فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات تولیدات دامی
سال نهم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزانه ستاری نجف آبادی، اردشیر محیط*، حسین مروج، حسن درمانی کوهی، نوید قوی حسین زاده صفحات 1-15

    این تحقیق به منظور تعیین اثر سطوح مختلف پودر چربی کلسیمی امگا 3 و امگا 6 بر عملکرد، درصد جوجه درآوری، لیپیدهای سرم، چربی بطنی و شمارش فولیکول های تخمدان در مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 (65 هفته) انجام گرفت. آزمایش بر اساس روش اندازه گیری تکرار شده با 84 قطعه مرغ مادر گوشتی و 28 قطعه خروس، با هفت گروه آزمایشی (با چهار تکرار) و به مدت سه ماه اجرا شد. گروه های آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون پودر چربی)، سطح 5/1 و 3% از پودرهای چربی کلسیمی امگا 3 حیوانی با منشا ماهی (ω3F)، امگا 3 گیاهی با منشا کتان (ω3L) و امگا 6 گیاهی با منشا سویا (ω6S) بود. نتایج نشان داد بالاترین میانگین کل درصد تخم گذاری مربوط به گروه های آزمایشی حاوی سطح 5/1% ω3F (98/61) و ω3L (25/60) بدون تفاوت معنی دار با یکدیگر بود (05/0>P). در بین گروه های آزمایشی، بیشترین توده تخم مرغ (g/h/d 78/44)  از مصرف سطح 5/1% ω3F حاصل شد (05/0>P). بیشترین غلظت تری گلیسیرید (mg/dL 8/1806)، کلسترول (mg/dL 25/206) و لیپوپروتیین با چگالی کم (mg/dL 25/224) سرم خون متعلق به گروه شاهد بود، که تفاوت معنی داری با سایر گروه های آزمایشی داشت (05/0>P). درصد جوجه درآوری تخم مرغ های بارور با مصرف جیره های حاوی پودر چربی به جز سطح 3% ω6S نسبت به گروه شاهد بهبود یافت (05/0>P). در مجموع با توجه به صفات عملکرد تولیدی، جوجه درآوری و توجیه اقتصادی جیره ها، به نظر می رسد افزودن پودرهای چربی کلسیمی امگا 3 در سطح 5/1 % (ω3F و ω3L) مقرون به صرفه بوده و می تواند تاثیر مثبتی بر مرغ مادر گوشتی مسن داشته باشد.

    کلیدواژگان: پودر چربی کلسیمی، تخمدان، توده تخم مرغ، لیپوپروتئین، مرغ مادر گوشتی
  • نوید اصغریان*، رامین نجفی قراجه، میثم ابطحی فروشانی صفحات 17-30
    به منظور بررسی اثر اسانس نعناع و اکالیپتوس بر عملکرد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی، آزمایشی با استفاده از 250 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار و 10 جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) تیمار شاهد منفی (تیمار در شرایط دمایی طبیعی)، 2) تیمار شاهد مثبت (در شرایط تنش گرمایی)، 3) تیمار شاهد مثبت + 05/0 میلی لیتر اسانس نعناع در هر لیتر آب آشامیدنی، 4) تیمار شاهد مثبت + 05/0 میلی لیتر اسانس اکالیپتوس در هر لیتر آب آشامیدنی و 5) تیمار شاهد مثبت + 05/0 میلی لیتر اسانس نعناع + 05/0 میلی لیتر اسانس اکالیپتوس در هر لیتر آب آشامیدنی بودند. تنش گرمایی در دوره پایانی (روز 26-42 دوره آزمایشی) و در دمای 1± 32 سلسیوس به صورت دوره ای (از ساعت نه صبح تا پنج بعدازظهر) اعمال شد. نتایج نشان داد که در دوره پایانی و کل دوره آزمایشی، تنش گرمایی موجب کاهش مصرف خوراک شد (05/0>P). تنش گرمایی سبب افزایش وزن نسبی روده، کاهش وزن نسبی ران و کاهش میزان تکثیر و زنده مانی لنفوسیت ها شد (05/0>P) و شدت انفجار تنفسی سلول های فاگوسیتیک خون محیطی را کاهش داد (01/0P<). استفاده از اسانس اکالیپتوس و مخلوط دو اسانس گیاهی سبب بهبود میزان تکثیر لنفوسیت ها شده و کاهش ناشی از تنش گرمایی را جبران کرد (05/0>P). استفاده ترکیبی از اسانس نعناع و اکالیپتوس سبب بهبود شدت انفجار تنفسی ماکروفاژها نسبت به تیمار شاهد منفی و مثبت شد (01/0P<). در مجموع، استفاده از اسانس های گیاهی نعناع و اکالیپتوس موجب بهبود عملکرد سیستم ایمنی شد، ولی تاثیری بر عملکرد جوجه های گوشتی نداشت.
    کلیدواژگان: اسانس نعناع، اسانس اکالیپتوس، تنش گرمایی، جوجه گوشتی، سیستم ایمنی
  • سیده خوشقدم حسینی، سید داود شریفی*، مریم باقری ورزنه، شکوفه غضنفری صفحات 31-45
    این مطالعه به منظور بررسی تاثیر اندازه ذرات کروم-متیونین بر عملکرد، صفات لاشه و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی در شرایط تنش فیزیولوژیکی انجام شد. از 288 قطعه جوجه گوشتی (جنس نر) در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار در قالب آزمایش فاکتوریل 3×2 با دو وضعیت تنش (بدون تنش و تنش) و سه سطح افزودنی (بدون افزودنی، ppb 2000 کروم-متیونین و  ppb 2000 کروم-متیونین آسیاب شده) استفاده شد. از افزودن دگزامتازون به جیره به میزان 5/1میلی گرم در کیلوگرم جیره به مدت یک هفته (18 تا 24 روزگی) برای ایجاد تنش فیزیولوژیکی استفاده شد. میزان خوراک مصرفی و وزن جوجه ها در هر واحد آزمایشی به صورت هفتگی اندازه گیری و ضریب تبدیل محاسبه شد. غلظت مالون دی آلدیید و ظرفیت نگهداری آب گوشت سینه در 24 روزگی و 46 روزگی و pH گوشت سینه در سن 46 روزگی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تنش فیزیولوژیکی، مصراف خوراک، افزایش وزن روزانه، بازده لاشه و وزن نسبی طحال و بورس را کاهش و ضریب تبدیل، وزن نسبی قلب و کبد و ظرفیت نگهداری آب را افزایش داد (05/0>P). استفاده از جیره حاوی هر دو شکل کروم متیونین در پرندگان در شرایط تنش به طور معنی داری باعث کاهش ضریب تبدیل و افزایش pH گوشت شد (05/0>P). تفاوتی در شکل فیزیکی ذرات کروم- متیونین بر صفات مورد مطالعه مشاهده نشد. با توجه به نتایج این آزمایش، افزودن  ppb2000 کروم-متیونین در اندازه های مختلف سبب کاهش آثار تنش فیزیولوژیکی به ویژه بهبود ضریب تبدیل و بازده لاشه در پرندگان در شرایط تنش فیزیولوژیک شد.
    کلیدواژگان: تنش فیزیولوژیکی، جوجه گوشتی، عملکرد رشد، کروم-متیونین، کیفیت گوشت
  • امیرحسین خلت آبادی فراهانی*، حسین محمدی، محمدحسین مرادی، حسینعلی قاسمی، ایمان حاج خدادادی صفحات 47-57

    این پژوهش به منظور مطالعه پویش کل ژنوم بر پایه تجزیه و تحلیل غنی سازی مجموعه ژنی جهت شناسایی جایگاه های ژنی موثر بر وزن بدن در سنین مختلف چهار نژاد مرغ چوآ، سیلک، لنگشن و بیرد با استفاده از آرایه های ژنومی با تراکم بالا انجام شد. اطلاعات رکوردهای فنوتیپی و ژنوتیپی نمونه ها از پایگاه ذخیره ژنومی برخط Frontiersin استفاده شد. مطالعه پویش کل ژنومی از 402 قطعه مرغ و خروس با صفات وزن بدن از هفته اول تا 15 هفتگی در برنامه GenABEL ارزیابی شد. در مرحله بعد، تجزیه غنی سازی مجموعه ژنی با بسته نرم افزاری goseq برنامه R با هدف شناسایی عملکرد زیستی ژن های نزدیک در مناطق انتخابی کاندیدا با پایگاه های GO، KEGG، DAVID و PANTHER انجام شد. در این پژوهش، تعداد 10 نشانگر تک نوکلیوتیدی واقع روی کروموزوم های 1، 2، 5، 7، 10، 14، 18، 19، 20 و 27 شناسایی شدند که با ژن های ABCG1، MYOD1، MYH10، MYH11، MYO1B، MYO1C، MYO1E، MYL1، MYL2، MYL3، SLC2A8، ACACA، ACOX1، ACOX2 و PNPLA2 مرتبط بودند. برخی از این ژن ها در مناطق معنی دار با مطالعات قبلی هم خوانی داشتند. در تجزیه غنی سازی مجموعه ژنی، تعداد 17 مسیر هستی شناسی ژنی و بیوشیمیایی با صفات وزن بدن شناسایی شدند (01/0P˂). از این بین، مسیرهای cytoskeletal protein binding،anatomical structure development  و Tricarboxylic acid cycle نقش مهمی در توسعه الیاف عضلانی اسکلتی و سوخت و ساز چربی داشتند. با توجه به تایید مناطق قبلی پویش ژنومی صفات وزن بدن و شناسایی مناطق ژنومی جدید، استفاده از یافته های این تحقیق می تواند سبب تسریع در پیشرفت ژنتیکی برنامه های اصلاح نژادی مرغ شود.

    کلیدواژگان: تجزیه بر پایه مسیر، ژن کاندیدا، مرغ، وزن بدن
  • طاهره محمدآبادی* صفحات 59-69
    پژوهش حاضر به منظور بررسی آثار استفاده از گیاه کنوکارپوس بر هضم پذیری، تخمیر میکروبی شکمبه و فراسنجه های خونی در گوسفند عربی انجام شد. در آزمایش اول، مناسب‏ترین جیره از بین جیره‎های حاوی 0، 5، 10، 15 و20 درصد سرشاخه و برگ کنوکارپوس به عنوان جایگزین سیلاژ ذرت با روش های آزمایشگاهی و مبتنی بر یک طرح کاملا تصادفی انتخاب شد، که نتایج نشان داد جیره حاوی 15 درصد کنوکارپوس، تولید گاز و قابلیت هضم ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی مناسب تری داشت (05/0>p). سپس، از جیره حاوی 15 درصد کنوکارپوس در تغذیه گوسفندان عربی با وزن 5±25 کیلوگرم و سن 1±12 ماه با جیره 55 درصد علوفه و 45 درصد کنسانتره برای مدت 35 روز استفاده شد. نتایج نشان داد استفاده از گیاه کنوکارپوس تاثیر معنی داری بر قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام، ماده آلی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی نداشت. همچنین تری گلیسرید خون و آنزیم های آسپارتات و آلانین آمینو ترانسفراز تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفتند. پتانسیل تولید گاز و هضم‏پذیری کاه در دام های تغذیه شده با جیره‎های آزمایشی تفاوتی با تیمار شاهد نداشت (05/0<p). ماده خشک مصرفی، غلظت اوره، گلوکز و LDL خون در جیره حاوی کنوکارپوس نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی داری داشت (05/0>p)، در حالی که غلظت کلسترول و HDL افزایش داشت. غلظت نیتروژن آمونیاکی و pH شکمبه در جیره حاوی کنوکارپوس کمتر از تیمار شاهد بود (05/0>p). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد با توجه به اینکه جیره حاوی سرشاخه و برگ کنوکارپوس تاثیر منفی بر قابلیت هضم و تخمیر و دیگر فراسنجه‎های مورد مطالعه در این آزمایش نداشت، شاید بتوان کنوکارپوس را به میزان 15 درصد به صورت جایگزین با بخشی از علوفه، در جیره گوسفندان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سیلاژ ذرت، فراسنجه‎های خونی، علوفه، کنوکارپوس، هضم‏ پذیری
  • سارا حسنی، فرشید فتاح نیا*، گلناز تاسلی، شهریار کارگر، فاطمه روف فرد صفحات 71-83
    این پژوهش با هدف مطالعه برهم کنش اسانس صمغ آنغوزه (Ferula assafoetida) و یا اسانس درمنه کوهی (Artemisia aucheri) در جیره های دارایسطوح مختلف کنسانتره (40 یا 60 درصد) بر پویایی تخمیر و القاء اسیدوز در شرایط برون تنی انجام شد.  میزان استفاده از هر اسانس در جیره ها به میزان 05/0 درصد ماده خشک جیره بود. فراسنجه های تولید گاز، pH، غلظت نیتروژن آمونیاکی، اسیدهای چرب فرار و جمعیت پروتوزوآ اندازه گیری و گوارش پذیری ماده آلی برآورد شد. اثر اسانس صمغ آنغوزه و اسانس درمنه کوهی بر جلوگیری از اسیدوز در شرایط برون تنی نیز اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که برهم کنش جیره ها و اسانس ها بر تولید و سرعت گاز، غلظت نیتروژن آمونیاکی، pH، غلظت کل اسیدهای چرب فرار، استات، پروپیونات و والرات، کل جمعیت پروتوزوآ و جنس های انتودینیوم، دیپلودینیوم و افریواسکولکس معنی دار نبود. افزودن اسانس صمغ آنغوزه به جیره دارای 40 درصد کنسانتره سبب افزایش گوارش پذیری ماده آلی برآورد شده در مقایسه با جیره شاهد شد (64/92 در برابر 13/83 درصد، 05/0˂p). افزودن اسانس ها سبب کاهش تولید گاز، غلظت نیتروژن آمونیاکی و جمعیت کل پروتوزوآ شد (05/0˂p). نتایج آزمایش القاء اسیدوز در شرایط برون تنی نشان داد اسانس صمغ آنغوزه و اسانس درمنه کوهی توانایی جلوگیری از اسیدوز را داشتند. بر اساس نتایج این آزمایش، اسانس صمغ آنغوزه و اسانس درمنه کوهی می توانند تخمیر شکمبه را بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: اسانس گیاهی، القاء اسیدوز، فراسنجه های تخمیر، نسبت علوفه به کنسانتره
  • مقصود بشارتی*، معصومه نیازی فر، ذبیح الله نعمتی صفحات 85-97

    این پژوهش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسانس دارچین (صفر، 60 و 120 میلی گرم اسانس به ازای هر کیلوگرم ماده تر) بر ترکیبات شیمیایی، پایداری هوازی و فراسنجه های تولید گاز سیلاژ یونجه در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت.تیمارهای آزمایشی شامل تیمار یونجه بدون افزودنی (شاهد)، یونجه همراه با اسانس دارچین با سطح 60 میلی گرم بر کیلوگرم و یونجه به علاوه اسانس دارچین با سطح 120 میلی گرم بر کیلوگرم بودند. سیلوهای تهیه شده به مدت 60 روز در دمای اتاق نگهداری شدند. پس از باز نمودن سیلوها، ترکیبات شیمیایی تیمارهای مورد آزمایش و همچنین پایداری هوازی سیلاژها اندازه گیری شد. اندازه گیری قابلیت تولید گاز با استفاده از روش درون آزمایشگاهی با پنج تکرار در ساعت های 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48، 72، 96 و 120 انجام گرفت. داده های حاصل در قالب طرح کاملا تصادفی تجزیه شدند. نتایج نشان دادکه افزودن اسانس در هر دو سطح به سیلاژ یونجه، میزان pH سیلاژ را به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد کاهش داد (05/0>P). همچنین افزودن اسانس دارچین در سطح 60 میلی گرم به سیلاژ یونجه غلظت کربوهیدرات های محلول در آب (80/4 درصد) را نسبت به شاهد (08/4 درصد) افزایش داد (05/0>P). میزان پروتئین خام در تیمارهای مکمل شده با اسانس دارچین افزایش (47/12 درصد) یافت. میزان پایداری هوازی در تیمارهای فرآوری شده با اسانس دارچین نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت. افزودن 60 میلی گرم در کیلوگرم اسانس دارچین موجب کاهش حجم گاز تولیدی (7/128 میلی لیتر به ازای گرم ماده خشک) در مقایسه با تیمار شاهد (52/136 میلی لیتر به ازای گرم ماده خشک) شد (05/0>P). در مجموع، داده های بدست آمده نشان دهنده اثر مثبت اسانس دارچین بر کیفیت سیلاژ یونجه و خصوصیات تخمیری آن بود.

    کلیدواژگان: اسانس دارچین، پایداری هوازی، تولید گاز آزمایشگاهی، سیلاژ یونجه
  • سیامک غیبی*، امیر پورفرزاد، علیرضا مهرگان نیکو صفحات 99-111
    دوغ از نوشیدنی های سنتی ویژه ایران است که عامل اصلی فساد آن مخمر است. در این پژوهش از بره موم به عنوان یک محصول فرعی زنبورعسل، جهت جلوگیری از رشد مخمر در دوغ غیرپاستوریزه استفاده شده است. برای شناسایی مخمر عامل فساد (Kluyveromyces marxianus) از روش PCR و برای استخراج ترکیبات فنلی از بره موم از حلال های آب، گلیسرول و اتانول استفاده شد. با توجه به بازده استخراج، قابلیت مصرف در مواد غذایی و نتایج حاصل از آزمون های MIC و MBC، عصاره استخراج شده با حلال گلیسرول جهت بررسی در دوغ، انتخاب شد. تاثیر عصاره گلیسروله در غلظت های 5/1، 3، 5/4 و 6 درصد بر pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، DPPH، مهار مخمر و خصوصیات حسی دوغ غیرپاستوریزه طی مدت ماندگاری در دو دمای 5 و 25 درجه سلسیوس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت 3 درصد از عصاره گلیسروله بره موم بدون تاثیر منفی بر خصوصیات حسی، توانایی مهار مخمر و در نتیجه جلوگیری از فساد را در دو دمای 5 و 25 درجه سلسیوس به ترتیب به مدت دو روز و بیش از چهارده روز دارد. همچنین تعداد کل مخمر با افزایش غلظت عصاره بره موم به صورت معنی داری کاهش یافت (05/0P<). از طرفی میزان DPPH در طول زمان نگهداری در هر دو دما بدون تغییر باقی ماند. استفاده از عصاره بره موم در دوغ غیرپاستوریزه، علاوه بر جلوگیری از فساد ناشی از مخمر، منجر به تولید یک محصول فراسودمند با محتوای آنتی اکسیدانی بالا می شود.
    کلیدواژگان: ارزیابی حسی، بره موم، دوغ، فعالیت آنتی اکسیدانی
|
  • F. Sattari Najafabadi, A. Mohit *, H. Moravej, H. Darmani Kuhi, N. Ghavi Hossein Zadeh Pages 1-15

    This study was conducted to determine the effect of different levels of omega-3 and omega-6 calcium fat powders on performance, hatchability, serum lipids, abdominal fat, and ovarian follicle count in Ross-308 broiler breeder hens (65 week-old). The experiment was performed in a repeated measurement design with 84 hens and 28 roosters with seven treatments (four replicates) during three months. The experimental groups included control group (no fat powder), 1.5 and 3% of animal omega-3 calcium fat powder of fish oil origin (ω3F), plant omega-3 calcium fat powder of linseed oil origin (ω3L), and omega-6 calcium fat powder of soybean oil origin (ω6S). The results showed that the highest average of HDEP was belonged to the experimental groups containing 1.5% ω3F (61.98), and ω3L (60.25) without significant difference with together (P> 0.05). However, among experimental groups, the highest egg mass (44.78 g/h/d) was obtained from consumption of 1.5% ω3F (P<0.05). The highest concentrations of triglycerides (1806.8 mg/dL), cholesterol (206.25 mg/dL), and low density lipoprotein (244/25 mg/dL) of serum were belonged to control group that was significantly different from other experimental groups (P<0.05). The percentage of hatchability of fertile eggs was improved by consuming diets containing fat powder, except 3% ω6S, when compared to control (P<0.05). Overall, considering the production performance, hatchability and economic explanation of diets, it seems that addition of omega-3 calcium fat powder at the level of 1.5% (ω3F and ω3L) is affordable and can have a positive effect on old broiler breeder hens.

    Keywords: Calcium fat powder, Egg mass, Ovary, Lipoprotein, Broiler breeder hen
  • N. Asgharian *, R. Najafi Gharajeh, M. Abtahi Froushani Pages 17-30
    This study was conducted to evaluate the effect of spearmint and eucalyptus essential oils on growth performance, carcass traits and immune system performance of broiler chickens under heat stress conditions. Two hundred and fifty one day-old broilers (Ross- 308) were randomly divided into five treatments in five replicates with 10 birds per replicate from 1 to 42 days of age, in a completely randomized design. Treatments included: 1. Negative control (under normal temperature conditions), 2. Positive control (under heat stress conditions), 3. Positive control+0.5 mL spearmint essential oil per liter of drinking water, 4. Positive control+0.5 mL eucalyptus essential oil per liter of drinking water, and 5. Positive control+0.5 mL spearmint essential oil+0.5 mL eucalyptus essential oil per liter of drinking water. Heat stress was applied in the grower period (26-42) at 32 ± 1 °C (9 am to 5 pm). The results showed that in the grower period and the entire trial period, heat stress reduced feed intake (P<0.05). Thermal stress increased the relative weight gain of the entire intestine and decreased the relative weight loss of the thighs (P<0.05), also reduced the lymphocyte proliferation and survival (P<0.05), and decreased the intensity of peripheral blood phagocytic respiration (P<0.01). However, the use of eucalyptus essential oil and a mixture of two essential oils (eucalyptus+ spearmint) improved the lymphocyte propagation and compensated for the reduction of heat stress (P<0.05). In addition, the combined use of spearmint and eucalyptus essential oil improved the intensity of respiratory explosion in macrophages compared with negative and positive control treatments (P<0.01). In general, the use of essential oils improved immune function but did not affect the performance of broiler chicks.
    Keywords: Spearmint Essential oil, Eucalyptus Essential oil, Heat Stress, Broiler chick, Immune System
  • S. K. Hoseini, S. D. Sharifi *, M. Bagheri Varzaneh, S. Ghazanfari Pages 31-45
    This study was conducted to evaluate the effects of particle size of chromium-methionine (Cr-Met) on growth performance, carcass traits and meat quality of broiler chicks under physiological stress conditions. A total of 288 broiler chicks (male) were used in a 2 × 3 factorial arrangment with two stress status (no stress, stress) and three levels of Cr-Met (no Additive, 2000 ppb of Cr-Met, and 2000 ppb of Cr-Met milled) in a completely randomized design with six treatments, four replicates and 12 birds per each pen. Dexamethasone was added to diets (1.5 mg/kg diet) for a week (18-24 d) to induce physiological stress. Feed intake and body weight were measured weekly and feed conversion ratio was calculated. The malondialdehyde content and the water holding capacity of meat were measured at 24 and 46 d of age. Also, breast meat pH was measured at 46 d. Physiological stress decreased feed intake, weight gain, carcass yeild, relative weight of spleen, bursa, heart and liver, but increased FCR and water holding capacity of meat bereast (P<0.05). In stressed birds, both forms of dietary Cr- Met improved FCR and increased the meat pH (P<0.05). There were no differences between the effects of particle size of Cr-Met on the studied parameters. According to the results of this experiment, dietary supplementation of 2000 ppb Cr-Met in different sizes reduced the negative effects of physiological stress and improved the FCR and carcass yield of birds under physiological stress.
    Keywords: Physiological stress, Broiler chicken, Growth Performance, Chrome-methionine, Meat Quality
  • A. H. Khaltabadi Farahani *, H. Mohammadi, M. H. Moradi, H. A. Ghasemi, I. Hajkhodadadi Pages 47-57

    The aim of the present study was to conduct a genome wide association studies (GWAS) based on gene set enrichment analysis for identifying the loci associated with body weight in four chicken breeds including Chahua, Silkie, Langshan, and Beard using the high throughput single nucleotide polymorphisms (SNPs). Phenotypic and genotypic data were obtained from the Frontiersin online public repository. In this study, the 402 cocks and hens were used with body weight from 1 to 15 weeks using GenABEL software. The gene enrichment analysis was performed with the goseq R package. In the next step, a bioinformatics analysis was implemented to identify the biological pathways performed in GO, KEEG, DAVID and PANTHER databases. Ten SNP markers on  chromosomes 1, 2, 5, 7, 10, 14, 18, 19, 20 and 27 located in ABCG1, MYOD1, MYH10, MYH11, MYO1B, MYO1C, MYO1E, MYL1, MYL2, MYL3, SLC2A8, ACACA, ACOX1, ACOX2, and PNPLA2 genes were identified. Some of the genes were found are consistent with some previous studies and to be involved in biological pathways related to body weight. According to pathway analysis, 17 pathways from gene ontology and KEGG pathway were associated with the body weight (P˂0.01). Among those pathways, the cytoskeletal protein binding, anatomical structure development and tricarboxylic acid cycle had significant association with skeletal muscle fiber and metabolism lipid traits. In total, this study supported previous results from GWAS of body weight; also revealed additional regions in the chicken genome associated with these economically important traits. The use of these findings can accelerate the genetic progress in the breeding programs.

    Keywords: Pathway-based analysis, Candidate gene, Chicken, body weight
  • T. Mohammadabadi * Pages 59-69
    The current experiment was conducted to investigate the effect of conocarpuson digestibility, microbial rumen fermentation, and blood parameters in the Arabi sheep. At the first experiment, the most proper diet among diets containing 0, 5, 10, 15 and 20% conocarpusfoliage, instead of corn silage, were selected by in vitro methods. The result indicated, diet containing 15% conocarpus had the greatest potential of gas production and digestibility of dry matter and neutral detergent fiber (p < /em><0.05). Then, diet containing 15% conocarpusfoliage was used in the feeding of Arabi sheep with average weight of 25±5 kg and 12±1 months age. These diets containing 55% forage to 45% concentrate were used in the completely randomized design for a period of 35 days. Digestibility of dry matter, crude protein, organic matter and neutral detergent fiber and acid in the experimental diets was not different (p < /em>>0.05). Also, blood triglyceride and aspartate and alanine aminotransferase did not influence by treatments (p < /em>>0.05). The potential of gas production and digestibility of straw in sheep fed with control and experimental diets had not significant difference (p < /em>>0.05). Dry matter intake, blood urea, glucose and LDL in treatment containing conocarpus were less than the control treatment, but blood cholesterol and HDL increased (p < /em><0.05). Ammonia nitrogen and pH of rumen in diet containing conocarpus was less than control (p < /em><0.05). The result of this study showed, due to the lack of a negative effect on digestibility and fermentation and the other parameters in this experiment, maybe conocarpus foliage can be used by 15% as replacement with some forage in Arabi sheep diet.
    Keywords: Corn silage, blood parameters, forage, Conocarpus, digestibility
  • S. Hasani, F. Fatahnia *, G. Taasoli, S. Kargar, F. Raouf Fard Pages 71-83
    This experiment was aimed to study the effect of Ferula assa foetida essential oil or Artemisia aucheri essential oil in diets containing different concentrate ratios (40 and 60% of DM) on in vitro fermentation kinetic and acidosis induction. Essential oils were added at 0.05% of diet DM. Gas production parameters, pH, N-ammonia and volatile fatty acids (VFA) concentrations and total protozoa population were measured and organic matter digestibility (OMD) was estimated. The effect of Ferula assa foetida and Artemisia aucheriessential oils on prevention of in vitro acidosis induction was measured. The results showed that the interaction of diets and essential oils had no significant effect on in vitro gas production parameters, N-ammonia concentration, pH, total VFA, acetate, propionate and valerate concentrations, total protozoa population, Entodinium, Diplodinium,and Ophryoscolex population. The interaction of diets and essential oils on estimated OMD was significant (92.64 vs. 83.1 %, p < /em><0.05), and diet containing low concentrate level without essential oils had the lowest estimated OMD. Essential oils reduced gas production, total protozoa population and N-ammonia concentration (p < /em><0.05). Results of Ferula and Artemisia essential oils on prevention of in vitro acidosis induction showed that both essential oils prevent acidosis induction. It was concluded that Ferula and Artemisia essential oils improved rumen fermentation.
    Keywords: Plant essential oil, Acidosis induction, Fermentation parameters, Concentrate to forage ratio
  • M. Besharati *, M. Niazifar, Z. Nemati Pages 85-97

    This study was conducted to evaluate the effect of different levels of cinnamon essential oil (CEO; 0, 60 or 120 mg/kg) on chemical composition, aerobic stability and gas production parameters of alfalfa silage on in vitro condition. Experimental treatments included: alfalfa without additive (control), alfalfa with 60 mg cinnamon essential oil/kg (CEO60), and alfalfa with 120 mg cinnamon essential oil/kg (CEO120). Silos were kept at room temperature for 60 days. After opening the silos, the chemical composition of the treatments and aerobic stability of the silages were measured. Gas production was measured by in vitro method with five replications at 2, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 36, 48, 72, 96, and 120 hours. The data were analyzed in a completely randomized design. The results showed that adding the essential oil to alfalfa silage significantly reduced the pH of the silage in comparison to control (P<0.05). Adding CEO to alfalfa silage at 60 mg increased water soluble carbohydrate concentration (4.80%; P<0.05) in comparison to control (4.08%). Crude protein content increased in treatments supplemented with CEO (12.47%) in comparison to control. Aerobic stability was increased in CEO treated groups compared to control. Adding 60 mg/kg of CEO reduced the gas production volume compared to control treatment (P<0.05). Overall, the obtained data indicated a positive effect of cinnamon essential oil on the quality of alfalfa silage and its fermentation properties.

    Keywords: Cinnamon essential oil, Aerobic stability, in vitro gas production, Alfalfa silage
  • S. Gheibi *, A. Pourfarzad, A. Mehregan Nikoo Pages 99-111
    Doogh is one of the traditional drinks in Iran and yeast is the original reason of its spoilage. In this research, propolis (a product of bee) was used for preventing the yeast growth in unpasteurized doogh. The polymerase chain reaction (PCR) method was used to diagnose the yeast that caused spoilage (Kluyveromyces marxianus). Water, glycerol and ethanol were used as solvents to extract phenolic compounds of propolis. According to extraction efficiency, capability of usage in food products and results of MIC and MBC tests, glycerol extract has been selected for Doogh examinations. The effect of 1.5, 3, 4.5, 6% of glycerol extract on pH, titratable acidity, DPPH, decreased yeast count and sensory properties of unpasteurized Doogh during storage at temperatures of 5 and 25°C. Results revealed that 3% glycerol extract of propolis, decreased yeast during storage at both temperatures of 5 and 25 °C without any negative effect on sensory parameters, for two and more than fourteen days, respectively. Also, total yeasts significantly decreased with increasing the glycerol extract of propolis (P<0.05). Furthermore, the DPPH was not affected during storage at both temperatures. Using the propolis extract in unpasteurized Doogh resulted in the prevention of yeast caused spoilage and specially production of a functional food containing high amounts of antioxidants.
    Keywords: Sensory Evaluation, Propolis, Doogh, Antioxidant activity