فهرست مطالب

مدیریت منابع انسانی پایدار - پیاپی 2 (بهار و تابستان 1399)

نشریه مدیریت منابع انسانی پایدار
پیاپی 2 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نیلوفر نوائی*، رضا واعظی، میر علی سید نقوی صفحات 7-28
    در بسیاری از مطالعات جهت شناخت پیش نیازهای انگیزه خدمت عمومی، بر زمینه اجتماعی- تاریخی تمرکز شده است. این مطالعه تلاش دارد تا به بررسی نقشی که عوامل سازمانی در شکل گیری و پرورش انگیزه خدمت عمومی ایفا می کنند، بپردازد. بنابراین هدف از این تحقیق سنجش تاثیر عوامل سازمانی بر مولفه انگیزه خدمت عمومی می باشد. بدین منظور در یک پژوهش توصیفی- پیمایشی تعداد 159 نفر از کارکنان شهرداری منطقه 22 تهران مورد مطالعه قرار گرفته اند. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون رگرسیون چندگانه) استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که با کنترل اثر همه مولفه ها، تاثیر چهار متغیر استقلال کار و هویت وظیفه به عنوان مشخصه های وظیفه ای و پیچیدگی شغل و تخصص گرایی به عنوان مشخصه های دانشی بر سطح انگیزه خدمت عمومی از نظر آماری معنی دار است؛ اما تاثیر دو متغیر اهمیت وظیفه و تنوع وظیفه قابل اهمیت نیست.
    کلیدواژگان: انگیزه خدمت عمومی، عوامل سازمانی، مشخصه های وظیفهای، مشخصه های دانشی
  • قاسم اسلامی*، فرشاد قادری صفحات 29-47
    اساس زندگی امروزی باعث گردیده است زنان وظایف اکتسابی را بر وظایف سنتی خود اضافه کنند. این در حالی است که امروزه در فعالیت های خدماتی به خصوص در بخش گردشگری نقش زنان بسیار پررنگ شده است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر سرمایه روان شناختی و تمرکز در کار بر تمایل به ترک خدمت به واسطه روابط محتاطانه در کارکنان شاغل در آژانس های گردشگری شهر مشهد است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و ازنظر روش انجام کار، از نوع پیمایشی- تحلیلی است. به منظور جمع آوری داده ها از روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس استفاده شد. به دلیل نامعین بودن حجم جامعه، تعداد 390 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. یافته های پژوهش نشان داد، سرمایه روان شناختی و تمرکز در کار بر روابط محتاطانه زنان تاثیر مثبت و معنی داری دارند. از نتایج دیگر اینکه اثر سرمایه روان شناختی، تمرکز در کار و روابط محتاطانه بر قصد ترک خدمت کارکنان زن معنی دار است. علاوه بر این نقش واسط روابط محتاطانه نیز تایید شد.
    کلیدواژگان: سرمایه روان شناختی، تمرکز در کار، روابط محتاطانه، تمایل به ترک خدمت
  • بهاره عابدین*، شهناز اکبری امامی، طیبه عباس نژاد صفحات 49-64
    درکشورهای درحال توسعه همچون ایران، شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در جابه جایی و گردش نیروی با استعداد اثرگذار هستند. از آن جایی که ترک خدمت نیروی با استعداد سازمان پیامدهای قابل توجهی بر عملکرد سازمان دارد، هدف اصلی مقاله حاضر کشف فرایند شکل گیری ترک خدمت در کشورهای درحال توسعه همچون ایران است. تمرکز این مقاله بر ترک خدمت افراد با استعداد در صنعت ICT است. براین اساس، مصاحبه های عمیق با 13 فرد با استعدادی که شغل خود را ترک کرده بودند، انجام گرفت. به منظور تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها، استراتژی پژوهشی داده بنیاد با رویکرد گلیزری، به کار گرفته شده است. مدل مفهومی به دست آمده، عوامل اصلی تاثیر گذار بر ترک خدکت افراد با استعداد را نمایان می سازد. این عوامل شامل عوامل علی- محیطی(همچون رکود اقتصادی)، عوامل زمینه ای (از جمله ویژگی های سازمانی)، تغییر در احساس زندگی کاری (مثل عدم رضایت)، ویژگی های فردی (برای مثال، شخصیت)، عوامل مداخله گر (همچون بی عدالتی ساختاری در کشورهای توسعه نیافته)، است.
    کلیدواژگان: ترک خدمت، افراد با استعداد، رویکرد گلیزری روش شناسی داده بنیاد، صنعت ICT ایران
  • محمدامین باتمانی*، افشین باغفلکی، جبار باباشاهی، حمیدرضا یزدانی صفحات 65-93
    حرفه ای سازی به مفهومی کلیدی در حوزه ی مدیریت منابع انسانی تبدیل شده است ولی با این وجود مبهم بودن معنای حرفه ای سازی در جایگاه مهم ترین مفهوم در مدیریت منابع انسانی همچنان توسط بسیاری از صاحب نظران این عرصه به عنوان یک مسئله ی چالش برانگیز مطرح شده است. هدف پژوهش حاضر، شفاف سازی مفهوم حرفه ای سازی در حوزه ی مدیریت منابع انسانی است. برای دست یابی به این هدف، از رویکرد تحلیل مفهوم سودابی استفاده شد و با استفاده از این رویکرد، تعاریف، ابعاد و معنای دقیق حرفه ای سازی شناسایی شد. از متون و مقالات نوشته شده در این خصوص به عنوان ابزار گردآوری اطلاعات استفاده شد. در طی این فرآیند با استفاده از بررسی نظرات متخصصین و اساتید دانشگاهی که در این حوزه دارای نوشته بودند نیز استفاده شد. برای این منظور بر روی منابع پراستناد در این حوزه تاکید شد. درنهایت با استفاده از رویکرد موردنظر چارچوب تحلیل مفهومی به عنوان مبنایی جهت تحلیل مفهوم حرفه ای سازی در حوزه ی مدیریت منابع انسانی ارایه شد. نتایج این پژوهش می تواند زمینه ی اجرایی حرفه ای سازی هم در سطح فردی و هم در سطح سازمانی را فراهم کند. کاربست چشم انداز حرفه ای سازی در خصوص حوزه ی مدیریت منابع انسانی می تواند فهم کنونی را از این مفهوم ارتقا بخشد. در پایان براساس یافته های پژوهش، پیشنهادهای لازم نیز ارایه شده است.
    کلیدواژگان: حرفه ای گرایی، حرفه ای سازی، تحلیل مفهوم
  • جمشید سالار*، سید محمود حسینی امیری، علی منصور فر صفحات 95-115
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی نقش واسطه ای پرستیژ خارجی برند و نقش تعدیل گر جنسیت در تاثیر مدیریت هویت برند و مسئولیت اجتماعی بر تعهد سازمانی کارکنان است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان بانک تجارت استان مازندران است که تعداد 234 نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش جمع آوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استفاده شده است. روایی پرسشنامه با استفاده از روایی محتوایی، روایی همگرا و روایی واگرا و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ و ضریب دیلون- گولداشتاین تایید شد. برای آزمون فرضیه های پژوهش از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS استفاده شد. نتایج نشان داد که مدیریت هویت برند و مسئولیت اجتماعی سازمان بر پرستیژ خارجی برند تاثیر مثبت دارند. مدیریت هویت برند و مسئولیت اجتماعی سازمان بر تعهد سازمانی کارکنان تاثیر مثبت دارند. پرستیژ خارجی برند بر تعهد سازمانی کارکنان تاثیر مثبت دارد. پرستیژ خارجی برند در ارتباط بین مدیریت هویت برند و تعهد سازمانی کارکنان و نیز در ارتباط بین مسئولیت اجتماعی سازمان و تعهد سازمانی کارکنان به عنوان متغیر واسطه ای عمل می کند. جنسیت در ارتباط بین مدیریت هویت برند و تعهد سازمانی کارکنان و نیز در ارتباط بین مسئولیت اجتماعی سازمان و تعهد سازمانی کارکنان به عنوان متغیر تعدیل گر عمل می کند. بنابراین، مدیران می توانند با استفاده از مدیریت هویت برند، مسئولیت اجتماعی سازمان و پرستیژ خارجی برند، تعهد سازمانی کارکنان خود را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: مدیریت هویت برند، مسئولیت اجتماعی سازمان، تعهد سازمانی کارکنان، پرستیژ خارجی برند، بانک تجارت
  • محسن یحیی پور، مجتبی طبری *، اسدالله مهرآرا، محمدرضا باقر زاده، عزت الله بالوئی جامخانه صفحات 117-136

    هدف این پژوهش ارزیابی مدل مدیریت منابع انسانی سبز در شرکت توزیع نیروی برق شمال کشور با تکنیک دیمتل است. پژوهش حاضر از منظر روش تحقیق، توصیفی پیمایشی و از لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش با توجه به شرایط در نظر گرفته شده برای تعیین خبره با استفاده از تکنیک گلوله برفی، 27 نفر تعیین و سپس با تعداد تعیین شده، ضمن رسیدن به اغنای اطلاعاتی، اقدام به تحلیل با استفاده از تکنیک دیمتل شد. نتایج تحقیق نشان     می دهد که نظام حفظ و نگه داری یک نظام تاثیر پذیر و نظام های آموزش، کاربرد و جذب تامین تاثیرگذار هستند و نیز نظام جذب و تامین تاثیرگذارترین نظام از دیدخبرگان شرکت توزیع نیروی برق شمال کشور در مدیریت منابع انسانی سبز شناخته شد. در نتیجه مدل ارایه شده پژوهش، تاثیر نظام‌های مدیریت منابع انسانی بر مدیریت منابع انسانی سبز را تایید می‌کند. بنابراین، به مدیران توصیه می شود، فرهنگ مدیریت منابع انسانی با نگاه سبز را برای سازمان به کار بسته تا نتایج موثری به دست آورند.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی سبز، آموزش و بهسازی سبز، جذب و استخدام سبز، کاربرد و حفظ و نگهداری سبز، توسعه پایدار
  • مجتبی فرخی*، زینب امیری، محمد دلوی اصفهانی صفحات 137-157
    موفقیت سازمان برای پایداری محیط زیست به رفتارهای محیطی کارکنان وابسته است. یکی از چالش های مهم سازمان ها نحوه ادغام سیاست های محیط زیست در فعالیت های منابع انسانی است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر فعالیت های مدیریت منابع انسانی سبز و فرهنگ خدمت بر رفتار محیط زیست گرایانه کارکنان با در نظر گرفتن نقش تعدیل گر ارزش های سبز فردی است. پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- پیمایشی می باشد.  جامعه آماری 150 شامل کارکنان شهرداری مرکزی اصفهان می باشند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 108 نفر از طریق جدول مورگان به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. روایی با استفاده از روش های روایی محتوا، واگرا و همگرا مورد بررسی قرار گرفت و پایایی نیز از طریق آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان داد شیوه های مدیریت منابع انسانی سبز بر رفتارهای محیطی کارکنان تاثیر دارد و ارزش های زیست محیطی رابطه بین آموزش و توسعه سبز بر رفتار طرفدار محیط زیست کارکنان و رابطه مدیریت عملکرد سبز بر رفتار طرفدار محیط زیست کارکنان را تعدیل می کند اما بر روی رابطه انتخاب استخدام سبز بر رفتار طرفدار محیط زیست کارکنان نقش تعدیلی ندارد. همچنین فرهنگ خدمت تنها رابطه بین استخدام سبز بر رفتار طرفدار محیط زیست کارکنان را تعدیل نموده است و بر سایر روابط تاثیر تعدیلی نداشته است.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی سبز، رفتار طرفدار محیط زیست کارکنان، فرهنگ خدمت، ارزش های سبز فردی
  • طیبه لیراوی، مانی آرمان*، سید یعقوب حسینی صفحات 159-177
    منابع انسانی به عنوان یک منبع ارزشمند و منحصربه فرد، تلقی می شود. امروزه طرح دیدگاه های جدید پیرامون ارزیابی نظام مدیریت منابع انسانی و ارایه الگو برای آن از اهمیت فزاینده ای برخوردار است. الگوهای ارزیابی نظام منابع انسانی به دنبال بهره وری هر چه بیشتر این منبع به منظور نیل به اهداف سازمانی است. هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی نظام مدیریت منابع انسانی با رویکرد استراتژیک در شرکت های فعال در صنعت پتروشیمی ایران است. بر این اساس، یک مدل انتخاب و سپس از روش کیفی مطالعه موردی برای ارزیابی منابع انسانی در چند شرکت پتروشیمی، استفاده شد. بدین منظور، سه شرکت پتروشیمی با روش نمونه گیری هدف مند حداکثر اختلاف انتخاب شد و نظام مدیریت منابع انسانی آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی شرکت های سه گانه این پژوهش نشان می دهد که نظام مدیریت منابع انسانی در شرکت های فعال در صنعت پتروشیمی علی رغم سرمایه گذاری های بسیار زیاد در این حوزه، هنوز به بلوغ کافی از منظر نظام های منابع انسانی نرسیده است.
    کلیدواژگان: نظام مدیریت منابع انسانی، مدیریت منابع انسانی استراتژیک، مطالعه موردی، شرکت های فعال در صنعت پتروشیمی
  • سید عباس خلیقی پور، مصطفی عزیزی شمامی*، راضیه یوسف بروجردی، رضا هویدا صفحات 179-199
    رهبری اصیل به عنوان الگویی از رفتار رهبری معرفی می شود که ظرفیت های روانشناختی و جو اخلاقی مثبت گرایی را ارتقاء می دهد تا بتواندحس مثبت به کار در افراد ایجاد کرده وازاین طریق بهره وری سازمان را ارتقاء دهد.در این میان رهبری اصیل بر متغیرهایی در سازمان تاثیرگذار می باشدکه هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سبک رهبری اصیل بر جو نوآورانه سازمانی از طریق توانمندسازی کارکنان در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود. روش پژوهش از نوع پیمایشی انجام شده در سال تحصیلی 1395-1396 است. جامعه آماری پژوهش کارمندان ستادی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به تعداد 1980 نفر بود.نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام پذیرفت وتعداد نمونه طبق جدول مورگان 377نفر بود که نهایتا348 پرسش نامه موردتجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت جمع آوری اطلاعات از سه پرسش نامه استاندارد رهبری اصیل وولومبا وهمکاران(2008)،توانمندسازی اسپریتزر و میشرا (1997)و جو نوآورانه سازمانی سیگل و کایمر(1978) استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار پی ال اس (PLS 3.2) استفاده شد. یافته ها حاکی ازآن بودکه توانمندسازی کارکنان، نقش میانجی جزیی را در ارتباط بین سبک رهبری اصیل و جو نوآورانه سازمانی ایفا می کند و فرضیه پژوهش تایید می شود.یعنی سبک رهبری اصیل از طریق توانمندسازی کارکنان بر جو نوآورانه سازمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاثیر دارد. مدیران سازمان ها با اتخاذ سبک رهبری اصیل می توانند در توانمندسازی کارکنان نقش داشته و ازطریق توانمندسازی،جو نوآورانه ای در راستای تحقق اهداف سازمان و کسب مزیت رقابتی ایجاد نمایند.
    کلیدواژگان: سبک رهبری اصیل، جو نوآورانه سازمانی، توانمندسازی
  • رقیه محمدنژادفیروزجایی، محبوبه عرب کلمری* صفحات 201-220
    یکی از بزرگ ترین چالش های پیش روی شرکت ها، نگهداشت کارمندان است. نگهداشت کارمندان عملکرد مهم مدیریت منابع انسانی است. هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر نگهداشت کارکنان فروش و سرپرستان فروش شرکت پخش قاسم ایران در استان های مازندران و تهران است. جامعه آماری 60 نفر از سرپرستان فروش و فروشندگان غذایی و دارویی شرکت پخش قاسم ایران توسط کارشناس منابع قاسم ایران برآورد شد و به روش سرشماری در نهایت از 55 نفر داده گردآوری و تحلیل شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه استاندارد کیندت و همکاران (2009) است. با بررسی میانگین های نتایج حاصله از تجزیه وتحلیل آماری، اهمیت عوامل موثر بر نگهداشت سرپرست فروش با فروشندگان تفاوت معناداری ندارد. نتایج حاصل نشان می دهد، عامل مهارت رهبری و پیروی از رویه ها بر نگهداشت کارکنان فروش تاثیری معناداری دارد و عواملی چون قدردانی و انگیزش، فشارکاری و نگرش به یادگیری بر نگهداشت کارکنان فروش تاثیر معناداری ندارد. در پایان نیز به مهم ترین عوامل شناسایی شده نگهداشت کارکنان فروش از دیدگاه سرپرستان فروش و فروشندگان شرکت پخش قاسم ایران پرداخته شد و همچنین به ارایه پیشنهادهای مناسب پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: نگهداشت کارکنان، انگیزش، قدردانی، مهارت رهبری، فشار شغلی
  • حسین نوروزی*، داریوش طهماسبی آقبلاغی صفحات 221-236
    امروزه سازمان ها به کارمندانی نیاز دارند که ایده هایشان را ابراز کنند. همچنین افراد سازمان هایی را انتخاب می کنند که بتوانند نظراتشان را بیان کنند؛ زیرا هم مدیران و هم کارمندان در محیطی که سکوت وجود ندارد، انگیزه و عملکرد بالاتری را از خود نشان می دهند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فلات شغلی و استرس شغلی بر سکوت سازمانی کارکنان شرکت بیمه ایران است. این پژوهش از نوع همبستگی است و برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، کارکنان بیمه ایران شهر تهران که بر اساس سایت شرکت بیمه ایران در سال 96-97 کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی حدود 4264 نفر است که بر اساس فرمول کوکران تعداد 352 نفر از آن ها به روش نمونه گیری غیراحتمالی از نوع در دسترس، به عنوان نمونه انتخاب شده و داده ها از طریق پرسشنامه استاندارد و مطالعات کتابخانه ای گردآوری شده است. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری نرم افزار اسمارت پی ال اس صورت پذیرفته است. یافته های پژوهش نشان می دهد که فلات شغلی بر سکوت سازمانی کارکنان شرکت بیمه ایران تاثیر معناداری ندارد؛ اما تاثیر استرس شغلی بر سکوت سازمانی کارکنان شرکت بیمه ایران تایید گردید.
    کلیدواژگان: فلات شغلی، استرس شغلی، سکوت سازمانی
  • حیدر احمدی*، فخریه حمیدیان پور، سارا احمدی دوقزلو صفحات 237-261
    اعضای هییت علمی، به عنوان مهم ترین عنصر سازنده دانشگاه ها و متخصص در رشته های خود، موقعیت خوبی برای سهیم شدن در فعالیت های نوآورانه دارند و می توانند در فعالیت های کارآفرینانه مشارکت گسترده ای داشته باشند. هدف این پژوهش شناسایی معیار های جذب اعضای هییت علمی با تاکید بر دانشگاه کارآفرین می باشد. این پژوهش از نظر فلسفی تفسیری، از نظر هدف، پژوهشی کاربردی، دارای رویکرد استقرایی و افق زمانی مقطعی است. همچنین، از نظر روش انجام پژوهش، از نوع پژوهش های کیفی با ماهیت اکتشافی است. مشارکت کنندگان این پژوهش 20 نفر از  اعضای هییت علمی بوده اند که برای انتخاب آنها، از نمونه گیری هدفمند استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش، مصاحبه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از رویکرد تحلیل تم استفاده شده است. پژوهش حاضر، برای اولین بار است که در دانشگاه صورت گرفته و چنین پژوهشی، حتی به صورت مفهومی هم پیش از این، انجام نشده است. یافته های پژوهش نشان می دهند که در جذب هییت علمی باید به شایستگی هایی در دانش (مانند: تجربه در صنعت، تشخیص فرصت های کارآفرینی، شناخت صنایع، دانش کارآفرینی، دانش تخصصی رشته)، در مهارت (مانند: مهارت ارتباطی، فناوری نو، مساله یابی، زبان انگلیسی، روش های نوین تدریس، تصمیم گیری)، در توانایی (مانند : پژوهش های نوآورانه، شبکه سازی، توانایی های علمی، تفکر تحلیلی، انجام کارهای بین المللی، کارتیمی، فعالیت های فناورانه، تقویت انگیزه در دانشجو، دغدغه مند بودن و مسئولیت اجتماعی) و  ویژگی های شخصی (مانند: ذهن خلاق، سازگاری و انعطاف پذیری، ارتباط مناسب با دانشجو، تجربه پذیر، مسئولیت پذیری، ریسک پذیر، روحیه کارآفرینی، جدیت و پشتکار، اخلاق مدار، قدرت بیان و تعامل اجتماعی بالا)، توجه شود.
    کلیدواژگان: جذب اعضای هیئت علمی، دانشگاه کارآفرین، شایستگی، دانشگاه خلیج فارس و تحلیل تم
|
  • Niloofar Navaei *, Reza Vaezi, Mirali Seyyed Naghavi Pages 7-28
    In order to recognize the antecedents of public service motivation (PSM), many studies focus on the Sociohistorical context. This study is seeking to examine the role that organizational factors play in shaping and fostering Public Service Motivation. Thus the purpose of this research is to evaluate the organizational factors’ impact on Public Service Motivation component. So in a Descriptive and Survey research a number of hundred and fifty-nine employees of Tehran 22 area municipality were studied. Descriptive - Inferential Statistics (Multiple Regression Method) were used for analyzing the research’s data. The results indicate that by controlling the effect of all components, the impact of four variables including Work Autonomy and Task Identity as Task Characteristics as well as Job Complexity and Specialization as Knowledge Characteristics on Public Service Motivation’s level is statistically meaningful, but the impact of two variables including Task Significance and Task Variety as Task Characteristics is not significant.
    Keywords: Public Service Motivation, Organizational factors, Task Characteristics, Knowledge Characteristics
  • Ghasem Eslami *, Farshad Ghadrei Pages 29-47
    The basis of today's life has led women to add acquired tasks to their traditional duties. However, the role of women has been highlighted today in service activities, especially in the tourism sector. The purpose of this study is investigating the Effect of psychological capital and Task Focus on Turnover intention With the role of Heedful Relating in female Employees of travel agencies in Mashhad. The present research is a survey based on the purpose of the application and in terms of the method of doing the work. The statistical population includes female employees of hotels in Mashhad. Random sampling method was used to collect data. Due to the uncertainty in the size of the community, 390 people were selected as samples. The findings showed that psychological capital and Task Focus had a positive and significant effect on Heedful Relating of female Employees. From other results, the effect of psychological capital, Task Focus, and Heedful Relating on the Turnover intention woman employees is significant. In addition, the mediator role of Thriving at work has been confirmed.
    Keywords: psychological capital, Task Focus, heedful relating, Turnover intention
  • Bahareh Abedin *, Shahnaz Akbari Emami, Tayebeh Abbasnejad Pages 49-64
    In developing countries such as Iran, political, economic and social conditions play an important role in the workforce movement and job turnover in many organizations. Job turnover by talented workforces have significant consequences on organizational performance; thus this paper aims to explore the reasons of turnover and its underlying process in developing countries like Iran. This study focuses on job turnover in Iranian ICT industry. In-depth interviews were conducted with 13 individuals who had left their jobs. In order to analyze the qualitative data obtained from the interviews, grounded theory methodology was employed. The conceptual model of the present study illustrates the main factors affecting talent turnover in organizations in Iran. Based on grounded theory model, in this article, these factors contains casual factors (e.g. economic recession), organizational context (e.g. organization’s features), change in the sense of working life (e.g. Dissatisfaction), individual characteristics (e.g. personality), intervening factors and variables (e.g. administrative corruptions in undeveloped countries).
    Keywords: Turnover, Talents, Grounded theory methodology, ICT industry, Iranian Organizations
  • Mohammad Amin Batmani *, Afshin Baghfalaki, Jabbar Babashahi, Hamid Reza Yazdani Pages 65-93
    Professionalization has become a key concept in the field of human resource management, but the ambiguity of the meaning of professionalism as the most important concept in HRM is still posed by many experts in this field as a challenging issue. The purpose of this research is to clarify the concept of professionalism in the field of human resource management. In order to achieve this goal, the Suddaby concept analysis approach was used; using this approach, definitions, dimensions, and meaning of professionalism were identified. The texts and articles written in this regard were used as a tool for collecting information. During this process, using the review of the views of experts and professors of the university who wrote in this field were also used. To this end, emphasis was placed on the sources of pragmatics in this area. Finally, using the conceptual framework approach, a conceptual framework was introduced as the basis for analyzing the concept of professionalism in the field of human resource management. The results of this research can provide a context for applying professionalization at both the individual and organizational levels. Finally, based on the findings of the research, suggestions are also given. Applying Professionalization perspective on HRM domain can enhance the existing understanding of such concept.
    Keywords: Professionalism, Professionalization, Concept Analysis
  • Jamshid Salar *, Seyed Mahmood Hosseini Amiri, Ali Mansoori Far Pages 95-115
    The purpose of this paper is to study the mediating role of external brand prestige and moderating role of gender in the effect of brand identity management and social responsibility on employees' organizational commitment. The statistical population of this study is staff of the bank-e-Tejarat of Mazandaran province, 234 of whom were selected as sample. The standard questionnaire was used for data collection. The validity of the questionnaire was confirmed by content validity, convergent validity and divergent validity and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient and Dillon-Goldstein coefficient. Structural equation modeling and SmartPLS software were used to test the research hypotheses. The results showed that brand identity management and social responsibility have a positive effect on external brand prestige. Brand identity management and social responsibility have a positive impact on organizational commitment. External brand prestige has a positive impact on organizational commitment. External brand prestige acts as a mediating variable in the relationship between brand identity management and organizational commitment as well as in the relationship between social responsibility and organizational commitment. Gender acts as a moderating variable in the relationship between brand identity management and organizational commitment as well as in the relationship between social responsibility and organizational commitment. Therefore, Managers can enhance their employees' organizational commitment by using brand identity management, social responsibility and external brand prestige.
    Keywords: brand identity management (BIM), corporate social responsibility (CSR), employees' organizational commitment, brand external prestige, bank-e-Tejarat
  • Mohsen. Yahya poor., Mojtaba. Tabari. *, Asadollah Mehrara, Mohammadreza. Bagher Zadeh., Ezzatollah. Balooei Jamkhaneh. Pages 117-136

    The purpose of this study is to evaluate the green human resource management model in Electric Power Distribution Companies of the North of Iran with DEMATEL technique. The present research is descriptive-survey in terms of research method and applied in terms of purpose. The statistical population of the study, according to the conditions considered for determining the experts using the snowball technique, 27 people were determined and then with the specified number, while achieving information enrichment, was analyzed using the DEMATEL technique. The results show that the Keep criterion is an effective criterion and the criteria of education and improvement, application and Recruitment are effective and also the criterion of Recruitment was recognized as the most effective criterion by the experts of the North Power Distribution Company in green human resource management. As a result, the proposed research model confirms the impact of human resource management systems on green human resource management. Therefore, managers are advised to use a green-based human resource management culture for the organization to see clear results.

    Keywords: Green human resource management, green education -improvement, green recruitment, application, keep, sustainable development
  • Mojtaba Farrokhi *, Zeynab Amiri, Mohammad Delvi Esfahani Pages 137-157
    The success of organizational initiatives for environmental sustainability depends on the environmental behavior of employees. One of the major challenges is ensuring that environmental sustainability is properly integrated into human resource policies. Green human resource management has emerged from organizations involved in environmental protection and environmental biosecurity activities. The purpose of this study was to investigate the impact of green HRM activities and service culture on environmental behavior of employees considering the moderating role of individual green values. The data were collected from 100 employees of Isfahan Municipality. The results show that green HRM practices have a positive effect on employees' environmental behaviors, and the biosphere's values moderates the relationship between training and green thumb on employee environmentally friendly behavior and the relationship between green performance management and employee environmental behavior. But the relationship of green employment selection has no moderating effect on employee environmental behavior. Also, service culture has only moderated the relationship between green employment and environmental behavior of employees and has not moderated other relationships.
    Keywords: Green Human Resource Management, Staff Environmentally Friendly Behavior, Terms of Service, municipality of Isfahan
  • Tayebeh Liravi, Mani Arman *, Seyed Yaghoob Hosseini Pages 159-177
    Human resources are considered a valuable and unique resource. Today, new perspectives on human resource management system evaluation and modeling are becoming more and more prominent. The human resource system evaluation models seek to make the most of this resource in order to achieve organizational goals. The aim of this study is to identify a model for evaluating the human resource management system with a strategic approach and after the implementation of the model, what benefits the studied companies gain. Based on this, two qualitative approaches were used. First, Delphi was used to identify the appropriate model for evaluating the human resource management system, and then a case study was conducted to implement the model in several petrochemical companies. For this purpose, first 20 human resource experts, including organizational managers and university professors, were selected by the targeted sampling method, and the steps of the Delphi method were performed with the opinion of these people. As a result of this section, 4 dimensions, 28 components and 109 indicators were identified as the most important indicators for evaluating the human resource management system with a strategic approach. Then, 3 petrochemical companies were selected by targeted sampling method and their maximum human resource management system was evaluated.
    Keywords: Strategic Human Resource Management, Human Resource Management System, Evaluation of Human Resource Management System
  • Seyd Abaas Khalighipour, Mostafa Azizi *, Razieyh Yousof Boroujerdi, Reza Hoveida Pages 179-199
    Authentic Leadership is introduced as a model of leadership behavior that promotes psychological capacities and the ethical atmosphere of positivism in order to create positive emotions for people about their job and through empowering individuals, enhance organizational innovative climate. The purpose of this research was to study the effect of authentic leadership style on innovative organizational climate through employee empowerment in Isfahan University of Medical Sciences. The research method was a survey in 2016-2017. The statistical population of the research, the staff of Isfahan University of Medical Sciences, were 1980. Sampling was simple random. According to Morgan's table, 377 people were sampled and 348 questionnaires were finally analyzed. For collecting information, Walumbwa authentic leadership questionnaire (2008), Spreitzer and Mishra empowerment questionnaire (1997) and innovative organizational climate questionnaire of Siegel & Kaemmerer (1978) were used. To analyze data, PLS 3.2 software was used. Employee empowerment play a minor role in the relationship between authentic leadership style and innovative organizational climate and the research hypothesis was confirmed. That is, the authentic leadership style through empowerment of employees has an effect on the innovative organizational climate of Isfahan University of Medical Sciences. Managers of organizations, with the adoption of authentic leadership style, can play a role in empowering employees and, through empowerment, create an innovative climate for achieving the goals of the organization and gaining competitive advantage among their peers.
    Keywords: Authentic leadership style, innovative organizational climate, Empowerment
  • Roghayeh Mohammadnejad Firoozjaii, Mahboobeh Arab Kalmeri * Pages 201-220
    One of the biggest challenges facing companies is retaining employees. Employee retention is an important function of human resource management. The purpose of this study is to investigate the factors affecting the retention of sales staff and sales supervisors of Qasem Iran Broadcasting Company in Mazandaran and Tehran provinces. The statistical population according to Morgan table was estimated to be 60 sales managers and food. The sampling method is census, Finally, data from 55 people were collected and analyzed. The data collection tool is the standard questionnaire of Kindt et al. (2009). By examining the averages of the results of statistical analysis, the importance of factors affecting the retention of sales manager is not significantly different from sellers. The results show that factor of leadership skills and following procedures has a significant effect on retention of sales staff and factors such as appreciation and motivation, pressure factor of and attitude to learning do not have a significant effect on retention of sales staff. In the end, the most important identified factors of retaining sales staff from the perspective of sales managers and sellers of Qasem Iran Broadcasting Company and provide appropriate solutions.
    Keywords: Employee retention, Appreciation, motivation, Leadership Skills, Pressure of Work
  • Hossein Norouzi *, Dariush Tahmasebi Aghbelaghi Pages 221-236
    In today's changing world, organizations need employees to express their ideas. Individuals also choose organizations that can express their views because both managers and employees are more motivated and perform in an environment where there is no silence. The purpose of this study was to investigate the effect of job plateau and job stress on organizational silence of Iranian insurance employees. This is a correlational study and a questionnaire was used for data collection. The statistical population of the study was Iranian insurance staff in Tehran which according to Iran Insurance website in 96-97 were about 4264 formal, contractual and contractual employees. The Convenience non-probability sampling was selected as sampling method. Data were collected through standard questionnaires and library studies. Data analysis was performed using the structural equation modeling software of Smart PLS software. Findings show that job stress has no significant effect on organizational silence of Iranian insurance staff but the effect of job stress on organizational silence of Iranian insurance staff was confirmed
    Keywords: Job Platelet, Job stress, organizational silence
  • Heidar Ahmadi *, Fakhrieh Hamidieanpour, Sara Ahmadi Doghezlo Pages 237-261
    Faculty members, as the most important constituent element of universities and experts in their fields, have a good opportunity to participate in innovative activities and can participate in a wide range of entrepreneurial activities. The purpose of this study is to identify the criteria for attracting faculty members with emphasis on entrepreneurial university. this research has an inductive Philosophical approach, in terms of purpose in the practical category, inductive approach and in terms of cross-sectional time horizon. And in terms of research method, it is a qualitative research with exploratory nature. The participants of this study are 20 faculty members of the Persian Gulf University, who used purposive sampling. Data collection tools in this study are based on interviews and the theme analysis approach has been used to analyze the data. This research is the first time that in any research in the country's universities, even conceptually, it has not been studied before.
    Conclusions
    In attracting faculty members, one should have competencies in knowledge: experience in industry, recognize entrepreneurial opportunities, knowledge of industries, entrepreneurial knowledge, and Specialized field knowledge; Skills: communication skills, new technology, problem-solving, English language, teaching skills in new methods, decision-making skills; Ability: Innovative research, networking, scientific abilities, analytical thinking, doing international work, team work, technological activities, strengthening student motivation, Being concerned and social responsibility; And personal characteristics: creative mind, adaptability and flexibility, appropriate communication with students, experiential, responsible, risk-taking, entrepreneurial spirit, seriousness and perseverance, ethics, high expression power and high social interaction Attention Be.
    Keywords: Attracting Faculty members, Entrepreneurial University, Competence, Persian Gulf University, Theme analysis