فهرست مطالب

مجله آموزش پرستاری
سال نهم شماره 5 (پیاپی 43، آذر و دی 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • راضیه شیرزادگان، ناهید محمودی، زینب رئیسی فر، فریبا زرگر شیرازی، نورالله طاهری* صفحات 1-10
    مقدمه

    نیاز به یادگیری از طریق روش های نوین جهت ارتقای دانش، یک نیاز اساسی برای کسب مهارت های بالینی  است. لذا این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر سه روش آموزش الکترونیک، سنتی و ترکیبی بر یادگیری درس بررسی سلامت در دانشجویان مامایی انجام شد.

    روش  کار:

     این مطالعه نیمه تجربی بر روی 84  نفر از دانشجویان رشته مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان در سال 1394 انجام گرفت. افراد نمونه به روش تصادفی ساده به سه گروه تقسیم شدند. در گروه اول یادگیری الکترونیک با استفاده از تلفن همراه، گروه دوم آموزش به شیوه سنتی و درگروه سوم آموزش ترکیبی انجام شد. سپس از هر سه گروه آزمون کتبی و سپس عملی به صورت چک لیستی متشکل از سوالات چهارجوابی به عمل آمد و نمره نهایی هر فرد معیار ارزیابی وی قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از آزمون های آماری واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی و نرم افزار spss و آزمون های آماری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که  اختلاف آماری معناداری در میانگین نمره تکالیف کلاسی و آزمون عملی(001/ 0<p) و نمره نهایی (001/ 0<p) در سه گروه  وجود داشت اما تفاوت آماری معنی داری بین میانگین نمره  آزمون کتبی در سه گروه  مشاهده  نشد (27/0 =p).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان دهنده موثر تر بودن آموزش به شیوه ترکیبی نسبت به سایر روش های آموزشی نظیر آموزش سنتی  و آموزش الکترونیک با استفاده از تلفن همراه در یادگیری درس بررسی وضعیت سلامت در دانشجویان مامایی بود.  لذا پیشنهاد می شود که به جای به کار بردن هر کدام از روش های آموزش سنتی یا الکترونیک به تنهایی، ترکیبی از این دو آموزش در قالب روش نوین آموزشی (آموزش ترکیبی) به کار گرفته شود تا منجر به یادگیری بهتر و فعال در دانشجویان گردد.

    کلیدواژگان: دانشجویان مامایی، آموزش، یادگیری الکترونیک، آموزش ترکیبی، آموزش سنتی
  • مهسا مطبوعی، نیره رئیس دانا*، منیر نوبهار، مهدیه آرین صفحات 11-19
    مقدمه

    پرستاری حرفه ای است که برای رشد و تعالی به دیدگاه مثبت جامعه و دولتها نیاز دارد. ارایه تصویر مخدوش یا عوام پسندانه از این حرفه می تواند پی آمدهای منفی برای خدمات گیرندگان سلامت به دنبال داشته باشد. این مقاله با هدف تبیین تصویر پرستاران در آثار سینمایی ایران در سه دهه اخیر، انجام شده است.

    روش کار

    این یک مطالعه از نوع تحلیل محتوای کیفی است که در سال 1398 در دانشگاه علوم پزشکی سمنان برروی16فیلم سینمایی و تلویزیونی تولید داخل با استفاده از چک لیست پژوهشگر ساخته انجام و در سه بازه زمانی دهه 1370، دهه 1380 و دهه 1390 بر اساس روش سه مرحله ای مایرینگ (خلاصه کردن، شفاف سازی و ساختار بندی) تحلیل محتوای فیلم های سینمایی منتخب انجام شد   

    یافته ها

    اکثریت فیلمهای مورد بررسی در هر سه دهه از نظر موضوعی به ژانر اجتماعی تعلق داشتند. دردهه هفتاد، نقش تمامی شخصیت های پرستاری به تصویر کشیده شده را سوپراستارها برعهده داشتند، در حالی که در دو دهه بعدی هیچیک از این شخصیت ها سوپراستار نبودند. اکثریت پرستاران در این فیلمها از رده سنی جوانی بوده و به تدریج در طی سه دهه وضعیت تاهل پرستاران از حالت متاهل به نامشخص و مجرد تغییر یافته بود. همچنین ماهیت کاری که پرستاران ارایه می دادند در طی سه دهه از اکثریت تخصصی به اکثریت غیر تخصصی به تصویر کشیده شده بود.

    نتیجه گیری

    ارایه تصویر علمی و صحیح از پرستار و عملکردهای پرستاری درفیلمهای سه دهه مورد بررسی پیشرفت مناسبی نداشته و پرستاران درگیر کلیشه های نقش بوده اند. بزرگنمایی ویژگی هایی چون جنسیت زنانه، تجرد، جوانی و ظاهر نامناسب پرستاران و ایفای نقش های غیرحرفه ای که در فیلمهای بررسی شده مشاهده شد، می تواند موجب تدوام کلیشه های ناصحیح جامعه از پرستاری باشد که نیاز به اصلاح دارد.

    کلیدواژگان: رسانه، فیلم، پرستار، حرفه پرستاری، سیمای پرستار
  • مهسا خدمتی زارع، مریم آقابراری*، روح انگیز نوروزی نیا، مائده موسوی پور صفحات 20-32
    مقدمه

    با توجه به نقش مهم رشته پرستاری در سیستم بهداشت و درمان کشور، توجه به بهبود و ارتقای کیفیت آموزش بالینی ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت آموزش بالینی و عوامل موثر بر آموزش بالینی اثربخش، از دیدگاه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 98-99 انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی، از نوع توصیفی است که در آن به روش سرشماری، کلیه دانشجویان ترم 3 تا 8 مقطع کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی البرز وارد مطالعه شدند. ابزار گرداوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه بررسی وضعیت آموزش بالینی و پرسشنامه بررسی عوامل موثر بر آموزش بالینی اثربخش بود. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار spss نسخه 26 و آمار توصیفی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه در مجموع 155 دانشجوی پرستاری شرکت کردند. طبق یافته ها، در پرسشنامه بررسی وضعیت آموزش بالینی، حیطه اهداف و برنامه آموزشی با میانگین (74/0±30/3) در سطح متوسط، عملکرد مربی با میانگین (75/0±65/3) در سطح خوب، برخورد با دانشجو با میانگین (88/0±92/2) در سطح متوسط، محیط آموزشی با میانگین (88/0±75/2) در سطح متوسط و نظارت و ارزشیابی با میانگین (98/0±13/3) در سطح متوسط قرار گرفت. همچنین، در پرسشنامه عوامل موثر بر آموزش بالینی اثربخش ، میانگین نمرات کسب شده در حیطه خصوصیات فردی فراگیر (84/0±67/3)، خصوصیات فردی مدرس بالینی (92/0±59/3)، شرایط محیط بالینی (02/1±06/3)، برنامه ریزی آموزشی (02/1±26/3) و ارزشیابی بالینی (02/1±05/3) بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های مطالعه حاضر، وضعیت آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان مورد مطالعه در سطح متوسط بود. همچنین دو حیطه خصوصیات فردی فراگیر و خصوصیات فردی مدرس بالینی، اثر بخشی بیشتری بر آموزش بالینی داشتند. پذیرش دانشجو بر اساس ظرفیت استانداردهای بالینی، فراهم نمودن امکانات آموزشی رفاهی، تعیین شرح وظایف مربیان و دانشجویان در بیمارستان های آموزشی، استفاده از روش های نوین آموزش بالینی و بیمارستان مجازی برای بهبود و ارتقاء کیفیت آموزش بالینی لازم است.

    کلیدواژگان: آموزش، بالینی، دانشجویان، پرستاری، اثربخشی
  • طاهره طولابی، سجاد یاراحمدی* صفحات 33-42
    مقدمه

    ارزیابی صلاحیت بالینی دانشجویان سال آخر پرستاری جهت فراغت از تحصیل و ورود به بازار کار در زمان پاندمی کووید-19 یک چالش بزرگ و پر خطر است. هدف از این مطالعه برگزاری آزمون صلاحیت بالینی دانشجویان سال آخر پرستاری به شیوه مجازی در طی پاندمی کووید-19  برای جلوگیری از شیوع بیماری است.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه موردی است که به گزارش آزمون صلاحیت بالینی مجازی که در تیر ماه سال 1399 در دانشکده پرستاری و مامایی خرم آباد برگزار شد می پردازد. تعداد 42 نفر دانشجو پرستاری به شیوه در دسترس و به صورت تمام شماری وارد مطالعه شدند. پس از برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی، دانشجویان در آزمون صلاحیت بالینی مجازی شرکت نمودند. این آزمون در 9 ایستگاه در حیطه های مختلف و به بوسیله نرم افزار اینترنتی برگزار شد. سوالات آزمون با تاکید بر جنبه های بالینی و عملی طرح شد. پس از ارزیابی پاسخنامه ها تجزیه و تحلیل داده ها با کمک آمار توصیفی صورت گرفت.

    یافته ها

    در این آزمون 42 نفر دانشجو شرکت نمودند. در ایستگاه مهارتهای پایه و گزارش پرستاری تمامی شرکت کنندگان  آزمون را به اتمام رساندند. در ایستگاه های کودکان و احیای قلبی و ریوی در هر کدام  19% از شرکت مردود شدند. به دانشجویانی که در ایستگاه های مختلف مردود شده بودند فرصت مطالعه یا در کارگاه های آموزشی داده شد. سپس آزمون بعدی در هر ایستگاه به صورت غیر متمرکز برگزار شد.

    نتیجه گیری

    این گزارش نشان می دهد که در شرایطی که امکان برگزاری آزمون حضوری صلاحیت بالینی فراهم نیست، می توان با استفاده از فضای مجازی دانشجویان را از نظر صلاحیت ورود به بالین ارزیابی نمود. این شیوه می تواند به عنوان یک روش در حوزه آموزش پرستاری برای ارزیابی عملکرد بالینی دانشجویان توسعه داده شود.

    کلیدواژگان: آسکی، آزمون مجازی، ارزیابی صلاحیت بالینی، پاندمی، کووید-19
  • الهام بنائی، شهناز پولادی*، مسعود بحرینی، رحیم طهماسبی صفحات 43-52
    مقدمه

      تمایلات و انگیزشهای فردی در افراد متفاوت با توجه به مزاجهای گوناگون متفاوت است. لذا این مطالعه با هدف بررسی رابطه مزاج با انگیزش تحصیلی در دانشجویان رشته پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در نیمسال دوم تحصیلی 97-1396 انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی تحلیلی  بر روی 296 دانشجوی رشته های پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در نیمسال دوم سال تحصیلی 97-1396 انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه های مزاج  شناسی مجاهدی (1393) و انگیزش پیشرفت تحصیلی والراند (1992)  به صورت خود گزارشی جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 22 با ارایه شاخصهای توصیفی روش های آمار توصیفی و آزمون های کای-دو  در سطح معنی داری کمتر از 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    از بین 296 دانشجو، 94 نفر (8/31 درصد) دارای مزاج سرد و خشک ، 93 نفر (4/31 درصد) دارای مزاج سرد و تر ، 55 نفر(6/18 درصد) دارای مزاج گرم و تر و 54 نفر(2/18درصد) دارای مزاج گرم وخشک بودند. اکثر دانشجویان (33/69 درصد) از انگیزش تحصیلی خوبی برخوردار بودند. میانگین نمره انگیزش تحصیلی به ترتیب در دانشجویان با مزاج سرد و تر (6/18 ±  42/124)، مزاج سرد و خشک (01/20  ±  48/114)، مزاج گرم و تر (11/20 ±84/134) و مزاج گرم و خشک (74/20 ±39/137) بیانگر تفاوت معنا دار انگیزش تحصیلی دانشجویان با توجه به مزاج های آنان می باشد (001/0>p) به نحوی که بالاترین انگیزش تحصیلی در دانشجویان با مزاج گرم و خشک و کمترین انگیزش تحصیلی در دانشجویان با مزاج سرد و خشک مشاهده شد.

    نتیجه گیری

       نتایج  پژوهش حاضر نشان داد مزاج می تواند  نقش تعیین کننده ای در میزان انگیزش تحصیلی فرد داشته باشد. لذا پیشنهاد می گردد با بکارگیری آموزه های طب سنتی و اصلاح مزاج  توسط سیاستگزاران عرصه بهداشتی و همچنین متولیان امر آموزش، زمینه ارتقاء سطح انگیزش تحصیلی در دانشجویان فراهم گردد.

    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، انگیزش تحصیلی، مزاج
  • ملیحه داودی*، سید حسن قربانی، مرتضی نجات، الناز یزدان پرست صفحات 53-64
    مقدمه

    امروزه کاهش تعهد سازمانی پرستاران مشکلات سازمانی بسیاری مانند افزایش ترک خدمت، انگیزه پایین شغلی و کاهش عملکرد پرستار را به وجود آورده و در نتیجه سبب افت خدمات مراقبتی و بازده بیمارستان ها شده است. از آنجا که بین هوش هیجانی و تعهد سازمانی، ارتباط وجود دارد؛ لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش مهارت های هوش هیجانی بر تعهد سازمانی پرستاران انجام شد.

    روش کار

    یک مطالعه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل در سال 1393 در شهر بیرجند صورت گرفت. با استفاده از روش تصادفی ساده یک بیمارستان آموزشی به عنوان محل نمونه گیری پرستاران گروه مداخله و دیگری برای گروه کنترل انتخاب و سپس از میان پرستاران واجد شرایط، مجموعا 36 پرستار به روش در دسترس وارد مطالعه شدند. داده های مربوط به پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه توسط پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایر به روش خودگزارشی دهی جمع آوری گردید. برنامه آموزشی مهارت هوش هیجانی، برگرفته از مدل برادبری و گریوز (Travis Brad berry and Jean Greaves) بود که در آن بر آموزش 4 مولفه خودآگاهی، خودمدیریتی، آگاهی اجتماعی و مدیریت رابطه طی 10 جلسه تاکید شده است. پس از مداخله، از افراد هر دو گروه، پس آزمون به عمل آمد. داده های جمع آوری شده وارد نرم افزار SPSS (ویرایش 18) شد و با کمک آزمون های آماری تی مستقل، و تی زوجی در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها: 

    میانگین نمره تعهد سازمانی کل قبل 74/22 ± 25/94 و بعد 77/2 ± 56/98 از آموزش در گروه کنترل از نظر آماری معنادار نبوده است (05/0>p)؛ در حالی که میانگین نمره تعهد سازمانی کل قبل از آموزش، در گروه مداخله 60/17 ± 56/99 و بعد از آموزش 49/16 ± 69/110 بوده و حاکی از تفاوت آماری معنادار است (04/0 =p).

    نتیجه گیری: 

    براساس نتایج، می توان دریافت هوش هیجانی تا چه میزان بر متغیر مهم تعهد سازمانی کارکنان سازمان های بهداشتی تاثیرگذار و سرنوشت ساز است. بنابراین بسترسازی جهت ارتقاء هوش هیجانی کارکنان باید مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پرستاران، تعهد سازمانی، هوش هیجانی
  • جعفر جهانی، مازیار رستمی*، رحمت الله مرزوقی، جعفر ترک زاده، لیلا جویباری صفحات 65-74
    مقدمه

    مهارت های تفکر انتقادی یکی از اهداف آموزش عالی و یک قابلیت مورد انتظار برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته پرستاری است که ضرورت دارد در دوران تحصیل پرورش یافته و بعد از کسب تجارب آموزشی و اشتغال به حرفه پرستاری رشد و توسعه یابد. با توجه به جایگاه این گونه از مهارت ها ضرورت مطالعات بیشتر در این زمینه احساس می شود. هدف از انجام این مطالعه، بازکاوی دیدگاه و تجربیات اعضای هیات علمی پرستاری در باره به کار گیری مهارت های تفکر انتقادی در دوره تحصیلات تکمیلی بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک تحقیق با رویکرد کیفی از نوع تحلیل محتوای هدایت شده مبتنی بر الگو است که در سال 1399، با استفاده از نمونه گیری هدفمند با حداکثر تنوع انجام شد. 16 تن از اعضای هیات علمی پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی گلستان و فارس در مطالعه مشارکت نمودند. معیار ورود تجربه کافی تدریس در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا بود. برای گرداوری داده ها از مصاحبه های نیمه ساختار و باز پاسخ در باره آموزش مهارت های تفکر انتقادی به دانشجویان و همچنین سوالات کاوشی استفاده شد. مصاحبه ها ضبط، دست نویس و مطابق روش "تحلیل محتوای کیفی هدایت شده" تحلیل شدند.

    یافته ها

    از تحلیل داده ها سه طبقه اصلی "مهارت های تفکر انتقادی"، "عوامل موثر بر تفکر انتقادی"، "موانع تفکر انتقادی" و دوازده زیرطبقه شکل گرفت.

    نتیجه گیری

    تحلیل داده ها نشان داد مشارکت کنندگان سعی داشته اند تا با کم کردن تدریس تیوریک و افزایش مباحث تحلیلی، هرچه بیشتر از مهارت های تفکر انتقادی برای آموزش با کیفیت تر دانشجویان استفاده نمایند. اساتید پرستاری به تفکر انتقادی در امر آموزش بسیار توجه می کنند و معتقد هستند مهارتی بسیار کاربردی در حرفه پرستاری است. نتایج این مطالعه می تواند برای  برنامه ریزی مناسب در جهت بهبود آموزش های مهارت های تفکر انتقادی به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: پرستاری، کوریکولوم، آموزش، تفکر، دانشجویان، هیات علمی
  • نوشین محمدی فشارکی*، مریم رادمهر صفحات 75-84
    مقدمه

    ترکیب علم وهنر همراه  با زیبایی شناختی از ویژگی های مهم در کیفیت مراقبت پرستاری است.  از طرفی خود شفقت ورزی یکی از مولفه های مهم سلامت روانی است و می تواند یک منبع قدرتمند و یک اصل برای افزایش کیفیت مراقبت از دیگران بخصوص در ویزگی های مهمی همچون همدلی و مهربانی باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ویژگی خود شفقت ورزی و مراقبت مبتنی بر زیبایی شناسی در پرستاران انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی - همبستگی و جامعه آماری پژوهش را پرستاران شاغل در مراکز آموزشی - درمانی شهر اصفهان تشکیل دادند. در این مطالعه 95 پرستار و285 بیمار به روش در دسترس انتخاب شدند. از پرسشنامه های شفقت ورزی به خود و مقیاس زیبایی شناسی مراقبت پرستاری  استفاده شد.  تجزیه و تحلیل داده ها به دو روش توصیفی و استنباطی انجام شد. در سطح استنباطی از ضرایب همبستگی پیرسون واسپیرمن  همچنین آزمون  کای دو  استفاده شد. تحلیل ها در سطح خطای 05/0 و با استفاده از نسخه 22 نرم افزار SPSS انجام شد.  

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار میزان خود شفقت ورزی پرستاران 70/5 ± 68/75 و در حد متوسط  بود.  بیشترین امتیاز در زیر مقیاس مهربانی با خود و کمترین امتیاز مربوط به زیر مقیاس انزواگرایی بود. در این مطالعه مراقبت مبتنی بر زییایی شناسی پرستاران با میانگین و انحراف معیار 26.58 ±  135.74 در حد مطلوب بود. نتایج رابطه معناداری و غیر مستقیم بین زیر مقیاس انزوا گرایی از ویژگی های خود شفقت ورزی با مراقبت پرستاری مبتی بر زیبایی شناسی نشان داد (034/0= p).

    نتیجه گیری

    در این مطالعه پرستاران دارای سطح متوسطی از ویژگی شفقت نسبت به خود بودند و با افزایش ویژگی انزواگرایی پرستاران کیفیت مراقبت مبتنی بر زیبایی شناسی کاهش می یافت. پیشنهاد می شود مسیولین پرستاری به توسعه ویژگی خود شفقت ورزی پرستاران در جهت افزایش کیفیت مراقبت توجه بیشتری کنند.

    کلیدواژگان: مراقبت پرستاری، کیفیت مراقبت، خود شفقت ورزی، زیبایی شناسی مراقبت پرستاری
|
  • Razieh Shirzadegan, Nahid Mahmoudi, Zeinab Raiesifar, Fariba Zargar Shirazi, Nourollah Taheri* Pages 1-10
    Introduction

    The need for learning through new methods for knowledge promotion is a basic need for acquire clinical skills. Therefore, the aim of this study was to compare the effect of e-learning, traditional and combination training on learning health assessment lesson in midwifery students..

    Methods

    This quasi-experimental study was conducted on 84 midwifery students at the Faculty of Nursing and Midwifery of Islamic Azad University, Abadan Branch in 2015. Samples were randomly divided into three groups. In the first group, echr('39')learning by Using mobile phone, the second group was trained in the traditional way and in the third group of combined training. Then, from all three groups, a written and then a practical test was performed in the form of a checklist consisting of four-answer questions, and the final score of each person was the criterion for his control. One-way analysis of variance, Tukey tracking test, SPSS software and statistical tests were used to analyze the data.

    Results

    The results of this study showed that there was a statistically significant difference in the mean score of assignments and practical test (p <0.001) and the final score (p <0.001) in the three groups, but no statistically significant difference was observed between the mean score of the written test in the three groups (p = 0.27).

    Conclusion

    This study showed that combined education is more effective than other educational methods such as traditional education and e-learning using mobile phones in learning the health assessment of midwifery students.  Therefore, it is suggested that instead of using either traditional or electronic teaching methods alone, a combination of these two trainings be used in the form of a new teaching method (combined training) to lead to better and more active learning in students.

    Keywords: Midwifery Students, Education, e-learning, Combined Learning, Traditional Training
  • Mahsa Matbouei, Nayyereh Raiesdana*, Monir Nobahar, Mahdie Arian Pages 11-19
    Introduction

    Nursing is a profession that requires a positive view of society and governments for growth and excellence. Providing a distorted or populist image of the profession can have negative consequences for health care providers. This article aims to explain the image of nurses in Iranian cinema in the last three decades.

    Methods

    This content analysis study was conducted in 1398 in Semnan University of medical science on 16 Iranian cinema and television films using the researcher-made checklist and was evaluated in three time periods of the 1991s, 2001s and 2011s. Content analysis of selected movies was performed based on a three-step myring method (summarizing, clarifying and structuring).

    Results

    Most of the films reviewed in each of the three decades were socially thematic, with superpowers playing the role of all the portrayed nurses in the 1970s, while none of them were superstars in the next two decades. Most of the nurses that portrayed in these films were young and gradually, over the course of three decades, the marital status of nurses changed from unmarried to single. Also, the nature of the majority of works that provided by nurses over a three-decade period, ranged from the specialized to the non- special work

    Conclusion

    Depiction a scientific and accurate picture of the nurse and nursing practices in the films of the three decades under review has not a good progress and nurses have been involved in role stereotypes.Magnifying features such as female gender, celibacy, youth and inappropriate appearance of nurses and playing unprofessional roles that seen in the examined films, can perpetuate the societychr('39')s incorrect stereotypes of nursing that require correction.

    Keywords: Media, Movie, Nurse, Nursing profession, Nurse Image
  • Maryam Aghabarary*, Roohangiz Norouzinia, Mahsa Khedmatizare, Maede Moosavipour Pages 20-32
    Introduction

    Due to the important role of nursing in the health care system of the country, it is necessary to pay attention to improving the quality of clinical education. This study aimed to determine the status of clinical education and the factors affecting effective clinical education from the perspective of nursing students of Alborz University of Medical Sciences in the year 2020.

    Methods

    This is a descriptive cross-sectional study in which all 3rd to 8th semester nursing undergraduate students of Alborz University of Medical Sciences were enrolled by the census method. Data collection tools included a demographic questionnaire, a questionnaire to assess the status of clinical education ,and questionnaire to evaluate the factors affecting effective clinical education. The collected data were analyzed by SPSS software version 26 and descriptive statistics.

    Results

    A total of 155 nursing students participated in this study. According to the findings, in the status of clinical education questionnaire, mean scores obtained in the areas of goals and educational program (3.30±0.74) at the moderate level, instructor performance (3.65±0.75) at a good level, dealing with the student (2.92±0.88) at the moderate level, the educational environment (2.75±0.88) was at the moderate level and monitoring and evaluation (3.13±0.98) were at the moderate level. Also, in the questionnaire of factors affecting effective clinical education, mean scores obtained in the areas of student personal characteristics (3.67±0.84), personal characteristics of clinical instructor (3.59±0.92), clinical environment conditions (3.06±1.02), educational planning (3.26±1.02) ,and clinical evaluation (3.05±1.02).

    Conclusion

    The status of clinical education from the perspective of the students was moderate. Also, the two areas of student personal characteristics and personal characteristics of the clinical instructor are more effective in clinical education. Admitting students based on the capacity of clinical standards, providing welfare educational facilities, determining the duties of instructors and students in teaching hospitals, using modern methods of clinical education, and virtual hospital to improve and enhance the quality of clinical education is necessary.

    Keywords: Education, Clinical, Students, Nursing, Effectiveness
  • Tahere Toulabi, Sajad Yarahmadi* Pages 33-42
    Introduction

    Assessing the clinical competence of final year nursing students to graduate and enter the job market during the Covid-19 pandemic is a major and risky challenge. This study aimed to conduct a clinical competency test for final year nursing students during the Covid-19 pandemic to prevent the spread of the disease.

    Methods

    The present study is a case study that reports a virtual clinical competency test that was held in July 2020 at the Khorramabad School of Nursing and Midwifery. A total of 42 final year nursing students were enrolled in the available method. After orientation and training sessions, students participated in the virtual clinical competency test. This test was held in 9 stations in different areas and by internet software. Test questions were designed with an emphasison clinical and practical aspects. After evaluating the answers, the data were analyzed using descriptive statistics.

    Results

    42 students participated in this test. At the basic skills and nursing report station, all participants completed the test. At the pediatric and cardiopulmonary resuscitation stations, 19% of the participants were rejected. Students who were rejected at different stations were allowed to study or participate in workshops. Then the next test was held in each station in a decentralized manner.

    Conclusion

    This report shows that in situations where it is not possible to hold a face-to-face test of clinical competency, students can be evaluated in terms of eligibility to enter the clinic using cyberspace. This method can be developed as a method in the field of nursing education to evaluate studentschr('39') clinical performance.

    Keywords: Clinical Examination, Clinical Skills Assessment, COVID-19, OSCE, Pandemic, Virtual Examination
  • Elham Banaee, Shahnaz Pouladi* Pages 43-52
    Introduction

    Individual desires and motivations vary from person to person depending on different temperaments. Therefore, this study aimed to investigate the relationship between temperament and academic motivation of nursing and midwifery students of Bushehr University of Medical Sciences in the second semester of 2017-2018.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 296 nursing and midwifery students of Bushehr University of Medical Sciences in the second semester of the 2017-2018 academic year. Sampling was done by stratified random sampling. The data were collected by Self-report and using questionnaires of mojahedi temperament (2014) and vallerand motivation of academic achievement (1992). Data were analyzed by SPSS software version 22, using descriptive statistics and analytical tests as Chi-square at the significance level of less than 0.05.

    Results

    Out of 296 students, 94 people were with cold and dry temperament (31.8%), 93 people were with cold and wet temperament (31.4%), 55 people were with hot and wet temperament (18.6%), 54 people were with hot and dry temperament (18.2%). Most students (69.33%) had good motivation for academic achievement. The mean score of the motivation of academic achievement participant in students with cold and wet temperament was (124.42±18.6), cold and dry temperament was(114.48±20.01), hot and wet temperament was (124.84±20.11), and hot and dry temperament was(137.39±20.74) that showed a significant difference between studentschr('39') motivation of academic achievement according to their temperaments(p <0.001), so that the highest academic motivation in students with hot and dry temperaments and the least academic motivation were observed in students with cold and dry temperament.

    Conclusion

    The results of the present study showed that temperament can play a decisive role in a personchr('39')s academic. Therefore, it is suggested that by using the teachings of traditional medicine and temperament correction by health policymakers as well as those in charge of education, the field of improving the level of academic motivation in students should be provided.

    Keywords: Nursing students, Academic motivation, Temperament
  • Maliheh Davoudi*, Seyed Hassan Ghorbani, Morteza Nejat, Ellnaz Yazdanparast Pages 53-64
    Introduction

    Today, the decrease in nurseschr('39') organizational commitment has created many organizational problems and has led to a decrease in care services and the efficiency of hospitals. Since there is a relationship between emotional intelligence and organizational commitment, the present study was conducted to determine the effect of emotional intelligence skills training on nurseschr('39') organizational commitment.

    Methods

    An experimental study with a pretest-posttest design with a control group was conducted in 2014 in Birjand. Using a simple random method, one teaching hospital was selected as the sampling site for the nurses in the intervention group and another for the control group. Pre-test and post-test data were collected by Allen and Meyer Organizational Commitment Questionnaire as self-report. The Emotional Intelligence Skills Training Program is based on the Travis Brad berry and Jean Greaves model, which emphasizes the teaching of the four components of self-awareness, self-management, social awareness, and relationship management over 10 sessions. After the intervention, both individuals were tested. Finally, the collected data were entered into SPSS software (18th edition) and analyzed with the help of the independent t-test and pair t-test at a significance level of 0. 05.

    Results

    The mean score of total organizational commitment before 94.25 ± 22.74 and after 98.56 ±2.77 of training in the control group was not statistically significant (p> 0.05); While the mean score of total organizational commitment before training in the intervention group was 99.56 ±17.60 and after training was 110.69 ± 16.49 and indicates a statistically significant difference (p =0.04).

    Conclusion

    To what extent can emotional intelligence affect the important variable of organizational commitment of employees of health organizations and is crucial. Therefore, laying the groundwork for promoting employeeschr('39') emotional intelligence should be considered.

    Keywords: Nurses, Organizational Commitment, Emotional Intelligence
  • Jafar Jahani, Maziar Rostami*, Rahmatolah Marzooghi, Jafar Torkzadeh, Leila Jouybari Pages 65-74
    Introduction

    Critical thinking skills are one of the goals of higher education and an expected capability for postgraduate nursing students who need to be nurtured during their studies and grow and develop after gaining educational experience and employment in the nursing profession. Given the position of these types of skills, the need for further studies in this field is felt. The aim of this study was to explore the views and experiences of nursing faculty members about applying critical thinking skills in postgraduate curriculum.

    Methods

    This study is a research with qualitative approach (directed content analysis) which conducted in 2020, using purposive sampling and maximum variation. 16 nursing faculty members of Golestan and Fars University of Medical Sciences participated in the study. The inclusion criteria were sufficient teaching experience at masterchr('39')s and doctoral levels. Semi-structured and open-ended interviews on teaching critical thinking skills to the students, as well as probing questions were used to collect data. Interviews were recorded, handwritten and analyzed according to directed content analysis method.

    Results

    From data analysis, three main categories; "critical thinking skills", "factors affecting critical thinking", "barriers to critical thinking" and 12 sub-categories were developed.

    Conclusion

    Data analysis showed that the participants tried to reduce the theoretical teaching and increase analytical content, more and more critical thinking skills for better education of the students. Nursing faculties pay much attention to critical thinking in education and believe that it is a very useful skill in nursing profession. The results of this study can be used for proper planning to improve critical thinking skills education.

    Keywords: Nursing, Curriculum, Education, Thinking, Students, Faculty
  • Noushin Mohammadi Fesharaki*, Maryam Radmehr Pages 75-84
    Introduction

    Combining science and art with aesthetic is an important feature in the quality of nursing care. On the other hand, self-compassion is one of the important components of mental health and can be a powerful source and a principle to increase the quality of caring for others, especially in the main components of kindness and empathy. The aim of this study was to investigate the relationship self-compassion and aesthetic care in nurses

    Methods

    This descriptive-correlational study and the statistical population of the study consisted of nurses working in educational and medical centers in Isfahan. In this study, 95 nurses and 285 patients were selected by convenience sampling method. Self-compassion questionnaires and Esthetics Nursing care Scale were used. Data analysis was performed in two ways: descriptive and inferential. At the inferential level, Pearson-Speirman correlation coefficients and Chi-square test were used. Analyzes were performed at an error level of 0.05 using SPSS software version 22.

    Results

    The mean and standard deviation of nurseschr(chr('39')39chr('39')) self-compassion was 75.68± 5.70 and moderate. The highest score was in the self-kindness subscale and the lowest score was in the isolationism subscale. In this study, nurseschr(chr('39')39chr('39')) aesthetic care with a mean and standard deviation of  26.58 ±  135.74 was desirable.The results showed a significant and indirect relationship between the isolationism subscale and aesthetic-based nursing care (p = 0.034).

    Conclusion

    In this study, nurses had a moderate level of self-compassion and with increasing the isolationism of nurses, the quality of aesthetic care decreased. It is suggested that nursing officials pay more attention to the development of nurseschr(chr('39')39chr('39')) self- compassionate in order to increase the quality of care.

    Keywords: Nursing care, Quality of care, Self-compassion, Esthetics of nursing care