فهرست مطالب

نشریه دانش شناسی
پیاپی 42 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشاد پرهام نیا، فاطمه نوشین فرد*، نجلا حریری، صدیقه محمداسماعیل صفحات 1-14
    هدف

    هدف این مطالعه، ارایه و معرفی عوامل موثررفتاری بر ارتباطات علمی همراه با گزارش روایی عاملی و پایایی آن در بین اعضای هیات علمی است.

    روش پژوهش

    روش پژوهش، یک مطالعه پیمایشی- تحلیلی انجام شد. جامعه آماری شامل اعضای هیات علمی دانشگاه های مراکز استان ها بودکه از این میان، تعداد 380 نفر بر اساس جدول کرجسی و مورگان (1970) به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته انجام شد. روش تحلیل داده ها، تحلیل عاملی اکتشافی، تاییدی و همسانی درونی و با استفاده از نرم افزار SPSS و Amos نسخه 21 بود.

    یافته ها

    یافته های تحلیل عاملی اکتشافی، شش عامل برای ساختار این آزمون نشان داد که روی هم رفته 45/77 درصد از واریانس کل داده ها داشت. نتایج تحلیل عاملی تاییدی، نشان دهنده ی این بود الگوی شش عاملی برازش قابل قبولی با داده ها داشت. همچنین ضرایب آلفای کرونباخ در زیرمقیاس ها بین 80/0 تا 93/0 بدست آمد که نشان دهنده همسانی درونی قابل قبول پرسشنامه بود.

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از آن داشت که بر اساس مدل ارایه شده این پرسشنامه با شش عامل و 20 گویه می تواند ابزار مناسبی جهت سنجش عوامل موثر بر ارتباطات علمی در میان جامعه اعضای هیات علمی دانشگاه کشور باشد.

    کلیدواژگان: عوامل رفتاری، ارتباطات علمی، تحلیل عاملی تاییدی، پایایی و ساختار عاملی
  • هومن سلیمانی*، غلامرضا حیدری، فرزانه قنادی نژاد صفحات 15-27
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی وضعیت مدیریت اطلاعات شخصی چاپی اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با استفاده از مدل جونز است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر که به صورت پیمایشی انجام شده است، به لحاظ هدف از نوع کاربردی و به لحاظ ماهیت از نوع توصیفی و تحلیلی است. جامعه ی پژوهش شامل کلیه ی اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز است. با تعیین تعداد کل اساتید (599 نفر) و با استفاده از جدول کرجسی-مورگان، تعداد تقریبی نمونه 220 نفر تعیین شد که از این تعداد 193 پرسشنامه برگردانده (نرخ پاسخ 72/87 درصد) شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون تی مستقل و آنوا) استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد که میانگین فعالیت های یافتن و دوباره یابی 95/2، ذخیره سازی 73/2، سازماندهی 8/2، نگهداشت 14/3، امنیت 33/3، ارزشیابی و مفهوم سازی 62/2، تدبیر و مفهوم سازی 51/2 و میانگین کلی مدیریت اطلاعات شخصی چاپی 86/2 است. از نظر جنسیت، درجه ی علمی و سن تفاوت معنی داری میان وضعیت مدیریت اطلاعات شخصی اعضای هییت علمی مشاهده نمی شود.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاکی از آن است که وضعیت کلی مدیریت اطلاعات شخصی چاپی اعضای هیات علمی در سطح نسبتا مطلوبی است. اعضای هییت علمی دارای درجه ی علمی مربی و بین سنین 25-35 سال بهترین عملکرد را در زمینه ی مدیریت اطلاعات شخصی چاپی داشته اند. هم چنین کیفت مدیریت اطلاعات شخصی چاپی مردان بهتر از زنان بوده است.

    کلیدواژگان: اطلاعات چاپی، اعضای هیات علمی، مدیریت اطلاعات، مدیریت اطلاعات شخصی، علم اطلاعات و دانش شناسی
  • ندا صیادی*، محمود مرادی، صالح رحیمی صفحات 28-42
    هدف

    ارزش گذاری اقتصادی پایگاه های اطلاعاتی پیوسته مقالات لاتین از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی است.

    روش پژوهش

    در پژوهش حاضر از روش ارزش گذاری مشروط و معیار تمایل به پرداخت استفاده شده، جامعه آماری تمام دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی در سال تحصیلی 95-1394 به تعداد 4145 نفر بودند. حجم نمونه با استفاده از فرمول میشل و کارسون، 523 نفر تعیین شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته بود و از روش های آماری مانند، آمار توصیفی و رگرسیون لجستیک استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین تمایل به پرداخت سالیانه دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای استفاده از پایگاه های اطلاعاتی پیوسته مقالات لاتین حدود 248.566 تومان بود که معادل ارزش اقتصادی آن پایگاه ها محسوب شد. هم چنین از بین متغیرهای بررسی شده متغیرهای میزان استفاده از پایگاه های اطلاعاتی لاتین و دانشکده در استفاده سالیانه از پایگاه های اطلاعاتی لاتین تاثیرگذار بودند.

    نتیجه گیری

    دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی برای پایگاه های اطلاعاتی پیوسته مقاله های لاتین ارزش اقتصادی قایل اند زیرا در تبادل دانش و افزایش دسترسی به اطلاعات در موضوعات مختلف علمی اهمیت بسیاری دارند.

    کلیدواژگان: ارزش گذاری اقتصادی، پایگاه های اطلاعاتی، ارزش گذاری مشروط، تمایل به پرداخت، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، دانشگاه رازی
  • هستی سهرابی*، سید علی اصغر رضوی، لیلی طاهرخانی صفحات 43-58
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین مدیریت استعداد و مدیریت سرمایه فکری با کیفیت زندگی کاری در کتابداران کتابخانه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نظر هدف،کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی  است. جامعه آماری پژوهش کلیه کتابداران کتابخانه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است،که مجموعا شامل 40 نفر می باشند. جهت گردآوری داده ها از سه پرسشنامه مدیریت استعداد؛ مدیریت سرمایه فکری و کیفیت زندگی کاری استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار 19 Spss انجام شد.

    یافته ها

    حاکی از آن است که مدیریت استعداد با میانگین 33/2 درصد در وضعیت کمتر از سطح متوسط؛ مدیریت سرمایه فکری با میانگین 42/2 درصد در وضعیت نسبتا مطلوب؛ و کیفیت زندگی کاری با میانگین 25/2 درصد در وضعیت کمتر از سطح متوسط می باشد.  

    نتیجه گیری

    با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون می توان گفت که بین مدیریت استعداد و مدیریت سرمایه فکری با کیفیت زندگی کاری کتابداران رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. تحلیل رگرسیون چندگانه نیز در این پژوهش نشان داد مدیریت استعداد و مدیریت سرمایه فکری توان پیش بینی کیفیت زندگی کاری کتابداران را دارند. از بین مولفه های مدیریت استعداد، مولفه انتخاب استعدادها و حفظ و نگهداری استعدادها و از بین مولفه های مدیریت سرمایه فکری، مولفه سرمایه ساختاری و سرمایه مشتری بیشترین تاثیر را در پیش بینی کیفیت زندگی کاری کتابداران دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، مدیریت سرمایه فکری، کیفیت زندگی کاری، کتابداران، کتابخانه های دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات
  • طاهره ترکمان*، فاطمه مددیان صفحات 59-70
    هدف

    هدف پژوهش شناسایی نقش کتابداران پژوهنده در تهیه منابع اطلاعاتی طرح های تحقیقاتی دانشجویان پرستاری و مامایی در دانشگاه علوم پزشکی همدان است.

    روش پژوهش

    نوع و روش پژوهش توصیفی و پیمایشی است. جامعه آماری دانشجویان پرستاری و مامایی مشغول به تحصیل در سال 1394 که مطابق جدول کرجسی و مورگان به ازای 570 نفر، تعداد 225 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد و آلفای کرونباخ 967/0 به دست آمد. در بحث آمار توصیفی از فراوانی، درصد فراوانی و میانگین و در آمار استنباطی برای مقایسه متغیرهای کیفی از آزمون خی دو و متغیرهای کمی از آزمون t استفاده شد و سپس داده ها توسط 16 SPSS تجزیه وتحلیل شده است.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که 34% از دانشجویان موافق هستند که کتابدار پژوهنده می تواند در آموزش و رفع نیازهای اطلاعاتی دانشجویان کمک نماید. 29% موافق هستند که کتابدار پژوهنده خدماتی را ارایه می نماید که به طراحی پروپوزال های پژوهشی کمک می نماید. 26% موافق هستند که کتابدار پژوهنده سعی دارد منابع اطلاعاتی موردنیاز دانشجویان را تهیه نماید. 34% موافق هستند که کتابدار پژوهنده تلاش می نماید که در انتخاب و بازیابی منابع به دانشجویان خدمت رسانی کند. همچنین 26% از موافق هستند که کتابدار پژوهنده نسبت به مشکلات دانشجویان در تدوین پروپوزال های پژوهشی آگاه است.

    نتیجه گیری

    کتابداران به عنوان پژوهندگان منابع اطلاعاتی در تدوین و طراحی طرح های تحقیقاتی دانشجویان نقش مهمی دارند. کتابداران پژوهنده نقش مهمی در تهیه و بازیابی منابع اطلاعاتی و آشنایی با استراتژی جستجو دارند.

    کلیدواژگان: کتابخانه های دانشگاهی، کتابداران، منابع اطلاعاتی
  • رستم صابری فر* صفحات 71-82
    هدف

     هدف این بررسی آن بود که نشان دهد کدام مولفه ها در تایید و چاپ مقالات علمی و پژوهشی در نشریات جغرافیایی موثر واقع می شود. به این منظور با استفاده از هشت معیار اساسی مورد تاکید در کتب روش تحقیق، مقالات ارسالی به این نشریات مورد بررسی قرار گرفت.

    روش پژوهش

    در این بررسی، با شیوه اسنادی، کتابخانه ای و میدانی، 370 مقاله از 27 نشریه علمی و پژوهشی انتخاب و توسط 60 نفر متخصص، مورد تحلیل قرار گرفته است. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و با بهره گیری از مدل های مختلف به خصوص همبستگی، رگرسیون چند متغیره و... تجزیه و تحلیل شده اند.

    یافته ها

    نتایج بیانگر آن است که به جز نمونه های نادر و استثنایی، تنها مقالاتی فرصت انتشار پیدا کرده اند که دارای عنوان مناسب، مقدمه جامع، مواد و روش های هماهنگ با نوع بررسی و نتایج و بحث مستدل و ساختارمند بوده اند.

    نتیجه گیری

    نتایج این بررسی نشان داد که مجلات مورد اشاره، تنها مقالاتی را مورد تایید قرار داده و چاپ نموده اند که معیارهای هشتگانه مقاله نویسی را رعایت کرده اند.

    کلیدواژگان: مقالات علمی، مجلات معتبر، تایید و چاپ، روش تحقیق
  • مریم فتاحی*، نرگس محمدعلیپور صفحات 83-97
    هدف

    تعیین نگرش دانشجویان نسبت به سرفصل دروس مقطع کارشناسی ارشد رشته علم اطلاعات و دانش شناسی در گرایش مدیریت اطلاعات. 

    روش پژوهش

    این پژوهش به روش پیمایشی- تحلیلی انجام شده است. در این پژوهش نمونه گیری انجام نشده و جامعه آماری شامل دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته علم اطلاعات و دانش شناسی در گرایش مدیریت اطلاعات تمامی دانشگاه های دولتی و آزاد اسلامی ایران است. پایایی پرسش نامه با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و برای آزمون روایی محتوا و روایی سازه پرسش نامه و برازش مدل، از نرم افزار لیزرل استفاده و مشخص شد که پاسخ ها از برازش مطلوب برخوردار است.

    یافته ها

    متوسط رتبه نگرش دانشجویان در مورد ضرورت وجوبی مفاهیم مرتبط با کارایی، اثربخشی، بهره وری و محتوای سرفصل دروس: مبانی علم اطلاعات و دانش شناسی (در حد زیاد)؛ کتابخانه ها و جامعه اطلاعاتی (در حد زیاد)؛ روش تحقیق (در حد زیاد)؛ سمینار تحقیق (در حد متوسط)؛ آمار در علم اطلاعات و دانش شناسی (در حد زیاد)؛ روش های بازنمایی اطلاعات (در حد زیاد)؛ ذخیره و بازیابی اطلاعات (در حد زیاد)؛ معماری پایگاه های اطلاعاتی (در حد متوسط)؛ نظام های اطلاعات مدیریت (در حد متوسط)؛ مدیریت دانش سازمانی (در حد زیاد)؛ و ارزشیابی نظام ها و خدمات اطلاعاتی (در حد متوسط) است.

    نتیجه گیری

    دانشجویان مورد پیمایش، به نحو بارزی معتقدند که سرفصل دروس مقطع کارشناسی ارشد رشته علم اطلاعات و دانش شناسی در گرایش مدیریت اطلاعات نیاز به بازنگری دارد.

    کلیدواژگان: برنامه های درسی، طرح درس، علم اطلاعات و دانش شناسی، مدیریت اطلاعات، دانشجویان
  • هاجر زارعی* صفحات 98-110
    هدف

    هدف این پژوهش فراتحلیل رابطه سرمایه اجتماعی و مدیریت دانش در مقالات پژوهشی منتشر شده در ایران است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به روش پیمایشی صورت گرفته است. جامعه هدف پژوهش، مقالات منتشر شده در نشریات علمی و پژوهشی و همایشی های بین المللی و ملی است که از نظر روش شناسی، فرضیه ها، سوالات پژوهش و شیوه تحلیل داده ها، ملاک های مورد نظر در فراتحلیل را دارا بودند،  بدین ترتیب 63 مقاله شناسایی شد که از این تعداد  27 مقاله که ویژگی های مورد نظر را داشتند وارد  جامعه آماری گردید. روش تحلیل داده ها، فراتحلیل با استفاده از نرم افزارCMA2 جهت سنجش اندازه اثر فرضیه ها است.

    یافته ها

    یافته های بدست آمده نشان داد در ابعاد سرمایه اجتماعی، بعد شناختی با 644/0، بعد ارتباطی493/0، و بعد ساختاری 416/0 در مدیریت دانش اثر گذار هستند. در ابعاد مدیریت دانش بعد کسب دانش با 287/0 کمترین و بعد عامل فرهنگی با 935/0 بیشتری رابطه را با سرمایه اجتماعی دارد و بیشترین اثر را از آن پذیرفته است. در مجموع مقدار اندازه اثر  سرمایه اجتماعی بر مدیریت دانش 645/0  است.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان می دهد که تمامی ابعاد سرمایه اجتماعی بر مدیریت دانش اثر گذار بوده، مقدار اثر هر یک از مولفه های سرمایه اجتماعی بر مدیریت دانش، و مقدار اثر سرمایه اجتماعی در هر یک از ابعاد مدیریت دانش متفاوت است.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، مدیریت دانش، فراتحلیل
|
  • Farshad Parhamnia, Fatemeh Nooshinfard *, Nadjla Hariri, Sedegh Mohamad Esmaeil Pages 1-14
    Objective

    The present study aimed to investigate the factors affecting scholarly communication among the faculty members in Iran’s Universities. It also explained the validity and reliability of the scale.

    Methods

    The study, is a descriptive study. The target statistical population included the faculty members working at Ministry of Science, Research and Technology, Ministry of Health and Medical Education and Islamic Azad University of all the selected sample 380 were chosen based on the Krejcie and Morgan (1970) Table. After the selection of the sample using stratified sampling, the participants were chosen. The instrument was an organized questionnaire. The data analysis, exploratory factor analysis, confirmatory factor analysis, and the internal consistency were calculated using SPSS and Amos 21. 

    Results

    The findings showed that the six obtained factors were responsible for 77.45 percent of the whole variance of the behavioral factors. Based on the analysis of confirmatory factor analysis the presented model with six factors had an acceptable good fit. The alpha Cronbach showed that the reliability of the questionnaire was acceptable. Furthermore, Cronbach alpha coefiecient showed an acceptable internal reliability.

    Conclusion

    Overall, based on the findings, the resultant model was of a good fit; therefore, the questionnaire with six factors and twenty items was an acceptable measure to scholarly communication among faculty members of the Iranian university.

    Keywords: Behavioral Factors, Exploratory Factor Analysis, confirmatory factor analysis, internal consistency, Scholarly Communication
  • Hooman Soleymani *, Gholamreza Heidari, Farzaneh Ghanadinezhad Pages 15-27
    Objective

    The aim of this study is to investigate print personal information management status of Chamran University of Ahvaz faculty members using Jones model.     

    Methods

    This study was conducted to survey, in terms of purpose and the nature of descriptive and analytical applications. The study population included all faculty members of Martyr Chamran University. By determining the total number of teachers (599 persons) and using the table Kerjcie& Morgan, the approximate number of samples was 220 people, of whom 193 returned questionnaires (response rate of 72/87%). To analyze the data, descriptive statistics (average and standard deviation)   and inferential statistics (independent t-test, ANOVA) was used.     

    Results

    The findings show that average finding and re-finding activities 95/2, 73/2 storing, organizing, 8/2, 14/3 maintenance, security 33/3, 62/2 evaluation and conceptualization, strategy and the overall average of 51/2 and 86/2 is a personal information manager. In terms of gender, academic degree and the age difference between the faculty management of personal information is not observed.     

    Conclusion

    The results suggest that the overall situation of faculty members in the management of personal information printed is relatively high. The faculty with an academic degree of lecturer and between the ages of 25-35 years, had the best performance in terms of managing personal information. Also, personal printed information management quality of men was better than women.

    Keywords: Print information, Faculty Members, information management, Personal Information Management, Knowledge, Information Science
  • Neda Sayadi *, Mahmoud Moradi, Saleh Rahimi Pages 28-42
    Objective

    An Economic Valuation of Latin papers in Online Databases from the view point of Post Graduate Students in Razi University.

    Methods

    In the current research is used, On Contingent Valuation Method and way of willingness to pay. Population is all Post graduate students at Razi University, in the 2015-2016 the year with the number of 4145 students and research sample is calculated on the basis of Mitchell and Carson with 523 samples. A self-made questionnaire. The statistical methods, such as descriptive statistics and logistic regression were used.

    Results

    Average annual WTP postgraduate students to use Latin papers in online databases are about 248 5660 Rial; as well among the variables studied, the variables used in Latin databases and faculty at annual use of Latin databases are effected.

    Conclusion

    post graduate students at Razi University recognize the economic value for Latin papers in online databases because in the exchange of knowledge and increase access to information on various scientific issues is very important.

    Keywords: Economic valuation, databases, Contingent valuation, Willingness to pay, Graduate Students, Razi University
  • Hasti Sohrabi *, Ali Asghar Razavi, Leyli Taherkhani Pages 43-58
    Objective

    This study examined the relationship between talent management and intellectual capital management and quality of working life in the librarians of Islamic Azad University, Science and Research Branch in Tehran.

    Methods

    The study was applied in terms of objective and correlation descriptive in terms of method. The study population included all 40 librarians of Islamic Azad University, Science and Research Branch of Tehran. Three questionnaires of talent management, intellectual capital management, and the quality of working life were used to collect data. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics and Spss 19 software.

    Results

    showed that talent management with mean of 2.33 percent is at the state of less than moderate level, intellectual capital management with mean of 2.42 is in relatively good state, and quality of working life with mean of 2.25 is in relatively moderate level.

    Conclusion

    using Pearson's correlation coefficient, it could be stated that there is a significant positive relationship between talent management and intellectual capital management and quality of working life of librarians. Multiple regression analysis in this research also showed that management of talent and intellectual capital management can predict the quality of working life the librarians. Among the components of talent management, component of selection of talents and retention of talents and among the components of intellectual capital management, structural capital and customer capital had the greatest impact on quality of working of librarians.

    Keywords: talent management, intellectual capital management, working life quality, Librarians, Islamic Azad University, Science, Research Branch
  • Tahereh Torkaman *, Fatemeh Madadian Pages 59-70
    Objective

    The purpose of this study is to determine the role of scholar librarians in collecting Information resources for research projects nursing and midwifery students in Hamadan University of Medical Sciences.

    Methods

    Type and method of research is descriptive and survey. The statistical population of the study is all nursing and midwifery students studying in 2015 year. According to Krejcie and Morgan's table for 570 people, 225 people were selected as the sample size. A researcher-made questionnaire was used to collect data and Cronbach's alpha Obtained 0.967. In descriptive statistics, frequency, frequency Percent and Mean and in inferential statistics were used for comparing the qualitative variables of the Chi square test and the quantitative variables of the t-test. Data were analyzed by SPSS16.

    Results

    The findings showed that 34% agree that a Scholar librarian can help in educating and responding to student information needs. 29% agree that a Scholar librarian offers services that help design proposals for research projects. 26% agree that a Scholar librarian is trying to provide the students necessary information resources to develop research projects. 34% agree that a Scholar librarian is trying to serve students in selecting and retrieving sources in designing research projects. Also, 26% agree that a Scholar librarian is aware of student problems in drafting proposals for research projects.

    Conclusion

    Librarians as researchers of information resources play an important role in the design of student research projects. Scholar librarians play an important role in the provision and retrieval of information resources and familiarity with search strategies.

    Keywords: Academic Libraries, Librarians, Information resources
  • Rostam Saberifar * Pages 71-82
    Objective

    The present study aimed to indicate which components influence confirmation and publication of scientific and research papers in journals of geographic sciences. For this purpose, articles sent to these journals were investigated using eight basic criteria emphasized in research methodology books.

    Methods

    In this study, 370 articles from 27 scientific and research journals were selected using survey, library, and field studies after which they were analyzed by 60 experts. Collected data were analyzed using SPSS software and through different models, particularly correlation, multivariate regression, and so on.

    Results

    According to findings, except some rare cases, only those articles have been published which have had a suitable title, comprehensive introduction, methodology and materials matched with the type of study, and documented as well as structured results and discussion.

    Conclusion

    The results of the study indicated that the journals had only confirmed and published articles which had followed eight criteria of writing articles.

    Keywords: Scientific Articles, valid journals, confirmation, publication, Methodology
  • Maryam Fattahi *, Narges Mohamadalipour Pages 83-97
    Objective

    Determine the attitude of students toward the master's degree courses syllabus in Knowledge and Information Sciences in the minor of Information Management.

    Methods

    This research has been done by analytical-survey method.Sampling has not been done in this study and the study population consist of the MA students in Knowledge and Information Sciences in the minor of Information Management all of the State and Islamic Azad universities of Iran. The reliability of the questionnaire was confirmed by calculating the Cronbach's alpha coefficient. To determine the validity of the questionnaire, in addition to content validity, structural validity was also used. Lisrel software was employed to determine the fitting of the model and it was found that responses has good fitting.

    Results

    The average of ranking attitude of students regarding the necessity of concepts related to the effectiveness, efficiency and content of the Courses Syllabus are about Knowledge and Information Science Fundamentals (in top level), Libraries and Information Society (in top level), Research Methods  (in top level), Research Seminar (in intermediate level), Statistics in Knowledge and Information Science (in top level), Information Representation (in top level), Information Storage and Retrieval (in top level), Database Architecture (in intermediate level), Management Information Systems (in intermediate level), Organizational Knowledge Management (in top level), Evaluation of Information Systems and Services (in intermediate level).

    Conclusion

    Surveyed Students believe clearly that the Courses Syllabus of the graduate course in Knowledge and Information Sciences in the minor of Information Management needs to be revised.

    Keywords: Curriculums, Lesson Planning, Knowledge, Information Sciences, information management, Students
  • Hajar Zarei * Pages 98-110
    Objective

    The purpose of this research is to determine the relationship between social capital and knowledge management in Iran.

    Methods

    The present study is applied in a quantitative and survey method. The target community of research is the articles published in scientific publications and international and national conferences in Persian language. Articles that include methodologically, hypotheses and research questions, and the method of analyzing the assumptions of the criteria in the meta-analysis were chosen. So, 27 articles with the desired characteristics comprise the statistical population of the study. Data analysis is meta-analysis using CMA2 software to measure the effect size of the assumptions.

    Results

    Findings in the size of the effect of 15 hypotheses show that in the dimension of social capital, cognitive dimension is 0.644, communication dimension is 0.493, and structural dimension with 0.416, respectively, in knowledge management. In the dimension of knowledge management, knowledge acquisition with 0.287 is the least and the later cultural factor with 0.935 more with social capital and accepts most of the work. In total, the size of the effect of social capital on knowledge management is 0.645.

    Conclusion

    The results of this study indicate that all aspects of social capital affect knowledge management, the effect of each of the components of social capital on knowledge management, and the amount of social capital effect in each aspect of knowledge management is also different.

    Keywords: Social capital, Knowledge management, meta-analysis