فهرست مطالب

مهندسی بهداشت حرفه ای - سال هفتم شماره 3 (پاییز 1399)

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال هفتم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا منظم، علی فهیم، سعید احمدی، زهرا هاشمی* صفحات 1-7
    سابقه و هدف

     پانل های سوراخدار یکی از معمولترین جاذب های تشدیدی برای کنترل صدا می باشند. در این مطالعه خصوصیات اکوستیکی پانل های سوراخدار غیر مسطح در زاویه مایل و میدان دیفیوژ  به دو روش عددی و آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

      3 شکل غیر تخت برای صفحه سوراخدار در نظر گرفته شد و عملکرد جذبی آنها با شکل معمول صفحه سوراخدار (تخت) با استفاده از روش عددی مورد مقایسه قرار گرفت. بعد از تعیین بهترین شکل از لحاظ میزان ضریب جذب، شکل مورد نظر در ابعاد مورد تایید استاندارد ISO 354ساخته شد و در اتاق بازآوا مورد آزمون ضریب جذب رندوم قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج شبیه سازی عددی نشان داد که شکل های تعریف شده در این تحقیق همگی باعث بهبود ضریب جذب در فرکانس های میانی و بالایی و همچنین شکل C ضریب جذب بهتری در فرکانس های پایین نسبت به شکل تخت و دو شکل تعریف شده دارد. نتایج اندازه گیری ضریب جذب رندوم بر روی شکل منتخب  نشان داد که بیشترین ضریب جذب در فرکانس 160 هرتز با مقدار  77/0بدست آمده است. همچنین این شرایط در محیط عددی پیاده سازی شد و با توجه به روابط موجود ضریب جذب رندوم محاسبه شد.

    نتیجه گیری

    شکل ظاهری در بهبود میزان عملکرد جذبی این دسته از جاذب ها موثر است و مقایسه نتایج عددی و آزمایشگاهی نشان داد که میزان توافق این دو روش دیده می شود و روش عددی با دقت خوبی قادر به پیش بینی این کمیت می باشد.

    کلیدواژگان: جاذب سوراخدار، شکل ظاهری- ضریب جذب رندوم- اتاق بازآوا- روش المان محدود
  • علی اصغر ساجدیان، علی کریمی، وحید احمدی، محسن صادقی یارندی، یاسمن اعلا، فریده گل بابایی* صفحات 8-15
    سابقه و هدف

    آکریلونیتریل یک سرطان زای احتمالی برای انسان بوده و مواجهه با بخارات این ماده می تواند اثرات سوء متنوعی را برای شاغلین در صنایع پتروشیمی به وجود آورد. از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان مواجهه و ارزیابی ریسک کمی بهداشتی مواجهه با بخارات آکریلونیتریل در پرسنل مواجهه یافته یک مجتمع پتروشیمی انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی که در یک مجتمع پتروشیمی به انجام رسید درمجموع از هوای استنشاقی 45 نفر (3 نمونه برای هر فرد) نمونه برداری به عمل آمد. نمونه ها با استفاده از لوله های جاذب حاوی زغال فعال شرکت SKC جمع آوری شد. آماده سازی و تجزیه نمونه ها بر اساس روش 1601 NIOSH و با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی مدل VARIAN CP-3800 انجام گرفت. در نهایت برای تعیین میزان مواجهه افراد شاغل و شاخص ریسک بهداشتی یا غیر سرطان (HQ) از روش سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا (EPA) استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مقدار متوسط تراکم بخارات آکریلونیتریل در مجتمع پتروشیمی موردمطالعه به طور میانگین 8/122 ± 1/71 میکروگرم بر مترمکعب (ppm 056/0 ± 033/0) می باشد. همچنین میزان ریسک غیر سرطان زایی نیز 93/6 ± 04/4 محاسبه گردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه شاخص کمی بهداشتی مواجهه با بخارات آکریلونیتریل در مجتمع پتروشیمی موردمطالعه بیشتر از حدود توصیه شده توسط سازمان های ذی ربط می باشد، اقدامات مهندسی و کنترل مدیریتی لازم برای کنترل و مدیریت سطح ریسک تا حد قابل قبول، از قبیل بازنگری سیستم های تهویه، محدودیت ساعات مواجهه و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی، برای بهبود اوضاع امری ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: آکریلونیتریل، ارزیابی ریسک بهداشتی، مواجهه شغلی، پتروشیمی
  • هادی خلجی، علی یلفانی*، فرزانه گندمی صفحات 16-22
    مقدمه

    اختلالات اسکلتی-عضلانی به عنوان یکی از شایع ترین آسیب های شغلی در کارگران صنایع تولیدی می باشد، که این اختلالات یکی از 10 آسیبی است که منجر به غیبت از کار می شود. بنابراین پژوهش حاضر به بررسی اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از کار و اثر مداخلات ارگونومیکی بر بهبود درد و رابطه ی آن با رضایت شغلی کارگران کارخانه تولید مواد غذایی می پردازد.

    روش

    در این مطالعه نیمه تجربی، نمونه آماری شامل دو گروه کنترل(16نفر) و تجربی(16نفر) بود. از پرسشنامه ی نورودیک برای شناسایی میزان شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی مرتبط با کار، روش چک لیست مواجهه سریع برای ارزیابی ریسک فاکتورهای اختلالات عضلانی-اسکلتی، شاخص مقیاس آنالوگ بصری برای تعیین شدت دردهای اسکلتی-عضلانی و از پرسشنامه ی مینه سوتا برای بدست آوردن میزان رضایت شغلی استفاده شد. سپس بعد از جمع آوری اطلاعات، برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss  نسخه ی24 استفاده گردید.

    یافته ها

    بیشترین میزان شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی را نواحی کمر (39/63 درصد)، زانو (28/58 درصد)، مچ دست (33/33 درصد) و گردن (71/30 درصد) به خود اختصاص دادند. همچنین، نتایج آزمون تی وابسته نشان داد که پس از انجام 8 هفته مداخلات ارگونومیکی میزان درد در ناحیه ی کمر (001/0=P) و زانو (003/0P=) کاهش معنادار و میزان رضایت شغلی افراد افزایش معناداری می یابد (001/0=P). به علاوه، بین رضایت شغلی و اختلالات اسکلتی-عضلانی کارگران رابطه ی معنادار و معکوسی مشاهده شد (05/0>P).

    نتیحه گیری

    میزان شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی در جامعه ی آماری بالا است و با میزان رضایت شغلی ارتباط معکوس دارد. همچنین مداخلات ارگونومیکی در کاهش درد اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از کار و افزایش رضایت شغلی کارگران اثرات مثبتی دارد.

    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی-عضلانی، مداخلات ارگونومیکی، رضایت شغلی، پرسشنامه ی نورودیک
  • هانیه نیکومرام*، سید محمدرضا میری لواسانی، نفیسه فرجی راد صفحات 23-30
    زمینه و هدف

    در سازمان های پیشرو منابع انسانی محور اصلی توسعه پایدار هستند و سیستم مدیریت HSE به صورت یکپارچه و با چینش هم افزای نیروی انسانی و سایر منابع ، سازمان ها را در ایجاد محیطی سالم و به دور از حادثه و خسارت یاری می نماید، به نحوی که عملکرد آن تاثیر مستقیم بر عملکرد نهایی سازمان ها دارد. هدف از این تحقیق تدوین الگوی مدیریت شایستگی HSE برای پست های سازمانی موثر بر عملکرد سیستم HSE در یک شرکت نیروگاهی می باشد.

    مواد و روش ها

    روش مورد استفاده در پژوهش، روش تحقیقی ترکیبی است. ابتدا بر اساس روش کیفی، معیارها تعیین و به منظور اولویت بندی آنها، از روش های کمی استفاده گردیده است، برای تحلیل حوادث از روش تحلیل محتوا استفاده شده است.

    یافته ها

    پس از مطالعه مبانی نظری و تجربی و مستندات سازمان، با استفاده از پرسشنامه و انجام مصاحبه ،معیارهای تعیین کننده ی پست های سازمانی کلیدی تعریف و پست های سازمانی موثر بر مبنای این معیارها، تعیین گردیدند. اولویت بندی پست ها بر مبنای میزان تاثیرگذاری آنها بر عملکرد سیستم به روش تاپسیس تعیین و با توجه به ماهیت این پست های سازمانی، جایگاه آنها در نمودار سازمانی شرکت، بررسی الگوها و استانداردهای مربوطه و نظرات خبرگان، مولفه های شکل دهنده ی الگو تبیین گردید.

    نتیجه گیری

    30 پست سازمانی به عنوان پست های سازمانی موثر بر عملکرد سیستم HSE در سازمان تعیین و 5 مولفه ی دانش، مهارت، توانایی، درک و نگرش، مسئولیت و اختیارات به عنوان مولفه های شکل دهنده ی الگوی مدیریت شایستگی تعیین گردیدند.

    کلیدواژگان: شایستگی، الگوی مدیریت شایستگی، پست سازمانی، سیستم مدیریت HSE
  • سجاد سمیعی، منیره خادم، رضا پوربابکی، فاطمه امیرخانلو، سید جمال الدین شاه طاهری* صفحات 31-39
    سابقه و هدف

    پیروتیروییدها از جمله دلتامترین جزء حشره کش های متداولی هستند که در کشاورزی و کنترل حشرات بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرند. استرس اکسیداتیو یکی از مکانیسم های اصلی آفت کش ها از جمله دلتامترین در ایجاد سمیت می باشد. بسیاری از گیاهان حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها می باشند که می توانند نقش مهمی در جذب و خنثی کردن رادیکال های آزاد داشته باشند. در این مطالعه خاصیت آنتی اکسیدانی و حفاظتی عصاره گیاه سالویا در برابر سمیت دلتامترین و استرس اکسیداتیو  حاصل از آن بر روی کلیه موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش

    30 موش صحرایی نژاد ویستار  به طور تصادفی به 5 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه بندی به صورت گروه 1) کنترل، گروه2) مواجهه به تنهایی با سم دلتامترین(15mg/kg)، گروه3) مواجهه همزمان سم دلتامترین و عصاره گیاه سالویا (100mg/kg) ، گروه4)مواجهه همزمان سم دلتامترین(15mg/kg) و عصاره گیاه سالویا (200mg/kg)، گروه5) مواجهه با عصاره سالویا (100mg/kg) صورت گرفت. پس از مواجهه به مدت 30 روز متوالی، بافت کلیه موش ها جهت ارزیابی سطوح مالون دی آلدهید و گلوتاتیون پراکسیداز و همچنین تغییرات هیستوپاتولوژی مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهند که عصاره گیاه سالویا باعث کاهش اثرات سمی دلتامترین می شود. عصاره سالویا باعث کاهش چشمگیری در سطح مالون دی آلدهید و بهبود سطح  فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز شد. نتایج حاصل از آسیب شناسی بافت کلیه نیز اثر حفاظتی سالویا را تایید می کنند.

    نتیجه گیری

    اثر حفاظتی عصاره سالویا می تواند به دلیل ترکیبات فنولی و فعالیت های آنتی کسیدان آن باشد که می تواند به عنوان عاملی موثر در بهبود و جلوگیری از اثرات سمی دلتامترین مورد استفاده قرار گیرد

    کلیدواژگان: دلتامترین، عصاره سالویا (مریم گلی)، آنتی اکسیدان، استرس اکسیداتیو، کلیه
  • عباسعلی جعفری ندوشن*، گلناز باقری، فاطمه سادات موسوی ندوشن صفحات 40-47
    سابقه و هدف

    امروزه یکی از مهم ترین موضوع های سلامت شغلی اختلالات اسکلتی- عضلانی می باشد که تقریبا در تمام مشاغل شیوع بالایی دارد. این پژوهش با هدف بررسی اختلالات اسکلتی- عضلانی و عوامل مرتبط با آن در زنان خانه دار استان یزد انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1398 روی 396 نفر از زنان خانه دار استان یزد انجام گرفت. اطلاعات با تکمیل پرسشنامه نوردیک، به صورت حضوری توسط نمونه انتخاب شده جمع آوری گردید. شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و ارزیابی ارگونومیکی وضعیت کاری به ترتیب با استفاده از این پرسشنامه و روش REBA انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های استقلال و آنالیز واریانس در نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده گردید.

    یافته ها

    بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در زنان خانه دار مربوط به نواحی کمر، زانو و گردن می باشد که به ترتیب 67، 53 و 43 درصد از نمونه ها با این اختلالات مواجه بودند. با افزایش تعداد فرزند، کاهش رفاه و میزان استفاده از وسایل کمکی در خانه شیوع اختلالات در بعضی نواحی بدن افزایش یافت. اختلالات اسکلتی- عضلانی علاوه بر موارد بالا روی ساق و مچ پا نیز تاثیرگذار بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در جامعه مورد مطالعه بالا است. سن، سن ازدواج، قد، وزن، تعداد بارداری و فرزند، تحصیلات، وضعیت رفاه و سکونت، نرمش های روزانه، وسایل مورد استفاده، آسانسور و راه پله در بروز این اختلالات نقش دارند. با توجه به گستردگی جامعه زنان خانه دار، توصیه می شود مطالعات گسترده تری در زمینه این اختلالات در این گروه انجام شود.

    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی- عضلانی، زنان خانه دار، پرسشنامه نوردیک، روش ارزیابی سریع کل بدن
  • محسن علی آبادی، رستم گلمحمدی* صفحات 48-55
    سابقه و هدف

    استفاده از جاذب های صوتی از روش های مهم کنترل صدا در مسیر انتشار محسوب می گردد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر بخشی کنترل صدای محیطی با استفاده از جاذب های صوتی در یک کارگاه پرس بر مبنای روش توصیه شده ISO 11690 می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه علوم پایه تجربی در کارگاه پرس یک شرکت تولیدی صورت گرفت. اقدام کنترل صدای محیطی شامل نصب شبکه فلزی با استفاده از  تایل گچی سوراخدار با یک لایه پشم سنگ در سقف کارگاه بود. ارزیابی با روش توصیه شده 11690 ISO تحت عنوان اندازه گیری کاهش صدا از یک منبع نقطه ای برمبنای دو برابر شدن فاصله از منبع صورت گرفت. میزان صدا در فواصل مشخص از یک منبع مصنوعی صدا در راستای طول کارگاه اندازه گیری شد.

    یافته ها

    کاهش صدای محیطی به میزان 3 الی 4 دسی بل در کارگاه بعد از اجرای سقف آکوستیک ایجاد شد. در فرکانس 2000 و 4000 و 8000 هرتز  صدای محیطی بطور  قابل ملاحظه کاهش یافت. در کارگاه پرس با دو برابر شدن فاصله  از منبع صوت ، صدا به میزان 4 دسی بل کاهش یافت که نشان دهنده کاهش بازتاب های صدای سطوح در کارگاه است.

    نتیجه گیری

    با اندازه گیری کاهش صدا از یک منبع نقطه ای و مقایسه نتایج با شرایط بهینه توصیه شده و الگوی انتشار صدا در میدان آزاد صوتی ، کارایی کنترل صدای محیطی در کارگاه مورد مطالعه با صحت قابل قبولی تعیین گردید.

    کلیدواژگان: کنترل صدای محیطی، کارگاه صنعتی، جاذب های صوتی، کاهش صدا با فاصله
  • محمد بابامیری، ندا مهدوی، شیوا سوری*، محسن یزدانی اول، محمدجواد گلحسینی، مجید معتمدزاده صفحات 56-62
    زمینه و هدف

    منطقی ترین تصمیم حین ساخت یک وسیله، بکارگیری اصول ارگونومی در مرحله ی طراحی است. یکی از اهداف اصلی کاربرد رایانه در ارگونومی، توسعه ابزاری است که امکان ارزیابی محصول را در ابتدای مراحل طراحی فراهم می کند هدف از انجام این مطالعه بررسی ارگونومیک یک ایستگاه پاشش رنگ پودری و ارایه طراحی جدید با استفاده از نرم افزار CATIA (Computer Aided Three-dimensional Interactive Application) بود.

    روش کار

    این مطالعه در واحد پاشش رنگ در یک کارخانه تولید لوازم خانگی انجام شد. مدل دیجیتالی پوسچر با بیشترین انحراف از حالت طبیعی، در نرم افزار CATIA  شبیه سازی شد. در نهایت با توجه به نتایج حاصل از بررسی(Rapid Upper Limb Assessment) RULA مداخلات ارگونومیک در محیط نرم افزار اجرا شد و پست کاری جدید مجدد ارزیابی شد.

    یافته ها

    امتیاز نهایی ارزیابی پوسچر پاشش رنگ نشان داد که در سطح اقدامات اصلاحی 4 قرار دارد و  تغییرات فوری لازم می باشد. در این پوسچر، وضعیت ساعد، عضلات، مچ و بازو، پا، بالاتنه و گردن نامناسب بود. مداخلات پیشنهادی شامل طراحی صندلی و تعدیل وزن تفنگ پاشش رنگ بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دادند که با تمرکز بر اندامهای تحت فشار و ارایه طرحی ارگونومیک با هدف کاهش فشار به وسیله نرم افزار CATIA، می توان مشکلات اسکلتی عضلانی را در حد قابل توجهی برطرف نمود.

    کلیدواژگان: طراحی صندلی، مداخلات ارگونومیک، کتیا، رولا
|
  • Mohammad Reza Monazzam, Ali Fahim, Saeid Ahmadi, Zahra Hashemi* Pages 1-7
    Background and purpose

    Perforated panels are one of the most common resonant absorbers for sound control. In this study the acoustic properties of non-flat perforated panels in oblique angle and field diffusion were investigated in both numerical and laboratory methods at 1.3 octave frequencies.

    Materials and methods

    3 non-flat shapes were considered for perforated panel and their absorption performance was compared with the usual shape of (flat) perforated panel. After determining the best shape in terms of absorption coefficient, it was constructed according to the standard  ISO 354at the approved dimensions and the desired structural properties and was subjected to absorption coefficient test in the reverberation chamber

    Results

    Numerical simulation results showed that the shapes defined in this paper all improve the absorption coefficient at the mid and high frequencies and also the shape C has higher absorption coefficient at the lower frequencies than the flat and two defined shapes. The results of measurement of absorption coefficient showed that the highest absorption coefficient of 0.77 is observed at the frequency of 160 Hz. Also, to compare the results, these conditions were implemented in numerical environment and the absorption coefficient was calculated according to the existing relationships.

    Conclusion

    Surface shape is effective in improving the absorption performance of these adsorbents and comparison of the numerical and laboratory results showed that acceptable agreement for these two methods is found in most of the frequency spectrum and the numerical method is able to predict this quantity with good accuracy.

    Keywords: Perforated acoustic absorber, Surface shape, statistical absorption coefficient, Reverberation chamber, Finite element method
  • Ali Asghar Sajedian, Ali Karimi, Vahid Ahmadi, Mohsen Sadeghi Yarandi, Yasaman Aala, Farideh Golbabaei* Pages 8-15
    Background and Objective

    Acrylonitrile is a potential carcinogen for humans and exposure to vapors of this substance can have a variety of adverse effects on employees in the petrochemical industry. Therefore, the present study was conducted to determine the level of exposure and assess the quantitative health risk of exposure to acrylonitrile vapors in the exposed personnel of a petrochemical complex.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, which was conducted in a petrochemical complex, a total of 45 inhaled air (3 samples per person) was sampled. Samples were collected using absorbent tubes containing activated charcoal from SKC. The samples were prepared and analyzed according to the 1601 NIOSH method using the VARIAN CP-3800 chromatography gas device. Finally, the US Environmental Protection Agency (EPA) method was used to determine the level of exposure of employees and the health or non-cancer risk index (HQ).  

    Results

    The results of the present study showed that the average density of acrylonitrile vapors in the studied petrochemical complex is on average  71.1±122.8 micrograms per cubic meter (0.033±0.056ppm). The non-carcinogenic risk was also calculated to be 4.04±6.93.

    Discussion

    Regarding the fact that the quantitative health index of acrylonitrile vapors exposure in the studied petrochemical complex is higher than the limits recommended by the relevant organizations, engineering and necessary management control measures to define an acceptable level of risk, such as revision of ventilation systems, the limitation of exposure hours and the use of personal protective equipment are essential to improve the situation.

    Keywords: acrylonitrile, Health Risk Assessment, exposure, petrochemical
  • Hadi Khalaji, Ali Yalfani*, Farzaneh Gandomi Pages 16-22
    Introduction

    musculoskeletal disorders is one of the most common occupational injuries in the workers of manufacturing industries, one of which is one of the 10 injuries that lead to absenteeism. therefore, the present study examines the musculoskeletal disorders due to work and the effect of interventions on pain improvement and its relationship with job satisfaction of workers factory workers.

    Method

    In this quasi-experimental study, the statistical sample was 32 individuals including two control(n=16) and experimental(n=16) groups. The Nordic questionnaire was to identify work-related musculoskeletal disorders exposure, Quick Exposure checklist(QEC) method to evaluate risk factors for musculoskeletal disorders, Visual Analogue Scale(VAS) index to determine the severity of musculoskeletal pain, and Minnesota questionnaire to assess work satisfaction level. Also, the frequency level was used to evaluate musculoskeletal-disorders prevalence, and the statistical dependent and independent t-tests were completed to determine the effect of ergonomic interventions on pain and work satisfaction.

    Results

    The lumbar(63.39 percent), the knee(58.28 percent), the wrist(33.33 percent) and the neck (30.71 percent) areas were the highest prevalence for musculoskeletal disorders. Also, the results of statistical paired t-test showed that after 8 weeks of ergonomic interventions, the pain in the lumbar(P=0.008) and knee(P=0.002) areas significantly decrease and the work satisfaction significantly increases(P=0.001). In addition, a negative significant relation between work satisfaction and musculoskeletal disorders was observed(P=0.001).

    Conclusion

    The prevalence of musculoskeletal disorders has a negative relation with work satisfaction. Also, ergonomic interventions have positive effects on decreasing the pain of work-related musculoskeletal disorders and increasing the work satisfaction among workers

    Keywords: Musculoskeletal Disorders, Ergonomic Interventions, Work Satisfaction, Nordic questionnaire
  • Hanieh Nikoomaram*, Seyed Mohammadreza Miri Lavasani, Nafise Farajirad Pages 23-30
    Introduction

    human resource is the main factor of the sustainable development in the leading organizations,HSE management system helps organizations by integrated and synergycal HR arrangement, and other resources of the organization for a healthy atmosphere, without accidents and damages. So that affects the final performance of the organizations. The goal of this study is to design HSE competency management pattern for the organizational posts those affect on HSE system performance in power plant company.

    Methods

    The method used in the research is a combined research method. First, quantitative methods were used based on the qualitative method and in order to prioritize them, quantitative methods were used. Content analysis method was used to analyze the events.

    Results

    after studying theoretical and empirical bases and all of the organizationchr('39')s documents in this regard and by using questionnaire and interviewing, the determinants of HSE-COP were defined and organizational posts, based on the each criteria were determined.  Prioritization of organizational posts based on their impact on system performance by TOPSIS method defined. Finally considering the nature of these organizational posts, their position in the organizational chart, the study of the relevant models and standards and the opinions of the experts, the component and shaping of the pattern was explained.
    Conclusion  : 30 organizational posts were identified as organizational posts affecting the performance of the HSE system in the organization and 5 components of knowledge, skills, ability, perception and attitude, responsibilities and authorities were determined as the components of the Competency management model.

    Keywords: Competency, Competency Management Model, Organizational Post, HSE Management System
  • Sajjad Samiei, Monireh Khadem, Reza Pourbabaki, Fatemeh Amirkhanlou, Seyed Jamaleddin Shahtaheri* Pages 31-39
    Background and Objective

    Pyrethroid including deltamethrin are one of the most common insecticides that are used extensively in agriculture and control of insects. Oxidative stress is one of the main mechanisms of pesticides toxicity. Many plants contain high levels of antioxidants that can counteract and remove the free radicals. The current study was performed to assess the adverse effect and oxidative stress of deltamethrin on kidney organs in male rats and to evaluate the protective role of Salvia officinalis extract in alleviating the detrimental effect of  This toxicant.

    Materials and Methods

    Thirty Wistar rats were randomly divided into five groups of six. Group I control, group II received deltamethrin (15mg/kg), group III received both deltamethrin (15mg/kg) and Salvia officinalis extract (100mg/kg), group IV received both deltamethrin (15mg/kg) and Salvia officinalis extract (200mg/kg) and group V received Salvia officinalis extract. The treatment was extending for one month for all groups and after that the kidney tissues were collected for further analysis.

    Results

    The results showed that Salvia extract reduces the toxic effects of deltamethrin. Salvia extract significantly reduced malondialdehyde levels and improved glutathione peroxidase activity. The results of kidney tissue pathology also confirm Salviachr('39')s protective effect.

    Conclusion

    The protective effect of Salvia extract can be due to phenolic compounds and antioxidant activity, which can be used as an effective factor in the prevention and improvement of the toxic effects of deltamethrin.

    Keywords: Deltamethrin, Salvia officinalis extract (sage), Antioxidant, Oxidative stress, Kidney
  • Abbas Ali Jafari-Nodoushan*, Golnaz Bagheri, Fatemesadat Mosavi Nodoushan Pages 40-47
    Background and Objectives

    Nowadays one of the most important occupational health issues is musculoskeletal disorders, which are prevalent in almost occupations. The purpose of the study is to evaluate musculoskeletal disorders and related factors in the housewives of Yazd province.

     Materials and Methods

    This cross-sectional study was carried out on 396 samples selected housewives in Yazd province in the year 1398. The information was collected by completing the Nordic questionnaire through the selected samples. The prevalence of musculoskeletal disorders and ergonomic assessment of posture was assessed by using the questionnaire and the REBA method, respectively. Data analysis was done by using the independence and ANOVA tests in SPSS version 22.

     Results

    The most prevalent musculoskeletal disorders in the housewives were in the lumbar, knee, and neck that 67%, 53%, and 43% of the samples had the disorders, respectively. The prevalence of musculoskeletal disorders in some areas of the body increased because of an increase in the number of children, declining in welfare, and the use of assistive devices at home. Also, the prevalence of musculoskeletal disorders has had a significant impact on the calf and ankle.

     Conclusion

    The results showed that the prevalence of musculoskeletal disorders in the study population is high. Age, marriage age, height, weight, number of pregnancies and children, education, status of welfare and residential, daily exercises, used equipment, elevator, and staircase were the things that produce musculoskeletal disorders. According to the big population of housewives, it is recommended more extensive studies on disorders in this group.

    Keywords: Musculoskeletal Disorders, Housewives, Nordic Questionnaire, Rapid Entire Body Assessment Method
  • Mohsen Aliabadi, Rostam Golmohammadi* Pages 48-55
    Background and objective

    Noise absorber is considered as main method for noise control based on noise propagation in indoor workrooms. This study aims to evaluate the effectiveness of environmental noise control using noise absorber at press workshop based on ISO 11690 method.

    Materials and Methods

    This experimental study was performed at press workshop of the metal structure company in 2019. The environmental noise control is installation of metal mesh using perforated gypsum tile with a layer of stone wool at the press workshop ceiling. Intervention evaluation was performed based on ISO 11690 method which is included determination of the rate of noise spatial decay from omnidirectional source based on distance doubling. The noise level was measured at the defined distance from an artificial noise source along the length of the workshop.

    Results

    The environmental noise was reduced approximately from 3 to 4 dB after installing an acoustic ceiling. These noise reductions were considerable at the frequency spectrum of 2000 Hz, 4000 Hz and 8000 Hz.  Based on distance doubling, noise spatial decay of 4 dB from omnidirectional source was observed so that it represent a reduction in the surface noise reflections of the press workshop and consequently, environmental noise reduction.

    Conclusion

    The efficiency of environmental noise control was determined with high accuracy using noise spatial decay curve from omnidirectional source and compare it’s with the recommended optimal conditions and with the free field noise propagation curve.

    Keywords: environmental noise control, industrial workshop, noise absorber, noise decay per distance
  • Mohamad Babamiri, Neda Mahdavi, Shiva Soury*, Mohsen Yazdani, Mohammadjavad Golhosseini, Majid Matamed Pages 56-62
    Objective

    The most logical decision when making a device is to apply the principles of ergonomics in the design stage. One of the main goals of computer application in ergonomics is to develop a tool that allows the product to be evaluated at the beginning of the design process.

    Material and Methods

    The study was conducted at a paint spraying unit at a home appliance factory. Then, the digital model of the posture was simulated in CATIA software with the most deviation from the normal state. After evaluation by Rola method, biomechanical analysis was performed on the human model. Finally, according to the results of RULLA, ergonomic interventions were performed in the software and the new workstation was re-evaluated. The study also looked at a personchr('39')s biomechanical status, such as the loads on the spine, the force and torque applied to the mannequin joints during color spraying.

    Results

    The final score of the color spray posture evaluation showed that it is at the level of corrective measures 4 and immediate changes are needed. In this posture, the position of the forearm, muscles, wrists and arms, legs, upper body and neck was inappropriate. Proposed interventions included seat design and weight adjustment of the spray gun.

    Conclusion

    The results showed that by focusing on the organs under pressure and presenting an ergonomic design with the aim of reducing the pressure with CATIA software, musculoskeletal problems can be significantly solved.

    Keywords: Chair design, Ergonomic Interventions, CATIA, RULA