فهرست مطالب

مجله علوم حرکتی و رفتاری
سال سوم شماره 3 (پیاپی 10، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/30
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مژگان رودسرابی*، بهروز عبدلی، علیرضا فارسی صفحات 237-245
    مقدمه و هدف

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی آرام سازی و ذهن آگاهی بر اضطراب ورزشی نوجوانان دختر بود.

    روش شناسی

    شرکت کنندگان تحقیق حاضر 45 نفر از دانش آموزان ورزشکار نوجوان دختر استان تهران با دامنه سنی 11 الی 15 سال بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند. همه آزمودنیها از سلامت جسمانی و روانی برخوردار بودند. نمونه های تحقیق در سه گروه کنترل، آرام سازی و ذهن آگاهی تقسیم شدند و دو گروه آزمایش (گروه آرام سازی و ذهن آگاهی) تحت مداخله قرار گرفتند. پرسشنامه اضطراب حالتی رقابتی مارتنز قبل و بعد از مداخله توسط آزمودنی ها پر شد. برای بررسی تغییرات درون گروهی و بین گروهی از آزمون تحلیل واریانس مرکب با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 24 انجام گرفت.

    نتایج

    نتایج تحقیق نشان داد که همه مداخله ها باعث کاهش اضطراب بدنی و شناختی شد. گروه ذهن آگاهی کاهش بیش تری در اضطراب بدنی و شناختی داشتند اما گروه تصویرسازی و آرام سازی تفاوت معنی داری در هیچ کدام از متغیرهای تحقیق با همدیگر نداشتند.

    نتیجه گیری

    گروه ذهن آگاهی کاهش بیش تری در اضطراب بدنی و شناختی داشتند و نمرات اعتماد به نفس آن ها بیش تر از بقیه گروه آرام سازی و کنترل بود.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، آرام سازی، اضطراب رقابتی
  • سحر محمودی، علی حیرانی* صفحات 247-256
    مقدمه و هدف

    هدف این پژوهش تبیین اثر 8 هفته تمرینات ثبات مرکزی و ثبات مرکزی_ذهن آگاهی بر تعادل ایستا و پویای زنان سالمند خانه ی سالمندان شهر کرمانشاه بود.

    روش شناسی

    در این مطالعه ی نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل، پس از انتخاب مرکز به صورت تصادفی، 30 نفر از واجدین شرایط داوطلب، تصادفا انتخاب و به گروه های تجربی 1 و 2 و گروه کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی1، تمرینات ثبات مرکزی_ذهن آگاهی و گروه تجربی 2 تمرینات ثبات مرکزی را انجام می دادند، گروه کنترل در مدت پژوهش به فعالیت های روزمره ی خود ادامه داد. در پیش آزمون تعادل ایستا با استفاده آزمون شارپندرومبرگ و تعادل پویا با استفاده آزمون برگ اندازه گیری شد. گروه های تجربی به مدت 8 هفته، هرهفته 3 جلسه ی 45 دقیقه ای تمرینات خاص خود را دریافت کردند. سپس پس آزمون با همان رویه ی پیش آزمون برگزارشد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده آزمون تی زوجی، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی شفه انجام شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد عملکرد گروه های تجربی در متغیرهای تعادل ایستا و پویا از پس آزمون به پیش آزمون به صورت معنی داری بهبود یافته است. درمقایسه ی بین گروهی، تفاوت میان گروه ها معنی دار شد؛ نتایج آزمون تعقیبی شفه نشان داد که گروه تجربی 1 در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنی داری دارد؛ اما بین سایر گروه ها تفاوت معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که تمرینات جسمانی ثبات مرکزی و ذهن آگاهی، می تواند نتایج سودمندی را تعادل زنان سالمند به همراه داشته باشد.

    کلیدواژگان: تعادل ایستا، تعادل پویا، ثبات مرکزی، ذهن آگاهی، سالمندی
  • رامین منصوری*، زهرا نظری، سمانه صفری حسن آبادی، ابراهیم برارپور صفحات 257-262

    هدف از تحقیق حاضر اثر یک فعالیت استقامتی دوچرخه سواری بر غلظت سرمی سورفکتنت D و پروتئین های کلارا بود. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات نیمه تجربی و با طرح دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون بود. نمونه آماری تحقیق را 20 نفر از دوچرخه سواران (دوچرخه سواران نخبه= 10 نفر، دوچرخه سواران تفریحی = 10 نفر) در استان تهران با دامنه سنی 20-30 سال بودند. در این تحقیق پروتئین های سلول کلارا و سورفکتنتD بعد از یک جلسه فعالیت استقامتی با شدت 70-80 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی به مدت 30 دقیقه اندازه گیری شد. پس از مداخله های تحقیقی، سطوح سرمی پروتئین سلول کلارا و پروتئین سورفکتنت D بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده های با استفاده از روش های آمار توصیفی (سن، قد و وزن) و آمار استنباطی (تی مستقل و وابسته) با کمک نرم افزار Spss نسخه 25 انجام گرفت. یافته های تحقیق نشان داد غلظت سرمی سلول کلارا بعد از مداخله تمرینی در هر دو گروه دوچرخه سواران نخبه و تفریحی افزایش معنی داری داشت. همچنین مقادیر سرمی پروتئین سورفکتنتD پس مداخله تمرینی فقط در گروه دوچرخه سواران نخبه افزایش معنی داری داشت. نتایج تحقیق نشان داد، احتمالا یک جلسه فعالیت استقامتی باعث افزایش حاد مقادیر سرمی پروتئین های کلارا و سورفکتنت D در ورزشکاران می شود.

    کلیدواژگان: پروتئین های کلارا، سورفکتنت D، فعالیت استقامتی، دوچرخه سواران نخبه، دوچرخه سواران تفریحی
  • اکرم ملامحمدی* صفحات 263-273
    مقدمه

    انواع مختلف استرس بر اکتساب و یادگیری، موثراست. هدف از این پژوهش، مقایسه تاثیر تمرین اجباری با تردمیل، اعمال استرس محدودیت حرکتی و اعمال استرس+تمرین باتردمیل بر یادگیری و حافظه فضایی و سطح سرمی کورتیکوسترون می باشد.

    روش شناسی

    رت ها به طور تصادفی در چهار گروه (10 رت در هر گروه) در معرض مداخله های تمرین با تردمیل، استرس محدودیت حرکتی، هر دو باهم و یا بدون مداخله به مدت چهار هفته قرار گرفتند. با استفاده از مازآبی موریس، آموزش و آزمون حیوانات طی چند مرحله، انجام گرفت. پس از آخرین جلسه، خونگیری مستقیم از بطن چپ به منظور سنجش کورتیزول انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد در گروه تمرین با تردمیل و نیز گروه استرس، میانگین مسافت طی شده برای رسیدن به سکو بیشتر از گروه کنترل بود (p<0.05)

    کلیدواژگان: استرس، یادگیری، حافظه، کورتیزول، تردمیل
  • محمدحسین آرچین*، محسن باقرزاده، حسن غرایاق زندی صفحات 275-282
    زمینه

    تاثیر عوامل روان شناختی به طور روز افزونی در زمینه اجرای ورزشی، جلوگیری از آسیب دیدگی ورزشی، بازتوانی ورزشی و به عنوان ابزاری موثر برای مدیریت استرس و اضطراب در رقابت ها مورد تایید تحقیقات مختلف قرار گرفته است. هدف این پژوهش، تعیین اضطراب صفتی رقابتی بازیکنان بیس بال لیگ برتر ایران و بررسی ارتباط آن با آسیب دیدگی ورزشی در آن ها می باشد.

    روش

    جامعه آماری پژوهش شامل 95 نفر از بازیکنان بیس بال مرد شرکت کننده در لیگ برتر بیس بال ایران بوده است که تعداد 79 نفر از آن ها مورد آزمون قرار گرفتند. برای جمع آوری داده های پژوهش از پرسش نامه ی اطلاعات شخصی، پرسش نامه ی اضطراب رقابتی ورزشی (SCAT) و پرسش نامه ی آسیب دیدگی های ورزشی استفاده شد. جهت توصیف داده ها از آمار توصیفی و شاخص هایی گرایش مرکزی و جداول توزیع فراوانی و در آمار استنباطی از آزمون T مستقل استفده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد 9/58درصد از بازیکنان آسیب دیده از اضطراب کم، 1/41درصد آن ها از اضطراب رقابتی متوسطی برخوردار بوده اند و هیچکدام دارای اضطراب رقابتی بالا نبوده اند. در طرف مقابل تمامی بازیکنان آسیب ندیده(100درصد) دارای اضطراب رقابتی کم بوده اند. نتیجه گیری: نتایج تفاوت معناداری را بین میانگین نمرات اضطراب رقابتی ورزشی بازیکنان بیس بال آسیب دیده و آسیب ندیده نشان داد. لذا به نظر می رسد اضطراب رقابتی ورزشی با آسیب دیدگی ورزشی در بازیکنان بیس بال لیگ برتر ایران ارتباط معناداری دارد.

    کلیدواژگان: اضطراب رقابتی ورزشی، بازیکنان بیس بال لیگ برتر، آسیب های ورزشی
  • بهنام قابل دمیرچی، غزل خانجانی، هدیه دباغ*، حسن غرایاق زندی صفحات 283-292
    مقدمه و هدف

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین اعتیاد به تمرین و تعهد ورزشی در ورزشکاران حرفه ای در دوران قرنطینه و تعطیلی اماکن و رویدادهای ورزشی بر اثر ویروس کووید-19 بود.

    روش شناسی

    روش پژوهش حاضر، توصیفی همبستگی بود. نمونه آماری را 134ورزشکار نخبه (64 مرد) با حداقل 5 سال سابقه فعالیت در رشته های مختلف ورزشی در سطح سوپرلیگ و ملی، با میانگین 20/87 (15 تا 35 سال) تشکیل دادند. برای سنجش تعهد ورزشی، پرسشنامه تعهد ورزشی اسکانلان و همکاران و برای اعتیاد به تمرین، سیاهه اعتیاد به تمرین تری و همکاران استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن و رگرسیون انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد، بین تعهد ورزشی و مولفه های تعهد و لذت ورزشی، فشار اجتماعی و سرمایه گذاری شخصی با اعتیاد به تمرین رابطه مثبت معناداری وجود دارد. همچنین تعهد ورزشی و مولفه های آن %29 تغییرپذیری در نمرات تعهد ورزشی را تبیین می کنند. همچنین سرمایه گذاری شخصی به طور معنادار اعتیاد به تمرین را پیش بینی کرد (p < 0/05).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که در دوران قرنطینه ناشی از کووید- 19با کاهش تعهد ورزشی، اعتیاد به تمرین ورزشکاران نیز کاهش پیدا می کند. همچنین مولفه سرمایه گذاری شخصی پیش بینی کننده مناسبی برای اعتیاد به تمرین است.

    کلیدواژگان: اعتیاد به تمرین، تعهد ورزشی، کووید-19، ورزشکار نخبه
  • هدیه دباغ، بهنام قابل دمیرچی، حسن غرایاق زندی، غزل خانجانی* صفحات 293-302
    مقدمه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سرسختی ذهنی و منابع اعتماد به نفس زنان و مردان ورزشکار نخبه رشته های انفرادی و تیمی بود.

    روش شناسی

    روش پژوهش حاضر، توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری را کل ورزشکاران انفرادی و تیمی استان تهران که دارای سابقه ورزشی 5 سال به بالا بوده و حداقل یک بار در مسابقات کشوری شرکت کرده بودند، تشکیل دادند. به همین منظور، نمونه آماری را 145 ورزشکار نخبه (15تا 40 سال) با میانگین سنی 5/755±26/84 در رشته های مختلف ورزشی با استفاده از نمونه گیری در دسترس تشکیل دادند (62 مرد، 83 زن). برای سنجش سرسختی ذهنی و مولفه های آن، پرسشنامه سرسختی ذهنی ورزشی شیرد، گلبی و همکاران (SMTQ) و برای منابع اعتماد به نفس از پرسشنامه منابع اعتماد به نفس ورزشی ویلی و همکاران (SSCQ) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن انجام شد.

    نتایج

    نتایج همبستگی رتبه ای اسپیرمن نشان داد، بین سرسختی ذهنی و هر سه مولفه ی آن با منابع اعتماد به نفس رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (p<0.05).

    کلیدواژگان: اعتماد به نفس ورزشی، سرسختی ذهنی، ورزشکار نخبه
  • ندا ادیب پور، بهمن حسنوند* صفحات 303-312
    مقدمه و هدف

    هدف از این تحقیق تعیین و مقایسه تاثیر دو روش سنتی و مونته سوری بر فعالیت های ادراکی حرکتی دانش آموزان مقطع ابتدایی است این تحقیق ازنظر هدف کاربردی و از حیث اجرا نیمه تجربی است جامعه آماری این پژوهش را کودکان دوره ابتدایی شهر خرم آباد تشکیل می دهد. و حجم نمونه در این تحقیق با استفاده از نرم افزارG-POWER و حجم نمونه 36نفر انتخاب گردید. لازم است از بین آنها سه گروه 12 نفری به صورت تصادفی انتخاب می شوند.

    روش شناسی

    در این پژوهش سه گروه 12 نفری جهت تحقیق وجود دارد که در یکی از آنها برنامه آموزشی مونته سوری؛ در گروه دوم برنامه آموزشی سنتی و گروه سوم هم به صورت گروه کنترل تحقیق که دو گروه آزمایش به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه آموزش های لازم اجرا شد

    نتایج

    در دو گروه سنتی و مونته سوری تغییرات در پیش آزمون و پس آزمون معنی دار است و این بدین معنی است که دو روش مونته سوری و سنتی توانسته است تعادل دانش آموزان را بهبود ببخشد.

    نتیجه گیری

    در نتایج نشان داد که گروه مونته سوری بیشترین تاثیر را بر مهارت های حرکتی ظریف داشته است. همچنین گروه تمرین سنتی نیز توانسته است اختلاف معنی داری با گروه کنترل ایجاد

    کلیدواژگان: روش سنتی، مونته سوری، فعالیت های ادراکی حرکتی
  • احمدرضا اسحاقیان*، عباسعلی گائینی، علی اصغر رواسی صفحات 313-319
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی بررسی تاثیر مصرف کوتاه مدت بی کربنات سدیم (BS) بر عملکرد بی هوازی و پاسخ لاکتات مردان سالم تمرین کرده بود.

    روش شناسی

    در پژوهشی نیمه تجربی پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل دارونما، 10 مرد سالم تمرین کرده پس از شرکت در جلسه اول جهت اندازه گیری ویژگی های آنتروپومتری، مقادیر استراحتی لاکتات و عملکرد بی هوازی پایه، در یک جلسه پلاسبو (محلولی حاوی 2 درصد دکستروز) و سپس یک جلسه مکمل (3/0 گرم BS به ازای هرکیلوگرم از وزن بدن) شرکت کردند. پلاسبو یا مکمل 60 دقیقه قبل از جلسات آزمون مصرف می شد. نمونه خونی از سیاهرگ بازویی نیز یک ساعت قبل از جلسه اول و 5 دقیقه بعد از جلسات دوم و سوم توسط اخذ شد. توان بی هوازی اوج و میانگین نیز با آزمون بی هوازی رست مورد سنجش قرار گرفت. نهایتا داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس مکرر و بونفرونی در سطح معناداری 05/0 بررسی شدند.

    نتایج

    مصرف کوتاه مدت BS در مقایسه با پلاسبو به کاهش معنادار پاسخ لاکتات به فعالیت ورزشی (0/008˂ ϼ)و افزایش توان بی هوازی میانگین (0/006˂ ϼ) منجر می شود. با این حال، مصرف BS در مقایسه با پلاسبو، اثر معناداری بر توان بی هوازی اوج (0/32= ϼ) ایجاد نکرد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد مصرف کوتاه مدت BS می تواند به کاهش پاسخ لاکتات به فعالیت ورزشی و افزایش توان بی هوازی میانگین کمک کند، ولی بر توان بی هوازی اوج اثر معناداری ندارد.

    کلیدواژگان: بی کربنات سدیم، عملکرد ورزشی، کمک های ارگوژنیک، مردان سالم تمرین کرده
  • آرزو عبدالملکی*، کوروش گودرزی صفحات 321-328

    هدف از این پژوهش تعیین اثربخشی شناخت درمانی با تکیه بر فراخوانی افکار و مفروضه ها بر کاهش تحریف های شناختی دانشجویان دختر بود. روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل نابرابر است، جامعه ی آماری مورد مطالعه شامل کلیه دانشجویان دختر در تمامی مقاطع دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، در سال تحصیلی 93-94 به تعداد 1636 نفر بود. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری غیر تصادفی داوطلبانه استفاده شد. بدین صورت که از بین کسانی که به صورت داطلبانه پرسشنامه پر کردند، 30 نفر که بیشترین نمره را در تحریف شناختی نشان داده بودند، انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. شناخت درمانی مبتنی بر فراخوانی افکار و مفروضه ها به صورت گروهی در 9 جلسه و هر جلسه به مدت 1 ساعت و نیم برای گروه آزمایش ارایه شد و گروه کنترل هیچ گونه درمانی دریافت نکردد. ابزار اندازه گیری داده ها، پرسشنامه ی تحریف های شناختی (آلبرت الیس،) بود. تحلیل کواریانس نتایج نشان داد که مداخله موثر بوده و منجر به بهبود تحریف شناختی گروه آزمایش گردیده است(p<0.05)

    کلیدواژگان: تحریف های شناختی، دانشجویان، درمان شناختی، فراخوانی افکار و مفروضه ها
  • مهسا یوسفشاهی* صفحات 329-338

     این پژوهش با هدف مطالعه تاثیر هشت هفته تمرینات ادراکی- حرکتی بر تعادل ایستای تکواندوکاران 8-6 سال انجام شد. 80 کودک 6 تا 8 ساله به صورت تصادفی خوشه ای سه مرحله ای از سطح شهر کرمانشاه انتخاب شدند و تاثیرتمرینات ادراکی - حرکتی به عنوان متغیر مستقل بر تعادل ایستای کودکان ارزیابی شد. فاکتور تعادل با دستگاه تعادل سنج اندازه گیری شد. آزمودنی ها به صورت تصادفی در چهار گروه، شامل دو گروه تجربی و دو گروه کنترل و به تعداد مساوی از نظر جنسیتی در هر گروه تقسیم شدند، در ابتدا از تمامی آزمودنی ها پیش آزمون گرفته شد، سپس 40 آزمودنی دختر و پسر گروه تجربی، هشت هفته تمرینات ادراکی-حرکتی را که شامل سه بخش گرم کردن و تمرینات کششی، حرکات اختصاصی ادراکی-حرکتی و فعالیت های ترکیبی و حرفه ای ادراکی-حرکتی بود، هفته ای سه جلسه انجام دادند در حالی که 40 آزمودنی گروه کنترل در این هشت هفته به فعالیت های معمول خود پرداختند. سپس پس آزمون انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس با طرح عاملی استفاده شد (05/0>P).

    کلیدواژگان: ادراکی- حرکتی، ایستا، تعادل، تکواندو، تمرین
  • الهه صالح طریق*، احمد فخاریان صفحات 339-347

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر بازی های سواد حرکتی بر پیشرفت تحصیلی کودکان دارای اختلال یادگیری بود. تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. این پژوهش با توجه به هدف تحقیق از نوع پژوهش های کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش را دانش آموزان دارای اختلال یادگیری در مقطع ابتدایی استان سمنان(شهرستان سمنان) را در سال 99-98 تشکیل دادند که در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل بودند. نمونه آماری شامل 20 نفر از کودکانی بودند که در آزمون کی مت نمرات مشابه ای را کسب کردند. نمونه گیری به صورت دردسترس انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه، که شامل یک گروه تجربی(که بازی های سواد حرکتی را اجرا کرد) و یک گروه کنترل(که هیچ تمرینی نداشت) بود. برای سنجش پیشرفت تحصیلی از آزمون ریاضیات ایران کی مت(سنجش پیشرفت تحصیلی) استفاده شد.  بر اساس نمره پیش آزمون کودکان در دو  گروه همگن شدند. گروه اول تمرین منتخب که بر گرفته از برنامه بازی های سواد حرکتی در زمینه رشد مهارت های حرکتی شامل ورزش، بازی، و واکنش های فعال که برای کودکان است را انجام دادند. گروه دوم تنها به فعالیت های روزمره پرداختند. این برنامه ها در 8 هفته که هر هفته شامل 2 جلسه و در مجموع 16 جلسه می باشد اجرا شد. هر جلسه 45 دقیقه بود که بازی های سواد حرکتی (که برگرفته از کتاب سواد حرکتی در حرکت بود) را اجرا کردند. نتایج نشان داد که گروه تجربی در بحث پیشرفت تحصیلی بهتر از گروه کنترل در مقایسه نمرات پس آزمون بودند.

    کلیدواژگان: بازی های سواد حرکتی، اختلال یادگیری، پیشرفت تحصیلی
  • سامان پورمیرزابیگی نایینی*، عبدالله قاسمی، یوان ملاوروزی صفحات 349-360
    مقدمه و هدف

    هدف این تحقیق بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات گروه محور بر مهارت های حرکتی درشت و انگیزه مشارکت ورزشی کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی 8-10  ساله بود.

    روش شناسی

    30 کودک مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند و گروه تجربی به مدت 8 هفته در تمرینات ورزشی و بازی گروه محور شرکت نمودند. قبل و بعد از 8 هفته، از هر دو گروه آزمون رشد حرکتی درشت الریخ که دارای دو خرده مقیاس جابجایی و کنترل شیء می باشد، و پرسشنامه انگیزه مشارکت ورزشی گرفته شد.

    نتایج

    نتایج آزمون t  نمره های تفاوت نشان داد که انجام تمرینات ورزشی و بازی گروه محور، تاثیر معنی داری بر هر دو خرده مقیاس رشد حرکتی درشت  و انگیزه مشارکت ورزشی کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی دارد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تاکید بر گروه محور بودن تمرینات ورزشی و بازی در کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی، می تواند مهارت های حرکتی درشت آنان را ارتقا بخشده و انگیزه مشارکت ورزشی آنان را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: کودکان، اختلال هماهنگی رشدی، مهارت حرکتی درشت، و انگیزه مشارکت ورزشی
  • حامد کریمی، محمد آمره، ایمان حسنوند، کاظم سیف پور* صفحات 361-371

    هدف تحقیق حاضر تدوین راهبردهای توسعه گردشگری ورزشی استان ایلام بود. تحقیق حاضر از نوع زمینه یابی توصیفی تحلیلی بوده و به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران و کارشناسان ادارات ورزش و جوانان استان ایلام 60 نفر و ادارات گردشگری و میراث فرهنگی به تعداد 80 نفر بودند (140 N=). نمونه آماری به روش کل شمار برآورد شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود؛ که روایی صوری آن توسط 12 نفر از اساتید مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن برابر با (88/0 =α) محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با از آزمون های آمار توصیفی و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که گردشگری ورزشی استان ایلام دارای 12 نقطه قوت، 12 ضعف، 11 فرصت و 12 تهدید می باشد که پس از تحلیل داده ها و تشکیل ماتریس ارزیابی هر یک از عوامل داخلی و خارجی مشخص شد، گردشگری ورزشی استان ایلام در موقعیت WT قرار دارد.

    کلیدواژگان: استراتژی، برنامه ریزی استراتژیک، گردشگری، گردشگری ورزشی
|
  • Mozhgan Roodsarabi *, Behrouz Abdoli, Alireza Farsi Pages 237-245
    Introduction & Objective

    The aim of this study was to investigate relaxation and mindfulness on sports anxiety in female adolescents.

    Methodology

    The participants of the present study were 45 adolescent female student athletes from Tehran province with an age range of 11 to 15 years who were selected by convenience sampling. All subjects were physically and mentally healthy. The research samples were divided into three groups of control, relaxation and mindfulness and two experimental groups (relaxation and mindfulness group) were intervened. The Martens Competitive Anxiety Questionnaire was filled out by the subjects before and after the intervention. Combined analysis of variance test was performed using SPSS software version 24 to examine intra-group and inter-group changes.

    Results

    The results showed that all interventions reduced physical and cognitive anxiety. The mindfulness group had a greater reduction in physical and cognitive anxiety, but the imaging and relaxation groups did not differ significantly in any of the research variables.

    Conclusion

    The mindfulness group had a greater decrease in physical and cognitive anxiety and their self-confidence scores were higher than the rest of the relaxation and control group.

    Keywords: Mindfulness, relaxation, Competitive Anxiety
  • Sahar Mahmoudi, Ali Heyrani * Pages 247-256
    Introduction & Purpose

    This study was designed to investigate the effect of 8 weeks Core‌‌stability and corestability_mindfulness exercises on balance performance In female older adults in nursing Centers of Kermanshah.

    Methodology

    Was a semi experimental study, With pre-test, post-test design and control group. After selecting the center randomly, 30elderly women between eligible volunteers, randomly selected and divided to experimental-groups1,2 & control-group. Experimental group1 performed corestability_mindfulness exercise, experimental group2 performed corestability exercise, also control group continued their usual daily life. In pre-test, static balance was measured using Sharpenedromberg test and dynamic equilibrium using berg test. Experimental group1 and2, for 8weeks and 3weekly sessions each 45minutes, received their special exercises. Then the post-test was conducted with the same pre-test procedure. Data analysis was performed using Paired t-test, One-way analysis of variance and Scheffe Post Hoc.

    Results

    The findings showed that performance of the experimental group1 and2 have been significantly improved from pre-test to post-test. The difference between groups was significant in comparison between groups; the results of scheffe posthoc test showed that the experimental group1 compared with control group had a significant different. But there was no significant difference between other groups.

    Conclusion

    The results show that combining core stability physical exercises with mindfulness exercises can be beneficial for the balance of femahe older adults.

    Keywords: aging, core stability, Dynamic Balance, Mindfulness, Static Balance
  • Ramin Mansouri *, Zahra Nazari, Samaneh Safarihassanabadi, Ebrahim Bararpour Pages 257-262

    The aim of the present study was to investigate the effect of a cycling endurance activity on serum concentrations of surfactant D and Clara proteins. The present study was a quasi-experimental study with two stages of pre-test and post-test. The statistical sample of the research was 20 cyclists (elite cyclists = 10 people, recreational cyclists = 10 people) in Tehran province with an age range of 20-30 years. In this study, Clara cell and surfactant D proteins were measured after one session of endurance activity with an intensity of 70-80% of maximum oxygen consumption for 30 minutes. After research interventions, serum levels of Clara cell protein and surfactant D protein were assessed. Data analysis was performed using descriptive statistics (age, height and weight) and inferential statistics (Independent and dependent t-test) using Spss software version 25. Findings showed that the serum concentration of Clara cell after training intervention was significantly increased in both groups of elite and recreational cyclists. Also, serum levels of D-surfactant protein increased significantly after training intervention only in elite cyclists. The results showed that one session of endurance activity may increase the serum levels of Clara and surfactant D proteins in athletes.

    Keywords: Clara proteins, Surfactant D, Endurance activity, Elite cyclists, Recreational cyclists
  • AKRAM Molamohammadi * Pages 263-273
    Purpose

    The aim of this study was to compare the effect of forced exercise with treadmill, immobility stress and imultaneous application of stress + treadmill exercise on learning and spatial memory and serum corticosterone levels.

    Methodology

    Rats in four groups (10 rats in each group) were randomly exposed to treadmill exercise, immobilization stress, both together or without intervention for four weeks. Assessment of learning and spatial memory Performed using the Morris water maze device. After the last session, direct blood samples were taken from the left ventricle to measure cortisol.

    Results

    The results showed that in the treadmill training group and also in the stress group, the average distance traveled to reach the platform was higher than the control group (p

    Keywords: Stress, Learning, Memory, cortisol, treadmill
  • Mohammad Hosein Archin *, Mohsen Bagherzadeh, Hassan Gharayagh Zandi Pages 275-282
    Background

    The influence of psychological factors in the field of sports performance, prevention of sports injuries, sports rehabilitation and as an effective tool for managing stress and anxiety in competitions has been increasingly approved by various researches. The aim of this study was to determine the competitive trait anxiety of baseball players in the Iranian Premier League and to investigate its relationship with sports injuries in them.

    Method

    The statistical population of the study included 95 male baseball players participating in the Iranian Baseball Premier League, 79 of whom were tested. The personal information questionnaire, Competitive Sports Anxiety Questionnaire (SCAT) and Sports Injury Questionnaire were used to collect research data. To describe the data, descriptive statistics and indicators of central orientation and frequency distribution tables were used and in inferential statistics, independent t-test was used.

    Results

    The results showed that 58.9% of the injured players had low anxiety, 41.1% of them had moderate competitive anxiety and none of them had high competitive anxiety. On the other hand, all uninjured players (100%) had low competitive anxiety.

    Conclusion

    The results showed a significant difference between the mean scores of competitive sports anxiety of injured and uninjured baseball players. Therefore, it seems that competitive sports anxiety has a significant relationship with sports injuries in Iranian Premier League baseball players.

    Keywords: Competitive sports anxiety, Premier League baseball players, sports injuries
  • Behnam Ghabel Damirchi, Ghazal Khanjani, Hedye Dabbagh *, Hassan Gharayagh Zandi Pages 283-292
    Introduction & Purpose

    The present study aimed at investigating the relationship between exercise addiction and sport commitment of athletes and closure of sports venues and events due to corona virus (Covid-19).

    Methodology

    The current study was a descriptive correlational one. The participants of the study consisted of 134 elite athletes (64 men) who had at least 5 years of sports experience at the level of the super league and national with an average age of 20.87 (15 to 35 years). To measure Sport Commitment, Sport Commitment Questionnaire of Scanlan et al. has been applied, and Terry et al.’s exercise addiction checklist has been used to measure the exercise addiction. The collected data has been analyzed by means of Spearman's correlation coefficient and regression.

    Results

    The results of the study revealed a significant positive relationship between sport commitment and components of sport commitment and enjoyment, social constraints and personal investment with exercise addiction. In addition, sport commitment and its components explain 29% of the variability of exercise addiction scores. Besides, personal investment significantly predicted exercise addiction (p < 0.05).

    Conclusions

    According to the findings, during due to Covid-19, with decreasing sport commitment, exercise addiction of athletes will be increased. Moreover, personal investment was also a good predictor of exercise addiction.

    Keywords: COVID-19, Exercise Addiction, Elite athletes, Sport Commitment
  • Hedye Dabbagh, Behnam Ghabel Damirchi, Hassan Gharayagh Zandi, Ghazal Khanjani * Pages 293-302
    Introduction & Purpose

    The present study aimed at investigating the relationship between mental toughness and self-confidence resources of elite male and female athletes in individual and team discipline.

    Methodology

    The current study was a descriptive – correlational one. The participants of the study were the total number of individual and team athletes in Tehran province who had at least 5 years of sports experience, and participated in national competitions no less than one time. For this reason, the statistical sample was 145 elite athletes (15 to 40 years old) with average age of (26/84 ± 5/755) in different sport disciplines using available sampling (62 males, 83 females). To measure mental toughness and its component Sport Mental Toughness Questionnaire (SMTQ) of Sheard, Golby et al. has been applied, and Vealey’s Sources of Sport-Confidence Questionnaire (SSCQ) has been used to measure the sources of sport confidence. The collected data has been analyzed by means of Spearman's ranking correlation coefficient.

    Results

    The results of the study revealed a positive and significant relationship between mental toughness and all three components of sources of sport confidence (p

    Keywords: Elite athletes, mental Toughness, Sport Confidence
  • Neda Adibpour, Bahman Hasanvand * Pages 303-312
    Introduction and Objective

    The purpose of this study is to determine and compare the effect of traditional and Montessori methods on perceptual motor activities of elementary school students. This research is applied in terms of purpose and semi-experimental in terms of implementation. Abad forms. The sample size in this study was selected using G-POWER software and the sample size was 36 people. It is necessary that three groups of 12 people are selected randomly from them.

    Methodology

    In this study, there are three groups of 12 people for research, one of which is the Montessori training program; In the second group, the traditional training program and the third group as a research control group, in which the two experimental groups performed the necessary training sessions for 8 weeks and 3 sessions per week.

    Results

    In both traditional and Montessori groups, the changes in pre-test and post-test are significant and this means that both Montessori and traditional methods have been able to improve students' balance.

    Conclusion

    . The results showed that the Montessori group had the greatest impact on fine motor skills. Also, the traditional training group was able to create a significant difference with the control group

    Keywords: traditional method, Montessori, Perceptual motor activities
  • Ahmadreza Eshaghian *, Abbas Ali Gaeini, Ali Asghsr Ravasi Pages 313-319
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the effect of Short term use Sodium Bicarbonate (BS) on anaerobic performance and lactate response of healthy trained men.

    Methodology

    In a semi-experimental study, 10 healthy trained men after attending in the first session to measure anthropometry characteristics, rest lactate level and basic anaerobic performance, participated in one sessions of placebo (A solution containing 2% dextrose) and then one sessions of BS supplement (0.3 gr per kg of body weight. Placebo or BS was taken 60 minute before intervention sessions. blood samples were taken 1 hour before 1st session and 5 minutes after the 2nd and 3rd sessions. Average and maximal anaerobic performance were measured by rast test. At the end, data were analyzed by repeated measure test as well as the follow-up Bonfroni test, at a significance level of 0/05.

    Results

    Results showed that acute BS supplementation compared to placebo, significantly reduced lactate response to exercise (ϼ˂0/008) and increased average anaerobic power (ϼ˂0/006). nevertheless, acute BS supplementation compared to placebo, didn't have a significant effect on maximal anaerobic power (ϼ=0/32).

    Conclusion

    We find that acute SB supplementation can reduce lactate response to exercise and increase average anaerobic, but doesn’t seem to have a significant effect on maximal anaerobic power.

    Keywords: sodium bicarbonate, ergogenic aids, healthy trained men, Sport performance
  • Arezo Abdolmaleki *, Korosh Goodarzi Pages 321-328
    Introduction & Purpose

    The aim of this study was to determine the effect of treatment-based summoning of thoughts and assumptions on reducing the cognitive distortions of female students.

    Methodology

    The research method is semi-experimental with pretest and post-test design with unequal control group, The statistical population of the study included all female students in all levels of Islamic Azad University of Hamedan, who in the academic year 94-93, 1636 people. Non-random sampling method was used for voluntary selection. In this way, among those who duly filled out the questionnaire, The 30 subjects who showed the highest score in cognitive distortion were selected and then randomly assigned to two experimental and control groups. Cognitive therapy based on the call of thoughts and assumptions was grouped in 9 sessions and each session was given for 1 hour and a half for the experimental group and the control group did not receive any treatment. The instrument for measuring data was the Cognitive Distortion Questionnaire (Albert Ellis).

    Results

    The results of covariance analysis indicated that the intervention was effective and resulted in improved Cognitive distortion in the experimental group (p <0.05). Considering the effectiveness of cognitive therapy by relying on the call of thoughts and assumptions in reducing the Cognitive distortion of female students in the experimental group compared with the control group, the use of this method is recommended for the improvement of Cognitive distortion.

    Conclusion

    The results of this study showed that cognitive therapy is based on the training of recall of thoughts and assumptions by reducing cognitive distortions of students.

    Keywords: Cognitive distortions, Cognitive therapy, Students, Summoning of thoughts, assumptions
  • Mahsa Yousefshahi*, Nasrin Parsai Pages 329-338
    Introduction & Purpose

    This study was conducted to scrutiny the effect of eight weeks perceptual-motor exercising on static balance of Taekwondo players of Kermanshah.

    Methodology

    In this study, 80 children aged 6 to 8 years old were randomly selected from the city of Kermanshah and the effect of perceptual - motor as independent variables on children's balance were assessed. Balance with the force plate were measured. Subjects were randomly divided into four groups; two control groups, two active groups and equal number of gender in each group. First of all, subjects were tested by pre-test, then the 40 subjects in the experimental group were performed perceptual-motor exercises Which consists of three section; warm-up and stretching exercises, specific movements of perceptual-motor and combination and professional Perceptual-motor activities eight weeks; three times a week while 40 subjects in the control group do their usual activities in this eight weeks. Then the post-test was conducted. To determine the difference between pre-test and post-test analysis of covariance with factorial design was used (P <0/05).

    Results

    The results showed that perceptual-motor exercises were effective to improve the static balance of male and female Taekwondo player. The impact of the training on the static balance of males and females did not show significant difference.

    Conclusion

    According to the results of this study, it can be recommended that perceptual-motor exercises and activities be executed in the schools for children. In addition, The results can be used by educators to be applied in sports.

    Keywords: Perceptual-motor, Exercise, taekwondo, Static Balance
  • Elahe Saleh Targh *, Ahmad Fakharian Pages 339-347

    The aim of this study was to investigate the effect of movement literacy games on the academic achievement of children with learning disabilities. The present study was a quasi-experimental with a posttest with a control group. This research was based on the purpose of applied research. The statistical population of this study consisted of students with learning disabilities in the primary school of Semnan province (Semnan city) in 1998-99, who were studying in special schools. The statistical sample consisted of 20 children who scored similar scores on the K-Mat test. Sampling was performed available. Samples were randomly divided into two groups, which included an experimental group (which performed movement literacy games) and a control group (which had no training). To measure academic achievement, Iran K Matt Mathematics Test (academic achievement measurement) was used. According to the pre-test score, the children were homogenized in two groups. The first group did a selection of exercises from the Motion Literacy Games program to develop motor skills, including sports, play, and active reactions for children. The second group only dealt with daily activities. These programs were implemented in 8 weeks, which include 2 sessions per week and a total of 16 sessions. Each session lasted 45 minutes, with games of motor literacy (taken from the book physical Literacy on the Move). The results showed that the experimental group was better in the academic achievement discussion than the control group in comparing post-test scores.

    Keywords: Movement literacy games, Learning disabilities, Academic achievement
  • Saman Pourmirzabeigi Naeini*, Abdullah Ghasemi, Keyvan Melanorozi Pages 349-360
    Introduction & Purpose

    The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of group-based training on gross motor skills and motivation for sports participation in children with developmental coordination disorder aged 10-8 years.

    Methodology

    30 children with developmental coordination disorder were randomly divided into control and experimental groups and the experimental group participated in group-based exercise and play for 8 weeks. Before and after 8 weeks, both groups of tidal motor growth test, which has two subscales of displacement and object control, and a sports participation motivation questionnaire were taken.

    Results

    The results of t-test of difference scores showed that exercise and group-based play had a significant effect on both subscales of gross motor development and motivation for sports participation in children with developmental coordination disorder.

    Conclusion

    It seems that the emphasis on group-centered exercise and play in children with developmental coordination disorders can improve their gross motor skills and increase their motivation to participate in sports.

    Keywords: children, Developmental Coordination Disorder, Gross motor skills, and motivation to participate in sports
  • Hamed Karimi, Mohammad Amere, Iman Hassandvand, Kazem Seyfpour * Pages 361-371

    Objective of researching the regulated situation of sports tourism development strategies in Ilam province.Today you can do research in the form of descriptive-analytical geology and regionally.The statistical population of the study included all managers and experts of sports and youth departments of Ilam province 60 people and tourism and cultural heritage departments of 80 people.(140 = n ). Statistical sample with general method of estimating the number of brothers. Data collection tool is a researcher allocating a questionnaire, which has a formal validity of 12 designated sports management professors, and finally you can calculate with (α = 0.88).Using SPSS software version 23, by referring to the eastern provinces, by referring to the international provinces, the province of 12 minutes, January 12, 12 minutes and 12 minutes, you can ask your questions so that they can ask as Use one of the services of their doctors. it is possible.

    Keywords: strategy, Strategic Planning, Tourism, Sports Tourism