فهرست مطالب

تمدن حقوقی - پیاپی 6 (بهار و تابستان 1399)

نشریه تمدن حقوقی
پیاپی 6 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ایرج گلدوزیان، مریم رجبی، سجاد لشکری آذر* صفحات 9-27
    قوانین جرم زا قوانینی است که راه های سوءاستفاده از آن باز است و به نقیض غرض قانون گذار تبدیل شده است. امروزه نیز قانون ثبت اسناد و املاک که نقش به سزایی در تثبیت حقوق افراد ایفا می کند روزنه های فراوانی را برای ارتکاب جرم توسط بزهکاران فراهم نموده است. همان طور که می دانیم اسناد رسمی از برترین دلایل اثبات قضیه در محاکم حقوقی به شمار می روند. اما اتخاذ سیاست ها و رویه های غیردقیق، عدم به کارگیری سازوکارهای علمی در جهت روزآمد کردن خدمات ثبتی و استثناء قایل شدن نسبت به اصول و مقررات ثبتی فرصت های مساعدی را در اختیار بزهکاران برای ارتکاب جرم قرار داده است. بر همین اساس تحقیق حاضر با هدف شناسایی عوامل و بسترهای قانونی ارنکاب جرایم ثبتی مبتنی بر روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از ابزار کتابخانه ای گردآوری شده است و بر این فرض مستدام است که ارتباط تنگاتنگ میان این قانون با سایر قوانین و همین طور سپردن نقل و انتقال املاک به بنگاه های معاملاتی بدون داشتن صلاحیت فنی زمینه های  متعددی را در زمینه ارتکاب جرم ایجاد کرده است. نگارندگان برای اثبات فرضیه های خود با بیان و توصیف وضع موجود، موضوع را از جوانب گوناگون و با تبیین کلید واژه های تخصصی، همچون جرم زایی و عوامل موثر در به وجود آمدن آن ها مورد بررسی قرار خواهند داد و ضرورت انجام چنین پژوهشی در جهت پیشگیری از «سوءاستفاده از حق» و آسیب های ناشی از آن استوار خواهد بود، زیرا ضرورت بازنگری در قوانین امری است اجتناب ناپذیر که باید در دستور کار قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حقوق ثبت، قوانین ثبتی، جرم زایی، حقوق ثبت اسناد، حقوق ثبت املاک
  • منوچهر توسلی نائینی، نوشین فرهانی* صفحات 28-41
    قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی در مهرماه 1398 به تصویب رسید. با تدوین قانون اخیر این سوال مطرح است که آیا این قانون می تواند به طور کامل مشکل تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی را برطرف نماید؟ به نظر می رسد علیرغم وجود پاره ای از ابهامات، این قانون در مجموع شامل نکات مثبتی بوده و می تواند مشکلات مربوط به تابعیت فرزندان حاصل از زنان ایرانی و مردان خارجی را رفع نماید. به این نحو که مطابق قانون، امکان اخذ تابعیت ایرانی برای فرزندان حاصل از ازدواج شرعی مادران ایرانی با مردان خارجی اعم از آن که در قلمرو یا خارج از قلمرو کشور ایران متولد شوند، وجود دارد؛ هر چند که اخذ این تابعیت منوط به احراز وقوع ازدواج شرعی می باشد. همچنین اخذ تابعیت ایرانی قبل از رسیدن به سن هجده سال نیز برای این اشخاص، مشروط به درخواست مادر ایرانی آن ها امکان پذیر گشته ؛ هر چند این قانون، تکلیف مواردی را که مادر ایرانی به هر دلیل اقدام به درخواست تابعیت برای فرزند خود نمی نماید، مشخص نکرده است.
    کلیدواژگان: ازدواج شرعی، انتقال تابعیت، تابعیت، شهروند، فرزندان حاصل از ازدواج مادر ایرانی و مردان غیرایرانی
  • یدالله دادگر، اکرم احسانی* صفحات 42-58

    یکی از مزیت های تجارت الکترونیک امکان ایجاد قرارداد از طریق اینترنت است. موفقیت معاملات اینترنتی به این دلیل است که  فرصت ارایه طیف وسیعی از پیشنهاد فروش بدون محدودیت ساعت کاری و قیمت های رقابتی را برای مصرف کننده فراهم می کند. مقایسه هم زمان وب سایت های مختلفی که خدمات یکسان را ارایه می دهند، کار را آسان می کند و همچنین امکان برآورد و تشخیص اطلاعات کافی برای ایجاد یک انتخاب رضایت بخش بدون رابطه مستقیم با نمایندگان فروش را برای مصرف کنندگان فراهم می کند. اما مشکل  عدم تعادل از نظر سطح آگاهی، تخصص و قدرت میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در این محیط به شدت بارز است چنان که با نقض تعهد از طرف تاجر، مصرف کننده بی پناه باقی می ماند. حال چگونه این تعادل را به بازار تجارت الکترونیک برگردانیم که برای طرفین کارا باشد؟ و آیا قوانین سنتی توانایی پاسخ به شرایط مجازی معاملات الکترونیک را دارند؟ در این مقاله با مطالعه قوانین به تحلیل اقتصادی قوانین نقض تعهد در تجارت الکترونیک ایران با رویکرد حقوق مصرف کننده می پردازیم. بر اساس معیار کارآیی نشان می دهیم کدام یک از راهکارهای قوانین سنتی (انجام عین تعهد، فسخ قرارداد و پرداخت خسارت) برای نقض تعهد در محیط الکترونیک مناسب است و راهکارهای بهینه برای سایت های خرید و فروش، تاجر و مصرف کننده کدام است.

    کلیدواژگان: حقوق مصرف کننده، تجارت الکترونیک، نقض تعهدات، تحلیل اقتصادی، خسارت
  • سبحان طیبی صفحات 59-76

    تبیین مباحث و مبانی بنیادین مطالعات نوین حقوق بین الملل محیط زیست از جمله مسایل مهمی است که به آن پرداخته می شود. در این راستا، به سبب ضرورت و عمیق شدن در بحث توسعه و سازوکارها، این پژوهش بر بستر سیر تحول و تطور، منبع شناسی، مبناگرایی و مکانیسم پیروی معاهداتی انجام پذیرفته است. این پژوهش در پی پاسخ به این پرسش است که منابع حقوق بین الملل محیط زیست چه تاثیری بر روند توسعه سازوکارها دارد؟ از این رو فرضیه پژوهش با امعان نظر به مکانیسم پیروی و اجرا، به واکنش ها و ابتکارات حقوقی، قانونی و معاهداتی بر اساس منابع حقوق بین الملل محیط زیست و تاثیر دوسویه بر روند و توسعه سازوکارها اشاره دارد. نتیجه حاصل از این پژوهش، در واقع الزام بخشیدن به چهارچوب های معاهداتی نرم از طریق تقویت سازوکارهای نهادینه است. پژوهش حاضر ضمن ترسیم روند تحول حقوق بین الملل محیط زیست، بر این یافته استوار است که سازوکارهای موجود نقشی به سزا در حمایت و حفاظت از محیط زیست دارد. در این راستا، این پژوهش با هدف تبیین ابعاد سازکارهای مربوطه، به روند توسعه حقوق بین الملل محیط زیست می پردازد.

    کلیدواژگان: حقوق بین الملل، محیط زیست، توسعه پایدار، اصول، معاهدات
  • فاطمه آناهید*، مریم سیدمتین صفحات 77-92
    نفقه را باید از جمله عواملی دانست که در استحکام نظام خانواده بسیار حایز اهمیت است، هر چند که نظام خانواده بر مبنای اخلاق بنا نهاده شده است، اما نباید عوامل دیگری همچون روابط مالی زوجین را در دوام و استحکام آن بی اثر دانست. در نظام حقوقی ایران، با توجه به تاکید فقه بر تامین هزینه های زندگی از سوی زوج و همچنین، حمایت مالی از زوجه در قالب نفقه، قانون گذار پرداخت نفقه از سوی زوج به زوجه را امری لازم و ضروری دانسته و ترک آن را حتی با حصول شرایطی، مستوجب مجازات کیفری می داند. در نظام حقوقی هندوستان نیز، نفقه از جمله عناصر مهم در رابطه بین زوجین است و قانون گذار هند نیز با توجه به تنوع مذاهب و ادیان در هند و ترکیب جمیعتی آن، تاکید بر پرداخت نفقه از سوی زوج به زوجه نموده و قوانینی بر آن وضع نموده است. مقاله حاضر با هدف بررسی جایگاه نفقه در حقوق ایران و هند، نگاه دو نظام حقوقی پیرامون نفقه با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی را مورد مطالعه قرار داده است و در پاسخ به سوال طرح شده جهت تبیین هدف مورد نظر، به این نتیجه دست یافته که در نگاه قانون گذاران ایران و هند، نفقه از جمله عناصری است که بر ذمه زوج بوده و الزامات پرداخت آن به زوجه به مراتب بیشتر از دلایل عدم پرداخت می باشد.
    کلیدواژگان: نفقه، زوجه، زوج، تمکین، حقوق هند
  • موسی عاکفی قاضیانی، محمد عاکفی قاضیانی* صفحات 93-105
    در جهان معاصر موجودیت حقوق بین الملل، چرایی و چگونگی آن، همواره از سوی برخی اندیشمندان علم حقوق به چالش کشیده می شود. از این جهت پاسخ به این مسایل و بررسی مواضع فلاسفه علم حقوق در این خصوص از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد. هربرت هارت به عنوان حقوقدان معاصر غربی که نظریات فلسفی حقوقی به ویژه در خصوص ماهیت حقوق بین الملل ارایه داده است، در زمره فلاسفه علم حقوق می باشد که دیدگاه های او در جوامع غربی مورد اقبال بسیاری قرار گرفته است. در این مقاله که از طریق مطالعات کتابخانه ای نگاشته شده است، به روش توصیفی- تحلیلی نظریات ایشان در این خصوص مورد واکاوی قرار گرفته است. در نتیجه این بررسی ها این نتیجه به دست آمده است که هربرت هارت در اثبات وجود حقوق بین الملل به عنوان پدیده ای اجتماعی، در مقایسه با دیگر نظریه پردازان مکتب اثبات گرایی که به طور کلی نافی وجود چنین نظام حقوقی بوده اند نقش موثری ایفاء نموده است. او برخی خصوصیات یک نظام حقوقی کامل را برای حقوق بین الملل نیز محرز می داند و همچنین شباهت هایی را میان حقوق داخلی و حقوق بین الملل به عنوان یک نظم شکل گرفته، شمارش نموده است.
    کلیدواژگان: هربرت هارت، نظام حقوقی، قاعده، حقوق بین الملل، ساختار اجتماعی
  • مجید فلاحتی نژاد صفحات 106-118

    شرط عدم مسئولیت در بیمه کمتر مورد توجه پژوهشگران و قوانین موجود قرار گرفته است. مبهم بودن وضعیت این شروط و ارجاع وضعیت این شروط به شرایط خصوصی بیمه نامه، با توجه به الحاقی بودن عقد بیمه و قدرت معاملاتی برتر شرکت های بیمه گر امری قابل انتقاد بوده که غالبا نیز به ضرر بیمه گذاران و ذینفع بیمه نامه ها منتهی می شود. هر چند با استفاده از برخی از مبانی حقوقی می توان شرط عدم مسئولیت نسبت به تعهد اصلی بیمه گر را باطل اعلام نمود، اما این ابهام در مورد تعهدات فرعی بیمه گر کماکان ادامه دارد. همچنین در مواردی که شرط عدم مسئولیت جزیی بوده، هر چند چنین شرطی ناظر بر تعهد اصلی نیز باشد، با توجه به این که چنین شرطی اثر کلی عقد بیمه را از بین نمی برد، نمی توان باطل و یا مبطل عقد بیمه دانست. اما به صورت کلی ارجاع وضعیت شرط عدم مسئولیت به شرایط خصوصی باب سوءاستفاده را باز نموده است. به همین دلیل بازنگری در قوانین و مقررات موجود، از این منظر امری ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: شرط، عدم مسئولیت، بیمه گر، بیمه گذار، بطلان
  • کمیل پورضیائی، تارا غفاری نیک* صفحات 119-149
    معلولیت پدیده ای می باشد که هر انسانی ممکن است در طول زندگی خویش به آن دچار گردد؛ معلولین خواهان حقوق ابتدایی خود می باشند و جز در سایه حمایت های ویژه و خاص نمی توانند به حقوق واقعی خویش نایل گردند در همین راستا سازمان ملل متحد از سال 1975 اقداماتی در جهت حمایت از حقوق معلولین آغاز کرده است که مهم ترین اقدام آن در سال 2006، تصویب حقوق معلولان و پروتکل الحاقی آن بود که تعداد زیادی از کشور ها به آن ملحق شده اند؛ پژوهش حاضر سعی بر آن دارد تا با روش توصیفی و تحلیلی به بررسی اثرات حقوقی و اجتماعی الحاق ایران به کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت مصوب 2006 و میزان پایبندی ایران به تعهدات خود در این زمینه بپردازد و پرسش تحقیق این است چه مشکلات و چه موانعی بر سر راه افراد معلول وجود دارد و ایران بعد از پیوستن به این کنوانسیون چه اقداماتی برای این قشر ضعیف در خصوص برابری حقوق آنان در مقابل قانون و یا مناسب سازی شهری انجام داده است؟ فرضیه تحقیق این است که بر خلاف قوانین متعددی که در زمینه ضرورت و الزام مناسب سازی وجود دارد کمتر شاهد اقدام های عملی و اجرایی دستگاه های مربوطه در این زمینه هستیم و جزء چهل کشوری است که قانون جامع حمایت از حقوق معلولان را دارد، اما متاسفانه تاکنون این قانون به دلیل نداشتن ضمانت اجرایی، عملیاتی نشده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی است و مطالب آن به روش کتابخانه ای با استفاده از کتب و مقالات تالیفی و ترجمه ای تحلیل و تدوین گردیده است.
    کلیدواژگان: معلولین، حقوق، کنوانسیون، ضمانت اجرا، حمایت
  • محمدتقی رضایی، سیامک زارعی* صفحات 150-161

    جامعه جهانی برای مبارزه موثر با اشکال مختلف جرایم فراملی و بین المللی، همکاری و معاضدت های قضایی را در سطوح بین المللی افزایش داده است. یکی از مهم ترین انواع این همکاری ها استرداد مجرمین است که بر اساس توافق نامه های دو یا چندجانبه و یا بر اساس کنوانسیون های منطقه ای و بین المللی صورت می گیرد. بررسی قوانین استرداد مجرمین در سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان به دلیل یکنواختی حکومت سیاسی حاکم بر این سه کشور یعنی جمهوری اسلامی می باشد هر چند که این عنوان (جمهوری اسلامی) در هر یک از این سه کشور به شیوه های گوناگون از دیگری است. کلیه قوانین استرداد مجرمین از یک سری اصول شکلی و ماهیتی یکسان و مشابه تبعیت می کنند اما با این وجود قانون استرداد مجرمین افغانستان علاوه بر روزآمدی و رعایت اصول پیشین اصول دیگری همچون اصل رعایت موازین حقوق بشر و ممنوعیت استرداد زن یا طفل تبعه افغانستان یا ممنوعیت استرداد طفل خارجی و بدون تابعیت به دول خارجی، مصونیت شاهد و اهل خبره را نیز در قانون استرداد مجرمین خود پیش بینی نموده است. این مقاله در پی بررسی شرایط حاکم بر استرداد در سه کشور اسلامی و همسایه می باشد تا پس از بررسی آن ها به فهم دقیق و مشترکی از تطابق قوانین و توافقات مابین آن ها با اصول اساسی استرداد دست یابد. پیشنهاد می گردد به دلیل قدمت طولانی قانون استرداد ایران و منسوخ بودن مواردی هم چون مجازات های جنحه ای و جنایی این قانون مورد بازنگری و اصلاح واقع شود.

    کلیدواژگان: استرداد، همکاری بین المللی، نظام حکومتی، جمهوری اسلامی
  • امیرمحسن شعبانی*، احسان نعمتی صفحات 162-177

    حق پخش فوتبال به عنوان یکی از حقوق شناخته شده فوتبال، در دنیا مطرح است ولی در ایران هنوز با چالش های اساسی رو به رو است، زیرا علیرغم انعقاد قرارداد بین سازمان صداوسیما و فدراسیون فوتبال مبنی بر پرداخت مبلغی به عنوان حق پخش رویدادهای ورزشی توسط سازمان صداوسیما، عدم تمایل این سازمان به انجام تعهدات خود موجب بروز اختلاف شده است و با وجود پیش بینی انحصار قانونی حق پخش رویدادهای ورزشی برای سازمان صداوسیما در قانون اجرای سیاست های اصل چهل و چهارم قانون اساسی، سوءاستفاده از وضعیت مسلط اقتصادی نیز ممنوع شده است، همچنین پخش رویدادهای ورزشی که به مفهوم پوشش زنده یا ضبط شده رویدادهای ورزشی در برنامه تلویزیونی، رادیویی و دیگر رسانه های پخش بوده و توسط یک یا چند مفسر ورزشی توصیف می گردد، حلقه ارتباط بین ورزش و رسانه است. حال سوال اساسی این است که راهکار فقها و حقوقدانان در زمینه حق پخش و فسخ قراردادهای حق پخش فوتبال به دنبال تحریم های اقتصادی و سیاسی چیست؟ بنابراین هدف از این مقاله ارایه راهکارهای فقهی و حقوقی با تطبیق حق پخش فوتبال کشورهای دیگر جهت حل مشکل حق پخش فوتبال ایران می باشد. برای بهبود شرایط فوتبال در زمینه اقتصادی، باید خلاءهای موجود در زمینه قانونی و اقتصادی و فرهنگی و مدیریتی پر شوند و این خلاءها قابل جبران نیستند جز با همراهی فقها و حقوقدانان برای پی ریزی اولیه مشروعیت و قانونی سازی حق پخش. بنابراین نیاز به تشکیل کمیته فنی و تخصصی دولت، مجلس شورای اسلامی و سازمان صداوسیما و فدراسیون فوتبال لازم بوده و همچنین برای احیای حق پخش ورزش ایران از سرفصل اعتبارات سالانه سازمان صداوسیما کسر و به سرفصل های وزارت ورزش و جوانان اضافه شود.

    کلیدواژگان: فوتبال، حق پخش، سازمان صداوسیما، فدراسیون، حمایت مالی
  • حمیدرضا اکبرپور صفحات 178-193

    ضرورت ایجاد سازمانی بین ​المللی در زمینه دریانوردی، زمینه ​ساز تدوین و تصویب کنوانسیون سازمان بین​ المللی مشورتی دریانوردی در سال 1948 میلادی شد. اما طولانی شدن روند لازم ​الاجرا شدن و پدیدار شدن مسایل نوینی در زمینه دریانوردی، ضرورت اصلاح کنوانسیون مزبور را آشکار ساخت. این پژوهش در پی واکاوی و بررسی اصلاحیه​های وارده بر این کنوانسیون است.در مجموع؛ هشت مرتبه به کنوانسیون مزبور اصلاحیه وارد شد. مهم ​ترین تغییرات حاصل شده از این اصلاحیات را می ​توان در ساختار و ارکان سازمان شاهد بود. شورا که ابتدا با شانزده عضو فعالیت می​کرد به تدریج دارای چهل عضو شد. همچنین کمیته های ایمنی دریانوردی، حقوقی، حفاظت از محیط زیست دریایی، همکاری های فنی و تسهیل تاسیس شد و سپس با توجه به اهمیت فعالیت این کمیته​ ها، از موقعیت فرعی به اصلی ارتقاء یافتند. علاوه بر اصلاحات ساختاری، در اصلاحیه چهارم، نام این سازمان از سازمان بین ​المللی مشورتی دریانوردی به سازمان بین ​المللی دریانوردی تغییر کرد. این سازمان با توجه به اصلاحیه​ های وارده توانسته است با مهم ​ترین چالش ​ها از جمله ایمنی، امنیت و آلودگی دریایی مقابله کند و استاندارد​های یکسانی را در سراسر جهان تدوین کند. در این میان، ایران نقش فعالی را در باب پذیرش این اصلاحیه ها ایفا کرده است. هر چند که وقفه ای در ایفای نقش موثر ایران و پذیرش اصلاحیه های چهارم تا ششم اساسنامه ایمو به وجود آمد اما بار دیگر و با توجه به اهمیت ایمو در سیاست دریایی ایران، این کشور نقش فعال تری را متقبل شد که در پذیرش اصلاحیه های هفتم و هشتم قابل مشاهده است.

    کلیدواژگان: سازمان بین المللی دریانوردی، سازمان بین المللی مشورتی دریانوردی، کمیته ایمنی دریانوردی، کمیته حقوقی، کمیته حفاظت از محیط زیست دریایی
  • سید حسام الدین رفیعی طباطبائی صفحات 194-206

    یکی از مسایل بحث برانگیز حال حاضر جوامع مسئله حقوق حیوانات می باشد. این مسئله اگرچه در میان حوزه های مختلف علمی و اجتماعی موضوعی نسبتا نوظهور است و اغلب فعالان و پژوهشگران این حوزه معتقد بر مغفول ماندن جوانب بسیاری از آن هستند، لیکن این مغفول ماندن را نباید به معنای سکوت و غفلت ریشه ای و مبنایی دانست. بلکه مسئله حقوق حیوانات از حیث مبنا و پایه، چه در مستندات فقهی و چه در میان رویکردهای فلسفی دارای مبانی محکم و کاملی است؛ که در آن ها نه تنها جوانب مختلف موضوع مغفول نمانده، بلکه حتی می توان گفت تقریبا تمام جوانب آن را  پوشش داده اند. لذا مغفول ماندن برخی از جوانب این مسئله را در مقطع زمانی حال، می بایست ناشی از غفلت پژوهشگران و نیز دستگاه قانون گذاری دانست. لذا از آن جایی که پرداختن به مسئله حقوق حیوانات در ابتدا مستلزم درک صحیح مبانی و ریشه و اصالت آن است و نیز پرداختن به انواع حقوق حیوانات و ابعاد ایشان خود موضوع مستقلی برای پژوهش به شمار می آید، در این مقاله مستقلا به بررسی مبانی و ریشه حقوق حیوانات در پرتو فقه و رویکردهای فلسفی می پردازیم تا اصلا بدانیم که چرا گفته می شود حیوانات نیز دارای حق و حقوقی می باشند؛ و چرا باید به رعایت حقوق ایشان پایبند باشیم.

    کلیدواژگان: حقوق حیوانات، مبانی حقوق حیوانات، فقه، فلسفه، حقوق
|
  • Iraj Goldooziyan, Maryam Rajabi, Sajad Lashkari Azar * Pages 9-27
    Criminal laws are laws that are open to abuse and have become contrary to the intent of the legislature. Even today, the law of registration of documents and property, which plays an important role in establishing the rights of individuals, has provided many loopholes for criminals to commit crimes. As we know, official documents are one of the best reasons to prove a case in a court of law. However, the adoption of inaccurate policies and procedures, the failure to use scientific mechanisms to update the registration services and the exclusion of registration principles and regulations have provided favorable opportunities for offenders to commit crimes. study has been compiled with the aim of identifying the legal factors and contexts of Arnkab registration crimes based on descriptive-analytical method and using library tools, and it is assumed that the close relationship between this law and other laws The transfer of property to firms without technical competence has created numerous grounds for committing a crime. hypotheses by stating and describing the current situation, the issue from various angles and by explaining specialized keywords, such as; Criminalization and the factors influencing their occurrence will be examined, and the need for such research will be based on the prevention of "abuse of rights" and the resulting damage, because the need to review the law is inevitable. Should be on the agenda.
    Keywords: Registration Law, Registration Regulations, Crime Factors, Document Registration Law, Land Registration Law
  • Manuchehr Tavassoli Naeini, Nooshin Farhani Rohani * Pages 28-41
    The amendment to the law concerning citizenship of children of Iranian women married to foreign nationals enacted by Majlis Shura-e-Islami (Islamic Parliament of Iran) in September 24, 2019. With the enactment of this law, the question arises whether latter law can completely solve the problem of citizenship of children born to Iranian women married to foreign nationals? It seems despite some uncertainties and ambiguities, this law altogether contains new good points, which can solve the problems and difficulties with regard to citizenship of offspring of Iranian women married with foreign men. According to the law, it is possible that the legitimate children of Iranian mothers married to foreign men, includes those who born inside or outside the national territory of Iran, obtain the Iranian citizenship. However, obtaining this citizenship is subject to the occurrence of legitimate marriage. Besides, according to this law, obtaining Iranian citizenship before reaching eighteen years old of these children is conditional upon request of Iranian mother. Although this law did not clarify those cases that Iranian mother does not ask for citizenship for her child due to any reason.
    Keywords: Legitimate Marriage, Transmission of Citizenship, Citizenship, Citizenry, CHildren of Iranian Women Married to Non-Iranian Men
  • Yadullah Dadgar, Akram Ehsani * Pages 42-58

    One of the advantages of e-commerce is the possibility of concluding a contract via the Internet. The success of online trading is due to the fact that it provides the consumer with the opportunity to offer a wide range of sales without limiting working hours and competitive prices. Simultaneous comparison of different websites that provide the same services makes it easier for consumers to estimate and identify enough information to make a satisfactory choice without a direct relationship with sales representatives. But the problem of imbalance in terms of level of awareness, expertise and power between producers and consumers in this environment is very obvious, as the consumer remains helpless by violating the commitment of the trader. How do we bring this balance back to the e-commerce market that works for both parties? And do traditional laws have the ability to respond to the virtual conditions of electronic transactions? Based on efficiency criteria, we show which of the solutions of traditional laws (fulfillment of the same obligation, termination of the contract and payment of damages) is suitable for breach of the obligation in the electronic environment, and what are the optimal solutions for shopping sites, merchant, consumer.

    Keywords: Consumer rights, e-commerce, Breach of Commitment, Economic Analysis, Damage
  • Sobhan Tayebi Pages 59-76

    One of the important issues that is addressed is the explanation of the topics and the basic principles of modern studies of international environmental law. In this way, Due to the necessity and deepening in the discussion of development and mechanisms, this research has been done in the context of evolution, sourceology, foundationalism and the mechanism of following treaties. This study seeks to answer the question of what effect the sources of international environmental law have on the development process of mechanisms? Hence, the research hypothesis, considering the mechanism of compliance and implementation, refers to reactions and initiatives of law, legal and treaties based on the sources of international environmental law and the two-way impact on the process and development of mechanisms. The results of this study, in fact, binding up the treaty framework program by strengthening institutional mechanisms. The present study, while outlining the evolution of international environmental law, is based on the finding that existing mechanisms play a significant role in protecting and preserving the environment. In this way, this research deals with the process of development of international environmental law with the aim of explaining the dimensions of related mechanisms.

    Keywords: International Law, Environment, sustainable development, Principles, Treaties
  • Fatemeh Anahid *, Maryam Sayyedmatin Pages 77-92
    Alimony should be considered as one of the factors that are very important in the strength of the family system, although the family system is based on morality, but other factors such as financial relations of the couple should not be considered ineffective in its durability and strength. In the Iranian legal system, due to the emphasis of jurisprudence on the provision of living expenses by the husband and also, financial support of the wife in the form of alimony, the legislator considered the payment of alimony by the husband to the wife a necessity and even abandoned it. Under certain conditions, he is subject to criminal punishment. In the Indian legal system, alimony is one of the important elements in the relationship between couples and the Indian legislator, considering the diversity of religions in India, and its population composition, emphasizes the payment of alimony by the husband to the wife and laws has laid on it. The present article aims to investigate the status of alimony in Iranian and Indian law, the view of the two legal systems on alimony using descriptive and analytical methods and in response to a question posed to explain the purpose, this result It has been found that in the view of the legislators of Iran and India, alimony is one of the elements that are the responsibility of the husband and the requirements for paying it to the wife are far more than the reasons for non-payment.
    Keywords: alimony, wife, husband, obedience, Indian Law
  • Moosa Akefi Ghaziani, Mohammad Akefi Ghaziani * Pages 93-105
    In the contemporary world the existence of international law, its purpose and nature has been challenged by some of legal thinkers. Therefore bringing a justification to these doubts and analyzing the attitude of the philosophers of jurisprudence is of great importance. H. L. A. Hart is considered a prominent contemporary legal thinker and has rendered a set of philosophical views, especially regarding the nature of international law and his approach towards this matter has been largely praised in the west. This article is in a qualitative research nature and through a descriptive-analytical methodology tries to analyze his philosophical theory on the nature of international law. Finally, it has been concluded that Hart has played an important part in proving the existence of international law as a social structure, compared to the rest of legal positivists who often have denied the existence of such a legal system. He ascertained some features of a through legal system for international law as well and has explained some similarities between domestic law and international law as a real (existing) set.
    Keywords: H. L. A. Hart, Legal system, rule, International Law, Social structure
  • Majid Falahati Nezhad Pages 106-118

    The condition of non-liability in insurance has received less attention from researchers and existing laws. The ambiguity of the status of these terms and the reference of the status of these terms to the private terms of the insurance policy, given the annexation of the insurance contract and the superior trading power of insurance companies is a matter of criticism, which is often to the detriment of insurers and policyholders. Leads to. Although using some legal principles, the condition of non-liability for the main obligation of the insurer can be declared invalid, but this ambiguity continues regarding the sub-obligations of the insurer. Also, in cases where the condition of non-liability is partial, even if such a condition is related to the main obligation, considering that such a condition does not destroy the general effect of the insurance contract, it cannot be considered void or void of the insurance contract. But in general, referring the status of the condition of irresponsibility to private conditions has opened the door to abuse. For this reason, a review of existing laws and regulations seems necessary from this perspective.

    Keywords: Condition, irresponsibility, insurer, Invalidity
  • Komeil Pour Ziaei, Tara Ghaffari Nik * Pages 119-149
    Disability is a phenomenon that every human being may experience during his or her lifetime; People with disabilities want their basic rights, and they cannot achieve their real rights except with special and specific protections. In this regard, the United Nations has been working since 1975 to protect the rights of persons with disabilities. The most important step in 2006 was the ratification of the Rights of Persons with Disabilities and its Additional Protocol, to which a large number of countries have joined; The present study tries to investigate the legal and social effects of Iran's accession to the Convention on the Rights of Persons with Disabilities by descriptive and analytical methods, and evaluate Iran's adherence to its commitments in this area, And the question of this research is: what are the problems and obstacles for people with disabilities? And Iran after joining to this Convention, what actions has it taken regarding the equality of their rights in law and urban adaptation for these weak people? The research hypothesis is that contrary to the numerous laws that exist in the field of necessity and obligation of adaptation, less practical and executive actions are taken by the relevant agencies in this field. Iran is one of the 40 countries that have a comprehensive law to protect the rights of people with disabilities, but unfortunately, this law has not been implemented yet due to the lack of an executive guarantee. The present study is applied in terms of purpose, and its contents have been analyzed and compiled in a library method using books and articles written and translated.
    Keywords: Disabled, Rights, Convention, Enforcement Guarantee, Protection
  • MohammadTaghi Rezaei, Siamak Zareei * Pages 150-161

    The international community has increased cooperation and judicial assistance at the international level to effectively combat with various forms of transnational and international crimes. One of the most important types of this cooperation is the extradition of criminals based on bilateral or multilateral agreements or based on regional and international conventions. The review of extradition laws in the three countries of Iran, Afghanistan and Pakistan is due to the uniformity of political rule in these three countries, the Islamic Republic, although this title (Islamic Republic) in each of these three countries is different of each others. All extradition laws follow a series of similar and similar principles and forms, but nevertheless, the extradition law of Afghanistan, in addition to being up-to-date and observing the previous principles, considers the principles such as the principle of observance of Human rights standards and the prohibition of extradition of a woman or child of Afghan citizenship or the prohibition of extradition of a foreign child without citizenship to foreign countries also provide for the immunity of witnesses and experts in the extradition law. This article seeks to study the conditions governing extradition in three Islamic and neighboring countries in order to achieve a precise and common understanding of the compliance of their laws and agreements between them with the basic principles of extradition. It is suggested reviewing and rmending the extradition law of Iran and the obsolescence of cases such as misdemeanor and criminal penalties.

    Keywords: Extradition, International Cooperation, Government System, Islamic Republic
  • AmirMohsen Shabani *, Ehsan Nemati Pages 162-177

    The right to broadcast football is one of the well-known rights of football in the world, but in Iran it still faces major challenges, because despite the conclusion of an agreement between the radio and the football federation to pay a fee as the right to broadcast sports events by the radio The reluctance of this organization to fulfill its obligations has caused controversy, and despite the legal monopoly on the right to broadcast sports events for radio and television in the Law on the Implementation of Article 44 of the Constitution, the abuse of the dominant economic status is prohibited. Also, broadcasting sports events, which means live or recorded coverage of sports events on television, radio and other broadcast media and is described by one or more sports commentators, is the link between sports and the media. Now the main question is what is the solution of jurists and jurists in the field of broadcasting rights and termination of football broadcasting contracts following economic and political sanctions? Therefore, the purpose of this article is to provide jurisprudential and legal solutions by applying the football broadcasting rights of other countries to solve the problem of Iranian football broadcasting rights. To improve the football situation in the economic field, the existing gaps in the legal, economic, cultural and managerial fields must be filled, and these gaps can not be filled except with the help of jurists and lawyers to establish the legitimacy and legalization of broadcasting rights, so there is a need to form a committee. The technical and professional support of the government, parliament, the Radio and Television Organization and the Football Federation is required, and also to revive the right to broadcast Iranian sports, it should be deducted from the annual credits of the Radio and Television and added to the titles of the Ministry of Sports and Youth.

    Keywords: Football, Broadcasting Rights, Radio, Television, Federation, financial support
  • Hamidreza Akbarpoor Pages 178-193

    The need for an international, specialized, and comprehensive maritime organization underlay the development and approval of the International Maritime Consultative Convention in 1948. However, prolongation of the convention's entry into force for ten years, the emergence of new issues in maritime affairs, revealed the need to amend the aforesaid convention. The present study aims to analyze the amendments to this convention. A total of eight amendments have been made to this convention. The most important changes resulting from these amendments can be observed in the structure and pillars of this organization. This council, which initially started its activity with 16 members, gradually promoted to 40 members with the continuous and permanent membership of developing countries. Accordingly, Maritime Safety Committee, Legal Committee, Marine Environment Protection Committee, Technical Cooperation Committee, and Facilitation Committee were established and then gradually promoted from a secondary committee to a major and specialized committee considering the importance of their activities. In addition to all these structural reforms, according to the Fourth Amendment, adopted in 1975 and put into force in 1982, the name of this organization was changed from the International Maritime Consultative Organization to the International Maritime Organization. Regarding the amendments, this organization has managed to cope with the most important challenges of safety, security, and marine pollution and develop the same standards around the world. In the meantime, Iran has played an active role in accepting these amendments. Although there was a pause in Iran's effective role and the adoption of the fourth to sixth amendments to the IMO Charter, once again, given the importance of the IMO in Iran's maritime policy, the country took a more active role in accepting the seventh and eighth amendments are visible.

    Keywords: International Maritime Consultative Organization, International Maritime Organization, Maritime Safety Committee, Legal Committee, Marine Environment Protection Committee
  • Sayyed Hesamoddin Rafieei Tabatabaeei Pages 194-206

    One of the most controversial issues right now is animal rights communities. Although it is a relatively new topic in various scientific and social fields, and most activists and researchers believe that many of its aspects are neglected, such neglect should not be understood as rooted in silence and neglect. Rather, the issue of animal rights has a solid basis in both the jurisprudential documentation and the philosophical and ethical approaches.In which not only are the various aspects of the subject ignored, but it can even be said to cover almost all its aspects. Therefore, the neglect of some aspects of this issue at the present time should be attributed to the negligence of scholars and the legislature. Therefore, addressing the issue of animal rights first requires a proper understanding of its fundamentals and origins, as well as addressing the types of animal rights and their dimensions as an independent subject for research, in this article, we independently examine the foundations and roots of animal rights in the light of jurisprudence and philosophical approaches. To understand why animals are said to have rights and rights; and why we should abide by their rights.

    Keywords: Animal Rights, the Principles of Animal Rights, Jurisprudence, philosophy, Law