فهرست مطالب

نشریه پژوهشهای سیاسی جهان اسلام
سال دهم شماره 1 (پیاپی 34، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرزاد نویدی نیا، مهناز گودرزی* صفحات 1-26

    بحران شکل گیری و گسترش گروه های تروریستی یکی از مهم ترین تحولاتی است که طی یک دهه اخیر منطقه خاورمیانه را تحت تاثیر قرار داده است. در بین این گروه ها، دولت اسلامی عراق و شام (داعش) مهم ترین گروه تروریستی است که طی سال های 2014 تا 2018 م بخش عمده ای از قلمرو ارضی دو کشور عراق و سوریه را در اختیار گرفت. بر این اساس دولت های این منطقه نیز رویکردهای مختلفی را در قبال داعش دنبال نمودند. در شرایط کنونی با سقوط داعش هدف اصلی این مقاله بررسی جایگاه منطقه ای ایران و عربستان در دوره پساداعش است. چارچوب نظری مقاله بهره گیری از نظریه واقع گرایی است که با روش توصیفی-تحلیلی سعی در بررسی موضوع دارد. سوال اصلی پژوهش این است که سقوط داعش چه تاثیری بر جایگاه منطقه ای ایران و عربستان داشته و مهم ترین الزامات دو کشور در شرایط پس از سقوط داعش چیست؟ یافته های پژوهش نشان می دهد دو رویکرد عمده همکاری و تشدید منازعه را می توان در روابط ایران و عربستان در نظر گرفت. هر چند تقویت احتمال همکاری و تعامل دو کشور در این دوره اندک است اما در شرایط تشدید منازعه دو طرف بوسیله راهبردهای مختلف سعی در تقویت قدرت خود برمی آیند.

    کلیدواژگان: ایران، عربستان، جایگاه منطقه ای، دوره پساداعش، همکاری، رقابت
  • علیرضا رحیمی کیا* صفحات 27-48

    سازمانهای مردم نهاد در شکل و رویکرد امروزی در ادبیات جهانی به عنوان ابزار نمایش قدرت مردم و واسطه میان حکومت و مردم معرفی شده اند و از اهمیت فراوانی برخوردار می باشند از این رو مردم در جمهوری اسلامی ایران که به عنوان حکومتی مردم سالار است جایگاه خاص و والایی برخوردار می باشند لذا متناسب با این جایگاه و اهمیت ، نهادهای برآمده از مردم نیز نقش مهمی در پیروزی و استمرار آن داشته اند. در قانون اساسی اصول زیادی در خصوص مردمی بودن و رعایت حق مردم شده است. مقاله حاضر که در صدد بررسی مطالعه تطبیقی رویکرد دولت های هشتم و نهم جمهوری اسلامی ایران به سازمانهای مردم نهاد فرهنگی و اجتماعی است پس از بسط فضای مفهومی موضوع تحقیق، به تبیین اهمیت و جایگاه مردم و نقش آنها در سازمانهای مردم نهاد می پردازد. مطابق با مستندات موضوعی ارایه شده در این مقاله، روش تحقیق، توصیفی-تحلیلی و تطبیقی است روش گردآوری اطلاعات در این مقاله، کتابخانه ای می باشد.  یافته های تحقیق حکایت از آن دارند که پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 1357، تغییر در ساختار سیاسی در ایران، بروز نشانه هایی از گفتمان دمکراتیک بجای گفتمان مدرنیسم مطلقه پهلوی و بالاخره انتخاب ساختار جمهوری از سوی رهبران انقلاب برای شکل نظام همه بیانگر سرآغاز جدیدی در حیات سیاسی معاصر ایران و فراهم شدن زمینه برای تکوین نهادهای غیردولتی در ساختار اجتماعی و سیاسی ایران بود ثانیا؛ تقویت سازمانهای مردم نهاد در دوران خاتمی به نسبت دوران احمدی نژاد بیشتر بوده و این سازمانها در دوران دولت هشتم بیشتر مورد توجه و اهمیت قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: ایران، دولت هشتم و نهم، سازمانهای مردم نهاد، جامعه مدنی
  • محمدرضا زارع خورمیزی* صفحات 49-77

    تحلیل رویدادهای مربوط به رشد خشونت جمعی در دنیای اسلام معاصر نشان می دهد که بخش قابل توجهی از این وقایع ناشی از اقدامات جریان تکفیر می باشد تکفیر بر اساس خاستگاه سیاسی به دو دسته تکفیر رسمی و غیررسمی تقسیم می شود تکفیر رسمی زمانی است که از جانب حکومت به رسمیت شناخته شده مستقر در جهان اسلام علیه شخص یا بخشی از جامعه اسلامی ادعا و اعلام کفر شود، و تکفیر غیررسمی زمانی است که این اعلام کفر از جانب اشخاص یا گروه هایی غیر از حکومت رسمی باشد مساله مهم اینجاست که غالبا، تکفیر رسمی معاصر، بازتولید اندیشه ناصبی گری و تکفیر غیر رسمی معاصر باز تولید اندیشه خارجی گری شمرده می شود ولی یافته های این پژوهش نشان می دهد هم تکفیر رسمی و هم غیر رسمی بیش از این که تحت تاثیر فرهنگ خوارج باشند تحت تاثیر میراث ناصبی گری بجا مانده از دوران امویان قرار دارند اگرچه در عمل تکفیر رسمی معاصر به امویان و تکفیرغیر رسمی معاصر به خوارج نزدیکند.

    کلیدواژگان: تکفیر رسمی، تکفیر غیر رسمی، سلفیه تکفیری، ناصبی گری جدید، خارجی گری جدید، جهان اسلام
  • عبدالله هندیانی، اسماعیل افشاری اقدم* صفحات 79-100

    رشد و توسعه اقتصادی هر کشور علاوه بر اتکا به منابع داخلی و یا نقش دولت، به نحوه تعامل آن کشور با نظام بین المللی نیز بستگی دارد و در تعامل دو حوزه داخلی و بین المللی، ظرفیت های یک کشور برای رشد و توسعه شکوفا می گردد. خیزش و رشد خیره کننده چین در اوایل قرن جاری و تبدیل شدن آن به یک قدرت تاثیرگذار بین المللی در مسایل گوناگون به عنوان یکی از مهم ترین تغییرات در نظام بین المللی حال حاضر مطرح بوده و این تاثیرگذاری روز به روز در حال افزایش می باشد. توسعه و رشد اقتصادی بیش از حد چین باعث شده که  آن را به عنوان معجزه قرن تعبیر نمایند. این پژوهش با بهره گیری از روش توصیفی - تحلیلی و با کاربست پارادایم عمل گرایی درقالب رهیافت نظری نو واقع گرایی استدلال می کند که مولفه هایی مانند وفاداری چین به ایران در شرایط سخت تحریم ها، تداوم بی اعتمادی ایران به غرب علیرغم احیای روابط، الزامات اقتصادی متقابل تهران-پکن، اهمیت ژیوپلیتیک و ژیواستراتژیک ایران برای چین، لزوم مقابله با افراط گرایی تروریسم و بنیادگرایی و همچنین مخالفت با نظم موجود بین المللی و یکجانبه گرایی ایالات متحده موجب شده تا دو کشور ایران و چین ضمن حفظ سطح تعاملات و مناسبات سیاسی و اقتصادی فعلی خود، تلاش نمایند تا همکاری های دوجانبه را بیش از پیش گسترش دهند. با توجه به این موضوع، پژوهش حاضر در پی یافتن پاسخی به این سوال اصلی است که چه عواملی در توسعه و گسترش مناسبات ایران و چین پس از توافق نهایی هسته ای یا برجام نقش مهمی ایفاء نموده اند.

    کلیدواژگان: سیاست خارجی، عمل گرایی، چین، ایران
  • حسین انصاری فرد*، غلامرضا خواجه سروی صفحات 101-126
    هدف

    اسلام سیاسی در سوریه ابتدا با شکل گیری اخوان المسلمین در بین جامعه اهل سنت این کشور ظاهر شد. با بیداری اسلامی در جهان عرب و تشدید زمینه های داخلی بحران سوریه، گروه های اسلام گرای افراطی در این کشور شکل گرفتند. این گروه ها با رفتارهای خشونت آمیزی همچون حملات ایذایی و تروریستی و کمک های لجستیکی و نظامی بازیگران منطقه ای و بین المللی، قدرت و گسترش بی سابقه ای پیدا کردن و نظام سیاسی سوریه را تا آستانه فروپاشی پیش بردند. هدف اصلی مقاله بررسی تاثیر گروه های اسلام گرای افراطی بر بی ثباتی سیاسی سوریه در دوره بشار اسد است.

    روش

    روش تحقیق به کارگرفته شده در این پژوهش توصیفی-تحلیلی است. روش گردآوری داده ها مبتنی بر روش اسنادی و از چارچوب نظری بی ثباتی سیاسی برای تجزیه و تحلیل تاثیر گروه های اسلام گرای افراطی بر بی ثباتی سیاسی استفاده شده است. 

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که مجموعه اقدامات و چالش های گروه های اسلام گرای افراطی باعث ایجاد تغییر در «حکومت» سوریه شده است ؛ اما موفق به تغییر در «رژیم» و «جامعه» نشده اند.

    نتیجه گیری

    گروه های اسلام گرای افراطی با توجه به ویژگی های نظام سیاسی سوریه و با آغاز بیداری اسلامی در کشورهای عربی، از فرصت پیش آمده استفاده کردند و باعث ایجاد، استمرار و افزایش اعتراضات ضد حکومتی، شورش، ترور و جنگ های چریکی در سوریه شده اند.

    کلیدواژگان: اسلام سیاسی افراطی، بی ثباتی سیاسی، سوریه، بشار اسد، گروه های تروریستی
  • مرتضی ملکی*، محمدرحیم عیوضی صفحات 127-156

    تحلیل گفتمان یک گرایش مطالعاتی میان رشته ای است که در بستر اندیشه پست مدرنیسم و در پی تحولات معرفتی در علوم انسانی و اجتماعی پدیدار گشته است.در دهه های 60 و 70 سده گذشته گرایش به روشمند نمودن فرایند تولید گفتار و نوشتار و بررسی ساختار و کارکرد آن افزایش یافت.رویکردهای تحلیل گفتمانی متعدد و متنوعند.در این نوشتار محققین در نظر دارند تا با بررسی مناظرات تلویزیونی نامزدهای دوره دوازدهم ریاست جمهوری ایران به تحلیل گفتمان سیاسی پرداخته و صورتبندی این گفتمان را بازنمایی کنند.در این تحقیق از نظریه گفتمان لاکلاو و موفه در کنار نظریه گفتمان فرکلاف به عنوان روش تحقیق استفاده شده است. پرسش اصلی این مقاله آن است که گفتمان سیاسی دولت یازدهم در جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاست داخلی از چه مولفه هایی برخوردار بوده و دال مرکزی و دالهای شناور آن چیستند؟تحلیل گفتمان نشان داد که دال مرکزی در گفتمان سیاسی این دولت آزادی بوده و انتقادپذیری،صداقت گفتمانی،مخالفت با انحصارگرایی،آزادی بیان و تنش زدایی؛ وقته های آن را تشکیل می دهند.پژوهش پیش رو به لحاظ ماهیت،کاربردی بوده و با رویکردی کیفی اقدام به گفتمان شکافی سیاسی دولت یازدهم است.

    کلیدواژگان: دولت یازدهم، گفتمان سیاسی، حسن روحانی، لاکلاو و موفه، فرکلاف
  • محمدرضا حافظ نیا*، میثم میرزایی تبار صفحات 157-193
    هدف

    کمربند صفر تا 15 درجه شمالی آفریقا یکی از مناطق پرمنازعه جهان است. منازعات بینادینی و مذهبی میان پیروان اسلام و مسیحیت و یا میان گروه های منتسب به این ادیان با حکومت ها یکی از انواع منازعات این منطقه است. نکته مهم در بررسی منازعات، توجه به ریشه های وقوع آن هاست که یکی از ابعاد این موضوع، تحلیل ژیوپلیتیکی این نوع منازعات است. هدف از این پژوهش، تبیین ریشه های منازعات بینادینی و مذهبی در کمربند صفر تا 15 درجه شمالی آفریقا از منظر ژیوپلیتیک است.

    روش

    پژوهش از نوع «بنیادی نظری» است و از نظر ماهیت، تحقیقی علمی توصیفی و در شیوه نگرش «توصیفی - تحلیلی» است. گردآوری اطلاعات با روش اسنادی و با استفاده از منابع کتابخانه ای به انجام رسیده است. روش تحقیق نیز «کیفی» و برای تحلیل اطلاعات از روش های «تحلیل مضمون» و «تحلیل محتوا» استفاده شده است.

    یافته ها: 

    تحلیل ریشه های منازعات بینادینی و مذهبی در کمربند صفر تا 15 آفریقا و از پایان جنگ سرد (1991 میلادی) نشان می دهد که در وقوع این نوع منازعات، نقش آفرینی متقابل عناصر «سیاست»، «قدرت» و «جغرافیا» و برآیندهای حاصل از آن، بارز بوده و منازعات از ماهیتی ژیوپلیتیکی برخوردار هستند.   

    نتیجه گیری: 

    از 29 کشور کمربند صفر تا 15 درجه شمالی آفریقا، 21 کشور درگیر در انواع منازعات است که در 7 کشور سومالی، اتیوپی، سودان، اوگاندا، جمهوری آفریقای مرکزی، نیجریه و ساحل عاج 10 مورد «منازعات بینادینی و مذهبی» رخ داده و در جریان است. نگاه ریشه ای به علل منازعات بیانگر نقش ژیوپلیتیک در وقوع آنهاست. پژوهش به 9 عامل ژیوپلیتیکی برای منازعات بینادینی و مذهبی دست یافته که قابل تعمیم به سایر منازعات از این نوع در مناطق دیگر جهان است.

    کلیدواژگان: آفریقا، کمربند صفر تا 15 درجه شمالی، ژئوپلیتیک، منازعه، منازعه بینادینی و مذهبی
  • حسین نوروزی*، داریوش طهماسبی اقبلاغی، خیرالله جاسم بچاری صفحات 195-220

    امروزه گرایش سیاسی یکی از ضروریات زندگی جوامع بشری در دوره مدرن محسوب می شود به طوری که از موثرترین عامل بر روندهای تصمیم گیری و اجرایی کشور و نیز به عنوان حلقه رابط بین مردم و حاکمیت سیاسی عمل می کند. هدف پژوهش حاضر تحلیل نقش بازاریابی سیاسی، فرهنگ سیاسی و سرمایه اجتماعی بر گرایش سیاسی است. این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است و برای گردآوری داده ها از پرسشنامه با طیف پنج گزینه ای لیکرت استفاده شده است. روایی محتوایی آن با نظر متخصصان، استادان دانشگاهی و کارشناسان خبره تایید شد. پایایی ابزار با محاسبه آلفای کرونباخ (805/.) در سطح مناسبی قرار داشت. جامعه آماری پژوهش حاضر شهروندان شهر تهران است که نمونه ای 384 نفری به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از ابزارهای اس پی اسس و نرم افزار اسمارت پی ال اس انجام گرفت. یافته های پژوهش نشان داد نقش بازاریابی سیاسی بر سرمایه اجتماعی (T: 18/134)، فرهنگ سیاسی(T: 12/749) و گرایش سیاسی(T: 2/628) و همچنین نقش سرمایه اجتماعی بر گرایش سیاسی(T: 4/882) معنادار و مثبت است؛ اما نقش فرهنگ سیاسی بر گرایش سیاسی(T: 1/092) مورد تایید واقع نشد.

    کلیدواژگان: بازاریابی سیاسی، سرمایه اجتماعی، گرایش سیاسی، فرهنگ سیاسی
  • مرتضی شیرودی*، احمدرضا شاه علی، کرم جمشیدی فرد صفحات 221-241

    پیروزی انقلاب اسلامی ایران سبب تحولی بنیادین در منطقه راهبردی غرب آسیا شد و معادلات نظام بین الملل را در جهان و منطقه از هم گسست. برای تبیین ماهیت رقابت گفتمان مقاومت در تقابل با گفتمان های متخاصم در حوزه راهبردی غرب آسیا- در بازه زمانی پسا انقلاب اسلامی در ایران 1357/ 1979 و انقلاب های عربی1390/ 2011-  ضروری است مولفه ها و عناصر مهم آن با رویکردی توصیفی - تحلیلی به صورت واقع بینانه مورد واکاوی قرارگیرد.مقاله حاضر تحقق این واقع گرایی را در چارچوب نظری کپنهاگ، برای اولین بار مورد آزمایش قرار می دهد.در واقع،اسلام سیاسی عمده ترین گفتمان اثرگذار در تحولات چند دهه اخیر منطقه است و کاربست فرقه ای آن، حوزه راهبردی غرب آسیا را در دوره ای پراز تنش و آشوب همراه با جنگ، خشونت و اختلافات مذهبی و قومی قرار داده لذا این اثر، در صدد پاسخگویی به این پرسش برآمده تا تاثیر گفتمان مقاومت (شیعی) بر نظم امنیتی هژمونیک غرب آسیا در مواجهه با گفتمان های سلفی و اخوانی را مورد ارزیابی قرار دهد.احتمالا گروه های فروملی و فراملی شیعه این ایده را در خود بازتولید نمودند که توانایی دگرگونی نظم مسلط بر منطقه را دارند.

    کلیدواژگان: گفتمان مقاومت، نظم هژمونیک، اسلام اخوانی و سلفی، مجموعه امنیتی منطقه ای و غرب آسیا
  • یوسف زین العابدین، ایمان جمشیدپور* صفحات 243-269

    تغییر اتحادها در میان کشور های مرکز جهان اسلام ویژگی رایج این صحنه ژیوپلیتیکی می باشد . ایدیولوژی ، اقتصاد ، شخصیت ها ، کودتا های موفق و منافع و   حمایت قدرت های بزرگ ، همگی در تغییر دوستی ها و دشمنی ها میان کشورهای مرکز جهان اسلام نقش ایفا می کنند. آینده پژوهی و ژیوپلیتیک مفاهیم متفاوت و مرتبط هستند . از این نظرکه آینده پژوهی یک مفهومی میان رشته ای است می تواند به عنوان پسوند یا پیشوند هر رشته علمی قرار گیرد . مطالعه  ژیوپلیتیک سطح معلومات انسان را در زمینه کشور ، دولت - ملت و یا یک مکان جغرافیایی در سطح ملی ، منطقه ای و جهانی در فضای جغرافیای افزایش می دهد.از این رو مطالعه آینده پژوهی ژیوپلیتیکی زمینه را جهت نیل به قدرت ممکن می سازد .پس استفاده از آینده پژوهی  در تدوین تیوری های ژیوپلیتیکی  اهمیت  آنها را افزایش می دهد. بر اساس آینده پژوهی بنظر می رسد مولفه های جنگ ، عرب و نفت از جمله پیشران هایی هستند که در شکل گیری سناریو تداوم شرایط فعلی یا سناریو تغییرات و دگرگونی درمرکز جهان اسلام نقش آفرینی خواهند کرد . هدف از مقاله حاضر ارایه چشم انداز ژیوپلیتیکی جهان اسلام و تحولات ممکن و محتمل در آینده می باشد . یافته های  مورد انتظار حاکی از آن است که ساختار های اجتماعی ، اقتصادی و امنیتی مرکز جهان اسلام بلحاظ ژیوپلیتیکی متحول خواهد شد به این معنا که مرکز جهان اسلام با سناریو هایی از قبیل شکاف میان مسلمانان عرب و غیرعرب ،گسترش دولتهای سکولار ، گسترش قومیتگرایی ، رشد افراط گرایی ، توسعه دموکراسی و اسلام گرایی و... مواجه خواهد شد .

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، ژئوپلیتیک، مرکز جهان اسلام، پیشران، تحولات
|
  • Mahnaz Goodarzi* Pages 1-26

    Iran and Saudi Arabia have been engaging in regional competition over the past four decades. One of the events that made this competition impressive was the emergence of ISIS in Iraq and Syria. In such a way as to bring the two actors into an open hostility. Therefore, the present study sought to answer the question of how did the end of political life of this group affect the regional status of Iran and Saudi Arabia? The research hypothesis is that with the decline of ISIS, the influence and regional status of Iran has increased and the regional status of Saudi Arabia has fallen as its main protector. The research findings showed that, with the collapse of the balance of power in the Middle East, with the defeat of ISIS, Iran and Saudi Arabiachr('39')s rivalry in Yemen and other countries has intensified. Secondly, the regional order drafted by the United States has changed. Thirdly, the two countries have emboldened the identity of each other in a hostile way, based on new material and semantic structures. For research purposes, descriptive-analytic method has been used based on constructivist theory. The necessary
    resources are also gathered in a library way.

    Keywords: Iran, Saudi Arabia, identity, Middle East, ISIS, regional order
  • Alireza Rahimi Kia* Pages 27-48

    In contemporary world, non-governmental organizations in the global literature is introduced as a tool for demonstrating the power of people and as a mediator between the government and people and is of great importance. Therefore, in Islamic Republic of Iran as a democratic country, people have an important role and are of great importance. Thus, non-governmental organizations have had an important role in the victory and continuity of Islamic Republic of Iran. There are many principles regarding the democratic nature of the country and respecting people’s rights in the constitution. In the present article in which we try to study the approach of eighth and ninth government towards non-governmental, cultural, and social organizations, after expanding the conceptual framework of the research topic, we will explain the importance of the people and their role in non-governmental organizations. The research methodology of this article is descriptive-analytical and comparative and the data have been gathered from library resources. The findings of the research indicate that the victory of Islamic Revolution in 1357, change in the political structure of Iran, the advent of some signs of democratic discourse instead of absolute modernism discourse during Pahlavi era, and finally establishment republican structure, shows the start of a new era in Iran’s social and political structure; second, in comparison with the presidency of Ahmadinejhas, during the presidency of Khatami, non-governmental organizations have been reinforced and these organizations have been of great importance during the eighth government.

    Keywords: Iran, eighth, ninth governments, non-governmental organizations, civil society
  • MohammadReza Zare Khormizi* Pages 49-77

    An analysis of events related to the rise of mass violence in the contemporary Islamic world shows that a significant portion of these events are due to the actions of the Takfiri movement, which is to attribute infidelity to a Muslim individual or group, and based on political origin to two official and informal (non-governmental ) is divided into official takfiri when a state recognized by the Islamic world establishes an allegation against a person or part of the Islamic community, and informal takfiri is when it is claimed by individuals Or groups other than official government against a person or part of the Islamic community Declared as disbelievers Some believe that contemporary formal takfir is a reproduction of secular thought and contemporary informal takfir is a reproduction of foreign thought in the early days of Islam, while evidence suggests that both formal and informal takfirism are more than influenced. Kharijite cultures are influenced by the Nazi-era legacy of Umayyadism, although contemporary official takfiris are close to the Umayyads and unofficial contemporary takfiris to the Khawarijs. There are formal and informal takfiris on common issues and in the same way There are differences and differences, but the influence of foreign powers on both the official and the informal Takfir spectrum seems to continue as some of the recognized systems in the Muslim world continue the official takfiri of other Muslims. It will find, therefore, the cure for the current Takfiri movements and groups to end the official Takfirism in the Islamic world.  So the keywords in this article are:Official Takfir, Unofficial Takfir, Takfiri Salafi, New Nawāṣib, New Khawarij, Islamic World.

    Keywords: Official Takfir, Unofficial Takfir, Takfiri Salafi, New Nawāṣib, New Khawarij, Islamic World
  • Hossein Ansari Fard* Pages 101-126

    With the formation of Ekh-wan-ol-Moslemeen group in Syria, the political Islam appeared among the Sonnie society of this country for the first time. Due to Islamic awakening in Arab countries and intensification of internal causes and backgrounds of Syria’s crisis, extremist Islamist groups simultaneously established in Syria. These groups by aggressive behaviors like guerrilla attacks and terrors, using military and logistic supports of international and regional actors, obtained an unprecedented power and almost threatened the Syrian political administration to collapse.  What is the effects of extremist Islamist groups on the political instability of Syria, at Bashar Asad period? This is the main question of this study. To answer this question, with considering the Syrian political administration properties and the commencing of Islamic awakening in Arab countries, it was supposed as an hypothesis that, these groups used the ongoing situations and opportunity. So they caused the formation, continuing, and enhancing of anti- administration   protests, terrors, insurrection, and guerrilla wars. Outcomes of study show that, the actions and challenges of extremist Islamist groups resulted to changes in Syria’s administration, but not in whole society and regime. The research method applied in this study, is the qualitative method, using gathering references such as papers, documents, and librarian & internet based references by means of a comparative approach.

    Keywords: Extreme political Islam, Political instability, Syria, Bashar al-Assad
  • Morteza Maleki* Pages 127-156

    This paper tries to figure out how to formulate the political discourse of the eleventh government in a competitive atmosphere with other discourses and with regard to the specific conditions and political climate of the Iranian society. The statistical community of the survey was all television debates of the presidential candidates of the twelfth presidential election, This is between the text of the discussions of Hassan Rouhani and Ishaq Jahangiri as the sample society. The way to identify, redefine and redefine discursive slogans and create distinct and distinct boundaries for understanding the dominant approach to discourse space or hegemony. For this purpose, we used interlacing analysis using the Fractal method and then, using the Laclau and Mouffe method, we extracted the central slab and floating slabs, and reflected the formation of the political discourse of the eleventh government in the form of a chart. The method of frackling by equipping the researcher with tools for Understanding how the ballads are represented and the techniques used by the speaker in order to accept the propositions and influence our audience helps us to get an overview of the discourse provided by the eleventh government. The strategies used by the moderation flow showed that this discourse continued. He is the author of the reform dialogue There are suggestions for strengthening civil society and accompaniment with the people to the extent of attracting their votes. In the following, we tried to include the image in the theoretical framework of the study, the method of analyzing the discourse of Laklaw and Mufa, the main condition for the establishment of the discourse, which is the existence of others and the necessity The presence and existence of antitrust and other boundaries gives a more complete picture of this discourse and its implications.

    Keywords: The eleventh government, political discourse, Hassan Rouhani, Laclau, Mouffe, Faiclouh
  • MohammadReza Hafeznia*, Meysam Mirzaei Tabar Pages 157-193
    Objective

    Africa’s 0 - 15 degrees of latitude North is one of the most Conflict regions in the world. Interfaith and religious Conflicts between followers of Islam and Christianity or between Religious groups with states are one of the types of conflicts in the region. The important point in examining conflicts, is pay attention to their roots. One aspect of this issue is the geopolitical analysis of these conflicts. The goal of this research is to explain the roots of interfaith and religious Conflicts in Africa’s 0 - 15 degrees of latitude North from a geopolitical point of view.

    Method

    On the basis of purpose, the current study is considered to be a ‘Basic Research’. In terms of nature and method, is ‘descriptive’ and in terms of attitude, it is in the category of "descriptive-analytic" research. Gathering of data is done by documentary method and benefiting from a library resources. Data analysis method is qualitative.

    Results

    Analysis of the roots of interfaith and religious Conflicts in Africa’s 0 - 15 degrees of latitude North and of the end of the Cold War (1991) shows that in this type of conflict, the mutual role of the elements of chr('39')politicschr('39'), chr('39')powerchr('39') and chr('39')geographychr('39') and the consequences of it are obvious and the conflicts are of a geopolitical nature.

    Conclusion

    Of the 29 countries of Africa’s 0 - 15 degrees of latitude North, 21 countries are involved in a variety of conflicts. In 7 countries, Somalia, Ethiopia, Sudan, Uganda, Central African Republic, Nigeria and Ivory Coast, 10 cases of "Interfaith and religious Conflicts" have happened and is happening. A deeper look at the causes of the conflict represents a role of geopolitics in their occurrence. The study has achieved 9 geopolitical factors for interfaith and religious Conflicts which are generalizable to other conflicts of this type in other parts of the world.

    Keywords: Africa, 0 - 15 degrees of latitude North, Geopolitics, Conflict, interfaith, religious Conflicts
  • Hossein Norouzi*, Dariush Tahmasebi Aghbelaghi, Khirollah Jasembechari Pages 195-220

    Today, political orientation is one of the essentials of human societies in modern times, being one of the most influential factors in the countrychr('39')s decision-making and executive processes, as well as the link between the people and political sovereignty. The purpose of this study is to analyze the role of political marketing, political culture and social capital on political Trend. This is a descriptive-correlational study and a five-point Likert questionnaire was used to collect data. Its content validity was confirmed by experts, academics, and expert experts. Reliability of the instrument was at a good level by calculating Cronbachchr('39')s alpha (./805). The statistical population of this study is the citizens of Tehran. Data were analyzed using SPSS tools and Smart PLS software. The findings showed that the role of political marketing on social capital (T: 18/134), political culture (T: 12/749) and political Trend (T: 2/628) as well as the role of social capital on political Trend (T: 4 / 882) is meaningful and positive, but the role of political culture in political Trend (T: 1/092) was not confirmed.

    Keywords: Political Marketing, Social Capital, Political Trend, Political Culture
  • Mortaza Shirody*, AhmadReza Shah Ali, Karam Jamshidi Fard Pages 221-241

    The victory of the Islamic Revolution of Iran led to a fundamental change in the strategic region of West Asia and to break the equations of the international system in the world and in the region. In order to explain the nature of the resistance discourse competition in opposition to hostile discourses in the strategic area of ​​West Asia - in the period after the Islamic Revolution in Iran 1979/1997 and the Arab revolutions 2011-2011 - it is necessary to present its important components and elements with a descriptive-analytical approach in a realistic way. The present article examines for the first time the realization of this realism in Copenhagenchr('39')s theoretical framework. In fact, political Islam is the main influential discourse in the regionchr('39')s recent developments, and its sectarian application is the strategic area of ​​West Asia. During the period of tension and turmoil with war, violence and religious and ethnic differences, this work seeks to answer this question to the effect of the (Shiite) resistance discourse on the hegemonic security order of West Asia in the face of Salafi and eloquent discourses. Apparently, Shiite supranational and transnational groups have reproduced the idea that they have the ability to change the order in the region.

    Keywords: Resistance Discourse, Hegemonic Order, Salafi, Brotherhood Islam, Regional Security, West Asia
  • Yosef Zeinolabedin, Iman Jamshidpour* Pages 243-269

    Futures studies and geopolitics are different and related concepts. From the perspective that futurism is an interdisciplinary concept that can be employed as a suffix or prefix to every discipline. The geopolitical study increases the level of oneschr('39') knowledge in the realm of the country, the state-nation, or a geographic location at the national, regional, and global levels in the geographic space. Therefore, studying the geopolitical futures studies paves the way for reaching power. Thus, using the futures studies in the formulation of geopolitical theories increases their significance. In the present paper, in addition to explaining the influential geopolitics propellers on the center of the Islamic world, we will answer this question: How will be the geopolitics of the Islamic world center based on futures studies? It seems that the elements of war, Arab, and oil are among the propellers that will play a significant role in the formation of the current situation continuity scenario or the development and transformation scenario in the center of the Islamic world. The aim of this paper is to present a geopolitical perspective of the center of the Islamic world and possible and potential developments in the future. The expected findings indicate that the social, economic, and security structures of the Islamic world will develop geopolitically.

    Keywords: Futures studies, Geopolitics, Center of the Islamic World, Propeller