فهرست مطالب

نشریه پرستاری کودکان
سال هفتم شماره 2 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فریبا کشاورزی، مژگان احمدی، سید علی حسینی، نسیبه کاظمی* صفحات 1-10
    مقدمه

    فعالیت بدنی و برخورداری از سطح مناسبی از آمادگی جسمانی به همه سنین توصیه می شود با این وجود مشخص نیست که کدام برنامه تمرینی اثرات مطلوب تری طی دوران کودکی دارد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر یک دوره تمرین طناب زنی و الاستیک بر آمادگی جسمانی و آمادگی حرکتی دختران دانش آموز مقطع ابتدایی بود.

    روش

    در این مطالعه نیمه تجربی، 30 دانش آموز دختر از مدرسه ابتدایی واقع در شهرستان نورآباد انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه شامل طناب زنی (10=n)، الاستیک (10=n) و کنترل (10=n) تقسیم شدند. تمرینات طناب زنی و الاستیک 30 دقیقه، 3 روز در هفته و به مدت 8 هفته اجرا شد. گروه کنترل در این مدت فقط فعالیت های روزانه خود را داشتند. قبل از شروع تحقیق و در پایان آن عوامل وابسته به آمادگی جسمانی و آمادگی حرکتی اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از آزمون های آماری تحلیل واریانس عاملی، t وابسته و آزمون تعقیبی توکی در سطح 0/05>P استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هشت هفته تمرینات طناب زنی و الاستیک موجب بهبود معنی دار سطوح تعادل ایستا با چشمان باز، تعادل ایستا با چشمان بسته، توان، چابکی، سرعت، استقامت قلبی عروقی و قدرت حداکثر اندام تحتانی در دختران دانش آموز شد (0/001=p). همچنین، بین تاثیر تمرین طناب زنی نسبت به گروه الاستیک بر آمادگی جسمانی و آمادگی حرکتی دختران دانش آموز تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0/05>P).

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که تمرینات طناب زنی و الاستیک باعث بهبود عوامل آمادگی جسمانی می شوند و بین اثرات دو نوع تمرین، تفاوت معنی داری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: تمرین، آمادگی جسمانی، کودک
  • مریم ابراهیمی، صدیقه ابراهیمی* صفحات 11-20
    مقدمه

    از آنجایی که مادران کودکان اوتیسم در معرض استرس های مختلفی قرار دارند تلاش جهت اصلاح سبک های مقابله ای و نیز تحریف های شناختی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی واقعیت درمانی برنشخوار فکری، میزان نگرانی و تحمل پریشانی مادران کودکان اوتیسم انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل است. جامعه ی آماری پژوهش را مادران کودکان اوتیسم مراکز اوتیسم ساری در سال 1397 تشکیل داد. سپس افراد به صورت داوطلبانه به پرسشنامه های نولن هوکسما و مارو (1991)، پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا (PSWQ) براون (2003) و  پرسشنامه تحمل پریشانی سیمونز وگاهر(2005) پاسخ دادند. 30 نفراز مادرانی که بالاترین نمره در پرسشنامه نشخوار فکر ونگرانی و نمره پایین در تحمل پریشانی کسب کردند، به عنوان نمونه انتخاب و در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. واقعیت درمانی روی گروه مداخله در 8 جلسه اعمال شد. در پایان این دوره هر دو گروه پرسشنامه های فوق را به عنوان پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد واقعیت درمانی بر کاهش نشخوار فکری و نگرانی مادران کودکان اوتیسم اثربخش است، همچنین موجب افزایش تحمل پریشانی مادران کودکان اوتیسم می گردد (0/001<p).

    نتیجه گیری

     باتوجه به اثربخشی این روش پیشنهاد می شود در جهت کاهش نشخوار فکری و نگرانی و افزایش تحمل مادران کودکان اوتیسم استفاده گردد.

    کلیدواژگان: واقعیت درمانی، نشخوار فکری، نگرانی، تحمل پریشانی، اوتیسم، مادر، کودک
  • سیما زمانی قوام آبادی، فاطمه السادات رباطی* صفحات 21-29
    مقدمه

    کتاب درمانی ابزاری است که خواندن آن در رویارویی با مشکلات مفید می باشد. لذا این تحقیق با هدف بررسی تاثیر کتاب درمانی برکاهش کمرویی و افزایش سازگاری اجتماعی دانش آموزان انجام شده است.

    روش

    روش تحقیق نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بوده است و جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان مدرسه دخترانه سما در شهر رفسنجان که در سال تحصیلی 98-1397 به تعداد  75 نفر بودند ، حجم نمونه برای غربالگری اولیه طبق جدول مورگان 75 نفر بود که از بین آنها 40 نفر که دارای بیشترین نمره در پرسشنامه کمرویی و یا کمترین نمره در سازگاری اجتماعی بودند و حاضر به همکاری با محقق بودند انتخاب شدند، سپس این 40 نفر بصورت کاملا تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. و گروه آزمایش در طی 8 جلسه ی 60 دقیقه ای براساس پروتکل کتاب درمانی لیدی (1993) کتاب درمانی شدند. گروه کنترل در طول دوره آموزشی هیچ روش درمانی را دریافت نکردند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه کمرویی زیمباردو (1990) و پرسشنامه سازگاری اجتماعی ا. کی. سینها (1993) استفاده گردیده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آماره های توصیفی میانگین و انحراف معیار و اماره استنباطی کوواریانس چند متغیره (MANCOVA) با استفاده از نرم افزار SPSS25 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد کتاب درمانی بر کاهش کمرویی دانش آموزان تاثیر معنی داری داشته است و میزان تاثیر آن 85/5درصد بوده است. همچنین کتاب درمانی بر افزایش سازگاری اجتماعی دانش آموزان تاثیر معنی داری داشته است و میزان تاثیر آن 75/5درصد بوده است.

    نتیجه گیری

    کتاب درمانی با فراهم کردن نمادها و منابعی برای دستیابی به معنا، چارچوبی برای تغییر شکل ایجاد کرده است و به طور گسترده ای به فرایند درمان کمک می کند و موجب کاهش کمرویی و افزایش سازگاری اجتماعی می شود.

    کلیدواژگان: کتاب درمانی، کمرویی، سازگاری اجتماعی، کودکان
  • فریناز سعیدی حسنی، سید میرهادی موسوی*، راحله جانانی صفحات 30-38
    مقدمه

    از اثرات مثبت مراقبت آغوشی می توان به برآورده شدن نیازهای نوزاد نارس به گرما، تغذیه با شیر مادر، محافظت از عفونت، ایجاد انگیزه شیر دهی در مادر،  عطوفت و کاهش درد در نوزاد اشاره کرد. هدف از مطالعه حاضر"ممیزی مراقبت پرستاری مرتبط با مراقبت آغوشی مادران  دارای نوزاد بستری در بیمارستان الزهرای تبریز با استاندارهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی" است.  

    روش  : 

    پژوهش حاضر، یک مطالعه ی توصیفی و مقطعی با بررسی 600 مادرکه دارای نوزاد نارس بستری در بخش های  NICU و نوزادان از تاریخ 96/6/1الی 12/30/ 96 در مرکز آموزشی درمانی الزهرا داشتند، انجام شده است. در این پژوهش  اطلاعات مربوط به اجرایی درست و استاندارد مراقبت آغوشی در مقایسه با استاندارهای وزارت علوم و آموزش پزشکی با استفاده از پرسشنامه تدوین شده توسط پژوهشگر گردآوری گردیده است. این اطلاعات شامل عوامل محیطی و عوامل نوزادی تاثیر گذار بر فرآیند مراقبت آغوشی می باشد.  

    یافته ها

    بر اساس نمرات حاصل از پرسشنامه،  عوامل محیطی تاثیر گذار در اجرای  مراقب آغوشی 90% وعوامل موثر نوزادی بر روند اجرای مراقبت آغوشی 95% که هر دو عامل در محدوده (مطلوب) می باشد. که این نتایج گویای اجرای مراقبت آغوشی نزدیک به استاندارد وزارت بهداشت و آموزش پزشکی در مرکز آموزشی درمانی الزهرا می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصله اجرای مراقبت آغوشی در مرکز آموزشی درمانی الزهرا نزدیک به استاندارد وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی می باشد.در این مطالعه  عوامل تاثیر گذار منفی شناسایی وجهت ارتقا در الویت مشکلات راهبردی بیمارستان قرار داده شد.

    کلیدواژگان: مراقبت آغوشی - نوزاد نارس- NICU- بخش مراقبت های ویژه
  • شهرام رئیسی، نرگس صادقی*، مهرداد آذربرزین صفحات 39-45
    مقدمه

      با توجه به تفاوت نتایج تحقیقات در زمینه اثرات سوء نوبت کاری پرسنل پرستاری بر افراد خانواده به خصوص کودکان، این مطالعه با هدف تعیین مقایسه مشکلات رفتاری کودکان پرستاران شاغل در مرکز آموزشی درمانی آیت اله کاشانی اصفهان بر حسب نوبت کاری در سال 1397 انجام شد.

    روش

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقایسه ای می باشد که بر روی 200 نفر از پرستاران شاغل در مرکز آموزشی درمانی آیت اله کاشانی اصفهان  با روش نمونه گیری در دسترس و با استفاده از پرسشنامه مشکلات رفتاری کوآی و پترسون انجام گردید.

    یافته ها

    بیشتر نمونه ها در هر دو گروه خانم بوده و در بخش اورژانس کار می کردند. نتایج حاصل از آزمون من- ویتنی نشان داد که سطح مشکلات رفتاری کودکان در گروه شیفت صبح ثابت به طور معناداری کمتر از گروه شیفت در گردش بود (0/05  <p). همچنین آزمون آنالیز کوواریانس در این پژوهش نشان داد که میانگین نمره کل مشکلات رفتاری و ابعاد مشکلات توجه- ناپختگی و اختلال سلوک در گروه شیفت صبح ثابت به طور معناداری کمتر از گروه شیفت در گردش بود(0/05  <p). اما میانگین نمرات اضطراب و پرخاشگری بین دو گروه اختلاف معنادار نداشت (0/05  >p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این پژوهش، کودکان پرستاران شاغل در شیفت های نوبتی دارای مشکلات رفتاری بیشتری نسبت به کودکان پرستاران صبح کار دایم می باشند لذا، توجه بیشتر به کودکان شاغلین نوبت کار در حرفه پرستاری بایستی در نظر گرفته شده و توصیه می گردد که در جهت برنامه ریزی پرستاران دارای کودک به این مهم نیز توجه گردد.

    کلیدواژگان: پرستار- مشکلات رفتاری، کودک- نوبت کار
  • افروز ستاری، علیرضا حیدرئی*، پرویز عسگری، سعید بختیارپور صفحات 46-57
    مقدمه

    افزایش سریع شیوع چاقی که یک مشکل چند علیتی است در بیست سال گذشته علاوه بر آنکه ناشی از عوامل ژنتیکی است، به عوامل محیطی فرهنگی، از جمله محیط خانواده، غذا خوردن و فعالیت نسبت داده شده است. این تحقیق با هدف مدل یابی چاقی کودکان بر اساس خود کار امدی و شاخص توده بدنی مادر با میانجیگری پرخوری هیجانی و سطح فعالیت جسمی کودک انجام گرفت.

    روش

    روش تحقیق براساس هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی که با استفاده از روش الگو یابی معادلات ساختاری یا الگو یابی علی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 280 نفر از دانش آموزان 7  تا 12 سال در شهر تهران در سال 1397 است. در این پژوهش از ابزارهای خود کار امدی، شاخص توده بدنی مادر،  پرخوری هیجانی و سطح فعالیت جسمی کودک استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج تحلیل مسیر، خودکارآمدی مادر(0/245-=β، 0/01>P)، شاخص توده بدنی مادر (0/382=β، 0/01>P)، سطح فعالیت کودک (0/240-=β، 0/01>P) و همچنین پرخوری هیجانی کودک (0/126=β، 0/01>P) به صورت مستقیم شاخص توده بدنی کودک را پیش بنی می کنند. همچنین نتایج مدل نشان داد که 71/8درصد از واریانس شاخص توده بدنی کودک، 58/4درصد از واریانس سطح فعالیت کودک و 22/5درصد از واریانس پرخوری هیجانی کودک با استفاده از متغیرهای موجود در مدل تبیین می شود.

    نتیجه گیری

    پیشگیری از بیماریهای سبک زندگی مستلزم توجه به ابعاد ساختاری و عاملیتی سبک های زندگی است. یکی از مهمترین تعیین کننده های رفتارهای خوردن کودکان، روش های تغذیه ای است که والدین از آن استفاده می کنند. نشان داده شده است که این امر هم تحت تاثیر عوامل مرتبط به والدین و هم فرزندان قرار دارند.

    کلیدواژگان: چاقی کودکان، خود کار امدی، شاخص توده بدنی مادر، پرخوری هیجانی، سطح فعالیت جسمی کودک
  • فروزان نادری، نرگس صادقی*، مریم مقیمیان صفحات 58-66
    مقدمه

    تعارض نقش در مادران شاغل، یکی از مهم ترین منابع ایجاد استرس برای شخص و خانواده است. گروه ‏های آسیب پذیر از جمله کودکان، با این تعارض دچار مشکلات متعددی خواهند بود. پژوهش حاضر با هدف  تعیین رابطه عوامل روانی- اجتماعی محیط کار با پرخاشگری کودکان کارکنان پرستاری زن شاغل در بیمارستان الزهراء اصفهان درسال 1397 انجام شد.

    روش

    مطالعه حاضر پژوهش توصیفی- همبستگی  است که در سال 1397 انجام گردیده است. تعداد 110 نفر از پرسنل پرستاری زن شاغل در بخش‏های مختلف بیمارستان الزهرا(س) به همراه کودکان سن پیش از دبستان آنها بود. گرداوری داده‏ها توسط پرسشنامه‏های جمعیت شناختی، عوامل روانی - اجتماعی کپنهاگ و پرخاشگری کودکان پیش دبستانی انجام گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره تعارض کار - خانواده پرسنل پرستاری18/76±77/43و رفتارهای توهین آمیز آنها  5/53±9/86 از 100 نمره بود که به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیر را از بین عوامل روانی- اجتماعی محیط کار بر پرخاشگری کودکان داشت.  میانگین نمره پرخاشگری کودکان این افراد، 18/82±27/33از 84 نمره به دست آمد. آنالیز رگرسیون خطی چندگانه نشان داد که به ترتیب اهمیت، نمرات رضایت شغلی، تعارض کار- خانواده و سلامت و رفاه پیش بینی کننده های معناداری برای نمره پرخاشگری کودکان بودند (0/05 <p) و در حضور این سه عامل، نمرات سایر عوامل روانی- اجتماعی پیش بینی کننده های معناداری برای نمره پرخاشگری کودکان نبودند.

    نتیجه گیری

     در این مطالعه، همه عوامل روانی- اجتماعی محیط کار مادران تاثیرمستقیم بر پرخاشگری کودکان نداشته است، که این موضوع، حاکی از توجه مادران شاغل در حوزه سلامت به نقش مهم مادری در رشد عاطفی - روانی کودکان و کنترل عوامل موثر در ایجاد تعارض کار- خانواده است اما آنچه به مدیران حوزه سلامت مربوط است این است که به مولفه های شغلی کارکنان توجه ویژه داشته باشند.

    کلیدواژگان: عوامل روانی- اجتماعی، پرخاشگری، کودک، پرستاری، مادر
  • مریم حسن زاده اول، علی مشهدی*، ایمان الله بیگدلی، سید امیر امین یزدی صفحات 67-74
    مقدمه

    مطالعات گذشته نقش انطباق خانوادگی در هر یک از اختلال های اضطرابی دوره کودکی را مشخص نکرده اند. به همین خاطر، هدف پژوهش حاضر بررسی میزان انطباق خانوادگی و ارتباط آن با شدت اضطراب کودکان مضطرب بود.

    روش

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه پژوهش حاضر را تمامی دانش آموزان پایه اول دبستان شهر ملایر تشکیل داده بودکه به شیوه خوشه ای تصادفی، 488 نفر انتخاب شده بودند و از بین آن ها تمامی 127 کودک دچار اضطراب موردمطالعه قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از پرسشنامه اضطراب اسپنس (اسپنس، 1998) و پرسشنامه انطباق خانوادگی (لبوویتز و همکاران، 2013). برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.

    نتایج

    نتایج این بررسی نشان داد که تمام والدین کودکان مضطرب، مرتکب انطباق خانوادگی می شدند، همچنین، بیشترین انطباقی که توسط والدین انجام می شد، اطمینان دهی بود. همچنین انطباق های خانوادگی با همه مشکلاتی اضطرابی (به جز اضطراب فراگیر) ارتباط مثبت و معناداری داشت (0/05 <p).

    نتیجه گیری: 

    انطباق های خانوادگی در بین خانواده های کودکان مضطرب به صورت کامل شایع است و با تسهیل اجتناب، به تداوم مشکلات اضطرابی کودکان کمک می کنند.

    کلیدواژگان: اضطراب، کودکان مضطرب، انطباق های خانوادگی
  • مهسا قنواتی، نجمه حمید، *مهناز مهرابی هنرمند صفحات 75-86
    مقدمه

    کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم دارای نقایص ارتباطی هستند که می تواند بر عملکرد والدین آن ها تاثیر بگذارد و والدین آن ها، نسبت به والدین کودکان در سن رشد معمولی، سطح بالاتری از استرس را گزارش می کنند. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر آموزش فرزند پروری ذهن آگاهانه بر تنیدگی والدین در مادران دارای کودک مبتلا به اختلالات طیف اتیسم شهر اهواز بود.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مادران دارای کودک مبتلا به اختلالات طیف اتیسم بود که به انجمن اتیسم اهواز مراجعه کرده اند. از این تعداد 4 مادر، به روش نمونه گیری هدفمند و براساس نمره پرسشنامه تنیدگی والدین آبیدین (PSI) انتخاب شدند. در این پژوهش از طرح آزمایشی تک موردی از نوع خط پایه چندگانه ناهم زمان استفاده شد و آزمودنی ها قبل از درمان، میانه درمان (جلسه اول، سوم، پنجم، هفتم)، پایان درمان (جلسه هشتم) و یک ماه پس از پایان درمان به پرسشنامه تنیدگی والدین آبیدین پاسخ دادند. داده ها به روش ترسیم دیداری، درصد بهبودی و شاخص تغییر پایا تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که شاخص تغییر پایا در متغیر تنیدگی والدین در سطح (0/05<p) معنی دار هستند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که آموزش فرزند پروری ذهن آگاهانه باعث کاهش تنیدگی والدین می شود.

    کلیدواژگان: فرزند پروری ذهن آگاهانه، تنیدگی والدین، اختلالات طیف اتیسم
  • عباس نسائیان*، شمسی پورسالمیان صفحات 87-93
    مقدمه

    نظریه ذهن به توانایی پیش بینی و اسناد حالات ذهنی به خود و دیگران اشاره دارد. هدف از این مطالعه، مقایسه نظریه ذهن در کودکان بی سرپرست و عادی 6-3 ساله و تعیین ارتباط آن با سن و هوش بود.
     

    روش

      این مطالعه از نوع علی-مقایسه‏ای و جامعه این پژوهش شامل کلیه کودکان عادی و بی‏سرپرست شهر کرمانشاه بود. نمونه شامل 101کودک عادی و بی‏سرپرست می‏شد که در سال 97-96 در مراکز نگهداری کودکان بی ‏سرپرست و مهدکودک ‏ها حضور داشتند و به روش نمونه گیری خوشه ‏ای چندمرحله ‏ای انتخاب شدند. برای سنجش نظریه ذهن از دو تکلیف محتوای غیر منتظره و انتقال غیرمنتظره و برای ارزیابی هوش از مقیاس هوش وکسلر (فرم پیش دبستانی) استفاده شد.

     یافته‏ ها:

     بین کودکان عادی و بی ‏سرپرست تفاوت آماری معنی ‏داری در دست‏یابی به نظریه ذهن وجود دارد (0/05<p). همچنین بین سن و دستیابی به نظریه ذهن رابطه معنی‏داری وجود دارد (0/05<p). علاوه بر این مشخص شد بین انتقال غیرمنتظره با هوش رابطه آماری معنی‏ داری وجود دارد (0/05<p)، در حالی که بین هوش و محتوای غیرمنتظره رابطه آماری معنی ‏داری وجود ندارد (0/05>p).

    نتیجه‏ گیری: 

    با استناد به یافته‏ های فوق می ‏توان گفت که دست‏یابی به نظریه ذهن در کودکان عادی و بی‏ سرپرست تفاوت وجود دارد. بنابراین باید یه مقوله اجتماعی شدن و مفاهیم مرتبط با آن در مراکز مخصوص نگهداری کودکان بی‏ سرپرست توجه بیشتری شود.

    کلیدواژگان: هوش، سن، نظریه ذهن، کودکان بی سرپرست، کودکان عادی
|
  • Fariba Keshavarzi, Mozhgan Ahmadi, Seyed Ali Hosseini, Nasibeh Keshavarzi* Pages 1-10
    Introduction

    Physical activity and having a decent level of physical fitness for all ages are recommended. However, it is not clear which exercise program has more favorable effects during childhood. The aim of this study was to evaluate the effect of a rope and elastic training course on physical fitness in elementary school student’s girls.

    Method

    In this semi-experimental study, 30 girl’s students were selected from elementary school In norabad city and randomly divided into three include rope training (n=10), Elastic training (n=10) and control groups (n=10). The rope and elastic training were performed 30 minutes, 3 days a week for 8 weeks. The control group only had their daily activities during this period. Before the beginning of the study and the end of the study, factors related to physical fitness and fitness were measured. For analysis of the research findings, analysis of variance, t-test and tukey post hoc test were used at the significant level P<0.05.

    Results

    The results showed that eight weeks of rope and elastic training significantly improved open-static balance with open eyes, static balance with closed eyes, power, agility, speed, cardiovascular endurance, and maximal limb strength in girl’s students (P=0.001). Also, there was no significant difference between the effect of rope training than the elastic group on physical fitness and motor fitness in girl’s students (p> 0.05).

    Conclusion

    It can be concluded that rope and elastic training can improve physical fitness and motor fitness, and there is no significant difference between the effects of two types of exercises.

    Keywords: Training, Physical Fitness, Children
  • Maryam EBRAHIMI, Sedighe EBRAHIMI* Pages 11-20
    Introduction

    Since mothers of autistic children are exposed to various stressors, efforts to modify coping styles and cognitive distortions are particularly important. The aim of this study was to determine The Effectiveness of the Reality Therapy on the Rumination, Concern and Tolerance of Distress in Mothers of Autistic Children.

    Methods

    The present study is a quasi-experimental, pre-test, post-test, and control group. The statistical population of the study was mothers of autism children in Sari autism centers in 2018. Then, volunteers volunteered to answer the questionnaires of Nullen Hoeksma and Marrow (1991), Pennsylvania Concerns Questionnaire (PSWQ) Brown (2003) and Simonchr('39')s and Wohsharchr('39')s Distress Tolerance Questionnaire (2005). Thirty mothers with the highest scores in the rumination and low score scores in distress tolerance were selected as samples and divided into two groups: experimental and control. The treatment reality was applied to the experimental group in 8 sessions. At the end of the course, both groups completed the above questionnaires as a post-test. Data were analyzed using covariance analysis.

    Results

    The results showed that the therapeutic reality has an effect on reducing the rumination and anxiety of mothers of autistic children, and also increases the distress tolerance of autistic children mothers (p < 0.001).

    Conclusion

    Due to the effectiveness of this method, it is recommended to use autism to reduce the risk of rumination and concern and increase the tolerance of autistic childrenchr('39')s mothers.

    Keywords: Reality Therapy, Rhyming, Concern, Tolerance Distress
  • Sima Zamani, Fateme Alsadat Robati* Pages 21-29
    Introduction

    Book as Therapy is a tool to put you in touch with books that are helpful to read when facing certain problems. So the aim of this study was to investigate the effect of book therapy on shyness and social adjustment of students.

    Methods

    The research method was semi-experimental with pre-test and post-test with control group. The statistical population of the study consisted of Sama girl students in Rafsanjan city who were 220 in the academic year of 2018-2019. The sample size for initial screening according to Morganchr('39')s table was 136 people. Among them, 40 people who had the highest score in the shyness questionnaire or the lowest score in social adjustment were willing to cooperate with the researcher, Then, these 40 subjects were completely randomized to two experimental and control groups. And the experimental group received a book in the course of eight 60-minute sessions based on the Lindy Bookstore Protocol (1993). The control group did not receive any treatment during the course. To collect the data, a Zombardi Shyness Questionnaire (1990) and Social Adjustment Questionnaire. When Sins (1993) has been used. For analyzing the data, descriptive statistics of mean and standard deviation and MANCOVA were used by SPSS-25 software.

    Results

    The results showed that book therapy had a significant effect on shrinkage in children and its effect was 85.5%. Also, the therapeutic book has had a significant effect on increasing children social adjustment and its impact was 75.7%.

    Conclusions

    Book Therapy has created a framework for transformation with Symbols and Meanings and help to treatment reduces shyness and increases social adjustment.

    Keywords: Book Therapy, Shyness, Social Adjustment, children
  • Farinaz Saeidi, Seyed Mirhadi Mousavi*, Rahele Janani Pages 30-38
    Introduction

    The positive effects of kangaroo mother care which can be pointed, in order to fulfill the needs of the premature infant to, heat, breast-feeding, infection protection, motivating breastfeeding in the mother tenderness, and reducing the pain. The aim of the present study was to investigate the compliance of kangaroo mother care audits of mothers with newborns admitted to Tabriz Alzahra Hospital with the standards of the Ministry of Health and Medical Education.

    Methods

     This descriptive cross-sectional study 600 mothers had premature infants in NICU and newborns from August to February 2017 at Alzahra Medical Education Center. The data were collected through a researcher-made questionnaire including Environmental equipment and nursing care during the care process, which was made based on the criteria and standard of care provided by the Ministry of Health. SPSS13 and descriptive statistics, inferential statistics and t-test were used to analyze the data. Based on the scores obtained from the questionnaire, the status of executive care was categorized in three categories: as, desirable, relatively desirable and undesirable

    Results

    The results of the environmental factors questionnaire scores are 90% and infant factors 95%, both of which are in the desired range. These results indicate that the implementation of cure maintenance is almost standard in the Ministry of Health and Medical Education at the Alzahra Educational Cente.

    Conclusion

    According to the results, the implementation of care in the Alzahra Educational Center is close to the standards of the Ministry of Health and Medical Education. This study identified negative affective factors and will be placed on the priority of the hospitalchr('39')s strategic problems.

    Keywords: kangaroo mother care, premature infant, neonatal intensive care unit (NICU)
  • Shahram Raeisi, Narges Sadeghy*, Mehrdad Azarbarzin Pages 39-45
    Introduction

    considering the difference of researches’ results of negative effects of shift work scheduels of nurses on their family members, especially the kids, the purpose of this study is to compare behavioral problems of nurseschr('39') kids working in Ayat Allah Kashani Educational Treatment Center in Isfahan based on shift work in 2018.

    Method

    this study is a comparative descriptive research done on 200 nurses working in Ayat Allah Kashani Educational Treatment Center in Isfahan by means of available sampling and Quai and Patterson Behavioral Problems questionnaire and data were analyzed by S.P.S.S. ver 16.

    Result

    most of samples are women in both groups working in emergency unit. The results of Man-Whitney test show that level of childrenchr('39')s behavioral problems in permanent morning shift is meaningfully less than circulating shift (p<0/05). Moreover, covariance analysis test shows that total mean score of behavioral problems and crudity-consideration problems aspects and conduct disorder in permanent morning shift is meaningfully less than circulating group (p<0.05). But, mean scores of stress and aggression in both groups do not have meaningful difference (p>0.05).

    Conclusion

    based on the results, kids of nurses working in circulating shift have more behavioral problems than kids of nurses working in permanent morning shift. Besides, there should be more consideration to the kids of nursing employees working in shift and it is suggested to care this for planning the nurses of kids.

    Keywords: nurse, behavioral problems, kid, working shift schedule
  • Afrooz Satari, Alireza Heidari*, Parviz Asgari, Saeed Bakhtiarpour Pages 46-57
    Introduction

    The rapid increase in the prevalence of obesity, which has been a multifactorial problem for the past 20 years, has been attributed not only to genetic factors, but also to cultural environmental factors, including the family environment, eating and activity. This study was conducted with the aim of modeling childrenchr('39')s obesity based on self-efficacy and maternal body mass index with emotional mediation and the level of physical activity of the child.

    Methods

    The research method is based on the purpose, applied and in terms of how to collect data, a description of the type of correlation that was done using the structural equation modeling model or causal modeling. The statistical population of the present study includes 280 students aged 7 to 12 years in Tehran in 1397. In this study, self-efficacy tools, maternal body mass index, emotional overeating and the level of physical activity of the child were used.

    Results

    Based on the results of path analysis, self-efficacy (β = -0.255, P <0.01), maternal body mass index (β = 0.382, P > 0.01), child activity level  (β= -0/240, P> 0.01) and also the childchr('39')s emotional overeating (β = 0.126, P > 0.01) directly predict the childchr('39')s body mass index. Also, the results of the model showed that 71.8% of the variance of the childchr('39')s body mass index, 58.4% of the variance of the childchr('39')s activity level and 22.5% of the childchr('39')s variance of emotional overeating are explained using the variables in the model.

    Conclusion

    Prevention of lifestyle diseases requires attention to the structural and functional dimensions of the causes of life. One of the most important determinants of childrenchr('39')s eating behaviors is the nutritional methods used by parents. This has been shown to affect both parents and children.

    Keywords: Childhood Obesity, Self-Employment, Maternal Body Mass Index, Emotional Overeating, Child Physical Activity Level
  • Frozan Naderi, Narges Sadeghi*, Maryam Moghimian Pages 58-66
    Introduction

    Role conflict in working mothers is one of the most important sources of stress for the individual and the family. Vulnerable groups, including children, will have many problems with this conflict. The purpose of this study was to determine the relationship between psycho-social factors in the workplace with the aggression of female nursing staff working in Isfahan Al-Zahra Hospital, Iran.

    Method

    The present study is descriptive-correlational research conducted in 2018. There was 110 female nursing staff working in different wards of Al-Zahra Hospital with pre-school age children. Data collection was done by demographic questionnaires, Copenhagen psycho-social factors, and aggression in pre-school children.

    Results

    The mean score of work-family conflict nursing staff was 77.43 ± 18.76 and their offensive behaviors were 9.86 ± 5.53 out of 100, respectively, which had the highest and least impact on the psycho-social factors of the workplace, respectively. The mean score of childrenchr('39')s aggression was 27.33±18.82 out of 84. Multiple linear regression analysis showed that importance, job satisfaction, work-family conflict, and health and welfare, respectively, were significant predictors of childrenchr('39')s aggression score (P <0.05), and in the presence of these three factors, scores other psychosocial factors were not significant predictors of childrenchr('39')s aggression score.

    Conclusion

    In this study, all psychosocial factors of motherschr('39') work environment did not have a direct effect on child aggression, which indicates that mothers in health care pay attention to the maternal role in childrenchr('39')s emotional-psychological development and control of factors affecting work-conflict. It is a family, but what is important for health managers is to pay attention to the occupational components of employees.

    Keywords: Psycho-social factors, Aggression, Child, Nursing, Mother
  • Maryam Hassanzadeh Aval, Ali Mashhadi*, Imanollah Bigdeli, Seyed Amir Amin Yazdi Pages 67-74
    Introduction

    the previous studies have not identified the role of family accommodation in each of childhood anxiety disorders. The purpose of this study was to investigate the family accommodation rate and its relation to the severity of anxiety in anxious children.

    Method

    This is a descriptive correlational study. The study population consisted of all primary school students in Malayer primary school. 488 students were selected by random cluster sampling from which all 127 children with anxiety were studied. Research instruments were Spence Anxiety Questionnaire (Spence, 1998) and the Family accommodation Questionnaire (Lebowitz et al., 2013). Pearson correlation coefficient was used for data analysis.

    Results

    All parents of anxious children performed family accommodation, as well as the most accommodation performed by parents, with reassurance. Also, family accommodation was positively and significantly associated with all anxiety problems (except generalized anxiety) (p <0.05).

    Conclusion

    Family accommodations are quite common among families of anxious children and facilitate the avoidance of anxiety and contribute to the continuation of childrenchr('39')s anxiety problems

    Keywords: Anxiety, Anxious Children, Family accommodation
  • Mahsa Ghanavaty, Najmeh Hamid*, Mahnaz Mehrabizadeh Honarmand Pages 75-86
    Introduction

    Children with autism spectrum disorders have communication deficits that can affect their parents' performance, and their parents report higher levels of stress than parents of children of normal developmental age. The aim of the present study was to study the effect of conscious parenting training on parental stress in mothers with children with autism spectrum disorders in Ahvaz.

    Method

    The statistical population of this study included all mothers with children with autism spectrum disorders who referred to the Ahwaz Autism Association. Of these, 4 mothers were selected by targeted sampling and based on the score of Abidin Parents' Stress Questionnaire (PSI). In this study, a single case study of multiple randomized baseline was used and subjects were treated before treatment, middle treatment (first, third, fifth, seventh), end of treatment (eighth session) and one month after the end of treatment. Answers to Abidin's parents' stress questionnaire were answered. Data were analyzed by visual mapping, recovery percentage and constant change index.

    Results

    The findings showed that the index of stable change in parental stress variable at the level (p <0.05) was significant.

    Conclusion

    The results showed that mindfulness parenting training reduces parental stress.

    Keywords: mindful parenting training, parental stress, autism spectrum disorders
  • Abbas Nesayan*, Shamsi Porsalemiyan Pages 87-93
    Introduction

     Theory of mind refers to the ability to predict and document mental states to oneself and to others the purpose of this study was to compare the theory of mind in normal and orphaned children 3 to 6 years old and determine its relationship with age and intelligence.

    Method

    This study is a causal-comparative study. The study population included all normal and orphaned children in Kermanshah. The sample consisted of 101 normal and orphaned children who attended in orphanages and kindergartens in 2017-2018 and were selected by multistage cluster sampling. Unexpected content and unexpected transfer tasks were used to assess the theory of mind and the Wechsler Intelligence Scale (preschool form) was used to assess intelligence.

    Results

    there is a statistically significant difference between normal and orphaned children in achieving the theory of mind (p<0/05). The findings also showed that there is a significant relationship between age and attainment of theory of mind (p<0/05). In addition, there was a significant relationship between unexpected transfer and intelligence (p<0/05), while no significant relationship was observed between intelligence and unexpected content (p>0/05).

    Conclusion

    Based on these findings, it can be said that there is a difference in the theory of mind between normal and orphaned children. Therefore, socialization and related concepts should be given more attention in the orphanages.

    Keywords: Intelligence, Age, Theory of Mind, Orphaned Children, Normal Children