فهرست مطالب

مجله تحقیقات حقوقی
پیاپی 90 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/17
  • تعداد عناوین: 18
|
  • حسن بادینی*، مصطفی کوشکی صفحات 11-35

    شرکت تجارتی تامین کننده ی نیازهای امروز و فردای کارکنان خود می باشد. از این رو حفظ حیات شرکت از اهمیت فزآینده ای برای کارکنان آن برخوردار است. لیکن در برخی مواقع ورشکستگی شرکت و ورود آن به فرآیند تصفیه امری ناگزیر است. پژوهش حاضر با رویکرد تحلیلی-توصیفی و به صورت تطبیقی به دنبال پاسخ به این پرسش اصلی می باشد که مقررات حاکم بر ورشکستگی شرکتهای تجارتی ایران چه حمایت هایی از نیروی کار ارایه داده است و ابزارهای حمایتی موجود تا چه میزان کارآمد می باشند. نتایج پژوهش نشان داده است که نظام حقوقی ایران در مقایسه با کشورهای فرانسه و بریتانیا از مقررات ضعیفی در خصوص پیشگیری از وقوع ورشکستگی شرکتهای تجارتی و حفظ موقعیت شغلی کارکنان برخوردار بوده و سازوکارهای حمایتی از مطالبات کارکنان نیز (مانند ممتاز تلقی کردن مطالبات کارکنان) غیرموثر و ناکارآمد می باشد. از این رو ضرورت داشته که در مقررات جدید قانون تجارت ضمن تقویت ابزار حمایتی حق تقدم کارکنان در وصول مطالباتشان، یک صندوق حمایتی بیمه ای بر اساس مصالح اجتماعی در این رابطه پیش بینی گردد.

    کلیدواژگان: کارکنان شرکت، ورشکستگی، حق تقدم کارکنان، صندوق تضمین مطالبات کارکنان
  • حامد خوبیاری، سید محمدصادق طباطبائی* صفحات 35-58
    ماده 196 قانون مدنی اثبات انجام معامله برای غیر را حتی پس از انعقاد ممکن دانسته و در صورت اثبات، معامله را برای غیر محسوب می کند. علی رغم اطلاق لفظ «معامله کننده»، اغلب حقوقدانان ماده را ناظر به معاملات وکیل برای موکل ناشناس می دانند. بر این مبنی ایشان حکم ماده را ناعادلانه خوانده و معتقدند که در این صورت معامل ممکن است ناخواسته با شخصی ناشناس به عنوان طرف قرارداد مواجه شود. برخی دیگر اما این حکم را مطابق قاعده دانسته و تنها قید آن را ماده 201 می دانند. نگارندگان این مقاله معتقدند موضوع ماده اعم از معاملات وکیل و شخص فضولی بوده و حکم آن معطوف به ماده 197 قانون مدنی می باشد. به این ترتیب اگر مورد عقد، عین متعلق به دیگری باشد، اصولا نیازی به اثبات قصد وکالت نبوده و اثبات آن، تنها سبب خروج معامله از موضوع فضولی و موجب پایبندی مالک به عقد است. از سوی دیگر چنانچه مورد معامله فعل متعاملین باشد، اثبات قصد وکالت یا فضولی، به دلیل عدم تخاطب، بی فایده بوده و عقد محکوم به بطلان است. بنابراین حکم ماده 196 را باید در جهت حمایت از معامل تفسیر کرد و نه شخص ناشناس. مطالعه تطبیقی این احکام با حقوق انگلستان، با توجه به تشابه آنها می تواند در کاهش اصطکاک اطلاق ماده 196 با عدالت معاوضی و نظم عمومی مفید باشد.
    کلیدواژگان: ماده 196 قانون مدنی، موکل ناشناس، استناد به مالک، اشتباه در طرف قرارداد
  • علی مشهدی*، وحیدو کوثری صفحات 59-80
    تصویب قطعنامه ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد تحت عنوان «به سوی پیمان جهانی محیط زیست» در مه 2018، آغاز تحول مهمی است که در حوزه ی حقوق بین الملل محیط زیست درحال رخ دادن است. مقاله ی حاضر درصدد است با رویکرد توصیفی- تحلیلی، ضرورت تاکید بر الزام آوری اصول و هنجارهای زیست محیطی و همچنین چرایی تدوین کنوانسیون ساختاری زیست محیطی در مقابل انبوهی از معاهدات زیست محیطی را بررسی نموده و رویکرد حقوق بشری پیمان را با توجه به رویه ی جدید دیوان بین المللی دادگستری در محض نگری به مقوله ی محیط زیست تحلیل نماید. این مقاله در پایان نتیجه می گیرد که انجام اصلاحات در بعد هنجاری ضروری بوده و تصویب پیمان گامی موثر در این راستا توصیف می گردد. همچنین تدوین کنوانسیون ساختاری الزام آور ضرورتی انکارناپذیر است که هرچند بر خلاف رویه ی معمول یعنی نخست بیان قواعد اصلی و اساسی در قالب کنوانسیون های ساختاری و سپس شکل گیری مقررات مختلف ذیل آن، روندی معکوس را طی کرده و قواعد اساسی و پایه، پس از شکل گیری هنجارهای مختلف در حال معرفی شدن است، اما انجام آن اجتناب ناپذیر می نماید. رویکرد انسان محوری سند نیز تاکیدی است بر در هم تنیدگی حقوق محیط زیست و حقوق بشر که منافاتی با رویه ی اخیر دیوان ندارد که بر اساس آن به مقوله ی محیط زیست (فی نفسه) توجهی خاص شده و مفهوم خسارات محض زیست محیطی جایگزین خساراتی شده است که با محوریت انسان موضوعیت می یابند.
    کلیدواژگان: پیمان جهانی محیط زیست، اصلاح هنجاری زیست محیطی، حقوق بین الملل محیط زیست، کاستی های زیست محیطی
  • ستار عزیزی*، سیامک کریمی صفحات 81-106
    «نماینده» فردی است که از سوی یک دولت برای حضور در رسیدگی های دیوان بین المللی دادگستری برگزیده می شود. نماینده، رهبری هیات نمایندگی یک دولت نزد دیوان را برعهده دارد و تلاش های حقوقی این دولت نزد دیوان را مدیریت می کند. مهمترین کارکرد نماینده، دفاع از دولتی است که او را انتخاب کرده است اما در رسیدگی ها نزد دیوان، ممکن است، اظهاراتی از سوی نماینده بیان شود که به ایجاد تعهدی جدید برای دولت انتخاب کننده ی نماینده منجر گردد. این اظهارات، اغلب بدون رضایت صریح و قبلی دولت انتخاب کننده انجام می شوند. هدف این مقاله، ارزیابی حقوقی این نوع از اظهارات نمایندگان و مشخص کردن آثار حقوقی آن هاست. به عبارت دیگر، این مقاله تلاش می کند تا تعیین کند که آیا نماینده دولت ها نزد دیوان، مقام صالح ایجاد تعهد برای دولت انتخاب کننده به شمار می آید یا خیر. نظریه های متعارضی در پاسخ به این سوال وجود دارد. اما به نظر می رسد که منطق حقوقی به این پرسش پاسخ مثبت می دهد. همچنین رویه قضایی دیوان، و سلف آن یعنی دیوان دایمی نیز این رویکرد را تایید می کند.
    کلیدواژگان: نماینده نزد دیوان بین المللی دادگستری، رویه قضایی دیوان، هیات نمایندگی، اظهارات یکجانبه
  • توقان نظامی نرج آباد*، لیلا رئیسی دزکی صفحات 107-132
    داده های رایانه ای فارغ از مرزهای ملی در فضای سایبری سیالند. در بسیاری از موارد داده های مربوط به جرم که در واقع ادله الکترونیکی جرم هستند در قلمروی سرزمینی دولت تعقیب کننده جرم قابل دسترسی نمی‎باشند. موفقیت ماموران تحقیق در تعقیب بسیاری از جرایم مستلزم دسترسی آنان به داده های فرامرزی می باشد. این دسترسی سنتا از طریق معاضدات قضایی دو جانبه و بر مبنای جلب رضایت دولت محل ذخیره داده ها صورت می‎گیرد. چنین رویکردی در مطابقت با اصل حاکمیت سرزمینی قرار دارد اما تامین کننده سرعت عملی که لازمه جمع آوری ادله الکترونیکی میباشد نیست. امروزه بسیاری از دولتها به صورت مستقیم و بدون جلب موافقت دولت محل ذخیره داده ها به آنها دسترسی مییابند. برخی از چارچوبهای بینالمللی نیز دسترسی فرامرزی مستقیم به داده ها را تحت شرایطی پذیرفتهاند. با این حال هیچ رویکرد بینالمللی واحدی در رابطه با دسترسی فرامرزی به داده ها وجود ندارد. هر یک از روش های دسترسی فرامرزی به داده ها دارای مزایا و معایبی هستند که بایستی در ایجاد چارچوبهای بینالمللی جدید مورد توجه دولتها قرار گیرند.
    کلیدواژگان: داده های رایانه ای، ادله الکترونیکی، دسترسی فرامرزی، معاضدت قضایی دو جانبه، کنوانسیون بوداپست
  • عباس شیری ورنامخواستی* صفحات 133-158
    اصل قانونی بودن مجازات ها، بدون هرگونه محدودیت و به طور مطلق، شامل تمامی مجازات هاست و در نتیجه شامل تمامی گونه های مجازات های تعزیری می شود. گونه ای خاص از مجازات های تعزیری که در نصوص شرعی دارای حداقل و حد اکثر می باشد و تعیین مجازات در محدوده خاص، به قاضی واگذار شده، تعزیر منصوص یا معین شرعی نامیده می شود. هر چند این اصطلاح نامانوس، گمراه کننده و اشتباه است، ولی در قانون مجازات اسلامی 1392 و رویه قضایی ایران، به رسمیت شناخته شده است. حتی در منابع فقهی مصادیق این گونه از تعزیرات نامشخص و مورد اختلاف است. قانون گذار، این موارد را احصاء نکرده و به عباراتی کلی بسنده کرده است. برخی از موارد عنوان شده در قانون مجازات اسلامی (1375) را می توان بر اساس معیارهای فقهی، از مصادیق تعزیرات منصوص یا معین شرعی دانست. هر چند در این باره نیز در رویه قضایی و نظریه های حقوقی اتفاق نظری وجود ندارد. رویه قضایی تلاش نموده با تاکید بر اصل قانونی بودن مجازات، مصادیق تعزیرات منصوص شرعی را تا حد امکان محدود نماید. هرچند برخی دیدگاه ها، با تفسیر موسع قوانین کیفری و نقض اصل قانونی بودن مجازات، رجوع به منابع فقهی را جهت تعیین مصادیق مطرح نموده اند.
    کلیدواژگان: حد، تعزیر، منصوص شرعی، اصل قانونی بودن مجازات، فعل حرام
  • عباس میرشکاری*، فاطمه سادات حسینی صفحات 159-184
    جبران خسارت بدنی با توجه به پیشرفت کنونی فعالیت های خطرناک و گستردگی ابعاد آسیب پذیری از یک سو و تنوع عناصر قابل جبران و نحوه ارزیابی آنها از سوی دیگر بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده است.این اهمیت در خصوص جبران زیان بدنی کودکان به دلیل عدم استقرار وضعیت مالی و موقعیت های مختلف ایشان بیشتر به چشم می آید. این مقاله به مطالعه تطبیقی وضعیت جبران خسارت بدنی کودکان در نظام حقوقی ایران و ایالات متحده آمریکا می پردازد. به نظر می رسد اگر فرض مشروعیت جبران کامل صدمات بدنی را بپذیریم، راه حل هایی برای ارزیابی زیان های کودکان در این حوزه وجود دارد.امکان پرداخت مستمری برای کودک در خسارت د رآمد،امکان پرداخت تدریجی زیان مربوط به هزینه های پزشکی یا قرار دادن امکان بازنگری در پرداخت های مقطوع و استفاده از طبقه بندی ارقام و ترکیب آن با سیستم پرداخت مقطوع درخسارت های معنوی، از جمله پیشنهادهای این مقاله برای تعیین روش جبران زیان وارد به کودکان می باشد.
    کلیدواژگان: خسارت بدنی، خسارت از دست دادن درآمد، قابلیت کسب درآمد، خسارت درد و رنج، خسارت مطبوعیت
  • نبی الله مجد*، حسن سواری، نریمان فاخری صفحات 185-206

    این روزها یکی از مهم ترین چالش های حقوق بین الملل تعیین حدود فعالیت دولت ها در پهنه بیکران فضای ماورای جو است. از این رو، هدف این تحقیقبررسی حقوق و تکالیف دولتها در فضامی باشد. نتایج این مقاله نشان داد که مدیریت فعالیت های حاکمیتی و استفاده صلح آمیز از فضاء ماوراء جو مستقیما تحت تاثیر اقدامات کشورها و مجامع بین المللی دارد.به گونه ای که حاکمیت، اختیار و امتیازی انحصاری و اشتراکناپذیراست و باتوجه به این مساله، اگر دولتی خود را به واسطه حاکمبودن، مالک بخشی از فضا بداند،به طور مشروع حق خواهد داشت تا مانع بهره برداری دیگر دولتها از آن مناطق شود. به طور کلی علی رغم الزامی بودن اصول تملک ناپذیری و آزادی، همیشه دو مفهوم حاکمیت و آزادی از نظر اینکه در عرض یکدیگر قرار دارند، در تقابل با یکدیگر هستند و می توانند محدود کننده باشند. استفاده از فضا برای مقاصد نظامی در صورتیکه بر طبق ماده 51 منشور سازمان ملل باشد ممنوع نمی باشد ولی از طرفی هم تا زمان تحدید دقیق حریم هوایی و ماوراء جو، اجرای اصل منع تملک با توجه به وجود اصل آزادی با مشکلات متعددی مواجه خواهد بود که از نتایج کلی این مقاله می باشد. روش این مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی بوده است.

    کلیدواژگان: حقوق فضا، استفاده نظامی، ضمانت، حاکمیت دولتها، حاکمیت عملی
  • سید عباس سیدی آرانی* صفحات 207-234

    سه ضلع طلایی مثلث ویژگی های حرفه وکالت عبارتند از: استقلال، نبود سوداگرایی و حاکمیت ملاحظات شخصی؛ استقلال وکیل لازمه وجود رابطه ویژه میان وکیل و مشتری است. به علاوه، هدف اصلی وکیل، برخلاف تاجر، جستجوی نفع نیست. در نهایت، رابطه شخصی جوهره و دلیل وجودی سایر ویژگی های حرفه است؛ دلیل قابل ارزیابی نبودن خدمت ارایه شده و لزوم استقلال وکیل همین نوع رابطه است. برای قانونمندکردن اجرای مشارکتی وکالت در قالب موسسات حقوقی، با بهره مندی از آورده های حقوق تطبیقی و با در نظر گرفتن هر سه ضلع این مثلث پیشنهاد می شود: برای تضمین استقلال، آورده صنعت جایگاه ویژه ای داشته، درب های موسسه به روی سرمایه بیرونی بسته و شرکا شخصا مسیول پیامدهای زیانبار فعالیت خود باشند. برای نفی سوداگری، اصل بر تقسیم مساوی منافع بین آورندگان متفاوت باشد. برای محور قراردادن ملاحظات شخصی، موسسه از حداقل دو شریک تشکیل و حداکثری در تعداد شرکا در نظر گرفته شود. ورود شریک جدید به موسسه با موافقت همه شرکا ممکن باشد. در قبال فعل زیانبار شریک مسئولیت تضامنی شرکت و نسبت به دیون شرکت مسئولیت نامحدود شرکا برقرار گردد. اسباب انحلال موسسه محدود و آثار عطف به ماسبق شونده ابطال قرارداد موسسه از بین برود تا ابطال قرارداد موسسه به اعتبار اقدامات انجام شده توسط شریک پیش از قطعی شدن ابطال خدشه ای وارد نکند.

    کلیدواژگان: وکالت، استقلال، ملاحظات شخصی، سوداگرانه نبودن، اجرای مشارکتی
  • حمید میری*، حسین کاویار صفحات 235-261
    اگر برات یا چک مورد قبولی براتگیر یا محال علیه چک قرار نگیرد، دارنده می تواند یا بی درنگ به مسیولین دیگر مراجعه کند یا طلب ضامن نماید. قبول ثالث برای جلوگیری از بازگشت به صادرکننده و پشت نویس پیش از سررسید است و می تواند جزیی و یا کامل باشد. این قبولی، پس از واخواست نکول قابل انجام است. بررسی سرشت حقوقی قبولی ثالث بر پایه نظریه پیشنهاد با این ایراد برجسته روبروست که شناسایی دو قرارداد گاه بر پایه پنداشتی بسیار دور است. نظریه اداره فضولی مال دیگری نیز توجیهی دور بوده و پوشش دهنده همه حالات پیدایش عمل حقوقی قبول شخص ثالث نیست. همین نکوهش را نظریه نمایندگی در برابر خویش میبیند. در برابر، دیدگاه تعهد یک سویه، یکی از اراده های نقش آفرین در پیدایش این عمل را نادیده می گیرد. ضمان نیز نه تنها مشکلی را نمی گشاید بلکه، زاینده دشواری های نوینی است به ویژه اینکه بر مبنای تفسیر اراده طرفین به سختی می توان آن را برداشت نمود. از این روی، به نظر می رسد، قبولی شخص ثالث، یک عمل حقوقی خاصی بوده که دربردارنده حقوق و تکالیف برخاسته از آن است.
    کلیدواژگان: برات، دو قرارداد، تعهد یک سویه، قبولی ثالث، سند قابل انتقال
  • احمدرضا توحیدی*، فاطمه افضل پور صفحات 263-288
    استفاده از داده های سنجش از راه دور به عنوان دلیل در محاکم بین المللی، در مقایسه با سایر جنبه های کاربردی آن، کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ درعین حال فقدان قواعد مربوط به ادله ی الکترونیکی و خصوصا داده های مذکور، لزوما مانعی بر سر راه ارایه و ارزیابی آن ها نزد محاکم بین المللی نیست و قواعد مبتنی بر ادله، به طور کلی می تواند نسبت به آن ها اعمال شود، لذا می توان بیان داشت که پذیرش داده های سنجش از راه دور، با موانع قانونی مواجه نخواهد بود. ماهواره ها و دیگر فن آوری های سنجش از راه دور، در حال ایجاد انقلابی در توانایی-های ما بوده تا با ادراکی فراتر از حواس خود، با دقت به دورترین نقاط جهان نگریسته و شواهد قانونی قابل اعتماد و ارزانی کسب کنیم که در برخی موارد می توانند تنها ادله ی موجود باشند؛ بنابراین، موارد فوق در کنار سایر دلایل، بازنگری در مورد استفاده از اطلاعات مذکور به عنوان مدرک و توجه به راه های افزایش استفاده از آن ها در زمینه های حقوقی را به موقع و ضروری می نماید. مقاله ی حاضر با روش توصیفی-تحلیلی و با شیوه ی کتابخانه ای به تبیین این فن آوری و شرایط پذیرش آن می پردازد و امکان سنجی استناد به داده های حاصله، در رسیدگی های قضایی و هم چنین آیین دادرسی دیوان بین المللی دادگستری و دیوان بین المللی حقوق دریاها را با شیوه ی تطبیقی مورد به مورد، بررسی کرده و در نهایت نیز نگاهی به آراء محاکم مذکور تا به امروز داشته و مزایا و معایب این بحث را روشن می سازد.
    کلیدواژگان: سنجش از راه دور، داده ها و تصاویر، دلیل، قابلیت استناد، محاکم بین المللی
  • امیرعباس بزرگمهر*، مهدی ناصری دولت آبادی صفحات 289-314
    سبک های تصمیم گیری در میان قضات متنوع می باشد. هر قاضی برای رسیدن به یک تصمیم، از ساختار و الگوی ذهنی منحصر به فردی پیروی می کند که این الگو در پیوند با عوامل متعدد دیگر در گرفتن تصمیم نمود می یابد. ریشه این تفاوت به این دلیل است که قضات در تصمیم گیری هایشان بر مبنای ویژگی های هوش هیجانی، شخصیتی-روانی، دانش ضمنی، ادراک از پدیده های گوناگون، نگرش ها و یا تجربیات و استراتژی های ویژه ای که در دوران کار قضایی به دست آورده اند، عمل می-کنند. آنچه که در اصطلاح از آن با عنوان شم قضایی یاد می شود در حیطه سبک تصمیم گیری شهودی جای دارد و با درگیر شدن تمامی عوامل یاد شده برتری یک قاضی نسبت به قاضی دیگر را در کیفیت شم قضایی مشخص می سازد. در خصوص اعتبار تصمیم گیری بر مبنای شم قضایی اختلاف دیدگاه وجود دارد در این مقاله تلاش می شود مفهوم شم قضایی در بستر سبک تصمیم گیری شهودی و مفاهیم مرتبط با آن و همچنین عواملی که باعث بروز تفاوت در این مقوله می شوند و نیز اعتبار تصمیم گیری بر پایه شم قضایی با لحاظ رویکردهای نظری مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شایستگی قضایی، مهارت قضایی، تصمیم گیری، شهودی، شم قضایی
  • کورش استوارسنگری* صفحات 315-340

    موضوع این مقاله مفهوم اعمال عمومی ومعیارهای تشخیص آنهادر پرتو آرای دیوان عدالت اداری است.اعمال عمومی درمقابل اعمال خصوصی درنگاه ابتدایی آن دسته اعمالی است که از سوی اشخاص حقوق عمومی انجام می شود. با این وجود تمایز ومرزگذاری میان اعمال عمومی واعمال خصوصی از یک سو وتقسیم بندی اعمال عمومی از سوی دیگراز ضرورت بسیاری برخورداراست.چون به تبع آن رژیم حقوقی خاصی برهردسته ازاعمال بار می شود.ضرورت این مسئله آنجا بیشترنمایان می گردد که نوع نظارت قضایی بر هریک از اعمال درگرو شناسایی و ایضاح مفهوم آنهاست.ازسوی دیگردرارتباط با صلاحیت دیوان عدالت اداری نیزتمایز میان انواع اعمال عمومی نقش تعیین کننده ای دارد. مقاله حاضر درپی تبیین وتشخیص مفهوم اعمال عمومی در آرای دیوان عدالت اداری است .نویسنده قایل به این است که دیوان عدالت اداری در تشخیص عمل عمومی ماهیت عمل را موردتوجه قرارنداده است ،بلکه از نظر شخصی بودن پیروی کرده است و ملاک آن را شخص انجام دهنده عمل قرارداده است.

    کلیدواژگان: عمل عمومی، ملاک شخصی، ملاک نوعی، دیوان عدالت اداری
  • محسن سلیمی*، بهنام انصافی آذر صفحات 341-358

    استقرار التزام به حل اختلاف از طریق داوری بر عهده ی داور نیازمند اعلام اراده و قبول اوست. پذیرش این تعهد از جانب داور موجب شکل گیری یک رابطه حقوقی قراردادی میان داور و طرفین اختلاف است. این رابطه حقوقی که اغلب با عنوان « قرارداد داور» شناخته می شود از نگاه حقوق تعهدات واجد اوصافی است که حداقل در حقوق ایران به جهت ابهامات قانونی، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. بی اعتنایی مقنن به این رابطه ی قراردادی مهم، ابهاماتی را در خصوص برخی اوصاف این قرارداد و تطابق یا عدم تطابق آنها با قواعد عمومی قراردادها در پی داشته است. پژوهش حاضر با پاسخ به این پرسشها که آیا این قرارداد در زمره ی قراردادهای معوض قرار گرفته یا آنکه یک عقد غیر معوض است، آیا یک عقد لازم است یا آنکه طرفین هر وقت بخواهند می توانند آنرا فسخ نمایند، آیا قرارداد با داور یک پیمان قایم به شخص است یا آنکه بستگی ای به طرفین خود نداشته و نهایتا اینکه آیا این رابطه ی قراردادی در زمره ی عقود معلق است یا آنکه قراردادی احتمالی است در پی تحلیل برخی اوصاف قرارداد با داور است.

    کلیدواژگان: داور، داوری، قرارداد، تعهد، حل اختلاف
  • امیر لطف الله پیرنیاکان، مهدی اسماعیلی*، سید رضا احسانپور صفحات 359-382

    فقه امامیه که شاکله ی نظام قضایی ایران بر آن استوار است نگاهی خاص به منصب قضات دارد از جمله برای ایشان از حیث معیشتی مقررات خاصی تعیین نموده است. بطور مثال میزان ارتزاق قضات از بیت المال باید به گونه ای باشد تا در اداره ی زندگی متناسب با شان خود نیازمند کسی نباشند و امکان نفوذ در آنان میسر نگردد. با این وجود در قوانین موضوعه به شان قضات و مصادیق آن مانند تامین مالی، حمایت های رفاهی و روانشناختی آنان توجه کافی مبذول نگردیده است به گونه ای که رفع این مسایل یکی از دغدغه های اساسی قضات به شمار می آید. از سوی دیگر یکی از سیاست های تنبیهی دستگاه قضایی در پیشگیری از جرایم ارتکابی قضات که خود می تواند حاصل آسیب های وارده به ایشان باشد، تشهیر قضات مجرم است تا بدینوسیله جدیت دستگاه قضایی در برخورد با مظاهر فساد حتی در درون خود را به نمایش بگذارد بدون اینکه به لزوم اصلاح ریشه ی این معضلات توجه بایسته گردد. بر این اساس مقاله ی حاضر اهم کاستی هایی را که در دستگاه قضایی وجود دارد و بر اثر آن به شان قاضی آسیب وارد می گردد را بررسی نموده است. همچنین به مسئولیت و وظیفه متولیان نظام قضایی در اصلاح نواقص اشاره کرده و ضمن توجه به اهمیت بسط و گسترش نظام تشویق قضات، لزوم ایجاد رویه واحد در رسیدگی های انتظامی بجای برداشت های سلیقه ای را مورد تحلیل قرار داده است.

    کلیدواژگان: شان قضات، تامین مالی و حمایت روانشناختی قضات، تشهیر قضات متخلف، نظام تشویق و تنبیه قضات، رویه واحد در رسیدگی های انتظامی قضات
  • مهدی میهمی*، محمدحسین معصومی صفحات 383-406

    ‏‏ ‏ نظام حل و فصل اختلافات سرمایه گذار - دولت (که منبعد نظام حل و فصل نامیده می شود ‏) روشی مفید برای ایجاد موازنه بین ‏اعمال استانداردهای حمایتی موجود ‏در سرمایه گذاری خارجی و حقوق حاکمیتی کشور میزبان بالاخص برای بخش انرژی می ‏باشد. این مقاله بر طرقی تاکید دارد که طی آن نظام معاهدات سرمایه گذاری و نظام حل وفصل درصدد رسیدن به یک توازن ‏مناسب بین حقوق خصوصی و منافع عمومی- به ویژه با توجه به پیشرفت های اخیر در باب توسعه پایدار، مسئولیت پذیری نسبت به ‏تغییرات اقلیمی و ارتقاء حمایت از حقوق بشر- است. در نهایت، بررسی شده است که چگونه بحث داوری در چارچوبی نظیر نظام ‏حل وفصل، به طور برابر در منافع عمومی و اساسی و رشد حاکمیت قانون در سراسر دنیا کمک کرده است. به موازات اینکه طیفی از ‏پیشرفت ها در نسل جدید معاهدات بوجود آمده ، نظام معاهدات به عنوان یک کل و نظام حل وفصل به طور ویژه، از مولفه های ‏حیاتی صنعت انرژی هستند که جزء جدایی ناپذیر از امنیت انرژی آینده و از مشارکت کنندگان کلیدی ثبات جهانی از طریق ارتقاء ‏حاکمیت قانون، می باشند.‏

    کلیدواژگان: نظام حل و فصل، منافع اساسی، حاکمیت قانون
  • جمشید یحیی پور *، علی محمد زاده صفحات 407-430

    تهاتر، یکی از اسباب سقوط تعهد است که دارای سه قسم قهری، قراردادی و قضایی است. برخی نیز نوع چهارمی تحت عنوان تهاتر ایقاعی به آن افزوده اند. یکی از این اقسام را به جهت این که از سوی دادگاه اعلام می گردد، "تهاتر قضایی" می نامند که در مواد 18 و 142 ق.آ.د.م مورد تقنین قرار گرفته است. اما علیرغم وضع قانونی آن، اختلافات زیادی در مورد چگونگی اعمال تهاتر قضایی، در میان حقوقدانان وجود دارد. برخی آن را ناظر به مطلق تهاتر دانسته یعین شامل همه اقسام تهاتر را به صورت قضایی قابل تحقق می دانند. و طرح آن را مستلزم تقدیم دادخواست نمی دانند و در مقابل، برخی دیگر بدون ارایه وجه ممیزه ی مشخص، آن را تفکیک کرده و در مواردی نیازمند طرح دعوا ندانسته و در شرایط دیگر، مستلزم تقدیم دعوا می دانند اما اینکه در کدام مورد باید با طرح دعوا شود را با معیار مشخصی تعیین نکرده اند.به نظر می رسد با توجه به تصریح مواد مذکور طرح ادعای تهاتر در هیچ شکلی مستلزم طرح دعوا نمی باشد زیرا طرح ادعای تهاتر در هر حال مستلزم نوعی اقرار مرکب است که موجب انقلاب دعوا می شود. در این حالت مدعی (مقر) با طرح چنین ادعایی در ابتدا موضوع ادعای طرف مقابل خویش را پذیرفته و در مقابل با طرح ادعای تهاتر مدعی سقوط آن می گردد. بنابراین طرح آن مستلزم طرح دعوا و تقدیم دادخواست نیست و با صرف دفاع محقق شده و دادگاه مکلف به رسیدگی آن است.

    کلیدواژگان: تهاتر، تهاتر قضایی، سقوط تعهد، انقلاب دعوا
  • ولی الله حیدرنژاد*، غلامرضا مولابیگی صفحات 431-459

    دیوان عدالت اداری در تاریخ دستگاه قضایی بعد از انقلاب اسلامی از نهادهای موفق و تاثیر گذار بوده است. اما در وضعیت کنونی، قاطبه قضات و اشخاصی که در دیوان عدالت اداری فعالیت می کنند، دارای مطالعات حقوق خصوصی، کیفری هستند و مطالعات رسمی اندکی در زمینه دادرسی اداری دارند. این وضعیت باعث شده است که آرای صادره از سوی دیوان عدالت اداری، صبغه حقوق عمومی ضعیفی داشته باشند و به همین خاطر است که دیوان علی رغم سه دهه فعالیت هنوز نتوانسته نزد جامعه حقوقی، رویه حقوق اداری قابل قبولی ارایه کند و آراء شعب و هیات عمومی دیوان عدالت اداری موجب تحول و منشاء اثر در حقوق اداری کشور نبوده است. بسیاری از رویه های نادرست در زمینه دادرسی اداری به وجود آمده که اغلب ناشی از عدم درک صحیح مفاهیم و اصول پایه های دانش حقوق عمومی است. وجود این قضات بیگانه با حقوق عمومی یکی از مهم ترین مشکلات دیوان عدالت اداری است و تا زمانی که این مشکل حل نشود، نمی توان از دیوان عدالت اداری انتظار ایجاد تحولی در حقوق اداری داشت. لذا لزوم به کارگیری قضات متخصص و صاحب نظر در حوزه حقوق عمومی از مطالبات همیشگی اساتید حقوق عمومی بوده است که اصلاحاتی در این خصوص در طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری اعمال شده است.

    کلیدواژگان: دیوان عدالت اداری، دادرسی اداری، انتصاب قضات، حقوق عمومی، شورای دولتی فرانسه
|
  • Hasan Badini *, Mostafa Kooshki Pages 11-35

    Companies supplies present and future needs of their employees. Therefore, the survival of the company is very important for its employees. However, in some cases the bankruptcy of the company and entry into the process of liquidation is inevitable. The present study uses a descriptive-analytic approach and comparatively, sought to answer the key questions that bankruptcy rules of Iranian commercial companies how much support to the workforce and are available tools in this context efficient or not? The results of the research show that the legal system of Iran in comparison with the French and British has poor regulations about the prevention of corporate bankruptcy and the preservation of employees' job position. Support mechanisms for employee claims (such as privileging employees' claims) are also ineffective and inefficient. Therefore it is necessary that in the new draft law on the commercial, in addition to strengthening the protection of employees' right to receive their claims, based on social interests an insurance institution be provided.

    Keywords: Company employees, Employee Priority, Bankruptcy, Employee claims guarantee institution
  • Hamed Khubyari, Mohammad Sadegh Tabatabaei * Pages 35-58
    Article 196 of the civil law finds it feasible to prove transaction performance for a third party even after the contract conclusion and, in case of being proved, the transaction is considered to have been performed for a third person. Despite the purport understood from the term “transacting party”, the majority of the jurists realize the foresaid article as being indicative of transactions by an agent for an Undisclosed client. The present article’s authors are of the belief that the subject of the article includes transactions by an agent and a rouge and its rulings refer to the article 197 of the civil law. This way, if the contract subject is an objective and specific property belonging to another person, there would be essentially no need for proving the agency contract’s intention and its justification only causes the transaction to be excluded from unauthorized contracts and elicits the owner’s bound to the contract. On the other hand, if the transaction subject is an action to be done by the transacting parties, proving of the agency or unauthorized contract’s intention would be useless due to being non-attributable and the contract is condemned to invalidation. Thus, the rulings of the article 196 should be interpreted for supporting the transacting party and not the Undisclosed person. The comparative study of these verdicts in Iran and England’s laws can assist the reduction of conflict between the purports of the article 196 and the commutative justice and public order considering their similarities.
    Keywords: Article 196 of the civil law, Undisclosed client, Assignment to the owner, Mistake about contracting party
  • Ali Mashhadi *, Vahid Kosari Pages 59-80
    The adoption of a resolution of the UN General Assembly entitled "Towards a Global Pact for the Environment” in May 2018 marks the start of an important development that is taking place in the field of international environmental law. The present article seeks to investigate the following with a descriptive-analytical approach: The need to emphasize the imperative of environmental principles and norms; reasons for drafting an ecological framework and umbrella convention and analysis of the human rights approach to the treaty in light of the new procedure of the International Court of Justice. This article concludes that UN environmental reform is essential, and the adoption of the pact is an effective step in this regard. The establishment of a general and binding convention is indispensable. Finally, the anthropocentric approach of the document also emphasizes the interweaving of environmental rights and human rights that is not in contradiction with recent precedents of the International Court of Justice in its special approach to the environment per se.
    Keywords: Global Pact for the Environment, Environmental normative reform, International environmental law, Environmental Gaps
  • Sattar Azizi *, Siamak Karimi Pages 81-106
    "The Agent" is a person appointed by a state to represent it in the proceedings before the International Court of Justice (ICJ). The agent leads the state delegation team before the ICJ and manages legal activities of the state during the course of litigation. The main function of the agent is to defend the appointing state. However, in proceeding before the ICJ, the agent may declare statements that its effect can leads to new obligation for the principal state. These statements are frequently declared without previous apparent consent of appointing state. The aim of this article is to assess these statements of the agent and to specify its legal effects. In other words, this essay tries to determine whether the agent of state before the ICJ is competent authority to declare new obligation for appointing state or not. There are conflicting theories to answer this question. However, it seems that legal logic gives a positive answer to this question. In addition, the case law of the ICJ and its predecessor, the PCIJ, confirm this approach.
    Keywords: Agent, International Court of Justice, Appointing state, Delegation team, Unilateral Statements
  • Toghan Nezami Narjabad *, Leila Raisi Dozaki Pages 107-132
    Computer data is flowing in cyber space regardless the national borders. In many cases data related to crimes as electronic evidence is not accessible in territory of crime prosecuting state. In these cases, success in prosecuting the crimes requires the access of trans-border data related the crime. Traditionally this access is possible through mutual legal assistance between states based on acquiring consent of the state where the data is stored. This approach is leaded by territorial sovereignty principle but is not preparing the enough speed for gathering electronic evidence. Nowadays states access the data directly and without acquiring consent of the state where data is stored. This direct access to data has been accepted by some of the international frameworks in specific conditions. In spite of this, there is not international unique method for accessing to trans-national data. Each of the trans-border access methods has advantages and disadvantages which should be considered in initiating a new international frame by states.
    Keywords: Computer data, Electronic evidence, Trans-border access, Mutual legal assistance, Budapest convention
  • Abbas Shiri * Pages 133-158
    The legal principle of punishments, without any restrictions and absolutely, includes all punishments and therefore includes all types of ta'zir punishments. A special type of ta'z .r punishments that have a minimum and a maximum in the Shari'a texts and the determination of the punishment in a specific area is left to the judge is called the Shari'a prescribed ta'zir Although this unfamiliar term is misleading and erroneous, it is officially recognized in Islamic Penal Code and Iranian jurisprudenceThe legal principle of punishments, without any restrictions and absolutely, includes all punishments and therefore includes all types of ta'zir punishments. A special type of ta'z .r punishments that have a minimum and a maximum in the Shari'a texts and the determination of the punishment in a specific area is left to the judge is called the Shari'a prescribed ta'zir Although this unfamiliar term is misleading and erroneous, it is officially recognized in Islamic Penal Code and Iranian jurisprudence
    Keywords: Hadd, ta'zir, prescribed by Sharia, principle of legality of punishment, specific punishment
  • Fateme Sadat Hosseini Pages 159-184
    The compensation of personal injury is an important part of civil law. Today it is more important because of improvement of medical science and increasing of dangerous environments. The personal injuries include some types of losses and their assessments are different and difficult. This difficulty is more in assessing the children’s injuries. We do not have enough background and many thing is based on guesses.in USA they pay attention to their needs and compensate them but in minimum sizes. we want to study about the possibility of compensating children’s personal injury in Iran law .we will use the suggest from American law. For example we can use the structured payment in loss of deprivation from revenue capability. Also we can use periodic payments in medical injuries or we can use a lump sum in emotional damages. Any way it is important to know that we consider that our law about diyah and personal injuries let us to assess the personal injury damages.
    Keywords: personal injury, The loss of deprivation of revenue capability”, “emotional damages”, The loss of amenity
  • Nabialah Majd *, Hassan Savari, Nariman Fakheri Pages 185-206

    Nowadays one of the most important challenges of international law is to determine the extent of governments' activity in the vast expanse of outer space. The results of this article show that the management of sovereignty activities and the peaceful use of the atmosphere are directly influenced by the actions of international states and communities. In this way, sovereignty, power and privilege are monopoly and inalienable, if not government by ruling itself as the owner of a part of space, it would have a legitimate right to prevent other states from exploiting it. In general, in spite of the necessity of the principles of intolerance and freedom, the two concepts of sovereignty and freedom are always interdependent, contradictory, and can be restrictive. The use of space for military purposes is not prohibited if it is in accordance with Article 51 of the UN Charter, but on the other hand, the application of the principle of prohibition of possession with respect to the principle of freedom will have many problems until the exact restriction of airspace and the atmosphere. This is the overall result of this article. The method of this study was descriptive-analytical.

    Keywords: Space Rights, Military Use, Guaranteed, Governments Sovereignty, Practical Sovereignty
  • Seyed Abbas Seyedi Arani * Pages 207-234

    Three golden sides of the Characteristics of Lawyer profession triangle as follows: independence, lack of speculation, and the rule of personal considerations. Lawyer independence requires a special relationship between lawyer and client.Moreover, the main purpose of a lawyer, unlike a businessman,is not to seek a profit. Eventually the personal relationship is the essence and reason of the existence of many characteristics of the profession.The special relationship with the client is the reason of the independence of the lawyer and also the reason why the Services cannot be evaluated.To legalize the collaborative exercise of law in the form of law firms with the benefits of comparative law and with considering all three sides of this triangle,it is suggested: to guarantee independence, industry inputs should have a special place, the doors of the institution should be closed to external capital and the partners should be personally responsible for the damaging consequences of their activities.To reject speculation, the principle of equal distribution of interests should be different between the bringers.To focus on personal considerations, the institute should consist of at least two partners and consider the maximum number of partners.New partner entry to the institute with the consent of all partners should be possible. In return for the harmful act of the Partner the joint liability of the company and then unlimited liability of partners towards corporate debt shall be established. Removing the effect of void of a company contract and reducing the dissolution of the company should get on the agenda.

    Keywords: Attorney, Independence, Rule of personal considerations, Lack of speculation, participatory performance
  • Hamid Miri *, Hossein Kaviar Pages 235-261
    If bill of exchange or cheque was not accepted by the drawee, holder of that bills could resource to other liable parties or that want to take a guarantee before maturity. Acceptance by the third party is a method to avoid holder’s resource to issuer and endorser before maturity. This action can be done partially or wholly. This acceptance can be done after having done a protest for non-acceptance. Considering the legal nature of acceptance for honor based on the doctrine of offer faces with this important issue that it cannnot cover all types of this act. The Benevolent intervention in another doctrine that is a far argument and thus cannot cover all types of the act. The same problem exists on the agency doctrine. Instead of these doctrines, unilateral obligation doctrine ignores one of the involved willingness's in creating that act. Based on guaranty contract doctrine not only we cannot open any door but also it creates new problem. Moreover, this doctrine is contradiction with interpretation of parties' willingness. It is, therefore a special legal action that involves bill of exchange obligation and arises rights and responsibilities.
    Keywords: Bill of Exchange, Two Contracts, Unilateral Undertaking, Third Party Intervention, Negotiable Instruments
  • Ahmad Reza Towhidi *, Fatemeh Afzalpour Pages 263-288
    The use of remote sensing data as an evidence before tribunals, has received less attention than other aspects of its application; However, the absence of specific court rules for digital evidence and specially these data is not necessarily an obstacle to its presentation and evaluation before international tribunals and the evidentiary rules can also be applied to digital evidence, therefore it can be stated that the acceptance of remote sensing data will not be legally impeded. Satellites and other remote sensing technologies are revolutionizing our capabilities which enable us with a perception beyond our senses to peer into the furthest parts of the world and obtain reliable, inexpensive legal evidence that in some cases can be the only available evidences; For these and other reasons, a review of the current use of remote sensing data as evidences, and paying attention to ways of increasing its future use in the legal context, is timely. This paper describes the technology and its acceptance conditions by using a descriptive-analytical and library method and has examined the admissibility and authenticity of these obtained data, in judicial proceedings and the rules of procedure of International Court of Justice and the International Tribunal for the Law of the Sea on an Adaptive case by case method. And finally, take a look at the decision of those tribunals and highlight the advantages and disadvantages of this debate.
    Keywords: remote sensing, data, images, Evidence, admissibility, authenticity, international tribunals
  • Amir Abbas Bozorgmehr *, Mahdi Naseri Dowlatabadi Pages 289-314
    Decision-making styles are various among the judges. Each judge follows a unique mental structure and pattern to reach a decision which this pattern is revealed by decision making in relation to many other factors. The root of this difference is because Judges make their decisions based on the characteristics of emotional intelligence, personality-psychic, tacit knowledge, and perception of various phenomena, attitudes or experiences and special strategies that acquired during the judicial practice. The term that is called "Judicial hunch" in addition, it is in the style of intuitive decision making with the involvement of all of the abovementioned factors the superiority of a judge over another judge it determines the quality of judicial hunch. There is disagreement as to the validity of decisions based on judicial hunch. This essay tries to review the concept of judicial hunch in the context of the intuitive decision making style and related concepts as well as the factors that make up the difference in this category based on theoretical approaches.
    Keywords: Judicial competence, Judicial skill, Decision Making, Intuition, Judicial hunch
  • Kourosh Ostovar Sangari * Pages 315-340

    The subject of this article is concept of public acts in light of judgments of administrative justice court. Simply, public acts versus private acts, are a group of acts that are done by individuals who are familiar with public law. Due to this difference, making distinction between public acts and private acts as well as dividing the public acts are really important. Because following them special law regime is applied to each group. Moreover, the way of judicial supervision on both groups of acts is depend on the identification and definition of them. On the other hand, distinction between different kinds of public acts is determinant related to the jurisdiction of administrative justice court. The aim of this article is to identify the criteria of distinguishing public acts in light of judgments of administrative justice court. The writer believe that the criterion of administrative justice court to identifying public act is the doer of an act rather than the act itself. 

    Keywords: public act, administrative justice court, subjective standard, objective standards
  • Mohsen Salimi *, Behnam Ensafi Azar Pages 341-358

    The establishment of the obligation to resolve a dispute by the arbitrator requires the declaration of his will and acceptance. The acceptance of this obligation by the arbitrator creates a contractual relationship between the arbitrator and the parties to dispute. From the view point of law of obligations this relationship includes some aspects which have been less considered at least in Iranian law due to some legal ambiguities. The present study by answering questions like: whether this contract is in the form of a mutual interest contract or a bare contract, whether an agreement is necessary or the parties can terminate it at any time, whether the contract with the arbitrator is a personal contract or it does not depend on the parties, and finally, whether this contractual relationship is among conditional contracts or a contingent contract, applies the library method to seek an analysis of some aspects of the contract with the arbitrator.

    Keywords: arbitrator, arbitration, contract, obligation, resolving a dispute
  • Amir Lotfollah Pirniakan, Mahdi Esmaeli *, Sayed Reza Ehsanpour Pages 359-382

    Imami Jurisprudence, which sets the basis of the judiciary system in Iran, has a special approach towards the officiary of judges including their income for which there are specific regulations; for instance, their salaries are to be paid from the state treasury and well enough so that they need no one to manage a decent life and might not be influenced. However, it seems that not enough attention has been paid to the dignity of judges and its requirements, such as favorable income, welfare and psychological support. As a result, existence of these issues and resolving them are still one of the judges’ main concerns. Furthermore, one of the punitive policies adopted by the judiciary system to prevent the commitment of any crime by the judges is to publicize the guilty ones whose wrongdoings and misconducts, in fact, could be the result of the harm they are exposed to. Seemingly, this policy tends to present the system’s incisive attitude to oppose any crime even in its own system ignoring the necessity of resolving the roots of these issues. This article investigates the major shortcomings which affect the dignity of the judges in the judiciary system highlighting the responsibilities of those in charge to improve the status quo. Moreover, the significance of evolving an exalting system for judges and the necessity of developing an integrated procedure for disciplinary inquest instead of subjective inference are discussed.

    Keywords: Dignity of Judges, Favorable Income, psychological Support of Judges, Publicizing Guilty Judges, Exaltation, Punitive System for Judges, Integrated Procedure for Disciplinary Inquests
  • Mehdi Meyhami *, Mohammad Hossein Masoomi Pages 383-406

    ‏‌‏The investor-sate dispute settlement (ISDS) particularly ‎‏ ‏in the energy sector is an ‎appropriate ‎mechanism which could result in reaching a balance to ‎protect standards associated with foreign ‎investors and the sovereign rights of host states as well.This article emphasizes the ways through ‎which the ‎investment treaty system and ISDS are being developed to achieve ‎an appropriate ‎balance between private rights and public ‎interests, particularly in regards to the recent ‎improvements in ‎sustainable development, climate change accountability, and ‎promotion of ‎human rights protection.‎‏ ‏Finally, this articles studied how the arbitration method including ISDS, ‎has contributed ‎‏ ‏to the public interest and the growth of the rule of law ‎around the world equally ‎‎.While a range of improvements to the‏ ‏investment treaty system has been made, the system as a ‎whole and ISDS are vital components of the energy industry, integral to our future energy ‎security and key contributors to global stability through their promotion of the rule of law.‎

    Keywords: settlement system, essential interests, Rule of law
  • Jamshid Yahyapour *, Ali Mohammadzadeh Pages 407-430

    The set off is one way for discharge of obligations and has different kinds. One kind is called judicial set off, Because is announced by court and that is regulated in 18 & 142 articles of civil procedural law. despite these articles, in practice, there are many differences among lawyers about judicial set off. Some believe that these articles are applicable to absolute set off, so there is no need to submit a separate petition for claim it and in contrast, some lawyers without giving special criterion believe that some kinds of set off needs claiming by petition and the others don’t. It seems that, claiming set off is a kind of complicated confession and leads to shifting the burden of proof, so, claiming set off as a defense doesn’t require submit a petition and is considered as a pure defense that court is obliged to hearing it.Keywords: set off- judicial set off- discharge of obligation- shifting the burden of proof.

    Keywords: set off, judicial set off, discharge of obligation, shifting the burden of proof
  • VALIYOLLAH HIDARNEZHAD *, Gholamreza Molabeigy Pages 431-459

    The Administrative Justice Court has been a successful and influential institution in the history of the judiciary after the Islamic Revolution. But in the current situation, many judges and individuals working in the Administrative Justice Court have private, criminal, and formal studies of administrative proceedings. This situation has caused the votes of the Administrative Court to have a poor public record, which is why, despite three decades of activity, the Tribunal has not yet been able to provide the legal community with an acceptable administrative procedure, and the votes of the branches and the board The General Court of Administrative Justice has not changed the origin of the work in the administrative rights of the country. Many incorrect administrative procedures have emerged, often due to a lack of understanding of the basic concepts and principles of public law knowledge. The existence of these alien judges with public rights is one of the most important issues facing the Administrative Justice Tribunal, and until such time as the problem is resolved, the Administrative Justice Court can not expect a change in administrative law. Therefore, the necessity of using expert judges and experts in the field of public law has been the usual demands of public law professors.

    Keywords: Administrative Court, Administrative Procedure, Appointment of Judges, Public Law, State Council