فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور - سال نوزدهم شماره 6 (پیاپی 129، بهمن و اسفند 1399)

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
سال نوزدهم شماره 6 (پیاپی 129، بهمن و اسفند 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • غلامرضا ساری زاده، نعمت الله جعفرزاده، فرامرز معطر*، مریم محمدی روزبهانی، یاسر طهماسبی صفحات 501-514
    زمینه و هدف

    این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین تعداد مرگ بیماران قلبی - عروقی و بیماران تنفسی با میانگین غلظت شاخص های عمده کیفیت آلودگی هوا "”AQI شامل NO2 ، SO2 ، CO ،O3 وPM10 در دوره زمانی 10ساله از 1387 لغایت 1396 در شهر اهواز صورت پذیرفته است.

    روش بررسی

    ین مطالعه تحلیلی در سال 1398 بر اساس اطلاعات 10 ساله در شهر اهواز انجام شد. داده های مربوط به مراجعه کنندگان و تعداد مرگ ومیر بیماران قلبی و تنفسی، از طریق سیستم HIS (Hospital Information System) بیمارستانی و داده های مربوط به آلاینده های هوا از ایستگاه های سنجش و پایش کیفیت هوای شهر اهواز در شهر اهواز اخذ گردیده است. برای ارزیابی اثرات هر آلاینده و میزان مراجعه ومرگ بیماران قلبی و تنفسی، داده ها توسط نسخه چهار نرم افزار SPSS و به روش رگرسیون با توزیع پواسون مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند. فاصله اطمینان در سطح 95% و سطح معنی داری در این مطالعه 5% در نظر گرفته شده است.

    یافته ها

    براساس نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون پواسون، بین میانگین غلظت آلاینده های NO2 وCO وSO2 با میزان مرگ بیماران با تشخیص مشکلات تنفسی ارتباط معنی دار مشاهده گردید. همچنین بین میانگین غلظت آلاینده های NO2 و COوPM با میزان مرگ بیماران با تشخیص مشکلات قلبی عروقی نیز ارتباط معنی دار مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    از این مطالعه چنین نتیجه گیری میشود که آلاینده های هوا سبب افزایشرمیزان مرگ بیماران با تشخیص مشکلات قلبی عروقی و تنفسی می شوند.

    کلیدواژگان: آلودگی هوا، قلبی و عروقی، تنفسی، مرگ، اهواز
  • امیرعباس عزیزی، سکینه بدوی، سارا رشیدی، مرضیه باویر، روژین براتی، سحر زندی، حدیث قاسمی، احمد عزیزی* صفحات 515-522
    زمینه و هدف

    در سال های اخیر بیمارستان های سطح کشور جهت حل مسایل و مشکلات ذخیره و بازیابی پرونده پزشکی کاغذی اقدام به اسکن پرونده کاغذی با استفاده از سیستم آرشیو الکترونیک پرونده نموده اند. پیشرفت در فناوری های نوین امکان دسترسی کاربران غیرمجاز را فراهم می کند، در این مطالعه قصد داریم با بررسی وضعیت محرمانگی سیستم آرشیو الکترونیک پرونده ی پزشکی بیماستان های شهر اهواز مدل اطلاعاتی اولیه در راستای ارتقاء محرمانگی اطلاعات ارایه دهیم.

    روش کار

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی و از نوع مقطعی است که به بررسی وضعیت محرمانگی اطلاعات آرشیو پرونده پزشکی در بیمارستان های منتخب شهر اهواز در سال 1397 پرداخته است. جامعه پژوهش 11 بیمارستان منتخب شهر اهواز می باشد. اطلاعات مورد نیاز از طریق چک لیست پژوهشگر ساخته که به صورت حضوری(مشاهده ای) در بخش های مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات تکمیل شده است و برای تجزیه و تحلیل از نسخه ی اکسل 2016 استفاده شده است.

    یافته ها

    طبق مطالعه انجام شده علی رغم رعایت بسیاری از شاخص های امنیتی جهت حفظ محرمانگی اطلاعات، در تمامی مراکز تحت مطالعه به استثنای یک مورد، اخذ تعهدنامه کتبی جهت عدم افشای رمز عبور و نام کاربری افراد مورد توجه قرار نگرفته بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به حساسیت اطلاعات سلامت توصیه می شود جهت بهبود حفظ محرمانگی، بیمارستان ها اقدام به طراحی فرم تعهدنامه ی کتبی نموده و پیش از دادن هرگونه حق دسترسی به اطلاعات، از مسیولین فناوری اطلاعات و مدارک پزشکی و کلیه ی کاربران، به اخذ آن عمل نمایند.

    کلیدواژگان: محرمانگی، امنیت، حریم خصوصی
  • خلیل کاظم نیا*، شهنام عسکر پور، مهران پیوسته صفحات 523-533

    مقدمه آترزی مری (Esophageal atresia (EA)) از شایع ترین آنومالی های مادرزادی در نوزادان بوده و در هر 4500-3000 تولد زنده یک مورد آترزی مری اتفاق می افتد. علت بروز آترزی مر و فیستول های تراکیوازوفاژیال(tracheo-esophageal fistula(TEF)) مشخص نمی باشد. بطور طبیعی این دولوله تا روز 32 حاملگی از یکدیگر جدا می گردند. چنانچه عمل جدا شدن به صورت ناقص صورت پذیرد، طیف وسیعی از مالفورماسیون ها به وجود خواهند آمد. آترزی مری همراه با فیستول تراشه به مری یکی از شایع ترین عمل های جراحی اورژانس در نوزادان می باشد.(1-4) آنومالی های همراه در نوزادان مبتلا به آترزی مری شایع بوده و تقریبا 50 درصد این نوزادان مبتلا به آنومالی در دیگر ارگان ها می باشند. آترزی مری به عنوان بخشی از مجموعه نواقصی از قبیل نواقص ستون فقرات، آنورکتال، قلب، تراکوازوفاژیال، کلیوی و اندام ها می باشد. به طور کلی آترزی مری را می توان به دو دسته شایع و غیرشایع تقسیم بندی کرد که نوع شایع 85 درصد موارد را شامل می شود و حالتی می باشد که همراه با آترزی مری یک فیستول بین قسمت دیستال مری و تراشه دیده می شود. تقریبا در 20 درصد نوزادان متولد شده با آترزی مری بعضی از اشکال بیماری های مادرزادی قلب مشاهده می شود. همراهی بیماری های مادرزادی قلب با آنومالی های دستگاه گوارش می تواند باعث افزایش مورتالیتی و موبیدیتی

  • نعیم شریفات، احمد فخری*، شاهین نوروزی، محمدرضا حق دوست صفحات 535-544
    مقدمه

    . با توجه به شیوع سوءمصرف مت آمفتامین و لزوم درمان های مناسب، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی تحریک با جریان مستقیم (tDSC) از روی جمجمه ی ناحیه ی پشتی-جانبی قشر پیش پیشانی برتغییر میزان ولع مصرف در سوءمصرف کنندگان وابسته به مت آمفتامین بود. مواد و

    روش

    در این پژوهش شبه آزمایشی دو سو کور مقطعی، با پیش آزمون و پس آزمون، 30 بیمار وابسته به مت امفتامین بر اساس معیارهای ورود به مطالعه وارد شدند. یک تحریک آندال و یک تحریک شم 20 دقیقه ای با شدت 2 میلی آمپر را به صورت تصادفی بر روی ناحیه پشتی-جانبی قشر پیش پیشانی راست مغز افراد اعمال شد و این درحالی بود که افراد پس از گذشت 10 دقیقه از تحریک، آزمون کامپیوتری القاء ولع مصرف با استفاده از نشانه را انجام می دادند. ولع مصرف لحظه ای افراد قبل از تحریک، همزمان با تحریک و بعد از اتمام تحریک الکتریکی با یک مقیاس خطی- بصری (VAS) صد درجه ای سنجیده شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که 10 دقیقه پس از شروع تحریک الکتریکی در گروه tDCS واقعی میزان ولع به شدت کاهش یافت، در حالی که در گروه tDCS ساختگی میزان ولع به مت آمفتامین تغییر چندانی نکرد. همچنین مقایسه پس از آزمون (20 دقیقه) در هر گروه نشان داد که میزان ولع مت آمفتامین در هر دو گروه افزایش یافته است (P>0.05).

    نتیجه گیری

    به کارگیری روش تحریک الکتریکی مغزی به عنوان یک روش درمانی مکمل برای کاهش ولع مصرف مواد پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: تحریک جریان مستقیم الکتریکی، ولع، مت آمفتامین
  • علی حبیبی کیا*، غلامرضا خواجوی، آرش دباغی، ساناز شریفی، مسعود اسماعیلی، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 545-554
    زمینه و هدف

    امروزه، اغلب سیستم های تصویربرداری دیجیتال انواع مختلفی از تکنیک های پردازش تصویر را در دسترس قرار می دهند. از این رو هدف از مطالعه ی حاضر، مقایسه ی عملکرد رادیوگرافی بایت وینگ دیجیتال با تغییرات مقدار گامای تصویر است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی آزمایشگاهی، در هر دو سطح پروگزیمال 80 دندان پرمولر سالم، حفره جهت ترمیم کلاس II آمالگام ایجاد شد. ضایعات پوسیدگی به صورت مصنوعی در هر دندان ایجاد شد و با آمالگام ترمیم شدند. رادیوگرافی های دیجیتال با سه حالت گامای (کم، متوسط و زیاد)مورد پردازش قرار می گیرند. سپس پوسیدگی های راجعه در رادیوگرافی دیجیتال معمولی با میزان گامای کم، متوسط وزیاد توسط 2 رادیولوژیست با سابقه ی کاری حداقل 2 سال بررسی شد و یافته های بدست آمده در آنالیز آماری به کار گرفته شدند.

    یافته ها

    حساسیت اختصاصیت و صحت کلی با استفاده از ازمون کاپا محاسبه گردید. یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد بیشترین حساسیت و اختصاصیت مربوط به تصاویر با درجه گاما کم و پس از آن مربوط به تصاویر با گاما متوسط است. کمترین میزان حساسیت و اختصاصیت به تصاویر با گاما زیاد تعلق دارد.

    نتیجه گیری

    تصاویر با گاما کم که جهت شناسایی پوسیدگی های راجعه پروگزیمال استفاده میشوند میتواند به عنوان یه یک فیلتر پردازش مورد پذیرش قرار گیرد و تصاویر ثبت شده با گاما متوسط و زیاد نیز به میزان کمتری در شناسایی پوسیدگی های راجعه پروگزیمال به ما کمک میکنند.

    کلیدواژگان: سالمونلا تیفی موریوم، سازواره ی ژنی، اشریشیا کلی، T، Aکلونینگ، ژن SipA
  • وحید تایید*، حمید طالبی فرد، مسعود رحمتی، عزیز زینی وند لرستانی، واحد خزایی، رحیم میرنصوری، پیمان طحان صفحات 555-564
    مقدمه و هدف

    التهاب نقش اساسی در مقاومت به انسولین دارد. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر مصرف مکمل روی و تمرینات ترکیبی بر سطح برخی از فاکتورهای التهابی در مردان مبتلا به دیابت نوع2 بود .

    روش بررسی

    در تحقیق نیمه تجربی حاضر 48 مرد مبتلا به دیابت نوع 2 به روش تصادفی انتخاب شدند و به صورت تصادفی در 4 گروه کنترل، مکمل، تمرین و ترکیبی (مکمل + تمرین) قرار گرفتند. پروتکل تمرین شامل شش هفته تمرین، سه جلسه در هفته و هر جلسه تمرین شامل 60 دقیقه تمرینات ترکیبی همزمان مقاومتی و تمرین هوازی بود. مکمل روی روزانه یک کپسول حاوی روی سولفات 30 میلی گرمی مصرف شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که تمرینات ورزشی موجب کاهش معنی دار فاکتورهای التهابی و شاخص های گلیسمی نسبت به گروه کنترل می شود (05/0 > P).. مصرف مکمل نیز موجب کاهش معنی دار فاکتورهای التهابی بدون اثر معنی دار بر شاخصهای گلیسمی نسبت به گروه کنترل شد (05/0 > P).. تغییرات IL-1β و مقامت به انسولین در گروه تمرین و ترکیبی نسبت به گروه مکمل به صورت معنی داری بیشتر بود (05/0 > P) همچنین تغییرات CPR و قند خون ناشتا نیز در گروه ترکیبی نسبت به گروه مکمل بیشتر بود (05/0 > P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که هر دو مداخله مکمل و تمرینات ورزشی موجب کاهش سطح التهاب در بیماران دیابتی می شود ولی برای اثر بخشی بیشتر و بهبود مقاومت به انسولین نیاز به مداخلات ورزشی می باشد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، تمرینات ترکیبی، مکمل روی، فاکتورهای التهابی
  • علی دهقان * صفحات 565-575
    مقدمه

    هدف از مطالعه حاضر بررسی فاکتورهای آکوستیکی در صدای یک گروه از معلمان زن و مرد دوره ابتدایی در مقایسه با گروه غیر معلم است.

    روش مطالعه

    گروه مورد مطالعه شامل 30 معلم دوره ابتدایی ، 15 زن و 15 مرد، در دامنه سنی 35-40 با سابقه تدریس 10-15 می باشد. گروه کنترل همسان (15 مرد و 15 زن) که معلم نبوده و در مشاغلی که نیاز به استفاده حرفه ای از صدا نمی باشد(پرستار، خانه دار و...) مشغول هستند. ضبط و تجزیه و تحلیل نمونه های صدا با استفاده از نرم افزار PRAAT انجام پذیرفت. .از هر فرد خواسته می شد که واکه /a/ را استفاده از زیر و بمی، بلندی و کیفیت صدای عادتی اش به مدت حداقل 5 ثانیه بکشد.

    یافته ها

    در گروه مردان، آزمون t و یو من ویتنی نشان می دهند که تفاوت معناداری در سطح 0.05 بین گروه ها در متغیر های موصوف وجود ندارد. با این حال،در گروه زنان، آزمون t تفاوت معناداری در سطح 0.01 بین معلمان و گروه کنترل در همه متغیر ها نشان داد. معلمان زن به صورت معناداری فرکانس پایه کمتری از گروه کنترل داشتند. همچنین، متغیر های آکوستیکی آشفتگی و هارمونی به نویز در گروه زنان معلم به میزان معناداری بیشتر از گروه کنترل بود.

    بحث

    نتایج حاکی از آن است که معلمان زن نسبت به معلمان مرد مستعد تغییر ثبات صدای بیشتری هستند. همچنین، تجزیه و تحلیل آکوستیکی صدا برای معلمان ممکن است در معاینه صوتی ابزاری این گروه نقش بسزایی داشته باشد.

    کلیدواژگان: تجزیه و تحلیل آکوستیکی صدا، معلمان ابتدایی، حنجره، نسبت هارمونی به نویز، فرکانس پایه
  • الهام مراغی*، مینا جهانگیری، شیما یونس پور صفحات 577-582
    زمینه و هدف

    ابتلای به بیماری سل همچنان یکی از چالش های حوزه بهداشت و درمان در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط میان میزان بروز بیماری سل و شاخص توسعه انسانی، به عنوان یکی از مهم ترین نشانگرهای شرایط اقتصادی، اجتماعی و سلامتی کشورهای جهان، انجام شد.

    روش بررسی: 

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات بوم شناختی است. داده های مرتبط با میزان بروز بیماری سل و شاخص توسعه انسانی به تفکیک کشورهای دنیا در سال 2018، از وب سایت سازمان بهداشت جهانی و وب سایت برنامه توسعه سازمان ملل متحد استخراج شد. جهت تعیین ارتباط میزان بروز سل و شاخص توسعه انسانی (و مولفه های آن) از ضریب همبستگی اسپیرمن و فاصله اطمینان % 95 بوت استرپ استفاده شد.

    یافته ها: 

    بیش ترین میزان بروز سل در سال 2018، در کشورهایی با پایین ترین شاخص توسعه انسانی در همان سال مشاهده شد. شاخص توسعه انسانی (و مولفه های آن شامل: امید به زندگی در بدو تولد، تحصیلات، سرانه درآمد ناخالص ملی) ارتباط معکوس و معناداری با میزان بروز بیماری سل داشتند.

    نتیجه گیری

    میزان بروز سل با شاخص توسعه انسانی و مولفه های آن همبسته است. لذا، علاوه بر پایبندی دست اندرکاران امر تشخیص و درمان بیماری سل به دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی، لازم است که سیاست گذاران سلامت، به-ویژه در کشورهایی با درآمد پایین، به منظور کاهش بار این بیماری، تمرکز خود را روی بهبود مولفه های محیطی و اجتماعی مرتبط با بیماری سل معطوف کنند.

    کلیدواژگان: میزان بروز، بیماری سل، شاخص توسعه انسانی، مطالعه بوم شناختی
  • نفیسه داودی*، نهضت اکیاش، محمدرضا کیارسی صفحات 583-590
    زمینه و هدف

    نارسایی قلبی یک مشکل جدی سلامت عمومی می باشد که منجر به بستری شدن های مکرر، کاهش کیفیت زندگی و مرگ می شود. همزمان سازی انقباض قلبی (CRT) یک درمان ارزشمند برای بیماران با نارسایی قلبی می باشد اما میزان عدم پاسخ در این درمان بالا می باشد. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی تاثیر درمان CRT در بیماران نارسایی قلبی بر بهبود اجکشن فراکشن (EF) بر اساس جنسیت می باشد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی و به روش قبل و بعد از مداخله می باشد که بروی 21 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی دارای CRT مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی اهواز در سال 1398 انجام شد. مشخصات دموگرافیک و بالینی بیماران بررسی و ثبت گردید و جهت بررسی پاسخ به درمان، در تمام افراد میزان LVEF در هنگام خاموش بودن CRT و همچنین پس از روشن کردن دستگاه اندازه گیری شد.

    یافته ها: 

    افراد مورد بررسی شامل 12 مرد (1/57 %) و 9 زن (9/42 %) با میانگین سنی 99/9 ± 57/64 سال بودند. نتایج نشان داد نمره شاخص شدت MR بعد از مداخله به طور معناداری کاهش یافت (002/0=P). میانگین تغییرات EF قبل و بعد از مداخله CRT بر اساس جنسیت (754/0=P) و سن (617/0=P) بیماران معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد درمان CRT در بیماران نارسایی قلبی باعث پاسخ بالینی مثبت به صورت افزایش EF می شود. همچنین تاثیر این درمان و تغییرات EF مستقل از سن و جنسیت بیماران است. واژگان کلیدی: نارسایی قلب، همزمان سازی انقباض قلب، اجکشن فراکشن بطن چپ، اکوکاردیوگرافیکی

    کلیدواژگان: نارسایی قلب، همزمان سازی انقباض قلب، اجکشن فراکشن بطن چپ، اکوکاردیوگرافیکی
  • اصغر توفیقی *، سولماز بابایی، پرستو مولازاده صفحات 591-604
    زمینه و هدف

    فعالیت ورزشی وامانده ساز موجب افزایش تولید رادیکالهای آزاد و بروز فشار اکسایشی در بدن میشود. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر تمرینات هوازی به همراه مصرف مکمل کلرال بر شاخص پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی مردان چاق غیرفعال به دنبال یک جلسه فعالیت وامانده ساز بود.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیشآزمون پسآزمون با گروه کنترل بود. نمونه آماری شامل 04 نفر از مردان چاق دانشگاه ارومیه با میانگین سنی 17/6± روش به که بود 33/71 ± 37/74 بدنی توده شاخص و 746/43 ± 70/40 وزن، 33/3 تصادفی در چهار گروه (ورزش، مکمل، ورزش + مکمل و کنترل) قرار گرفتند. نیم ساعت قبل و بالفاصله بعد از تست ورزشی بروس خونگیری به عمل آمد و به دنبال 6 هفته تمرین هوازی و مکمل گیری کلرال آزمودنیها در تست مجدد و خونگیری شرکت کردند و متغیرهای سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز، مالون دی آلدیید و ظرفیت آنتی اکسیدانی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS20 و آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر بررسی شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد فعالیتهای ورزشی وامانده ساز به طور معناداری موجب افزایش میزان مالوندی آلدیید، سوپراکسیددیسموتاز،گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز آزمودنیها میشود و انجام تمرینات هوازی به همراه مصرف مکمل کلرال سبب کاهش معنیدار این شاخصها میشود و همچنین ظرفیت تاماکسیدانی را بالا میبرد(40/4>P).

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد انجام تمرینات هوازی و مصرف کلرال در مردان چاق غیر فعال میتواند از آسیب اکسایشی ناشی از تمرین وامانده ساز پیشگیری کند.

    کلیدواژگان: پراکسیداسیون لیپیدی، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، کلرلا، مردان چاق، تمرین هوازی
|
  • Gholamreza Sarizadeh, Neemat Jaafarzadeh, Faramarz Moattar *, Maryam Mohammadi Roozbehani, Yaser Tahmasebi Pages 501-514
    Background and Objectives

    This study aims to investigate the relationship between the rate of cardiovascular and respiratory death and the average concentration of major air quality index "AQI”, including NO2, SO2, CO, O3 and PM10 in Ahvaz in the period of 10 years (2007 -2017).

     Subjects and Methods:

    This analytic study was conducted in Ahvaz, 2019. Data on referrals and the number of hospitalized cardiovascular and respiratory patients and also on air pollutants are obtained through HIS system (Hospital Information System) and air quality monitoring stations in Ahvaz respectively. The data were analyzed by SPSS version 4 and Poisson Distribution Regression Model to evaluate the effects of each pollutant and the rate of hospitalization. In this study, confidence interval and the significance level are considered at 95% and 5% respectively.

    Results

    Based on the results of Poisson regression analysis, there was a significant relationship between the average concentration of NO2, O3, CO and SO2 and hospitalization of patients with cardiovascular disease,. This was the case with NO2 more than other pollutants. Furthermore, there was a significant relationship between the average concentrations of NO2, CO and O3 and the hospitalization rate of patients. The effect of NO2 was also higher here. Due to the results, NO2, CO, and O3 had a significant direct correlation with cardiovascular and respiratory rates. The effect of NO2 has been higher than other pollutants.

    Conclusion

    As a result, the consumption of that air pollutants increase the mortality rate of patients by diagnosing cardiovascular and respiratory problems,.

    Keywords: Air pollution, Cardiovascular, Respiratory, Death, Ahvaz
  • Amirabbass Azizi, Sakine Badvi, Sara Rashidi, Marziye Bavir, Rojin Barati, Sahar Zandi, Hadis Ghasemi, Ahmad Azizi * Pages 515-522
    Background and Objective

    In recent years, in order to solve problems related to the storage and retrieval of paper-based medical records, the hospitals of the country have been scanning them using imaging systems. technology development allows unauthorized access to data. Therefore, data protection laws are required to maintain the confidentiality of patient information. In the present study, we are to investigate the confidentiality of medical records in digitalizing hospitals in the city of Ahwaz and provide a model for maintaining and enhancing data confidentiality.

    Methods

    This is a descriptive cross-sectional study that investigates the confidentiality of medical records in selected hospitals of Ahwaz in 2019. The study population includes 11 selected hospitals. The required data were gathered through an researcher-made checklist completed in person (by observing) at Medical Record Department and Information Technology Units. These data were analyzed in Excel.

    Findings

    According to the study, despite various security criteria to protect the confidentiality of data, obtaining written letter of commitment for nondisclosure of the password and username had been ignored in all the centers under study except one.

    Conclusion

    Considering the sensitivity of health data, it is recommended that hospitals develop a written form as letter of commitment to improve confidentiality. They should require information technology and medical documents officials as well as all users to fill in the form before they can access any type of data. Keywords: Confidentiality, Security, Privacy

    Keywords: Confidentiality, Security, Privacy
  • Khalil Kazemnia *, Shahnam Askarpoor, Mehran Peivasteh Pages 523-533
    Introduction

    Esophageal atresia is one of the most common congenital anomalies in neonates, and it can increase the incidence of complications and mortality, so it is essential to find a way to cure this disease more successfully. Therefore, the aim of this study was to evaluate the efficacy of maintaining the azygos vein in esophageal fistula in esophageal atresia patients.

    Materials and Method

    This study was performed on 40 neonates (20 patients in the preserved group and 20 patients in the ligation group). After recording the patient's demographic data, the complications of both surgical procedures, duration of surgery and hospital stay were recorded. Chi-square and t-tests were used to compare the data.

    Results

    In the present study, it was found that the maintenance of azygos vein in neonates with esophageal atresia can increase the duration of surgery (P <0.05), but it also reduces the hospitalization and ICU stay and, on the other hand, the incidence of various complications such as pneumonia and anastomosis leak decreased. (P <0.05)

    Conclusion

    Therefore, in neonates who are candidates for surgical treatment of esophageal atresia and who are admitted to the surgical department, this surgical method can be used instead of the classical

    Keywords: Esophageal atresia, preservation of azygos vein, Complications
  • naeim sharifat, ahmad fakhri*, shahin norouzi, mohammadreza hagh doust Pages 535-544
    Objective

    According to prevalence of amphetamine abuse and necessity of appropriate treatments, the present research aimed to evaluate the effectiveness of transcranial Direct Current Stimulation (tDCS) of DorsoLateral zone of PreFrontal Cortex (DLFPC) on craving in methamphetamine abusers.

    Method and materials: 

    In this cross-sectional double-blind study, with pre and post-test, 30 methamphetamine-dependent patients were included according to the inclusion criteria. We applied 20 min ‘anodal’ tDCS (2 mA) or ‘sham’ tDCS over right DLPFC in a random sequence while subjects performed aomputerized cue-induced craving task (CICT) starting after 10 min of stimulation. Immediate craving was assessed before the stimulation, after 10 min of tDCS, and after tDCS termination by visual analog scale (VAS) of 0 to 100.

    Results

    The results showed that in the real tDCS group 10 minutes after the start of electrical stimulation, while in the control group the mock tDCS did not change significantly the craving rate for methamphetamine. Also the result showed the rate of methamphetamine cravings increased in both groups after the 20 minutes (P> 0.05).

    Conclusion

    Using transcranial direct current stimulation as a complementary treatment is recommended for decreasing drug craving

    Keywords: Transcranial direct current stimulation, craving, methamphetamine
  • Ali Habibi Kia *, Gholamreza Khajavi, Arash Dabaghi, Sanaz Sharifi, Masoud Esmaeili, MohammadHossein Haghighizadeh Pages 545-554
    Introduction

    Today, most digital imaging systems make available a various type of image processing techniques. Hence, the purpose of the present study is to compare the digital Bite-Wing radiographic function with the image's gamma value changes (image gamma is a functional digital imaging feature, so that the image contrast is selectively increased in bright or darker areas by changing the gamma value of the image).

    Materials and Methods

    In this laboratory study, a cavity was created for class II amalgam restoration at both proximal surfaces of 80 healthy premolar teeth. Caries lesions were artificially in each tooth and repaired with amalgam. Digital radiographs are processed in three gamma modes (low, medium and high).Then, recurrent caries in conventional digital radiograph with low, medium and high gamma values were investigated by two radiologists with at least 2 years of work experience and the obtained findings were applied in statistical analysis.

    Results

    Specificity, sensitivity and overall accuracy were calculated using Kappa Test. The results of this study showed that the highest sensitivity and specificity value are related to the images with low gamma and then to medium gamma images .The lowest sensitivity and specificity rate belong to the images with high gamma.

    Conclusion

    Low-gamma images used to identify proximal recurrent caries can be adopted as a processing filter and images with medium and high gamma also help us to recognize proximal recurrent caries to a lesser extent.

    Keywords: SalmonellaTyphimurium, gene construct, E.coli, T, A cloning, SipA
  • Vahid Taeid *, Hamid Talebifard, Masoud Rhmati, Aziz Zeinivand Lorestani, Vahed Khazaii, Rahim Mirnasuri, Peyman Tahan Pages 555-564
    Introduction & Objective

    Inflammation plays a major role in insulin resistance. The aim of this study was to investigate the effect of zinc supplementation and combined exercise on the level of some inflammatory factors in men with type 2 diabetes.

    Materials and Methods

    In the present quasi-experimental study, 48 men with type 2 diabetes were randomly selected and randomly divided into 4 groups: control, supplement, exercise and combination (supplement + exercise). The training protocol included six weeks of training, three sessions per week, and each training session consisted of 60 minutes of combined resistance training and aerobic training. Zinc supplementation was taken daily in a capsule containing 30 mg of sulfate.

    Results

    The results showed that exercise training significantly reduces inflammatory factors and glycemic index compared to the control group (P <0.05). Supplemental consumption also significantly reduces inflammatory factors without a significant effect on glycemic index compared to the control group (P <0.05).. Changes in IL-1β and insulin resistance were significantly higher in the training and combination groups than in the supplement group (P <0.05). Also, changes in CPR and fasting blood sugar were more in the combination group than in the supplement group (P <0.05). Discussion and

    Conclusion

    The results showed that both zinc supplementation and exercise interventions reduce the level of inflammation in diabetic patients, but for more effectiveness and improvement of insulin resistance, exercise interventions are needed.

    Keywords: Type 2 diabetes, Combined training, Zinc supplementation, Inflammatory Factors
  • ali dehqan * Pages 565-575
    Introduction

    The aim of the present study was to examine a number of vocal acoustic parameters in a group of male and female elementary school teachers in comparison to their normal peers.

    Materials and Methods

    Fifteen female and 15 male primary schoolteachers in the age range of 35–40 years with 15 years teaching experience volunteered to participate in the study. The control group consisted of similar age who they were not teacher (15 men and 15 women). Recordings and audio signal analyses were carried out using Praat software. Each subject was asked to sustain the vowel /^a/ using habitual and constant vocal pitch, loudness, and quality for at least 5 seconds. Five tokens from each subject were obtained.

    Results

    For the male subjects, the results indicated no significant difference (at the 0.05 level) for each variable between the two groups. However, for the female subjects, t tests showed significant differences between the teachers and the nonteacher controls in all parameters at the 0.01 level. The female teachers had significantly lower F0 (190.27 Hz) than the control group (236.32 Hz). Also, for the perturbation acoustic parameters (jitter% and shimmer%) and harmonics-to-noise ratio the female teacher group had significantly higher values than their corresponding control group.

    Discussion

    The results indicate that female teachers appear to be more susceptible to voice stability change than the male teachers. Also, acoustic analysis of voice for teachers may significantly contribute to the objective voice examination of this group.

    Keywords: Voice acoustic analysis, Elementary school teachers, Harmonic-to-noise ratio, Fundamental frequency
  • Elham Maraghi *, Mina Jahangiri, Shima Younespour Pages 577-582
    Background and objectives

    Tuberculosis is still one of the public health challenges in both developed and developing countries. This study designed to investigate the relationship between the human development index, one of the most important indicators of economic, social and health conditions of a country and tuberculosis’ incidence. Subjects and

    Methods

    In this ecological study, data on the incidence of tuberculosis and the Human Development Index in 2018, were extracted from the World Health Organization's website and the United Nations Development Program's website. Spearman correlation coefficient and 95% bootstrap confidence interval were used to determine the relationship between tuberculosis incidence and human development index (and its components).

    Results

    The highest incidence of tuberculosis in 2018 was observed in countries with the lowest human development index. Human development index (and its components including: life expectancy at birth, education, per capita gross national income) had an inverse and significant relationship with the incidence of tuberculosis.

    Conclusion

    The incidence of tuberculosis is correlated with the Human Development Index and its components. Therefore, in addition to the commitment of those involved in the diagnosis and treatment of tuberculosis to the guidelines of the World Health Organization, it is necessary that health policymakers, especially in low-income countries, focus on the environmental and social components associated with burden of tuberculosis.

    Keywords: Incidence rate, tuberculosis disease, Human Development Index, Ecological study
  • Nafiseh Davoodi *, Nehzat Akiash, Mohamadreza Kiarsi Pages 583-590
    Introduction

    Heart failure is a serious public health problem that leads to frequent hospitalization, reduced quality of life and death. Cardiac resynchronization therapy (CRT) is wealth treatment for heart failure diseases but rate of no response is high.

    Objective

    To evaluate the effect of CRT on EF improvement in heart failure patients base of patients’ sex.

    Methods

    The present study is clinical trial, before and after the intervention, which has been performed on 21 heart failure patients with CRT admitted to Imam Khomeini Hospital of Ahvaz in 2019. Demographic and clinical characteristics of patients were assessed and recorded, and all patients underwent 3D echocardiography before and 2-3 weeks after CRT to assess response to treatment. In all subjects, left ventricular EF were measured when the CRT was switched off and also after switching on the device.

    Results

    The study subjects were included 12 men (57.1%) and 9 women (42.9%) with a mean age of 64.57±9.99 years. The results showed that the MR intensity index score decreased significantly after the intervention (P=0.002). The mean EF changes before and after CRT intervention were not significant based on patient’s gender (P=0.754) and age (P=0.617).

    Conclusions

    The results of this study revealed that CRT treatment in patients with heart failure causes a positive clinical response by increasing EF. Moreover, the effect of this treatment and EF changes is independent of patients age and gender. Keywords: heart failure, cardiac resynchronization therapy, Left Ventricular EF, echocardiography

    Keywords: Heart failure, CARDIAC RESYNCHRONIZATION THERAPY, Left Ventricular EF, echocardiography
  • Asghar Tofighi *, solmaz babaei, parastou mollazadeh Pages 591-604
    Background and Objective

    Oxidative stress is the source of many diseases, especially in obese people and strenuous exercise increases the production of active free radicals and oxidative stress in the body. The aim of this study was to The effect of aerobic exercise with chlorella consumption on lipid peroxidation indices and total antioxidant capacity of inactive obese men following exhaustive activity. Subjects and

    Methods

    This study was a quasi-experimental study with pretest-posttest design with control group. The statistical population included obese men of Urmia University with a mean age of 23.3 ± 6.71, weight of 106.02±14.05 and body mass index of 32.97 ± 21.10. of whom 40 were randomly divided into four groups of 10 (supplemental exercise, placebo exercise, supplement, control). Blood samples were taken half an hour before and immediately after the Bruce exercise test, and after 6 weeks of aerobic training and chlorella supplementation, the subjects participated in the test and re-blood sampling. The variables of superoxide dismutase, catalase, glutathione peroxidase, malondialdehyde and antioxidant capacity were measured.Data were analyzed using SPSS22 software.

    Results

    The results showed that increasing exhausting exercise significantly increased the amount of malondialdehyde, superoxide dismutase, glutathione peroxidase and catalase in the subjects, and aerobic exercise with chlorella supplementation significantly reduced This index and also increases the total oxidative capacity (p < 0.05). Also, there was a significant difference between the studied groups in relation to 6 weeks of aerobic exercise with chlorella consumption on oxidative stress indices in inactive obese men after one exhausting activity session(p < 0.05).g

    Keywords: Lipid peroxidation, Total antioxidant capacity, Chlorella, Obese men.aerobic training