فهرست مطالب

مدیریت برند - سال ششم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1398)

مجله مدیریت برند
سال ششم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/13
  • تعداد عناوین: 6
|
  • کاظم عسکری فر*، محمدحسین رونقی، ریحانه ره نورد صفحات 15-60

    در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی و کاهش تصدی گری دولت در توزیع سوخت، شرکت های برندینگ جایگاه های سوخت رسانی تاسیس و اصول مدیریت بازاریابی ازجمله برندینگ و وفادار سازی مشتریان به عنوان یکی از راهبردهای این شرکت ها مطرح شده است. این مطالعه با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر وفادار سازی مشتریان جایگاه های سوخت به عنوان مقدمه برند سازی در قالب یک پژوهش کاربردی، آمیخته و مقطعی و با رویکرد استقرایی در دو مرحله انجام شده است. در مرحله کیفی، عوامل با تحلیل محتوا و مصاحبه تعیین و در مرحله کمی بر اساس نظر مشتریان با تکنیک بهترین- بدترین رتبه بندی شده اند. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل مدیران بازاریابی شرکت های برند شهر شیراز، جایگاه داران و مشتریان جایگاه های سوخت بوده که نمونه آماری در بخش خبرگان به صورت قضاوتی و هدفمند و در بخش مشتریان به صورت غیر تصادفی در دسترس انتخاب شده اند. یافته های پژوهش در قالب مدل مفهومی با 19 مولفه و 63 کدارایه شده و رتبه بندی عوامل نشان می دهد موقعیت مکانی، خدمات جایگاه، عوامل رفاهی، عوامل انسانی، عوامل عمرانی و برند به عنوان اولویت های مشتری در انتخاب جایگاه بوده اند.

    کلیدواژگان: وفاداری مشتری، برند سازی، توزیع سوخت، جایگاه سوخت، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی
  • فاطمه رحیمی چیتگر، علیرضا مقدسی* صفحات 61-92

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تجربه برند بر عشق و اعتماد به برند و تحلیل پیامدهای آن با نقش تعدیل گری هویت نام تجاری در مشتریان محصولات آرایشی و بهداشتی سینره است. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی وازنوع پیمایشی- علی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را مشتریان محصولات آرایشی و بهداشتی سینره که حداقل سه بار طی دوره جمع آوری اطلاعات استفاده کرده اند، تشکیل می دهند که تعداد 384 نفر به طور غیر تصادفی در دسترس برای نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه استاندارد بومی سازی شده برگرفته از پژوهش های براکس و همکاران (2009)، کارول و آهویا (2006)، دلگادو-بالستر و همکاران (2003)، چاودری و هلبروک (2001) و لام و همکاران (2011) است. روایی پرسشنامه به روش روایی سازه و از طریق تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس و اسمارت پی.ال.اس بهره برده شده است. یافته های پژوهش نشان دهنده این است که تجربه برند بر عشق به برند، اعتماد به برند و وفاداری به برند تاثیر دارد. همچنین متغیرهای عشق به برند و اعتماد به برند بر وفاداری به برند موثر است. درنهایت هویت نام تجاری رابطه بین «تجربه برند و عشق به برند» و «تجربه برند و اعتماد به برند» را تعدیل کرده، همان طور که رابطه بین «عشق به برند و وفاداری برند» و «اعتماد برند و وفاداری به برند» را هم تعدیل گری می کند. در پایان هم پیشنهادهای کاربردی برگرفته از یافته های پژوهش ارایه می گردد.

    کلیدواژگان: تجربه برند، اعتماد به برند، عشق به برند، هویت نام تجاری
  • بلال پناهی* صفحات 93-124

    امروزه جذبوحفظ منابع انسانی با استعداد و شایسته به یک چالشمهم برای سازمان ها تبدیل شده است و پژوهشگران مختلف اهمیت اینسرمایهانسانی رابه عنوانیک منبعمزیترقابتی گوشزدکرده اند. در این راستا، پژوهش حاضر با استفاده از روش فرا تحلیل و بررسی نتایج پژوهش های انجام گرفته در زمینه عوامل موثر بر برند کارفرما در ایران و با استفاده از نرم افزار جامع فرا تحلیل (CMA) برای تجزیه وتحلیل داده ها انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی است. جامعه موردبررسی، تمامی مقالات پژوهشی انجام شده درباره این موضوع هستند که تا سال 1398 در ایران انجام شده است. در این بررسی، تعداد 23 متغیر مستقل و 14 متغیر وابسته شناسایی شد. نتیجه این بررسی فرا تحلیل نشان داد که متغیرهای ظرفیت هایسازمانی، عوامل خارجی، ارزیابی و تاثیر، استراتژی، عوامل داخلی، هویت و سازگاری برند، امنیت و مطلوبیت محیط کاری، شهرت سازمان، همکاری، ارزش متمایز و کاربردی، ارزش اجتماعی، نیازهای گروه هدف، لوگو و تصویر ذهنی، ارزش اقتصادی و بازار، برندسازی و برندگرایی و بازخورد بیشترین تاثیر بر برند کارفرما در ایران را داشته اند. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که برند کارفرما، متغیرهای مهمی مثل پیامد خارجی، پیامد داخلی، تمایل به ترک خدمت، رضایت کارکنان، سرمایه اجتماعی، نگهداشت کارکنان، هویت سازمانی، تصویرسازمان، شفافیت اهداف، تمایل به استخدام، تعهدسازمانی و وفاداری را تحت تاثیر قرار می دهد.

    کلیدواژگان: برند کارفرما، فرا تحلیل، پیامدهای برند کارفرما، پیشران های برند کارفرما
  • اسماعیل شاه طهماسبی*، اسحاق قورچی بیگی صفحات 125-148
    اهمیت بیش ازپیش مشتری منجر به توجه روزافزون به مقوله ی مرتبط به آن شده است. یکی از مهم ترین این موارد سهم خرید مشتری است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر شخصیت برند بر سهم خرید مشتریان با نقش میانجی سازه های ارتباطی در صنعت خرده فروشی زنجیره ای است. پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و از منظر روش و ماهیت در زمره پژوهش های توصیفی-همبستگی به شمار می رود. جامعه ی آماری پژوهش شامل مشتریان فروشگاه زنجیره ای رفاه در شهر تهران هستند که با توجه به فرض نامحدود بودن جامعه آماری 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب و پرسشنامه در میانشان توزیع شده بود. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه استاندارد با طیف پنج گزینه ای لیکرت است که پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ و روایی آن از طریق روایی محتوا و تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت. تحلیل داده ها نشان داد که شخصیت برند فعال و مسیول بر رضایت و وفاداری مشتریان تاثیر مثبتی دارند. همچنین نتایج نشان داد رضایت و وفاداری مشتریان بر سهم خرید مشتریان تاثیر مثبتی دارند؛ اما متغیر تعدیل گر سن بر رابطه ی رضایت مشتری و سهم خرید تاثیر نداشت. ازجمله مهم ترین پیشنهادهای پژوهش حاضر توجه به نوستالژی و قدمت برند و ایجاد بخش محصولات جدید و نوآور برای تداعی شخصیت مسیول و فعال است
    کلیدواژگان: شخصیت برند، سهم خرید، سازه های ارتباطی، صنعت خرده فروشی زنجیره ای.
  • علی اصغری صارم*، معصومه خدادادی، مهدی سعیدی صفحات 149-194
    هدف اصلی این پژوهش بررسی میزان تاثیر برند کارفرمایی سازمان تامین اجتماعی بر فرهنگ توسعه برند با نقش واسط افتخار سازمانی است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی، از لحاظ روش جزء پژوهش های توصیفی و همبستگی و از نوع معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش تمامی کارکنان تامین اجتماعی شهر همدان به تعداد 210 نفر است. نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان و کرجسی و با روش تصادفی ساده به تعداد 132 نفر برآورد شد. ابزار سنجش متغیرهای پژوهش پرسشنامه های استاندارد است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار PLS انجام شد. نتایج حاصل از معادلات ساختاری نشان داد که برند کارفرمایی با میانجیگری افتخار سازمانی بر فرهنگ برند تاثیر معناداری دارد. برند کارفرمایی به میزان 44 درصد بر افتخار سازمانی تاثیر گذاشت، افتخار سازمانی به میزان 36 درصد بر فرهنگ برند اثرگذار بود و برند کارفرمایی به میزان 66% فرهنگ برند را تبیین کرد. همچنین افتخار سازمانی توانست به عنوان متغیر میانجی رابطه برند کارفرمایی و فرهنگ برند را به میزان 51 درصد تحت تاثیر قرار دهد. به و مدیران سازمان تامین اجتماعی پیشنهاد می شود با هدف توسعه فرهنگ برند در میان کارکنان باید به تقویت برند کارفرمایی خود پرداخته و حس افتخار سازمانی را در آن ها تقویت کنند.
    کلیدواژگان: برند کارفرما، فرهنگ برند، افتخار سازمانی، سازمان تامین اجتماعی، همدان
  • سید حسام وقفی*، صدیقه کامران راد، امید سروی، علی فیاض صفحات 195-236

    این نوشتار به بررسی سودمندی روش فرهنگی در تحلیل تاثیر عوامل نظارتی بر ارزش برند شرکت و همچنین پیش بینی ارزش برند با روش تخمین گر خطی و غیرخطی می پردازد. در این راستا، برای اندازه گیری ارزش برند از نسبت کیوتوبین استفاده شده است. متغیرهای مستقل اولیه در این پژوهش شامل متغیرهای نظارتی (ویژگی های مدیریتی و کمیته حسابرسی) می باشد. یافته های تجربی مربوط به بررسی 190 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1390 تا 1397، نشان می دهد که متغیرهای نسبت مالکان نهادی، استقلال هییت مدیره، تخصص اعضای هییت مدیره و مالکیت مدیریتی نسبت به سایر متغیرها قدرت بالاتری در تبیین ارزش برند با استفاده از روش فرهنگی دارند. به علاوه، از نتایج دیگر پژوهش می توان به این موضوع اشاره کرد که در پیش بینی ارزش برند، روش تخمین گر غیرخطی توانایی بالاتری نسبت به روش تخمین گر خطی دارد

    کلیدواژگان: ارزش برند، معیارهای نظارتی ویژگی های مدیریت، معیارهای نظارتی ویژگی های کمیته حسابرسی، الگوریتم هوش مصنوعی
|
  • Kazem Askarifar *, MohammadHossein Ronaghi, Reyhaneh Rahnavard Pages 15-60

    In the implementation of Article 44 of the Constitution and with the aim of reduction of the government incumbency, branding companies have been established and branding and loyalty have been raised as concerns of these companies. The purpose of this study was to identify and prioritize the factors affecting customer loyalty as one of the main contexts of refueling sites’ branding as an applied study in two steps. In the qualitative stage, the factors are determined by content analysis and interview, and in the quantitative stage, based on the customers' opinions, they are ranked with the Best-Worst Method. The statistical population of the qualitative step included the marketing managers of brand companies and the refueling stations’ owners that selected judicial and in the quantitative stage, the customers’ participants were selected based on convenience sampling. Research findings are presented in a conceptual model with 19 components and 63 codes and ranking of factors indicated that location, station services, welfare facilities, human factors, architecture and environment, and brand of stations have been selected as customers preferences.

    Keywords: Customer loyalty, Branding, Fuel distribution, Refueling station, National Iranian Oil Refinery, Distribution Company (NIOPDC)
  • Fateme Rahimi Chitgar, Alireza Moghaddasi * Pages 61-92

    The purpose of this study is to investigate the effect of brand experience on love and trust of customer brand and its consequences analysis with the moderating role of brand identification of Cinere cosmetics customers. This research is applied in terms of purpose, descriptive in nature and method, and survey-causal. The statistical population of the present study consists of customers of Cinere cosmetic products who have used it at least three times during the period of data collection, of which 384 people were randomly selected for the sample. The data collection tool in this study is a localized standard questionnaire taken from the research of Brakus et al. (2009), Carroll and Ahuvia (2006), Delgado-Ballester et al. (2003), Chaudhri and Holbrook (2001) and Lam et al. (2011). The validity of the questionnaire measured by construct validity method through confirmatory factor analysis and its reliability was assessed by Cronbach's alpha. SPSS and Smart PLS software have been used to analyze the data. Research findings show that brand experience effects brand love, brand trust and brand loyalty. The variables of brand love and brand trust also affect brand loyalty. Finally, brand identification has moderated the relationship between "brand experience and brand love" and "brand experience and brand trust", as well as the relationship between "brand love and brand loyalty" and "brand trust and brand loyalty". At the end, practical suggestions based on the research findings presented.

    Keywords: Brand Experience, Brand trust, Brand Love, Brand identification
  • Belal Panahi * Pages 93-124

    Today, recruiting and retaining talented and competent human resources has become an important challenge for organizations, and various researchers have pointed to the importance of the human capital as a source of competitive advantage.In this way, This study has been done by using meta-analysis method and survey the results of researches about the affecting factors on Employer brand in Iran.The comprehensive meta-analysis software (CMA) used for data analysis. This research is applied in terms of purpose. The study populations were all research papers on this subject that have been conducted in Iran until 2020. In this study 23 independent and 14 dependent variables were identified. The results of this meta-analysis show that variables such as Organizational Capacities, External Factors, Assessment and Impact, Strategy, Internal Factors, Brand Identity and Adaptation, Work Environment Security and Desirability, Organization Reputation, Collaboration, Distinct and Applied Value, Social Value, Target Group Needs, Logo and Mental Image, Economic and market value, branding and branding, feedback have had the greatest impact on Employer brand. Also, the results of this study showed that Employer brand affects important organizational variables such asExternal Outcome, Internal Outcome, and Willingness to Quit, Employee Satisfaction, Social Capital, Employee Retention, Organizational Identity, Organization Image, Goals Transparency, Employment Intention, Organizational Commitment, and Loyalty.

    Keywords: Employer brand, Meta-analysis, Consequences of Employer brand, Antecedents of Employer brand
  • Esmaeil Shah Tahmasbi *, Eshagh Ghoorchibeygi Pages 125-148
    The increasing importance of customers has led to increasing attention to the related concept. One of the most important of these concepts is the customers purchase share. The purpose of this study is to investigate the effect of brand personality on customers' share of wallet with the role of relationship constructs in the retail chain industry. This study is applied in terms of purpose and is descriptive-correlation in terms of method. The population consisted of customers of Refah chain stores in Tehran city. The number of 384 people was selected as a sample assuming the unlimited population, and questionnaire was distributed among them. In this study, data collection tool was a standard questionnaire with a range of five-option Likert scale. Its validity and reliability were confirmed by content validity and confirmatory factor analysis and Cronbach's alpha test, respectively. The data Analyzed by PLS software indicated that active and responsive brand personality has a positive effect on customers satisfaction and loyalty. Also, the results represented that customers satisfaction and loyalty influenced their share of Wallet. But, the moderating role of customers’ age was not confirmed. One of the most important suggestions in this study is paying attention to brand nostalgia and age of brand and, another one is creating new and innovative product sections to evoke a responsible and active personality.
    Keywords: Brand personality, share of wallet, relationship constructs, retail chain industry
  • Ali Asghari Sarem *, Masumeh Khodadadi, Mehdi Saeedi Pages 149-194
    The main purpose of this research is to investigate the effect of the employer brand of the Social Security Organization on the brand culture by the mediating role of organizational pride. The present research is applied in terms of purpose, descriptive research and correlation in terms of method and structural equations has been used. The statistical population of this study is all social security employees in Hamadan that are totally 210 persons. The statistical sample was estimated to be 132 ones using Morgan table and simple random method. The tool for measuring research variables is standard questionnaires. Data analysis was performed using PLS software. The results of structural equations showed that the employer brand has a significant effect on brand culture through the mediating role of organizational pride. The employer brand affected organizational pride by 44%, organizational pride affected brand culture by 36%, and the employer brand explained brand culture by 66%. Organizational pride also influenced the relationship between the employer brand and the brand culture by 51% as a mediating variable. It is suggested to the managers of the Social Security Organization that in order to develop brand culture among employees, they should strengthen their employer brand and strengthen the sense of organizational pride in them.
    Keywords: Employer brand, Brand Culture, Organizational Pride, Social Security Organization, Hamedan
  • Seyed Hesam Vaghfi *, Sedigheh Kamranrad, Omid Sarvari, ALI FAYAZ Pages 195-236

    This paper examines the usefulness of the cultural approach in analyzing the effect of regulatory factors on the brand value of the company as well as predicting brand value by linear and nonlinear estimators. In this regard, the Q Tobin ratio has been used to measure brand value. Initial independent variables in this research include supervisory variables (management features and audit committee). The empirical findings related to the survey of 190 companies admitted to Tehran Stock Exchange during the period from 2012 to 2019 show that the variables of the ratio of institutional owners, the ratio of non-obligor managers, the company's political relationship, the ownership ratio and the concentration of ownership are stronger to explain the brand value by using cultural method than other variables of power. Moreover, the other result of the research is that in predicting brand value, the nonlinear estimator has higher ability than linear communication method.

    Keywords: Brand Value, Management Features, Audit Committee Features, Monitoring Criteria, Artificial Intelligence Algorithm