فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال سیزدهم شماره 5 (پیاپی 63، آذر و دی 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/19
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مرضیه جلالی، احمد صادقی* صفحات 422-431
    مقدمه

    از جمله رسالت های خطیر آموزش عالی، مسولیتی اجتماعی برای ارتقای شناخت در جامعه است، که شامل ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می باشد. آموزش عالی می بایست با تربیت نیروی متخصص و آماده سازی آنان برای ورود به دنیای کار، به ارتقای کیفیت نیروی انسانی بپردازد. هدف اصلی در این پژوهش بررسی اثربخشی طراحی مسیرشغلی بر رشد مسیرشغلی و اشتیاق تحصیلی دانشجویان بود.

    روش کار

    این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش ‏آزمون و پس ‏آزمون با گروه گواه  بر روی یک نمونه 30 نفری از دانشجویان دانشگاه اصفهان طراحی و اجرا گردید. شرکت کنندگان در گروه آزمایش طی شش جلسه به صورت گروهی تحت آموزش‏ طراحی مسیرشغلی قرار گرفتند. برای جمع‏آوری داده‏ها از پرسشنامه رشد مسیرشغلی (CDI-A-SF) و اشتیاق‏ تحصیلی استفاده شد، داده ها به روش تحلیل کواریانس تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، آموزش برنامه طراحی مسیرشغلی در افزایش میزان رشد مسیرشغلی و اشتیاق‏تحصیلی دانشجویان موثر است.

    نتیجه گیری

    با آموزش برنامه طرح ریزی مسیرشغلی می‏توان امیدوار بود که دانشجویان با اشتیاق بیشتری دوران تحصیل را پشت سربگذارند، در عین حال فرایند مسیرشغلی خود را به صورت مطلوبی طی کرده و در این مسیر با آگاهی از ارزش‏ها، علایق و توانمندی‏های خویش با جرات و شهامت بیشتری اقدام به تصمیم‏گیری ‏های شغلی ‏نمایند

    کلیدواژگان: طراحی مسیرشغلی، اشتیاق تحصیلی، رشد مسیرشغلی، مدیریت مسیر شغلی، اکتشاف مسیرشغلی
  • خدیجه بریمانی، ترانه عنایتی*، رضا یوسفی سعیدآبادی صفحات 432-443
    مقدمه

    پیشرفت و توسعه هر کشوری بستگی به تعامل صحیح دو بخش مهم صنعت و دانشگاه دارد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل بازار دانش مبتنی بر ارتباط صنعت و دانشگاه بود.

    روش ها

    این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی و مبتنی بر نظریه داده بنیاد در سال 1398 انجام شد. جامعه آماری شامل خبرگان و افراد صاحب نظر در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه است که شیوه انتخاب آن ها هدفمند، از نوع گلوله برفی بود. با 13 نفر از متخصص و عضو هیات علمی مصاحبه شد. داده ها در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شد.

    نتایج

    نتیجه کدگذاری ها در قالب مدل پارادایمی و مدل مفهومی بیان کننده آن است که بازار دانش مبتنی بر ارتباط صنعت و دانشگاه بر مبنای تفکیک وظایف صنعت و دانشگاه، حرکت دانشگاه به سمت کارآفرینی و نسل سوم، کاربردی شدن علم، عوامل تقویت کننده ارتباط صنعت و دانشگاه، دانشگاه محور، منابع انسانی، عوامل مالی، عوامل آموزشی- پژوهشی، عوامل فرهنگی، عوامل صنعتی، عوامل اجتماعی، عوامل اقتصادی، عوامل بین المللی، عوامل سیاسی، تولید ثروت، قابلیت های پویا، مزیت اجتماعی شکل می گیرد.

    نتیجه گیری:

     برقراری ارتباط موثر دانشگاه و صنعت، تعاملات و فعالیت های مشترک میان این دو نهاد را بهبود بخشیده و کیفیت و تناسب دوره های آموزشی آکادمیک در دانشگاه با نیازهای صنعت و به تبع آن قابلیت های علمی و عملی دانشجویان، افزایش یافته و بسترهای نوآوری و پیشرفت در سازمان ها و جامعه ارتقاء می یابد. از این جهت وجود پیوند پایدار و نظام مند و همکاری دراز مدت و مستمر بین دانشگاه و صنعت مستلزم برنامه ریزی به ویژه برنامه ریزی راهبردی مبتنی بر همکاری کلیه ذینفعان می باشد.

    کلیدواژگان: بازار دانش، صنعت، دانشگاه، مدل
  • آناهیتا فرجی، مرجان کیان*، عفت عباسی، افضل السادات حسینی صفحات 444-453
    مقدمه

    خلاقیت و فرآیند روبه رشد آن در عصر حاضر، توجه پژوهشگران و برنامه ریزان آموزشی را به تحلیل و بررسی خلاقیت از دید آموزشی جلب کرده است. نظام های آموزشی، با توجه به برنامه ها، اهداف، محتوا و امکانات آموزشی خود، نقش موثری در فعال سازی یا تضعیف نوانایی خلاقیت در افراد دارند.با توجه به آنچه گفته شد، هدف از انجام پژوهش حاضر طراحی چارچوب برنامه درسی علوم تجربی مبتنی بر پرورش خلاقیت در دوره اول ابتدایی می باشد.

    روش ها

    پژوهش حاضر با توجه به هدف در زمره پژوهش های کاربردی  و از نظر رویکرد پژوهش؛ کیفی است و از روش تحلیل محتوای کیفی استفاده شد. جامعه این پژوهش در مرحله کیفی، شامل منابع و اسناد و مدارک چاپی و الکترونیکی موجود (اعم از داخلی و خارجی) و نیز شامل متخصصان برنامه درسی و کارشناسان آموزش و پرورش ابتدایی آشنا با موضوع خلاقیت و آموزش علوم تجربی دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر بوده است. 

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از پژوهش حاضر بیانگر این مهم است که مساله تربیت کودکان و پرورش استعدادهای فطری آنان از مسایل بسیار مهمی است که باید مورد توجه متولیان آموزش و پرورش قرار گیرد و برنامه ریزان درسی باید شرایط و بستر تجلی خلاقیت را در برنامه های درسی دوره ابتدایی و ازجمله در برنامه درسی علوم تجربی فراهم آورند تا دانش آموزان به تدریج مفاهیم اساسی علوم تجربی را که تعاملی انکار ناپذیر با فلسفه، باورها و ارزش های پذیرفته شده فرد و جامعه دارد. این مهم توجه به ابعاد گوناگونی از برنامه درسی خلاق (اهدف، محتوا، راهبردهای یاددهی-یادگیری، مواد و منابع، فعالیت های یادگیری فراگیران، روش های ارزشیابی، گروه بندی فراگیران، زمان و فضا) را یادآور می شود.

    کلیدواژگان: طراحی چارچوب، برنامه درسی، علوم تجربی، خلاقیت، ابتدایی
  • زهره مشکی باف مقدم*، مسلم چرابین، احمد اکبری، علیرضا داوودی صفحات 454-462
    مقدمه

     معلمین برای مدیریت کلاس‌، با مشکلات و چالش‌های فراوانی در زمینه نیازهای منحصر بفرد و متنوع آموزشی، رفتاری و عاطفی خود و فراگیران مواجه‌اند. این مطالعه با هدف شناسایی این چالش‌ها و گفتمان‌سازی برای مداخله، به پیکره‌بندی مولفه‌های اثرگذار بر مدیریت کلاس پرداخته است.

    روش کار

     پژوهش حاضر از نظر هدف توسعه‌ای و کاربردی است و در راستای اجرای یک فراترکیب کیفی، از روش تحلیل مضمون  و تحلیل اسنادی بهره گرفته‌شد. واحد تحلیل، «متن منسجم» با کلیدواژه «مدیریت‌کلاس» که داوری شده‌باشد شامل 7 رساله دکتری، 2 پایان‌نامه ارشد،33 مقاله و 200 چکیده مقاله انگلیسی و 20 مقاله فارسی) و واحد معنا، «واژه و یا عبارت‌های مرتبط» با مدیریت‌کلاس بود. «مضامین پایه» تعریف و ساده‌سازی شد، طبقه‌بندی کدها، منجر به تلخیص و شکل‌گیری «مضامین سازمان‌دهنده» به‌عنوان «زیرعامل» و در انتها با فشرده‌سازی، «مضامین فراگیر» به‌عنوان «عوامل» شکل گرفتند. عناصری که در مجمع تخصصی با حضور 18 خبره حوزه تعلیم و تربیت کشور،  CVR آن‎ها، نمره‌ای بالاتر از 49٪ را کسب کردند روایی محتواییشان تایید شد.

    نتایج

     بررسی واحدهای تحلیل، منجر به احصا 2000 کد معنایی اولیه و در ادامه، شناسایی 12 عامل درهم‌تنییده، شامل؛ «فلسفه»، «برنامه درسی»، «تعاملات انسانی»، «اصول مدیریتی»، «سبک معلم»، «نقش معلم»، «برنامه‌ریزی‌آموزشی»، «انگیزه»، «دانش موردنیاز معلمی»، «توسعه‌حرفه‌ای»، «ویژگی‌های معلمی»‌ و «رویکردهای یادگیری»، در بستر "بافت و زمینه" و زیرعامل‌های آن‌‌ها، شد.

    نتیجه‌گیری: 

    برای مدیریت بهینه کلاس با هدف آگاه‌سازی، حساس‌سازی و توانمندسازی معلم، بایستی به ارتباط و هماهنگی بین اجزا، ترکیب و همنشینی مولفه‌ها با خصلت کل‌گرایی توجه گردد.

    کلیدواژگان: طرح واره، بازمفهوم پردازی، مدیریت کلاس درس، تحلیل مضمون
  • آرش شهبازیان خونیق، امید حسنی، سیاوش شیخعلی زاده* صفحات 463-470
    مقدمه

    هوش اجتماعی و تاب آوری از عوامل مهم تاثیرگذار بر احتمال خودکشی دانش آموزان به شمار می روند. لذا، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش هوش اجتماعی و تاب آوری در احتمال خودکشی دانش آموزان انجام شد.

    روش ها:

     روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر اهر در سال تحصیلی 1397-1396 بود که 337 نفر از آن ها با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از مقیاس هوش اجتماعی ترومسو (2001)، مقیاس خود تاب آوری کلاهنن (1996) و مقیاس احتمال خودکشی کال و گیل (2002) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار spss22 و روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه گام به گام) استفاده گردید.

    یافته ها: 

    نتایج ضرایب همبستگی پیرسون نشان داد که بین هوش اجتماعی و تاب آوری با احتمال خودکشی رابطه منفی معنادار وجود دارد (01/0<p). همچنین هوش اجتماعی و تاب آوری توانستند به طور معناداری احتمال خودکشی دانش آموزان را پیش بینی کنند.

    نتیجه گیری: 

    نتایج این پژوهش نشان داد که هوش اجتماعی و تاب آوری نقش مهمی در کاهش احتمال خودکشی دانش آموزان دارند؛ بنابراین، در هرگونه برنامه ریزی برای پیشگیری و کاهش خودکشی دانش آموزان، باید به هوش اجتماعی و تاب آوری توجه ویژه ای شود.

    کلیدواژگان: هوش اجتماعی، تاب آوری، احتمال خودکشی، دانش آموزان
  • مجید فرهیان*، یوسف رجبی صفحات 471-479
    مقدمه

    شناخت و ترویج تفکر تاملی می بایست در هر نظام آموزشی از جایگاه ویژه ای برخوردار باشد. بعلاوه، یادگیری زبان انگلیسی به عنوان یک مولفه مهم آکادمیک سبب افزایش تقاضا برای یادگیری آن در سطح دانشگاه شده است. لذا تحقیق پیش رو به بررسی میزان تفکر تاملی در دانشجویان پزشکی و بررسی دیدگاه اساتید درس زبان تخصصی در خصوص موانع تفکر تاملی پرداخت.

    روش ها

    در این پژوهش توصیفی پیمایشی ترکیبی، جامعه پژوهش شامل دانشجویان پزشکی و اساتید درس زبان تخصصی پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی سنندج، خرم آباد و همدان بودند. روش گردآوری اطلاعات در مطالعه حاضر پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از تایید روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. افزون بر پرسشنامه، از دانشجویان خواسته شد تا یک متن انگلیسی در رابطه با موضوعی مشخص بنویسند تا مورد بررسی قرار گیرد. پس از جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه و متون انشاء، از عده ای از اساتید خواسته شد تا در مصاحبه ای نیمه ساختار یافته شرکت نمایند.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که دانشجویان پزشکی در سطوح پایینی از تفکر تاملی (عمل عادی و فهمیدن) عمل می کنند. نتایج مصاحبه با اساتید نیز نشان داد که عوامل متعددی از جمله عدم آموزش تفکر تاملی به دانشجویان در طول تحصیل  و سلسله مراتبی بودن سیستم آموزشی دراجتناب دانشجویان از استفاده از سطوح بالای تفکر تاملی نقش داشته است.

    نتیجه گیری

    از یافته ها می توان چنین نتیجه گرفت که دانشجویان پزشکی از سطوح بالای تفکر در درس زبان تخصصی کمک نمی گیرند و از شیوه متداول حفظ و مرور مطالب استفاده می کنند. آشنایی با موانع پیش روی تفکر تاملی کمک به چاره اندیشی جهت رفع معضل خواهد کرد.

    کلیدواژگان: دانشجویان پزشکی، زبان تخصصی، تفکر تاملی، سطوح تفکر، موانع تفکر تاملی
  • سوسن فرخی، علی اکبر سیف*، علیرضا کیامنش صفحات 480-489
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر بخشی آموزش راهبرد یادگیری تجسم کردن و آموزش خودنظم دهی بر خلاقیت دانش‏آموزان انجام شد.

    روش ها

    روش پژوهش حاضر آزمایشی بود. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه دانش‏آموزان پایه ی هفتم شهر تهران بود که در سال تحصیلی 1397-1396 مشغول به تحصیل بودند. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای 120 دانش آموز (60 دانش آموز دختر- 60 دانش آموز پسر) به عنوان نمونه انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه خلاقیت تورنس استفاده شد که در  مرحله پیش آزمون و پس آزمون اجرا شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که دو روش آموزشی راهبرد تجسم کردن و آموزش خودنظم دهی بر افزایش خلاقیت دانش آموزان تاثیر معنی داری دارد. همچنین نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین دانش آموزان دختر و پسر از لحاظ اثر بخشی این دو روش آزمایشی بر خلاقیت دانش آموزان وجود ندارد. لیکن نتایج نشان داد که بین اثر بخشی دو روش آزمایشی آموزش راهبرد یادگیری تجسم کردن و آموزش خود نظم دهی بر خلاقیت دانش آموزان تفاوت معناداری وجود ندارد و می توان گفت که این دو روش آموزش به یک میزان اثر بخش بوده اند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که آموزش راهبرد یادگیری تجسم کردن و آموزش خودنظم دهی در باعث افزایش خلاقیت دانش آموزان می شود و اثر این دو روش بر خلاقیت دانش آموزان دختر و پسر یکسان است.

    کلیدواژگان: خلاقیت، خودنظم دهی، راهبردیادگیری تجسم کردن
  • معصومه عرفانی خانقاهی*، سعید باقری صفحات 490-496
    مقدمه

    سازمان یادگیرنده یکی از مفاهیم جدید، برای مدیریت سازمان ها، به منظور همسویی با تغییرات پیرامونی ناشی از جهانی شدن اقتصاد و پیچیدگی های مربوط به آن، در محیط پرتلاطم و متغیر امروزی است.هدف پژوهش حاضر، ارزیابی دانشگاه علوم پزشکی ایران از نظر انطباق با ویژگی های سازمان یادگیرنده، با استفاده از الگوی شش عاملی INVEST می باشد.

    روش ها

    نوع تحقیق غیر آزمایشی- توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش، اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، به تعداد 2110 نفر در سال 98-1397، می باشند که با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای، حجم نمونه نهایی معادل 325 نفر تعیین شده است. در ضمن داده ها با استفاده از پرسشنامه ی INVEST گردآوری شده ه و با استفاده از نرم افزار SPSS22 و LISREL10 و در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی، تجزیه و تحلیل گردیده است.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش حاکی از آن است که این دانشگاه از نظردارا بودن ویژگی های سازمان یادگیرنده در حد متوسط و بالاتر قرار دارد و میانگین تجربی و نظری مولفه های فراگیران باانگیزه، فرهنگ پرورش دهنده، یادگیری افزایش یافته، مدیریت حمایتی و دورنمایی برای یادگیری با P<0.05 تفاوت معنادار وجود داشته در حالی که بین میانگین تجربی و نظری متغیر ساختارهای قابل تغییر، تفاوت معناداری مشاهده نشده است.

    نتیجه گیری

    با توجه یافته های پژوهش، نیروی محرکه در تبدیل دانشگاه علوم پزشکی ایران، به سازمان یادگیرنده، فراهم است و تلاش و حمایت مضاعف مدیران، در بهبود و ارتقاء مولفه فوق، به منظور تحقق سازمان یادگیرنده واقعی، پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، یادگیری افزایش یافته، ساختارهای قابل تغییر، فراگیران با انگیزه
  • عارفه رعیت نیا، علیا عمادیان*، بهرام میرزاییان صفحات 497-504
    مقدمه

    عملکرد تحصیلی همواره تابعی از ابعاد هیجانی و روان شناختی فرد است، بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه ای پردازش هیجان در رابطه نظریه ذهن با در گیری تحصیلی در دانش آموزان  بود.

    روش ها

    روش پژوهش توصیفی- همبستگی و به طور خاص مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه ی آماری   529 نفر از دانش آموزان دختر شهرستان قایم شهر بودند که تعداد 300 نفر به عنوان نمونه ی آماری و به روش دردسترس انتخاب شدند و با پرسشنامه های پرسشنامه درگیری تحصیلی زرنگ (1391)، مقیاس پردازش هیجانی باکر و همکاران (2010) و پرسشنامه نظریه ذهن استیرمن (1994) ارزیابی شدند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد، بین نظریه ذهن و پردازش هیجانی با درگیری تحصیلی رابطه ی مستقیم معنی دار وجود دارد. مدل پژوهش دارای برازش بوده و تایید شد و 42/0 از واریانس درگیری تحصیلی توسط نظریه ذهن و پردازش هیجانی مورد تبیین قرار گرفت و پردازش هیجانی در رابطه ی بین نظریه ذهن و پردازش هیجانی با درگیری تحصیلی نقش واسطه ای دارا بود.

    نتیجه گیری

    با تغییرات شناخت اجتماعی به عنوان هسته اصلی نظریه ذهن می توان پردازش هیجانی را افزایش داد و نهایتا درگیری تحصیلی آن ها را ارتقا بخشید.

    کلیدواژگان: نظریه ذهن، پردازش هیجانی، درگیری تحصیلی
  • محمدرضا زربخش، مریم رستم نژاد، سمیه محمدی تیله نویی*، شهربانو سلیمانی صفحات 505-512
    مقدمه

    خودکارآمدی به عنوان یک عامل انگیزشی، منجر به افزایش عملکرد تحصیلی و کاهش استرس می شود. شناسایی عوامل موثر بر خودکارآمدی در موفقیت تحصیلی تاثیر به سزایی دارد. هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه جو عاطفی-اجتماعی مدرسه و انگیزش تحصیلی با خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان دختر متوسطه بود.

    روش کار

    روش تحقیق از نوع همبستگی و جامعه شامل 1402 نفر از دانش آموزان متوسطه بودند. 300 نفر از دانش آموزان دختر مشغول به تحصیل متوسطه، سال تحصیلی 94-93 دبیرستان‎های شهرستان عباس آباد به شیوه نمونه‎گیری تصادفی طبقه‎ای انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه جو عاطفی- اجتماعی مدرسه که توسط دانشگاه بنگلور هند ساخته شده و پرسشنامه انگیزش تحصیلی والرند و همکاران (1992) و مقیاس خودکارآمدی جری جینگ و مورگان (1991) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها، به روش تحلیل رگرسیون چندگانه گام به گام انجام شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که بین جو عاطفی-اجتماعی مدرسه با خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بین انگیزش تحصیلی دانش آموزان(انگیزش بیرونی و درونی) با خودکارآمدی تحصیلی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد و بین بی انگیزشی و خودکارآمدی رابطه منفی و معنادار وجود دارد.

    نتیجه گیری

    جو عاطفی-اجتماعی مدرسه و انگیزش تحصیلی توانستند به طور معناداری خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان دختر را پیش بینی نمایند.

    کلیدواژگان: جو عاطفی- اجتماعی مدرسه، انگیزش تحصیلی، خودکارآمدی تحصیل
  • حسین کریمی مونقی، علی مشکین یزد، پروانه سودمند* صفحات 513-524
    مقدمه

    رسالت برنامه دکتری پرستاری ارتقاء استانداردهای ملی سلامت توانمند سازی دایمی اعضاء هییت علمی ، تولید علم ، انتقال فن آوری، افزایش تعامل علمی درسطح ملی و بین المللی، ایجاد پویایی،  برانگیختن روحیه علمی و روش مندی می باشد. بدین منظور مقایسه برنامه دکتری پرستاری برای پیشرفت و ارتقای رشته ضروری است در این مطالعه برنامه درسی آموزش پرستاری در مقطع دکتری در ایران و چهار دانشگاه برتر آمریکا مورد مقایسه قرار گرفته است.

    روش

    این پژوهش، به روش توصیفی تطبیقی در سال1396 انجام شد و نظام آموزش پرستاری ایران با عناصر تشکیل دهنده برنامه آموزشی مقطع دکتری چهار دانشکده پرستاری آمریکا مورد مقایسه قرار گرفت. با جستجو اینترنتی، اطلاعات مورد نیاز جمع آوری و با استفاده از الگوی بردی چهارمرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه، تطبیق برنامه ها انجام شد.

    یافته ها

    تفاوت اساسی در بیان اهداف کلی، نحوه پذیرش دانشجو و تعداد واحد ارایه شده (محتوای آموزشی) در بین برنامه درسی دوره دکتری آموزش پرستاری دانشگاه های ایران و آمریکا بود.

    نتیجه گیری

    نتایج بدست آمده از این پژوهش می تواند به برنامه ریزان، اساتید و علاقه مندان رشته پرستاری کمک کند تا با دید وسیعتری نسبت به بازنگری و تدوین بهتر برنامه آموزشی خصوصا در انتخاب بهتر اهداف کلی، نحوه پذیرش دانشجو، محتوی درسی اقدام کنند.

    کلیدواژگان: بررسی تطبیقی، برنامه درسی، مدل بردی، دکتری پرستاری
  • اسماعیل حیدرانلو، بتول نحریر، زهرا قاسمی فرید، فخرالدین فیضی، لیلا کریمی، فریال خمسه، محسن ملاهادی* صفحات 514-520
    مقدمه

    پایش فرآیندهای سازمانی به منظور بهبود و بازمهندسی آنها، جزء عملکردهای حیاتی در سازمان های با مدیریت نوین بوده و یکی از ضرورت ها و نیازهای اجتناب ناپذیر در یک مدیریت سالم و کارآمد، وجود یک سیستم کامل و دقیق پایش فرآیندها مانند مدل FOCUS-PDCA  است. لذا مطالعه حاضر با هدف تاثیر اجرای مدل  FOCUS -PDCA بر رضایتمندی دانشجویان  تحصیلات تکمیلی انجام شد.

    روش ها

    این پژوهش نیمه تجربی از نوع تک گروهی پیش و پس آزمون می باشد که در نیمسال اول و دوم تحصیلی 99-1398 در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی انجام شد و 5 فرآیند مدیریت پژوهش انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده ها در بخش رضایتمندی توسط پرسش نامه محقق ساخته در هریک از مراحل (قبل و بعد از مداخله) سنجیده شد. در بحث زمان سنجی فرآیندها مدت زمان اجرای هر فرآیند برحسب روز سنجیده و گزارش گردید.

    یافته ها

    میانگین زمان انجام فرآیندها با احتساب زمان بری برخی از فرآیندها که تحقق آنها عملا در طول یک ترم تحصیلی بود 74 روز گزارش گردید که پس از تشکیل کارگاه های FOCUS - PDCA و انجام مداخله ارتقاء توسط دانشجویان، میانگین زمان انجام فرایندهای مذکور به 55 روز تقلیل پیدا نمود. میانگین درصد ارتقاء فرآیندهای بررسی شده در خصوص زمان سنجی 65 درصد گزارش گردید. میانگین رضایت مندی دانشجویان تحصیلات تکمیلی از فرآیندهای پژوهشی دانشکده پرستاری 63.6 درصد گزارش گردید که پس از ارتقاء، این رضایت مندی بطور میانگین در مجموع فرآیندها به 21.2 درصد بهبود یافته و رضایتمندی 84.4% رسید.

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر نشان داد که اجرای روش FOCUS-PDCA منجر به ارتقای عملکرد پژوهشی دانشکده پرستاری شده است. پیشنهاد می گردد که این روش در دیگر بخش های بالینی، کمیته تحقیقات دانشجویی و خدمات رفاهی درگیر با دانشجویان و اساتید انجام  و از نظر تاثیر آن بر شاخص های دیگر نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: فرآیندهای پژوهشی، رضایتمندی، تحصیلات تکمیلی، مدل FOCUS-PDCA
  • فریبا کشاورز، شهنام صدیق معروفی*، صدیقه حنانی، محبوبه رسولی صفحات 521-528
    مقدمه

    ارتقاء سطح کیفیت آموزش درگرو شناخت عوامل موثر بر آن بوده که لازمه آن بررسی نظرات دست اندرکاران آموزش (اساتید و دانشجویان) می باشد. لذا مطالعه حاضر باهدف تبیین و شناسایی عوامل موثر بر کیفیت آموزش نظری رشته اتاق عمل از منظر دانشجویان و اعضای هییت علمی دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران انجام گرفته است.

    روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی (توصیفی- تحلیلی) است. جامعه آماری آن شامل دانشجویان و اعضای هییت علمی رشته اتاق عمل دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران می باشد که 342 نفر به روش نمونه گیری سرشماری و طبقه ای تصادفی جهت مطالعه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از یک پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های فریدمن، آزمون T مستقل و آزمون من ویتنی در نرم افزار آماری spss21 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها:

     در رتبه بندی بین عوامل موثر بر کیفیت آموزش نظری از دیدگاه دانشجویان و اعضای هییت علمی، بالاترین میانگین رتبه ها مربوط به حیطه عوامل مرتبط با مدرس و کمترین میانگین مربوط به حیطه اخلاق و رفتار حرفه ای بود. در بین مولفه های هرحیطه از منظر دانشجویان مهم ترین عامل موثر بر کیفیت آموزش، ارزشیابی به موقع فعالیت آموزشی و پژوهشی اساتید و ارایه بازخورد مناسب به آنان و از نظر اعضای هییت علمی میزان علاقه و رغبت به رشته تحصیلی و رعایت اصول اخلاقی از طرف اساتید و دانشجویان بود که میانگین نمرات این مولفه ها در بین اساتید و دانشجویان اختلاف معنی دار داشت (0/001>p).

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان می دهد که از منظر دانشجویان و اعضای هییت علمی رشته اتاق عمل، با نسبت بسیار زیاد نقش مدرس مهم ترین اثر را بر کیفیت آموزش نظری دارد و به نظرمی رسد برای افزایش کیفیت آموزش در رشته اتاق عمل لاجرم باید مواردی را که منجر به بالا رفتن کیفیت نقش استاد می شود مدنظر قرار داده و همچنین در راستای ارتقاء سطح کیفیت طبق شش حیطه های موردبحث این مطالعه اقدام نمود.

    کلیدواژگان: کیفیت، آموزش، اتاق عمل
  • جمشید حیدری، خدیجه علی آبادی، صغری ابراهیمی قوام*، علی دلاور، سعید پورروستایی اردکانی صفحات 529-537
    مقدمه

    شیوع رفتارهای پرخاشگرانه به طور مستقیم با سلامت جسم و روان افراد جامعه در ارتباط است. آموزش تفکر می تواند یک راهبرد موثر برای جلوگیری از بروز رفتارهای پرخاشگرانه در نوجوانان باشد. آموزش تفکر مانند هر نوع آموزشی،نیاز به طراحی دارد. هدف پژوهش حاضر، تدوین مدل طراحی آموزش تفکر مبتنی بر نظریه اجتماعی فرهنگی ویگوتسکی و سنجش تاثیر آن بر کاهش پرخاشگری دانش آموزان است.

    روش ها

    روش پژوهش آمیخته است. در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و زمینه یابی و در بخش کمی از روش آزمایش استفاده شد. در بخش کیفی با تحلیل متون و مصاحبه ها، مدل طراحی و برای اعتبارسنجی درونی، تصویر مدل به همراه یک پرسشنامه، برای 15 نفر از متخصصان ارسال،داده ها تحلیل و اعتبار درونی مدل تایید شد.در بخش کمی 60 نفر از دانش آموزان دختر و پسرکه بیشترین نمره پرخاشگری را در آزمون پرخاشگری باس و پری داشتند،در 2 گروه آزمایش و 2 گروه کنترل جایگزین و 9 جلسه 75 دقیقه ای به آن ها آموزش تفکر داده شد.به گروه های آزمایش با مدل طراحی شده و به گروه های کنترل با روش های معمول مدارس،مانند روش پرسش و پاسخ،آموزش تفکر داده شد. پس از آموزش با استفاده از پرسشنامه پرخاشگری، مجددا پرخاشگری گروه ها سنجش شد.

    یافته ها

    ابتدا مدل طراحی آموزش تفکر تدوین شد. سپس مدل اجرا و داده ها با آزمون t مورد تحلیل قرار گرفت. بین گروه های آزمایش و کنترل پسران، تفاوت معناداری دیده نشد. بین گروه های آزمایش و کنترل دختران با توجه به تفاوت میانگین ها (266/8 و 800/3)، تفاوت معنی داری مشاهده شد. بین دو گروه دختران و پسران در کاهش پرخاشگری، اختلاف معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    درکنار طراحی عمومی آموزش، می توان به طراحی آموزش در حوزه های ویژه مانند تفکر نیز پرداخت. مدل آموزش تفکر طراحی، اعتبارسنجی و به کار بسته شد و به کاهش پرخاشگری دانش آموزان دختر منجر شد.

    کلیدواژگان: طراحی آموزشی، مدل آموزش تفکر، نظریه اجتماعی فرهنگی ویگوتسکی، کاهش پرخاشگری
  • مریم رجبی ورزنی*، مجید علی عسگری، حمید قاسمی صفحات 538-547
    مقدمه

    پژوهش حاضربا هدف طراحی الگوی آموزش برنامه درسی دوره ابتدایی مبتنی بر آمادگی جسمانی و مهارت های زندگی یونسکو با رویکرد تلفیقی با استفاده از نظرات اساتید این حوزه و معلمین ابتدایی اجرا شد.

    روش ها

    نمونه آماری شامل 375 نفر اساتید و معلمین است که نمونه گیری معلمان تصادفی در دسترس و نمونه متخصصان هدفمند، انتخاب شدند. سپس با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته در چهار بخش اهداف، محتوا، فعالیت های یاددهی و یادگیری و ارزشیابی تدوین شده بود اجرا گردید. پژوهش حاضر در زمره پژوهش های آمیخته محسوب می شود. در بخش کیفی برای تدوین پرسشنامه ها واهداف برنامه درسی از روش های تحلیل محتوا، نظرسنجی و مطالعه پیشینه های مربوطه به تدوین پرسشنامه و اهداف پرداخته شد و در بخش کمی نیز با استفاده از کمی کردن داده ها و اطلاعات از شیوه های ساده و پیچیده کمی (مانند تحلیل آماری) شده است.  ابزار اندازه گیری، شامل یک پرسشنامه 94 سوالی است که در طیف لیکرت تدوین شده و از لحاظ روایی محتوا به تایید اساتید فن رسیده و اعتباری بالغ بر 97/0 را به خود اختصاص داده است.

    یافته ها: 

    تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام شد. در سطح توصیفی از شاخص های گرایش مرکزی، شاخص های پراکندگی بهره گرفته شد و در سطح استنباطی از آزمون کولموگروف-اسمرینوف و آزمون ویلکاکسون استفاده شده است.

    نتیجه گیری: 

    یافته ها حاکی از این است که اجرای برنامه درسی دوره ابتدایی مبتنی بر آمادگی جسمانی و مهارت های زندگی یونسکو با رویکرد تلفیقی، در دوره ابتدایی کاربردی بوده و می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: طراحی الگوی آموزشی، برنامه درسی تلفیقی، آموزش ابتدایی، آمادگی جسمانی، مهارت های زندگی
|
  • Marziyeh Jalali, Ahmad Sadeghi* Pages 422-431
    Introduction

    Among the major missions of higher education, social responsibility is to promote cognition in society, which includes social, economic and cultural dimensions. Higher education should be provided by specialist training and preparing them to enter the world of work to improve the quality of manpower. The present study was designed to investigate the effect of training career design on career development and studentschr('39') educational engagement students of Isfahan University.

    Methods

    This study is a semi-experimental study with designing pre-test and post-test with control group. The study population including students of Isfahan University. Initially the students were invited to participate in the training program with voluntary sampling and then of the volunteers, 30 people were randomly selected and placed in two groups. Participants in the experimental group were trained in a group with training program career design and the control group received no intervention. To collect data career development inventory Australia short form (CDI-A-SF) and educational engagement and being questionnaire were used. Data were analyzed using covariance analysis.

    Results

    The results show that training career design is effective in increasing students’ career development and studentschr('39') academic engagement.

    Conclusions

    So, with the implementation of career design, one can hope that students are more engagement about the course of study, at the same time, the process has progressed well, and on this path with the knowledge of values their interests and abilities will make more courageous decisions.

    Keywords: Career design, Educational engagement, Career development, Career management, Career exploration
  • Khadijeh Barimani, Taraneh Enayati*, Reza Uosefi Saeed Abadi Pages 432-443
    Introduction

    The development and development of any country depends on the proper interaction of two important sectors of industry and academia. Therefore, the present study aimed to provide a market model of knowledge based on industry-university communication.

    Method

    This research was a qualitative research based on data theory in 1398. The statistical community consists of experts and experts in the field of industry-university communication, which was chosen as a targeted, snowball type. Interviewed with 13 specialist and university staff members were interviewed. Data were analyzed in three stages of open, axial, and selective coding.

    Results

    The result of the encodings in the paradigm and conceptual model illustrates that the knowledge market is based on industry-university communication based on the separation of industry and university tasks, university move towards entrepreneurship and third generation, science application, industry-university communication, university-based, human resources , Financial factors, educational-research factors, cultural factors, industrial factors, social factors, economic factors, international factors, political factors, wealth production, dynamic capabilities, social advantage.

    Conclusion

    Effective communication between the university and the industry improves the interaction and interaction between the two institutions, and the quality and relevance of academic courses at the university have increased with the needs of the industry, and consequently the scientific and practical capabilities of the students, and the ground for innovation and advancement in organizations and Society gets promoted. For this reason, the existence of a systematic and lasting link between the university and industry requires long-term planning, particularly strategic planning based on the cooperation of all stakeholders.

    Keywords: knowledge market, Industry, university, Model
  • Anahita Faraji, Marjan Kian*, Effat Abbasi, Afzalsadat Hoseini Pages 444-453
    Introduction

    Creativity and its growing process in the present era has attracted the attention of researchers and educational planners to the analysis and study of creativity from an educational perspective. Educational systems, depending on their educational programs, goals, content and facilities, have an effective role in activating or weakening creativity in individuals. According to the aforementioned, the purpose of the present study was to design an empirical science curriculum framework. It is about cultivating creativity in the first elementary school.

    Methods

    The present study is a qualitative research approach with regard to its purpose and qualitative content analysis method was used. This qualitative research community includes existing print and electronic resources and documents (both internal and external) as well as curriculum specialists and elementary education experts familiar with the subject of creativity and empirical science education with a masterchr('39')s degree and above. have been.

    Conclusion

    The results of this study indicate that the issue of nurturing children and nurturing their innate talents is one of the most important issues that should be considered by the educational authorities and the curriculum planners should reflect the conditions and context of creativity in the curriculum. Elementary and including in the empirical sciences curriculum so that students gradually understand the basic concepts of empirical sciences that have an undeniable interplay with the accepted philosophies, beliefs and values ​​of the individual and society. This highlights the different aspects of the creative curriculum (purpose, content, teaching-learning strategies, materials and resources, learnerschr('39') learning activities, evaluation methods, grouping learners, time and space).

    Keywords: Framework Design, Curriculum, Experimental Science, Creativity, Elementary
  • Zohre Meshkibaf Moghadam*, Moslem Cherabin, Ahmad Akbari, AliReza Davoodi Pages 454-462
    Introduction

    To manage the classroom, teachers face many problems and challenges in the field of unique and diverse educational, behavioral and emotional needs of themselves and learners. The aim of this study is to identify these challenges and to make a discourse to intervene and formulate the components that affect classroom management.

    Methods

    The present study is developmental and applied in terms of purpose, and in order to implement a qualitative overlap, the method of content analysis and documentary analysis were used. The unit of analysis was the "coherent text" with the judged keyword "class management" (including 7 Ph. D. theses, 2 masterchr('39')s theses, 33 articles and 200 abstracts of English articles and 20 Persian articles) and the meaning unit was "related words or phrases" with class management. "Basic themes" were defined and simplified, the classification of codes led to the summarization and formation of "organizational themes" as "sub-factors" and finally by compression, "inclusive themes" were formed as "factors". Elements that received a score above 49% in the Special Assembly with the presence of 18 experts in the field of education, their CVR, their content validity were confirmed.

    Results

    A review of the analysis units led to the enumeration of 2000 initial semantic codes and, subsequently, the identification of 12 intertwined component, including; "Philosophy", "Curriculum", "Human Interactions", "Management Principles", "Teacher Style", "Teacher Role", "Educational Programming", "Motivation", "Teacher Needed Knowledge", "Professional Development", "Teacher Characteristics" ‌and "Learning Approaches" in the context and texture and their sub-factors.

    Conclusion

    In order to optimally manage the classroom with the aim of informing, sensitizing and empowering the teacher, attention should be paid to the connection and coordination between the components, composition and accompaniment of the components with a holistic nature.

    Keywords: : Schema, Reconceptualization, Classroom Management, Thematic Analysis
  • Arash Shahbaziyankhonig, Omid Hasani, Siavash Sheikhalizadeh* Pages 463-470
    Introduction

    Social intelligence and resilience are considered as important factors affecting the probability of suicide among students. Therefore, the aim of the present study was to investigate the role of social intelligence and resilience in the suicide probability of students.

    Methods

    The research method was descriptive and correlational. The statistical population included all students second high school of Ahar city in the academic year 2017-2018 who A sample of 337 students was selected by the cluster random sampling method. For data collection from Tromso social intelligence scale (TSIS), Klohnen ego-resilient scale (1996) and the suicide probability scale (SPS) were used. Data were analyzed using software spss 22 and statistical tests Pearson correlation and multiple regression (stepwise).

    Results

    Pearson correlation coefficient results showed that social intelligence and resilience with the suicide probability of students significant negative relationship (P<0/01). Also, multiple regression results showed that social intelligence and resilience, they could significantly predict the grades of suicide probability of students.

    Conclusions

    The results of this study showed that social intelligence and resilience played an important role in reducing the probability of suicide among students. Therefore, in any planning for the prevention and reduction of suicide among students, social intelligence and resilience need special attention.

    Keywords: Social Intelligence, Resilience, Suicide Probability, Students
  • Majid Farahian*, Yosef Rajabi Pages 471-479
    Introduction

    Reflective thinking as a vital Educcational asset has to be recognized and developed across the medical curricula. The present study investigated medical students’ levels of reflective thinking in English for specific purposes (ESP) course and the obstacles which deter their reflection.

    Methods

    As a mixed-method descriptive study, the present study made use of two groups of participants samples meticulously from among the population of medical students and professors. The first group of participants contained medical students who were either attending English for the students of medicine course or had already passed it successfully, and the second group were ESP instructors teaching this course at medical colleges of Sanandaj, Khoram Abad, and Hamedan. A researcher-made questionnaire developed substantially on the basis of  Kember et al’s scale (2000), was employed as the main instrument to examine the students’ reflective thinking. To consolidate findings, the students were also asked to write short essays. As the next step, instructors were interviewed in order to probe the barriers to medical students’ reflection in ESP course.

    Results

    As the findings revealed, Iranian medical students studying English for academic purposes do not make use of higher order thinking and they involve in lower levels of reflection such as habitual actions and understanding in order to learn the foreign language. Regarding the barriers, various reasons were found which deter implementing reflective thinking in the ESP course.

    Conclusion

    The results give curriculum developers, and teachers awareness regarding the low levels of higher order thinking in medical students. As participating instructors stated, the insufficient instruction on critical thinking, the hierarchical nature of Educcational system, and the instructors’ reluctance to help medical students develop critical thinking skills are amongst the main barriers ahead of reflective practices in Iranian medical colleges.

  • Sosan Farokhi, AliAkbar Seif*, Alireza Kiamanesh Pages 480-489
    Background and Aim

    The purpose of this study was to compare the effectiveness of teaching the learning strategy of visualization and self-regulation education on studentschr('39') creativity.

    Materials and Methods

    The present study was experimental. The research population consisted of all 7th grade students in Tehran during the academic year 1397-1396. Using multi-stage cluster sampling, 120 students (60 female students, 60 male students) were selected as sample. To collect data, the Torrance Creativity Questionnaire was used which was carried out in the pre-test and post-test. Data were analyzed using covariance statistical test.

    Results

    The results showed that two educational methods of visualization and self-regulation education on increasing the creativity of students have a significant effect. The results also showed that there is no significant difference between male and female students regarding the effectiveness of these two experimental methods on studentchr('39')s creativity. However, the results showed that there is no significant difference between the effectiveness of two experimental methods of teaching the learning strategy of visualization and self-discipline education on studentschr('39') creativity, and it can be said that these two methods of teaching have been effective.

    Conclusion

    The results showed that learning the learning strategy of visualization and self-regulation education in increasing the creativity of students is the same and the effect of these two methods on the creativity of female students is similar.

    Keywords: creativity, self-regulation, strategy, visualization
  • Masoumeh Erfani Khanghahi*, Saeid Bagheri Pages 490-496
    Introduction

    Learning organization is one of the new approaches for organizations management in the direction of changes resulting from globalization of economy and related complexities in today’s ever changing and shaking environment. The main objective of this research is to assess the Iran University of Medical Sciences which includes some components such as motivated learners, breeding culture, a perspective and outlook for learning, increased learning, supportive management and changeable structures.

    Methods

    Type of research is Non-experimental - Descriptive one in terms of controlling the variables. The statistical society of such research is the faculty members at the foregoing university who were about 2110 members in 2018-2019 that the final sample volume has been specified equivalent to 325 members applying Morganchr('39')s table and stratified random sampling. Meanwhile the data has been collected using INVEST Questionnaire and then analyzed based on two levels of Descriptive and Inferential Statistics applying SPSS22 & LISREL10 soft warechr('39')s.

    Results

    The results arising from such research are indicative of this matter that the Iran University of Medical Sciences stands in the intermediate level and even upper intermediate one in terms of enjoying the learning organizationchr('39')s features. In this regard, the data analysis shows that there has been a meaningful difference (P<0.05) among the experimental, empirical and theoretical averages related to the motivated learners, breeding culture, increased learning, supportive management and the learning perspective and outlook while there has been no meaningful difference observed between the variable experimental and theoretical averages relevant to the changeable structures.

    Conclusion

    According to the findings of the study, the driving force in the transformation of Iran University of Medical Sciences into a learning organization is provided, and the efforts and double support of managers in improving and upgrading the above component are suggested in order to achieve a real learning organization.

    Keywords: Learning Organization, Enhanced Learning, Supportive Management, Transforming Structures
  • Arefe Rayatnia, Olia Emadian*, Bahman Mirzayian Pages 497-504
    Introduction

    Academic performance is always a function of individualchr(chr('39')39chr('39'))s emotional and psychological dimensions. Therefore, the purpose of this study was to investigate the mediating role of emotional processing in the relationship between the theory of mind with academic engagement in students.

    Methods

    The research method was descriptive-correlational and in particular, structural equation modeling. The statistical population of this study was 529 female students in Ghaemshahr city. A total of 300 students were selected by available sampling. Zarang academic engagement questionnaire (2012), Emotional Processing Scale Baker et al. (2010) and Streammanchr(chr('39')39chr('39'))s Theory of mind questionnaire (1994) was used.

    Results

    The results showed that there is a significant direct relationship between mental theory and emotional processing with academic engagement. The research model was fit and validated and 0.42 of the educational involvement variance was explained by the theory of mind and emotional processing. Empirical processing had a mediator role in the relationship between the theory of mind and emotional processing with academic engagement.

    Conclusion

    With the changes in social cognition as the core of the theory of mind, emotional processing can be increased and ultimately increased their academic engagement.

    Keywords: theory of mind, emotional processing, academic involvement
  • Mohamadreza Zarbakhsh, Maryam Rostam Neghad, Somaye Mohamadi Tile Noei*, Shahrbanoo Soleimani Pages 505-512
    Introduction

    Self-efficacy as a motivating factor leads to increased academic performance and stress reduction. The identification of factors affecting self-efficacy has a significant impact on academic achievement. The purpose of this study was to determine the relationship between school-social-emotional atmosphere and academic motivation with high school girl student self-efficacy.

    Method

    The research method was correlational and the community included 1402 high school students. 300 girl high school students of Abbas-abad high schools were selected by stratified random sampling in 2013-14. The socio-emotional-social school questionnaire, prepared by Banglor University, Valrand et al (1992) Educational Motivation Questionnaire and Jery Jing and Morgan (1991) Self-efficacy scale, were used to collect information. Data analysis was done by multiple stepwise regression analysis.

    Results

    Results showed that there is a positive and significant relationship between the socio-emotional atmosphere of the school and the studentchr('39')s academic self-efficacy.  There is a positive and significant relationship between academic motivation of students (external and internal motivation) and academic self-efficacy and there is a negative and significant relationship between lack of motivation and self-efficacy.

    Conclusion:

     The socio-emotional atmosphere of school and academic motivation were able to predict  the academic self-efficacy of female students significantly.

    Keywords: The relationship between school's social-emotional atmosphere, academic motivation with academic self-efficacy
  • Hossien Karimi Mouneghi, Ali Meshkin Yazd, Parvaneh Soodmand* Pages 513-524
    Introduction

    The mission of the doctoral program in nursing is health promotion, increase national standards, faculty members empowering, knowledge development, technology transfer, increased national and international scientific cooperation, creating a dynamic, motivating scientific atmosphere.

    Methods

    This descriptive-comparative study was carried out in 2016. In order to
    compare components of nursing PhD program curriculum in Iran and for United State universities. data were collected by searching through the internet and compared using Bereday’s four-stage model: description, interpretation, juxtaposition and comparison.

    Results

    There was fundamental difference in, studentschr(chr(chr('39') 39chr ( '39'))39chr(chr( '39') 39chr ('39'))) admissions and the number of units offered (educational content) in Nursing Education PhD program in US Universities and Iran.

    Conclusion

    The results of this study can help  program planners, teachers and those interested in a broader view of nursing to improve curriculum revision and development goals, particularly the better choice, to admissions, to the curriculum content .

    Keywords: Comparative Study, Curriculum, Bereday’s Model, PhD in Nursing
  • Esmaeil Heydranloo Pages 514-520
    Objectives

    Monitoring organizational processes in order to improve processes is one of the vital functional areas in organizations with modern management and one of the inevitable necessities and needs in a healthy and efficient management is the existence of a complete and accurate process monitoring process. . FOCUS-PDCA model is one of the efficient tools for this aim. The aim of this study was to evaluate the effect of FOCUS-PDCA model on student satisfaction.

    Methods

    This is a semi-experimental semi-experimental study of pre-test and post-test, which was conducted in the first and second semesters of the academic year 2019-2020 in the faculty of Nursing, University of Medical Sciences, and 5 research management processes were selected. Data collection tools in the satisfaction section were measured by a researcher-made questionnaire at each stage (before and after the intervention). In the discussion of process timing, the execution time of each process was measured and reported in terms of days.

    Results

    The mean time of the processes was reported to be 74 days, taking into account the time consuming nature of some of the processes that took place during the academic semester. After the formation of FOCUS-PDCA workshops and the promotion of upgrades by students, the average time to perform these processes was reduced to 55 days. The average percentage of upgrades reported was 65%. the average satisfaction of graduate students with the research processes of the School of Nursing was 63.6%. Satisfaction reached 84.4%.

    Keywords: Research Processes, Satisfaction, Graduation, FOCUS-PDCA
  • Fariba Keshavarz, Shahnam Sedigh Maroufi*, Sedigheh Hanani, Mahboubeh Rasouli Pages 521-528
    Introduction

    Improving the quality of education is based on recognizing the effective factors that require consideration of the views of the education authorities (professors and students).The purpose of this study was to explain and identify effective factors the quality of theoretical education of the Operating room from students and teachers viewpoints in Medical Sciences Universities of Tehran city.

    Methods

    The present study is a cross-sectional (descriptive-analytical) study. The statistical population includes students and faculty members of the operating room in Medical Sciences Universities of Tehran city.342 people were selected by census and stratified random sampling. A researcher-made questionnaire was used for data collection. Data were analyzed using Friedman tests,T-test and Mann-Whitney test in SPSS software.

    Results

    In the ranking of the factors affecting the quality of theoretical education from the perspective of students and teachers, the highest average was related to the domain of teacher-related factors and the lowest to the domain of professional ethics and behavior. Among the components of each domain from the studentschr('39') point of view, the most important factor, properly evaluating the teaching and research activities of teachers and providing them with appropriate feedback And to Them, and from the Teacherschr('39') perspectives, interest and tendency toward field of study and ethics on the part of teachers and students. The mean scores of these components were significantly different between teachers and students (P<0.001).

    Conclusions

    The results show that from the perspective of students and teachers of the operating room, the role of teachers has a very significant effect on the quality of theoretical education.And It seems that to increase the quality of teaching in the operating room, it is necessary to consider the factors that lead to the improvement of the quality of the role of teachers. It also promoted the quality of the six fields discussed in this study.

    Keywords: Quality, education, Operating Room
  • Jamshid Heydari, Khadijeh Aliabadi, Soghra Ebrahimi Qavam*, Ali Delavar, Saeid Pourroostaei Ardakani Pages 529-537
    Introduction

    The prevalence of aggressive behaviors is directly related to the physical and mental health of the community. Thinking instruction can be an effective strategy to prevent aggressive behaviors in the teenager. Thinking instruction, like any kind of instruction, requires design. The purpose of this research, designing a thinking instruction model based on Vygotskychr('39')s sociocultural theory and assessment its impact on reducing students aggression.

    Methods

    The research is a mixed method. The qualitative section from the theme analysis and survey method and the quantitative section from the experimental method was used. In the qualitative section by analyzing texts and interviews, the model designed and for internal validation, the Model image with a questionnaire, send for 15 experts, Data analysis and internal validation of the model were confirmed. 60 male and female students with the highest aggression scores in Buss and Perry aggression test, alternative In 2 experimental groups and 2 control groups and thought instruction for them executed during 9 sessions 75 minutes. Experimental groups by designed model and control groups by Common school methods, such as question and answer method, given thought instruction. After instruction, the aggression questionnaire was used to assess the aggression of the groups.

    Result

    Initially, the model of thinking instruction designed. Then model executes and data were analyzed by t-test. Between experimental and control groups of male students, No significant difference was observed. Between experimental and control groups of female students, considering the mean differences (3.800 & 8.266), observed a significant difference. Between two groups of girls and boys in decreasing aggression, there was no significant difference.

    Conclusions :

    In addition to the general design of instruction, one can design instruction in special fields such as thinking. The thinking instruction model, designed, validated, applied and led to a reduction in female studentschr('39') aggression.

    Keywords: Instructional design, thinking instructional model, Reducing aggression, Vygotsky's sociocultural theory
  • MARYAM RAJABI VARZANI*, MAJID ALIASGARI, HAMID GHASEMI Pages 538-547

    Introduction:

     The present study aimed to design a model of primary education curriculum based on UNESCOchr('39')s physical fitness and life skills using a combined approach using the views of teachers in this field and elementary teachers.

    Methods

    The statistical sample consisted of 375 teachers and teachers who were selected by random sampling of teachers and the sample of targeted specialists. Then, a researcher-made questionnaire was developed in four parts: goals, content, teaching and learning activities and evaluation. This study is one of the mixed studies. In the qualitative part of the questionnaires and curriculum development of content analysis methods, survey and study of relevant backgrounds was done in the formulation of questionnaires and goals, and in the quantitative part by quantifying data and information from the method. Simple and complex quantities (such as statistical analysis). The measuring tool consisted of a 94-question questionnaire developed in the Likert scale and content validity was approved by technical professors and had a validity of 0.97.

    Results

    The data were analyzed by SPSS software at two levels of descriptive and inferential. At descriptive level, central tendency indices, dispersion indices were used and inferential level Kolmogorov-Smirnov test and Wilcoxon test were used.

    Conclusion

    The findings suggest that the implementation of the UNESCO-based elementary school curriculum based on physical fitness and life skills can be applied in the elementary school and can be used.

    Keywords: Educational Pattern Design, Integrated Curriculum, Physical Fitness, Life Skills