگی رسانه ای والدین در 3 بعد اصلی آموزش (با 6 مفهوم اصلی و 43 زیر مفهوم) که به «والدگری رسانه ای» و شیوه های تربیتی در آن اشاره داشته، بعد ارتباط موثر (با 3 مفهوم اصلی و 15 زیر مفهوم)که به «تعامل و گفتگو» بعد جامعه پذیری رسانه ای (با 3 مفهوم اصلی و 12 زیر مفهوم) به «هویت والدینی» می پردازد.

    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، سبک زندگی، خانواده، والدین، فضای سایبر
  • حسن خجسته* صفحات 43-78

    ایران کشوری است که همواره در معرض حوادث و بلایای طبیعی و بحران ناشی از آن است. در هنگامه بحران، رسانه نقش تعیین کننده ای دارند. روشن بودن سیاست های اصلی فعالیت رسانه ها در این شرایط می تواند موجبات هرچه بهتر کنترل و مدیریت بحران شود. فقد سیاست های رسانه ای هنگامه بحران موجب ایجاد هزینه بیشتر و تاخیر کنترل بحران می شود. تجربه سیل نوروز 98 ضرورت تعیین سیاست های مزبور را بیش از پیش نمود. این پژوهش با روش تحلیل محتوای کیفی، صورتجلسات کمیته هماهنگی اطلاع رسانی سیل مستقر در وزارت کشور مورد بررسی قرار داده است. نتایج حاصل به صورت شش سیاست اصلی استخراج شده که با قضاوت کارشناسانم به تایید رسیده است.

    کلیدواژگان: سیاست ارتباطی، سیاست رسانه ای، خطر، بحران، بلایای طبیعی، فاجعه طبیعی
  • ثریا ضیایی، حمیدرضا رادفر، سولماز نوری* صفحات 79-100

    کتاب خانه ها با حضور محققان، پژوهشگران و سایر علاقه مندان علم و دانش، مکانی برای تبادل آرا و افکار و تامین منابع مورد نیاز کاربران و مراجعه کنندگان است. کتاب خانه های نوین، علاوه بر اینکه در تامین بسیاری از نیازهای فرهنگی و اجتماعی اعضای خود مرجع هستند، زمینه ای را فراهم می آورند که کاربران بتوانند به سهولت از امکانات رایانه ای و دسترسی سریع به فضای مجازی بهره بگیرند. از جهت اخیر، کتابخانه نوعی فضای رسانه ای و ارتباطی به نظر می رسد که می توان برخی از نظریات ارتباطی را در آن جاری و ساری دانست. یکی از این نظریه های ارتباطی، اقناع است. اقناع یا ارتباط متعالی، از مهم ترین مباحث ارتباطات رسانه ای و انسانی محسوب می شود که در کل، هدف اساسی و غایی همه نوع رفتارهای ارتباطی است. این مقاله در پی آن است که مولفه های کتاب خانه را از این دریچه دنبال کند و به این سوال کلیدی پاسخ دهد که ارتباط میان اقناع رسانه ای و کتابخانه چگونه میسر می شود و چگونه می توان از مباحث اقناع در حوزه رسانه پلی به مباحث کتابخانه در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی زد. در این پژوهش که با روش توصیف، تبیین و تحلیل اطلاعات به انجام رسیده است، مشخص می شود که اقناع رسانه ای، هم در بهره گرفتن از نظریه معناشناختی اطلاعات، هم در مرحله شکل دهی و رمز گذاری و هم در مرحله دریافت پیام مطرح است.

    کلیدواژگان: نظریه اقناع، ارتباطات، رسانه، کتاب خانه، کاربران، اطلاعات
  • فرناز سربندی*، ابراهیم حاجیانی، سید رضا صالحی امیری صفحات 101-132

    هدف این مقاله، تحلیل و بررسی خط مشی ها و سیاست ها و عملکرد دولت های پس از انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد سینما است. روش مورد استفاده از نظر هدف کاربردی، از نظر داده کمی و کیفی و از نظر نحوه اجرا مکانیسم علی و ردیابی فرایند است. داده ها شامل تمامی اسناد و مصوبات و آیین نامه های دولت ها و وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران و مصاحبه با صاحب نظران بوده است. از داده های ثانویه و آمارهای موجود نیز برای بررسی نتایج عملکرد دولت ها در حوزه اقتصاد سینما بهره برده شده است. سپس با روش فرایند ردیابی و مکانیسم علی روند وقایع هر دوره در قالب نمودار واقعه-ساختار نمایش داده شده است. یافته ها نشان می دهد: در تمامی دوره ها و دولت ها خط مشی ها و سیاست ها بر اساس دیدگاه ها و تفکرات خاص هر دولت و حتی سلایق فردی اتخاذ شده و با تغییر افراد و دولت ها به یکباره در خط مشی ها تغییر روی داده است. تکاهش اکران فیلم خارجی و افزایش تعداد جشنواره های داخلی بوده است. حتی در شاخص تولید نیز در برخی دوره ها کم توجهی و غفلت صورت گرفته است. بنابراین در حوزه اقتصاد سینما خلا وجود یک سیاست گذاری کلی و غالب وجود دارد که تمامی دولت ها و مسیولان در راستای تحقق اهداف آن فعالیت نمایند.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری، سیاست گذاری فرهنگی، اقتصاد فرهنگ، صنایع فرهنگی، اقتصاد سینما
  • هادی عباسی کسبی*، نسیم مجیدی قهرودی، اکبر نصراللهی صفحات 133-163

    براساس آمارهای موجود، شکاف دیجیتالی یا فقراطلاعاتی به وضوح در بین کشورها به خصوص در بین مناطق شهری و روستایی، کاملا مشهود است. طی سال های اخیر تلاش هایی در توسعه فناوری اطلاعات وارتباطات در روستاهای ایران با هدف کاهش شکاف دیجیتالی صورت گرفته است. این تحقیق درپی دستیابی به راهبردهای علمی و عملی، درشناسایی عوامل موثر برشکاف دیجیتالی در روستاهای استان قم با رویکرد دلفی و سلسله مراتبی فازی انجام شده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها تحقیق توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری، کارشناسان و مدیران ارشد حوزه ICT روستاهای استان قم بوده و روش نمونه گیری قضاوتی و حجم نمونه به دلیل محدود بودن جامعه آماری، تعداد33 نفراز مدیران ارشد که شرط خبرگی در حوزه دفاترICT روستاهای استان قم را داشتند می باشد. در ابزار اندازه گیری از دو پرسشنامه دلفی و سلسله مراتبی فازی استفاده شده است. نتایج تحقیق پس از محاسبات دو مرحله ای دلفی دستیابی به مدل مفهومی تحقیق شامل 9 معیار و 42 زیرمعیاربوده که طی محاسبات سلسله مراتبی فازی ،زیرمعیارهای نرمالیزه از لحاظ وزنی اولویت بندی شدند .

    کلیدواژگان: شکاف دیجیتالی، فناوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات، دفاتر فناوری اطلاعات
  • سید محسن علوی پور*، سید احمد عسکری، علیرضا خسروی، محمد سروی زرگر صفحات 165-188

    با توجه به اهمیت مقوله سواد رسانه ای که این موضوع در سال های اخیر در عرصه سیاست گذاری نیز مورد توجه قرار داشته است و با توجه به تعدد نهادهای تصمیم گیر و سیاست گذار در این زمینه در ایران، این امر با چالش های مختلفی مواجه است. پژوهش حاضر با این هدف که چالش ها و ظرفیت های سیاستگذاری سواد رسانه ای در ایران را مورد تحلیل قرار دهد، انجام شده است. ضمن مصاحبه با مسیولین و کارشناسان متخصص در چهار نهاد موثر در این زمینه (شورای عالی فضای مجازی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما) به روش مصاحبه گلوله برفی، به دنبال پاسخ به این سوال است که نهادهای متولی سواد رسانه ای در ایران چه سیاست هایی برای ارتقای سواد رسانه ای در ایران تدوین و اجرا کرده اند؟یافته های پژوهش نشان می دهد که بعلت تعدد نهادهای تصمیم گیر در این زمینه، تمایز روشنی میان آموزش سواد رسانه ای و فرهنگ سازی در این زمینه دیده نشود و عدم تعادل در برنامه ریزی ها، به سیاست گذاری های ناموفق رهنمون شود. بر این اساس، لازم است یک نهاد فرادستگاهی (مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی) بعنوان مرجع سیاست گذاری در این زمینه تعیین شود و سیاست گذاری در کلیه حوزه ها (شامل آموزش و فرهنگ سازی و ..) در آن صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، فضای مجازی، آموزش و پرورش، فرهنگ، صدا و سیما
  • مجید علیقلی زاده*، علی فرهادیان صفحات 189-214

    هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر پیاده سازی مدیریت دانش در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با محوریت فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی است که به منظور تعیین نقاط ضعف و قوت آن و ارایه راهکارهایی جهت بهبود عملکرد سازمان در این زمینه است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و روش به کار رفته در آن پیمایشی و توصیفی است. جهت تهیه داده از پرسش نامه محقق ساخته مدیریت دانش در بین جامعه مورد مطالعه استفاده شد. جامعه پژوهش شامل 219 نفر از کارکنان پژوهشگاه که از طریق نمونه گیری طبقه ایی و به صورت تصادفی135 نفر از طریق جدول مورگان انتخاب شدند. یافته های پژوهش حاکی از این است که در بحث خلق، ذخیره، اشتراک و استفاده از دانش، نرم فزار مدیریت دانش و سامانه ایده پردازی قوی ترین رابطه را با فرایند مدیریت دانش دارند و میان فناوری نوین اطلاعات و مولفه های مدیریت دانش رابطه معنی داری وجود دارد.نتایج نشان داد برای تبدیل مراکز پژوهشی به سازمان دانش آفرین باید توجه خاصی به فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی شود. در پایان پژوهش پیشنهاد ها و راهکارهایی جهت بهبود نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت در فناوری های مدیریت دانش در نظر گرفته شد که می-تواند تاثیر مثبت زیادی در آینده سازمان و اعتلای آن داشته باشد.

    کلیدواژگان: فناوری نوین، جریان دانش، مدیریت دانش، مراکز پژوهشی
  • حسین کرمانی*، فاطمه رسولی، زهرا مجدی زاده صفحات 215-251
    توییتر در حال حاضر به یکی از رسانه های اصلی برای کنشگری در جریان رویدادهای سیاسی تبدیل شده است. در این تحقیق، با تمرکز بر مفهوم همگان شبکه ای تلاش می کنیم تا چگونگی کنشگری این همگان ها در توییتر فارسی را در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 مطالعه کنیم. برای انجام اینکار، نوع توییت های تولید شده، لحن توییت ها و همچنین قالب بندی شخصیت ها در توییتر فارسی را تحلیل می کنیم. داده های تحقیق (دو میلیون و 596 هزار و 284 توییت) در دوران انتخابات با روش گلوله برفی و استفاده از 94 کلیدواژه و هشتگ، از API توییتر گردآوری شد و ما با انتخاب 10416 توییت از 50 کاربر موثر در هر همگان شبکه ای، تلاش کردیم به پرسشهای تحقیق پاسخ دهیم. رویکرد تحلیلی تحقیق نیز ترکیبی از روش تحلیل محتوای مردمنگارانه و تحلیل گفتمان انتقادی رسانه های اجتماعی بود. نتایج تحقیق نشان داد تفسیر، نقل قول و خبر پربسامدترین انواع توییت در توییتر فارسی هستند. همچنین، لحن جدی و کنایی در همگان های شبکه ای بسامد بیشتری دارد. یافته ها همچنین نشان داد که منازعه اصلی در توییتر فارسی بین توییت های حمایتی اصلاح طلبان و انتقادی اصولگرایان در مورد روحانی شکل گرفته است.
    کلیدواژگان: توئیتر، رسانه های اجتماعی، انتخابات، کنشگری سیاسی، قالب بندی
  • ناصر گل محمدی، عبدالرضا صالحی* صفحات 253-272

    امروزه انیمیشن به عنوان رسانه ای قدرتمند و صنعتی پول ساز در کشورهای بزرگ جهان به شمار می آید و در طول یک قرن توانسته به سرعت روند رشد و تکامل را سپری کند. در ایران تهیه و تولید انیمیشن تلویزیونی نتوانسته آن گونه که باید به یک صنعت تبدیل شود. هدف این پژوهش بررسی آسیب های اقتصادی پیش روی تهیه و تولید انیمیشن تلویزیونی در ایران و ارایه راه کارهای مناسب برای حل این مشکلات می باشد. در این مقاله نقاط ضعف مسیر اقتصاد تولید انیمیشن تلویزیونی در ایران از طریق مصاحبه با دست اندرکاران این عرصه مشخص شده و تاثیر سیستم دولتی تولید بر انیمیشن تلویزیونی در ایران و انحصار بازار خرید و پخش یعنی رسانه ی ملی مورد مطالعه قرار گرفته است. فرآیند تهیه و تولید یکی از سریال های پربیننده ی انیمیشن در ایران «شکرستان» با یکی از الگوهای موفق سریال انیمیشن تلویزیونی در آمریکا «خانواده ی سیمپسون» مقایسه شده است. این مقوله دارای موانع و آسیب هایی است؛ موانعی که مجموعه ی مرکز مطالعات و تولیدات فیلم انیمیشن حوزه ی هنری تلاش کرده تا با الگوگیری از یک سریال موفق انیمیشن خارجی یعنی «خانواده ی سیمپسون» و گذر کردن از آن موانع، وارد صنعت حرفه ای تولید انیمیشن تلویزیونی شود و با تولید مجموعه ی «شکرستان» از بخش صرفا هنری انیمیشن تلویزیونی خارج شده و با حضور در بخش های مختلفی از قبیل بازار جانبی و ارایه ی خارجی، به وجوه اقتصادی و صنعتی آن کمک نماید.

    کلیدواژگان: خانواده ی سیمپسون»، «شکرستان»، «تولید»، «پخش تلویزیونی»، «پخش بین المللی»، «محصولات جانبی»
  • محمد مجاور شیخان*، صدیقه ببران، علی اصغر کیا صفحات 273-292
    با توسعه رسانه ها، ارتباطات میان فرهنگی نیز دچار تحولات جدی شده است. گسسته شدن مرزهای زمان و مکان این امکان را فراهم آورده است که ارتباط میان فرهنگ ها تسهیل شود. مقاله حاضر با همین هدف و با تاکید بر روی نقش رسانه ملی در توسعه ارتباطات میان فرهنگی در ایران صورت پذیرفته است. تکنیک به کار رفته در مطالعه حاضر دلفی بوده و جامعه آماری شامل صاحب نظران و کارشناسان مدیریت رسانه، مدیران شبکه های تلویزیونی، مدیران ارشد سازمان صدا و سیما و به طور کل کلیه افرادی بوده که در حوزه سازمان صدا و سیما و ارتباطات میان فرهنگی صاحب نظر بوده اند. نمونه تحقیق توسط لیستی منتخب از 30 نفر از خبرگان این عرصه انتخاب شده اند. نتایج این بررسی نشان می دهد بازتعریف مفهوم قوم گرایی (93.4 درصد)، همگرایی اقوام (90 درصد)، افزایش سرمایه اجتماعی و سرمایه فرهنگی (87.4 درصد)، بازتعریف مفهوم هویت ملی و افزایش آن (86.6 درصد)، افزایش میزان همدلی فرهنگی و قومی (80.2 درصد)، ارایه و انعکاس مشترکات فرهنگی و عدم نمایش تعارضات میان فرهنگی (76.9 درصد) مهم ترین کارکردهای رسانه ملی از منظر خبرگان بوده اند. لذا بر مبنای یافته ها، پیشنهاداتی برای کاربست در رسانه ملی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: رسانه های جمعی، توسعه ارتباطات میان فرهنگی، رسانه ملی، هویت
  • کیوان مظفری، اسماعیل کاوسی*، اکبر اعتباریان خوراسگانی صفحات 293-321

    این پژوهش به روش ترکیبی و با هدف شناسایی وضع موجود و طراحی فرهنگ مطلوب سازمانی صدا وسیما انجام شد. ابتدا از طریق مصاحبه عمیق با خبرگان رسانه و استفاده از تکنیک دلفی شاخص های ارزیابی و شناخت مولفه ها و ابعاد فرهنگ سازمانی استحصال شد. سپس این شاخص ها در ابزار ارزیابی فرهنگ سازمانی -روش کمی -، ترکیب و وضعیت فرهنگ سازمانی صدا و سیما در قالب چهار بعد" فرهنگ تیمی، فرهنگ توسعه گرا، فرهنگ بازار و فرهنگ سلسله مراتبی"، چهار سطح" نمادها، مصنوعات، ارزش ها، پیش فرض ها" و شش ویژگی اصلی سازمان ها " مشخصات برجسته، ویژگی های رهبری، ویژگی های مدیریت کارکنان، انسجام سازمانی، تاکیدات استراتژیک و شاخص موفقیت" در دو وضع موجود و مطلوب شناسایی شد. جامعه آماری سه حوزه خبر، سیما و برنامه ریزی بوده است. نتایج پژوهش نشان داد گفتمان حاکم بر فرهنگ سازمانی صدا و سیما، سلسله مراتبی است و تجانس فرهنگی در سطوح پویایی-های فرهنگی و ویژگی های شش گانه سازمانی مشاهده نمی شود. برای رسیدن به وضع مطلوب، تعدیل فرهنگ سلسله مراتبی از طریق چابک سازی و برون سپاری، استمرار شرایط فرهنگ تیمی از طریق تثبیت کنش های مشارکتی و تاکید بیشتر بر دو فرهنگ توسعه گرا و بازار به معنی اشاعه نوآوری و خلاقیت و تمرکز بر ماموریت پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: ابزار ارزیابی فرهنگ سازمانی، پویایی های فرهنگی، چارچوب ارزش های رقابتی، فرهنگ سازمانی، سازمان صدا و سیما
|
  • Masumeh Esmailnejad *, Abbas Abbaspour, AliAkbar Farhangi, Mohammad Soltanifar Pages 1-24

    Today, media is the inseparable part of our life and play a fundamental role in convincing the audience in political decisions. BBC Persian is a part of complicated international media’s organization that guide public tastes. It is the oldest medium in the world and at the same time uses the results of media-related sciences to persuade the audience. Communication policy is a Collection of principles and norms for the strategic behavior of communication systems. This survey is based on qualitative and Critical Discourse Analysis and the text is as an analysis unit; and the collected data is described, interpreted, and explained through Fairclough method. Based on the findings of research, the communication policies are divided into three categories: Massive communication policies (the whole BBC complex), such as transparency, Impartiality and on time correct announcement. Media’ communication policy such as BBC's Persian strategies to build the program, In Iran, during the election. Editorial communication policies, such as various media-making techniques.

    Keywords: Communication Policy, Critical Discourse Analysis, Election, Media
  • Ameneh Bakhtiari, Amirmasoud Amirmazaheri *, Bahareh Nasiri Pages 25-42

    The digitalization of modern lifestyles has made life a fundamental and inseparable part of human life. Improving the level of media literacy in Iranian society, especially for families to inform their children about their use Cyberspace is a necessity for culture, politics and national security. For this reason, the researcher tries to find and find findings to promote media parenting in the family Provide children with the right media management to manage. the main question of the researcher is "What are the effective categories in the media life style of the family using cyberspace? The research method is integrated (qualitative-quantitative: content analysis and Delphi method). Cyberspace consumption management from theories Elizabeth Tom's theory And the three-layered media message and theories and perspectives on parenting practices The theory of Bamrind has been used. The results of study show that the components and dimensions affect the parents' media lifestyle In the 3 main dimensions of education (with 6 main concepts and 43 sub-concepts) Which referred to "media parenting" and educational methods Next effective communication (with 3 main concepts and 15 sub-concepts) Which leads to "interaction and dialogue" and then media socialization (With 3 main concepts and 12 sub-concepts) deals with "parental identity".

    Keywords: Media Literacy, lifestyle, family, parents, cyberspace
  • hassan khojasteh* Pages 43-78

    Iran is a country that is constantly threatened by natural disasters. The clear of main policy of media activities in these situations can lead to better control and management of the crisis. Because, Lack of media policies, The crisis will lead to more costs and delay in management. The Flood Experience of Nowruz 98 made it even more necessary to define these policies. This research has been examined by the content-quality analysis methodology, the minutes of the Committee for the Coordination of Flood Information, based at the Ministry of the Interior. The results of this study are presented as six main policies that have been reviewed and verified by expert judgment.

    Keywords: Communication Policy, media policy, Risk, Crisis, disaster, catastrophe
  • Soraya Ziaei, Hamidreza Radfar, Solmaz Noori * Pages 79-100

    In addition to providing many of the cultural and social needs of its members, new libraries provide a platform for users to take advantage of computer facilities and quick access to cyberspace. Recently, the library seems to be a kind of media and communication space in which some communication theories can be considered current and current. One of these communication theories is persuasion. Persuasion or transcendental communication is one of the most important topics in media and human communication, which in general is the basic and ultimate goal of all types of communication behaviors. This article seeks to trace the components of the library from this perspective and answer the key question of how the relationship between media persuasion and the library is made possible and how one can persuade the media in the field of information science and the field of information science. He studied science. In this research, which has been done by the method of describing, explaining and analyzing information, it is determined that media persuasion is used both in using the semantic theory of information, in the stage of formation and encryption, and in the stage of receiving messages.

    Keywords: Persuasion theory, communication, Media, library, users, Information
  • Farnaz Sarbandi *, Ebrahim Hajiani, Seyed Reza Salehi Amiri Pages 101-132

    This article's goal is analysis of government's cultural policies and actions in area of cinema economics after the Islamic revolution. The used method is applied (goal), qualitative and quantitative (data) and causal mechanism. Data are consisted of governmental documents and interview of the experts. Second data and statistics are also used for study of the governments operations. The processes are shown by causal mechanism diagrams. The results show that: policies in all periods and states are on the basis of the states ideology and thinking and also are dependent to who are responsible of cinema affairs. Decrease of foreign film exhibition and internal film festivals are the continuous policies of all periods. So there is a failure in cinema economics policy making in order to achieving goals that is lack of a long term comprehensive policy and vision. In all periods infrastructures cinema economics were ignored.

    Keywords: Policy Making, cultural policy making, Cultural Economics, cultural industries, cinema economics
  • HADI ABBASIKASBI *, NASSIM MAJIDI GHAHRODI, AKBAR NASROLLAHI Pages 133-163

    According to available statistics, the digital divide or information gap is clearly evident across countries, especially in urban and rural areas. In recent years, efforts have been made to develop information and communication technology in Iranian villages to reduce the digital divide.  This study aimed to identify scientific and practical strategies for identifying the effective factors of digital divide in Qom province villages with Delphi and Fuzzy Hierarchy approach. This research is a descriptive-survey research in terms of purpose and in terms of data collection. The population of the study consisted of experts and senior managers of ICT area of ​​Qom province. Judicial sampling and sample size were limited due to the statistical population. Delphi and hierarchical fuzzy questionnaires were used for the measurement. The results of the Delphi two-step computational approach to achieving the conceptual model of research consisted of 9 criteria and 42 sub-criteria.

    Keywords: Digital Divide, Information Technology, Information, communications technology, Information Technology Offices
  • S.Mohsen Alavipour *, Seyd Ahmad Askari, Alireza Khosravi, Mohammad Sarvi Zargar Pages 165-188

    Given the importance of media literacy, which has been considered in the field of policy-making in recent years, and given the multiplicity of decision-making institutions and policy-makers in this field in Iran, this is facing various challenges. The present study was conducted with the aim of analyzing the challenges and capacities of media literacy policy in Iran. While interviewing officials and experts in four effective institutions in this field (Supreme Council of Cyberspace, Ministry of Education, Ministry of Culture and Islamic Guidance and the Radio and Television Organization) through snowball interviews, seeks to answer the question that What policies have the media literacy institutions in Iran developed and implemented to promote media literacy in Iran?Findings show that due to the multiplicity of decision-making institutions in this field, there is no clear distinction between media literacy education and culture in this field and imbalances in planning lead to unsuccessful policies. Accordingly, it is necessary to designate a supra-institutional body (such as the Supreme Council of the Cultural Revolution) as a policy reference in this field and to make policy in all areas (including education and culture, etc.).

    Keywords: Media Literacy, cyberspace, Education, Culture, Iranian radio, television
  • Majid Aligholizadeh *, Ali Farhadian Pages 189-214

    The purpose of this paper is The to identify the factors affecting the implementation of knowledge management in the IHCS with the focus on information and communication technologies in order to identify its strengths and weaknesses and to provide solutions to improve the organization's performance in this field. This paper is an applied research that carried on in descriptive survey methodology, researcher-made questionnaire of knowledge management was used to collect data.The study population consisted of 219 staff of IHCS who were selected by stratified random sampling and 135 people were selected through Morgan table.The findings shows that from the perspective of the IHCS members, most of the components of the knowledge management technology infrastructure are inferior to the knowledge management system in the research institute and in the creation, storage, sharing and use of knowledge, knowledge management software and idea system have the strongest relationship with the knowledge management process and there is a significant relationship between modern information technology and knowledge management components. The results showed that in applying knowledge management in the Institute of IHCS and also turning it into a knowledge-based organization, special attention should be paid to new information and communication technologies.

    Keywords: New Technology, knowledge flow, knowledge management, research centers
  • Hossein Kermani *, Fatemeh Rasouli, Zahra Majdizade Pages 215-251
    This research sheds light on networked publics’ activism on Persian Twitter. Networked publics is a phenomena to understand dynamics and practices of social media users. Based on this concept and networked framing theory, we investigated tweet types, tweet tones and the ways of framing characters (and tweet orientation toward them) by networked publics on Persian Twitter during Iran 2017 presidential election. We combined social network analysis, ethnographic content analysis and social media critical discourse study approach. First, we collected 2596284 tweets during the election period. Then, we focused on retweet (RT) network as the information diffusion network, and discovered networked publics by applying cluster analysis on this corpus. Afterwards, we identified 50 top influential users in each cluster based on their PageRanks. Finally, we collected all tweets of these users in the whole network and analyzed them. We used 3 coders to code the selected sample of 10416 tweets in 3 rounds. Results showed that commentary, quotation and news are the most frequent tweet types. Furthermore, Iranian users mostly tweeted using serious and sarcastic tones. Finally, our finding showed that Rouhani was the first name in framed characters.
    Keywords: Twitter, Networked publics, Iran, Social media
  • Naser Golmohammadi, Abdoreza Salehi * Pages 253-272

    Animation is nowadays known as a powerful medium and a very profitable source in every big country, and has been able to evolve through this past decade. In Iran the production of TV animation hasn’t been able to establish itself as on Industry. The aim of this research was to express the industrial problems in the production of TV animation and to provide a good solution for the problems. In this article the weak points of production economy of TV animation in our country has been expressed through Interviews with the cast and crew of different projects in this area. The effect of the governmental system of production and the domination of production led by the national TV has been looked at. Different production stages of two different Animation series (both very popular) of “the simpsons” and “shekarestan” have been compared together. This kind of media faces many obstacles and problems, and (RPCA Pictures) has tried to use the production stages of a successful TV animation such as “the simpsons” to overcome the problems facing production and enter the professional business of TV animation with the release of “shekarestan”. They have also tried to make a move from being only artistic and trying to enter the international market and to be successful economically and industrially.

    Keywords: Market of Animation, Merchandize, Shekarestan, Television Animation, the Simpsons
  • Mohammad Mojaver Sheikhan *, Sedigheh Babran, Aliasghar Kia Pages 273-292
    With the development of the media, intercultural communication has also undergone serious changes. The fragmentation of boundaries between time and space has made it possible to facilitate communication between cultures. The present article aims to emphasize the role of the national media in the development of intercultural communication in Iran. The technique used in the present study is Delphi and the statistical population includes experts and experts in media management, TV network managers, senior managers of the Radio and Television Organization and in general all people who have Sahib in the field of Radio and Television Organization and intercultural communication. Have commented. The research sample was selected from a list of 30 experts in the field. The results of this study show the redefinition of the concept of ethnicism (93.4%), the convergence of ethnicities (90%), the increase of social capital and cultural capital (87.4%), the redefinition of the concept of national identity and its increase (86.6%), the increase of cultural empathy and Ethnicity (80.2%), the presentation and reflection of cultural commonalities, and the non-display of intercultural conflicts (76.9%) have been the most important functions of the national media from the perspective of experts, there are suggestions for use national media.
    Keywords: mass media, Development of Intercultural Communication, National Media, identity
  • Keivan Mozafari, Esmael Kavosi *, Akbar Etebariyan Pages 293-321

    The purpose of this study was to identify the status quo and design an optimal organizational culture for IRIB. The research method is hybrid. interviews with media experts and Delphi technique have been used to identify assessment indicators and the components and dimensions of organizational culture. these indicators are combined with the organizational culture assessment tool and the status of the organizational culture of IRIB in four dimensions of "Team culture, development-oriented culture, market culture and hierarchical culture", and four levels of " "symbols, artifacts, values , "Presumptions" and the six main features of organizations, including "outstanding characteristics, leadership features, employee management features, organizational cohesion, strategic emphasis and success indicator" have been identified in both existing and desirable situations. The results indicate that the discourse governing the status quo of the organizational culture of IRIB is hierarchical and cultural convergence is not observed at the levels of cultural dynamics and the six organizational characteristics. In order to achieve the desired situation, hierarchical hierarchy modulation through agility and outsourcing, the continuation of teamwork conditions, with the consolidation of participatory actions and more emphasis on two development-oriented culture and market, i.e. promoting innovation and creativity and focusing on missions.

    Keywords: OCAI(Organizational Culture Assessment Instrument), cultural dynamics, competitive values framework Organizational Culture, irib