فهرست مطالب

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 67 (مهر و آبان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آیت سعادت طلب، مجتبی فاضل، معصومه شیدائی دوزدوزانی*، آزاده شیدائی دوزدوزانی، معصومه اخلاقی کلهرودی صفحات 1-12
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر به منظور تعیین بررسی ارتباط استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات و عملکرد پژوهشی اعضای هیات علمی گروه های آموزشی بیمارستان امام خمینی ره تهران در سال 1398 بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی (کمی) است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه اعضای هیات علمی بیمارستان امام خمینی (ره) تهران 311 نفر بود. حجم نمونه 173 نفر بوده و نمونه آماری به شیوه تصادفی طبقه ای بود. ابزار اندازه گیری این پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته شامل: اطلاعات فردی اعضای هیات علمی، میزان استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ پرسشنامه عملکرد پژوهشی اعضای هیات علمی می باشد که پایایی آنها براساس آلفای کرونباخ به ترتیب 0.91  و 0.98 محاسبه شد. داده های گردآوری شده در طیف لیکرت پنج درجه ای، در دو سطح توصیفی (فراوانی، درصد)، استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون،آزمون t مستقل، ANOVA، آزمون تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی شفه) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد اعضای هیات علمی برای امور پژوهشی به میزان متوسط از ICT (Information & Communication Technology) استفاده می نمایند؛ همچنین بین میزان استفاده اعضای هیات علمی از ICT با عملکرد پژوهشی آنان رابطه مستقیم وجود دارد، یعنی با افزایش میزان استفاده اساتید از ICT عملکرد پژوهشی آنها بیشتر می شود. هم چنین براساس متغیرهای جمعیت شناختی (سن، جنس، مرتبه علمی، سابقه تدریس دانشگاهی، وضعیت استخدام و گروه های آموزشی) نیز تفاوت معناداری بین میزان استفاده از ICT و عملکرد پژوهشی اعضای هیات علمی وجود داشت.

    نتیجه گیری

    کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات بر عملکرد پژوهشی اعضای هیات علمی به طور معناداری تاثیر دارد. لذا هرچه میزان استفاده اعضای هیات علمی از ICT در امور پژوهشی به طور نظام مند بیشتر شود، این امر در ارتقاء جایگاه پژوهشی دانشگاه ها تاثیر شگرفی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، عملکرد پژوهشی، اعضای هیات علمی، گروه های آموزشی
  • فریبا بیگدلی مجرد، غلامحسین انتصار فومنی*، مسعود حجازی صفحات 15-23
    مقدمه

    رضایت از روابط بین زوجین، موجب گرمی روابط زناشویی و نشاط همسران می شود و از اختلالاتی که با آن مرتبط هستند، پیشگیری می کند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی بر کاهش دلزدگی زناشویی و افزایش کیفیت زناشویی پرستاران زن متاهل 25-40 ساله شاغل در بیمارستان های شهر همدان انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش  به روش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون  با گروه گواه بود.  جامعه آماری پژوهش همه پرستاران زن 25-40 ساله شاغل در بیمارستان های شهر  همدان در سال 1398 که تعداد آنان 160 نفر، روش نمونه گیری نمونه برابر جامعه بود. از بین پرستارانی که در پیش آزمون دلزدگی زناشویی (CBM) نمره بالا و کیفیت زندگی زناشویی (RDAS) نمره پایینی کسب کرده بودند(97 نفر)، 32نفر بصورت تصادفی انتخاب در دو گروه (گروه مداخله و گروه گواه) بصورت تصادفی جایگزین شدند. گروه مداخله آموزش مهارت های ارتباطی، براساس پکیج آموزش مهارتهای ارتباطی (Miller,Nunnally& Wackman) 1999 به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای دریافت کردند و افراد گروه گواه مداخله ای دریافت نکردند. پس از اتمام جلسات آموزشی از هر دو گروه پس آزمون بعمل آمد. داده ها با آزمون تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد در مراحل پیش آزمون و پس آزمون  بین گروه های مداخله و گواه در  دلزدگی زناشویی (001/0P˂، 28/133 =F) و  کیفیت زناشویی (33/68=F ،001/0>P). تفاوت معنی داری وجود داشت. به عبارت دیگر آموزش مهارتهای ارتباطی موجب کاهش دلزدگی زناشویی و افزایش کیفیت زناشویی می شود.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش بیانگر تاثیر آموزش  مهارتهای ارتباطی  بر کاهش دلزدگی زناشویی و افزایش کیفیت زناشویی بود. می توان  نتیجه گرفت ،بسیاری از مشکلات زناشویی  با آموزش های مختلف از جمله مهارت های ارتباطی قابل اصلاح و بهبود است. بنابراین مشاوران وروانشناسان می توانند از این روش در جهت کاهش دلزدگی زناشویی و افزایش کیفیت زناشویی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: دلزدگی زناشویی، کیفیت زناشویی، مهارتهای ارتباطی
  • فاطمه حضرت بگی، پرویز عسگری*، بهنام مکوندی، امین کرایی صفحات 24-33
    مقدمه

    اعتیاد به اینترنت، یک اختلال کنترل تکانه و الگوی ناسازگارانه استفاده از اینترنت است که منجر به ناراحتی یا اختلال قابل توجه می شود و مشکلات روان شناختی، تحصیلی و شغلی در زندگی فرد ایجاد می کند. هدف اصلی ما در این مطالعه شناسایی رابطه علی راهبردهای نظم جویی فرآیند هیجان و هوش معنوی با گرایش به اعتیاد به اینترنت با نقش میانجی تحمل پریشانی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز می باشد.

    روش کار

    جامعه آماری پژوهش حاضر دانشجویان 19 تا 35 ساله کاربر اینترنت در دانشگاه آزاد واحد تهران  مرکز بودند. حجم نمونه بر اساس روش نمونه گیری تصادفی ساده 353 نفر انتخاب شد. در این پژوهش به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شد. در  سطح استنباطی از آزمون کالموگروف- اسمیرونوف، پیرسون و رگرسیون استفاده شد. همچنین برای محاسبات و تحلیل های آماری از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس نسخه 21 استفاده شد. جهت بررسی معادلات ساختاری از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اثر مستقیم نظم جویی بر تحمل پریشانی و اعتیاد به اینترنت و اثر مستقیم هوش معنوی بر تحمل پریشانی و اعتیاد به اینترنت معنادار است. همچنین اثر غیرمستقیم نظم جویی بر اعتیاد به اینترنت با نقش میانجی تحمل پریشانی و اثر غیرمستقیم هوش معنوی بر اعتیاد به اینترنت از طریق تحمل پریشانی معنادار است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش می توان بیان داشت که راهبردهای نظم جویی، هوش از طریق تحمل پریشانی بر میزان اعتیاد به اینترنت اثر دارند و برای کاهش اعتیاد به اینترنت باید به این متغیرها توجه بیشتری شود.

    کلیدواژگان: راهبردهای نظم جویی، هیجان، هوش معنوی، اعتیاد به اینترنت، تحمیل پریشانی
  • کوروش ساسانی، محمدرضا صیرفی، فرحناز مسچی*، غلامرضا صرامی، جاوید پیمانی صفحات 34-42
    مقدمه

    مشکلات و مسایل مرتبط با چاقی صرفا به شرایط پزشکی و جسمانی محدود نیست؛ بلکه چاقی تاثیر زیادی بر ظرفیت کارکردی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت افراد دارد. هدف این مقاله بررسی چگونگی تاثیر چاقی بر ابعاد مختلف کیفیت زندگی مرتبط با سلامت است.

    روش کار

    در این مطالعه مروری درباره رابطه چاقی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، مقالات و پایان نامه های داخلی و خارجی در سال های 1980 تا 2019 مورد بررسی قرار گرفتند. برای جستجو از پایگاه های  Google scholar  وProquest ،Magiran ،Irandoc  و Sid استفاده شد. کلید واژه های جستجو شامل چاقی، اضافه وزن، کیفیت زندگی، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بوده است.

    یافته ها: 

    بررسی مطالب مذکور نشان می دهد که هر چهار بعد جسمانی، روانی، اجتماعی و محیطی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت به صورت منفی تحت تاثیر چاقی قرار می گیرند.

    نتیجه گیری: 

    این یافته ها می توانند مبنایی برای رشد و ارتقاء کیفیت زندگی مرتبط با سلامت افراد چاق در ابعاد مختلف باشند.

    کلیدواژگان: چاقی، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت
  • زهرا بابایی، محسن دهقانی*، بابک باباخانی، سهیل نجفی مهری صفحات 43-57
    مقدمه

    کمر درد مزمن اختلال پیچیده ای است و پیامدهای گسترده ای را به همراه دارد که می تواند بر سبک زندگی افراد تاثیر گذار باشد. از این رو مطالعات بیشتری نیاز است که فهم ما را از این تاثیرات افزایش داده و به پژوهشگران کمک کند تا مولفه های درمانی موجود را با توجه به نیازهای بیماران گسترش و انطباق دهند.

    روش

    این مطالعه کیفی با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. روش جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. 14 شرکت کننده مبتلا به کمر درد مزمن به صورت هدفمند از بیمارستان امام خمینی تهران انتخاب شدند. مصاحبه های عمیق ضبط شدند و سپس مصاحبه های پیاده سازی شده با روش کلایزی تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج مطالعه حاضر بیانگر چهار خوشه اصلی می باشد که عبارتند از: 1) پیامدهای فردی و روان شناختی، 2) پیامدهای اجتماعی، 3) پیامدهای اقتصادی و 4) راهبردهای مقابله.

    بحث:

     براساس نتایج مطالعه حاضر، ما به این نتیجه رسیدیم که کمر درد مزمن اثرات تعیین کننده ای در همه حوزه ها از جمله زندگی روزمره بیمار، شغل و روابط بین فردی افراد دارد. ضمن آنکه این افراد پریشانی روان شناختی قابل توجهی را تجربه می کنند. این یافته ها فهم ما را در رابطه با تجربیات بیماران افزایش می دهد و اهمیت ارزیابی پیامدهای ناشی از درد را در پژوهش و محیط بالینی برجسته می سازد. همچنین، مهم است که نیازهای بیماران به هنگام درمان کمر درد مزمن مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس، شکل دادن مداخلات روانشناختی و خانواده محور نیز می تواند مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: کمر درد مزمن، تجربه زیسته، رویکرد پدیدارشناسی توصیفی
  • مینا فیضی زاده، زهرا نظری، مریم ناصری، زهرا فروزنده*، امید امانی صفحات 58-68
    مقدمه

    به دنبال ابتلا به سرطان پستان مشکلات متعددی برای بیماران به وجود می آید که از جمله آن ها تغییر در اندام بدن با جراحی، ریزش مو، سوختگی های ناشی از پرتودرمانی و کاهش جاذبه جنسی است که می توانند زمینه کاهش کیفیت زندگی مبتلایان را به وجود آورند. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر تصویر بدنی و ترس از ارزیابی منفی زنان مبتلا به سرطان پستان ماستکتومی شده بود.

    روش

    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری مطالعه شامل کلیه زنان مبتلا به سرطان پستان ماستکتومی شده مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش تهران بین سال های 1397-1395 بود که از بین این بیماران تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل تخصیص یافتند. داده های پژوهش به وسیله پرسشنامه های نگرانی از تصویر بدنی (BICI) و ترس از ارزیابی منفی لری (FNES-B) گردآوری و با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (تحلیل کوواریانس چند متغیره) و به کمک نرم افزار تحلیل آماری و داده SPSS.v.22 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها: 

    یافته های حاصل از تحلیل داده ها بیانگر آن بود که شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی موجب کاهش نارضایتی از بدن، کاهش نگرانی از بدن و همچنین کاهش ترس از ارزیابی منفی در زنان مبتلا به سرطان پستان ماستکتومی شده گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل بود که این یافته ها به لحاظ آماری معنادار بود (001/0> P).

    نتیجه گیری: 

    از طریق شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی می توان تصویر بدن و ترس از ارزیابی منفی زنان ماستکتومی شده را تغییر داده و کیفیت زندگی آن ها را ارتقا بخشید.

    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، تصویر بدنی، ترس از ارزیابی منفی، سرطان پستان
  • مریم مدی نشاط، سید رضا برزو، فاطمه چراغی* صفحات 69-82
    مقدمه

    مقایسه تطبیقی برنامه های آموزشی دانشگاهی، با شناسایی شباهتها و تفاوتها، رویکردهای نوینی برای رقابت بین دانشگاه ها و تضمین کیفیت ارایه می دهد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تطبیقی و ایران انجام شد.

    روش کار

    مطالعه توصیفی حاضر، با بکارگیری الگوی آموزش تطبیقی بردی در سال 1398 انجام شد. آخرین برنامه آموزشی و درسی دوره کارشناسی پرستاری، از سایت رسمی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ایران و سایت دانشگاه ملی سنگاپور دریافت شد. داده ها با استفاده از مدل آموزش تطبیقی بردی، در چهار مرحله توصیف،  تفسیر،  همجواری و مقایسه تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

     برنامه کارشناسی پرستاری دانشگاه ملی سنگاپور و ایران در اصول اساسی برنامه ریزی آموزشی و اجرای برنامه به صورت تمام وقت، حضوری و مبتنی بر راهبردهای آموزشی دارای شباهتهایی است، اما برنامه هر دو کشور در جزییاتی شامل: طول دوره، تعداد واحدها، نحوه ارایه دروس پایه، ارایه دروس اختصاصی فقط در کاراموزی، نحوه جذب دانشجو، ارتباطات بین حرفه ای و بین المللی سازی، دارای تفاوتهایی است.

    نتیجه گیری

    وجود ویژگی انعطاف پذیریی و پویایی در برنامه آموزش دوره کارشناسی پرستاری دانشگاه ملی سنگاپور را به یکی از ده دانشگاه برتر جهان تبدیل نموده است. توجه به تجارب دانشگاه های برتر جهان می تواند برنامه آموزشی کارشناسی پرستاری ایران را به استانداردهای بین المللی نزدیک نماید.

    کلیدواژگان: کارشناسی پرستاری، برنامه آموزشی، کوریکولوم، آموزش پرستاری، سنگاپور، ایران
  • سمیرا وکیلی، زهره ریاضی*، سپیده صفرپور دهکردی، غلامرضا ثناگوی محرر صفحات 83-92
    مقدمه

    بیماری ویروسی کرونا به یکی از بزرگ ترین بحران های بهداشت عمومی زمان حاضر تبدیل شده است. بیماری دیابت شیوع بسیار بالایی دارد و مبتلایان به بیماری دیابت یکی از گروه های اصلی در معرض خطر بیماری کرونا هستند. به نظر می رسد که فراهیجان های مثبت و منفی، باورهای مذهبی و تاب آوری با اضطراب کرونا ارتباط داشته باشند. در نتیجه، هدف این مطالعه بررسی نقش فراهیجان های مثبت و منفی، باورهای مذهبی و تاب آوری در پیش بینی اضطراب کرونا مبتلایان به بیماری دیابت نوع دو بود.

    روش کار

    مطالعه حاضر توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش مبتلایان به بیماری دیابت نوع دو استان فارس در سال 1399 بودند. نمونه پژوهش شامل 450 نفر از مبتلایان بودند که با روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند. ابزارهای مطالعه مقیاس های اضطراب کرونا علی پور و همکاران، فراهیجان های مثبت و منفی میتمانسگروبر و همکاران و باورهای مذهبی آلپورت و راس و پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون بودند. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS نسخه 23 با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان تحلیل شدند. 

    یافته ها:

    یافته ها نشان داد که فراهیجان های مثبت (294/0-=r)، جهت گیری مذهبی درونی (355/0-=r) و تاب آوری (380/0-=r) با اضطراب کرونا در مبتلایان به بیماری دیابت نوع دو رابطه منفی و معنی دار و فراهیجان های منفی (336/0=r) و جهت گیری مذهبی بیرونی (181/0=r) با اضطراب کرونا آنان رابطه مثبت و معنی دار داشتند. همچنین، فراهیجان های مثبت و منفی، باورهای مذهبی و تاب آوری توانستند 6/27 درصد از تغییرات اضطراب کرونا در مبتلایان به بیماری دیابت نوع دو را پیش بینی کنند (05/0>P).

    نتیجه گیری: 

    فراهیجان های مثبت، جهت گیری مذهبی درونی و تاب آوری نقش منفی و فراهیجان های منفی و جهت گیری مذهبی بیرونی نقش مثبت در پیش بینی اضطراب کرونا مبتلایان به بیماری دیابت نوع دو داشتند. بنابراین، طراحی برنامه هایی برای افزایش فراهیجان های مثبت، جهت گیری مذهبی درونی و تاب آوری و کاهش فراهیجان های منفی و جهت گیری مذهبی بیرونی و اجرای آنها از طریق کارگاه های آموزشی مجازی و الکترونیکی می تواند نقش موثری در کاهش اضطراب کرونا داشته باشد.

    کلیدواژگان: فراهیجان، باورهای مذهبی، تاب آوری، اضطراب کرونا، دیابت نوع دو
  • حدیث بیرانوند، مهدی بیرجندی، فاطمه گودرزی، حشمت الله حیدری* صفحات 93-101
    مقدمه

     خانواده بیماران دچار کاهش سطح هوشیاری، در حمایت از بیمار، نقش اساسی ایفا می کنند، و می بایست از نظر روحی و روانی کاملا سالم باشند، لذا، هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر مداخلات خانواده محور، بر اضطراب و افسردگی خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بود.

    روش کار

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده، با طراحی قبل و بعد بود، که در سال 1398 در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های شهدای عشایر و شهید رحیمی خرم آباد انجام شد. 70 نفر از اعضاء خانواده بیماران بستری، به روش آسان انتخاب و به صورت بلوکهای تصادفی  طبقه ای از نظر جنس، در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. داده ها با استفاده از مقیاس بیمارستانی اضطراب و افسردگی، گردآوری شدند. مداخله بر اساس الگوی خانواده محور انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 19، آزمونهای آماری کای دو، تی مستقل، تی زوجی و آنالیز واریانس انجام شد.

    یافته ها

    داده ها بیانگر این بود، که بین تغییرات میانگین نمره ی اضطراب و افسردگی دو گروه کنترل و مداخله تفاوت معناداری وجود دارد (001/0=p)، به طوری که مداخله باعث کاهش معناداری در میانگین نمره اضطراب و افسردگی شد.

    نتیجه گیری

    مشارکت دادن اعضای خانواده بیماران دچار کاهش سطح هوشیاری، در مراقبت از بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه، می تواند نقش موثری در بهبود وضعیت روحی و روانی خانواده بیمار داشته باشد.

    کلیدواژگان: بیماران دچار کاهش سطح هوشیاری، بخش مراقبت های ویژه، اضطراب، افسردگی، مداخلات خانواده محور
  • یعقوب مرادی پور، ناهید رژه*، مجیده هروی کریموی، مصطفی ده مرده ئی، سید داوود تدریسی صفحات 102-111
    مقدمه

    تعویض پانسمان یکی از مراقبت های روزانه بیماران مبتلا به سوختگی می باشد، تعویض پانسمان اغلب با درد و اضطراب همراه می باشد. علیرغم مداخلات دارویی، سالمندان دچار سوختگی، درد قابل توجه یا غیر قابل تحملی را تجربه می کنند. آرامبخش ها و ضد دردها ممکن است ایجاد  در سالمندان ایجاد عوارضی ایجاد کند این مطالعه با هدف بررسی تاثیر انحراف فکر دیداری بر اضطراب و درد تعویض پانسمان سالمندان دچار سوختگی است.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی دو گروهی یک سویه کور بود. جامعه پژوهش آن شامل سالمندان دچار سوختگی در بیمارستان مطهری تهران است. برای این منظور، 60 سالمند دچار سوختگی با روش دردسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده در دو گروه 45 نفره آزمون و کنترل قرار گرفتند. در گروه آزمون انحراف فکر دیداری با استفاده از  فیلم های از طبیعت به مدت 20 دقیقه قبل از پانسمان انجام شد. در گروه کنترل مراقبت روتیندریافت کردند.  اضطراب و درد بیماران، قبل، بلافاصله پس از مداخله (پیش از پانسمان) و پس از پانسمان ارزیابی شد ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش ؛ اطلاعات جمعیت شناختی، مقیاس دیداری شدت درد، مقیاس اضطراب ناشی از درد سوختگی بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آماره ANOVA، کای اسکویر و یومن ویتنی داده ها با استفاده از SPSS-21 انجام گردید.

    یافته ها

    دوگروه از نظر متغیرهای دموگرافیک همسان بودند. قبل از مداخله، در گروه آزمون اضطراب با میانگین (64/20±5/70) و درد (64/0±75/7) با گروه کنترل با میانگین اضطراب (87/86±6/70) و درد (86/0±60/7) با هم اختلاف معناداری نداشتند(59/0=P). اما بعد از مداخله، در گروه آزمون اضطراب با میانگین (98/55±6/62) و درد(91/0±06/6) بیماران گروه آزمون نسبت به گروه کنترل اضطراب (65/51±7/70) و درد (75/0 ± 73/7) کاهش یافت(01/0>P). نیز بعد از پانسمان، در گروه آزمون اضطراب با میانگین (46/11±6/65) و درد(91/06±0/6) تعویض پانسمان بیماران گروه آزمون نسبت به گروه کنترل اضطراب (52/33±7/70) و درد (87/0±68/7) کاهش یافت (01/0>P).

    نتیجه گیری

    بکارگیری انحراف فکر دیداری به عنوان درمان مکمل،  منجر به کاهش اضطراب و درد تعویض پانسمان سالمندان دچار سوختگی شده بود، بنابراین برنامه ریزی جهت اجرای منظم این روش پیشگیرانه باید در مراقبت از سالمندان دچار سوختگی مد نظر باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب درد، انحراف فکر، سوختگی، سالمندی
|
  • A. Saadattalab, M .Fazel, M .Sheidaei Duzduzani*, A. Sheidaei Duzduzani, M. Akhlaghi Kalahroodi Pages 1-12
    Introduction

    The aim of this study is to investigate the relationship between using Information and Communication Technology (ICT) and research performance of faculty members in the educational departments of the Imam Khomeini Hospital in Tehran 2019".

    Methods

    This study is a descriptive- correlation research. Among 311 faculty members, 173 members were selected as the sample from Imam Khomeini Hospital based on Morghan table. The researcher made two questionnaires, the faculty members’ ICT usage and the research performance along with demographic information for both with 0.91 and 0.98 Cronbach’s alpha reliability, respectively. Two methods, descriptive (frequency, percentage) and inferential (Pearson correlation coefficient, independent t-test, ANOVA, Multiple Linear Regression, Scheffe Post Hoc) statistics used to analyze the data.

    Results

    The research results showed the faculty members’ used ICT (Information and Communication Technology) for their education and research in average. There is a direct relationship between faculty members’ ICT usage and their research performance; means that the increasing of the ICT usage relates to the research performance. Finally, the results of the impact of   the ICT usage and faculty memberschr('39') educational and research performance based on the demographic variables (age, gender, position, academic background, recruiting status and departments) showed the significant differences.

    Conclusions

    The ICT usage has a significant impact on the faculty members’ research performance. Therefore, the increasing in ICT usage by the academic members, systematically, increases the faculty members’ academic status.

    Keywords: Information, Communication Technology, Research Performance, Faculty Members, Educational Departments
  • Fariba Bigdelimojarad, Gholamhossein Entesar Foumany*, Masoud Hejazi Pages 15-23
    Introduction

    Satisfaction with relationships between couples enhances marital relations, vitality and vitality of spouses and prevents the disorders associated with them. The purpose of this study was to determine the effectiveness of communication skills training on reducing marital burnout and enhancing marital quality of married female nurses working in Hamadan hospitals.

    Methods

    This study was a quasi-experimental with pre-test and post-test design with control group. The statistical population of the study was all female nurses aged 25-40 years working in hospitals of Hamadan city in 1398, 160 of whom were the sample of the study. Of the nurses who scored high on the Couple Burnout Measure (CBM) and Revised Dyadic Adjustment Scale (RDAS) scores (n = 97), 32 were randomly selected into two groups (intervention group and control group). The intervention group received sex education based on the Communication Skills Training (Miller, Nunnally & Wackman) 1999 Package for 8 sessions of 90 minutes and the control group did not receive any intervention. At the end of training sessions, both groups received post-test. Data were analyzed by analysis of covariance.

    Results

    The results showed that in the pre-test and post-test stages, there was a significant difference between the intervention and control groups in marital dissatisfaction (P = 0.001, F = 13.28) and marital quality (F = 68.33, P <0.001). . There was a significant difference. In other words, communication skills training will reduce marital distress and increase marital quality.

    Conclusion

    The results of this study showed the effect of communication skills training on reducing marital fatigue and enhancing marital quality. It can be concluded that many marital problems with various training including communication skills can be improved and improved. Therefore, counselors and psychologists can use this method to reduce marital burnout and increase the quality marriage.

    Keywords: Marital Satisfaction, Marital Quality, Communication Skills
  • Fatemeh Hazrat Beigi, Parviz Asgari*, Behnam Makvandi, Amin Keraei Pages 24-33
    Objective

    Internet addiction is a disorder of impulse control and an inconsistent pattern of Internet use that leads to significant distress or disorder and causes psychological, educational, and occupational problems in onechr('39')s life. Our main objective in this study is to identify the causal relationship between emotion regulation and spiritual intelligence regulation strategies with a tendency to Internet addiction with the mediating role of imposing distress on students of Islamic Azad University, Tehran Central Branch.

    Method

    The statistical population of the present study was 19- to 35-year-old Internet users at the Azad University, Tehran Central Branch. Sample size was selected based on simple random sampling method of 353 people In this study, descriptive statistics and inferential statistics were used to analyze the data. At the inferential level, the Kalmogroff-Smirnov, Pearson and Regression tests were used. Computer and SPSS software versions 21 were also used for statistical calculations and analysis. Confirmatory factor analysis method was used to investigate structural equations.

    Results

    The results showed that the direct effect of discipline on endurance and Internet addiction and the direct effect of spiritual intelligence on endurance and Internet addiction is significant. Also, the indirect effect of ordering on Internet addiction with the mediating role of anxiety tolerance and the indirect effect of spiritual intelligence on Internet addiction through anxiety tolerance is significant.

    Conclusion

    Based on the results of this study, it can be stated that regulatory strategies, intelligence through endurance tolerance have an effect on the rate of Internet addiction and to reduce Internet addiction should pay more attention to these variables.

    Keywords: Regulation Strategies, Excitement, Spiritual Intelligence, Internet Addiction, Imposing Anxiety
  • Kourosh Sasani, Mohammadreza Seirafi, Farahnaz Meschi*, Gholamreza Sarami, Javid Peymani Pages 34-42
    Introduction

    Problems and issues related to obesity are not limited to medical and physical conditions; rather, obesity has a profound effect on the functional capacity and health-related quality of life. The purpose of this paper is to analyze the effect of obesity on various aspects of health-related quality of life.

    Methods

    In this review study, the relationship between obesity and health-related quality of life, internal and external articles and dissertations were written between 1980 and 2019 were reviewed. . The search for articles was done through the
    use of Magiran, Google Scholar, SID, Proquest, Irandoc and databases. The keywords used in the searches included obesity, overweighting, quality of life, health-related quality of life.

    Results

    Through the analysis of aforementioned points, all four physical, psychological, social and environmental dimensions of health-related quality of life are negatively affected by obesity.

    Conclusion

    These findings can serve as the basis for improvement of health-related quality of life of obese people in various dimensions.

    Keywords: Obesity, Health related quality of life
  • Zahra Babaee, Mohesn Dehghani*, Babak Babakhani, Soheil Najafi Mehri Pages 43-57
    Introduction

    Chronic low back pain is a complex disorder with wide-ranging adverse consequences that can impact on people’s lifestyles. It has been suggested that further research is needed to develop a better understandin[1]g of its impact  and helped reaserchers to develop and adapt multicomponent interventions that will address patients needs. Thus,The purpose of this study was to examine the lived experience of chronic low back pain individuals in the Iranian culture.

    Methods

    A qualitative study using descriptive phenomenological approach was employed to conduct the study. The data collection method was semi-structured interview. 14 Chronic low back pain participants purposively recruited from Imam Khomeini Hospital in Tehran. In-depth interviews were taped and transcribed interviews were analyzed based on the Colaizzi approach.

    Results

    Result of the present study indicated that four major categories can be identified. They were including: 1)personal and psychological consequences, 2)social consequences, 3)Economic consequences  and 4)coping strategies.

    Conclusion

    Based on our results, we concluded that chronic low back pain has a majar determintial effect in all areas including self, work, and interpersonal relationships. In addition, they  experience significant psychological distress. these Findings improve our understanding of the patients experience and highlighte the necessity of measuring the pain consequences in research and in clinical practice. Also, it is important to address patients needs when treating chronic low back pain patients. Accordingly, it would be beneficial to adopt more psychological and family based interventions.

    Keywords: chronic low back pain, lived experience, descriptive phenomenological approach
  • Mina Feizi Zadeh, Zahra Nazari, Maryam Naseri, Zahra Frouzandeh*, Omid Amani Pages 58-68
    Introduction

    The Aim of this study was to The Efficacy of Mindfulness Based on Cognitive Therapy on Body Image and Fear of Negative Evaluation in Women Breast Cancer with Mastectomy.

    Method

    This research was a semi-experimental design with pretest-posttest design with experimental and control group and random sampling of subjects. The statistical population of the study included all women with mastectomy breast cancer referring to Shohadaye Tajrish hospital in Tehran between 1395-1393. Of these patients, 30 subjects were selected by sampling method. Data were collected by BICI questionnaire and Fear of Larry Negative Evaluation (FNES-B). Using descriptive statistics (mean and standard deviations) and inferential statistics (multivariate covariance analysis), using the analysis software Statistical analysis and SPSS.v.22 data were analyzed.

    Results

    The findings of the data analysis indicated that cognitive therapy based on mind-awareness reduced dissatisfaction with the body, decreased fear of the body, and decreased fear of negative evaluation in women with mastectomy breast cancer in the experimental group compared with the control group. These findings were statistically significant (P <0.001).

    Conclusion

    Through cognitive therapy based on mind-awareness, we can change the body image and fear of negative evaluation of mastectomized women and improve their quality of life.

    Keywords: Mindfulness Based on Cognitive Therapy, Body Image, Fear of Negative Evaluation, Breast Cancer
  • Maryam Maddineshat, Seyed Reza Burzo, Fatemah Cheraghi* Pages 69-82
    Introduction

    The comparative study of university program, by identifying the similarities and differences, it offers new approaches to competition between universities and quality Assurance. The purpose of this study was to comparative study of undergraduate nursing program in national university of Singapore and Iran.

    Methods

    This descriptive study was carried out Beredaychr('39')s comparative education model in 2019. The latest undergraduate nursing program was obtained from the official website of the Ministry of Health and Medical Education of Iran and the National University of Singapore website. Data were analyzed using the Beredaychr('39')s comparative education model in four stages of description, interpretation, Juxtaposition and comparison.

    Results

    The nursing undergraduate program at the National University of Singapore and Iran has similarities in the basic principles of educational planning and full-time, face-to-face and educational strategies, but there are differences in the details, include: course length, number of units, basic courses, specialized courses, student recruitment, inter-professional communication and internationalization.

    Conclusion

    The flexibility and dynamics of the undergraduate nursing education program have made Singapore National University one of the top universities in the world. Considering the experiences of the worldchr('39')s top universities can bring Iranchr('39')s undergraduate nursing program closer to international standards.

    Keywords: Bachelor of Nursing, Education program, Curriculum, Nursing Education, Singapore, Iran
  • Samira Vakili, Zohreh Riazi*, Sepideh Safarpoor Dehkordi, Gholamreza Sanagouye Moharer Pages 83-92
    Introduction

    Corona virus disease has become one of the largest public health crises of present time. Diabetes disease has a very high prevalence and people with diabetes are one of the main groups at risk of corona disease. It seems that positive and negative meta-emotions, religious beliefs and resilience are associated with corona anxiety. As a result, the aim of this study was investigate the role of positive and negative meta-emotions, religious beliefs and resilience in predicting corona anxiety of patients with type 2 diabetes.

    Methods

    The present study was descriptive-analytical from correlation type. The research population was patients with type 2 diabetes of Fars province in 2020 year. The research sample was consisted of 450 patients who were selected by voluntary sampling method. The study tools were the scales of Alipour and et al’s corona anxiety, Mitmansgruber and et al’s positive and negative meta-emotions and Allport and Ross’s religious beliefs and questionnaire of Connor and Davidson’s resilience. Data after entering to SPSS software version 23 were analyzed with methods of Pearson correlation coefficients and multiple regression with enter model.

    Results

    The findings showed that positive meta-emotions (r=-0/294), internal religious orientation (r=-0/355) and resilience (r=-0/380) have a negative and significant relationship with corona anxiety in patients with type 2 diabetes and negative meta-emotions (r=0/336) and external religious orientation (r=0/181) have a positive and significant relationship with their corona anxiety. Also, positive and negative meta-emotions, religious beliefs and resilience could predicted the 27/6 percent of corona anxiety variance in patients with type 2 diabetes (P<0/05).

    Conclusions

    positive meta-emotions, internal religious orientation and resilience have a negative role and negative meta-emotions and external religious orientation have a positive role in predicting corona anxiety of patients with type 2 diabetes. Therefore, designing programs to increase positive meta-emotions, internal religious orientation and resilience, and decrease negative meta-emotions and external religious orientation and implement them through virtual and e-learning workshops can play an effective role in reducing corona anxiety.

    Keywords: Meta-emotion, Religious Beliefs, Resilience, Corona Anxiety, Type 2 Diabetes
  • Hadis Biranvand, Mehdi Birjandi, Fateme Goudarzi, Heshmatolah Heydari* Pages 93-101
    Introduction

    low-conscious Patients’ families should be having healthy mental, because of the have a crucial role in the supportive of patient, then this study aimed for determinant of impact the family- center interventions on anxiety and depression of low-conscious patient’s family hospitalized in the intensive care unit (ICU).

    Method

    This study was a randomize clinical trial with before after design, that conducted in the Shohadaie Ashaier and Shahid Rahimi hospitals’ intensive care units in the Khorramabad city in 2019. 70 people of patients’ family selected by conventional method and allocated intervention and control groups by stratified randomized block design for sexual. Data gathered by the hospital anxiety and depression scale. Intervention conducted based family-centered model for intervention group. Data analyzed by SPSS software and statistical tests such as Chi Squared, independent and dependent T test and ANOVA test.

    Results

    Data showed, between changes of score average of anxiety and depression in the control and intervention groups were significant deferential statistically(pvalu<0.001).  

    Conclusion

      Participation of low-conscious Patients’ families, in the caring of their patients in the ICU could lead to reduce of anxiety and depression of patients’ family members.

    Keywords: low-conscious Patients, Intensive care unit, Anxiety, Depression, Family- Centered intervention
  • Yaghob Moradipoor, Nahid Rejeh*, Majideh Heravi Karimooi, Mostafa Dahmardehei, Seyed Davood Tadrisi Pages 102-111
    Introduction

     Dressing change is a routine care practiced for burn patients, It can be associated with anxiety and pain.  In spite of drug intervention, older patients with burn have to tolerate severe pain in this process. Sedation and analgesia as premedication can lead to complications in the elderly and those with comorbidities. The present study was conducted to determine the effect of visual distraction technique on reducing anxiety and pain due to dressing change in burn elderly patients.

    Methods

    The present study was a single-blind, three-group clinical trial. The research population consisted of elderly patients with burns in Mottahari Hospital. Sixty elderly patients were selected using convenience sampling and randomly assigned to two experiment and control groups. For experiment group, visual distraction technique (films about nature) was designed to reduce anxiety and pain, and was carried out 20 minutes before dressing. In the control group received routine care. The intensity of Pain and anxiety in patients was evaluated before, immediately after intervention (before dressing), and finally after dressing change using a visual analogue scale. Data were gathered through questionnaires including, the demographics characteristics, visual pain scale, and burn specific pain anxiety scale. For analyzing the data ANOVA, U MannWhitney, and chi-squared were performed using SPSS version 21.

    Results

    Demographic variables were similar in two groups. The finding indicated that there was not a significant reduction of severity of anxiety (70.5 ± 20.64) and pain (7.75 ± 0.64) in the patients with dressing change burns in the experimental group in compare with control group (70.60 ± 86.87) (7.60 ± 0.86) respectively. (P˂0/01). After intervention, as a significant reduction of severity of anxiety (62.6 ± 55.98) and pain (6.06 ± 0.91) in the patients with dressing change burns in the experimental group in compare with control group (70.51 ± 7.65) (7.73 ± 0.75). After dressing change, as a significant reduction of severity of anxiety (62.6 ± 55.98) and pain (6.06 ± 0.91) in the patients with dressing change burns in the experimental group in compare with control group (70.33 ± 7. 52) (7.68 ± 0.87).

    Conclusion

    It seems that Visual distraction technique as a supplement medicine can reduce the level of anxiety and pain due to dressing change in burn elderly patients.

    Keywords: Anxiety, Burn, Distraction, Elderly, Pain