فهرست مطالب

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال هفتم شماره 4 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم بهبودی پور، نیما بهادر* صفحات 1-11

    با توجه به افزایش روز افزون تقاضا برای تولید محصولات گوشتی با کیفیت بالا، ماندگاری طولانی و با حداقل فرآوری، از این رو هدف از این تحقیق بررسی فعالیت ضد میکروبی دو سویه استاندارد لاکتوباسیلوس دلبروکی زیر گونه دلبروکی PTCC 1333 و لاکتوباسیلوس فرمنتوم PTCC 1744 بر روی شایع ترین باکتری های جدا شده از انواع گوشت می باشد.در این تحقیق50 نمونه گوشت شامل: ماهی، چرخ کرده و گوشت قرمز از مناطق مختلف شهر شیراز جمع آوری شد، نمونه ها به محیط های کشت نوترینت براث و بلاد آگار منتقل گردید سپس جدایه ها خالص سازی شدند وبه کمک آزمون های بیوشیمیایی مورد شناسایی اولیه قرار گرفتند. فعالیت مهارکنندگی سوپرناتانت دو سویه لاکتوباسیل علیه شایع ترین جدایه ها به روش چاهک در آگار بررسی شد. همچنین به منظور جلوگیری کردن از اثرات بازدارندگی اسید های ارگانیک و هیدروژن پراکسید، سوپرناتانت با سدیم هیدروکسید و آنزیم کاتالاز تیمار شد. در نهایت شایع ترین جدایه ها توسط تکنیک مولکولی PCR مورد شناسایی نهایی قرار گرفتند.باکتری های شایع توسط آزمون مولکولی به صورت اشریشیاکلی (6/16 درصد)، انتروباکترکلوآکه (6/16 درصد)، هافنیا آلویی (50 درصد) و آیروموناس سالمونیسیدا (6/16 درصد) گزارش شدند. بیشترین اثر باکتری های اسید لاکتیک بر روی اشریشیاکلی، هافنیا آلویی، آیروموناس سالمونیسیدا مشاهده شد. از بین دو سویه استاندارد لاکتوباسیل، لاکتوباسیلوس دلبروکی تاثیر بیشتری بر روی باکتری های جداسازی شده داشت و سوپرناتانت دو لاکتوباسیل بدون خنثی شدن توسط سدیم هیدروکسید وآنزیم کاتالاز دارای فعالیت ضد میکروبی علیه شایع ترین جدایه ها بود.

    کلیدواژگان: باکتریوسین، لاکتوباسیلوس دلبروکی، لاکتو باسیلوس فرمنتوم، گوشت، نگهدارنده بیولوژیکی
  • مجید غلامی آهنگران، اویس پورمهدی، اکرم قهرمانی چرمهینی، آسیه احمدی* صفحات 12-18

    این پژوهش به منظور بررسی اثر ویرکن S بر بار میکروبی گوشت و ارگان های داخلی طیور انجام شد. 180 قطعه جوجه گوشتی به سه گروه مساوی تفسیم شدند. گروه اول و دوم به ترتیب 250 گرم و 500 گرم ویرکن S در 1000 لیتر آب را به مدت 10 روز متوالی از 31 روزگی تا 41 روزگی در آب آشامیدنی دریافت کردند و گروه سوم به عنوان گروه کنترل از هیچ ترکیبی در آب استفاده نکردند. جهت ارزیابی اثر ویرکن S بر جمعیت فلور اشریشیاکلی سکوم، گوشت و کبد، در پایان 42 روزگی با کشتار طیور از ارگان های مزبور  نمونه برداری شد و با کشت و شمارش اشریشیاکلی به بررسی وضعیت میکروبی آن ها پرداخته شد. نتایج نشان داد ویرکن S در غلظت های 250 و 500 گرم در 1000 لیتر آب آشامیدنی به مدت 10 روز می تواند جمعیت اشریشیاکلی سکوم و بار میکروبی گوشت و کبد طیور را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. لذا طبق یافته های این مطالعه، استفاده از ویرکن S در آب آشامیدنی جوجه های گوشتی می تواند باعث بهبود کیفیت بهداشتی گوشت طیور قابل عرضه گردد.

    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، بار میکروبی، جوجه های گوشتی، ویرکن S
  • سیده مریم هاشمی نیا، جلال دهقان نیا* صفحات 19-32

    در سال های اخیر، بروز بیماری های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده باعث نگرانی قابل توجه ای در بین مردم شده است. با وجود مکانیزم های پیشرفته در بهداشت و بازرسی هنگام تولید مواد غذایی، میکروارگانیسم ها از خطرات بالقوه در طول فرآوری مواد غذایی، بسته بندی، حمل و نقل، ذخیره سازی و توزیع می باشند. جهت کاهش زیان های اقتصادی و خطرات جانی ناشی از بیماری ها و همچنین، آثار سوء استفاده از نگهدارنده های شیمیایی در مواد غذایی و مقاومت روزافزون میکروارگانیسمها به آنتیبیوتیکها، کاربرد ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی که دارای تاثیرات کشندگی و بازدارندگی بر عوامل بیماریزا هستند، مورد توجه پژوهش گران قرار گرفته است. باکتریوسین های تولید شده به کمک باکتری های اسیدلاکتیک مانند نایسین،لاکتیسین3147، پدیوسین 1- PA، پدیوسین AcH، وانتروسینA  و B از افزودنی های طبیعی ضدمیکروبی محسوب می شوند. پژوهش گران در هنگام استفاده از باکتریوسین ها با محدودیت هایی مانند توزیع نامناسب در شبکه ماده غذایی، عدم مهار باکتری های گرم منفی و مخمرها، عدم کارایی در محدوده pH خنثی و قلیایی و غیر فعال شدن در دماهای بالا مواجه هستند. برای برطرف نمودن مشکلات مذکور از باکتریوسین های فرآوری شده نظیر نایسین ریزپوشانی شده به جای نایسین آزاد استفاده می شود. همچنین، از باکتریوسین ها به صورت ترکیبی به همراه فرآیندهای دیگر مانند بسته بندی فعال، فشارهای هیدوراستاتیک بالا، میدان های الکتریکی پالسی، تیمارهای حرارتی ملایم و سیستم لاکتوپراکسیداز استفاده می شود. در این مطالعه، ابتدا مروری بر باکتریوسین ها از نقطه نظر ساختار و مکانیسم عمل آن ها و در ادامه به کاربرد باکتریوسین ها در مواد غذایی به عنوان نگهدارنده های طبیعی پرداخته می شود.

    کلیدواژگان: ایمنی مواد غذایی، باکتریوسین، تکنولوژی هردل، نگهدارنده طبیعی
  • محمدرضا علی محمدزاده، محمدعلی علی دوست، جلیل خندقی* صفحات 33-46

    زیان آور بودن نگهدارنده های شیمیایی و تمایل مصرف کنندگان به استفاده از مواد غذایی بدون نگهدارنده یا حاوی نگهدارنده های طبیعی سبب افزایش کاربرد ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی ازجمله اسانس ها و عصاره های گیاهی در صنعت غذا شده است. با توجه به خواص متعدد ضدمیکروبی که برای زیره سیاه ذکر شده است این ماده می تواند ضمن افزایش زمان ماندگاری در پنیرلاکتیکی باعث تولید یک محصول با عطر و طعم قابل قبول نیز بشود. با درنظر گرفتن این نکته، در این پژوهش اثرات اسانس و عصاره الکلی زیره سیاه (Bunium persicum Boiss) در جلوگیری از رشد باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس، اشرشیاکلیO157 و لیستریا مونوسیتوژنز و کپک های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر و همچنین شمارش کلی کپک و مخمر در پنیرلاکتیکی مورد بررسی قرارگرفت. به علاوه تاثیر آن بر شمارش کلی باکتری های لاکتیکی و ویژگی های حسی پنیر نیز مطالعه شد. نتایج بدست آمده نشان داد که اسانس و عصاره این گیاه قادر است رشد میکروبی را به تاخیر بیاندازد. زیره سیاه اثر مهاری بیشتری بر میکروب های مورد مطالعه در پنیرلاکتیکی نشان داد و فعالیت ضدمیکروبی اسانس در مقایسه با عصاره بیشتر بود به طوریکه در پایان دوره نگهداری، تیمارهای حاوی یک درصد اسانس در پنیرلاکتیکی کمترین شمارش میکروب های هدف را دارا بودند. مقایسه تاثیر اسانس و عصاره زیره بر رشد میکروب های مورد مطالعه نشان داد که تیمارهای مورد مطالعه تاثیر بیشتری بر کنترل رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس و اشرشیاکلی در پنیرلاکتیکی نشان دادند. در خصوص باکتری های لاکتیک، با افزایش دوره نگهداری تعداد باکتری ها در نمونه های پنیر کاهش یافت که این کاهش در تیمار شاهد بیشتر بود.

    کلیدواژگان: پنیرلاکتیکی، زیره سیاه، باکتری، کپک
  • ماندانا لطفی، حسن ممتاز*، الهه تاج بخش صفحات 47-58
    باکتری اشریشیاکلی O157:H7یکی از مهم ترین سویه های بیماری زای روده ای است که معمولا از طریق آب و غذای آلوده به انسان منتقل می شود. این سویه عامل ایجاد کولیت خونریزی دهنده، سندرم HUS، ترومبوتیک سیتوپنیک پورپورا و در مواردی مرگ است. مخزن اصلی این باکتری نشخوارکنندگان هستند. هدف از این پژوهش دسته بندی ژنتیکی (ژنوتایپینگ) ایزوله های این سویه جدا شده از گوشت خام دام و طیور با روش RAPD-PCR است. 344 نمونه گوشت خام نشخوارکنندگان و طیور از مراکز عرضه گوشت تازه در شهرهای اصفهان و شهرکرد جمع آوری و پس از کشت و جداسازی اشریشیاکلی از آن ها، حضور سروتیپ O157:H7با استفاده از روش PCR تایید شد. جهت دسته بندی ژنتیکی ایزوله های O157:H7 جدا شده از روش  RAPD-PCR استفاده شد. از مجموع 344 نمونه گوشت خام مورد مطالعه، 202 جدایه اشریشیاکلی (7/58درصد) جداسازی شد که میزان آلودگی به سویه O157:H7 در آن ها، 8/17 درصد (36 نمونه) بود.دسته بندی ژنتیکی جدایه های اشریشیاکلی O157:H7، 9 پروفایل مختلف را در میان این 36 جدایه نشان داد و قرابتی معادل 7/43 تا 100 درصد در بین ایزوله ها یافت شد. در این پژوهش تشابه مولکولی زیادی بین سویه هایاشریشیاکلی O157:H7جدا شده از گوشت حیوانات مختلف در شهرهای اصفهان و شهرکرد دیده شد. همچنین مشخص شد که روش RAPD-PCR روشی ساده، سریع و ارزان جهت توصیف تنوع ژنتیکی سویه های مختلف اشریشیاکلی ازجمله سویه O157:H7می باشد
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی O157:H7، RAPD-PCR، دسته بندی ژنتیکی، گوشت خام
  • الهام امینیان، الهام معظمیان*، محمدامین عدالت منش صفحات 59-68

    با توجه به شیوع روز افزون دیابت نوع2، پژوهش کنونی با هدف تاثیر لاکتوباسیلوس های جداسازی شده از محصولات لبنی بر قندخون در رت های دیابتی شده انجام شد. جداسازی و شناسایی لاکتوباسیلوس ها از محصولات لبنی با استفاده از تست های بیوشیمیایی و مولکولی انجام شد. در این پژوهش تیمار بر روی 49 راس رت نر ویستار با سن تقریبا 6 تا 8 هفته ای انجام شد. رت ها در 7 گروه 7 تایی تقسیم بندی شدند . که در گروه مداخله از  باکتری های لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس پلانتاروم استفاده شد. در پایان 4 هفته تغییرات وزنی و قند خون رت ها نسبت به گروه کنترل مثبت و کنترل منفی بررسی و اندازه گیری شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS ، آزمون کای دو یا آزمون دقیق فیشر برای مقایسه متغیرها انجام گردید. نتایج نشان داد در طی یک ماه که رت ها تحت تاثیر باکتری های لاکتوباسیلوس بودند حداکثر وزن در هفته چهارم و کمترین وزن در هفته اول پژوهش را داشتند. در گروه هایی که مصرف همزمانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم و روتری را داشتند کاهش معناداری در سطح قند خون مشاهده گردید. مطالعه حاضر نشان داد که مداخله لاکتوباسیلوس ها بدون تغییر رژیم غذایی و یا اعمال رژیم غذایی خاص در رت ها، می تواند باعث کاهش معنادار قند خون در گروه مصرف کننده  باکتری شود. با توجه به اثر باکتری های مورد مطالعه در کاهش قند خون می توان ادعا کرد که لاکتوباسیلوس ها بعنوان راه درمان کمکی در بیماران مبتلا به دیابت نوع2 می توان با انجام مطالعات بیشتر پیشنهاد نمود.

    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس، محصولات لبنی، تغییرات وزنی، قند خون، دیابت نوع2
  • ایرج صفیان، هانیه نوذری* صفحات 69-80
    آفلاتوکسین ها مایکوتوکسین هایی هستند که توسط گونه های قارچی مانند Aspergillus و Penicillium تولید می شوند که در میان آن ها آفلاتوکسین B1 یکی از قوی ترین سرطان زاهای کبدی در گونه های جانوری می باشد. گندم، آرد و نان از پرمصرف ترین مواد غذایی انسانی و محیط مغذی برای رشد انواع کپک های مولد مایکوتوکسین می باشند. باتوجه به موقعیت کارخانه تولید آرد شهرستان کیار و مدت زمان ماندن طولانی گندم ها در انبارهای آن، هدف از این مطالعه بررسی میزان آفلاتوکسین B1 در گندم وآرد این کارخانه و نان تولیدی از آن ها بود. در این مطالعه تعداد 27 نمونه گندم، آرد و نان (از هر مورد نه نمونه) از کارخانه آرد شهرستان کیار جمع آوری و تهیه گردید و میزان آفلاتوکسینB1 نمونه ها به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ((HPLC تعیین گردید. نتایج نشان داد میزانآفلاتوکسین B1 در نمونه های گندم، آرد و نان های تولیدی از آن ها از حد استاندارد ملی کمتر است بنابراین این مواد غذایی به آفلاتوکسین B1 آلوده نیستند. همچنین میزان آفلاتوکسین B1 نمونه های گندم از نمونه های نان و نمونه های آرد از نمونه های نان بیشتر است بنابراین کاهش این سم طی تولید خمیرمایه و حرارت ناشی از پختن به طور موثر رخ می دهد. از طرفدیگر، با توجه به همبستگی خطی قوی بین میزان آفلاتوکسین B1 در گندم، آرد و نان، افزایش این سم در گندم موجب افزایش آن در آرد ونان خواهد شد؛ پس کاهش موثرتر تولید این سم در گندم ها با کنترل دما و رطوبت در سیلوهای گندم منجر به کاهش بیشتر آن در آردها ونان ها خواهد شد. بنابراینپایش انبارهای گندم ها ازنظر تهویه، تولید خمیر برای تهیه انواع محصولات غذایی و پختن مواد درحرارت مطلوب پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین B1، گندم، آرد، نان
  • اسماعیل پیرعلی خیرآبادی، سیده صدیقه موسوی، حسن ممتاز، فرزانه نیکوخواه، سید پژمان حسینی شکرابی*، مهدی رئیسی صفحات 81-93
    باکتری لیستریامونوسیتوژنز می تواند ماهی و سایر آبزیان را به صورت مستقیم و غیرمستقیم آلوده کرده و درنتیجه ماهی و فرآورده های آن به عنوان یک حامل برای انتقال بیماری ناشی از این باکتری تلقی می شوند. از این رو مطالعه حاضر به بررسی آلودگی ماهیان پرواری قزل آلای رنگین کمان و کپور معمولی به این باکتری و شناسایی فیلوژنتیک ایزوله های جدا شده با استفاده از روش PCR پرداخته است. در مجموع 50 نمونه ماهی تازه پرورشی شامل قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و کپور معمولی (Cyprinus carpio) طی تیرماه تا شهریورماه سال 1397 از مراکز عرضه ماهی در شهرستان شهرکرد جمع آوری شد. بر اساس آزمایشات مولکولی، از جمع 50 نمونه مورد مطالعه، 18 نمونه (36 درصد) آلوده به باکتری لیستریا مونوسیتوژنز بودند که 26 و 10 درصد از نمونه های آلوده به ترتیب متعلق به قزل آلا رنگین کمان و کپور معمولی بود. از جمع 18 ایزوله ی مورد بررسی 12 نمونه (66/66 در صد) مربوط به سروتیپ 4b، یک نمونه مربوط به سروتیپ  و 5 نمونه ی دیگر متعلق به سروتیپ  بود. با توجه به نتایج مطالعه حاضر، مبنی بر آلودگی ماهیان پرورشی به باکتری لیستریا مونوسیتوژنز و اهمیت آن در بهداشت عمومی، لزوم اعمال نظارت های بهداشتی مداوم و دقیق ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: لیستریا، فیلوژنتیک، قزل آلای رنگین کمان، کپور معمولی
|
  • Maryam Behbodipour, Nima Bahador * Pages 1-11

    Due to the increasing demand for the high quality of meat products, long shelf life, and minimum processing, therefore, this study aimed to evaluate the antimicrobial activity of the two standard strains Lactobacillus delbrukii subspp delbrukii )PTCC 1333( and Lactobacillus fermentum (PTCC 1744) on the most common isolated bacteria from meat. In this study, 50 meat samples including red meat, minced meat, and fish were purchased from different areas of Shiraz city. The samples were transferred to the lab and cultivated in Nutrient Broth as well as blood agar. Then the isolates were purified and the most common isolates identified using biochemical tests. The inhibitory activity of the two strains lactobacillus supernatant against the most common isolates was investigated by the good diffusion agar method. As well as to prevent the inhibitory effects of organic acids and H2O2, the supernatant was treated with sodium hydroxide and catalase enzyme. Finally, the most common isolates were identified by PCR molecular technique. Common bacteria were reported by the molecular test as Escherichia coli (16.6%), Enterobacter cloacae (16.6%), Hafnia alvei (50%), and Aeromonas salmonicida (16.6%). The greatest effect of lactic acid bacteria on Escherichia coli, Hafnia alvei, and Aeromonas salmonicida was observed. Among the two standard strains of lactobacillus, Lactobacillus delbrukii has a greater effect on isolated bacteria. The supernatant of the two lactobacilli, without neutralizing with Sodium Hydroxide and catalase, had antimicrobial activity against the most common isolates.

    Keywords: bacteriocin, Lactobacillus, meat, Biological preservation
  • Majid Gholami Ahangaran, Oveys Pourmahdi, Akram Ghahremani Chermahini, Asiye Ahmadi * Pages 12-18

    This study was aimed to study the effects of virkon S on microbial load indices of poultry meat and internal organs. 180 broiler chicks were divided into three equal groups. The first and second groups received 250 g and 500 g of virkon S per 1000 liters of water for 10 consecutive days, from 31 days to 41 days, respectively, and the third group received no combination in the water. To evaluate the effect of virkon S on the population of Escherichia coli flora on meat, heart, and liver, poultry were sampled from these organs at the end of 42 days and their microbial status was evaluated by culture and enumeration of E. coli. The results showed that virkon S at concentrations of 250 and 500 g per 1000 liters of drinking water for 10 days could reduce E. coli population and microbial load of meat, heart, and liver of poultry, significantly. Therefore, according to the findings of this study, the use of virkon S in broiler chickens' drinking water can improve the hygienic quality of poultry meat.

    Keywords: broiler chicks, Escherichia coli, Virkon S
  • Seyedeh Maryam Hasheminya, Jalal Dehghannya * Pages 19-32

    In recent years, the incidence of foodborne illnesses has caused considerable concern among the population. Despite advanced mechanisms in health and inspection during food production, microorganisms are potential hazards during food processing, packaging, transportation, storage, and distribution. To reduce the economic loss and life-threatening diseases, and also diminish the adverse effects of chemical preservatives on foods and the increased resistance of microorganisms to antibiotics, the application of natural antimicrobial compounds that have detrimental and inhibitory effects on the pathogenic agents has been considered by researchers. Bacteriocins produced by lactic acid bacteria such as nisin, lacticin 3147, pediocin PA-1, pediocin AcH, and enterocin A and B are natural antimicrobial additives. Researchers face limitations when using bacteriocins such as inappropriate distribution in the food matrix, lack of inhibition in gram-negative bacteria and yeast, inefficiency in the neutral and alkaline pH range, and inactivation at high temperatures. To address these problems, processed bacteriocins such as microencapsulated nisin are used instead of free nisin. Also, bacteriocins are applied in combination with other processes such as active packaging, high hydrostatic pressures, pulsed electric fields, gentle heat treatments, and lactoperoxidase system. In this study, first, the bacteriocins in terms of their structure and mechanism of action are reviewed and then the use of bacteriocins in foods as natural preservatives is discussed.

    Keywords: Food Safety, bacteriocin, Hurdle technology, Natural preservative
  • MohammadReza Ali Mohammad Zadeh, MohammadAli Ali Doust, Jalil Khandaghi * Pages 33-46

    The detrimental effects of chemical preservatives and the tendency of consumers to use foods without preservatives or with natural preservatives have increased the use of natural antimicrobial compounds, including plant essential oils and extracts in food industries. Considering the numerous antimicrobial properties of Caraway (Bunium persicum Boiss) and the assumption that its use in lactic cheese increases the shelf life of a product with an acceptable aroma and flavor, in this study the effects of essential oil and alcoholic extract of Caraway on the growth of Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, E. coli O157, Aspergillus flavus, and Aspergillus niger as well as total counts of mold and yeast were evaluated. Also, its effect on total counts of LABs and sensory properties of cheese was studied. Results showed that this plant was able to delay microbial growth. Caraway showed a more inhibitory effect on the studied microbes in lactic cheese and the antimicrobial activity of the essential oil was higher than the extract so that at the end of storage samples containing 1% essential oil had the lowest count of the target microbes. Comparison of the effect of essential oil and extract on the growth of the studied microbes showed that the Caraway had more effect on the growth control of Aspergillus flavus and Escherichia coli O157in lactic cheese. In the case of lactic acid bacteria, as the shelf life increased, the number of bacteria decreased in the cheese, and decreasing was greater in the control samples.

    Keywords: Lactic cheese, caraway, Bacteria, mold
  • Mandana Lotfi, Hassan Momtaz *, Elahe Tajbakhsh Pages 47-58
    Escherichia coli O157:H7 is one of the most important enteric pathogenic strains that is usually transmitted to humans through contaminated water and food. These strains cause hemorrhagic colitis, HUS syndrome, cytopenic purpura thrombosis, and, in some cases, death. The main repository of these bacteria is ruminants. The aim of this study was genetic classification (genotyping) of isolates of this strain isolated from raw meat and poultry by RAPD-PCR method. 344 samples of ruminants and poultry were collected from fresh meat supply centers in Isfahan and Shahrekord. Genetic classification of O157:H7 isolates was performed by the RAPD-PCR method. Of 344 raw meat samples studied, 202 Escherichia coli isolates (58.7%) were isolated. The rate of O157: H7 strain was 17.8% (36 samples). Genetic classification of Escherichia coli O157:H7 isolates showed 9 different profiles among these 36 isolates and found an affinity of 43.7 to 100% among the isolates. This study showed high molecular similarity between E. coli O157: H7 strains isolated from different animals in Isfahan and Shahrekord. It was also found that RAPD-PCR is a simple, fast, and inexpensive method for describing the genetic diversity of different E. coli strains including strain O157:H7.
    Keywords: Escherichia coli O157:H7, RAPD-PCR, Genetic Classification, Raw meat
  • Elham Aminian, Elham Moazamian *, MohammadAmin Edatamanesh Pages 59-68

    Based on the increasing prevalence of type 2 diabetes, the present study aimed to investigate the effect of Lactobacillus isolated from dairy products on blood glucose in diabetic rats. Isolation and characterization of Lactobacillus from dairy products were performed using biochemical and molecular tests. In this study, treatment was performed on 49 male Wistar rats with a mean age of approximately 6 to 8 weeks. Rats were divided into 7 groups of 7 each. In the intervention group, Lactobacillus ruteri and Lactobacillus plantarum were used. At the end of 4 weeks, weight changes and blood glucose levels of the rats were compared to the positive and negative controls. Statistical analysis was performed using SPSS software, chi-square test, or Fisher's exact test for comparison of variables. The results showed that during one month the mice were exposed to Lactobacillus bacteria had the highest weight in the fourth week and the lowest weight in the first week of the study. A significant decrease in blood glucose level was observed in the groups consuming L. plantarum and L. ruteri. The present study showed that intervention of Lactobacillus without altering diet or specific diet in rats can significantly decrease blood sugar in the bacterial group. Considering the effect of the studied bacteria on blood glucose reduction, it can be claimed that Lactobacillus can be suggested as an adjunctive treatment in patients with type 2 diabetes.

    Keywords: Lactobacillus, dairy products, Weight changes, Blood sugar, Type 2 diabetes
  • Iraj Safian, Haniyeh Nowzari * Pages 69-80
    Aflatoxins are mycotoxins produced by some the fungi species such as Aspergillus and Penicillium of which Aflatoxin B1 is one of the most potent hepatic carcinogens in animal species. Wheat, flour, and bread are some of the most consumed foodstuffs and nutritious environments for the growth of mycotoxin-producing molds. According to the position of flour production factory of Kiar city and long duration of stay of wheat in its warehouses, this study aimed to study the aflatoxin B1 levels in the wheat and flour of this factory and the baked bread of them. In this study, 27 wheats, flour, and bread samples (9 samples of each) were collected and prepared from the Kiar flour factory and the concentration of aflatoxin B1 of samples was determined by High-Performance Liquid Chromatography (HPLC). The results showed that the aflatoxin B1 levels in wheat, flour, and baked bread were lower than the national standard limit, so those foodstuffs are not polluted by aflatoxin B1. Also, the aflatoxin B1 levels of wheat samples are higher than bread samples and the aflatoxin B1 levels of flour samples are higher than bread samples, therefore that toxin decreases efficiently during yeast production and heat of baking. On the other hand, due to the strong linear correlation between aflatoxin B1 levels in wheat, flour, and bread, an increase of the toxin in wheat causing the increase of the toxin in flour and bread; so reducing the production of aflatoxin in wheat using control of the temperature and humidity in wheat silages more effectively resulting in a further reduction of aflatoxin in flour and bread. As a result, it is recommended to monitor the wheat warehouses in terms of ventilation, flour production for preparing a variety of food products and bake the ingredients at the optimum temperature.
    Keywords: Aflatoxin B1, Wheat, flour, Bread
  • Esmaeil Pirali Khairabadi, Seyedh Sedigheh Mousavi, Hassan Momtaz, Farzaneh Nikokhah, Seyed Pejman Hosseini Shekarabi *, Mehdi Raissy Pages 81-93
    Fish and other aquatic animals, directly and indirectly, can be contaminated with Listeria monocytogenes and consequently, fish and their products are considered a carrier for this bacterium. The present study investigated the contamination of farmed rainbow trout and common carp with this bacterium as well as the phylogenetics of the isolates. A total of 50 samples of farmed fish were obtained from local fish supply centers in Shahrekord City from July to September 2018. Based on the molecular experiments, 18 (36%) of the 50 studied samples were contaminated with L. monocytogenes as 26% and 10% of the isolates were found in trout and carp, respectively. From 18 isolates, 12 samples (66.66%) belonged to serotype 4b, one belonged to serotype 1/2a and the other 5 samples belonged to serotype 1/2b. According to the results of the present study and regarding the importance of the bacteria in terms of public health, continuous and accurate hygienic monitoring seems to be necessary.
    Keywords: Listeria, Phylogenetics, Rainbow trout, Common carp