فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال بیست و هشتم شماره 5 (پیاپی 124، آذر 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسین عزیزی*، امیررضا نیازی تبار، عطیه محمدی صفحات 1-10
    مقدمه

    سلول های بنیادی اسپرم ساز، بنیانگذار و نقطه شروع اسپرماتوژنز هستند و تنها سلول های بنیادی در بدن به شمار می آیند که می توانند از طریق گامت زایی اطلاعات ژنتیکی را به نسل بعدی منتقل کنند؛ هدف از تحقیق حاضر، بررسی ماهیت پرتوانی سلول های بنیادی اسپرم ساز در شرایط in vitro و in vivo است.

    مواد و روش ها: 

    سلول های اسپرم ساز از بیضه خوک و موش با استفاده از روش هضم آنزیمی استخراج شده و در محیط حاوی FGF، EGF و GDNF و سلول های تغذیه کننده STO کشت داده شدند. سپس برای بررسی ایمنوسیتوشیمیایی و RT-PCR کلونی های حاصله از مارکرهای Ki67، POU5F1 و ZBTB16 استفاده شد.

    یافته های پژوهش: 

    ماهیت سلول های بنیادی اسپرماتوگونی حاصله پس از جداسازی و کشت، به وسیله معیار هایی نظیر رشد خوشه ای کلنی ها در محیط کشت، بیان مارکر Ki67 طی بررسی ایمنوسیتوشیمیایی که بیانگر قابلیت تکثیر است و شاخص های مورفولوژیکی مشاهده شده با میکروسکوپ الکترونی نگاره، ثابت شد. هم چنین آنالیز مقایسه بیان مارکر های POU5F1 و ZBTB16 در سلول های بنیادی جنینی، سلول های بنیادی اسپرم ساز و سلول های سرتولی موجود در لوله اسپرم ساز موش با استفاده از روش RT-PCR را در نشان داد.

    بحث و نتیجه گیری

    طی این پژوهش بیان مارکر هایKi6 ، POU5F1 و ZBTB16 در لوله اسپرم ساز و ویژگی های سیتولوژیک سلول های بنیادی اسپرم ساز مورد مطالعه قرار گرفت به طوری که یافته های حاصل می تواند در تحقیقات پیشرفته حوزه بیولوژی تولید مثل مفید باشد.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی پرتوان، سلول های بنیادی موش، سیتولوژی، پروتئین Pou5f1، zbtb16
  • مرضیه رستم زاده رنانی، عباس دوستی* صفحات 11-20
    مقدمه

    پروتئین ID، باعث افزایش تکثیر سلولی می شود و از طرفی تمایز را مهار کرده که ارتباط آن با روند تومور زایی روده را مشخص می کند. عفونت هلیکوباکتر با بیان ژن های مختلف ID در ارتباط است و بنا بر این هدف از این تحقیق بررسی بیان ژن ID1 در سلول های AGS ترانسفکت شده با وکتور نوترکیب pFLAG-CMV-3-tagD است.

    مواد و روش ها

    در پژوهش حاضر سلول های AGS در محیط کشت RPMI-1640 حاوی درصد سرم جنین گاوی رشد داده شد. این سلول ها با دو پلاسمید pFLAG-CMV-3-tagD یا pFLAG-CMV-3 ترانسفکت شدند و سلول های دریافت کننده پلاسمید با افزودن 600 میلی گرم در لیتر G418، انتخاب گردیدند. سپس RNA کل سلول با استفاده از محلول RNX-Plus تخلیص شد و سنتز cDNA با کمک کیت انجام شد. سطح بیان mRNA ژن ID1 به روش q-RT PCR و با کاربرد پرایمرهای مناسب بررسی شد. در نهایت با استفاده از نرم افزار  SPSSو آزمون های آماری t-test Indepent  بیان هر یک از ژن ها مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته های پژوهش:

     با روش RT-PCR، بیان موفقیت آمیز ژن tagD هلیکوباکتر پیلوری در سلول های AGS تایید شد. آنالیز بیان ژن نشان داد که بیان ژن ID1 به صورت معنی داری در سلول های AGS تیمار شده با tagD نسبت به سلول های کنترل، کاهش یافته است (P=0.0113).

    بحث و نتیجه گیری

    تحقیق حاضر نشان داد که بیان ژن ID1 در سلول های تحت تیمار با ژن tagD هلیکوباکتر پیلوری، تغییر می یابد و به نظر می رسد، ژن tagD هلیکوباکتر پیلوری در ایجاد این تغییر بیان نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: باکتری هلیکوباکتر پیلوری، tagD، ID1
  • معصومه شعبانی، سمیه رهایی*، محبوبه زارع صفحات 21-32
    مقدمه

    در سال های اخیر، روش سنتز زیستی نانوذرات به عنوان یک فرآیند دوست دار محیط زیست، مقرون به صرفه و آسان مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، سنتز نانوذرات اکسیدروی به کمک عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی(L. Eriobutrya japonica) و بررسی فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی آن ها است.  

    مواد و روش ها

    در ابتدا عصاره آبی هسته ازگیل تهیه شد. سپس میزان فنول و فلاونویید کل آن مورد سنجش قرار گرفت. بعد از تهیه نانوذرات اکسیدروی توسط عصاره، میزان فعالیت آنتی اکسیدانی نانوذرات و عصاره توسط روش رادیکال آزاد DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) سنجیده شد. هم چنین، فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوذرات توسط روش انتشار دیسک علیه باکتری گرم مثبت Staphylococcus aureus و باکتری گرم منفی Escherichia coli تعیین گردید.

    یافته های پژوهش: 

    نتایج نشان داد که عصاره آبی دارای میزان مشخصی از ترکیبات فنولی و فلاونوییدی به ترتیب به میزان mg/g  86/9 و mg/g 27 وزن خشک عصاره است. نانوذرات سنتز شده دارای متوسط اندازه قطر کمتر از 30 نانومتر و پیک جذب برجسته ای در 349 نانومتر بودند. نتایج فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره و نانوذرات نشان داد که با افزایش غلظت، فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش می یابد. هم چنین، نتایج ضد باکتریایی نشان داد که نانوذرات دارای فعالیت ضد باکتریایی خوبی علیه باکتری S.aureus بوده در حالی که عصاره هیچ گونه فعالیت ضد باکتریایی نداشت

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که نانوذرات اکسیدروی سنتزی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی خوبی بوده و امکان کاربرد آن ها در بخش های مختلف مانند محصولات آرایشی-بهداشتی، بسته بندی مواد غذایی و هم چنین به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک های سنتزی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: عصاره آبی، هسته ازگیل ژاپنی، نانوذرات اکسیدروی، سنتز سبز، ضد باکتریایی، آنتی اکسیدانی
  • نازنین فتحی، فرشته میرمحمدرضائی*، اکبر حاجی زاده مقدم صفحات 33-42
    مقدمه

    کادمیوم آلاینده محیطی و صنعتی است که مسمومیت کلیوی ایجاد می کند. استاگزانتین یک کاروتنویید با خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و آپوپتوزی می باشد. در این مطالعه اثر حفاظتی استاگزانتین بر سطوح کراتینین و اوره سرم و بافت کلیه در مسمومیت با کادمیوم بررسی گردید.

    مواد و روش ها

    42 سر موش نر به 7 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل، گروه شم سالین و روغن زیتون دریافت کردند. گروه های کادمیم 1 میلی گرم بر کیلوگرم کادمیوم 14 روز(دوز تحت حاد) و 3 میلی گرم بر کیلوگرم کادمیوم 1 روز (دوز حاد) دریافت کردند. گروه های تیمار 14 روز 10 میلی گرم استاگزانتین و 1 میلی گرم کادمیوم و 14 روز استاگزانتین و روز آخر 3 میلی گرم کادمیوم دریافت کردند. در همه گروه ها تزریق داخل صفاقی است. سطوح اوره و کراتینین در سرم ارزیابی شدند.  برش های کلیه با  هماتوکسیلین-ایوزین رنگ شد.

    یافته های پژوهش: 

    نتایج نشان داد سطح اوره در دوز حاد کادمیم در مقایسه با شم به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.05) اما در دوز تحت حاد کادمیوم سطح اوره تغییری نکرد. استاگزانتین سطح اوره در دوز حاد کادمیم را به طور معنی داری در مفایسه با دوز تحت حاد کاهش داد (P<0.001). کادمیم و استاگزانتین سطح کراتینین را تغییر ندادند. کادمیم سبب گسترش و خونریزی مجاری کلیوی در مقایسه با گروه کنترل گردید. استاگزانتین آسیب بافتی ایجاد شده با کادمیم را بهبود بخشید.

    بحث و نتیجه گیری

    استاگزانتین با اثر حفاظتی بر بافت کلیه و بهبود فیلتراسیون گلومرولی از مسمومیت کلیوی ناشی از کادمیم جلوگیری می کند.

    کلیدواژگان: استاگزانتین، کادمیم، اوره، بافت کلیه، موش سوری
  • سالار عبدالله نژاد، احسان خدامرادی*، نصرالله سهرابی، سوده شهسواری، نیما رستم پور صفحات 43-52
    مقدمه

    نتایج تحقیق در مورد اثرات بیولوژیکی اشعه یونیزان می تواند نقش مهمی در کاهش خطرات شغلی پرسنل بخش های پرتوی بیمارستان داشته باشد. این مطالعه به بررسی غلظت آلومینیوم، منگنز و سلنیوم در سرم کارکنان اتاق عمل و ارتباط شان با پرتوگیری شغلی پرداخته است.

    مواد و روش ها

    با استفاده از نمونه گیری تصادفی منظم، 100 نفر از پرسنل سالم انتخاب و به سه گروه تقسیم شدند: پرتوکار، غیر پرتوکار و آزمون(پرسنلی که تحت تابش پرتو ایکس قرار گرفته اند، اما فیلم-بج ندارند). دو میلی لیتر خون محیطی به صورت داخل وریدی از داوطلبان گرفته و برای جداسازی سرم، نمونه ها سانتریفیوژ شدند. غلظت هر سه عنصر سلنیوم، آلومینیوم و منگنز توسط طیف سنجی جذب اتمی کوره گرافیت خوانده شد. از آنالیز واریانس برای تجزیه و تحلیل غلظت گروه پرتوکار، غیرپرتوکار و آزمون استفاده شد. برای توصیف منحنی مناسب از نرم افزار R استفاده شد.

    یافته های پژوهش: 

    نرمال بودن داده ها با آزمون کلموگروف-اسمیرنوف تایید شد. غلظت عناصر بر حسب ng/ml برای آلومینیوم، منگنز و سلینوم، در گروه غیرپرتوکار به تریتب 62/8، 08/9 و 15/76 و در گروه  پرتوکار به ترتیب 53/13، 14/12 و 97/140 اندازه گیری شد که اختلاف  بین دو گروه برای هر سه عنصر معنی دار بود (p<0.001). غظت این عناصر به همان ترتیب در گروه آزمون 54/9، 76/8 و 105 بود.

    بحث و نتیجه گیری

    پرتوگیری شغلی می تواند باعث افزایش غلظت عناصر منگنز، آلومینیوم و سلنیوم در سرم خون گردد. بر همین اساس پیشنهاد می شود که بر روی پرسنل غیرپرتوکار در کارکنان اتاق عمل که  فیلم-بج ندارند، بررسی های بیشتر صورت گیرد.

    کلیدواژگان: عناصر کم مقدار، پرتوهای یونیزان، پرتوگیری شغلی، سرم خون
  • مجید جهانی عنصرودی، حسن متین همایی، * پروین فرزانگی صفحات 53-63
    مقدمه

    دیابت شایع ترین بیماری اندوکرین است. آپوپتوز و نکروپتوزیس نقش عمده ای در فرآیند بیماری های قلبی ناشی از دیابت دارند، اما اثرات تمرین تداومی و تناوبی بر آپوپتوز و نکروپتوزی سلول های قلب افراد دیابتی مشخص نیست. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر شدت های مختلف تمرین هوازی بر آپوپتوز و نکروپتوزیس در بافت قلبی موش های دیابتی بود.

    مواد و روش ها

    بدین منظور، 32 سر موش صحرایی نر بالغ سفید نژاد ویستار(سن2±12هفته، وزن 15±175گرم) به طور تصادفی به 4 گروه همگن 8 سری شامل: گروه کنترل سالم(C)، گروه کنترل دیابتی(D)، گروه دیابتی به‎ همراه تمرین تداومی با شدت متوسط روزانه 55 دقیقه 26 متر در دقیقه (D+MICT) و گروه دیابتی به همراه تمرین تناوبی (D+HIIT) با شدت 85 تا 90 درصد سرعت بیشینه 5 روز در هفته به مدت 8 هفته تقسیم شدند، البته قبل از شروع پروتکل تمرینی سرعت دویدن برای به دست آوردن حداکثر اکسیژن مصرفی محاسبه شد. برای بررسی تغییرات در بیان پروتئین های‎ مرتبط با مسیر مرگ آپوپتوتیک و نکروپتوتیک در میوکارد عضله قلبی دیابتی شده از روش مبتنی بر روش وسترن بلات استفاده شد. از تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه (One-Way ANOVA) برای بررسی تفاوت بین گروه ها استفاده شد و سطح معنی داری (P≤0.05) تعیین شد.

    یافته های پژوهش: 

    نتایج نشان داد القای دیابت نوع 2 سبب افزایش مرگ سلولی آپوپتوتیک و نکروپتوتیک می گردد (P=0.001). در حالی که، هر دو نوع تمرین هوازی تداومی و تناوبی شدید موجب تعدیل مرگ سلولی آپوپتوتیک می شود (P≤0.05). اما تاثیر تمرین تناوبی از تمرین تداومی بیشتر بود. با این حال فقط تمرین تناوبی بر مرگ نکروپتوزیس تاثیر کاهشی معنی داری داشت (P≤0.05).

    بحث و نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد که، انجام تمرینات تداومی و تناوبی بر مرگ آپوپتوتیک تاثیر دارند. ولی تمرینات تناوبی شدید بر مرگ نکروپتوتیک موثر می باشد.

    کلیدواژگان: شبکه اندوپلاسمیک، تمرین هوازی، آپوپتوز، نکروپتوز، دیابت نوع 2
  • بهاره آئینی، کبری حاجی علیزاده* صفحات 64-75
    مقدمه

    کودکان مبتلا به اختلال نافرمانی مقابله ای(ODD) از مشکلات بی شمار درون فردی و بین فردی رنج می برند. از این رو این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی آموزش مدیریت والدین(PMT) و بازی درمانی گروهی بر اضطراب و مشکلات اجتماعی کودکان مبتلا به ODD انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    طرح پژوهش از نوع نیمه آزمایشی و به صورت پیش آزمون-پس آزمون با دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی با تشخیص اختلال نافرمانی مقابله ای بندرعباس در سال 1397 بودند. نمونه مورد مطالعه شامل 45 نفر از دختران بود که به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه PMT، بازی درمانی و یک گروه کنترل جایگزین شدند. در گروه PMT مادران کودکان مبتلا به ODD مورد آموزش قرار گرفتند. از سیاهه رفتاری کودک (CBCL) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها از طریق تحلیل کوواریانس تک متغیری و آزمون تعقیبی بونفرونی و نرم افزار SPSS vol.22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته های پژوهش:

     نتایج نشان داد که بین گروه PMT و بازی درمانی با گروه کنترل در مرحله پس آزمون(P<0.05, F=6.43) اضطراب و پس آزمون (P<0.05, F=14.14) مشکلات اجتماعی کودکان مبتلا به ODD تفاوت معناداری وجود دارد. هم چنین نتایج نشان داد که بین گروه PMT و بازی درمانی تفاوت معناداری وجود ندارد.

    بحث و نتیجه گیری:

     با توجه به یافته های این پژوهش، PMT و بازی درمانی می توانند به عنوان یک روش موثر در کاهش مشکلات درون فردی و بین فردی کودکان مبتلا به ODD به کار گرفته شوند.

    کلیدواژگان: آموزش والدین، بازی درمانی، اضطراب، مشکلات اجتماعی، نافرمانی مقابله ای
  • شایان جواد زاده، هومن شایانفر، فرهاد سلیمانیان قره چپق* صفحات 76-90
    مقدمه

    از آن جایی که کلیه بیمارستان ها اعم از دولتی و خصوصی، هزینه های سنگینی را در بخش بیماری کبد تقبل می کنند، ارایه روشی به منظور پیش بینی بیماری کبد ضرورتی اجتناب ناپذیر است. در این مقاله، مدل ترکیبی بر مبنای الگوریتم بهینه سازی شیرمورچه و k نزدیک ترین همسایه به منظور تشخیص بیماری کبد ارایه می گردد.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی یک مدل ترکیبی مبتنی بر الگوریتم های یادگیری ماشین برای طبقه بندی افراد به دو دسته سالم و مبتلا به بیماری کبد طراحی شده است. مدل پیشنهادی با استفاده از نرم افزار MATLAB شبیه سازی شده است. مجموعه داده مورد استفاده در این مقاله، مجموعه داده ILPD موجود در مخزن داده یادگیری ماشین دانشگاه ایروین کالیفرنیا است. این مجموعه داده شامل شامل 583 رکورد مستقل شامل 10 ویژگی برای بیماری کبد است.

    یافته های پژوهش: 

    داده های این مجموعه پس از پیش پردازش به صورت تصادفی به 20 دسته از کل مجموعه داده تقسیم شدند که شامل داده های آموزش و آزمون متفاوت بودند. در هر دسته داده از 90 درصد داده ها برای آموزش و 10 درصد باقی مانده برای آزمایش استفاده شد. نتایج حاصله در بهترین حالت بر مبنای تمامی ویژگی ها بر اساس درصد صحت برابر با 23/95 درصد و بر مبنای معیارهای ویژگی و حساسیت درصد صحت به ترتیب برابر 95/93 درصد و 11/94 درصد می باشد. هم چنین درصد صحت مدل پیشنهادی با 5 ویژگی برابر با 63/98 درصد می باشد.

    بحث و نتیجه گیری: 

    مدل پیشنهادی به منظور تشخیص و طبقه بندی بیماری کبد با دقت بالای 90 درصد پیشنهاد گردید. نتایج حاصل از این مقاله می تواند برای مراکز درمانی و پزشکان مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: تشخیص بیماری کبد، الگوریتم بهینه سازی شیرمورچه، الگوریتم k نزدیک ترین همسایه، طبقه بندی
  • شهرزاد طهماسبی بروجنی *، اکبر بهلول، سیما دست آموز، ناهید سراحیان صفحات 90-102
    مقدمه

    امروزه قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیسی، نگرانی های زیادی را برای مادران باردار از جهت ایجاد اثرات منفی بر عوامل شناختی نوزادان آن ها ایجاد کرده است. بنا بر این، هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر امواج الکترومغناطیس و فعالیت بدنی بر یادگیری، حافظه فضایی و سطح نوروتروفیک مشتق از مغز(BDNF) نوزادان موش های صحرایی باردار بود.

    مواد و روش ها

    موش های صحرایی ماده باردار از نژاد آلبینو ویستار به صورت تصادفی به سه گروه 7 تایی(امواج، فعالیت بدنی، امواج+ فعالیت بدنی) تقسیم شدند. همه گروه ها تحت مداخله در طول 21 روز دوره بارداری قرار گرفتند. فرکانس 4/2 گیگا هرتز برای مداخله و از تمرین شنا به عنوان فعالیت بدنی استفاده شد. پس از زایمان، 21 نوزاد از آن ها به مدت 56 روز(تا رسیدن به بلوغ) در شرایط طبیعی آزمایشگاه نگهداری شدند و سپس تحت آزمون ماز آبی موریس و در ادامه برداشت هیپوکمپ آن ها جهت سنجش BDNF پرداخته شد.

    یافته های پژوهش

    نتایج تحلیل واریانس یکطرفه نشان داد مسافت طی شده(P=0.007) و مدت زمان رسیدن به سکو(P=0.01) در گروه امواج به طور معنی داری نسبت به گروه فعالیت بدنی بیشتر بوده است. علاوه بر این، نتایج تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی نشان داد که سطح BDNF هیپوکامپ در گروه فعالیت بدنی و امواج+ فعالیت بدنی نسبت به گروه امواج افزایش معنی داری داشت(به ترتیب؛ P=0.02, P=0.007).

    بحث و نتیجه گیری

    امواج الکترومغناطیس در دوران بارداری اثرات مخربی بر یادگیری و حافظه نوزادان موش های صحرایی دارد و فعالیت های بدنی از جمله شنا در دوران بارداری، می تواند نقش تعدیل کننده داشته باشد.

    کلیدواژگان: امواج الکترومغناطیس، بارداری، شنا، ماز آبی، هیپوکامپ
  • پروین احمدی، مجتبی شمسایی زفرقندی*، علی اصغر شکری صفحات 103-111
    مقدمه

    این مطالعه روشی برای بررسی آسیب‌های ناشی از تابش رادیونوکلیید گسیلنده اوژه است.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه، بهره شکست ناشی از رادیونوکلیید ید در فواصل مختلف از مرکز DNA، با به‌کارگیری ابزار Geant4-DNA و با استفاده از مدل اتمی ارزیابی شد.

    یافته‌های پژوهش

    میانگین بهره شکست در DNA، به‌عنوان تابعی از فاصله از مرکز محور DNA تا مکان واپاشی رادیونوکلیید گسیلنده اوژه نشان داده‌شده است.

    بحث و نتیجه‌گیری

    این تحقیق نشان می‌دهد بیشترین آسیب توسط الکترون کم‌انرژی زیر 1 کیلو الکترون‌ولت و به‌ویژه هنگامی‌که در نزدیکی DNA قرار می‌گیرند، دیده می‌شود.

    کلیدواژگان: Geant4-DNA، الکترون اوژه، شکست دو رشته ای، هسته های پرتوزا
|
  • Hossein Azizi*, Amirreza Niazi Tabar, Atiyeh Mohammadi Pages 1-10
    Introduction

    Spermatogonial Stem Cells (SSC) are the originators and beginning points of the spermatogenesis process. Moreover, they are considered the only stem cells in the body that could transfer genetic information to the next generation through gametogenesis. This study aimed to investigate the potency and power of SSC under in vitro and in vivo conditions.

    Materials & Methods

     Enzymatic digestion technique was utilized to extract the spermatogonial cells of the pig and mousechr('39')s testis. They were then cultured in an environment containing FGF, EGF, GDNF, and a feeder layer of STO.  For immunocytochemistry and RT-PCR analysis, Ki67, POU5F1, and ZBTB16 markers were used to evaluate the resulted colonies. Ethics code: Ir.ausmt.rec.1398.03.07

    Findings

    The nature of the SSC resulted after separation and culture was proved through measures, such as cluster growth of the colonies in the culture medium, Ki67 marker expression in the immunocytochemistry review which showed the duplication ability, and the morphological criteria observed by an electron microscope. Moreover, the comparative expression of POU5F1 and ZBTB16 markers in the embryonic stem cells, SSC, and Sertoli cells within the seminiferous tubules of the mouse was analyzed by RT-PCR.

    Discussions & Conclusions

    This experimental study investigated the expression of Ki67, POU5F1, and ZBTB16 in the seminiferous tubules and special cytological features of SCC. The findings are beneficial for future advanced studies in reproductive biology fields.

    Keywords: Cytology, Mouse embryonic stem cells, Pluripotent stem cells, Pou5f1 protein, Zbtb16
  • Marzieh Rostam Zade Renani, Abbas Doosti* Pages 11-20
    Introduction

    The ID protein enhances cell proliferation and inhibits differentiation, which determines its association with the process of intestinal tumorigenesis. Helicobacter infection is associated with the expression of different ID genes. This study aimed to investigate the expression of the ID1 gene in AGS cells transfected with the pFLAG-CMV-3-tagD recombinant vector.

    Materials & Methods

    In the present study, AGS cells were cultured in the RPMI-1640 medium containing 10% bovine fetal serum. Subsequently, these cells were transfected with two pFLAG-CMV-3-tagD or pFLAG-CMV-3 plasmids. Moreover, the plasmid recipient cells were selected by adding 600 mg/LG418. Following that, wwhole-cell RNA was purified using RNX-Plus solution, and the cDNA was synthesized using a kit. The mRNA expression level of ID1 was assessed using q-RT PCR with appropriate primers. Eventually, the expression of each gene was evaluated in SPSS software through an independent t-test. Ethics code: IR. IAU.SHK.REC.1399.026

    Findings

    The results of RT-PCR confirmed the successful expression of the helicobacter pylori tagD gene in AGS cells. Moreover, the gene expression analysis showed that the ID1 gene expression was significantly decreased in tagD-treated AGS cells, compared to the control cells (P=0.0113).

    Discussions & Conclusions

    The present study showed that the ID1 gene expression was altered in cells treated with the helicobacter pylori tagD gene. In addition, it seems that the helicobacter pylori tagD gene is involved in this expression change.

    Keywords: Helicobacter pylori, TagD, ID1
  • Masoumeh Shabaani, Somayeh Rahaiee*, Mahboobeh Zare Pages 21-32
    Introduction

    Recently, much attention has been paid to the biosynthesis of nanoparticles (NPs) due to their eco-friendly, cost-effective, and easily applied nature. This study aimed to synthesize zinc oxide (ZnO) NPs using Eriobotrya Japonica seed aqueous extract. Moreover, it was attempted to evaluate their antioxidant and antibacterial activities.

    Materials & Methods

    Initially, the Eriobotrya Japonica seed aqueous extract was prepared, and the total phenolic and flavonoid contents were measured in this study. After the preparation of ZnO NPs by the extract, the antioxidant activity of ZnO NPs was evaluated using DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) free radical scavenging method. In addition, the antibacterial activities of the extract and NPs were determined using a disc diffusion method against Staphylococcus aureus gram-positive bacteria and Escherichia coli gram-negative bacteria. Ethics code:  Ir.ausmt.rec.1398.11.33

    Findings

    The results showed that aqueous extract had a specific amount of phenolic and flavonoids (9.86 mg/g and 27 mg/g dry weight of extract, respectively). Moreover, the synthesized ZnO NPs were <30 nm in diameter with a good absorption rate at 349 nm. In addition, the antioxidant activity of the extract and NPs indicated an increase in the antioxidant activity following an increase in the concentration. Furthermore, the anti-bactericidal activity results demonstrated an appropriate antibacterial activity against S. aureus, whereas the aqueous extract had no antibacterial activities.

    Discussions & Conclusions

    The findings revealed that the biosynthesized ZnO NPs had appropriate antioxidant and bactericidal activities. This suggests that the NPs can be used in various sectors, such as cosmetic products and food packaging, as a potential alternative to synthetic antibiotics.

    Keywords: Antibacterial, Antioxidant, Aqueous extract, Eriobotrya Japonica seed, Green synthesis, Zinc oxide nanoparticles
  • Nazanin Fathi, Fereshteh Mir Mohammadrezaei*, Akbar Hajizadeh Moghadam Pages 33-42
    Introduction

    Cadmium is an environmental and industrial pollutant that causes nephrotoxicity. Astaxanthin is a carotenoid with antioxidant, anti-apoptotic, and anti-inflammatory properties. This study investigated the protective effect of astaxanthin on the levels of urea and creatinine, as well as kidney tissue in cadmium-induced nephrotoxicity.

    Materials & Methods

    In total, 42 mice were divided into seven groups of control, sham (received saline and olive oil), cadmium (received cadmium at a dose of 1 mg/kg for 14 days [sub-acute] and a dose of 3 mg/kg for 1 day [acute]), and treatments (received a dose of 10 mg/kg astaxanthin for 14 days with 1 mg/kg cadmium along with astaxanthin for 14 days and 3 mg/kg cadmium at the last day). It is worth mentioning that the injection was intraperitoneally and each group included six animals. The levels of creatinine and urea were evaluated in the serum, and the kidney sections were stained with hematoxylin-eosin. Ethics code: IR.UMZ.REC.1397.107

    Findings

    The results showed a significant increase in the level of urea at an acute dose of cadmium, compared to the sham group (P<0.05). However, urea level had no changes at the sub-acute dose of cadmium. Moreover, Astaxanthin significantly decreased the level of urea at the acute dose of cadmium (P<0.001), compared to the level of urea at the sub-acute dose. Furthermore, cadmium and astaxanthin did not alter the creatinine level. Cadmium causes dilation and bleeding of the renal tubular, compared to the control group; however, astaxanthin improved tissue injury induced by cadmium.

    Discussions & Conclusions

    Astaxanthin with the protective effect on kidney tissue and the improvement of glomerular filtration prevents nephrotoxicity induced by cadmium.

    Keywords: Astaxanthin, Cadmium, Kidney tissue, Mice, Urea
  • Salar Abdolahnezhad, Ehsan Khodamoradi*, Nasrolah Sohrabi, Soodeh Shahsavari, Nima Rostampour Pages 43-52
    Introduction

    The results of studies on the biological effects of ionizing radiation can play an important role in reducing the risk of occupational hazards of personnel working at the radiological departments of the hospital. This study aimed to investigate the concentration of aluminum, manganese, and selenium in the blood serum of operating room staff and their association with occupational radiation exposure.

    Materials & Methods

    In total, 100 healthy operating room staff was selected using systematic random sampling. They were then divided into three groups of radiation workers, non-radiation worker, and test (those who were exposed to X-rays but did not wear film badges). Subsequently, two milliliters of peripheral blood were taken intravenously from volunteers and centrifuged to separate serum. The concentration of three elements was read by the graphite furnace atomic absorption spectroscopy. The analysis of variance was used to analyze the concentration of aluminum, manganese, and selenium in all groups. Moreover, the fitting curve of the occupational exposure was described using the R software. Ethics code: ir.kums.rec.1397.467

    Findings

    The normality of the data was assessed and confirmed by the Kolmogorov-Smirnov test. Moreover, the concentration values (ng/ml) of aluminum, manganese, and selenium were 8.62, 9.08, and 76.15, as well as 13.53, 12.14, and 140.97 in the non- and radiation worker groups, respectively. The difference between the two groups was significant for all three elements (P<0.001). Furthermore, the corresponding values for aluminum, manganese, and selenium were 9.54, 8.76, and 105 in the test group.

    Discussions & Conclusions

    Occupational radiation can increase the concentration of manganese, aluminum, and selenium in the blood serum. These results suggest the necessity for more investigations on operating room personnel who do not wear film-badges.

    Keywords: Blood serum, Ionizing radiation, Occupational radiation, Trace element
  • Majid Jahani, Hasan Matin Homaie, Parvin Farzanegi* Pages 53-63
    Introduction

    Diabetes is the most prevalent endocrine disease. Apoptosis and necroptosis play a major role in the development of diabetes-related heart diseases; however, the effects of continuous and interval exercise on apoptosis and necroptosis of the heart cells in diabetics are unclear. This study aimed to investigate the effect of different intensities of aerobic exercise on apoptosis and necroptosis of the cardiac tissue of diabetic mice.

    Materials & Methods

    In total, 32 mature, male, and white Wistar rats (mean age of 12±2 weeks and weight of 175±15 g) were randomly divided into four groups of eight animals per group. The groups included a healthy control (C), diabetic control (D), diabetic with moderate-intensity continuous training (55 min with 26 m/min speed daily) (D+MICT), and diabetic with high-intensity interval training at the 85-90% of maximum speed (D+HIIT) (5 days/week for 8 weeks). Before the training protocol, the running speed was calculated to obtain the maximum oxygen consumption. Western blot analysis was utilized to evaluate the changes in the expression of the proteins associated with apoptosis and necroptotic death path in the diabetic heart muscle myocardium. Furthermore, the one-way analysis of variance was used to determine the differences among the study groups. A p-value less than 0.05 was considered statistically significant. Ethics code: IAU.SARI.REC.1397.8

    Findings

     The results indicated that type 2 Diabetes Mellitus significantly increased both apoptotic and necroptotic cell death (P=0.001). However, both continuous and interval training moderated the apoptotic cell death (P≤0.05). Nonetheless, the effect of interval training was higher than that of the continuous one. It is worth mentioning that only interval training had a significant effect on reducing the necroptosis (P≤0.05).

    Discussions & Conclusions

     It seems that continuous and interval exercise affects apoptotic death; however, intense interval exercise is more effective in necroptotic death.

    Keywords: Aerobic exercise, Apoptosis, Endoplasmic reticulum, Necroptosis, Type 2 diabetes mellitus
  • Bahareh Aeini, Kobra Haji Alizadeh* Pages 64-75
    Introduction

    Children with the oppositional defiant disorder (ODD) suffer from numerous intrapersonal and interpersonal problems. Therefore, this study aimed to compare the effectiveness of parent management training (PMT) and play therapy on anxiety and social problems of children with ODD.

    Materials & Methods

    This semi-experimental study was conducted based on a pretest-posttest design with one control and two experimental groups. The statistical population consisted of all elementary female students with a diagnosis of ODD in Bandar Abbas, Iran, during 2018. This study included 45 female adolescents who were selected through the purposive sampling method and divided into three groups of PMT, play therapy, and control. Mothers of children with ODD in the PMT group were investigated in this study. The data were collected using the Child Behavior Checklist (CBCL) and analyzed in SPSS software (version 22) through ANCOVA and Bonferroni post hoc test. Ethics code: IR.HUMS.REC.1398.128

    Findings

    The results showed a significant difference between the experimental and control groups regarding anxiety (F=6.43, P<0.05) and social problems (F=14.14, P<0.05) of children with ODD at the posttest. However, no significant difference was observed between the PMT and play therapy groups.

    Discussions & Conclusions

    According to the findings, PMT and play therapy can be used as effective ways to reduce the intrapersonal and interpersonal problems of children with ODD.

    Keywords: Anxiety, Oppositional defiant, Parent training, Play therapy, Social problems
  • Shayan Javadzadeh, Human Shayanfar, Farhad Soleimanian Gharehchopogh* Pages 76-90
    Introduction

    Given that a huge amount of cost is imposed on public and private hospitals from the department of liver diseases, it is necessary to provide a method to predict liver diseases. This study aimed to propose a hybrid model based on the Ant Lion Optimization algorithm and K-Nearest Neighbors algorithm to diagnose liver diseases.

     Materials & Methods

    This descriptive-analytic study proposed a hybrid model based on machine learning algorithms to classify individuals into two categories, including healthy and unhealthy (those with liver diseases). The proposed model has been simulated using MATLAB software. The datasets used in this study were obtained from the Indian Liver Patient Dataset available in the Machine Learning Repository at the University of Irvine, California. This dataset contains 583 independent records, including 10 features for liver diseases

    Findings

    After pre-processing, the dataset was randomly divided into 20 categories of the entire dataset, which included different training and test data. In each category of the dataset, 90% and 10% of the data were used for training and test, respectively. Regarding all features, the results obtained the most accurate mode at 95.23%. Moreover, according to the criteria of specificity and sensitivity accuracy, the corresponding values were 93.95% and 94.11%, respectively. Furthermore, the accuracy of the proposed model along with five features was estimated at 98.63%.

    Discussions & Conclusions

    This model was proposed to diagnose and classify liver diseases along with an accuracy rate of higher than 90%. Healthcare centers and physicians can utilize the results of this study.

    Keywords: Ant lion optimization (ALO) algorithm, Classification, Diagnosis of liver disease, K-nearest neighbors (KNN) algorithm
  • Shahzad Tahmasebi Boroujeni *, Akbar Bohloul, Sima DastAmooz, Nahid Sarrahian Pages 90-102
    Introduction

    Nowadays, exposure to electromagnetic waves has raised concerns for pregnant mothers about cognitive disorders that affect neonates. Therefore, the present study aimed to investigate the effects of electromagnetic waves and physical activity on learning, spatial memory, and levels of a brain-derived neurotrophic factor (BDNF) in the neonates of pregnant rats. Materials &

    Methods

    Pregnant Wistar albino female rats were randomly divided into three groups of seven animals per group (Physical activity [PA], Electromagnetic fields [EMF], and AP+EMF). All groups underwent intervention during 21 days of pregnancy period. Subsequently, 2.4 GHz frequency and swimming were selected for the intervention. After delivery, 21 neonates were kept under natural in vitro conditions for 56 days (until maturity). Eventually, the Morris Water Maze test was performed, and the hippocampus was removed to measure BDNF. Ethics code: IR.SSRI.REC.1399.919

    Findings

    The result of one-way ANOVA showed that the traveled distance (P=0.007) and time to reach the platform (P=0.01) in the EMF group was significantly higher, compared to the PA group. Moreover, the results of one-way ANOVA and Tukey's post hoc test showed a significant increase in the level of the hippocampal BDNF in the groups of PA and EMF+PA, compared to the EMF group (P=0.007 and P=0.02, respectively). Discussions &

    Conclusions

    Electromagnetic waves during pregnancy have a devastating effect on the memory and learning of the offspring of rats. However, physical activities, including swimming, can mitigate the destructive effects of these waves during pregnancy.

    Keywords: Electromagnetic waves, Pregnancy, Swim, Water maze, Hippocampus
  • Parvin Ahmadi, Mojtaba Shamsaei zafarghandi, Aliasghar Shokri Pages 103-111
    Introduction

    This study proposed a method to investigate the damage caused by Auger emitter radionuclide radiation. Materials &

    Methods

    This study investigated the detailed rate of breaks induced by iodine radionuclide at different intervals from the DNA center using the Geant4-DNA toolkit and based on the atomic geometric model.

    Findings

    The mean number of breaks in DNA is shown as a function of distance from the center of the DNA axis to the position of Auger emission radionuclide decay.

    Discussions & Conclusions

    The highest damage occurs by electrons with energies below 1 keV, especially in the proximity of DNA.

    Keywords: Geant4-DNA, Auger Electron, Radionuclide, Double-strand Break