فهرست مطالب

نشریه حقوق اساسی
پیاپی 32 (پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سعیدرضا ابدی* صفحه 1

    با پیدایش انقلاب صنعتی، روند حیات اقتصادی بشر دچار تحولی اساسی گردیدو باپیشرفت صنعتی، نقش عامل نیروی انسانی به خصوص کارگران در چرخش فعالیت‏های صنعتی بیشاز پیش آشکار گردید. فقر شدید این قشر و وابستگی زندگی و معیشت آنان به کار وکارخانه، چه بسا موجب اعتصابات کارگری و تحمیل خسارت‏های جبران‏ ناپذیر به کارفرمایان می‏شد. از این رو، مصالح اقتصادی کار فرمایان و پیشرفت اقتصادی کشورهایمغرب زمین، کارفرمایان و دولت‏ها را به سویی هدایت نمود تا برخی از نیازهای ضروری کارگران را تامین، و امنیت لازم برای خطرات جانی یا مالی ناشی از کار را برای آنان تضمین کنند و در نتیجه بیمه ‏های اجتماعی شکل گرفت. از طرف دیگر کشورهای پیرو نظام سرمایه داری برای مقابله با پیشرفتکمونیسم، بیمه اجتماعی را تعمیم ‏بخشیده، آن را برای افراد جامعه پیش بینی نمودند. بیمه اجتماعی طیف وسیعی از افراد جامعه را که غالبا افراد شاغل و خانواده آنان است تحت پوشش قرار میدهد. هدف ازاین نوع بیمه حمایت از افراد جامعه در برابر مخاطرات طبیعی یا اجتماعی و اقتصادی است و به دلیل اثر گذاری آن بر سرنوشت کل جامعه و نیز اثر پذیری آن از شرایط و نوسانات جامعه، دولت نقش اصلی را در سیاست گذاری و نظارت و اجرای این بیمه به عهده دارد.

    کلیدواژگان: قانون تامین اجتماعی، شورای نگهبان، کارگران
  • حامد نیکو نهاد* صفحه 2

    مقوله نظارت کارآمد، بی تردید، یکی از ارکان نظام حقوق اساسی مطلوب است. اندیشیدن سازوکار نظارتی شایسته به منظور تحقق مطلوب آرمان های نظام سیاسی، ضرورتی آشکار است. وجود اهرم های نظارتی متعدد در قوای سه گانه و سایر نهادها، اگرچه لازم است، اما لزوما منجر به دستیابی نظام حقوقی به اهداف خود نمی شود. اقدامات ناهماهنگ و موازی گونه نظارتی می تواند الگوی ناکارآمد نظارتی را پدید آورد؛ به نحوی که هم نقاط ضعف ساختار اداری پنهان بماند و هم هزینه های سنگینی بر بودجه عمومی تحمیل شود. شورای دستگاه های نظارتی کشور به عنوان نهادی فرآبخشی و هماهنگ کننده با هدف تامین این ضرورت پا به عرصه نظام حقوقی ایران نهاد. علی رغم گذشت حدود 5 سال از تشکیل و آغاز به کار این شورا، جامعه حقوقی و دانشگاهی کشور هنوز با این نهاد اساسی نوظهور آشنا نیست. در این مقاله سعی شده با مطالعه مستند و تحلیلی فرآیند شکل گیری این شورا، جایگاه و صلاحیت آن در نظام حقوق اساسی بررسی گردد.

    کلیدواژگان: شورای دستگاه های نظارتی کشور، نهادهای نظارتی، نظارت، هماهنگی، کارآیی
  • محمدجعفر حبیب زاده* صفحه 3

    اصل167 قانون اساسی و ماده 214 قانونی آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب مصوب 1378 به قاضی کیفری اجازه داده‏است که در موارد سکوت، نقص، اجمال، تعارض یا ابهام قانون، با مراجعه به منابع فقهی مبادرت به صدور رای کند. قانونگذار عادی باتمسک به اطلاق عبارت اصل مزبور وبرداشت نادرست ازآن و بدون توجه به سایر اصول قانون اساسی ونیزاصول مسلم حقوقی، مراجعه قاضی به منابع فقهی در دعاوی کیفری را جایز دانسته است. این برداشت موجب گردیده است که مقنن در ماده 638 قانون مجازات اسلامی با ایجاد عنوان جزایی کلی و مبهم «تظاهر به عمل حرام» و اطلاق شبهه آور متن ماده مزبوردربیان کیفر نفس عمل حرام، به منظور رفع ابهام از این ماده، به طور ضمنی مراجعه به منابع فقهی برای تشخیص مصداق و کیفر عمل حرام را تجویز کند. اما از آنجا که این امر به خلق جرم و جعل کیفر می انجامد، با اصل قانونی بودن جرم و مجازات و اصل تفکیک قوا واصل صلاحیت انحصاری قوه مقننه در وضع قانون منافات دارد. لذا تفسیر منطقی اصل 167 قانون اساسی ایجاب می‏کند که باتوجه به پذیرش اصل قانونی بودن جرم ومجازات در قانون اساسی، اجازه مراجعه به منابع فقهی در دعاوی کیفری، منصرف از مواردی باشد که منجر به خلق جرم و مجازات می‏‏شود. بنابراین درماده 638 قانون مجازات اسلامی مراجعه به منابع فقهی با قانون اساسی و موازین شرعی مغایر است. مصلحت اقتضا دارد مقنن نسبت به اصلاح یا لغو ماده مزبوراقدام کند و دراصلاح آن عنایت بیشتری به قانون اساسی داشته باشد و پیش از اصلاح یا لغو این ماده، مراعات قانون اساسی، ایجاب می‏کند که قضات نسبت به رفتارها وکیفرهای غیر مصرح در قانون، رای بر برایت صادرکنند.

    کلیدواژگان: عمل حرام، اصل قانونی بودن جرم و مجازات، ماده 638 قانون مجازات اسلامی ایران
  • ارکان شریفی*، محمدسلمان طاهری صفحه 4

    در ادبیات معاصر در باب حقوق بشر، رهیافت عام، پذیرفته شده ای وجود دارد که آنها را برحسب نسل ها به 4 نسل طبقه بندی می کنند:1- نسل اول حقوق بشر و اعلامیه جهانی حقوق بشر 1948 2- نسل دوم حقوق بشر، میثاق های دوگانه 1966 و دیگر معاهدات 3- نسل سوم که حقوق مربوط به محیط زیست و توسعه را در برمی گیرد. 4- نسل چهارم که حقوق توسعه پایدار نسل های آینده را شامل می شود. در سال های اخیر، جنبش های حقوق زنان نقش آشکاری را در جامعه مدنی و مذاکرات سازمان ملل متحد ایفا کرده است،‏‏ بویژه در کنفرانس های بزرگ و مهم سازمان ملل در دهه 90، لابی گری در باب حقوق زنان، شبکه های حقوق زنان موضوعاتی چون توانمندسازی زنان، جریان اصلی جنسیت و حقوق بشر زنان را به عنوان ویژگی های اصلی و کلیدی مذاکرات بین الدولی و موافقت های بین المللی به وجود آورده اند. در گذشته، مفهوم سازی حقوق بشر به گونه ای بود که زنان را به حساب نمی آورد و به طور مرتب زنان مورد خشونت و فشار قرار می گرفتند. اما در پرتو تحولات حقوق بشر برحسب نسل ها، بتدریج شاهد اثرات این تحولات بر حقوق زنان بوده ایم، به گونه ای که امروزه حقوق زنان به مثابه حقوق بشر نگریسته می شود. در این مقاله تحولات حقوق بشر را بر حقوق زنان با تاکید بر زنان شاغل مورد تجزیه و تحلیل قرار داده ایم. فرضیه این مقاله بر این پایه استوار است که علیرغم تحولات پیشروانه حقوق زنان بویژه زنان شاغل در چارچوب حقوق بشر، اما هنوز هم برابری کاملی میان مردان و زنان در محیط کار دیده نمی شود.

    کلیدواژگان: حقوق بشر، حقوق زنان، نسل های حقوق بشر
  • بیژن عباسی* صفحه 5

    از آنجایی که پس از یک تحول سیاسی-اجتماعی عمده اعم از انقلاب، تشکیل یک حکومت مستقل در یک سرزمین، کودتا و غیره، وجود یک پیمان سیاسی تازه میان مردم و دولت که مبین حقوق و آزادیهای ملت و سازماندهی نوین تشکیلات سیاسی کشور باشد و نظم حقوقی جدیدی را رقم زند، ضرورت می یابد، زمامداران نوین ممکن است به یکی از  شیوه های مختلف، دست به تدوین و تصویب هنجارهای اساسی نوین جامعه (قانون اساسی) بزنند. با تصویب قانون اساسی جدید، نظم حقوقی پیشین منسوخ و نظم نوینی استوار می گردد. نظم اخیر حاوی اصول و ارزشهایی خواهد بود که برای دست یافتن به آن، تحول یادشده رخ داده است. اصول و هنجارهای یاد شده که توسط نخستین قدرت موسس حکومت جدید (قوه موسس) وضع شده است، باید توسط نهادهای تاسیس شده در قانون اساسی و مردم رعایت گردد. قوه موسس با تعبیه قوه بازنگری و شیوه تجدید نظر، راه بازبینی در قانون اساسی را هموار خواهد کرد تا قوای زاده شده توسط قانون اساسی (قوای سه گانه) بویژه قوه قانونگذاری، نتوانند همانند یک قانون عادی به بازنگری در اصول قانون اساسی بپردازند. تمایز میان قوه موسس و قوای تاسیسی، بازتاب تفاوت ماهوی و شکلی میان هنجارهای اساسی و هنجارهای عادی در یک دولت قانونمند است. بنابراین پیش از پذیرش اصل تفکیک قوا، باید معتقد به اصل تمایز میان قوه موسس و قوای تاسیسی باشیم.

    کلیدواژگان: قانون اساسی، آزادیهای ملت، حکومت
  • سید مجتبی واعظی*، یاور شعبانی صفحه 6

    یکی از اساسی ترین روش های تحقق مشارکت مردم در تصمیمات، برنامه ریزی ها و اداره امور جامعه مشارکت از طریق انتخابات است؛ آنچه که در قوانین اساسی کشورهای جهان من جمله ایران مورد تاکید قانون گذاران اساسی بوده است. عوامل بسیاری در جذب یا دفع مشارکت دخیل هستند اما آنچه مشخصا در این نوشتار مورد بررسی قرار می گیرد تاثیر استفاده از فناوری های نوین و به طور خاص برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی می باشد. در این نوشتار محاسن انتخابات الکترونیکی که در جذب مشارکت موثرند و پیش نیازهای اساسی مورد نیاز با توجه به تجربه کشورهای پیشرو و موفق در این حوزه را از نظر خواهیم گذراند. انتخابات الکترونیک در دو گام به افزایش مشارکت می انجامد؛ در گام نخست افزایش مشارکت، کاهش هزینه ها، کاهش تقلب و خطاها و همگامی با جامعه جهانی از جمله دلایلی هستند که مشارکت در انتخابات را به سبب شیوه الکترونیکی افزایش می دهند. در گام دوم انتخابات الکترونیکی با جذب مشارکت آراء از دست رفته، امکان تبدیل به فرهنگ شدن و احیای دموکراسی مستقیم به افزایش مشارکت می انجامد.

    کلیدواژگان: انتخابات الکترونیکی، رای گیری اینترنتی، مشارکت مستقیم، رای گیری الکترونیکی
  • مسلم آقایی طوق* صفحه 7

    از نیمه ی دوم دهه ی 90 میلادی, عرصه ی حقوق و اقتصاد شاهد رشد روزافزون مقالاتی بوده است که با رویکردی خاص به مساله ی رشد اقتصادی و رابطه ی آن با سرمنشا نظام حقوقی پرداخته اند. صاحبان این نظریه, که همگی از اقتصاددانان می باشند, معتقدند که آن نظام های حقوقی که از کامن لوی انگلستان سرچشمه گرفته اند از لحاظ اقتصادی کارآمد تر و پیشرفته تر از نظام هایی هستند که از سیویل لوی فرانسوی نشات گرفته اند.در این مقاله, سعی شده است به شکلی مختصر و مفید, این نظریه مورد بررسی قرار گیرد. لذا در سه مبحث به گونه شناسی نظریه, محتوا شناسی نظریه و نهایتا به انتقادات صورت گرفته, پرداخته ایم.

    کلیدواژگان: حقوق تطبیقی، کامن لو، سیویل لو، توسعه ی اقتصادی
  • منصور رحمدل* صفحه 8

    یک طرف دعوی عمومی و در واقع طرف اصلی آن فردی است که بنمایندگی از طرف کل جامعه اقدام به تعقیب متهم به عنوان طرف دوم دعوی مزبور می نماید. طرف اصلی دعوی عمومی، حسب طبیعیت نمایندگی اش از تمامی امکانات لازم برای تعقیب و نهایتا به مجازات رساندن متهم برخوردار است و برای این منظور قوای قهریه لازم را برای احضار، جلب متهم و به اجرا گذاشتن مجازات در مورد وی در اختیار دارد. ولی، متهم، در مقابل نمامی امکاناتی که دادستان از آن برخوردار است، فقط از یک امکان برخوردار است. از این امکان به اصل برایت تعبیر می شود که قانون اساسی ایران در اصل 37 خود به آن تصریح نموده است. علاوه بر اصل مزبور اصول دیگری نیز در ارتباط با اصل برایت در قانون اساسی وجود دارند. در این مقاله، مفهوم و مبانی و آثار اصل مزبور و کیفیت حمایت از اصل مزبور در حقوق ایران و بخصوص قانون اساسی مورد بررسی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: اصل برائت، اماره مجرمیت، دعوی عمومی، قانون اساسی
  • محسن قاسمی* صفحه 9

    قانون گذاری دانشی است که علی رغم اهمیت بسیاری که دارد تحت تاثیر حاکمیت اصل جزمی نظریه قرارداد اجتماعی مبنی بر مصونیت اراده عمومی ازاشتباه، غرض ورزی و خودسری تا چندی پیش مورد غفلت و بی اعتنایی قرار گرفته بود امادر سالهای اخیر با آشکار شدن موهوم بودن این اصل در دموکراسی های نماینده سالار،دکترین حقوقی در کشورهای مترقی به تدوین روش ها و اصول تقنین با الهام از نظریه هایحقوقی، اصول مندرج در قوانین اساسی و رویه قضایی دادگاه های قانون اساسی روی آورده است به طوریکه تلاش حقوق دانان و دولت های قانونمند و توجه آنها به روش ها و دست آوردهای علوم اجتماعی گوناگون، نوید بخش تکوین تدریجی علمی به نام علم قانون گذاری است.

    کلیدواژگان: قانونگذاری، حاکمیت، حقوق اساسی
  • محمدرضا ویژه* صفحه 10

    رییس جمهور در نظام سیاسی جمهوری پنجم فرانسه که مبتنی بر قانون اساسی مصوب 4 اکتبر 1985 است، از جایگاه والایی برخوردار است. ویژگی های این نظام سیاسی ایجاب می نماید که رییس جمهور از اختیارات فراوانی برخوردار باشد و به موازات آن مصون از تعرض نیز باشد. ابهام ماده 68 قانون اساسی فوق الذکر در بیان عدم مسئولیت کیفری رییس جمهور موجب صدور آرا و تفسیرهای متناقض توسط مراجع گوناگون از محتوای این ماده گردید. تصمیم ‏22 ‏‏ژانویه‏ 1999 شورای قانون اساسی فرانسه در اعلام تعارض اساسنامه ی دیوان کیفری بین المللی با قانون اساسی این کشور در مورد مسئولیت کیفری رییس جمهور و اعضای دولت نیز، دامنه ی این بحث ها را گسترده تر کرد. در نهایت رییس جمهور فرانسه کمیسیونی را به تحقیق در این رابطه و ارایه ی پیشنهاداتی در مورد اصلاح قانون اساسی مامور نمود. در این خصوص، پس از بحثی مختصر در مورد جمهوری پنجم و جایگاه رییس جمهور در این نظام ابتدا به اصل عدم مسئولیت رییس حکومت و ضرورت اصلاح آن و سپس به بررسی دستاورد کمیسیون تامل در مسئولیت کیفری رییس جمهور خواهیم پرداخت.

    کلیدواژگان: حقوق فرانسه، مسئولیت کیفری، قانون اساسی فرانسه
  • روح الله ملکی* صفحه 11

    در دنیای معاصر بشر متمدن در معرض تهاجم خطراتی است که بیش از گذشته او را در مقابل ارکان متزلزل جهان هستی زبون و بی چاره نموده است، انسان ابتدایی قادر به تجسم آینده نبود، در آن هنگام تامین اجتماعی به نظر او عبارت بود از استحکام پناهگاهش در هر زمان که این استحکام به وجود می آمد توانایی فرار از برخی ناسازگاریهای عوامل مختلف محیط خارج، از جمله مصون ماندن از درندگی حیوانات و خشونت های سایر انسانها را داشت. این مقاله نگاهی به جایگاه تامین اجتماعی از بعد حقوق بشر دارد. موضوعی که در سالهای اخیر به عنوان یکی از حقوق اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی، بخش مهمی از مطالبات مردم را تشکیل می دهد. تامین اجتماعی مفهومی است که نه تنها از جنبه ملی حایز اهمیت است بلکه از جنبه بین المللی و در چار چوب مسایل اساسی حقوق بشر در اسناد مهم حقوق بین المللی بشر نیز انعکاس یافته است.

    کلیدواژگان: حقوق بشر، حقوق اقتصادیی، بیمه تامین اجتماعی، قانون اساسی
  • امیرحسین نوربخش*، نسیم خداخواه صفحه 12

    سرمایه ای بزرگ به نام حقوق اساسی حاصل حرکت های مهم و پر هزینه ی مدنی، مبارزات مردمی و آمیختگی آن ها با عرف، باور ها و در نهایت تبدیل به تکنیک هایی است که امروز به دست ما رسیده اند و هر آینه در حال تغییر و تحول هستند. در این میان وجود برخی تابوهایی که دانسته یا نادانسته مبدل به مکتب هایی غیر قابل مناقشه در عقاید حقوق دانان عمومی شده اند، محل کاوش و گفت و گو به نظر می رسد. چرا که اصول ادیان هم در شکل گیری و توسعه ی دانش های انسانی بی تاثیر نبوده و همواره به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر متن تحولات و تصمیم گیری های تاریخ ساز موثر بوده اند. در این حالت علمی سازی و بومی گزینی برخی مفاهیم اگر با ظرافت های دقیق همراه نباشد، سبب گمراهی و انحراف از هدف اصلی دانش های انسانی و حرکت در وادی حیرت های ناخواسته خواهد شد. یکی از مفاهیم مذهبی پر رنگ، عقیده بر تثلیث یا سه گانه پرستی در مسیحیت است که بن مایه ی حقوق اساسی سنتی و حتی مدرن امروز را تشکیل می دهد. دیگری نظریه ی دو شمشیر یا اسکولاستیک است و در نهایت تساهل و تسامح اخرین مبانی اندیشه ای است که مورد مداقه ی نگارندگان مقاله قرار گرفته. حضور آموزه های کلامی یک دین خاص در محتوای اصلی تفکری حق های اساسی محل تامل و ژرف اندیشی جدی در تاریخ حقوق اساسی به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: تثلیت، مسیحیت، حقوق اساسی، تساهل، تسامح
|
  • SaiedReza Abadi * Page 1

    With the advent of the Industrial Revolution, the process of human economic life underwent a fundamental change, and with industrial progress, the role of manpower, especially workers in the rotation of industrial activities became more apparent. The extreme poverty of this group and the dependence of their lives and livelihoods on work and factory, may have led to labor strikes and irreparable damage to employers. Thus, the economic interests of employers and the economic development of Western countries have led employers and governments to meet some of the essential needs of workers, and to provide them with the necessary security for the life or financial risks of work. As a result, social insurance was formed. On the other hand, the countries following the capitalist system, in order to counter the progress of communism, generalized social insurance and provided it for the members of society. Social insurance covers a wide range of people in the community, mostly employed people and their families. The purpose of this type of insurance is to protect individuals in the community against natural or social and economic risks, and because of its impact on the fate of society as a whole and its impact on the conditions and fluctuations of society, the government plays a key role in policy-making, monitoring and implementation of this insurance. Is in charge.

    Keywords: Social Security Act, Guardian Council, workers
  • Hamed Nikoo Nahad * Page 2

    Efficient supervision, undoubtedly, is one of the desirable constitutional system's pillars. Considering of a proper supervisory mechanism in order to idealistic realization of political system's ideals is an obvious necessity. Existence of different supervisory devices in the three branches of government and in other institutions, although is mandatory, but doesn't necessarily end in accessing of the political system to its goals. Disharmonic and parallel-like supervisory measures may create an inefficient supervisory sample; so that weak points of administrative structure remains hidden and heavy costs imposes on public budget.The Council of Supervisory Bodies was constituted as a coordinator in order to meet this need. In this article it is tried to investigate, through documentary and analytical studying of the Council's formation process, its status and competence in Iran's constitutional system.

    Keywords: The Council of Supervisory Bodies, supervisory institutions, Supervision, Harmony, Efficiency
  • MohammadJafar Habib Zadeh * Page 3

    Article 167 of the Constitution and Article 214 of the Code of Judicial Procedure of the General and Revolutionary Courts, approved in 1999, allow the criminal judge to issue a verdict in cases of silence, defect, brevity, conflict or ambiguity of the law, referring to jurisprudential sources. The ordinary legislator, relying on the wording of the said principle and its misinterpretation, and without considering other principles of the constitution and certain inalienable legal principles, has allowed the judge to refer to jurisprudential sources in criminal cases. This interpretation has caused the legislator to implicitly refer to Article 638 of the Islamic Penal Code by creating a general and vague criminal title of "pretending to commit a forbidden act" and the dubious application of the text of the said article on the punishment of the act of haram act in order to remove ambiguity from this article. Prescribe to the jurisprudential sources to determine the instance and punishment of the forbidden act. However, since this leads to the creation of a crime and falsification of punishment, it contradicts the principle of legality of crime and punishment and the principle of separation of powers and the exclusive competence of the legislature in the enactment of the law. Therefore, the logical interpretation of Article 167 of the Constitution requires that, given the acceptance of the principle of legality of crime and punishments in the Constitution, the permission to refer to jurisprudential sources in criminal cases should be avoided from cases that lead to the creation of crime and punishment. Therefore, in Article 638 of the Islamic Penal Code, referring to jurisprudential sources is contrary to the Constitution and Sharia standards. It is expedient for the legislator to amend or repeal this article and to pay more attention to the constitution in amending it. Before amending or repealing this article, the observance of the constitution requires that judges deal with unauthorized behaviors and punishments in law. Vote for innocence. < p >

    Keywords: Forbidden act, the principle of legality of crime, punishment, Article 638 of the Islamic Penal Code of Iran
  • Arkan Shaarifi *, MohammadSalman Taheri Page 4

    In recent literature on human rights, a commonly accepted approach has been to classify such rights in terms of generations, divided into four generations. 1- The First generation of Human Rights and the Universal Declaration of Human Rights (1948) 2- The Second generation of Human Rights: the UN Twin Conventions 1966 as well as other core Treaties in international system. 3- The Third generation: Collective, environmental and development  rights. 4- The fourth generation: The right to sustainable development of the future Generations. In recent years, the global women's rights movement has become a visible player in civil society and United Nations negotiations. Particuarly around the big UN Conferences of the 1990s, the lobbying of women's rights networks has established issues such as women's empowerment, gender Mainstreaming and Women's human rights as a key features of UN inter govenmental negotiations and agreements. In the past, human rights has been Conceptualized in a way that did not take account of women's lives and the fact that women routinely forced violence, discrinaion and oppression. But Under the development of human rights in terms of generation, gradually effect on women's rights. Today women's right is human rights.  In this paper I analysis the developments of human rights on women's Rights specially working Women. The hypothesis of this Paper is, despite the progressive development of women's Rights in the framework of Human Rights, But there is no full equall rights between women and men in work places.

    Keywords: Human rights, Women's Rights, Human Rights Generations
  • Bizhan ABBASY * Page 5

    Whereas after a major socio-political transformation, including the revolution, the formation of an independent government in a land, coups, etc., the existence of a new political treaty between the people and the government that reflects the rights and freedoms of the nation and the new organization of political organizations. A new legal order is needed, new rulers may formulate and approve the new basic norms of society (the constitution) in one of different ways. With the adoption of the new constitution, the old legal order will be abolished and the new order will be established. The latter order will contain the principles and values ​​to which the said transformation has taken place. The above-mentioned principles and norms, which were set by the first founding power of the new government (the founding power), must be observed by the institutions established in the constitution and the people. By establishing the power of revision and the method of revision, the founding power will pave the way for the revision of the constitution so that the powers born of the constitution (the three powers), especially the legislature, will not be able to revise the principles of the constitution like a normal law. The distinction between the founding power and the founding power is a reflection of the substantive and formal difference between the basic norms and the normal norms in a law-governed state. Therefore, before accepting the principle of separation of powers, we must believe in the principle of distinction between the founding power and the founding power.

    Keywords: Constitution, freedoms of the nation, Government
  • Mojtaba VAEZI *, YAVAR Shaabani Page 6

    One of the most basic ways of realizing people's participation in the decision-making, planning and administration of community affairs is participation through elections; what has been emphasized by the constitution legislators in the constitutions of the countries of the world, including Iran. There are many factors involved in attracting or eliminating participation, but what is explicitly discussed in this paper is the impact of the use of new technologies, and in particular on electronic elections. In this essay we will take a look at the merits of electronic elections that are effective in attracting participation and the essential requirements we need to take into consideration the experience of leading and successful countries in this field. E-Voting increases participation in two steps; in the first step, cost reductions, reduction of fraud and errors, and synchronization with the international community are among the reasons why electronic elections increases participation. In the second step, electronic elections will increase participation through attract the lost votes, the possibility of becoming a culture and reviving direct democracy.

    Keywords: Electronic Elections, Online Voting, Direct Participation, E- Voting
  • Moslem Aghayy Toogh * Page 7

    Second half of the 90s, there was an increasing amount of articles discussing in very special way the economic development in relation with legal origins. These theorists, all of them economist, believe that legal systems originated from English Common Law economically are more efficient and more developed than their French Civil Law- based counterparts.In this article, it was my aim to discuss this theory in very concise and compendious format. Realising this, the subject has been presented in three parts as follow: typology of the theory, then study of its very content and finally considering the critics.

    Keywords: Comparative Law, Common Law, Civil Law, Economic Development
  • Mansour Rahmdel * Page 8
  • Mohsen Ghasemi * Page 9

    Legislation is a science that, despite its great importance, has been neglected until recently under the influence of the dogmatic principle of the social contract theory, which protects the public will from error, intentionality and arbitrariness, but in recent years this principle has become apparent. In representative democracies, legal doctrine in developed countries has developed methods and principles of legislation inspired by legal theories, principles contained in constitutions and the jurisprudence of constitutional courts, so that the efforts of jurists and legitimate governments and their methods and attention to procedures and methods The various social sciences promise the gradual evolution of science called the science of legislation

    Keywords: legislation, Sovereignty, fundamental rights
  • MohammadReza Vijeh * Page 10

    The President holds a high position in the political system of the Fifth Republic of France, which is based on the Constitution adopted on October 4, 1985. The characteristics of this political system require that the president have a lot of authority and at the same time be safe from aggression. The ambiguity of Article 68 of the above-mentioned constitution in stating the non-criminal responsibility of the President led to the issuance of contradictory opinions and interpretations by the various authorities of the content of this article. The decision of the French Constitutional Council of 22 January 1999 to declare a conflict between the statute of the International Criminal Court and the French Constitution on the criminal liability of the President and members of the Government also widened the scope of these discussions. Finally, the French president commissioned a commission to investigate the matter and make proposals for constitutional reform. In this regard, after a brief discussion of the Fifth Republic and the position of the President in this system, we will first discuss the principle of irresponsibility of the head of government and the need to reform it, and then examine the achievements of the Commission on Reflection on Presidential Criminal Responsibility.

    Keywords: French Law, Criminal Liability, French constitution
  • Rohollah Maleki * Page 11

    In the contemporary world, civilized man is exposed to the dangers that have made him more miserable and miserable in the face of the shaky foundations of the universe. Primitive man was incapable of envisioning the future. Whenever this strength was created, it was able to escape some of the incompatibilities of various environmental factors, including being safe from animal cruelty and other human violence. This article takes a look at the social security status of human rights. This issue has been an important part of the demands of the people in recent years as one of the socio-economic-cultural rights. Social security is a concept that is important not only nationally but also internationally and is reflected in important human rights instruments in the context of fundamental human rights issues.

    Keywords: Human rights, Economic Rights, Social Security Insurance, Constitution
  • AmirHosein Nour Bakhsh *, Nasim Khoda Khah Page 12

    A great capital called fundamental rights is the result of important and costly civil movements, popular struggles and their integration with customs, beliefs, and finally the techniques that have reached us today and are constantly changing and Are transformations. In the meantime, the existence of some taboos that have been knowingly or unknowingly turned into indisputable schools of thought by public jurists seems to be the subject of exploration and discussion. Because the principles of religions have not been ineffective in the formation and development of human knowledge and have always been directly or indirectly influential in the context of historical developments and decisions. In this case, scientificization and localization of some concepts, if not accompanied by precise subtleties, will cause misguidance and deviation from the main goal of human knowledge and move in the valley of unwanted wonders. One of the most colorful religious concepts is the belief in the Trinity in Christianity, which forms the basis of traditional and even modern fundamental rights today. The other is the theory of two swords or scholasticism, and ultimately tolerance is the latest principles of thought that have been studied by the authors of the article. The presence of the theological teachings of a particular religion in the main intellectual content of fundamental rights seems to be a serious reflection on the history of constitutional rights.

    Keywords: Trinity, Christianity, fundamental rights, tolerance