فهرست مطالب

فصلنامه دانش سرمایه گذاری
پیاپی 35 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/30
  • تعداد عناوین: 21
|
  • زهرا شیرازیان*، هاشم نیکومرام، تقی ترابی صفحات 1-19

    هدف از این پژوهش بررسی خوشه بندی نوسانات و عدم تقارن آن در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.تغییرات بزرگ در قیمتها تمایل به تغییرات بزرگ و تغییرات کوچک تمایل به تغییرات کوچک دارند که بدان خوشه بندی نوسانات گفته میشود.از طرفی نوسانات بیشتر بازده، تمایل به تشکیل خوشه بیشتری نسبت به نوسانات کوچک دارند که بدان عدم تقارن خوشه بندی نوسانات گفته می شود. نوسانات بازده های دارایی می تواند به طور مستقیم روی قیمت اختیارهای معامله و ریسک سهام و پورتفوی اثر بگذارد. این پژوهش جزو تحقیقات کاربردی وکمی است .جامعه آماری سری زمانی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران و نمونه مورد استفاده سری زمانی بازده شاخص کل در بازه زمانی ابتدای سال 1387 تا مرداد سال 1396 می باشد . مقادیر شاخص از نرم افزار ره آورد نوین استخراج و سپس بازده لگاریتمی محاسبه و با نرم افزار ایویوز تحلیل شده اند. براساس رهیافت باکس و جنکینز معادله میانگین ARMA تهیه و با ARCH test وجود خوشه بندی نوسانات تایید شد.مدل TGARCH عدم تقارن در نوسانات و اثر اهرمی را نشان داد .با توجه به آماره آکاییک بهترین مدل خانواده گارچ جهت استخراج نوسانات ، ETGARCH معرفی شد .

    کلیدواژگان: خوشه بندی نوسانات، عدم تقارن، اثر اهرمی
  • طیبه زنگنه، محمدعلی رستگار*، سید کاظم چاوشی، میرفیض فلاح شمس صفحات 21-48

    هدف این مقاله مدلسازی، شناسایی توپولوژی و تحلیل شبکه بازار بین بانکی ایران به منظور ارزیابی ریسک سیستمی با استفاده از سنجه های آماری است که در تیوری شبکه های پیچیده به کار می رود. به این منظور از اطلاعات مربوط به تعاملات فی مابین 33 بانک و موسسه اعتباری فعال دربازار بین بانکی ایران از فروردین ماه 1389 الی شهریور ماه 1394 شامل 66 ماتریس ماهانه استفاده شده است. بررسی دو سنجه توزیع تجمعی درجه و معیار شباهت نشان می دهد که شبکه بازار بین بانکی ایران از نوع شبکه بدون مقیاس بوده و توزیع درجه از توزیع پاور لاو تبعیت می کند. از منظر معیار شباهت شبکه بازار بین بانکی ایران دارای ساختار غیر مشابه و پیرامون- هسته و دارای یک یا چند بانک به عنوان مرکز پول می باشد. از منظر دو سنجه مورد بررسی شبکه بازار بین بانکی ایران در طی سالهای مورد بررسی ریسک سیستمی بالایی داشته است. همچنین در صورت بروز مشکل و نکول در شبکه بیشترین آسیب پذیری از ریسک سیستمی متوجه بانک های خصوصی شده و بانک های تخصصی دولتی بوده و بانک های خصوصی با توجه به حجم مبادلات بالا و جریان خالص منفی می توانند ریسک سیستمی قابل توجهی را به شبکه بازار بین بانکی منتقل کنند.

    کلیدواژگان: تئوری شبکه های پیچیده، توزیع درجه، معیار شباهت، شبکه بدون مقیاس، سرایت مالی
  • تیمور محمدی*، هادی جوهری صفحات 49-64
    به منظور برآورد احتمال نکول (ریسک اعتباری) مشتریان حقوقی از مدل رگرسیون لاجیستیک ترکیبی به صورت چندسطحی استفاده شده است. مجموع مشاهدات به کار گرفته شده در تخمین این مدل شامل 5925 رکورد از شخصیت های حقوقی بوده که از بانک های کشور تسهیلات دریافت کرده اند. با توجه به نتایج مدل تخمین زده شده به منظور برآورد ریسک اعتباری مشتریان حقوقی سیستم بانکی کشور، ملاحظه می شود که از میان 40 متغیر کمی و کیفی که مورد بررسی قرار گرفتند، تنها 10 متغیر بر ریسک اعتباری مشتریان حقوقی تاثیر داشتند که در این بین تاثیر نسبت های اهرمی مشتریان بر ریسک اعتباری مثبت بوده است به گونه ای که با افزایش یک واحد در میزان نسبت بدهی جاری، شانس نکول یا احتمال عدم بازپرداخت به موقع تسهیلات دریافتی به میزان 0.05 درصد افزایش می یابد. همچنین با افزایش یک واحدی در نسبت بدهی بلندمدت، ریسک اعتباری به میزان 0.03 درصد افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: ریسک اعتباری، نسبت های اهرمی، نسبت بدهی جاری، نسبت بدهی بلندمدت، رگرسیون لاجیت ترکیبی
  • مریم اصلانی مناره بازاری، سید رضا میرعسکری*، غلامرضا محفوظی صفحات 65-83
    در دنیای تجارت امروز اتخاذ تصمیم درباره ساختار سرمایه، از مسایل بحث برانگیز پیش روی شرکت هاست. پس از انقلاب صنعتی جدایی مالکیت و مدیریت در شرکت ها مطرح گردید این موضوع اهمیت قدرت مدیر را به عنوان منشا تصمیمات مهم در انتخاب ساختار سرمایه مناسب منعکس می کند. پژوهش حاضر رابطه غیرخطی قدرت مدیرعامل و ساختار سرمایه 100 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را طی سال های 1390 الی 1394 بر مبنای تیوری نمایندگی مورد بررسی قرار می دهد. شاخص قدرت مدیرعامل از روش تحلیل مولفه های اساسی ساخته شده است. سه بعد قدرت مدیرعامل (قدرت خبرگی، قدرت مالکیت و قدرت وضعیت) برای ساخت متغیر قدرت مدیرعامل در نظر گرفته شده اند. برای آزمون فرضیه پژوهش از رهیافت اقتصادسنجی پانل دیتا با اثرات ثابت و روش برآورد استوار استفاده شد. در نهایت مشاهده شد رابطه قدرت مدیرعامل و ساختار سرمایه به U شکل است و این دو متغیر یک رابطه غیرخطی با یکدیگر دارند.
    کلیدواژگان: قدرت مدیرعامل، ساختارسرمایه، تئوری نمایندگی، تحلیل مولفه های اساسی، برآورد استوار
  • منصور صوفی*، مهدی همایون فر، مهدی فدایی صفحات 85-100

    یکی از مهم ترین موضوعات مطرح در حوزه مدیریت مالی، آن است که سرمایه گذاران فرصت های مطلوب سرمایه گذاری را از فرصت های نامطلوب تشخیص دهند. در راستا، یکی از راه های کمک به سرمایه گذاران ارایه ی مدل های پیش بینی درماندگی مالی شرکت ها است. با توجه به مطالعات مختلفی که برای توسعه این دسته از مدل ها انجام گرفته اند، در پژوهش حاضر از ترکیب تکنیک های شبکه عصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک بر مبنای نسبت های پیش بینی زیمنسکی برای مدل سازی پیش-بینی درماندگی مالی استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق، شامل شرکت های سهامی عام حاضر در بورس اوراق بهادار تهران است که طی دوره زمانی مهر 1392 تا مهر 1394 در بورس فعالیت داشته اند که از میان آنها، 66 شرکت درمانده و 150 شرکت سالم با روش غربال سازی به عنوان نمونه انتخاب شده اند. نتایج نشان می دهند که شبکه عصبی و الگوریتم ژنتیک در پیش بینی درماندگی مالی از قدرت برابر (95 درصد) برخوردارند، با این وجود، خطای پیش بینی در شبکه عصبی در مقایسه با الگوریتم ژنتیک پایین تر است.

    کلیدواژگان: پیش بینی، درماندگی مالی، الگوریتم ژنتیک، شبکه عصبی مصنوعی
  • ابراهیم عبدی*، فرهاد خداداد کاشی، یگانه موسوی جهرمی صفحات 101-119
    مقاله حاضر به بررسی تاثیر تغییرات ساختار صنعت بانکداری بر سرمایه گذاری شرکت های عضو بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. برای این منظور با استفاده از داده های 258 شرکت، طی دوره 1384 تا 1393 و روش گشتاورهای تعمیم یافته پویا، مدل سرمایه گذاری با لحاظ محدودیت مالی برآورد گردیده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که این شرکت ها در زمینه سرمایه گذاری مواجه با محدودیت مالی بوده و تمرکز در صنعت بانکداری با کاهش محدودیت مالی این شرکت ها، توانسته سرمایه گذاری آنها را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین نتایج نشان داد که شرکت های کوچک در مقایسه با شرکت های بزرگتر با محدودیت مالی بیشتری در زمینه سرمایه گذاری مواجه بوده و شرکت های بزرگتر توانسته اند از وجود تمرکز در صنعت بانکداری بیشتر از شرکت های کوچک بهره مند گردند.
    کلیدواژگان: ساختار بازار، صنعت بانکداری، سرمایه گذاری، محدودیت مالی، اندازه بنگاه
  • شهلا قربانی بجندی*، شادی شاهوردیانی صفحات 121-132

    احساسات و اشتباهات شناختی در تصمیمات مالی سرمایه گذاران در زمان خرید و فروش سهام بر نحوه تصمیم گیری آنها تاثیر می گذارد. اشتباهات شناختی، نوعی آسیب پذیری شناختی در پردازش اطلاعات است(خرازی، 1383). فرهنگ از جمله عواملی است که موجب بروز سوگیری در فرآیند تصمیم گیری می شود. هدف این تحقیق بررسی سوگیری های رفتاری افراد شامل فرا اعتمادی، افسوس گریزی و دیرپذیری با تاکید بر عامل فرهنگ است. به این منظور سرمایه گذاران در5 شهر تهران، اهواز، تبریز، اصفهان و مشهد به عنوان نمونه به طور تصادفی انتخاب و داده ها به روش میدانی و از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است. روایی محتوا و همچنین آلفای کرونباخ نشان دهنده اعتبار بالای پرسشنامه بود. داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزارspss مورد تحلیل قرارگرفت. نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین سوگیری فرا اعتمادی و فرهنگ رابطه معناداری وجود دارد و سوگیری افسوس گریزی، دیرپذیری و فرهنگ فاقد رابطه معنادار می باشد.

    کلیدواژگان: مالی رفتاری، فرا اعتمادی، افسوس گریزی، دیرپذیری، فرهنگ
  • رضا غلامی جمکرانی، رحمان عالی* صفحات 133-151
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین بیش اعتمادی مدیران، نااطمینانی تورم و بیش سرمایه گذاری است. جهت دستیابی به این هدف با استفاده از روش غربالگری 136 شرکت از جامعه پژوهش به عنوان نمونه انتخاب و در طی دوره زمانی 94- 1390 مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور اندازه گیری بیش-اعتمادی مدیران از شاخص اعتماد بیش از حد مدیریتی، برای نااطمینانی تورم از تغییرات آتی در سطح عمومی قیمت ها و برای بیش سرمایه گذاری از تفاوت (به صورت باقیمانده رگرسیون) بین سطح واقعی سرمایه گذاری و سطح برآورد شده سرمایه گذاری استفاده شده است. فرضیه های پژوهش بر اساس رگرسیون چندگانه با استفاده از داده های تلفیقی مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین بیش اعتمادی مدیران، نااطمینانی تورم و بیش سرمایه گذاری رابطه معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: بیش اعتمادی مدیران، نااطمینانی تورم، بیش سرمایه گذاری
  • الهه باغانی* صفحات 153-168

    با توجه به پیشرفت تکنولوژی، خدمات مالی و بانکی نیز همانند سایر صنعت ها درحال تغییر است و تاثیر فناوری های نوین به نحوی است که ضمن اینکه سودآوری بانک ها و موسسات مالی و اعتباری را افزایش می دهد، سبب افزایش سرعت ارایه خدمات و رضایت مشتریان می گردد. صنعت بانکداری در کشور پیشرفت هایی داشته است، ولی هنوز تغییرات چشمگیری در پلتفرم کسب و کار رخ نداده است بنابراین، لازم است مقررات گذاران و مدیران ارشد نظام بانکی، نسبت به فن آوری های نوین مالی، نگرشی متفاوت داشته باشند و آن را بعنوان پیشران تحول پلتفرم کسب و کار جدید صنعت بانکی در نظر بگیرند. از فناوری های نوین مالی، فین تک و ارزهای دیجیتال می باشد که در این مقاله سعی شده ضمن ارایه چارچوب کلی از فناوری های مزبور، روش های نظارتی متداول در کشورهای دیگر بررسی و پیشنهاداتی در خصوص نظارت های فین تک و ارزهای دیجیتال ارایه شود. فین تک ها و ارز های دیجیتال ، می توانند شروعی برای عصر جدید خدمات مالی مبتنی بر فن آوری باشند که با حمایت بانک های کشور و بستر سازی قوانین و مقررات و چارچوب نظارتی آن توسط بانک مرکزی، پتانسیل و ظرفیت آن را دارند که اکوسیستم بانکی را به نفع مشتریان تغییر دهند.

    کلیدواژگان: چارچوب نظارتی، پلتفرم کسب و کار، کمیته بازل، استارتاپ
  • محمدعلی کمالی*، عزت الله عباسیان، رضا تهرانی، مجتبی میرلوحی صفحات 169-187

    اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری صحیح در بلندمدت وابسته به سیاست سرمایه گذاری تعیین شده است. عمده اختلاف بازده سرمایه گذاری ها در طول زمان نیز ناشی از تفاوت در الگوی تخصیص دارایی ها است. با توجه به تاثیر سیاست سرمایه گذاری بر بازده سرمایه گذاری ها، در این پژوهش سیاست بهینه سرمایه گذاری بلندمدت توسط افراد در طرح حساب بازنشستگی فردی مورد بررسی قرار گرفته است. تامین درآمد مناسب در دوران بازنشستگی هدف مشارکت کنندگان طرح حساب بازنشستگی فردی است. دو سیاست بیشینه سازی ثروت در زمان بازنشستگی و بیشینه سازی مستمری در دوران بازنشستگی در طرح مزبور قابل اتخاذ است. در این پژوهش از الگوریتم ژنتیک در حل تابع های هدف مرتبط با سیاست های بیان شده با توجه به پیچیدگی محاسباتی آن ها استفاده شده است. مطابق نتایج پژوهش، سیاست بیشینه سازی مستمری در دوران بازنشستگی ماهیت انباشت بیشتر ثروت و کنترل مناسب تر نوسانات اقتصاد را دارد و به عنوان سیاست بهینه پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: سیاست سرمایه گذاری، تخصیص دارایی، طرح بازنشستگی فردی، الگوریتم ژنتیک
  • فرید تندنویس، حسن حکیمیان* صفحات 189-205
    ردیابی شاخص که به عنوان یکی از روش های مدیریت غیرفعال سرمایه گذاری شناخته شده است، به دنبال تشکیل پرتفوی، به گونه ای است که در طول زمان با کمترین میزان خطا، بازده ای نزدیک به شاخص داشته باشد. در این پژوهش به بررسی کاربرد یک مدل برنامه ریزی صفر و یک در خوشه بندی سری های زمانی به منظور تشکیل پرتفوی ردیاب شاخص پرداخته شده است. به منظور اجرای فرآیند خوشه بندی، معیار های متنوع سنجش شباهت سری های زمانی از جمله، ضرایب همبستگی پیرسون، اسپیرمن، کندال و اردم و همچنین فاصله مبتنی رویکرد پیچیش زمانی پویا، مورد استفاده قرار گرفته است. آزمون خارج از نمونه بر روی نسبت بازار و خطای ردیابی پرتفوهای مبتنی بر شاخص 50 شرکت فعال تر بورس اوراق بهادار تهران 4 فصل تابستان 96، پاییز 96، زمستان 96 و بهار 97 نشان از این موضوع دارد که پرتفو ها در ردیابی شاخص موفق عمل نموده اند و متوسط خطای ردیابی روزانه پرتفوی مبتنی بر ضریب همبستگی پیرسون از دیگر پرتفو ها پایین تر است. همچنین آزمون سخت گیرانه مقایسات زوجی بر روی خطای ردیابی پرتفو ها نیز حاکی از آن است که خطای ردیابی پرتفوی ردیاب شاخص مبتنی بر ضریب همبستگی پیرسون، در سطح اطمینان 99 درصد به طور معنا داری از دیگر پرتفوها پایین تر است.
    کلیدواژگان: ردیابی شاخص، خطای رد یابی، ضرایب همبستگی، پیچش زمانی پویا
  • منصوره حاجی هاشمی ورنوسفادرانی، محمدرضا عبدلی* صفحات 207-221

    در این تحقیق، جهت بررسی تاثیر سوگیری رفتاری بیش اطمینانی مدیران شرکتها بر دو متغیر شامل میزان افشای اطلاعات به صورت داوطلبانه و مسئولیت پذیری اجتماعی، تعداد 126 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1388 تا 1395 مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از به کارگیری مدل اثرات تصادفی در مورد هر دو مدل نشان داد که علامت تمامی ضرایب مربوط به متغیرهای الگو از جنبه مبانی نظری، موافق انتظار بوده و کلیه ضرایب برآورد شده از نظر آماری معنی دار است. ضرایب تعیین الگوی برآورد شده در مدل افشای داوطلبانه اطلاعات 99% و در مدل مسئولیت پذیری اجتماعی 93% بدست آمد که قدرت توضیح دهندگی بسیار خوب الگوها را نشان می دهد. بدین ترتیب، می توان بیان کرد که، بین بیش اطمینانی مدیران و میزان افشای اطلاعات به صورت داوطلبانه و مسئولیت پذیری اجتماعی ارتباط معنادار وجود دارد.

    کلیدواژگان: بیش اطمینانی مدیران، افشای اطلاعات، مسئولیت پذیری اجتماعی
  • محمد اصولیان*، محمد حسن نژاد، علیرضا شکرالله نیا روشن صفحات 223-238

    در این پژوهش به بررسی اثر نوسانات نرخ ارز بر بازدهی غیرعادی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار پرداخته شد. در این تحقیق از الگوی خودرگرسیون با وقفه های گسترده با توجه به توانایی بالای آن برای تبیین این ارتباط به صورت کوتاه مدت و بلندمدت استفاده شد. به منظور بررسی اثر نوسانات نرخ ارز، سپرده قانونی بانک ها نزد بانک مرکزی، تولید ناخالص داخلی، نرخ تورم، حساب جاری و حساب سرمایه بر بازار سهام با توجه به فیلترهای تعیین شده، شرکت های صادراتی که شرایط تحقیق را احراز کردند، تعیین شدند. در این تحقیق ابتدا شاخص کل قیمت برای شرکتها صادراتی در پایان هر دوره سه ماهه محاسبه گردید و بازدهی غیرعادی برای مجموعه شرکتها محاسبه شد. پس از محاسبه بازده غیرعادی شرکتها، متغیرهای مستقل و کنترل در مدل ARDL وارد شده و اثر متغیرهای توضیحی تحقیق بر بازده غیرعادی مشخص شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که متغیر نوسانات نرخ ارز تاثیر مثبت و معنی داری بر بازدهی غیرعادی شرکتهای صادراتی دارد.

    کلیدواژگان: بازده غیرنرمال، نوسان های نرخ ارز، الگوی خودرگرسیونی با وقفه توزیعی
  • معصومه خرمن دار، حمیدرضا وکیلی فرد*، قدرت الله طالب نیا، رمضان علی رویایی صفحات 239-254

    در این پژوهش از طریق ارایه یک روش جدید مبتنی بر متغیرهای مقداری (به جای متغیرهای قیمت و بازده) به ارزیابی و اولویت بندی مدل های قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای پرداخته شده است. پژوهش حاضر با استفاده از جریان های سرمایه ای ورودی (خروجی) صندوق های سرمایه گذاری مشترک (متغیر مقداری) از میان مدل های قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای مورد بررسی (مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای (CAPM)، مدل سه عاملی فاما فرنچ (F-F)، مدل چهار عاملی فاما فرنچ کارهارت (F-F-C) و مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM))، مدلی را که توسط سرمایه گذاران برای تصمیم گیری در خصوص تخصیص سرمایه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد مشخص نموده است. این پژوهش با استفاده از اطلاعات صندوق های سرمایه گذاری مشترک در بازار سرمایه ایران طی دوره زمانی 1392 الی 1396 و با اجرای رگرسیون حداقل مربعات معمولی (OLS) به ارایه این روش پرداخته است.

    کلیدواژگان: جریان های سرمایه ای ورودی (خروجی)، صندوق های سرمایه گذاری مشترک، مدل های قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای
  • حسین ابوطالبی، محسن دستگیر*، غلامرضا سلیمانی امیری صفحات 255-276
    بازده مورد انتظار عایدی مدنظر سرمایه گذاران از سرمایه گذاری انجام شده با توجه به سطح ریسک پذیرفته شده توسط ایشان می باشد. معیارهای مختلفی برای ارزیابی نرخ بازده مورد انتظار شرکت ها معرفی شده است که مورد توجه سرمایه گذاران و اعتباردهندگان می باشد. هدف اصلی این پژوهش بررسی مقایسه ای قدرت توضیح دهندگی مدل های تبیین بازده سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. به منظور بررسی این هدف اطلاعات مالی 152 شرکت از شرکت های موجود در بورس اوراق بهادار تهران به صورت سه ماهه طی بازه زمانی 1391-1395 مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش قدرت تبیین مدل ها از طریق داده های ترکیبی با استفاده نرم افزار Eviews تجزیه و تحلیل و برآورد گردید. با توجه به روش های آماری انجام شده در سطح اطمینان 95/0 فرضیه ها مورد آزمون قرار گرفت. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی است. نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از بتای شرطی قدرت تبیین مدل کارهارت را افزایش می دهد و لذا مدل مناسب تری برای ارزیابی بازده سهام در اختیار تصمیم گیرندگان بازارهای مالی قرار می دهد. هم چنین مدل Q عاملی HXZ قدرت تبیین بیشتری نسبت به مدل چهار عاملی کارهارت در حالت اصلی دارد و مدل مناسب تری برای تصمیمات سرمایه گذاری می باشد.
    کلیدواژگان: بتای شرطی، بازده مورد انتظار، مدل Q عاملی HXZ، مدل چهار عاملی کارهارت
  • پروانه گلرد*، مصطفی پرتوافکنان صفحات 277-288
    چکیده کسب و کارهای کوچک و متوسط از بارزترین نمادهای کارآفرینی در کشورها محسوب می شود. با توجه به نقش سازنده این بخش در توسعه اقتصاد هر کشوری، توجه به موفقیت و شکست کسب و کارهای کوچک و متوسط مد نظر دولت هاست. براین اساس، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی نقش حمایت مالی دولت نسبت به کسب و کارهای کوچک و متوسط می باشد. شرکت های های کوچک و متوسط به دلیل ماهیت و ویژگی های خاص خود در مقایسه با شرکت های بزرگ با مشکلات زیادی در تامین مالی مواجه می شوند. در این پژوهش مروری بر نقش حمایتی دولت نسبت به کسب و کارهای کوچک و متوسط که به دلیل بحران های مالی دچار از هم پاشیدگی شده-اند، پرداخته شده است و در پایان پیشنهاداتی در راستای سیاست های مالی دولت در حمایت از این بخش ارایه گردیده است.
    کلیدواژگان: حمایت مالی دولت، تامین مالی، کسب و کارهای کوچک و متوسط
  • یعقوب پورکریم، سعید جبارزاده کنگرلویی*، جمال بحری ثالث، حسن قلاوندی صفحات 289-311
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر تفاوت های فردی مبتنی بر شناخت در قضاوت و تصمیم گیری سرمایه-گذاران، با نقش تعدیلی اضافه بار اطلاعات می باشد. جهت ارزیابی تفاوت های فردی، از مولفه های فراشناخت و نارسایی های شناختی استفاده شد. پژوهش حاضر، در سال 1396 بر اساس یک روش آزمایشی با ارایه مرحله ای حجم متوسط و زیاد (اضافه بار) اطلاعات حسابداری به سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار، در نرم افزار گوگل فرمز اجرا شده و حجم نمونه برابر با 98 آزمودنی بوده که اطلاعات قابل قبول حاصل از آزمون آنها، مبنای تحلیل های آماری قرار گرفت. جهت آزمون فرضیه ها از برازش مدل معادلات ساختاری در نرم افزار اسمارت پی ال اس، و به منظور ارزیابی نقش تعدیلی اضافه بار اطلاعات، از شاخص اندازه اثر کوهن (1988) استفاده شد. نتایج در حجم متوسط اطلاعات نشان داد: فراشناخت بر قضاوت سرمایه گذاران تاثیر مثبت و معنی داری داشته اما نارسایی های شناختی بر قضاوت سرمایه گذاران تاثیر معنی داری ندارد. فراشناخت و نارسایی های شناختی با میانجی گری قضاوت، بر تصمیم گیری سرمایه گذاران تاثیر مثبت و معنی داری دارد. نتایج در حجم زیاد (اضافه بار) اطلاعات نشان داد: فراشناخت و نارسایی های شناختی بر قضاوت سرمایه گذاران تاثیر مثبت و معنی-داری دارد. فراشناخت و نارسایی های شناختی با میانجی گری قضاوت، بر تصمیم گیری سرمایه گذاران تاثیر مثبت و معنی داری دارد. همچنین، نتایج نشان داد که نقش تعدیلی اضافه بار اطلاعات، بصورت منفی بوده و اندازه اثر آن در حد ضعیف می باشد.
    کلیدواژگان: اضافه بار اطلاعات، فراشناخت، نارسایی های شناختی، قضاوت، تصمیم گیری
  • محمدحسین لطف الله همدانی، محسن دستگیر*، سید علی حیدری صفحات 313-336

    نظریه مالی رفتاری که عموما از آن به عنوان کاربرد روانشناسی در دانش مالی تعبیر می شود، اصل بنیادین اقتصاد نیوکلاسیک را به چالش کشیده و سعی دارد پدیده های روانشناختی انسان در کل بازار و در سطح فردی را شناسایی نماید هدف از پژوهش حاضر استخراج مدل مالی رفتاری مشتریان در بانک های توسعه ای ایران با استفاده از تکنیک مدل سازی چند گروهی در بانک صنعت و معدن می باشد. در راستای این هدف، پژوهش حاضر در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول (بخش کیفی) 20 نفر از خبرگان جهت شناسایی متغیرهای تحقیق انتخاب شدند. در مرحله دوم (بخش کمی) داده های آماری بانک در دو دوره زمانی93-1391 (زمان تحریم ها) و 96-1394 (زمان کاهش تحریم ها) جمع آوری گردید و توسط روش مدل سازی چند گروهی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که عوامل بانک و عوامل مشتری در دوره های مختلف شاید نتوانند بر رفتار مالی مشتریان تاثیر چندانی داشته باشند. اما متغیر مداخله گر (عوامل محیطی) بر رفتار مالی مشتریان تاثیر بالایی دارد که نشان می دهد رفتار مالی مشتریان در ایران بیشتر تحت تاثیر اقتصاد کلان و سیاست های آن است. مطابق با نتایج این پژوهش، مشتریان برای تعامل بیشتر با بانک توسعه ای که مهمترین آن ها دریافت و بازپرداخت تسهیلات و اعتبارات می باشد به عوامل اساسی همچون نرخ رشد اقتصادی، درآمد سرانه و نرخ بهره توجه دارند لذا این دسته از بانک ها باید به دنبال راه کارهایی برای افزایش جذب منابع و کاهش ریسک اعتباری در شرایط نوسانات اقتصادی باشند.

    کلیدواژگان: مالی رفتاری، مدل سازی چند گروهی، مشتری
  • صالح اسدی، فریدون رهنمای رودپشتی*، سینا خردیار، فاضل محمدی نوده صفحات 337-356
    رقابت روزافزون بنگاه های اقتصادی دست یابی به سود را محدود و احتمال بحران مالی شرکت ها را افزایش داده است. یکی از دغدغه های همیشگی سرمایه گذاران تشخیص شرکت های سودده از شرکت های دارای بحران مالی از طریق ویژگی های مالی آنان بوده است . از طرفی محافظه کاری حسابداری در حسابداری سابقه طولانی دارد. مدتها است که محافظه کاری در رویه های حسابداری نفوذ کرده و این نفوذ نیز با اهمیت بوده است. لذا بررسی و شناخت ارتباط بین محافظه کاری حسابداری و بحران مالی شرکتها ، لازم و ضروری به نظر می رسد. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از دو روش آماری مختلف یعنی رگرسیون لجستیک و آزمون برابری میانگین استفاده شده است. حجم نمونه، شامل 48 شرکت دارای بحران مالی و 57 شرکت سودده ، در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. نتایج بدست آمده نشان دهنده این مطلب است که شاخص محافظه کاری حسابداری با بحران مالی شرکتها دارای رابطه معنی دار و مستقیم است. همچنین رابطه معکوس میان بحران مالی شرکتها با اندازه شرکت و شاخص سودآوری و همچنین رابطه مستقیم با نسبت اهرمی وجود دارد. نتایج نشان می دهد که رشد فروش ، اثری بر بحران مالی شرکتها نداردو بیشترین تاثیر بر احتمال بحران مالی در شرکت ها ،توسط شاخص سودآوری و یا عدم کارایی مدیریت در بهبود عملکرد می باشد.
    کلیدواژگان: بحران مالی، محافظه کاری، حسابداری، بورس
  • پریسا غلامی، مرتضی فرجی*، علیرضا روستا صفحات 357-381
    مطالعه در مورد عوامل ارتقاء برند به سازمان های مالی و بانک ها کمک می کند تا استراتژی های بازاریابی خود را با درک صحیحی از مسایل برند بهبود ببخشند. اگرچه در اهمیت این موضوع بحثی نیست ولی تحقیقات موجود در این زمینه راضی کننده نیست و نیاز به مطالعات بیشتری می باشد، این مسئله نشانه اهمیت مطالعه عوامل ارتقاء برند است. مسئله اصلی این پژوهش ارایه مدل ارتقاء برند بانک پارسیان است از آنجایی که در زمینه ارتقاء برند با توجه به شرایط بومی کشورمان مدل جامعی وجود ندارد از روش تیوری مبتنی بر داده ها برای نظریه پردازی و شناسایی ابعاد مدل استفاده شده است. در مدل پارادایمی تیوری مبتنی بر داده ها پدیده اصلی این پژوهش همان فرایند ارتقاء برند در نظر گرفته شده و شرایط فعلی شرایط زمینه ای و شرایط مداخله گر این پدیده ای اصلی نیز ارایه خواهد شد. همچنین نتایج آن نیز ارایه می شود. برای ساخت مدل پارادایمی از طریق مصاحبه های دقیق مرتبط با نظریه مبتنی بر داده ها جامعه آماری این پژوهش از میان کلیه متخصصان مطرح دانشگاهی دارای زمینه علمی مرتبط با مدیریت برند و بازاریابی، مدیران و کارشناسان بانک ها انتخاب شده اند.
    کلیدواژگان: ارتقاء برند، بازاریابی، بانک پارسیان، تئوری داده بنیاد
  • منا قدرتی، زهرا پورزمانی*، هاشم نیکومرام، بهمن بنی مهد صفحات 383-400
    این پژوهش به بررسی هموارسازی تقسیم سود مبتنی بر ساختار وابستگی سرمایه گذاری در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی است. به منظور محاسبه هموارسازی سود تقسیمی از مدل تعدیل شده جزیی لینتنر استفاده شد. با به کار گیری روش رگرسیون خطی چندگانه و نمونه ای شامل 107 شرکت در دوره زمانی 1386 تا 1396، پنج فرضیه پژوهش مورد آزمون قرار گرفت. جهت آزمون فرضیه ها از با انجام تحلیل های آماری به روش داده های پانل با استفاده از ابزار نرم افزاری Eviews استفاده شده است. از آزمون چاو برای بررسی این که آیا داده های ترکیبی جهت برآورد تابع مورد نظر کارآمدتر خواهد بود یا نه، و برای بررسی معنی دار بودن مدل رگرسیون از آماره فیشر استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که تصمیمات هموارسازی سود تقسیمی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تحت تاثیر عواملی همچون ساختار وابستگی، تمرکز مالکیت، پاداش مدیریت، نسبت بدهی و اندازه شرکت قرار دارد.
    کلیدواژگان: سود تقسیمی، هموارسازی سود تقسیمی، تمرکز مالکیت، ساختار وابستگی
|
  • Hashem NIKOUMARAM, Taghi TORABI Pages 1-19

    The purpose of this study is to investigate the clustering of fluctuations and its asymmetry in Tehran Stock Exchange. Large changes in prices tend to be large changes and small changes tend to be small changes that are called clustering of fluctuations. On the other hand, higher volatility fluctuations, They tend to form more clusters than small fluctuations, which are referred to as clustering oscillations of oscillations. The volatility of return on assets can directly affect the price of transaction options and the risk of stocks and portfolios. This research is a practical and quantitative research. The statistical society of the time series of the index of Tehran Stock Exchange and the sample used in the time series of return on the total index in the period from the beginning of 2008 to August 2012 is. The index values are extracted from the new rational software and then the logarithmic yield is calculated and analyzed with the Eviews software. Based on the Box and Jenkins approach, the mean ARMA equation was obtained and ARCH test confirmed the existence of clustering fluctuations. The TGARCH model showed asymmetry in volatility and leverage effect. According to the AKIC statistic, the best GARCH model was used for extraction of fluctuations, ETGARCH was introduced.

    Keywords: clustering of volatility, Asymmetry, leverage effect
  • Tayebeh Zanganeh, MohammadAli Rastegar *, Kazem Chavoshi, Mirfeiz Fallah Shams Pages 21-48

    The objective of this paper is to analyze the network topology of the Iranian overnight money market through methods of statistical mechanics applied to complex networks in order to assessing systemic risk. We investigate differences in the activities of 33 Iranian banks dividing into different four types between 2010-2015 by analyzing 66 montly adjacency matrixs. Using degree distribution analysis of the networks, we find that that Iranian interbank market network is scale-free network and cumulative degree, in-degree and out-degree follows the power-law distribution. In terms of the criterion of assortativity, the interbank market network of Iran is assortative and core-periphery with one or more banks as the money center. The results show that the Iranian interbank network is vulnerable to shocks and has high level of systemic risk. Also, in the event of failure, the most vulnerable group is to privatized and specialist governmental banks, and the private banks, due to the high volume of exchanges and net negative flows, can put a considerable systemic risk to the interbank market network.

    Keywords: Complex Network theory, degree distribution, assortativity, scale free networks, financial contagion
  • Teimor Mohammadi *, Hadi Johari Pages 49-64
    In this study, we examine the effect of customer leverage ratios on credit risk of banks in Iran using a mixed (fixed and random effects) model. To estimate credit risk of legal customers in Iran banking system, we use mixed effect logistic regression. Total observations would be 5925 records of legal companies which have been received loan from Iranian banks. Considering the results of the estimated model in order to estimate the credit risk of the legal customers of the banking system of the country, it can be seen that among the 40 qualitative and quantitative variables studied, only 10 variables influenced the credit risk of legal customers, among which The effect of customer leverage ratios on credit risk has been positive so that by increasing one unit in the ratio of current debt ratio, credit risk is increased by 0.05 percent. Also, with a one-unit increase in the Long-term debt ratio, credit risk increases by 0.03 percent.
    Keywords: credit risk, leverage ratios, the ratio of current debt, Long-term debt ratio, mixed effect logit regression
  • Maryam Aslani Manarebazari, Seyed Reza Miraskari *, Gholamreza Mahfoozi Pages 65-83
    Nowadays in the world of business, one of the issues that companies are facing is making decision about capital structure. After the Industrial Revolution, separation of owners and management in the companies was raised. This issue reflects the importance of managerial power as the source of important decisions in choosing the appropriate capital structure. This paper investigates the nonlinear power of CEO and capital structure of 100 companies accepted in Tehran Stock Exchange during the period of 2011-2011 based on the agency theory. The power index of the CEO has been constructed through the principle component analysis. The three dimensions of CEO power (Expert Power, Ownership Power and Referent Power) are considered as constructing the variable of executive power. We used econometric approach and panel data models in testing the hypothesis. The result of this paper showed that there is a parabola- shape association between CEO power and leverage; meaning that there is a nonlinearity relationship between these two variables.
    Keywords: CEO Power, Capital Structure, Agency theory, principle component analysis, Robust Estimation
  • Mansour Soufi *, Mahdi Homayounfar, Mehdi Fadaei Pages 85-100

    One of the most important issues in the field of financial management is how the investors distinguish between favorable investment opportunities and undesirable ones. One of the ways to help investors is to provide financial distress prediction models. According to the various studies have been made to develop these type of models, in this study the combination of artificial neural networks (ANN) and genetic algorithm (GA) techniques based on Zimensky prediction ratios is used for modeling financial distress. The research statistical population includes public companies in Tehran stock exchange which admitted between October 2013 to October 2015 and among them 66 distressed and 150 going concern companies were selected as the research sample using screening method. The results indicate that the power of both artificial neural network and genetic algorithm models in financial distress prediction are equal (95 percent), however, the prediction error of neural network is relatively low compared to genetic algorithm.

    Keywords: Forecasting, Financial Distress, Genetic algorithm, Artificial Neural Network
  • Ebrahim Abdi *, Farhad Khodadad Kashi, Yeganeh Mosavi Jahromi Pages 101-119
    This Study examines the impact of structural changes in the banking industry on firms investment listed on the Tehran Stock Exchange. For this purpose, data from 258 firms during the period from 2005 to 2014 and the dynamic generalized method of moments were utilized to put forward an investment model with financial constraints. The results of the study showed that these firms faced a financial constraints on investment and Concentration in the banking industry has affected the investment of the firms by reducing the financial constraints. The results also revealed that small firms have experienced greater financial constraints in comparison with larger firms and Larger firms have gained more benefits from concentration in the banking industry.
    Keywords: Market structure, Banking Industry, investment, Financial Constraints, Firm Size
  • Shahla Ghorbani Bejandi *, Shadi Shahverdiani Pages 121-132

    Sentiment and cognitive errors affect in decisions of investors when buying and selling stock.Cognitive Errors are kind of cognitive vulnerability in information processing.Factors such as culture cause bias in the decision-making process.The aim of this study is survey investors' behavioral biases including Over Confidence, Regret Aversion and Conservatism with an emphasis on culture factor.Questionnaires were collecting data from random investors of Tehran, Ahvaz, Tabriz, Isfahan, and Mashhad cities. Data were analyzed by SPSS software. Validity and Cronbach's Alpha also showed the credibility of the questionnaire. Our study showed, there is a significant correlation between culture and Over Confidence bias and relationship does not exit between Regret Aversion bias, Conservatism and culture.

    Keywords: Behavioral Finance, over confidence, Regret aversion, Conservatism, Culture
  • Reza Gholami Jamkarani, Rahman Aali * Pages 133-151
    The purpose of this research is to investigate the relationship between managers' overconfidence, uncertainty about inflation and overinvestment. In order to achieve this goal, 136 companies from the research community were selected as the sample using a screening method and examined during the period of 1390-1394. In order to measure the managers' excessive trust in the excessive managerial trust index, for uncertainty about inflation the future changes in the general level of prices and for the overinvestment than the difference (as the remainder of the regression) between the real level of investment and the estimated level of investment are used. The hypotheses of the research were based on multiple regressions using the compiled data. The results indicate that there is significant relationship between managers' overconfidence, uncertainty about inflation and over investment
    Keywords: managers' overconfidence, uncertainty about inflation, overinvestment
  • Elahe Baghani * Pages 153-168

    Due to the advancement of technology, financial services and banking are changing as in other industries, and the impact of new technologies in a way that, while increasing the profitability of banks and financial and credit institutions, increases the speed of service delivery and customer satisfaction. The banking industry has progressed in the country, but significant changes have not yet occurred in the business platform. Therefore, the regulators and senior executives of the banking system need to have a different attitude towards the new financial technologies, as a platform for the development of the platform. Consider the new banking business. New Financing Techniques, Fin Mon and Digital Currencies. In this paper, the paper attempts to present a general framework of these technologies, review commonly used supervisory practices in other countries, and make suggestions for monitors and digital currencies. Fincuts and digital currencies can be the starting point for the new era of financial-based technology that, with the support of the country's banks and the establishment of laws and regulations and its regulatory framework by the Central Bank, has the potential and capacity to change the banking ecosystem for the benefit of customers

    Keywords: Oversight Framework, Business Platform, Basel Committee, Startup
  • MohamadAli Kamali *, Ezatollah Abbasian, Reza Tehrani, Mojtaba Mirlohi Pages 169-187

    Adoption of suitable investment decisions depends on the long-term investment policy selected. Asset allocation has the most important role on investment return achieved during investment horizen. Considering the effect of investment policy, long-term optimal investment decisions in personal account plan has been investigated in this research. Providing suitable retirement income is the goal of such plan. Two functions including terminal wealth objective function and retirement income objective function are applied to investigate these decisions. According to the complexity of modeling in the aforementioned functions, the Metaheuristic Genetic algorithm has been used. The results are indicative of the importance of objective formulation selection. The retirement income objective function has the nature of more wealth accumulation and more control over economic and market turbulences through higher cooperation in investment and as a result it has been recommended as the optimal function.

    Keywords: Investment policy, Asset allocation, Personal account plan, Genetic algorithm
  • Farid Tondnevis, Hasan Hakimian * Pages 189-205
    Index tracking -one of the most popular methods of passive portfolio management- tries to construct a portfolio with same return as a financial market index. This research investigates the application of a binary programming model in time series clustering for index tracking. Various similarity measurements –Pearson, Kendall, Spearman, Erdem and Dynamic Time Wrapping based distance- have been applied in this research. Out of Sample test on Market Ratio and Tracking error of portfolios based on 50 more active companies index of Tehran Stock Exchange in second, third and fourth season of 1396 and first season of 1397 shows that all portfolios successfully replicate the performance of index and the tracking error of Pearson correlation based portfolio in lower than Others. Paired comparison test on Tracking Error of portfolios shows that tracking Error of Pearson Correlation based portfolio is significantly (99% confidence level) lower than other portfolios.
    Keywords: Index tracking, Tracking Error, Correlation Coefficients, DTW
  • Mansoureh Haji Hashemi Varnoosafadarani, MohammadReza Abdoli * Pages 207-221

    In this research, 126 companies as a sample of listed companies in Tehran Stock Exchange during the period of 2009-2010 were surveyed to investigate the effect of managers’ over confidence bias(as one of the behavioral biases) on two variables including the voluntary disclosure of information and social responsibility. The results of using the random effects model for both models showed that the sign of all the coefficients of the model variables were in agreement with the expected theoretical basis and all the estimated coefficients were statistically significant. R-squared of the voluntary disclosure model was 99% and in the social responsibility model 93%, which shows the good explanatory power of the patterns. Thus, it can be stated that there is a meaningful relationship between the more over confidence of managers and the amount of disclosure of information voluntarily and social responsibility.

    Keywords: Managers' Over Confidence, Information Disclosure, social responsibility
  • Mohammad Osoolian *, Mohammad Hassannezhad, Alireza Shokrolahnia Roshan Pages 223-238

    In this study, the effect of exchange rate fluctuations on abnormal returns of companies listed on the Stock Exchange were studied. In this study, Auto Regressive Distributed Lag model due to its ability to explain this connection was used for short-term and long-term. To evaluate the effect of exchange rate fluctuations , the banks' legal deposit at the central bank, GDP, inflation, current account and capital account on the stock market according to the designated filters, exporting companies that gained the research conditions, were determined. In this study, the company's export price index was calculated at the end of each quarter and abnormal returns were calculated for the group of companies. After calculating abnormal returns of firms, independent and control variables in the ARDL model imported and the effects of the explanatory variables investigation revealed abnormal returns. The results show that the exchange rate fluctuations variable has a positive and significant impact on exporting companies are abnormal returns.

    Keywords: Abnormal returns, currency fluctuations, Auto Regressive Distributed Lag model
  • Masoome Khermandar, HamidReza Vakilifard *, GhodratAllah Talebnia, RamezanAli Royaee Pages 239-254

    In this research, a new method based on quantitative variables, instead of price and return variables, has been presented to evaluate and prioritize capital asset pricing models. The present study, using capital inflows (outflows) of mutual funds (quantitative variable), has determined the model of capital asset pricing models (CAPM, F-F, F-F-C, CCAPM) that is mostly used by investors to decide on a allocation of capital. This study uses the data of mutual funds in the capital market of Iran during the period 1392 to 1396, and with the implementation of ordinary least squares regression (OLS) this method has been presented.

    Keywords: capital inflows (outflows), Mutual Funds, capital asset pricing models
  • Hossein Aboutalebi, Mohsen Dastgir *, Gholamreza Soleimani Amiri Pages 255-276
    Rate of stock return is the minimum rate that an investor should earn to get a sufficient return. There are various criterion to assess companies and investors expected return that using by investors and creditors. The purpose of this study is to comparison explanatory power of assessing stock rate of return models in Iran during 1391 to 1395 at seasonal basis. At this study Eviews software was used for statistics and data was combinatorial. Results shows that using dual conditional beta increase Carhart model explanatory power and therefore it is a better model for decision makers. Also at the basic format, HXZ model has better explanatory power than Carhart model and it is more useful for investment decision making.
    Keywords: conditional beta, expected return, Q factor model, Karhart model
  • Parvaneh GELARD *, Mostafa Partoafkanan Pages 277-288
    Abstract SME's are one of the most prominent symbols of entrepreneurship in countries. Given the constructive role of this sector in the development of the economy of any country, the focus is on the success and failure of small and medium-sized businesses for governments. Therefore, the purpose of the present study is to examine the role of government financial support to small and medium-sized businesses. SME's companies face many difficulties in financing because of their nature and characteristics compared to large companies. This study reviews the role of government support for SME's disrupted by financial crises, and finally offers suggestions for government fiscal policies in support of this section is presented.
    Keywords: Government Financing, Financing, SME's
  • Yaghoub Pourkarim, Saeid Jabbarzadeh Kangarlouei *, Jamal Bahri Sales, Hassan Galavandi Pages 289-311
    This research investigates the effect of Individual Differences Based on Cognition (Metacognition and Cognitive Failures) on investors judgment and decision making, with the moderating role of Information Overload. The present research was carried out using a test method based on a staged method of Medium and high volume (Overload) accounting information in the Google Forms software and 98 acceptable quiz of the investors were randomly selected and analyzed in 2017. In order to test the hypothesis, structural equation model was used in SMART-PLS software, and In order to test for the moderating role of Information Overload, was used the Effect Size Index Cohen (1988). The results in Medium volume accounting information showed: Metacognition have a significant effect on investors judgment, but cognitive failures don't have a significant effect on investors judgment. Metacognition and cognitive failures by mediating judgment have a significant effect on investors' decision making. With the moderating role of the Information Overload, Metacognition and cognitive failures, there is a significant effect on investors judgment. With the moderating role of Information Overload, Metacognition and cognitive failures through mediation of judgment, there is a significant effect on investors' decision making. Also, the results showed that the moderating role of the information overload is negative, and the effect size is weak.
    Keywords: Information Overload, Metacognition, Cognitive Failures, Judgment, Decision Making
  • MohammadHossein Lotfolah Hamadani, Mohsen Dastgir *, Seyed Ali Heidari Pages 313-336

    Behavioral finance theory, which is generally interpreted as the application of psychology in financial science, has challenged the fundamental principle of neoclassical economics and tries to identify the human psychological phenomena in the whole market and at the personal level. The aim of the current research is to extract behavioral finance model of customers in development banks of Iran using multi-group modeling technique in Bank of Industry and Mine. To this purpose, the current research was conducted in two stages. In the first stage, or qualitative part, a total of 20 persons of experts were selected to identify research variables. In the second stage, or qualitative part, the statistical data in two periods of time: 2012-2014 and 2015-2017 were collected and assessed using multi-group modeling technique. The obtained results showed that bank factors and customer factors in different periods may not have significant effect on financial behaviors of customers, but intervening variable (environmental factors), highly affect the financial behavior of customers, indicating that the financial behavior of customers in Iran is more under the influence of macroeconomics and its policies. Based on the results of this study, customers pay more attention to the key factors such as economic growth rate, per capita income and interest rate in order to interact more with the development bank which is receiving and paying the facilities and credits. Thus, this banks should look for some methods to increase the attraction of resources and decrease the credit risk under the conditions of economic fluctuations.

    Keywords: Behavioral Finance, Multi-group modeling, Customer
  • Saleh Asadi, Fraydoon Rahnamay Roodposhti *, Sina Kherdyar, Fadhel Mohamadi Node Pages 337-356
    The increasing competition of firms has limited the profit gains and increased the likelihood of a corporate financial crisis. One of the main concerns of investors is the recognition of profitable companies from financially corrupt companies through their financial characteristics. On the other hand, accounting conservatism has a long history in accounting and financial management. For a long time conservatism has penetrated accounting practices and this influence has been important. Therefore, it is necessary and necessary to study the relationship between accounting conservatism and corporate financial crisis. To test the hypotheses of the research, two different statistical methods such as logistic regression and mean equality test have been used. Sample size includes 48 companies with financial crisis and 57 profitable companies in Tehran Stock Exchange. The results show that accounting conservatism index has a meaningful and direct relationship with financial crisis of companies. There is also an inverse relationship between the corporate financial crisis with the size of the company and the profitability index as well as the direct relationship with the leverage ratio. The results show that sales growth has no effect on the financial crisis of companies and has the greatest impact on the probability of a financial crisis in companies, by the index of profitability or inefficiency of management in performance improvement.
    Keywords: Financial Crisis, Conservatism, accounting, stock exchange
  • PARISA GHOLAMI, MORTEZA FARAJI *, ALIREZA ROUSTA Pages 357-381
    Studying brand promotion factors helps financial organizations and banks to improve their marketing strategies with a proper understanding of brand issues. Although there is no dispute about the importance of this issue, but the existing research in this field is not satisfactory and more studies are needed, this issue indicates the importance of studying brand promotion factors. The main issue of this research is to present the brand promotion model of Parsian Bank. Since there is no comprehensive model in the field of brand promotion according to the local conditions of our country, the data-based theory method has been used to theorize and identify the dimensions of the model. In the paradigm model of data-based theory, the main phenomenon of this research is the same process of brand promotion, and the current contextual and intervening conditions of this main phenomenon will also be presented. The results are also presented. To build a paradigm model through in-depth interviews related to data-based theory, the statistical population of this study was selected from all prominent academic experts with a scientific background related to brand management and marketing, managers and experts of banks.
    Keywords: Brand promotion, marketing, Parsian bank, Grounded theory of the foundation
  • Mona Ghodrati, Zahra Pourzamani *, Hashem Nikoumaram, Bahman Banimahd Pages 383-400
    This paper examines dividend smoothing based on dependent structure of investment in listed companies on Tehran Stock Exchange (TSE). Dividend smoothing calculated using partial adjustment model of Lintner. This research is an applied research method To do so, we used a sample of 107 firms, from 1386 to 1396, to test five research hypotheses. To test hypotheses were used statistical analysis with panel data method Using software tools, Eviews and linear regression model. In this research, descriptive statistics including tables and charts, central tendencies, dispersion, distributions for describing the sample, and combined regression method were used to analyze the data related to the research aspects. The Chow test was used to determine if the combined data is more efficient to estimate the desired function, and Fisher's statistic was used to examine the significance of the regression model. The findings represent that dividend smoothing decisions in firms is influenced by factors such as dependent structure, concentration of ownership, compensation of management , debt ratio and size.
    Keywords: dividend, Dividend smoothing, Concentration of ownership, Dependent Structure