فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال دهم شماره 1 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/30
  • تعداد عناوین: 13
|
  • صلاح الدین دلشاد*، پرهام پیری صفحات 1-5
    مقدمه

    سندرم مایر-راکیتانسکی-کاستر-هاوسر یک اختلال نادر در زنان است که با آژنزی واژن همراه با هایپوپلازی یا فقدان رحم شناسایی می شود.

    معرفی بیمار: 

    در این مطالعه، دو مورد بیمار زن (17 و 19 ساله) مبتلا به سندرم مایر-راکیتانسکی-کاستر-هاوسر (اولی نوع 2 و دومی نوع 1)  گزارش می شود. هر دو بیمار با شکایت آمنوره و نداشتن دهانه واژن مراجعه کردند. در یک مورد همچنین شکایت از درد زیر شکم نیز وجود داشت. در بررسی های  انجام شده با MRI و سونوگرافی، در مورد اول، آژنزی واژن همراه با هایپوپلازی رحم و در مورد دوم، آژنزی واژن و رحم مشاهده گردید. هر دو بیمار تحت درمان موفق ایجاد واژن جدید (neovagina) از سیگمویید قرار گرفتند.

    نتیجه گیری:

     واژینوپلاستی روده ای سیگمویید می تواند گزینه ای مناسب برای جایگزینی واژن در بیماران فاقد واژن باشد.

    کلیدواژگان: سندرم مایر- راکیتانسکی- کاستر- هاوسر، Neo-vagina، آمنوره
  • معصومه حبیبیان*، روح الله اکبری صفحات 6-14
    زمینه و هدف

    نقص یا سطوح ناکافی ویتامین D یک نگرانی جدی در زنان جوان است. حفظ ویتامین D در وضعیت کافی، در سلامت و عملکرد جسمانی اثر گذار بوده و برای همه افراد مهم است. لذا هدف از مطالعه حاضر مقایسه تاثیر ورزش در مکان های روباز و سرپوشیده بر سطوح سرمی ویتامینD زنان جوان بود.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه نیمه تجربی 14 ورزشکار بدنساز، 15 ورزشکار تنیس خاکی و 15زن غیر ورزشکار به صورت تصادفی و هدفمند انتخاب شدند. سطوح سرمی 25 (OH) D به روش الایزا سنجیده شد و مقادیر کمتر از 20 ، 20-29و بیشتر از30 نانوگرم/ میلی لیتر به ترتیب به عنوان نقص، سطوح ناکافی و کافی ویتامین D تعیین شد. از آزمون های t مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه برای تحلیل داده ها استفاده شد (05/0 <P).

    یافته ها: 

    سطوح 25 (OH) D در ورزشکاران بیشتر از افراد غیر ورزشکار بود (05/0 <p) اما مقدار آن در ورزشکاران تنیس خاکی در مقایسه با ورزشکاران بدنساز و زنان غیر ورزشکار بیشتر بود (05/0 <p). هم چنین 62/58%، 59/27% از کل ورزشکاران، 86/92% و 14/7 % از زنان غیر ورزشکار به ترتیب دارای وضعیت نقص و ناکافی ویتامین D بودند.

    نتیجه گیری

    فعالیت ورزشی می تواند منجر به افزایش سطوح سرمی ویتامین D شود اما اکثر ورزشکاران دارای سطوح ناکافی ویتامین D می باشند و ورزشکاران مکان سرپوشیده در مقایسه با ورزشکاران مکان روباز ، بیشتر مستعد کمبود ویتامین D هستند. لذا انجام فعالیت ورزشی در مکان روباز می تواند وضعیت ویتامین D سرمی را در زنان جوان بهبود بیشتری بخشد.

    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، مکان سرپوشیده، مکان روباز، ویتامین D
  • ملیحه صادقی*، رابعه ایزدی آملی، اسماعیل فتاحی صفحات 15-22
    زمینه و هدف

    عفونت های بیمارستانی از علل شایع مرگ و میر، افزایش طول مدت بستری و افزایش هزینه های بیمارستانی  می باشند. امروزه استفاده از باکتری های پروبیوتیک، به عنوان مهارکننده و ضد باکتری ها، مورد توجه قرارگرفته است. هدف از این مطالعه، تعیین فعالیت ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس کازیی در مقابل بورخولدریا سپاشیا جداشده از بیمارستان امام علی (ع) شهرستان آمل بوده است.

    مواد و روش ها

    دراین تحقیق، جداسازی باکتری بورخولدریا سپاشیا از بیماران بیمارستان امام علی (ع) آمل با روش کشت، تست های بیوشیمیایی و تکنیک  PCRانجام شد. مقاومت آنتی بیوتیکی سویه استاندارد لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس کازیی بررسی شد. سپس، فعالیت مهارکنندگی محلول رویی کشت لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس کازیی علیه بورخولدریا سپاشیا، در دو حالت فعال و غیرفعال، به روش چاهک درآگار، مورد بررسی قرارگرفت.

    یافته ها

    در این تحقیق، تعداد 5 باکتری بورخولدریا سپاشیا از خون و 8 باکتری از خلط جداسازی شد. نتایج حساسیت باکتری بورخولدریا سپاشیا نسبت به باکتری لاکتوباسیلوس کازیی (67/66%) بیشتر در وضعیت حد واسط قرار داشت و بعد به ترتیب در وضعیت مقاوم و حساس و نسبت به لاکتوباسیلوس پلانتاروم (91/61%) نیز بیشتر در  وضعیت حد واسط و سپس به ترتیب حساس و مقاوم بودند. لاکتوباسیلوس کازیی به همه آنتی بیوتیکها مقاوم بود به جز کوتریموکسازول که در وضیعت حد واسط قرار داشت و لاکتوباسیلوس پلانتاروم به آنتی بیوتیک جنتامیسین حساس، به آنتی بیوتیک کوتریموکسازول در وضعیت حد واسط و به آنتی بیوتیکهای دیگر مقاوم بود.

    نتیجه گیری: 

    این تحقیق نشان داد که لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس کازیی بر علیه بورخولدریا سپاشیا اثر مهاری دارند.

    کلیدواژگان: پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس کازیی، بورخولدریا سپاشیا، عفونت های بیمارستانی
  • پروانه کریم پور آذر، سودابه شاپوری*، هاجر زارعی، احمد سعیدی صفحات 23-32
    زمینه و هدف

    تاثیر فناوری های اطلاعات در بهبود  فرآیند آموزش و توانمندی اعضای هیات علمی در زمینه های تدریس و پژوهش سبب تحقق هر چه بیشتر رسالت و اهداف گسترده دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی می گردد. در پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین استفاده از فناوری اطلاعات و توانمندی روانشناختی اعضای هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز پرداخته شده است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش، مطالعه ای کاربردی و از نوع توصیفی - پیمایشی بود و جامعه آماری شامل 118 نفر از اعضای هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1397 بود. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش نامه استاندارد شده توانمندسازی روانشناختی و پرسش نامه محقق ساخته استفاده از فناوری اطلاعات بود. گزاره ها براساس مقیاس لیکرت امتیاز داده شد و با توجه به سطح سنجش متغیرها، سوال و فرضیه های پژوهش از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از بسته نرم افزاری SPSS  نسخه 22 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین استفاده از فناوری اطلاعات و توانمندی روانشناختی اعضای هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین بین مولفه های استفاده از فناوری اطلاعات (تدوین برنامه های درسی- اتخاذ روش تدریس مناسب- به کارگیری روش های متنوع ارزشیابی - مشاوره و راهنمایی فعال در تدریس) و توانمندی روانشناختی نیز ارتباط معنادار بود.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به اهمیت توانمندی مدرسین و پیشبرد کیفیت آموزش ، فناوری اطلاعات می تواند مهارت های پایه ای کیفیت آموزش را تحت تاثیر قرار داده و تقویت نماید و در یک محیط فراگیر محور، سبب ارتقا گردد.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، توانمندی روانشناختی، اعضای هیئت علمی، دانشگاه علوم پزشکی البرز
  • میترا امیدی، فرزانه فیروزه*، محمود صفاری، حسین صداقت صفحات 33-42
    زمینه و هدف

    افزایش شیوع سویه های استافیلوکوک اریوس مقاوم به متی سیلین   (MRSA)و درمان عفونت های ناشی از این سویه های مقاوم یکی از معضلات مهم بهداشتی درمانی می باشد. در این مطالعه الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های استافیلوکوکوس اریوس جدا شده از بیماران نسبت به آنتی بیوتیک های رایج و آخرین خط درمان بررسی و سویه های استافیلوکوک اریوس مقاوم به متی سیلین براساس ژن های mecA و femA جدا سازی گردیده است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش بر روی 146 ایزوله استافیلوکوک اریوس جدا شده از بیماران بستری و سرپایی مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی اصفهان و شهید بهشتی کاشان طی خرداد ماه 1396 تا شهریور ماه سال 1397 انجام پذیرفت. با توجه به پروتوکل های استاندارد CLSI چاپ شده در سال 2018، الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی  به روش دیسک دیفیوژن برای آنتی بیوتیک های رایج تعیین گردید، همچنین حداقل غلظت مهاری آنتی بیوتیک ونکومایسین به روش براث میکرودایلوشن اندازه گیری شد. سویه های MRSA با روش فنوتیپی با استفاده از دیسک سفوکسیتین جداسازی گردید و جهت تایید تشخیص، ژن های mecA و  fem A در سویه های فوق بررسی گردید.  

    یافته ها

    از 146 نمونه بالینی جمع آوری شده، فراوانی سویه های استافیلوکوکوس اریوس مقاوم به متی سیلین (4/16 %) 24 و فراوانی سویه های استافیلوکوکوس اریوس حساس به متی سیلین (6/83 %) 122 بدست آمد. بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک اریترومایسین (1/30 %) 44 بدست آمد و مقاومت به آنتی بیوتیک ونکومایسین در هیچ یک از سویه ها مشاهده نگردید در حالیکه مقاومت به آنتی بیوتیک لینزولید به میزان (1/3 %) مشاهده گردید. در بررسی مولکولی به روش واکنش زنجیره پلی مراز PCR ، تمامی استافیلوکوکوس اریوس های مقاوم به متی سیلین حامل ژن های mecA  و femA  بودند.

    بحث و نتیجه گیری: 

    مطالعه حاضر نشان دهنده وجود سویه های استافیلوکوکوس اریوس مقاوم به متی سیلین با فراوانی نسبتا بالا در نمونه های بالینی جدا شده از بیمارستان های اصفهان و کاشان می باشد. همچنین وجود مقاومت به آنتی بیوتیک های جدید و پر اهمیت به عنوان آخرین حربه درمانی، یک زنگ خطر جدی محسوب می گردد.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس ارئوس مقاوم به متی سیلین، مقاومت آنتی بیوتیکی، mec A، fem A
  • پروین رحمتی نژاد، داوود محمدی، فاطمه شاهی صدرآبادی* صفحات 43-51
    زمینه و هدف

    هدف از مطالعه حاضر بررسی و مقایسه ابعاد شخصیتی سرشت و منش در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی و اختلال دوقطبی -II به منظور ارزیابی فرضیه تعلق اختلال شخصیت مرزی در طیف اختلالات خلقی بود.

    روش

    در این پژوهش که یک مطالعه مقطعی از نوع علی- مقایسه ای بود 43 بیمار مبتلا به اختلال شخصیت مرزی و 47 بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی نوع دو مراجعه کننده به بیمارستان نکویی- فرقانی شهر قم با نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. این دو گروه با یکدیگر و با  45 فرد سالم بوسیله پرسشنامه 240 سوالی سرشت و منش (TCI) مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفتند. داده های بدست آمده با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، خی دو، آنووا و آزمون تعقیبی توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نمرات دو گروه نمونه بالینی در ابعاد نوجویی، اجتناب از آسیب و خودراهبری در پرسشنامه سرشت و منش با گروه بهنجار تفاوت معناداری داشتند (05/0 > P). همچنین، نتایج تحقیق نشان داد که دو گروه بیماران مبتلا به اختلالات دوقطبی-II و اختلال شخصیت مرزی در ابعاد شخصیتی نوجویی، اجتناب از آسیب، پاداش- وابستگی ، همکاری و  خودراهبری با یکدیگر شباهت دارند. (05/0 < P)

    بحث: 

    نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر حاکی از شباهت بالای ویژگی های شخصیتی سرشت و منش در افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی و اختلال دوقطبی -II است. همچنین بر اساس تفاوت های شخصیتی مشاهده شده میان دو گروه نمونه بیمار و افراد بهنجار؛ می توان ابعاد آسیب شناسی این دو گروه را توصیف و تفسیر نمود.

    کلیدواژگان: سرشت و منش، اختلال شخصیت مرزی، اختلال دوقطبی نوع دو، رویکرد طیفی
  • زینب صادقی دهکردی*، محمد اللهی، سمیه مرادی، بنفشه یالمه ها صفحات 52-59
    زمینه و هدف

    ادویه جات به عنوان منبع غنی از آنتی اکسیدان های قوی وطعم دهنده غذا در روند تولید و نگهداری هستند که ممکن است در معرض آلودگی قارچی قرار گیرند. هدف از این مطالعه، بررسی آلودگی های قارچی ادویه جات مختلف مانند: ادویه کاری، فلفل قرمز، فلفل سیاه، زرد چوبه و دارچین در فروشگاه های شهرهمدان بود.

    مواد و روش ها:

     دراین مطالعه توصیفی- مقطعی که از فروردین ماه تا تیرماه سال1397 درآزمایشگاه قارچ شناسی دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد، تعداد100 نمونه از پنج نوع ادویه پرمصرف شامل: زرد چوبه، فلفل قرمز، فلفل سیاه، دارچین و ادویه کاری ومتعلق به چهار برند ازنقاط مختلف شهر همدان (شمال، جنوب، شرق و غرب) انتخاب گردید. از رقت های سریالی1-10-5-10جهت کشت نمونه های تهیه شده بر محیط های کشت قارچ شناسی استفاده گردید. کلنی های حاصل شمارش و مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    درکل 2167 کلنی از 6 گونه قارچی  از دارچین (973)، ادویه کاری (642)، فلفل قرمز (421) و  زردچوبه (131) جداسازی و شناسایی گردید. فلفل سیاه آلودگی قارچی نداشت. قارچ های شناسایی شده به طور عمده شامل آسپرژیلوس نایجر (31%)، رایزوپوس (28%)، آسپرژیلوس فلاووس (22%) و پنی سیلیوم (8%) بودند.

    نتیجه گیری:

     نتایج این مطالعه، حاکی از بالا بودن آلودگی قارچی ادویه جات توزیع شده در شهر همدان دارد، به گونه ای که بیشترین آلودگی قارچی مرتبط با آسپرژیلوس نیجر و بیشترین آلودگی ادویه مرتبط با دارچین و ادویه کاری بود.

    کلیدواژگان: ادویه جات، آلودگی قارچی، همدان
  • امیرحسین صناعت*، شیرین ریاحی صفحات 60-68
    زمینه و هدف

    امروزه استفاده از پلاسمای سرد و کاربردهای حاصل از آن مورد توجه بسیار زیادی قرار گرفته است. پلاسما ترکیبی از اکسیژن فعال و یون های منفی و فعال است. این ترکیب تاثیر بسیار موثری جهت از بین بردن انواع باکتری و ویروس ارایه می دهد. در این مطالعه قصد داریم برای اولین بار تاثیر ناحیه سرد پلاسما گلایدینگ آرک را بر نابودی دو نوع باکتری بسیار مهم و رایج به نام های استافیلوکوکوس اوریوس و سودوموناس آیروژینوزا که در نواحی اطراف جراحت یافت می شود؛ مورد پژوهش قرار دهیم.

    مواد و روش ها: 

     این پژوهش یک مطالعه تجربی است که در آن تاثیر پلاسمای سرد مبتنی بر سه گاز هلیوم، آرگون و هوای فشرده را بر دو نوع باکتری استافیلوکوکوس اوریوس و سودوموناس آیروژینوزا در بازه های زمانی 10، 15، 30، 45، 60، 180 و 300 ثانیه مورد ارزیابی قرار می دهد.  ظرف های حاوی باکتری استافیلوکوکوس اوریوس و سودوموناس آیروژینوزا به مدت 12 ساعت جهت رشد باکتری ها در انکوباتور با دمای 37 درجه سانتی گراد قرار گرفت. در روز بعد کلونی های شکل گرفته شده، شمارش شد و سپس پلاسما به روش گلایدینگ آرک در فشار اتمسفری و توسط تورچ به باکتری های کاشت شده تابانیده شد. تاثیر پلاسما جهت نابودی باکتری ها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها: 

    در این پژوهش تابش دوز بالایی از پلاسما، سبب نابودی چشمگیر باکتری ها و کاهش کلونی های باکتریایی گردید. تقریبا پس از 1 دقیقه تابش پلاسمای هوای فشرده 9/99 درصد از باکتری استافیلوکوکوس اوریوس نابود گردید. بهترین نتایج در حضور پلاسمای آرگون و هوای فشرده حاصل می شود به گونه ای که پس از تابش 1 دقیقه ای پلاسما آرگون و هوای فشرده 90% باکتری استافیلوکوکوس اوریوس با غلظت 102 نابود گردید، این در حالی است که هلیوم تاثیر ناچیزی بر باکتری ها داشت.

    نتیجه گیری:

     این پژوهش نشان می دهد که باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اوریوس نسبت به باکتری های گرم منفی سودوموناس آیروژینوزا  نسبت به پلاسما حساس تر می باشند و زودتر از بین می روند.

    کلیدواژگان: پلاسما سرد، باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، باکتری سودوموناس آئروژینوزا، ضدعفونی
  • مریم اکبری لاکه، شهروز یزدانی، بیتا باده نوش، میترا رحیم زاده، لیلا آقاخانی* صفحات 69-78

    دانشجویان پزشکی باید در کنار یادگیری آموزه های تیوری، مهارت های بالینی را نیز کسب نمایند. مرکز مهارت های بالینی محیطی ایمن و بدون استرس می باشد که در آن دانشجویان پزشکی می توانند زیر نظر مربی و با استفاده از امکانات آموزشی به کسب مهارت های شغلی و بالینی در قالب کارگاه های آموزشی بپردازند لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر کارگاه های مهارت آموزی در مرکز مهارت های بالینی، بر دانش و عملکرد بالینی کارآموزان پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1397 انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در آن کارآموزان بخش زنان رشته پزشکی در سال 97 که مجموعا 46 نفر بودند شرکت داشتند. ابتدا 8 مهارت اصلی بخش زنان به صورت سخنرانی، اسلاید و کار عملی به آنان آموزش داده شد و از آنان یک پیش آزمون کتبی چهارگزینه ای و یک پیش آزمون عملی به صورت آسکی OSCE)) - (Objective Structured Clinical Examination) گرفته شد. سپس دانشجویان به روش تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه شاهد برای کارآموزی به بخش زنان معرفی شدند و گروه مورد ابتدا در کارگاه های مهارت آموزی به روش شبیه سازی شده شرکت کردند و سپس به بخش زنان جهت کارآموزی معرفی شدند. پس از اتمام دوره آزمون های کتبی و عملی برای هر دو گروه تکرار شد و مقایسه انجام گرفت. از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (t زوج) برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها:

     پس از مداخله و تشکیل کارگاه های شبیه سازی شده و اتمام دوره کارآموزی میانگین نمرات پس آزمون کتبی در گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری را نشان داد (P-value= 0.027). در بخش ارزیابی عملکرد نیز پس از مداخله میانگین نمرات آسکی در گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری را با یکدیگر نشان داد (P-value= 0.009). یافته ها نشان داد که در بخش دانش پایه، میانگین افزایش نمرات پس آزمون در آزمون کتبی در گروه مورد نسبت به گروه شاهد 39/2 نمره بیشتر بود و در بخش عملی افزایش میانگین نمرات گروه مورد نسبت به گروه شاهد 48/19 نمره افزایش داشت.

    نتیجه گیری: 

    با بررسی یافته ها و توجه به افزایش نمره آزمون کتبی و عملی در گروه مورد مشخص می شود که تشکیل کارگاه های مهارت آموزی در مرکز مهارت های بالینی قبل از دوره کارورزی، تاثیر مثبتی بر افزایش سطح دانش پایه و افزایش توانمندی دانشجویان در انجام مهارت های مربوط به بخش زنان داشته است.

    کلیدواژگان: کارگاه، مهارت، شبیه سازی، مرکز مهارتهای بالینی، دانش، عملکرد
  • فهیمه افشانی، احمد شالباف* صفحات 79-88
    زمینه و هدف

    مانتیور عمق بیهوشی نقش مهمی برای متخصصین بیهوشی جهت جلوگیری از اثرات نامطلوب از جمله بیداری حین عمل، ریکاوری طولانی مدت و افزایش خطر عوارض پس از عمل ایفا می کند. سیستم عصبی مرکزی هدف اصلی داروهای بیهوشی می باشد. ازاین رو پردازش سیگنال EEG در طول بیهوشی به منظور مانیتور عمق بیهوشی مناسب می باشد. ارزیابی همبستگی بین سیگنال های نوروفیزیولوژیکی برای مطالعه و تفسیر ویژگی های این سیگنال ها ابزار سودمندی می باشند.

    مواد و روش ها

    این مطالعه، شاخص های همبستگی غیرخطی و شاخص آنالیز بازگشتی متقابل را برای تجزیه و تحلیل سیگنال EEG ثبت شده از هشت فرد بیمار تحت بیهوشی پروپوفول را استفاه کرده و با شاخص خطی همبستگی متقابل مقایسه می کند. احتمال پیش بینی (Pk) جهت ارزیابی عملکرد شاخص ها در پیش بینی شاخص دوطیفی (BIS) بکار رفته است. همچنین نمودارهای جعبه ای به همراه آزمون آماری کروسکال-والیس جهت بررسی کارایی شاخص های استخراج شده از سیگنال EEG به منظور تشخیص حالت های مختلف بیهوشی استفاده شده است. علاوه براین، ضریب تغییرات (mean±SD) برای توصیف پایداری شاخص ها در طول حالت های بیهوشی و ضریب همبستگی (R) جهت مقایسه عملکرد هریک از اندازه گیرها با شاخص BIS بکار رفته است.

    یافته ها:

     براساس نتایج، شاخص های غیرخطی دارای تغییرات کمتری در نقطه عدم هوشیاری در مقایسه با BIS (انحراف معیار 09/0) می باشد و مقادیر P کمتر از 05/0 و بیشترین Pk و ضریب همبستگی بالاتری با شاخص BIS نشان می دهند.

    نتیجه گیری:

     شاخص های غیرخطی در مقایسه با شاخص خطی، عملکرد مناسبی برای تمایز حالت های مختلف بیهوشی داشته و همبستگی بالایی با شاخص BIS  نشان می دهند و در برابر نویز، مقاوم تر می باشند.

    کلیدواژگان: عمق بیهوشی، سیگنال EEG، شاخص دوطیفی، شاخص همبستگی
  • علیرضا مختاری*، تقی زهرایی صالحی، احسان استبرقی صفحات 89-104
    زمینه و اهداف

    سودوموناس آیروژینوزا مهمترین عامل عفونت های مختلف بیمارستانی و ورم پستان در گاوهای شیری و ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی محسوب می شود. هدف این مطالعه ‏تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری سودوموناس‎ ‎آیروژینوزا و حضور ژنهای حدت‏ در ‏نمونه های انسانی و دامی بوده است.

    مواد و روش کار

    در این تحقیق 102 سویه انسانی و دامی از سودوموناس آیروژینوزا مورد بررسی قرار گرفت. در ‏بررسی عوامل حدت باروش ‏Multiplex PCR‏ جهت تشخیص ژن های اختصاصی استفاده شد. همچنین آزمایش دیسک دیفیوژن و E-test بر اساس روش‏CLSI ‎‏ با آنتی ‏بیوتیکهای مختلف انجام گردید.‏‎ ‎

    یافته ها

    نتایج آنتی بیوگرام جدایه های انسانی سودوموناس آیزوژینوزا نشان داد که بیشترین میزان مقاومت نسبت به   آنتی بیوتیک های آمپی سیلین و سفپیم (100 %)، و بیشترین میزان مقاومت در جدایه های دامی نسبت به آمپی سیلین (100%) وجود دارد. شیوع ژنoprI در 100 درصد جدایه های انسانی شناسایی و تمام نمونه ها از نظر وجود ژن alg-D  منفی بودند. برخلاف نمونه های انسانی، تمامی نمونه های دامی از نظر وجود اگزوآنزیم S منفی بوده و فقط اگزوآنزیم Y در 15جدایه (25%) شناسایی شد. در جدایه های انسانی اگزوآنزیم T از بیشترین فراوانی برخوردار بود. به گونه ای که 100% نمونه ها از نظر این اگزوآنزیم مثبت بودند.

    بحث: 

    شیوع بالای ژنهای حدت در بین ایزوله های انسانی و دامی و توجه به عملکرد این ژن ها، شناسایی تاثیر بر بافت های دامی و انسانی را ضروری می سازد. با توجه به بالا بودن میزان مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های دامی و انسانی، مصرف مناسب و به اندازه آنتی بیوتیک ها می بایست رعایت گردد.

    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، Multiplex-PCR، مقاومت آنتی بیوتیکی، آلژینات، اگزوتوکسین
  • صلاح الدین دلشاد، ناصر پیری*، زهرا میرمقدم صفحات 105-114
    زمینه

    پرولاپس داخلی رکتوم یکی از بیماری های مولتی فاکتوریال و تقریبا با منبع نامشخص می باشد که اغلب گروه های سنی را مبتلا می کند. از آنجایی که یبوست شایعترین علامت در بین این بیماران است، اغلب خانواده ها و برخی متخصصین گوارش با استفاده از داروهای مسهل سعی در کنترل و تخفیف علایم بیماری دارند. بدلیل ناآگاهی از وجود این بیماری چند چهره بخصوص در کودکان بخاطر ناتوانی در ابراز علایم و تشخیص نادرست متاسفانه بیماری سالها به طول خواهد کشید و در مراحل نهایی و پیشرفته اغلب درمان خواهند شد.

    مواد و روش ها

    طی سالهای 1393 تا خرداد 1399 تعداد 153 کودک کمتر از 15 سال با شکایت از بخش انتهایی دستگاه گوارش به بیمارستان مریم مراجعه نمودند. داده ها و اطلاعات مورد نیاز مطالعه در یک بررسی توصیفی و با رویکرد گذشته نگر از پرونده های بیماران مبتلا به پرولاپس داخلی رکتوم استخراج شد.

    یافته ها

    در مجموع 27علامت شایع در بین کودکان مبتلا به پرولاپس داخلی رکتوم شناسایی شد که شایعترین علایم به ترتیب نسبت فراوانی عبارتند از: یبوست (39/97%) 149، دفع مدفوع سخت (08/96%) 148، دفع مدفوع دردناک (50/91%) 140، قرمزی و سرخی صورت هنگام دفع (96/84%) 130، خروج مدفوع تکه تکه و گلوله مانند (63/68%) 105.

    نتیجه گیری:

     تشخیص دیرهنگام پرولاپس داخلی رکتوم در اطفال علاوه بر اینکه کیفیت نامطلوب زندگی آنها را در پی خواهد داشت، باعث تحمیل هزینه های گزاف درمان بر خانواده ها خواهد شد. با توجه به اینکه مطالعات بسیار کمی در خصوص علایم این بیماری در کودکان انجام شده است مطالعه حاضر می تواند نقش بسیار کلیدی در تشخیص و شناسایی بیماری داشته باشد.

    کلیدواژگان: پرولاپس داخلی رکتوم، یبوست، دفع مدفوع سخت، خروج مدفوع تکه تکه
  • مهرداد مدرسی*، حسین شاکر، سمیرا وزیری صفحات 115-122
    هدف

    بررسی حاضر با هدف تبیین میزان توافق تفسیر سی تی اسکن گردن بیماران ترومایی در دو گروه طب اورژانس و رادیولوژی بیمارستان شهدای هفتم تیر تهران انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه تحلیلی - مقطعی در بیمارستان شهدای هفتم تیر در شهر تهران انجام گرفت. تفسیر 408 سی تی اسکن مربوط به بیماران  باترومای گردن که توسط گروه طب اورژانس و رادیولوژی در شش ماهه دوم سال 1396 ثبت شده بود، با یکدیگر مقایسه شد. یافته ها با کمک نرم افزار SPSS نسخه 23 با استفاده از روش های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شد. برای مشخص کردن میزان توافق تفسیرهای سی تی اسکن گردن از ضریب کاپا (kappa) استفاده شد.

    یافته ها: 

    میانگین سنی بیماران مراجعه کننده با ترومای گردن 72/8 ± 47/32 سال بود و 69 نفر زن (17%) و 339 نفر مرد (83%) بودند. در 296 سی تی اسکن تفسیر گروه طب اورژانس و رادیولوژی یکسان بود که این تعداد شامل 55/72 % موارد می شود و در 112 مورد تشخیص ها مطابقت نداشت که برابر 45/27 % بود. در آنالیز تحلیلی ضریب کاپا برای مطابقت تشخیص ها 612/0 به دست آمد (001/0  <p).

    نتیجه گیری: 

    با وجود عمر جوان رشته طب اورژانس در کشور ما، پزشکان این رشته توانسته اند با آموختن دانش های مرتبط با اورژانس از جمله رادیولوژی توانمندی های خود را افزایش دهند . تفاوتهای موجود در دو گروه، آموزش پایه و اصولی تر مفاهیم رادیولوژی در رشته طب اورژانس را گوشزد میکند. برای این منظور میتوان از پزشکان مجرب موجود در هیات علمی طب اورژانس یا رادیولوژی در امر آموزش بهره برد.

    کلیدواژگان: ترومای گردن، سی تی اسکن، گروه طب اورژانس، گروه رادیولوژی
|
  • Salaheddin Delshad*, Parham Mardi Pages 1-5
    Introduction

    Mayer–Rokitansky–Küster–Hauser (MRKH) syndrome is a rare disorder in women which identified as agenesis of vagina and hypoplasia or agenesis of uterine.

    Case presentation

    in this study, two female cases (17, and 19 years old) diagnosed with MRKH (first one type 2, and second one type 1) are described. Both patients were presented with amenorrhea, and absence of vagina orifice. One of the patients also had abdominal pain. MRI and sonography revealed agenesis of vagina and hypoplasia of uterine in first patient and agenesis of vagina and uterine in second patient. Both patients underwent creation of neovagina using sigmoid colon.

    Conclusion

    intestinal vaginoplasty using sigmoid colon could be a suitable choice for replacement of vagina in vaginal agenesis patients.

    Keywords: Mayer–Rokitansky–Küster–Hauser syndrome, Neo-vagina, Amenorrhea
  • Masoumeh Habibian*, Ruhollah Akbari Pages 6-14
    Background

    vitamin D insufficiency/deficiency is serious concern among young women. The maintain of an adequate vitamin D status, which can impact on health and exercise performance, is important to athletes and non-athletes. The aim of this study was to compare of the effect of exercise training in in outdoor and indoor places on the serum vitamin D levels of young women.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 14 bodybuilder, 15 tennis player, and 15 non-athletes young women purposefully selected. The fasting levels of serum 25 (OH)D was measured with ELISA method and 25(OH)D<20, 20-29 and >30 ng/ml was determined as deficient, insufficient and sufficient state, respectively. The independent t and one-way analysis of variance tests was used to data analysis (P<0.05).

    Results

    The results showed that the serum 25(OH)D concentrations in the athletes was greater than non-athlete women, but in the outdoor athletes were higher compared to indoor athletes and non-athlete women (p˂0.05). Furthermore 58/62%, 27/59% of the athletes and 92/86%, 7/14% of the controls had deficiency and insufficiency serum vitamin D, respectively.

    Conclusion

    It seems that exercise training can increase serum vitamin D levels but the most of athletes have an insufficient vitamin D status and indoor athletes are more susceptible to vitamin D insufficiency compared to outdoor sports athletes. Thus exercise training in outdoor can further improve serum 25(OH)D concentrations in young Women.

    Keywords: Exercise training, Indoor, Outdoor, Vitamin D
  • Malihe Sadeghi*, Rabeeh Izadi, Smaeil Fattahi Pages 15-22
    Background

    Nosocomial infections are the causes of the most common of morbidity and mortality, prolonged hospital stay, and increased hospital costs worldwide. Today probiotic bacteria, as antibacterial agents, attracted the attention of clinicians. The current study aimed at determining the antibacterial activity of Lactobacillus plantarum and L. casei species against Burkholderia cepacia isolated from Imam Ali (AS) Hospital, Amol, Iran.

    Methods

    In the current study, B. cepacia species isolated from Imam Ali (AS) Hospital were identified using bacterial culture and biochemical tests as well as polymerase chain reaction (PCR) technique, and the antibacterial activity of L. plantarum and L. casei standard species against the isolated species of B. cepacia were assessed. Then, the inhibitory activity of L. plantarum and L. casei broth cultures supernatants in two active and inactive forms against B. cepacia was also assessed using the agar well diffusion.

    Results

    In the current study, five isolates of B. cepacia were isolated from blood and eight from sputum samples. Sensitivity of B. cepacia against L. casei was mostly moderate (66.67%) followed by resistant and sensitive; but it was moderate against L. plantarum, followed by sensitive and resistant. Lactobacillus casei was resistant against all the examined antibiotics, except cotrimoxazole in moderate level; L. plantarum was sensitive to gentamycin, moderate to cotrimoxazole, and resistant against other antibiotics.

    Conclusion

    Results of the current study showed that L. plantarum and L. casei have inhibitory effects against B. cepacia.

    Keywords: Probiotics, Lactobacillus plantarum, lactobacillus casei, Burkholderia cepacia, Nosocomial Infections
  • Parvaneh Karimpour Azar, Sudabeh Shapouri*, Hajar Zarei, Ahmad Saeedi Pages 23-32
    Background & Objective

    The impact of information technologies in improving the training process and enabling the faculty members in various fields of teaching and researching courses more investigation of widespread mission and targets of universities and upper-levelled training centres. The actual research tends to examine the relationship between the use of information technology and the psychological enabling of faculty members of Alborz Medical University.

    Methods

    This research is a practical study from descriptive-measuring type and includes a statistical community of 118 individuals of faculty members of Alborz university of medical sciences in 2018. The information accumulating means included a standardized questionnaire of the psychological enabling and also an entitled questionnaire of the use of information technology. All the accounts were scored based on the Likert measurement, and based on the variants evaluation level, the questions and the hypotheses of the research have applied the Pierson’s Test of coherence factor. In order to analyse and examine the data, the software package of SPSS, version 22 was used.

    Results

    The results demonstrated that there is a positive and meaningful relationship between the use of information technology and the psychological enabling of the faculty members of Alborz medical university. Meanwhile, there was a meaningful relationship between the factors of information technology use (curriculum edition- taking the proper teaching method –applying the various evaluation methods –active consultation and guidance in teaching) and the psychological enabling.

    Conclusion

    Based on the significance of enabling the teachers and improving and advancing the quality of training, the information technology can influence and improve the fundamental skills of training quality and it can cause elevation within a widespread atmosphere.

    Keywords: Alborz Medical University, Faculty Members, Information Technology, Psychological Enabling
  • Mitra Omidi, Farzaneh Firoozeh*, Mahmood Saffari, Hossein Sedaghat Pages 33-42
    Background and Aim

    Increased prevalence of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) and treatment of infections due to these resistant strains is one of the most important health challenges. In this study, antimicrobial resistance patterns of Staphylococcus aureus isolates from patients were determined to commonly prescribed and last-resort antibiotics, and methicillin-resistant Staphylococcus aureus strains were isolated according to detection of mecA and femA genes.

    Materials and Methods

    This research was done on 146 Staphylococcus aureus isolates from hospitalized and outpatients who referred to Isfahan Hospitals and Shahid-Beheshti Hospital of Kashan from June 2017 to September 2018. Antimicrobial resistance patterns to common antibiotics were determined by disk diffusion method according to the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) 2018 guidelines. Also Vancomycin minimum inhibitory concentration (MIC) of MRSA strains was determined using broth microdilution method. Isolation of MRSA strains were phenotypically done using cefoxitin disk and for confirmation mecA and femA genes were detected in these strains.

    Results

    From 146 collected clinical samples, frequencies of MRSA and methicillin-susceptible Staphylococcus aureus (MSSA) were 24 (16.4%) and 122 (83.6%) respectively. The most resistance rate were detected to erythromycin 44 (30.1%) and vancomycin resistance was not seen among the S. aureus isolates, whereas linezolid resistance was 2/1 percent. In molecular study using PCR method, all MRSA strains carried mecA and femA genes.

    Conclusion

    Current study showed that the frequency of MRSA among clinical samples isolated from Isfahan and Kashan Hospitals is relatively high. Also the presence of resistance to new and important antibiotics as last resort treatment is considered a serious alarm.

    Keywords: Methicillin-resistant Staphylococcus aureus, Antibiotic resistance, mecA, femA
  • Pavin Rahmatinejad, Davood Mohammadi, Fatemeh Shahi Sadrabadi* Pages 43-51
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate and compare personality dimensions of temperament and character in patients with borderline personality and bipolar II disorders in order to evaluate the hypothesis of “belonging of borderline personality disorder in moods disturbance spectrum.”

    Materials and Methods

    43 patients with borderline personality disorder, 47 patients with bipolar II who were referred to Nekuei-Forghani Hospital in Qom, were selected by convenience sampling. These two groups were evaluated and compared with each other and a total of 45 healthy subjects by a questionnaire of 240 items of temperament and character dimensions (TCI). Data were analyzed by independent sample t-test, Chi-square, ANOVA and Tukeychr('39')s post hoc test.

    Results

    There were significant differences between two groups of clinical samples in terms of novelty, harm avoidance and self-direction in TCI with normal group (p<0/05). Also, the results of the study showed that the two groups of patients with borderline personality disorder and bipolar II were similar in novelty-seeking, harm avoidance, reward-dependency, cooperation and self-directedness (p>0/05).

    Keywords: Temperament, character, Borderline personality disorder, Bipolar disorder II, Spectrum approach
  • Zainab Sadeghi Dehkordi*, Mohammad Ellahi, Somayeh Moradi, Banafsheh Yalameha Pages 52-59
    Background

    Spices are a rich source of powerful antioxidants and food flavors in the production and maintenance process that may be exposed to fungal contamination. The purpose of this study was to investigate the fungal contamination of various spices including curry, red pepper, black pepper, turmeric and cinnamon from some supermarkets in Hamedan.

    Methods

    In this cross-sectional study that was performed in the laboratory of Mycology, Veterinary Science Faculty in Bu Ali Sina University of Hamedan from March to July 2019, 100 samples of five types of spices including curry, black pepper, red pepper, turmeric and cinnamon, belonging to four brands,were selected from different regions of Hamedan. Serial dilutions 10-1 to 10-5were used to culture the prepared samples on mycological media. In the end, colonies were counted and examined.

    Results

    A total of 2167 colonies were isolated and identified from 6 fungal species of spices (642), cinnamon (973), turmeric (131),  and red pepper (421). Black pepper did not have fungal infections. Detected fungi mainly included Aspergillus niger (31%), Rhizopus spp (28%), Aspergillus flavus (22%), Penicillium spp (8%) respectively.

    Conclusion

    The results of this cross-sectional study indicate that there are high levels of fungal contaminations in current used spices, so that the highest fungal contamination was related to Aspergillus niger and the highest contamination was related to cinnamon and curry spices.

    Keywords: Spices, Fungi, Hamedan
  • Amirhossein Sanaat*, Shirin Riahi Pages 60-68
    Background

    Today, the use of cold plasma and its applications have taken into consideration. The plasma is a mixture of active oxygen and negative ions. This compound has a practical effect on the elimination of all types of bacteria and viruses. The cold plasma feature is essential and very useful in disinfecting processes. In this investigation, we plan to study the effect of gliding arc plasma on the destruction of two type of bacteria called S.aureus and P. aeruginosa which funded in the around the injury.

    Methods

    Plasma was irradiated to culturing bacteria environment over the different period. After applying the plasma, the Petri dishes were incubated at 37 ° C for 12 hours to grow the bacteria in the incubator. On the following day, colony formation was counted, then gliding arc plasma was induced at the atmospheric pressure to the bacteria that was implanted. Plasma effects were evaluated for the destruction of bacteria. Three types of gas were used for the creation of the plasma.

    Results

    Radiation of a high dose of plasma, caused significant bacterial destruction and decreased bacterial colonies. After about 1 minute, 99.9% of the S.aureus bacteria were destroyed. The best results are obtained in the presence of argon plasma and compressed air such that after 1 minute of plasma irradiation and compressed air, 90% of S.Aureus bacteria were destroyed at a concentration of 102 bacteria, while helium had little effect on bacteria.

    Conclusion

    The study also shows that gram-positive bacteria (S.Aureus) are more sensitive to plasma than P. gonorrhea (P. aeruginosa) and disappear faster.

    Keywords: Plasma gases, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Sterilization
  • Maryam Akbarilakeh, Shahrooz Yazdani, Bita Badehnoosh, Mitra Rahimzadeh, Leila Aghakhani* Pages 69-78

    Medicine students must learn clinical skills besides learning theory in classes. Skill lab is a safe place for students to achieve that goal with educational facilities under observe of a master. The purpose of this study was to investigate the effect of simulation training in clinical skill lab center on clinical knowledge and practice of medical interns in Alborz University of Medical Sciences in 1397.

    Methods

    The present study is a semi-experimental study with 46 medical interns in the field of gynecology. In this study, all trainees first attended routine workshops at the Clinical Skills Center and were trained in lectures, slides and practical work in the 8 core skills of the gynecologist, They received a quadruple written pre-test and an OSCE Practical Assessment (OSCE). Then students were randomly divided into two groups of case and control. The control group was referred to the womenchr('39')s ward for training and the case group participated in simulated training workshops then they were introduced to the womenchr('39')s ward for training. After completing the course, the written and practical tests were repeated for both groups and compared.

    Results

    There was no significant difference between the mean scores of pretest in case and control groups before intervention. But after the intervention and the establishment of simulated workshops and completing an internship,the mean scores after the written test showed a significant difference in the case and control groups(P-value= 0.027). In the performance evaluation section, there was no significant difference between the mean scores of pre-test OSCE in the case and control groups but after intervention, the mean of OSCE scores in case and control groups showed a significant difference(P-value= 0.009). The results showed that in the basic knowledge, the mean increase in post-test scores in the written test was 2.39 more in the case group than in the control group, and in the practical part the mean increase in the mean scores of the case group was 19.48 higher than the control group.

    Conclusion

    By examining the findings and paying attention to the increase of the written and practical test scores in the case group it is found that the teaching of obstetrics and gynecology skills by simulation method has more effect on increasing the level of basic knowledge and enhancing studentschr('39') abilities in the field of gynecology.

    Keywords: Workshop, Skill, Simulation, Clinical skills center, Knowledge, Performance
  • Fahimeh Afshani, Ahmad Shalbaf* Pages 79-88
    Background

    Monitoring the depth of anesthesia (DOA) takes an important role for anesthetists in order avoiding undesirable reactions such as intraoperative awareness, prolonged recovery and increased risk of postoperative complications.The Central Nervous System (CNS) is the main target of anesthetic drugs, hence EEG signal processing during anesthesia is helpful for monitoring DOA. In order to study and interpret charactheristics of signals, assessment of orrelation between neurophysiological signals is an usful tool.

    Methods

    This study applies nonlinear interdependence and Cross recurrence analysis measures to analyze EEG signals recorded from eight human volunteers under a brief Propofol anesthesia and compared with Cross correlation measure. The prediction probability (Pk) was used to assess the performance of measures for predictiong BIS. In order to evaluate the efficiency of all measures in distinguishing different anesthetic states, box plots of EEG-derived measures were compared with Kruskal–Wallis test. Moreover, the coefficient of variation (mean±SD) was employed to describe the index stability during different states. Correlation coefficient (R) between each index and bispectral index (BIS) is measured to investigate their performance.

    Results

    Nonlinear measures demonstrates the less variability at the loss of consciousness in comparison with BIS (standard deviation of 0.09) and show that P values less than 0.05 and the highest Pk and higher correlation coefficient with BIS index.

    Conclusion

    Nonlinear measures demonstrates the less variability at the loss of consciousness in comparison with BIS (standard deviation of 0.09). Furthermore, these measures demonstrate good performance to differentiate anesthetic states and had higher correlation with BIS and better robustness to noise in comparison with linear measure.

    Keywords: Depth of anesthesia, Electroencephalogram, bispectral index, Correlation
  • Alireza Mokhtari*, Taghi Zahraee Salehi, Ehsan Estabraghi Pages 89-104
    Background and Aims

    Pseudomonas aeruginosa is the most important cause of various nosocomial infections and mastitis in dairy cattle and the development of antibiotic resistance. The aim of this study was to determine the antibiotic resistance of Pseudomonas aeruginosa and the presence of virulence genes in human and animal samples.

    Materials and Methods

    In this study, 102 human and animal strains of Pseudomonas aeruginosa were studied. Multiplex PCR for virulence factors was used to detect specific genes. Disk diffusion and E-test were performed according to CLSI method with different antibiotics.

    Results

    The results of antibiogram of human isolates of Pseudomonas aeruginosa showed the highest resistance to ampicillin and cefepime antibiotics (100%), and the highest resistance in animal isolates to ampicillin (100%). The prevalence of oprI gene was detected in 100% of human isolates and all samples were negative for alg-D gene. Unlike human samples, all animal samples were negative for exoenzyme S and only exoenzyme Y was detected in 15 isolates (25%). Exoenzyme T was the most abundant in human isolates. 100% of the samples were positive for this exoenzyme.

    Conclusion

    High prevalence of virulence genes between human and animal isolates and attention to the function of these genes makes it necessary to identify the effect on animal and human tissues. Due to the high level of antibiotic resistance in animal and human strains, proper use and size of antibiotics should be observed.

    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Multiplex-PCR, Antibiotic resistance, Alginate, Exotoxin
  • Salahedin Delshad, Naser Piri*, Zahra Mirmoghadam Pages 105-114
    Background

    Internal rectal prolapse is a multifactorial disease with an almost unknown source that affects most age groups. Since constipation is the most common symptom among these patients, most families and some gastroenterologists try to control and alleviate the symptoms of the disease by using laxatives. Because of ignorance about the existence of this multifaceted disease especially in children due to the inability to express symptoms and incorrect diagnosis, unfortunately the disease will last for years and will often be treated in the final and advanced stages.

    Methods

    During 2015 to June 2020, 153 children less than 15 years of age referred to Maryam Hospital complaining about last part of gastrointestinal tract. Data and information required for the study were extracted from the records of patients with internal rectal prolapse in a descriptive survey and with a retrospective approach.

    Results

    A total of 27common symptoms were identified among children with internal rectal prolapse, the most common of which in order of frequency ratio are: 149 constipation (97.39%), 148 difficulty in defecation (96.08%), 140 painful defecation (91.50%), 130 redness of face during the act of defaecation (84.96%), 105 excretion fragmented and bullet-like feces(Pebble-shape dropping) (68.63%).

    Conclusion

    Late diagnosis of internal rectal prolapse in children will not only lead to poor quality of their lives, it will impose exorbitant medical costs on families. Given that very few studies have been done on symptoms of this disease in children, the present study could play a key role in diagnosis and identification of the disease.

    Keywords: Internal rectal prolapse, Constipation, Pebble-shape dropping
  • Mehrdad Modarresi*, Hossein Shaker, Samira Vaziri Pages 115-122
    Aim

    The purpose of this study was to determine the rate of agreement between CT scan interpretations of cervical spine trauma patients between emergency medicines and radiology physicians.

    Materials and Methods

    This cross-sectional analytical study was conducted in Shohadaye Haft-e Tir Hospital, Tehran, Iran. The 408 CT scans for patients with cervical spine trauma registered by the Emergency Medicine and Radiology physicians in the second six months of 2017, were compared. The findings were analyzed by SPSS software version 23 using descriptive statistical methods. Kappa coefficient was used to determine the agreement rate of CT scan interpretations of the cervical spine

    Results

    The mean age of patients referring to cervical spine trauma was 32.47±8.72 years old, 69 (17%) were female and 339 (83%) were male. In 297 CT scans, the interpretation of the Emergency Medicine and Radiology residents was the same, which accounts for725.55% of cases. In the analysis, the Kappa coefficient was 0.612 (p<0.001).

    Conclusion

    Despite the fact that the emergency medicine is somewhat new in Iran, the emergency medicine specialists could increase their knowledge of relevant branches of medicine such as radiology. Because of the differences in interpretation, it is necessary to have additional education and radiology courses in an emergency medicine residency program. These courses can invite experienced emergency medicine or radiology department physicians.

    Keywords: Cervical Trauma, CT scan, Emergency Medicine Residents, Radiology Reidents