فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی
سال پنجاهم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/17
  • تعداد عناوین: 11
|
  • نجادعلی الماسی*، مهدی حسینعلی زاده صفحات 437-455

    گاهی اوقات تعارض قوانین با دخالت عامل زمانی پیچیده‌تر می‌شود. در واقع موقعیت‌هایی که در لحظه ایجاد شوند و از بین بروند، بسیار نادرند و اغلب آنها در طول مدت ‌زمانی مشخص ادامه می‌یابند. روشن است که بسط یافتن این موقعیت‌ها در زمان، آنها را به تغییرات قوانین حساس می‌کند. تاثیر این تغییرات  بر روی قانون قابل اعمال بر رابطه حقوقی، سبب پدید آمدن مسئله تعارضات در زمان می‌شود. اما آنچه پیچیدگی این مسئله را باز هم بیشتر می‌کند، آن است که دخالت‌های عامل زمان انواع بسیاری دارد که باید مورد توجه قرار گیرد که تشخیص این موضوع به تشخیص راه‌حل متناسب برای هر کدام از حالات تعارضات زمانی منجر خواهد شد. در این مقاله انواع این حالت‌ها و راه‌حل‌های آنها بررسی و نشان داده خواهد شد که دخالت عامل زمان به نتایج یکسانی منجر نمی‌شود.

    کلیدواژگان: تعارض مکانی، تعارض زمانی، تعارض متحرک، حقوق انتقالی، قانون سبب
  • حسن بادینی*، فرناز فروزان بروجنی صفحات 457-474

    بدیهی است که افزایش ثروت مادی، ابزاری برای هموار کردن مسیر توسعه است. در این زمینه، کارشناسان دریافته اند که تحلیل های اقتصادی باید با لحاظ عوامل اقتصادی و غیراقتصادی انجام گیرد. بر این اساس، اقتصاد نهادگرا بر مبادلات اقتصادی و دنیای هزینه مبادلاتی مثبت، تمرکز کرده است. نهادگرایان اعلام کرده اند که نهادها (قواعد رسمی و غیررسمی) به منظور دستیابی به رفاه اقتصادی اهمیت دارند، زیرا آنها به عنوان قواعد بازی اقتصادی می توانند فضای ایمن را فراهم آورند، خطرها و هزینه ها را کاهش و انگیزه های اقتصادی را برای سرمایه گذاری و تجارت افزایشدهند. در این خصوص، بر کیفیت نهادهای حقوقی، به ویژه نهادهای تشکیل دهنده هسته حقوقی بازار (مالکیت و قرارداد) بسیار تاکید شده است. بدین ترتیب، این مقاله در پی پاسخگویی به این پرسش است که چرا  نهادهای حقوقی مالکیت و قرارداد راه را برای رشد و توسعه اقتصادی پایدار، هموار می کنند؟ یافته ها نشان می دهد، با تامین نظم و هماهنگی مورد نیاز توسط نهادهای حقوقی، به ویژه مالکیت و قرارداد، فضایی ایمن به منظور تجارت فراهم می شود و بدین ترتیب انگیزه برای سرمایه گذاری افزایش می یابد. در نتیجه، رشد و توسعه اقتصادی، یعنی کیک بزرگ تولیدی و باکیفیت به دست می آید.

    کلیدواژگان: اقتصاد نهادگرا، انگیزه اقتصادی، توسعه اقتصادی، حقوق قرارداد، حقوق مالکیت، نهادهای حقوقی، هزینه مبادله
  • محمود باقری*، سعید رحمانی، رویا رحمانی صفحات 475-494

    نظام رازداری بانکی به منظور ایجاد اعتماد در روابط بانک و مشتری شکل گرفته است تا به مشتری اطمینان داده شود که حریم خصوصی اطلاعاتی وی حفظ می شود. اما متقابلا نظام مزبور می تواند به عنوان ابزاری برای تطهیر عواید ناشی از فعالیت های مجرمانه و فرار مالیاتی نیز به کار رود. بنابراین نفع خصوصی مشتریان بانکی براساس رعایت محرمانگی اطلاعات از یک سو و نفع عمومی بر مبنای پیشگیری و شناسایی جرایم مزبور از سوی دیگر در تقابل یکدیگر قرار می گیرند که در پژوهش حاضر از طریق روش تحلیلی توصیفی بیان می شود، برای حل چالش مذکور، پیگیری منافع کلی جامعه نباید نقض رازداری را در هر موردی و بدون مجوز تجویز کند و به بهانه اجازه قانون نباید نقض رازداری بانکی به صورت سلیقه ای و دل بخواهی صورت گیرد. بنابراین تنها زمانی که نفع عمومی غالب است، بر مبنای قانون مشخص و شفاف و به صورت موردی اطلاعات محرمانه اشخاص افشا می شود.

    کلیدواژگان: اطلاعات مالی و شخصی، بانک، رازداری بانکی، محرمانگی
  • احمد دیلمی * صفحات 495-511

    در پژوهش حقوقی دو نوع مجهول وجود دارد: مجهولات حکمی و مجهولات موضوعی؛ و از استدلال حقوقی و قضایی برای کشف آنها استفاده می شود. منطق استدلال در هریک از مراحل سه گانه اثبات استناد حقایق خارجی به خوانده، توصیف حقوقی حقایق خارجی و کشف حکم قانون گذار در خصوص آن موضوع، چگونه است؟ هدف این نوشتار تبیین ساختار و فرایند منطق استدلال در حقوق است. روش این تحقیق توصیفی و تحلیلی (عقلی و عقلایی) است که به تناسب ماهیت موضوع شناسایی، به کار گرفته خواهد شد. براساس یافته های پژوهش، منطق استدلال در حقوق، ماهیت ترکیبی دارد. اگرچه به لحاظ شکلی اصولا از منطق صوری ارسطویی پیروی می کند، در تحقیق محتوای مقدمات استدلال و اثبات استناد موضوعات به اشخاص، متناسب با ماهیت موضوع و منبع تحقیق، منطق استدلال، از شیوه های تفسیری، تحلیل عقلی و عقلایی، منطق استقرایی و قواعد ادبی و تاریخی بهره می برد.

    کلیدواژگان: اثبات استناد، اثبات حکم، اثبات موضوع، منطق حقوق، منطق فقه
  • جهانبخش رهنمای کردآسیابی، سام محمدی * صفحات 513-531

    قرارها، از مهم ترین اقسام تصمیمات قضایی محاکم اند. پرسشی که همواره ذهن حقوقدانان را در مقام تحلیل نوع آرای قابل اعتراض ثالث، به چالش وا می دارد، این است که آیا «قرارها» نیز همانند «احکام»، از قابلیت اعتراض توسط ثالث برخوردارند یا خیر؟ کیفیت تدوین مقررات مربوطه، از زمان قانون اصول محاکمات حقوقی 1290 تا قانون جدید آیین دادرسی مدنی 1379 و به کارگیری عبارت «هر گونه حکم و قرار» در قوانین گذشته و اصطلاح « هر گونه رای» در قانون جدید، به عنوان آرای قابل اعتراض، ضرورت احراز شرط خلل به حقوق ثالث برای پذیرش اعتراض، عناصر و ویژگی های حاکم بر «رای دادگاه» و سایر اصول حاکم بر آیین دادرسی، سبب شده است اندیشمندان حقوق، در مورد امکان یا عدم امکان اعتراض ثالث به قرارهای اعدادی، قرارهای نهایی یا قاطع و قرارهای تامینی و موقت، با اختلاف عقیده مواجه شوند. این مقاله با بررسی دیدگاه های متفاوت و استدلال های مرتبط، با نگاهی به  رویه قضایی و حقوق فرانسه، به این نتیجه منتهی می شود که در حقوق ایران، با وجود اطلاق واژه رای در مواد 417 و 418 قانون آیین دادرسی در امور مدنی 1379، مقررات اعتراض ثالث، فقط احکام را در برمی گیرد و شامل هیچ یک از قرارها نمی شود.

    کلیدواژگان: اعتراض، شخص ثالث، قرار اعدادی، قرار تامینی یا توقیفی، قرار نهایی
  • مجتبی زمانی، سهیل طاهری*، پژمان پیروزی، علیرضا مظلوم رهنی صفحات 533-551

    در بیشتر نظام های حقوقی از جمله نظام حقوقی ایران احراز سه رکن ضرر، فعل زیانبار و رابطه سببیت برای اثبات دعوای مسئولیت اعم از قهری و قراردادی ضروری است. از سوی دیگر با اینکه بیشتر حقوقدانان جدید تمایل دارند که اصل جبران کامل خسارت را در تقابل با ضررهای وارده اعمال کنند، عقیده عمومی بر این است که هر ضرری نیز قابلیت جبران ندارد. تنها می توان حکم به جبران ضررهایی داد که حایز شرایط مندرج در حقوق مسئولیت مدنی باشند. شرط «مستقیم بودن ضرر» یکی از این شرایط است که در حقوق ما از آن با عنوان شرط «بلاواسطه بودن ضرر» نیز یاد شده است. حقوقدانان ما تحت تاثیر قواعد مندرج در حقوق مدنی فرانسه شرط مذکور را وارد حقوق ایران کرده اند و «ضرر غیرمستقیم» را قابل جبران نمی دانند. نگارنده بر این عقیده است که با وجود رکن سببیت در مسئولیت مدنی دیگر نیازی به احراز شرط مستقیم بودن ضرر نیست و حذف این قید خدشه ای به ساختار دعوای مسئولیت وارد نخواهد آورد؛ چه اینکه منظور از مستقیم و بلاواسطه بودن ضرر در حقوق ما همان احراز رابطه سببیت عرفی میان ضرر وارده و فعل زیانبار است. </em>

    کلیدواژگان: خسارت، سببیت، ضرر، غیرمستقیم، مستقیم
  • مهدی شهابی * صفحات 553-571

    بی تردید دغدغه پرلمان، عبور از منطق صوری و استدلال قیاسی است. با این حال، چارچوب نظری وی برای این گذار با ابهام مواجه است؛ ابهامی که به نظر می رسد به سه گانه منصفانه بودن، عقلانی بودن و مقبولیت داشتن استدلال قضایی که پرلمان بر آن تاکید دارد، تسری پیدا می کند. اکتفای پرلمان به عقلانیت عملی و این تلقی که وی، عقلانیت عملی را، مستقل از عقلانیت نظری می خواهد، بر این ابهام افزوده است. پرلمان، گاه در آثار خود از جامعه شناسی حقوق سخن می گوید و گویا بناست با تاسی از جامعه شناسی حقوق و واقعیت نگری آن، از استدلال قیاسی عبور کند؛ گاه نیز بر قضاوت های ارزشی، و اصول کلی حقوق و قواعد نانوشته حقوقی به عنوان مولفه های این قضاوت ارزشی تاکید دارد. آیا قضاوت های ارزشی و اصول کلی حقوقی، نشان از پذیرش نوعی حقوق طبیعی از سوی پرلمان ندارد؟ حقوق طبیعی ای که با نفی دوگانگی عقلانیت نظری و عقلانیت عملی، می تواند چارچوب نظری منطق حقوقی پرلمان باشد و این منطق را، از ابهامی که ناشی از کثرت گرایی ساختار اجتماعی است، برهاند.

    کلیدواژگان: حقوق طبیعی کلاسیک، دیالکتیک، طبیعت اشیاء، مکتب بروکسل، منطق حقوق
  • محسن صادقی*، ندا خوان زاده صفحات 573-590

    یکی از موارد چالش برانگیز در دعوای مسئولیت مدنی، مواردی است که قانون گذار بیمه را برای یکی از اطراف اجباری کرده است؛ از جمله خسارات ناشی از حوادث رانندگی و خسارات کار. با توجه به اهمیت این نهاد و عدم مطالعه منسجم در مورد تاثیر تقصیر زیان دیده در مواردی که قانون گذار برای حمایت از یکی از طرفین بیمه را اجباری کرده است، بررسی دقیق تقصیر زیان دیده در این موارد خاص ضروری به نظر می رسد و با وجود تغییر قانون بیمه اجباری در سال 1395، بررسی مطابق با این قانون انجام نگرفته و معمولا مقالات موجود در این زمینه به قانون بیمه مصوب 1347، استناد کرده اند، ازاین رو به منظور رفع نسبی خلا موجود این تحقیق به بررسی میزان تاثیر تقصیر زیان دیده در حوادث رانندگی و عوارض ناشی از کار در قوانین ایران در مطالعه تطبیقی با حقوق کشور فرانسه می پردازد و درصدد پاسخگویی به این پرسش است که آیا تقصیر زیان دیده در حوادث ناشی از کار و رانندگی از قواعد عام مسئولیت مدنی پیروی می کند یا تابع نظام مخصوص است که فرضیه اثبات شده این مقاله آن است که تاثیر تقصیر زیان دیده در موارد بیمه اجباری از قواعد عام مسئولیت مدنی پیروی نمی کند و جنبه حمایتی این قبیل قوانین مبنای مسئولیت مدنی را از نظریه تقصیر به سمت تقصیر مفروض سوق می دهد. مطالب این پژوهش براساس روش کتابخانه ای در دو بخش ارایه می شود؛ بخش نخست به تبیین مفاهیم و مبانی می پردازد و در بخش دوم تقصیر زیان دیده در موارد بیمه اجباری در حقوق ایران و فرانسه بررسی می شود.

    کلیدواژگان: بیمه اجباری، تامین اجتماعی، تقصیر زیان دیده، حقوق ایران، حوادث رانندگی، حقوق فرانسه، خسارات کار
  • عباس میرشکاری *، محمدکاظم مهتاب پور صفحات 591-607

    گاهی رای داور به دلیل ابهام یا اجمالی که دارد، قابل اجرا نبوده و نیازمند تفسیر برای رفع ابهام یا اجمال است. با وجود اهمیت موضوع، قانون آیین دادرسی مدنی، در خصوص مرجع صالح برای تفسیر رای داور ساکت بوده و نویسندگان حقوقی که به نحو تفصیلی به تبیین مرجع داوری و احکام آن پرداخته اند، به صراحت موضوع مرجع صالح برای تفسیر رای داور ر بررسی نکرده اند. شباهت وظایف داور با دادرس، اقتضای این را دارد که داور بتواند رای خویش را تفسیر کند. به علاوه، منطق تفسیر و اصل استقلال داور ایجاب می کند که رای صادره توسط مرجع صادرکننده آن یعنی داور تفسیر شود. با وجود این، دلایلی چون استثنایی بودن صلاحیت داور و عدم امکان قیاس آن با صلاحیت دادرس، تبعات سوء ناشی از تفسیر رای توسط داور و نیز، اعمال قاعده فراغ داور پس از صدور رای، برقراری صلاحیت تفسیر رای توسط داور را نفی می کند. در این نوشتار تلاش شده است ضمن تبیین دو دیدگاه مختلف درباره صلاحیت یا عدم صلاحیت داور برای تفسیر رای داوری، ادله هریک بررسی شود. در نهایت نیز، صلاحیت داور در خصوص تفسیر رای خویش در مهلت زمانی محدود پس از صدور رای به رسمیت شناخته شده است، پس از صدور رای نیز، دادگاه صلاحیت تفسیر را خواهد داشت، با این حال، دادگاه نباید در تفسیر رای از نظر داور، غافل شود و بدون استماع نظر وی در خصوص تفسیر رای اقدام کند.</em>

    کلیدواژگان: تفسیر، داور، رای، مرجع صالح
  • علی نصیری اقدم * صفحات 609-625

    هدف از این مقاله پرداختن به این پرسش است که با توجه به ظهور فناوری بلاک چین و قراردادهای هوشمند، علم حقوق دچار چه تحولاتی خواهد شد؟ با توجه به قابلیت این فناوری در تامین حقوق مالکیت، اجرای کم هزینه قراردادها، ایجاد شفافیت و جلوگیری از تقلب، در این مقاله استدلال می شود که علم حقوق در زمینه های مختلفی چون تعریف و تضمین حقوق مالکیت، حقوق قراردادها، قواعد حقوقی ناظر بر مبارزه با فساد و ایجاد شفافیت، حقوق تجارت، به ویژه در زمینه حقوق شرکت های سهامی و ابزارهای پرداخت به طور شگرفی متحول خواهد شد و کدهای رایانه ای عهده دار امر حکمرانی خواهند شد. پذیرش این موضوع، هم از حیث آموزش علم حقوق و بازار کار آن حایز اهمیت است و هم از حیث آمادگی برای مواجهه با پدیده های جدید.

    کلیدواژگان: حکمرانی کد، رمز ارز، علم حقوق، فناوری زنجیره بلوک، قراردادهای هوشمند
  • علیرضا یزدانیان * صفحات 627-645

    در فقه و حقوق ایران و فرانسه ایقاع، پدیده غریبی نیست و دو واژه عقد و ایقاع در کنار هم نشان از ریشه های عمیق این دو نهاد دارد. اما آنچه در فرانسه، نظر دکترین را از قرن نوزدهم به خود جلب کرده، نقش آن در ایجاد تعهدات است. به عبارتی هر ایقاع آثاری دارد، اما در اینکه آیا ایقاع می تواند تعهد ایجاد کند و منبع تعهد باشد، تردید وجود داشت. در سال 2016 با اصلاحات قانون مدنی فرانسه، اولا عنوانی به نام منابع تعهدات مطرح شده و ثانیا تدوین ایقاع در قسمت منابع تعهدات در کنار عقد و مسئولیت مدنی و به عنوان یکی از اعمال حقوقی در کنار وقایع حقوقی، نویدبخش طرح ایقاع به عنوان یکی از منابع یکطرفه برای ایجاد تعهدات دوطرفه است که دستاورد نوینی در حقوق تعهدات به شمار می رود. در حقوق ایران ایقاع موجد تعهد به عنوان یک نظریه کلی مطرح نشده، اما مصادیقی در قانون مدنی هست که به نظر می رسد می توان وجود آنها را به عنوان مصادیقی برای پذیرش نظریه تعهدات ایقاعی هرچند به صورت استثنایی مطرح کرد. مطالعه حقوق فرانسه به عنوان یکی از نظام های حقوقی نوین در طرح نظریه کلی ایقاع به عنوان منبع تعهد، می تواند در این زمینه راهگشا برای طرح نظریه کلی در حقوق ایران باشد که در این مقاله به شیوه تطبیقی انجام خواهد گرفت.

    کلیدواژگان: ایقاع، تعهد، فرانسه، قرارداد، منبع
|
  • Nejadali Almasi *, Mahdi Hosseinalizadeh Pages 437-455

    Occasionally, the conflict of laws becomes more complicated with factor intervention. In fact, the situation created and eliminated at the moment are very rare, and often they continue to develop over a certain period of time. It is clear that expanding these situations in time makes them sensitive to changes in laws. The effect that these changes can have on the law applicable to the legal relationship creates the problem of conflict at the time. But what further complicates this problem is that time-domain interference has many kinds to take into consideration that recognizing this issue will result in the identification of suitable solution for each of the conflicts of time. In this article, a variety of these states and their solutions will be investigated and it wiil be shown that time factor interference does not lead to the same results.

    Keywords: Conflict in space, conflict in time, lex causae, vested rights, Transitional rights
  • Hasan Badini *, Farnaz Forouzan Boroojeni Pages 457-474

    Certainly, rising material wealth is considered as a tool to pave the way for development. In this way, experts have found that in economic analyses, non-economic factors as important as economic factors. Accordingly institutional economic has focused on economic transactions and criticized the zero transaction cost world. As a result, institutionalism has announced that institutions (formal and informal rules) are important to achieve the economic prosperity, because they are as the rules of the economic game which can provide secure atmosphere, reduce risks and costs, and increase economic incentives to investment and trade. In this regard, the quality of legal institutions, especially legal institutions that create legal core of market (property and contract law) have been highly emphasized. Thus, this paper seeks to answer why property and contract law could contribute to economic growth and sustainable development? It is concluded that suitable legal institutions may provide a secure environment for investment and trade. These elements are vital to achieve economic growth and sustainable development.

    Keywords: Institutional Economy, Economic Incentives, Economic Development, Contract Law, Property Law, Legal Institutions, Transaction Costs
  • mahmood bagheri *, saeed rahmani, roya rahmani Pages 475-494

    The banking secrecy system is designed to build trust in the bank-‎customer relationship to ensure that the customer's privacy is ‎protected. But in turn, the system can also be used as a means of ‎purification income from criminal activity and tax evasion. Thus, the ‎private interest of bank customers which is based on the ‎confidentiality of information on the one hand, and the public interest ‎on the prevention and detection of such crimes on the other hand, are ‎in conflict that is Described in the present study through a ‎descriptive-analytical approach, to address the challenge, pursuit of ‎the general interest of society should not be presumed to be a breach ‎of privacy in any case without authorization and should not be ‎arbitrarily violated. Therefore, only when the public interest prevails, ‎disclosure of confidential information is made on the basis of clear ‎and transparent law and, as the case may be.‎

    Keywords: Bank Secrecy, Banks, Confidentiality, financial Information, personal Information
  • Ahmad Deylami * Pages 495-511

    There are two types of questions in legal studies: questions that pertain to the rules of law, and questions that concern its relevant subjects. Accordingly, there are two types of reasoning that are used for finding answers to these different types of questions: legal reasoning and judicial reasoning. The question concerns the logic of reasoning in law in each of the following three stages: proving the imputability of facts to the defendant; identification and legal description of the facts; and discovering the stance and rules of law of the legislator in view of the case in point. The present study attempts to explicate the structure and proses of the logic of law. The present study draws upon a descriptive and analytical (rational and reasonable) methodology that will be applied according to the nature of the topic under study. Based on the findings of the present work, the logic of legal and judicial reasoning has a combinatory nature. Although it appears to follow the Aristotelian formal logic, in researching the content of the premises of reasoning and proving imputability of subjects to individuals, the logic of reasoning, according to the nature of the subjects as well as the research sources, benefits from a hermeneutical method, rational and reasonable analysis, deductive reasoning, and literary and linguistic rules.

    Keywords: Proving Imputability, Proving the Fact, Proving the Rule of Law, The Logic Of Fiqh (Jurisprudence), The Logic Of Law
  • jahanbakhsh Rahnamay kordasiabi, sam mohammadi * Pages 513-531

    Writs form one of the most important types of judicial decisions in courts. The question which always challenges lawyers mind in terms of analyzing the type of judgments of the objectionable by a third party is whether or not writs can be objected similar to judgements by the third party. The compilation quality of the relevant regulations from the code of legal procedure in 1290 to the civil procedure law in 1379 and applying the terms » every kind verdict and writ« in previous laws and the phrase » every kind judgment« in new code, as objectionable judgements, the necessity of obtaining condition of disorder to the right of third party for accepting the protest, the elements and features governing to » judgement of court « and the other principles governing to procedure rules, have caused to law intellectuals to be different in opinions on the possibility or impossibility of the third party protest to the interlocutory writs, finals decrees or writs of attachment. Regarding the studies on different opinions and relevant explanation, the present essay, will reveal the fact that in spite of the general application of the term »judgment« in articles 417 and 418 of the code of procedure… in civil matters 1379, the rules of third party objection only includes the judgements not any writs.

    Keywords: Final writs, Interlocutory writs, Objection, Third party, Writs of attachment
  • Mojtaba Zamani, Soheil Taheri *, Pejman Piruzi, Alireza Mazloom Rahni Pages 533-551

    In most legal systems, including the Iranian legal system, the three elements of loss, harmful act, and causality are necessary to prove litigation, both tort and contractual. On the other hand, although most modern jurists tend to apply the principle of complete compensation against damages, it is generally believed that any damages cannot be compensated. Only damages that meet the requirements of civil liability law can be awarded. The condition of "direct loss" is one of these conditions, which in our legal system is also referred to as the "no intermediaryloss " condition.Our lawyers, under the rules of French civil law, have introduced the above condition into Iranian law and do not consider "indirect damages" to be compensated. The author is of the opinion that despite the pillar of causality in civil liability, there is no longer any need to claim direct damages and removing this limitation will not impair the structure of the litigation. What is meant by the direct and immediate disadvantage of our rights is the establishment of a customary causal relationship between the harm and the harmful act.

    Keywords: Causation, Damage, Direct, Indirect, Loss
  • Mahdi shahabi * Pages 553-571

    It is certain that Perelman's concern is to go past the formal logic and analogical reasoning. However, his theoretical framework for this transition suffers from a vagueness that seems to be extended to the triad of fairness, rationality and acceptability of the judicial reasoning that Perelman emphasizes. Perelman’s emphasis on practical reason only and the fact that he seeks practical reason independently from theoretical reason have added to this vagueness. Perelman occasionally discusses the sociology of law in his works, and it seems that he is going to move away from analogical reasoning through sociology of law and its realism. Also, he sometimes underscores value judgments, the general principles of law, and the unwritten legal rules as the components of this value judgment. Do value judgments and general principles of law not imply acceptance of a type of natural law by Perelman? A type of natural law that can be considered as the theoretical framework of Perelman's Juridical Logic by denying the duality of theoretical reason and practical reason and, as a result, liberates this logic from the vagueness emanating from the pluralism of the social structure.

    Keywords: Juridical Logic, Brussels school, Dialectic, Nature of Things, Classical Natural Law
  • Mohsen Sadeghi *, Neda Khanzadeh Pages 573-590

    One of the most challenging issues in civil litigation is the cases where the legislator has made compulsory insurance policies, including accidental damages and labor damages. Given the importance of this institution and the lack of coherent study of the impact of the fault in cases where the legislator made it compulsory for one of the parties to provide insurance, a careful examination of the damaged fault in these particular cases seems necessary, and in spite of The change in the law of compulsory insurance in 1395 has not been carried out in accordance with this law and usually the articles in this area have been invoked to the insurance law approved in 1347. Therefore, in order to quantify the relative impact of the existing vacuum, this study examines the extent of the impact of damages caused by accidents and Due to the work in Iranian law, it deals with the comparative study of French law And seeks to answer the question whether the fault of workers and driving accidents is consistent with the general rules of civil liability or that it is subject to a special system. The hypothesis of this article is that the effect of damaged fault in insurance cases Mandatory does not comply with the general rules of civil liability, and the supportive aspect of such laws imposes the basis of civil responsibility from the theory of fault to the alleged fault. The contents of this research are based on a library method in two sections. The first section addresses the concepts and foundations, and the second part deals with the damaged fault in cases of compulsory insurance in Iranian and French law.

    Keywords: Driving accidents, Labor damages, Social security, Irish law, Loss of fault, French law, Compulsory insurance
  • Abbas Mirshekari *, MohammadKazem Mahtabpour Pages 591-607

    Sometimes, the arbitrator award include some kind of vagueness or incomprehensiveness which make interpretation necessary. Despite its importance, the regulations remain silent about the rightful authority for interpreting the arbitrator award and the doctrine, which discuss a lot about arbitration and its regulations, doesn’t mention this subject expressly. Comparing with the judge, it should be said that arbitrator himself is responsible for offering an interpretation for his award. Furthermore, the concept of interpretation and the independency of the arbitrator confirm the aforementioned claim. However, the exclusivity of the arbitrator’s authority, incomparability with the judge’s authority, possible negative effect and court recess are opposed what was said.

    Keywords: interpretation, award, a, rbitrator, independency
  • Ali Nassiri Aghdam * Pages 609-625

    Blockchain transforms many aspects of governance. By employing this technology transparency, fraud detection, contract enforcement will be secured and the role of intermediary agents will diminish. If this is a real effect of above-mentioned technology, which roles can be assigned to law and legal science which has been evolved to perform similar role in organizing society. It seems to me that legal science will transform fundamentally. It is not that societies do not need laws any more, but some branches of legal science such as property right law, contract law, commercial law and so forth will change profoundly and computer based codes will replace them. Then, code governance must be taken seriously because it has deep effects of legal science. In comparison, other branches of legal science will evolve to accommodate to new technologies and new emergent conflicts of interest.

    Keywords: Law, Blockchain, Smart contract, Cryptocurrency, Code Governance
  • Alireza Yazdanian * Pages 627-645

    In jurisprudence and law of Iran and France, unilateral act is not a strange phenomenon, and the two terms of the contract and unilateral act together represent the deep roots of these two institution. But what has been the subject of doctrine in French law since the 19th century is the role of unilateral act to create obligations. In other words, it has many effects, but there is doubt about whether it can create obligations. In 2016, with the amendments of French Civil Code unilateral act has been drafted in the area of sources of obligations, which could be a reflection of this fact that unilateral act is as a unilateral source for bilateral obligations and it is a new achievement. In law of Iran, unilateral act to create obligations is not raised as a general theory, but there are examples of civil law that can be considered as an example of acceptance of this theory. The study of French law as one of the legal systems in this field can be used as a platform for a general theory of law in Iran, which will be presented in this paper in a comparative way.

    Keywords: Unilateral act, Obligation, Source, Contract, Intention