فهرست مطالب

روستا و توسعه - سال بیست و سوم شماره 3 (پیاپی 91، پاییز 1399)

فصلنامه روستا و توسعه
سال بیست و سوم شماره 3 (پیاپی 91، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • طاهره شرقی*، فاطمه سادات باقری، مهناز محمدزاده نصرآبادی صفحات 1-26
    ایجاد اشتغال و بهبود فرآیندهای زمینه ساز فضای کارآفرینی در مناطق روستایی یکی از ضروریات برنامه توسعه پایدار روستایی است. هدف تحقیق حاضر ارایه مدلی برای بهبود توسعه کارآفرینی روستا در شهرستان شازند استان مرکزی بود. جامعه آماری پژوهش کارآفرینان روستایی این شهرستان به تعداد 900 نفر بودند که از آن میان، با بهره گیری از روش نمونه گیری خوشه ای دومرحله ای، بر اساس جدول کرجسی- مورگان، 265 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده‎ها، از پرسشنامه ساختارمند استفاده شد که روایی آن را اساتید دانشگاه و متخصصان کارآفرینی تایید کردند و پایایی آن، با انجام آزمون ضریب آلفای کرونباخ برای متغیرها و سازه‎های تحقیق، بین 71/0 تا 918/0 به‏دست آمد. همچنین، تحلیل روابط بین گویه ها و سازه ها با استفاده از نرم افزارهای آماری Spss22 و Smart PLS3 صورت گرفت و در ادامه، با بهره‎گیری از روش معادلات ساختاری، روابط عوامل آموزشی، اقتصادی و نهادی با توسعه کارآفرینی روستا بررسی شد. بر اساس نتایج تحقیق، معیار GOF مدل مورد نظر 389/0 به‏دست آمد که نشان‏دهنده برازش مناسب مدل بهبود توسعه کارآفرینی روستا بوده و بر اساس آن، بیشترین بار عاملی، به‏ترتیب، مربوط به عامل نهادی بر عامل اقتصادی و عامل آموزشی بر عامل نهادی است؛ به دیگر سخن، برای توسعه کارآفرینی روستایی، باید به مسیرهایی توجه کرد که به طور غیرمستقیم، بر توسعه کارآفرینی تاثیر می گذارند. همچنین، نتایج نشان داد که هر سه عامل آموزشی، اقتصادی و نهادی بر توسعه کارآفرینی موثرند، اما عاملی که بیشترین تاثیر مستقیم را بر توسعه کارآفرینی روستایی دارد، عامل اقتصادی است.
    کلیدواژگان: مدل معادلات ساختاری، بهبود توسعه کارآفرینی، عامل اقتصادی، عامل آموزشی، عامل نهادی
  • محمد مهدی فارسی علی آبادی، محمود دانشورکاخکی*، محمود صبوحی صابونی، آرش دوراندیش، حمید آماده صفحات 27-49
    عدم دسترسی به انرژی کافی و شیوع سوءتغذیه به دلیل تاثیر آن بر سلامتی عمومی و نیز توان جسمی و ذهنی جامعه از مهم ترین مسایل حوزه امنیت غذایی در کشورهای در حال توسعه است. از این رو، در مطالعه پیش رو، تاثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی خانوار و همچنین، عوامل محیطی مانند خشکسالی و تنوع تولید بر گسترش سوءتغذیه در مناطق روستایی ایران بررسی شد. بدین منظور، از روش رگرسیون چندک، برآورد پانل در دوره زمانی 1391 تا 1395 صورت گرفت. نتایج برآورد حاکی از آن بود که برخی از مشخصه های خانوار شامل درآمد، افزایش سهم مواد غذایی در مخارج خانوار و سن سرپرست خانوار از گسترش سوءتغذیه جلوگیری می کنند و در مقابل، افزایش سطح تحصیلات و بعد خانوار گسترش سوءتغذیه در مناطق روستایی را به دنبال دارند؛ در میان عوامل محیطی نیز افزایش شدت خشکسالی و افزایش قیمت مواد غذایی باعث گسترش سوءتغذیه در این مناطق می شوند و از سوی دیگر، افزایش تنوع تولید مواد غذایی از گسترش سوءتغذیه جلوگیری می کنند. بر این اساس، با وضع معافیت مالیاتی بر درآمد های غیرکشاورزی در مناطق روستایی و بازتوزیع یارانه پرداختی فعلی با تمرکز بر مناطق دارای شدت بالای سوءتغذیه و همچنین، تمرکز بر خانوارهای گسترده روستایی، ارایه سیاست های معطوف به کاهش تاثیر خشکسالی بر تولید مواد غذایی و در نهایت، ترویج راهکارهایی که امکان افزایش تنوع تولید مواد غذایی در سطح خانوار را فراهم می آورد، می توان از گسترش بیشتر سوءتغذیه در مناطق روستایی کشور جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: خشکسالی، تنوع تولید، داده های پانل، رگرسیون چندک
  • میلاد پوراقبالی، علی شمس*، احمد قیدی صفحات 51-77
    خشکسالی های اخیر در ایران، با تاثیرگذاری بر بخش کشاورزی و روستایی کشور، واکنش‏های گوناگون روستاییان را در پی داشته است؛ افزایش احتمال مهاجرت روستاییان به ویژه جوانان روستایی یکی از همین واکنش‏هاست. سنجش تاثیرات خشکسالی بر نیت مهاجرت جوانان روستایی می تواند شناخت بهتری برای سیاست گذاران و برنامه ریزان حوزه روستایی و کشاورزی فراهم کند. جامعه آماری تحقیق توصیفی- همبستگی حاضر کلیه جوانان روستایی در سنین 15 تا 29 سال ساکن شهرستان همدان بودند که از آن میان، با استفاده از رابطه نمونه گیری کوکران، 237 نفر به عنوان حجم نمونه مشخص و از طریق روش نمونه گیری چندمرحله ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه ای متشکل از چند بخش بود که روایی آن، با استفاده از نظرات متخصصان و پایایی آن، با انجام مطالعه مقدماتی و محاسبه آلفای کرونباخ (85/0) برای شاخص ترکیبی پیامدهای خشکسالی، تایید شد. نتایج نشان داد که 2/53 درصد جوانان روستایی قصد دارند در یک یا دو سال آینده از روستا مهاجرت کنند و قصد مهاجرت 8/63 درصد جوانان طی چند سال آینده در حد متوسط به بالاست؛ همچنین، به باور نود درصد جوانان روستایی، پیامدهای مختلف خشکسالی در حد متوسط و بالاست. تحلیل همبستگی نشان داد که نیت مهاجرت جوانان با متغیرهای پیامدهای خشکسالی، میزان مالکیت زمین در شهر، تعداد افراد خانوار و تحصیلات آنها رابطه مثبت و معنی دار و اما با متغیرهای نگرش نسبت به کشاورزی، کنترل رفتاری و سن رابطه منفی و معنی دار دارد؛ همچنین، بر پایه نتایج تحلیل رگرسیون خطی چندگانه گام به گام، پنج متغیر نگرش نسبت به کشاورزی، سطح تحصیلات، کنترل رفتاری، میزان پیامدهای خشکسالی و سن 7/27 درصد واریانس نیت مهاجرت جوانان روستایی را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: تغییر اقلیم، خشکسالی، جوانان روستایی، نیت مهاجرت، همدان (شهرستان)
  • معصومه میرزایی، مهدی کلاهی* صفحات 79-96
    شاید در نگاه نخست، زندگی در روستا بسیار دلپذیر و رویایی باشد؛ اما امروزه، عواملی همچون فقر، بیکاری، خشکسالی، کم آبی و راندمان پایین کشاورزی زندگی در روستا را دشوار کرده است. با وجود این شرایط سخت و نابه سامانی های زندگی روستایی، هنوز هم شماری چشمگیر از مردم در روستا مانده اند و مهاجرت نمی کنند. پژوهش حاضر، با هدف بررسی عوامل تاثیرگذار بر ماندگاری و پایداری مردم در روستا، به دنبال پاسخ به این پرسش است که «چرا هنوز بسیاری از مردم در روستا مانده اند؟». جامعه آماری تحقیق شامل خانوارهای روستایی دهستان بایگ شهرستان تربت حیدریه بود که از آن میان، به کمک رابطه کوکران، 188 خانوار به روش نمونه گیری طبقه ای و نظام مند تصادفی انتخاب شدند و با پرسشنامه مورد آماربرداری قرار گرفتند. متغیرهای تحقیق شامل انسجام اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، جاذبه های طبیعی، فرهنگی، رفاهی، اقتصادی و نیز ویژگی های فردی بود. نتایج مطالعه نشان داد که ترکیبی از چهار عامل مهم اقتصادی، فرهنگی، طبیعی و فردی در ماندگاری مردم در روستا موثر است و از آن میان، کمبود بنیه اقتصادی بیشترین تاثیر را در ماندگاری و عدم مهاجرت روستاییان دارد. به هر حال، اگر به ظرفیت‏سازی، توانمندسازی و تسهیل‏گری اجتماعی با مشارکت خود روستاییان روی نیاوریم، این شرایط شکننده اجتماعی- محیطی همواره می‏تواند تصمیمات روستازیستی را تغییر دهد.
    کلیدواژگان: مهاجرت، روستاگزینی، روستازیستی اقتصادی، شهرنشینی، بایگ (دهستان)، تربت حیدریه (شهرستان)
  • عباس نوروزی*، اسماعیل شهبازی صفحات 97-126

    بدون تردید، اصلاحات ارضی از مهم‏ترین وقایع تاریخ معاصر ایران است. اهمیت این موضوع متخصصان حوزه های مختلف را به بررسی و تحقیق در این زمینه از دیدگاه های مختلف جلب کرده است. مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر، با هدف مقایسه «قانون» اصلاحات ارضی مصوب مجلسین شورای ملی و سنا در سال‏های 1338 و 1339 با «لایحه» اصلاحی قانون اصلاحات ارضی مصوب هیات وزیران در سال 1340، در پی شناسایی مهم‏ترین وجوه افتراق و اشتراک آنها بود. بر پایه نتایج بررسی، تهیه و تدوین «لایحه» به گونه ای مطمح نظر تهیه کنندگان قرار گرفته بود که تا جای ممکن، اجرای آن را مطابق با شرایط و عرف حاکم بر روستاهای کشور تسهیل کند. علاوه بر این، مواد «لایحه» در مقایسه با «قانون» متضمن منافع بیشتر رعایا و زارعین بود تا مالکین، در حالی که مواد «قانون» بیشتر منافع مالکین را مورد توجه داشت تا رعایا. اعطای اختیارات بیشتر به وزارت کشاورزی در لایحه نیز یکی دیگر از وجوه تمایز لایحه و قانون است. در برابر نکات یادشده به عنوان امتیازات لایحه نسبت به قانون، عدم شمول اراضی وقفی را می‏توان از نقاط قوت قانون نسبت به لایحه دانست.

    کلیدواژگان: قانون اصلاحات ارضی، لایحه اصلاحی قانون اصلاحات ارضی، ایران
  • افشین امجدی*، الهام باریکانی صفحات 127-151
    هدف کلی مطالعه حاضر بررسی و تحلیل سبد مصرفی خانوارهای روستایی در دهک های مختلف درآمدی در راستای تامین امنیت غذایی بود. بدین منظور، نخست، دهک های درآمدی به سه گروه کلی تقسیم شدند؛ میانگین دهک های اول تا سوم در گروه اول، میانگین دهک های چهارم تا هفتم در گروه دوم و میانگین دهک های هشتم تا دهم در گروه سوم جای گرفتند. سپس، با استفاده از داده‏های تلفیقی (1385 تا 1396)، مدل تقاضای تفاضلی معمولی تعمیم یافته (GODDS) با روش معادلات رگرسیون به ظاهر نامرتبط (SURE) برآورد شد؛ همچنین، با استفاده از آزمون والد، مدل سیستم تقاضای تقریبا ایده آل (AIDS) به عنوان شکل تابعی مناسب انتخاب شد. نتایج محاسبه کشش قیمتی نشان داد که کشش های خودقیمتی تقاضای مواد غذایی در مناطق روستایی منفی و مطابق انتظار است و غلات و گوشت دام و نیز گوشت دام، لبنیات، قند و شکر کالاهای مکمل یکدیگرند؛ افزون بر این، غلات به عنوان یک گروه مهم از مواد غذایی با گوشت دام، لبنیات، قند و شکر رابطه مکمل دارند و سبزی ها و حبوبات را می‏توان به عنوان جانشین غلات در مناطق روستایی محسوب کرد. محاسبه کشش درآمدی بیانگر مثبت بودن آن برای گروه های مواد غذایی در مناطق روستایی بوده، که نرمال بودن گروه های کالایی را نشان می‏دهد. بر اساس نتایج کشش درآمدی غلات، گوشت دام، گوشت ماهی، میگو و فرآورده های آن، لبنیات، حبوبات و قند و شکر بیشتر از یک به دست آمده، که نشانگر لوکس بودن این مواد غذایی در مناطق روستایی مورد بررسی است.
    کلیدواژگان: مناطق روستایی، امنیت غذایی، سبد مصرفی، کشش، درآمد، خود قیمتی، مدل GODDS، مدل AIDS
  • ابوبکر رئیسی، مهیم شیهکی تاش*، حبیب الله سالارزهی صفحات 153-186
    تحقیق حاضر، با روش توصیفی- پیمایشی، با هدف تحلیل راهبردی توسعه گردشگری روستایی در شهرستان سرباز انجام شد. جامعه آماری پژوهش کارشناسان و فعالان ادارات مرتبط با حوزه گردشگری این شهرستان به تعداد دویست نفر (کارشناسان ادارات بخشداری، فرمانداری، کمیته امداد، میراث فرهنگی، اداره کار و شهرداری) بودند که از آن میان، با استفاده از جدول کرجسی- مورگان و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 130 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. گردآوری اطلاعات و داده های مورد نیاز به روش بررسی های اسنادی و کتابخانه ای و مطالعات میدانی صورت گرفت و برای تحلیل اطلاعات، با بهره گیری از شیوه (SWOT)، نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و تهدیدهای گردشگری تجزیه وتحلیل و راهبردهای ممکن برای توسعه گردشگری منطقه تدوین شد. بر اساس نتایج پژوهش، از بین نقاط قوت، وجود جاذبه های طبیعی با وزن نسبی 248/0 و از بین فرصت ها، اعتقاد مسیولان به اشتغال زایی ازطریق توسعه گردشگری با وزن نسبی 238/0 در اولویت اول قرار گرفتند؛ همچنین، مهم ترین راهبرد کاربردی برای توسعه گردشگری روستایی در شهرستان سرباز راهبرد SO با وزن نسبی 332/0 ارزیابی شد. بنابراین، بهره گیری از توسعه بازارها و نمایشگاه های فصلی در روستاها و شهرهای اطراف و عرضه محصولات گرمسیری، تاسیس پارک میوه های گرمسیری، ایجاد اقامتگاه های بوم‏گردی حاشیه رودخانه سرباز و تاکید بر حمایت مسیولان دولتی از اشتغال زایی در روستاهای دارای جاذبه های گردشگری از کاربردی ترین راهبردهای مناسب SO به‏شمار می روند.
    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری روستایی، سوات (SWOT)، سرباز (شهرستان)
|
  • T. Sharghi *, F.S. Bagheri, M. Mohamadzadeh Nasrabadi Pages 1-26
    Creating employment and improving entrepreneurial space processes in rural areas are one of the essentials of rural development program. This study aimed at providing a model for improving rural entrepreneurship development in Shazand County of Markazi province of Iran. The statistical population of the study included 900 rural entrepreneurs in the county. Random sampling method was used to select subjects for the study. According to the Krejcie-Morgan table, a sample of 265 rural entrepreneurs was selected for the survey. The required data were collected through a structured questionnaire, the validity of which was confirmed by university professors and entrepreneurship experts and its reliability was performed by pre-test. Cronbach's alpha coefficient for the variables and research structures ranged from 0.71 to 0.918. The relationships between the items and structures were analyzed using SPSS22 and Smart PLS3 statistical software. Then, the relations between educational, economic and institutional factors and the rural entrepreneurship development were investigated in a structural equation method. The results showed that the GOF criterion was 0.389, indicating that the model for improvement of rural entrepreneurship development was suitable. According to the model, respectively, the institutional factor over the economic factor and the educational factor over the institutional factor had the highest factor loadings; in other words, for the development of rural entrepreneurship, the paths indirectly affecting the entrepreneurship development should be considered. The results also showed that all three educational, economic and institutional factors affected the entrepreneurship development, but the economic factor could be considered as one with the most direct impact on the rural entrepreneurship development.
    Keywords: Structural equation modeling, Improvement of Entrepreneurship Development, Economic Factors, Educational factor, Institutional Factor
  • M.M. Farsi Aliabadi, M. Daneshvar Kakhki *, M. Sabouhi Sabouni, A. Dourandish, H. Amadeh Pages 27-49
    Lack of access to adequate energy and the prevalence of undernourishment are of the most important issues in the developing world due to their impacts on public health and individual’s physical and mental abilities in society. Therefore, this study aimed at investigating the impacts of drought, food production diversity and different household characteristics on the prevalence of undernourishment in rural areas of Iran. For this purpose, panel quantile regression was considered as the best technique to estimate the impacts of social and economic indicators on the prevalence of undernourishment during the period of 2012-2016. The main results indicated that among the household characteristics, increase in household income, share of food in household expenditure and age of household head and among the environmental indicators, increase in food production diversity would prevent the prevalence of undernourishment in studied rural households; on the other hand, increase in household size, education expenditure, drought severity, and food price indexes would increase the prevalence of undernourishment. Based on these results, non-agricultural income tax exemptions in the rural areas and redistribution of current subsidies by focusing on highly malnourished areas as well as focusing on large rural households, providing policies that reduce the impacts of drought on food production and ultimately, promoting the strategies that allow for increased diversification of food production at the household level could be suggested to prevent further malnutrition in the rural areas.
    Keywords: drought, Production Diversity, panel data, Quantile Regression
  • M. Poureghbali, A. Shams *, A. Gheidi Pages 51-77
    Recent droughts in Iran have affected the agricultural and rural sector, followed by different response among rural people of the country. Increasing the likelihood of rural youth migration to cities is one of their reactions in this regard. Measuring the impact of drought on the rural youth migration intentions can provide better insights for rural and agricultural policymakers and planners. The statistical population of this descriptive correlational study included all the rural youth aged 15 to 29 in Hamadan County of Iran. Using Cochran sampling formula, 237 young people were detemined as the sample size and selected in a multistage randomized sampling method. The research instrument was a questionnare with several sections, the validity and reliability of which were respectively confirmed by expert opinions and a pilot study with Cronbach's alpha calculation (0.85) for the composite index. The results showed that 53.2 percent of the rural youth intended to migrate within the next one or two years; also, the migration intention of 63.8 percent of them in next few years was at a moderate to high level; the sane extent stated by ninety percent of the rural youth as the implications of drought for their livelihoods. Correlation analysis indicated the rural youth migration intention’s significantly positive relations with the variables of drought implications, land ownership, number of household nenbers and their education as well as its significantly negative relations with the variables of the rural youth’s behavioural control, attitude toward agriculture and age. Stepwise multiple linear regression analysis also showed that the five variables including attitude toward agriculture, educational level, behavioral control, drought implications and age explained 27.7 percent of variance of the rural youth migration intention.
    Keywords: Climate change, drought, rural youth, Migration Intention, Hamedan (County)
  • M. Mirzaei, M. Kolahi * Pages 79-96
    Although living in a village might be very pleasant and dreamy at first glance, it is hard and harsh because of many factors such as poverty, unemployment, drought, global warming, and low water and agricultural productivity. Despite such difficult conditions and low quality of rural life, a significant number of people remain in villages and do not migrate. This study aimed to investigate the factors affecting survival, sustainability and staying of people in the villages to answer this question: Why do the rural people still remain in their villages? The statistical population included the rural households living in Bayg sub-district of Torbat Heydariyeh County, Razavi Khorasan province of Iran. Using Cochran's formula, 188 households were systematically randomly selected and surveyed via stratified sampling method by a questionnaire. The studied variables included social cohesion, social trust, social participation, and natural, cultural, welfare and economic attractions as well as individual characteristics. The study results showed that a combination of four economic, cultural, natural and individual factors affected sustainable rurality, respectively; and among these factors, lack of economic strength had the greatest impact on the persistence and non-migration of the rural people. However, the fragile social-environmental conditions could change the rural people’s decisions if we failed to engage in capacity building and social empowerment and facilitation by participation of the rural people themselves.
    Keywords: Migration, Rural Living, Economic Rurality, Urbanity, Bayg (Sub-district), Torbat Heydariyeh (County)
  • A. Norouzi *, E. Shahbazi Pages 97-126

    Undoubtedly, land reform is among the significant events of Iran's contemporary history. The importance of this issue has made the experts in different fields examine and analyze the subject from different aspects. This descriptive-analytical aimed at comparing the “act” of land reform adopted by the National Assembly and Senate in 1959 and 1960 with its amendment “bill” adopted by the Cabinet of Ministers in 1961 to find out the most important aspects of their differentiating and sharing features. The results indicated that the preparation and drafting of the “bill” had been carefully reviewed by the producers so that as far as possible, it could be implemented in line with the conditions and rules governing the villages of Iran; moreover, compared to the “act”, the “bill” entailed more benefits for the farmers, rather than the land owners while the “act” entailed more benefits for the land owners, rather than the farmers. As shown, granting more authority to the ministry of agriculture in the “bill” compared to the “act” was one of the other differences between them. Accordingly, the mentioned items could be considered as the advantages of the “bill” compared to the “act” while the exclusion of endowed lands might be one of the advantages of the “act”.

    Keywords: Land Reform Act, Amendment to Land Reform Act, Iran
  • A. Amjadi *, E. Barikani Pages 127-151
    This study aimed generally at investigating and analyzing the consumption basket of rural households in different income deciles to achieve food security. For this purpose, the income deciles were initially divided into three general groups including the average of the first to third deciles as the first group, of the fourth to seventh deciles as the second group, and of the eighth to tenth deciles as the third group. Then, the Generalized Ordinary Differential Demand System (GODDS) was estimated using the integrated data of 2006-2017 in Seemingly Unrelated Regression Equations (SURE) method; and using Wald test, Almost Ideal Demand System (AIDS) function was selected as the appropriate functional form. The results of the price elasticity calculation showed that the price elasticity of food demand in rural areas was negative. It was also found that cereals and livestock meat as well as livestock and dairy products and sugar were complementary goods; cereals were known as the complementary goods for livestock, dairy products, and sugar; in addition, vegetables and pulses could be considered as substitutes for cereals in the rural areas. The calculation of income elasticity showed the positive values for food groups in the rural areas, indicating the normality of commodity groups. According to the results, the income elasticity of cereals, livestock, fish meat, shrimp and its products, dairy products, pulses and sugar was obtained a figure more than one, indicating that these foods were considered as the luxury goods.
    Keywords: rural areas, Food security, Consumer Basket, Elasticity, income, Self-Price, GODDS Model, AIDS
  • A. Raisi, M. Sheihaki Tash *, H. Salarzehi Pages 153-186
    This descriptive survey study aimed at a strategic analysis of rural tourism development in Sarbaz County, Sistan and Baluchestan province of Iran. The statistical population consisted of experts and activists of tourism related departments of the county including 200 experts (from District Office,, Governor’s Office, Relief Committee, Cultural Heritage Organization, Labor Department and Municipality); among them, 130 people were selected as sample size using Morgan table and stratified random sampling method. The required data were collected through documentary and library surveys as well as field studies and analyzed by SWOT technique using the strengths, weaknesses, opportunities and threats of tourism and possible strategies for tourism development in the region. According to the results, the natural attractions with a relative weight of 0.248 among the strengths and the authorities’ belief in employment generation through the tourism development with a relative weight of 0.238 among the opportunities were found to be the highest priorities; also, SO strategy with a relative weight of 0.332 was considered as the most important practical strategy for the rural tourism development in Sarbaz County. Therefore, taking advantage of the development of seasonal markets and exhibitions in the surrounding villages and towns and the supply of tropical products, the establishment of tropical fruit parks, the establishment of eco-tourism resorts along the Sarbaz River, and the emphasis on government support for employment in the most tourist-friendly villages were recommended within the SO strategies.
    Keywords: tourism, Rural Tourism, SWOT, Sarbaz (County)