فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 63، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اباذر اشتری مهرجردی*، مهدی حسین زاده فرمی، طاها عشایری، فاطمه نامیان صفحات 13-50
    هدف و زمینه

    امنیت اجتماعی نیاز بنیادین حیات جمعی است و بدون آن، امکان نظم اجتماعی، شکوفایی، زیست جمعی، احساس آرامش خاطر در فضای اجتماعی وجود نخواهد داشت. هدف این پژوهش تبیین جامعه شناختی امنیت اجتماعی شهروندان با روش فرا تحلیل است تا به این پرسش پاسخ بدهد که در بین پژوهش های اجتماعی، مهم ترین عامل اثرگذار بر امنیت اجتماعی شهروندان کدام است و به چه میزان امنیت اجتماعی را تبیین می کنند؟

    روش تحقیق: 

    مکانیسم اجرای پژوهش فراتحلیل-کمی است. هدف این روش، انسجام بخشی، مرور نظام مند و یکدست سازی مطالعات صورت گرفته در یک حوزه معین پژوهشی است. جامعه آماری آن 95 پژوهش که 84 نمونه سند پژوهشی باهدف ترکیب و شناسایی میزان تاثیر آن انتخاب شدند.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نشان می دهد که بین میزان مصرف رسانه های جمعی، میزان استفاده از اینترنت، سرمایه اجتماعی (مشارکت اجتماعی، همبستگی اجتماعی، تعاملات اجتماعی، اعتماد نهادی، اعتماد تعمیم یافته، اعتماد شخصی، تعلق به محله)، پنداشت از میزان جرایم، آگاهی اجتماعی، کنترل اجتماعی، حمایت اجتماعی، حمایت خانوادگی، هویت اجتماعی، رضایت از پلیس، اعتماد به پلیس، کارآمدی و اقتدار پلیس در اجتماع، نظارت پلیس، حضور پلیس در اجتماع، بی نظمی اجتماعی، آنومی اجتماعی، دین داری (بعد اعتقادی، مناسکی، عاطفی، پیامدی و تجربی)، امنیت اقتصادی، محرومیت نسبی، سبک پوشش، سن، تحصیلات، بی نظمی فیزیکی، محیط اجتماعی امن، نگرش مثبت از خود، سبک زندگی مخاطره آمیز و پایگاه اقتصادی-اجتماعی با امنیت اجتماعی شهروندان رابطه معنی داری وجود دارد. درمجموع متغیرهای فوق توانسته اند (0.378) =Effect size، (5.761) = Z و (0.003)= sig از امنیت اجتماعی را تبیین نماید.

    کلیدواژگان: امینت اجتماعی، نظم اجتماعی، ترس از جرم، سرمایه اجتماعی، کنترل اجتماعی
  • سید مهدی تقوی، طلیعه خادمیان*، ابراهیم متقی، هادی شیرزاد صفحات 51-71
    هدف و زمینه

    هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر نقش محرومیت نسبی (محرومیت اقتصادی و محرومیت اجتماعی) بر گرایش به خشونت سیاسی شهروندان تهرانی می باشد. از آنجا که طی سال های اخیر، کنش های خشونت آمیز شهروندان بهویژه در شهر تهران، رو به فزونی است، بررسی جامعه شناختی این پدیده می تواند گامی مهم در شناخت آن و اتخاذ تصمیمات مبتنی بر روش های علمی بردارد.

    روش تحقیق:

     تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی روش آن، تبیینی- پیمایشی می باشد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. جامعه مورد مطالعه این تحقیق، کلیه افراد 18 سال به بالای ساکن شهر تهران در سال 1399 هستند که حجم نمونه با استفاده از نرم افزار spss sample power، 1009 نفر تعیین گردید. نمونه های این تحقیق به روش خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. پس از جمع آوری اطلاعات و ورود داده ها در نرم افزار spss، ضریب آلفای کرونباخ برای متغیر خشونت سیاسی 78/0، احساس محرومیت اجتماعی 82/0 و احساس محرومیت اقتصادی 89/0 محاسبه شد، همچنین از روش های آماری نظیر تحلیل تک متغیره (شاخص ها گرایش به مرکز و پراکندگی) و مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    مهم ترین یافته های این پژوهش حاکی از آن است که احساس محرومیت اقتصادی به طور مستقیم بر گرایش به خشونت سیاسی اثرگذار نبوده و اثر آن بر متغیر وابسته پژوهش (گرایش به خشونت سیاسی) به طور غیر مستقیم از طریق اثرگذاری بر احساس محرومیت اجتماعی معنا پیدا می کند. هر چند این میزان اثر نیز بسیار ضعیف است (ضریب تاثیر برابر با 08/0). در مقابل، احساس محرومیت اجتماعی با ضریب تاثیر 29/0، به طور مستقیم بر گرایش به خشونت سیاسی شهروندان اثرگذار بوده است. همچنین، احساس محرومیت اقتصادی با ضریب تاثیر 28/0 بر احساس محرومیت اجتماعی اثرگذار بوده است. نتایج این پژوهش نشان داد با افزایش احساس محرومیت اجتماعی، گرایش به خشونت سیاسی بیشتر می شود. همچنین، احساس محرومیت اقتصادی، به طور مستقیم بر گرایش به خشونت سیاسی اثرگذار نمی باشد.

    کلیدواژگان: خشونت سیاسی، محرومیت نسبی، محرومیت اقتصادی، محرومیت اجتماعی
  • علیرضا زرگر*، رضا عبدالرحمانی، امید سحری صفحات 73-96
    هدف وزمینه

    هدف تحقیق حاضر آن است که (در کنار آثار مثبت شبکه های اجتماعی مجازی) محتوای پیام های غیر اخلاقی شبکه اجتماعی اینستاگرام تا چه میزان بر امنیت اجتماعی تاثیر دارد؟ به عبارت دقیق تر سهم محتوای پیام های غیراخلاقی شبکه اجتماعی مجازی اینستاگرام با تاکید بر پنج تاثیر واسط « پیام های روسپی گرایانه»، «پورنوگرافی»، «روابط نامشروع»، «همجنس گرایی»، و «بدحجابی» تا چه میزان بر امنیت اجتماعی تاثیر دارد؟

    روش تحقیق: 

    تحقیق حاضر از نظر ماهیت و روش توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری کاربران اینستاگرام مستقر در شهر تهران را به طور تقریبی حدود 4 میلیون نفر در نظر گرفت شد که بر اساس فرمول تعیین حجم نمونه کوکران 384 نفر به عنوان حجم نمونه به روش خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. روایی پرسش نامه از طریق اعتبار صوری و پایایی آن نیز به با استفاده از روش آلفای کرونباخ و نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها و نتیجه گیری: 

    نتایج حاکی از آن بود که بین محتوای غیر اخلاقی و امنیت اجتماعی رابطه معنادار وجود دارد. همچنین بین محتواهایی مانند پورنوگرافی با امنیت اجتماعی با شدت (2.3)، روسپی گری با امنیت اجتماعی با شدت (2.12)، روابط نامشروع با امنیت اجتماعی با شدت (2.71)، بدحجابی با امنیت اجتماعی با شدت (4.07)، و همجنس گرایی با امنیت اجتماعی با شدت (2.76) رابطه معنادار وجود دارد و برآن تاثیر گذارند.

    کلیدواژگان: محتوای غیراخلاقی، شبکه های اجتماعی مجازی، امنیت اجتماعی، اینستاگرام
  • یوسف ترابی*، حسین اسماعیلی، سیاوش بهرامی صفحات 97-122
    هدف و زمینه

    مسئله ای که این پژوهش درصدد مطالعه آن است تهدیدهای فرهنگی و اجتماعی رسانه های مخالفان و دشمنان انقلاب اسلامی ایران است. جنگ نرم با بهره برداری از رسانه های گروهی و مخصوصا صدا و سیما و فضای مجازی، امروزه در اولویت دشمنان انقلاب اسلامی به منظورتاثیرگذاری بر افکار عمومی ملت مسلمان ایران، تاثیرگذاری بر هویت ملی،تضعیف انسجام و وحدت ملی ایرانیان و تضعیف مبانی ایدیولوژی حاکم برآنان می باشد. در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش رسانه ملی جمهوری اسلامی ایران در مدیریت مقابله با تهدیدهای فرهنگی، اجتماعی انجام می شود.

    روش تحقیق: 

    تحقیقی کمی وپیمایشی است که با استفاده از تکنیک های اسنادی و تکنیک دلفی و اخذ دیدگاه های خبرگان رسانه ملی انجام شده است در این راستا تعداد 50 نفر از متخصصان، کارشناسان و نخبگان حوزه رسانه ملی به روش نمونه گیری هدفمندقابل دسترس از میان صاحب نظران ونخبگان رسانه وفرهنگی انتخاب شدند. برای تعیین میزان پایایی پرسشنامه از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب آلفای کلی 870/0 به دست آمد که از لحاظ آماری رضایت بخش به نظر می رسد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل پرسشنامه تکمیل شده توسط مدیران و کارشناسان رسانه ملی حاکی از آن است که الگوی مدیریت مقابله با تهدیدهای فرهنگی و اجتماعی رسانه ملی مبتنی بر چهار بعد (افکار عمومی، ایدیولوژی حاکمیت، هویت ملی و انسجام اجتماعی) می باشد.نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از آن است که اولویت رسانه ملی در مدیریت مقابله با تهدیدهای فرهنگی و اجتماعی به ترتیب تقویت بنیان های ایدیولوژی حاکمیت، تقویت انسجام اجتماعی، تقویت بنیان های هویت ملی وتقویت شکل دهی به افکارعمومی است.

    کلیدواژگان: مدیریت مقابله، تهدید فرهنگی، تهدید اجتماعی، رسانه ملی، افکار عمومی، انسجام اجتماعی
  • علی مرادی*، فریبرز پیرو، شهناز هاشمی صفحات 123-147
    هدف و زمینه

    وجود امنیت در هر جامعه ای نیازمند فعالیت نهادهایی است که در جهت تامین و تحقق آن بکوشند از جمله این نهادها می توان به نیروی انتظامی اشاره کرد که مسیول برقراری امنیت عمومی و آسایش در سطح جامعه است. نیروی انتظامی موظف می باشد با هر آنچه که این امنیت و آرامش جمعی را خدشه دار می سازد مقابله کند. در این میان اقتدار نیروی انتظامی در جهت حمایت از شهروندان، یکی از عوامل بسیار مهم و بازدارنده در خدشه دار کردن امنیت شهروندان است. پژوهش حاضر که با هدف بررسی تاثیر اقتدار پلیس بر احساس امنیت در شهروندان روانسر می باشد، از نظر نوع هدف یک بررسی کاربردی می باشد. پژوهش حاضر بر اساس نظریه های مختلف از جمله نظریه بوزان و ویور در سنجش و تجزیه و تحلیل احساس امنیت و نیز دیدگاه وبر درباره اقتدار به عنوان چارچوب نظری پژوهش و مبنای فرضیات استفاده می شود.

    روش تحقیق: 

    روش در این پژوهش، میدانی با استفاده از تکنیک پیمایش و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه می باشد. جامعه آماری این مطالعه افراد بالای 15 سال شهر روانسر در سال 95 است که تعداد آن ها 57500 نفر هستند و تعداد 384 نفر بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها محقق ساخته است که اقتدار پلیس در سه بعد و با استفاده از 26 گویه و احساس امنیت با استفاده از 20 گویه در مقیاس طیف لیکرت سنجش شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS استفاده شد. جهت برآورد روایی از روایی صوری و برای پایایی از آلفای کرونباخ استفاده و فرضیه های پژوهش با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و برای سنجش مدل پژوهش از رگرسیون چندگانه استفاده به عمل آمد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج حاصل از رگرسیون چندگانه نشان می دهد که دو مولفه متغیر میزان اقتدار پلیس (اقتدار حقوقی - عقلانی و اقتدار سنتی) وارد معادله رگرسیونی شده اند و روی هم رفته 46/0 از تغییرات متغیر احساس امنیت شهروندان را مورد تبیین قرار می دهد. می توان استدلال کرد که با افزایش اقتدار عقلانی و همچنین اقتدار سنتی پلیس، شاهد ارتقای احساس امنیت شهروندان خواهیم بود.

    کلیدواژگان: اقتدار پلیس، انواع اقتدار، احساس امنیت شهروندان، انواع احساس امنیت
  • حکیم عبداللهی، روح الله شهابی*، حامد محقق نیا، فریدون اکبرزاده صفحات 149-187
    هدف و زمینه

    امنیت را باید یکی از ضروری ترین جوانب زندگی فردی و اجتماعی دانست که عدم حضور آن در ابعاد مختلف زندگی انسان ها و جوامع پیامدها و خطرات جبران ناپذیری را در همه عرصه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی در پی خواهد داشت. یکی از مهم ترین و اساسی ترین ابزارها در زمینه تامین امنیت رسانه ها هستند. نقش پررنگ و بی بدیل رسانه ها و به ویژه صدا و سیما در ترسیم و تعیین ابعاد مختلف امنیت بر کسی پوشیده نیست. از این رو، بررسی تاثیرات مختلف سیاسی و اجتماعی فعالیت صدا و سیما بر احساس امنیت به ویژه در استان خوزستان و شهر اهواز به عنوان یکی از کلان شهرهای اصلی کشور بیش از پیش اهمیت می یابد. بنابراین، هدف این مطالعه بررسی تاثیرکارکرد سیاسی اجتماعی صدا و سیمای مرکز خوزستان بر احساس امنیت مردم در شهر اهواز با روش پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامه صورت گرفته است. جمعیت آماری تحقیق کلیه خانوارهای شهرستان اهواز که در حدود 276032 خانواراست.

    روش تحقیق: 

    روش نمونه گیری به صورت خوشه ای چندمرحله ای و برای تعیین حجم نمونه با استفاده از نرم افزار samplepowerحداقل حجم نمونه 220 نفرتعیین شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده ازSPSS و به منظور بررسی روابط بین متغییرها و روایی سازه ها از نرم افزار معادلات ساختاری smart pls3 استفاده شده است.

    یافته های پژوهش:

     یافته های آزمون مدل ساختاری حاکی از آن است که رابطه معنا دار بین تحمل اجتماعی، تعامل اجتماعی و مشارکت و اعتماد اجتماعی بر احساس امنیت اجتماعی قابل پیش بینی است، هم چنین مطابق سایر نتایج پژوهش اثر اطلاع رسانی و الگوسازی اجتماعی بر احساس امنیت در شهر اهواز معنادار نبوده است.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، عملکرد اجتماعی سیاسی رسانه، تحمل اجتماعی، تعامل اجتماعی، اطلاع رسانی، الگوسازی اجتماعی
  • لطفعلی کوزه گر کالجی*، حسین رفیعی مهر، محمدرضا سلیمی سبحان صفحات 189-213
    زمینه و هدف

    در ادبیات مربوط به مطالعات فضاهای شهری پیاده مدار، یکی از بحث های مهم تاثیر این فضاها در ارتقا یا کاهش ایمنی وامنیت شهروندان می باشد. مقاله حاضر به بررسی وضعیت پیاده راه تازه ایجاد شده خیابان اکباتان شهر همدان از منظر شاخص های ایمنی و امنیت می پردازد. چرا که این خیابان قبل از اجرای پروژه پیاده راه سازی در عین این که یکی ازخیابان های اصلی و از محورهای گردشگری منتهی به تپه تاریخی هگمتانه بود تبدیل به فضایی در حال زوال و مهجور بود. پژوهش حاضر درپی پاسخگویی به سوالات تحقیق با هدف سنجش تاثیر پیاده راه سازی بر امنیت و ایمنی مراکز شهری است.

    روش تحقیق: 

    این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی بوده که ازطریق پرسشنامه، با طراحی گویه های هر شاخص به روش طیف لیکرت تنظیم و از طریق پرسش گری ازکارشناسان امور شهری ومتولیان حوزه امنیت در پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان همدان به انجام رسیده است. داده های خام در محیط spss و آزمون های آماری T test ، Anova و آزمون های تعقیبی آن Tukey و Dunnet مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها و نتیجه گیری: 

    مطابق با نتایج آزمونT شاخص های «کالبد» و «فعالیت شهری» در پیاده راه محور اکباتان دارای وضعیت نامطلوبی می باشد و طبق نتایج آزمون Anova و آزمون های تعقیبی آن Tukey و Dunnet، در صورت بازبینی پروژه پیاده راه اکباتان جهت ارتقا ایمنی و امنیت، این دو مولفه ازعملکرد و کارکرد موثرتری نسبت به دیگر شاخص ها برخوردارند.

    کلیدواژگان: پیاده راه، فضاهای شهری، ایمنی وامنیت فضا، پیاده راه اکباتان، همدان
  • قدیر بخشی جغناب*، مهران سهراب زاده صفحات 215-242
    هدف و زمینه

    احساس امنیت، امری جامعه شناختی و نوعی الزام اجتماعی است که از عاملیت فردی عبور کرده و به مثابه عنصری ساختاری و جمعی عمل می کند. احساس امنیت/ناامنی، گرچه در نوع فردی رخ می دهد، اما بازتابی از نیروهای جمعی یا بازنمایی کننده مسایل محیطی و اجتماعی است و بر همین اساس با ساختار، زمینه های اجتماعی، نهادهای و سازمان های نظام اجتماعی به ویژه عملکرد نهاد انتظامی (پلیس و...) ارتباط می یابد. به طور کلی هدف از تحقیق حاضر، بررسی و تبیین تاثیر عملکرد پلیس جامعه محور بر احساس امنیت شهروندان است.

    روش تحقیق:

     روش پژوهش حاضر پیمایش، به لحاظ هدف کاربردی و از نظر سطح تعمیم، به صورت پهنانگر اجرا شده است. جهت حصول اطمینان از اعتبار پرسشنامه، از اعتبار محتوایی و اعتبار ساختاری با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی و برای سنجش پایایی مقیاس ها، از ضریب الفای کرونباخ استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، شهروندان ساکن در شرق استان تهران در گروه سنی 15-64 سال و تعداد نمونه 384 نفر بوده و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب گردیده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج حاصل از شاخص های آماری، گویای این است که در مجموع، میزان احساس امنیت جمعیت مورد مطالعه در حد متوسط می باشد. نتایج آزمون پیرسون نشان می دهد که بین مولفه های عملکرد پلیس جامعه محور (مشارکت محوری، اعتمادسازی، حمایت از اقشار آسیب پذیر، پایبندی به ارزش های اخلاقی و حرفه ای، رضایت اجتماعی از عملکرد پلیس، پیشگیری از جرم، عملکرد پلیس در برخورد با جرم، ترس از جرم، آموزش همگانی و رعایت حقوق شهروندی) و احساس امنیت شهروندان، رابطه معناداری وجود دارد و نتایج تحلیل رگرسیونی و تحلیل مسیر نشان میدهد که 56 درصد از واریانس متغیر احساس امنیت اجتماعی تبیین گردیده و با توجه به معنادار بودن آماره فیشر می توان گفت که مجموع متغیرهای مستقل مذکور دارای ضریب تاثیر معنی دار در مدل مسیر بوده اند.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، پلیس جامعه محور، مشارکت اجتماعی
  • محمد تقی حیدری*، محسن احدنژاد روشتی، مریم رحمانی، سعید محرمی صفحات 243-276
    هدف و زمینه

    فضاهای شهری امروز برای فعالیت روزانه کودک یعنی بازی پاسخ ده نیست، چراکه در شهر مدرن فضاهای خصوصی مانند آپارتمان ها، نیمه خصوصی مانند مدرسه؛ مهدکودک و عمومی مانند کوچه و خیابان؛ محیطی ناایمن، نامناسب و ناکافی برای بازی آزادانه کودکان هستند، همچنین فضاهای بازی فرا محله ای باوجود فاصله زیاد از محل سکونت و سرانه کم پاسخگوی این نیاز نیست. بدیهی است حضور کودکان در عرصه های همگانی اهمیت بسیاری دارد و موجب اجتماع پذیری آن ها خواهد شد. در این راستاست که سازگاری فضای شهری با نیاز اقشار مختلف شهروندی بالاخص کودکان در کانون توجه متخصصین قرارگرفته است. با پروبلماتیک مذکور؛ جستار حاضر می کوشد شهر امن برای کودکان در شهر ایرانی را با رویکرد امنیت اجتماعی برای شهروندان کوچک مورد وارسی قرار دهد.

    روش تحقیق: 

    روش شناسی این پژوهش ازنظر هدف کاربردی، ازنظر ماهیت توصیفی- تحلیلی، ازنظر استراتژی پژوهش پس کاوی و به لحاظ شیوه پژوهش کمی و رویه جمع آوری داده ها نیز پرسشنامه ای می باشد. تعداد نمونه با احتساب جمعیت 36025 نفری در سال 1395 برای بافت به تعداد 380 پرسشنامه تعیین گشته که این تعداد پرسشنامه به روش نمونه گیری تصادفی ساده در بین سرپرستان خانوار مستقر در محلات بافت تاریخی توزیع گردید. برای تحلیل داده های پژوهش از روش حداقل مربعات جزیی با کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های تحلیلی پژوهش نشان داد که مولفه «طراحی مناسب با نیازها و الگوهای رفتاری کودکان 5 تا 12 سال» با بالاترین مقدار بارگذاری بیرونی(955/0) بیشترین ارتباط پذیری را با مولفه «امنیت اجتماعی کودکان در شهر» دارد. درنتیجه به واسطه ایمن سازی شهر و افزایش ضریب امنیت فضاهای عمومی از طریق طراحی مناسب فضا متناسب با نیازها و الگوهای رفتاری کودکان، می توان فضایی مناسب و دوستدار کودک در شهر ایجاد نمود. همچنین بررسی ها ضریب مسیر نشان داد که طراحی فضا بازی متناسب باسلیقه اقشار گروه های مختلف برای حضور پذیری همه افراد موثرترین عامل برای تقویت امنیت اجتماعی بوده است. همچنین مولفه ماندگاری و مکث شهروندان علاوه بر نقش مکمل در تقویت ساختارهای شهر امن به ویژه متغیر (طراحی فضا بازی برای همه) موجب تقویت و افزایش امنیت کودکان در شهر زنجان خواهند گشت. درنهایت به منظور ارتقاء امنیت اجتماعی کودکان، پیشنهاد هایی در جهت یافته های تحقیق ارایه گردید.

    کلیدواژگان: فضاهای امن، شهر دوستدار کودک، امنیت اجتماعی، شهر زنجان
|
  • Abazar Ashtari Mehrjadi *, Mahdi Hosein Zade Feremi, Taha Ashayeri, Fatemeh Namian Pages 13-50
    Aim and Background

    Societal security is a basic need of collective life and in its absence; social order, prosperity, collective life, feeling peace and tranquility will not be available in the social space. The present study is aimed to explain the sociology of citizens' societal security using meta-analysis method to answer the question:"What is the most important factor affecting citizens' social security in social researches conducted; and to what extent do they explain societal security?"

    Research Method

    "The research mechanism for implementation the research is of meta-analysis – quantitative type. The purpose of this method is to integrate, systematically review and standardize studies conducted in a specific field of research. The statistical population was 95 studies. 84 samples of research documents were selected from among them in order to combine and identify its impact.

    Research Findings

    The research findings show that there is significant relationship between the level of using mass media, the level of using Internet, societal capital (social participation, social solidarity, social interaction, institutional trust, generalized trust, personal trust, sense of belonging to the neighborhood), perception of crime, social awareness, social control, social support, family support, social identity, satisfaction from police performance, trust in police, police efficiency and authority in the community, police oversight, police presence in the community, social disorder, social anomie, religiosity (doctrinal, ritual, emotional, consequential and empirical dimensions), economic security, relative deprivation, clothing style, age, education, physical disorder, safe social environment, positive self-assessment, risky lifestyle and socio-economic status with citizens' societal security. In total, the above variables have explained societal security: effect size = (0.378), Z = (5.761) and sig = (0.003).

    Keywords: Societal Security, societal order, fear of crime, societal capital, societal control
  • Sayyed Mahdi Taghavee, Talieh Khademian *, Ebrahim Mottaghi, Hadi Shirzad Pages 51-71
    Objective and Background

    The present study is aimed to investigate the impact of the role of relative deprivation (economic deprivation and societal deprivation) on the tendency of Tehrani citizens toward committing political violence. Since, over recent years, violent acts of citizens, especially in Tehran, is growing the sociological study of this phenomenon can be an important step toward recognizing the issue and making decisions based on scientific methods.

    Research Method

    The present study, in terms of practical aim, is of explanatory-survey type. A self-made questionnaire was used to collect data. The population of this research includes all 18+ people resident in Tehran in 2020. The sample size was determined to be 1009 people, using SPSS sample power software. The samples of this research were selected using multi-stage cluster method. Following collecting information and entering data in SPSS, Cronbach's alpha coefficient for the variable of political violence, societal deprivation feeling and economic deprivation feeling were 0.78, 0.82 and 0.89, respectively. Statistical methods such as single variable analysis (Indicators of tendency toward focus and scattering) and structural equations modeling have been used.

    Findings and Conclusion

    The most important findings of the study indicate that economic deprivation feeling, did not directly influence the tendency toward political violence, and its impact on the dependent variable of the research (tendency toward political violence) indirectly makes sense through influencing social deprivation feeling. However, this level of impact is also very weak (the impact factor is 0.08). In contrast, social deprivation feeling with an impact factor of 0.29, has directly affected the tendency of citizens toward political violence. Economic deprivation feeling, with an impact factor of 0.28 has influenced social deprivation feeling.

    Results

    The present study showed that growing social deprivation leads to tendency toward more political violence. It also came out that economic deprivation feeling does not directly affect the tendency toward political violence.

    Keywords: Political violence, relative deprivation, economic deprivation, social deprivation
  • Ali Reza Zargar *, Reza Abdolrahmani, Omid Sahari Pages 73-96
    Aim and Background

    The present study is aimed at finding out to what extent (besides the positive impacts of virtual social networks) the content of immoral messages of Instagram social network affects social security? To be more precise, to what extent does the content of immoral messages on the virtual social network Instagram affect the social security through emphasizing the five intermediate impacts of "prostitution messages", "pornography", "illegitimate sexual relationships", "homosexuality", and "indecency"?

    Research Method

    The present study, in terms of nature, is of descriptive-analytical type and in terms of purpose is of applied type. The statistical population of Instagram users resident in Tehran was considered to be approximately 4 million. Based on the Cochran sample size determination formula, 384 people were selected using multi-stage cluster sampling method. The validity of the questionnaire was assessed using face validity, and its reliability was assessed using Cronbach's alpha method and SPSS

    Findings and Conclusion

    The results showed that there is a significant relationship between immoral content of Instagram and social security. There is also significant relationship between content such as pornography with social security intensity of (2.3), prostitution with social security intensity of (2.12), illicit relationships with social security intensity of (2.71), indecency with social security intensity of (4.07), and homosexuality with societal security intensity of (2.76), and impact it.

    Keywords: Immoral content, virtual social networks, social security, Instagram
  • Yussof Torabi *, Hossein Esmaeili, Siyavoosh Bahrami Pages 97-122
    Aim and Background

    The present study seeks to study the cultural and social threats of the media of the opponents and enemies of the Islamic Revolution of Iran. Nowadays, soft war through using mass media, especially radio and television and cyberspace, has been prioritized by the enemies of the Islamic Revolution in order to influence the public opinion of the Muslim nation of Iran. It is also aimed to affect national identity, weaken the national cohesion and national unity of the Iranians and their dominant ideology. In this regard, the present study is conducted with the aim of examining the role of the Islamic Republic of Iran's media in managing confrontation with cultural and social threats.

    Research Method

    The present research is of quantitative and survey type and has been conducted using documentary techniques and Delphi technique and through obtaining the views of national media experts. In this regard, 50 experts and elites in the field of national media were selected from among experts and media elites using targeted accessible sampling method. Cronbach's alpha test was used to determine the reliability of the questionnaire. The overall alpha coefficient was 0.870, which seems to be statistically satisfactory.

    Findings and Conclusion

    The findings resulted from the analysis of the questionnaire filled in by managers and experts of national media indicate that the management model for dealing with cultural and social threats of national media is based on four dimensions (public opinion, sovereignty ideology, national identity and social cohesion).The results of data analysis indicate that the national media priorities in managing confrontation with cultural and social threats are: to strengthen the foundations of the ideology of sovereignty, to strengthen social cohesion, to strengthen the foundations of national identity and to shape the formation of public opinion, respectively.

    Keywords: Confrontation management, Cultural Threat, social threat, national media, Public Opinion, social cohesion
  • Ali Moradi *, Fariborz Payro, Shahnaz Hashemi Pages 123-147
    Purpose and Background

    Existence of security in every society requires measures to be taken by bodies such as police forces, which are responsible for establishing public safety and well-being across the community. The police force is tasked with dealing with anything that disrupts this security and collective peace. Meanwhile, the police force authority to protect citizens is among the most important and deterrent factors in compromising the citizens' security. The present study, which aims to investigate the impact of police authority on the security feeling among Ravansar's citizens, is a practical study in terms of purpose. The study is based on various theories such as Boozan and Weaver theory in measuring and analyzing the security feeling and Weber's view on authority, as a theoretical framework of research and the basis of hypotheses.

    Research Method

    The method used in this research is field survey using survey technique, and questionnaire is the tool used for data collection. The statistical population of this study is 15+people in Ravansar in 2016. Based on Cochran's formula, 384 people were selected from among 57,500 people. The data collection tool is a self-made questionnaire. The police authority was measured in three dimensions using 26 items, and security feeling was measured using 20 items on the Likert scale. SPSS was used to analyze the data. Formal validity was used to estimate validity. To estimate reliability, Cronbach's alpha and research hypotheses were used benefitting from Pearson correlation coefficient, and multiple regressions was used to measure the research model.

    Findings and Conclusion

    The results of multiple regression show that the two components of police authority level (legal-rational authority and traditional authority) have entered the regression equation and a total of 0.46 of the variable changes explain the citizens' security feeling. It can be argued that given the enhancement of police rational authority and traditional authority; we are to witness improvement in the citizens' security leve

    Keywords: Police Authority, variety of authority, citizens' security feeling, types of security feelin
  • Hakim Abdollahi, Rouhollah Shahabi *, Hamed Mohagheghnia, Freidoon Akbarzadeh Pages 149-187

    Security should be considered as one of the most essential requirements of personal and social life. The absence of security in various aspects of human life would lead to irreparable consequences and dangers in all political, social, economic, and cultural spheres. One of the most important and fundamental instruments in the field of security refers to the role of media. The irreplaceable role of the media, especially the local broadcasting centers in drawing and determining the various dimensions of security is not hidden to anyone. Thus, the study of the different political and social effects of broadcasting center programs on people's sense of security especially in Khoozestan province as one of the most strategic provinces of Iran in the political, social, economic and cultural fields as well as Ahvaz city as one of the main metropolises of the country needs an ever increasing attention. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effects of socio-political function of Khoozestan Broadcasting Center on people's sense of security in Ahvaz metropolitan applying Structural Equation Modeling approach and Questionnaires as the instruments. To this end, 220 questionnaires were distributed among over 15 years old residents of different areas in Ahvaz and the obtained data were analyzed attentively. The results of the study indicated that the variables of informing, social modeling and social participation had significant effects on social trust. Also, the variables of social trust, social modeling, social tolerance, social interaction and social participation had positive and significant effects on social security

    Keywords: Broadcasting Center, social security, sense of security, Structural Equation Modelling, Khoozestan Province
  • Lotfali Kozegarkaleji *, Hossein Rafieemehr, MohammadReza Salimi Sobhan Pages 189-213
    Aim and Background

    In the literature related to the study of plaza urban spaces, one of the important discussions is the impact of these spaces in improving or reducing the safety and security of citizens. The present article looks into the status of Ekbatan Street newly created plaza in Hamadan from the perspective of safety and security indicators. Because prior to the implementation of the plaza project, this street, while being one of the main streets and one of the tourist axes leading to the historic hill of Hegmataneh, had become a decaying and abandoned space. The present study seeks to answer the research questions with the aim of measuring the impact of plaza construction on the safety and security of urban centers.

    Research Method

    This descriptive-analytical study was conducted through using a questionnaire and by designing the items of each indicator using the Likert scale method and by asking urban affairs experts and security officials in the Prevention Police forces of the province to answer questions. Raw data was analyzed in SPSS environment and statistical tests including T test, Anova and Tukey and Dunnet post hoc tests.

    Findings and Conclusion

    According to the results of T-test, the indicators of "body" and "urban activity" on the Ekbatan plaza are in an undesirable situation, and according to the results of Anova and Tukey and Dunnet post hoc tests, in case Ekbatan plaza project is revised to improve safety and security, it comes out these two components have a more effective function compared with other indicators

    Keywords: Plaza, urban spaces, Space Safety, Security, Ekbatan plaza, Hamedan
  • Ghadir Bakhshi *, Mehran Sohrabzadeh Pages 215-242
    Aim and Background

    The security feeling is some sort of sociological issue and some sort of social obligation that goes beyond individual issues, but acts as a structural and collective element. Although security/insecurity feeling, is an individual issue, it is a reflection of collective forces or a representation of environmental and social issues, and accordingly it is in relation with the structure, social contexts, institutions and organizations of the social system, especially the performance of law enforcement agencies (police, etc.) In general, the present study is aimed to investigate and explain the impact of community-oriented police performance on citizens' security feeling.

    Research Method

    The present research is of survey type, and in terms of applied aim and extent of generalization, has been implemented extensively. To ensure the validity of the questionnaire and to measure the reliability of the scales content validity and structural validity, factor analysis technique and, Cronbach's alpha coefficient have been used. The statistical population of the study was citizens living in the east of Tehran province ranging from 15 to 64; and the number of samples was 384 and were selected using multi-stage cluster sampling method.

    Findings and Conclusion

    The results of the statistical indices indicate that significant relationship, in general, the level of population security of the under study population is of moderate level. The results of the Pearson test indicates that  there is significant relationship  between components of community-oriented police(contribution-orientation, trust building, supporting vulnerable  groups, adherence to moral and professional values, public satisfaction from police performance, crime prevention, police performance in dealing with crime, fear of crime, public education and respect for civil rights) and citizens' security feeling. The results of regression analysis and path analysis indicate that %56 of the societal security feeling variance has been explained and given the significance of Fisher statistic; it can be argued that the sum of the mentioned independent variables has had a significant impact factor on the path mode

    Keywords: security feeling, community-oriented police, social contribution
  • MOHAMAD TAGHI Heydari *, MOHSEN AHADNEJAD ROVESHTY, Maryam Rahmani, Saeeid Moharami Pages 243-276
    Aim and Background

    The existing urban spaces do not meet the requirements of children's daily activities, because in the modern city, private spaces such as apartments, semi-private spaces such as schools; kindergartens and public spaces such as alleys and streets are not safe enough for children to play in. Due to being far from neighborhoods and low per capita, the outdoor spaces near neighborhoods do not meet this need. Obviously, the presence of children in public arenas is of great importance and will lead to their sociability. In this regard, the compatibility of urban spaces to the needs of citizenship from different classes of the society, especially that of children, has been in the focus of attention of experts. Taking into account the above-mentioned problem; the present paper attempts to examine the characteristics of safe Iranian city for children using the approach of societal security for small citizens.

    Research Method

    The present research in terms of purpose is of applied type, in terms of nature is of descriptive-analytical type, in terms of research strategy is of secondary-review type and in terms of research method is of quantitative type. Data collection procedure is conducted using a questionnaire. The number of statistical population is 36025 people in 2016. The number of questionnaires was determined to be 380 and was distributed among heads of families in the historical structure of the city using simple random sampling. , While using Smart PLS, the partial least squares method was used to analyze the research data.

    Findings and Conclusion

    The analytical findings of the study showed that the component "appropriate design of behavioral requirements and behavioral patterns of children 5 to 12 years" with the highest external load (0.955) has the highest correlation with the component "social security of children in the city". As a result, by making the city safer and increasing the security factor of public spaces through proper design of space appropriate to the needs and behavioral patterns of children, a suitable and child-friendly atmosphere can be created in the city. Also, studies of the path coefficient showed that the design of play space in accordance with the tastes of different groups for the presence of all people has been the most effective factor to strengthen social security. Also, in addition to the complementary role in strengthening the structures of a safe city, especially the variable (space design for all), the component of permanence and pause of citizens will strengthen and increase the security of children in the city of Zanjan. Finally, in order to improve the social security of children, suggestions were made for the research findings.

    Keywords: Safe spaces, Child Friendly City, social security, Zanjan city