فهرست مطالب

Persian Journal of Acarology
Volume:10 Issue: 1, Winter 2021

  • تاریخ انتشار: 1399/12/04
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ناتالیا وچکویچ، والنتینا دریچ، مارینا شمانویچ، ایوانچیکا ترنجج * ایوانا پوزوجویچ صفحات 1-7

    برکه ها آبگیرهای کوچک راکدیاند که لایه عمیق تاریک ندارند. ممکن است دایمی یا موقتی باشند و منشا طبیعی یا مصنوعی داشته باشند. برخلاف اندازه کوچک و طبیعت مجزایشان، بیشتر به عنوان ذخایر تنوع زیستی برای اکوسیستمهای مجاور در نظر گرفته شده و در حقیقت میتوانند به عنوان اکوتونهای ویژهای در نظر گرفته شوند که شمار زیادی از گونه های نیمه آبزی را در خود جای میدهند. اگرچه پژوهشهای به نسبت اندکی صورت گرفته است، برکه ها نشان داده اند که در ارتباط با تنوع زیستی منطقهای مانند رودها و دریاچه ها عمل میکنند. تنوع محلی زیاد این اکوسیستمهای کوچک یک بار دیگر در برکه کوچک دایمی (حدود 25 متر درازا و 10 متر پهنا) در منطقه اکولوژیک دیناریک بالکان غربی بررسی شد که از چهار گونه کنه آبزی گزارش شده، سه گونه برای فون کنه های آبزی کرواسی جدید بودند. شرایط زیستگاه، یعنی پوشش ماکروفیت و ویژگیهای زیست محیطی آب برکه ثابت کرد که برای گونه های معمولی برکه مانند laminata Piona مناسب است اما همچنین به نظر میرسد شرایطی مشابه هلوکرن را منعکس میکند زیرا گونه هایی که به طور معمول با این زیستگاه های بهاری مرتبط هستند نیز یافت .Tartarothyas romanica و Hydryphantes armentarius :میشوند.

    کلیدواژگان: منطقه اکولوژیک دیناریک بالکان غربی، هیدرواکولوژی کارست، برکه دایمی، اکولوژی برکه، کنه های آبزی
  • مجتبی محمد دوستارشرف*، محمد باقری صفحات 9-17

    گونه جدید (Barbutiidae: Acari. (nov. sp arasbaraniensis Barbutia ، بر اساس نمونه های پوره سن دوم و نر توصیف و ترسیم شد. همچنین کلید گونه های پوره های سن دوم جنس Barbutia بهروزرسانی شد.

    کلیدواژگان: بالاراسته Acariformes، جنگلهای ارسباران، راسته پیشاستیگمایان، چوبهای پوسیده، کلید به روز شده
  • صالح دوغان*، سیبل دوغان صفحات 19-28

    گونه جدیدی از (Stigmaeidae (Stigmaeus. ،nov. sp exilis. S ،بر اساس نمونه های ماده بالغ از خاک درون سوراخ تنه درخت گردوی پوسیده از تنگه سانسا، ترکیه توصیف شده است. شکلهای ترسیمی و تصاویر میکروسکوپی فازکنتراست از گونه جدید نیز در اینجا آورده شده است. این گونه را میتوان با داشتن بدن نازک و باریک، حاشیه جلویی پرودورسوم دارای برجستگیهای ریز، حاشیه عقبی صفحه پروپودوزومایی خمیده به جلو با خطوط، وجود نقوش آپودمی، بدون چشم و اجسام پس چشمی، صفحه کامل ناحیه میانی، صفحه کامل سورآنال و داشتن سه جفت مو روی آن، و ران پای دوم با چهار مو تشخیص داد

    کلیدواژگان: توصیف، کنه، بالاخانواده Raphignathoidea، سانسا، جنس Stigmaeus
  • _ تاپاس چاترجی، فورکان دوروکان صفحات 29-40

    مجموعهای از گونه های کنه های دریازی (Halacaridae (پیدا شده از بیش از 900 متر ارتفاع از سطح دریای آزاد بر اساس گزارشهای منتشر شده تهیه شده است. شانزده گونه از ارتفاعات بیش از 900 متر از سطح دریای آزاد به نه جنس تعلق دارند: Copidognathus) 1 گونه)، 3) Porohalacarus ،(گونه 2) Parasoldanellonyx ،(گونه 1) Lobohalacarus ،(گونه 2) Limnohalacarus ،(گونه 2) Halacarellus گونه)، Porolohmannella) 1 گونه)، Ropohalacarus) 1 گونه) و Soldanellonyx) 3 گونه). همه گونه های ذکر شده از ارتفاع بیش از 900 متر از سطح دریای آزاد، از مناطق با ارتفاع کمتر نیز گزارش شده اند. بررسی مناسب ممکن است منجر به یافت گونه های بیشتری از مناطق در ارتفاع بالاتر شود.

    کلیدواژگان: 900 متر بالای سطح دریای آزاد یا بیشتر، آب شیرین، کنه های دریازی، ارتفاع بالا، پیشاستیگمایان
  • میثم شریف دینی، بهزاد نوروزی، شهیاد آذری حمیدیان*، نادر کرم زاده صفحات 41-45

    راکون، lotor Procyon ، بومی آمریکای شمالی و مرکزی بوده که به چندین کشور دنیای قدیم از جمله ایران وارد شده است. هدف این بررسی تعیین وفور انگلهای خارجی راکون ها در ایران است. در طول سالهای 2017-2015 در مجموع 30 عدد راکون وحشی از استان گیلان، شمال ایران، جمع آوری شد. خز راکونها برای حضور انگلهای خارجی بررسی شد. انگلهای خارجی جمعآوری شده در اتانول 70 %ذخیره و به صورت میکروسکوپی و ریخت شناختی تعیین هویت شدند. در مجموع 11 کک و 244 کنه ایکسودید از 18 راکون (60 (%برای نخستین بار در ایران جمع آوری شد. دو راکون (7/6 (%فقط کک داشتند، پنج راکون (7/16 (%هم کک و هم کنه داشتند و 11 راکون (7/36 (%فقط کنه داشتند. دو گونه کک: felis Ctenocephalides) کک گربه) و irritans Pulex) کک انسان) از هفت راکون (3/23 (%جمع آوری شد. چهار گونه کنه جمعآوری%) 53/3) راکون 16 از R. turanicus و Rhipicephalus sanguinus ،Ixodes ricinus ،Haemaphysalis concinna :ایکسودید شد. همه انگلهای خارجی به جز کک گربه برای نخستین بار از راکون جمعآوری شدند. وفور، فراوانی میانگین و انبوهی میانگین انگلهای خارجی و شاخصهای همبستگی، همراهی و تنوع زیستی محاسبه شد. جفت گونه ricinus. I/concinna. H همبستگی معنیدار نشان دادند و ricinus. I در راکونهای نابالغ به طور معنیداری بیشتر از بالغ ها بود (05.0 ˂ P .(اهمیت پزشکی بیماریهای منتقل شونده توسط راکونها و انگلهای خارجی آنها مورد بحث قرار گرفت. بررسی آلودگیهای احتمالی راکون ها و انگلهای خارجی آنها در منطقه مورد مطالعه پیشنهاد میشود.

    کلیدواژگان: کک، استان گیلان، همبستگی میزبان-انگل، ارتباط میزبان-انگل، Ixodidae، کنه ها
  • هیمادری سیخار قوش، آسوک کانتی سانیال، کمالس کومار میسرا صفحات 55-67

    در این بررسی، دو گونه کنه یعنی gervaisi Amblyomma و helvolum. Am از 15 گونه مار از 12 جنس جمعآوری شدند. دوره بررسی طولانی مدت ارتباط کنه-مار از سال 2009 تا 2015 انجام شد که زیستگاه های طبیعی و محبوس را از شش منطقه بنگال غربی هند پوشش میدهد. مشاهده شد که gervaisi. Am بیشتر naja Naja ،russelii Daboia و mucosa Ptyas را به عنوان میزبان ترجیح میدهد درحالیکه helvolum. Am ،kaouthia. N و fasciatus Bungarus را ترجیح میدهد. گونه kaouthia. N را به عنوان میزبان هر دو گونه gervaisi. Am و helvolum. Am ترجیح دادند. گونه های johnii Eryx و conicus Gongilophis به هر دو گونه gervaisi. Am و helvolum. Am آلوده میشوند درحالیکه مارmolurous Python تنها به helvolum. Am آلوده میشود. هیچ کنهای در ارتباط با شش گونه مار یعنی Xenochrophis است اشاره قابل. نشد یافت Boiga trigonata و، Chrysopelea ornata ،Ahaetulla nasuta ،L. jara ،Lycodon aulicus ، piscator که تعداد کنه روی مارهای میزبان با چند مورد استثنای ناچیز در زیستگاه طبیعی بیشتر از اسارت است. تجزیه و تحلیل آماری شیوع و فراوانی کنه در این بررسی انجام شده است که بیان میکند gervaisi. Am کنه غالب آلوده کننده مار نسبت به helvolum. Am در بنگال غربی است. جمعیت گونه هر دو گونه gervaisi. Am و helvolum. Am با تخصص گونهای کم به سمت جنس ماده تمایل دارد.

    کلیدواژگان: فراوانی، Amblyomma، تخصص میزبانی، کنه های ایکسودید، شیوع، خزندگان
  • جمعه محمد احمد، مراد فهمی حسن، السید محمد احمد الصعیدی، محمد سامی نوار، اسلام محمد زیدان صفحات 69-83

    در این بررسی، آماره های جدول زندگی کنه تارتن دو لکهای روی چهار گیاه ارگانیک متعلق به خانواده شببوها: کلم قمری سیبری (روسی)، :نعناییان خانواده و، Brassica oleracea var. palmifolia ،(ایتالیایی/توسکانی (لاسیانتو قمری کلم، Brassica napus L. var. pabularia L. نعناع، .L spicata Mentha و نعناپونه، .L longifolia Mentha بررسی شدند. همچنین این مطالعه با هدف بررسی محتوای غذایی و ویژگیهای ریختشناسی گیاهان انجام شد تا توضیح داده شود که چگونه منابع گیاهی بر آماره های زندگی کنه تارتن دو لکهای تاثیر میگذارند. گیاهان در دو مکان ارگانیک کشت شدند: فرمانداری غزه (30 درجه و 9 دقیقه و 7 ثانیه شمالی و 30 درجه و 51 دقیقه و 2/0 ثانیه شرقی) و فرمانداری فیوم (29 درجه و 34 دقیقه و 9/40 ثانیه شمالی و 30 درجه و 55 دقیقه و 3/38 ثانیه شرقی). آزمونها در شرایط آزمایشگاهی 28 ± 2 درجه سلسیوس و 75-80 درصد رطوبت نسبی انجام شدند. کنه تارتن دو لکهای کوتاهترین دوره زندگی، طول عمر، امید به زندگی، بیشترین مقدار افزایش ذاتی (rm ،(میزان خالص تولید مثل (R0 ،(میزان متناهی افزایش (λ ،(میزان تولید مثل ناخالص (GRR ،(کوتاهترین طول دوره یک نسل (T (و زمان دو برابر شدن جمعیت را روی کلم قمری سیبری (از خانواده شببوها) داشت. برگهای گیاهان با میکروسکوپ اسکن الکترونی اسکن شدند تا تعیین شود که چگونه بافت گیاه میتواند بر زیستشناسی کنه تارتن دو لکهای اثر بگذارد. محتویات غذایی گیاهان از نظر نیتروژن، فسفر، پتاسیم، سدیم و کلسیم اختلاف بسیار معنیداری را بین ماده خشک چهار گیاه مورد آزمایش نشان دادند. نتیجه گرفته میشود که گیاه ارگانیک به طور قطع بر آماره های جدول زندگی و رفتار کنه تارتن دو لکهای اثر میگذارد. ارتباط گیاه-گیاهخوار از نظر محتویات غذایی و ویژگیهای ریختشناسی مهم است.

    کلیدواژگان: B. oleracea var. palmifolia، Brassica napus var. pabularia، خانواده شب بوها، خانواده نعناییان، ongifolia. Mentha، M.spicata، کشاورزی ارگانیک، محتویات غذایی گیاهان
  • منمیت برار بهولار، پارامجیت کاور، سنجیو کومار، رکش کومار شارما، رجیندر کومار، سومان کوماری، وینای سینگ، آرشدیپ کاور، جگدیپ کاور، اوروی شارما، جسجیندر کاور صفحات 85-94

    فلفل گیاهی بسیار مغذی و تجاری است که در زمینهای باز و شرایط محافظت شده در سراسر جهان رشد میکند. اما کنه تارتن دو لکهای، Koch urticae Tetranychus و کنه زرد، (Banks (latus Polyphagotarsonemus مشکلات بزرگی در کشت آن در شرایط محافظت شده ایجاد و در نتیجه خسارات مهمی به بار می آورند. هدف از این بررسی ارزیابی اثرات مختلف گیاهان بیورشنال به ویژه عصاره آبی میوه چریش علیه urticae. T و latus. P در شرایط گلخانهای و گیاهان باز در مناطق مختلف رشد گیاهان ایالت پنجاب از سال 2017-2019 بود. نتایج نشان داد که عصاره آبی میوه چریش خانگی به نسبت موثر بوده و باعث کاهش 41-62 درصدی در جمعیت کنه ها شده است. در کرتهای تیمار شده با عصاره آبی میوه چریش خانگی عملکرد از 76/234 تا 79/242 acre/q در مقایسه با 99/247 acre/q در دوز 4 میلیلیتر بر لیتر امولسیون 50 مالاتیون با اختلاف معنیداری نسبت به شاهد (60/224 acre/q (متفاوت بود. این مواد گیاهی را میتوان برای برنامه های موثر مدیریت کنه ها تحت شرایط محافظت شده تلفیق کرد.

    کلیدواژگان: بیورشنال، شرایط محافظت شده، latus Polyphagotarsonemus، urticae Tetranychus، صیفیجات
  • انسیه کیوانلو، حسین صادقی نامقی*، محمدحسین حدادخداپرست، غلامحسین مروج، علیرضا امیری جامی صفحات 95-106

    بروز مقاومت به آفتکشها در جمعیتهای کنه تارتن دو لکهای، Koch urticae Tetranychus ،از کشورهای مختلفی گزارش شده است. این مسئله منجر به پژوهش درباره روش های جایگزین شده است. در بررسی حاضر، ابتدا تاثیر غلظتهای مختلف ازن محلول در آب بر مرگومیر کنه تارتن دو لکهای روی گیاه فلفل (.L annuum Capsicum (در شرایط گلخانه با دمای 2 ± 25 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5 ± 50 درصد و دوره روشنایی 8:16 ساعت (تاریکی:روشنایی) مورد آزمایش قرار گرفت. پس از تعیین غلظت مناسب، در آزمایشهای جداگانه کارایی ازن در کنترل آفت در مدت زمانهای متفاوت در معرض بودن (5 ،10 و 15 ثانیه)، ساعتهای مختلف ازنپاشی در شبانه روز (8 صبح، 2 ظهر و 8 شب) و سنین مختلف گیاه (گیاه 4 ،8 و 12 هفتهای) ارزیابی شد. هر آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تکرار انجام شد. نتایج اولیه نشان داد که غلظت 43 گرم بر متر مکعب ازن محلول در آب قادر است مرگومیر قابل قبولی در جمعیت کنه تارتن دو لکهای بدون ایجاد آسیب قابل رویتی به گیاه ایجاد کند. میزان مرگومیر آفت با افزایش مدت در معرض بودن افزایش یافت. گرچه اثر متقابل غلظت و مدت در معرض بودن بر مرگومیر کنه معنیدار بود، اما در آزمایشهای دیگر، اثر متقابل غلظت و زمانهای کاربرد ازن و همچنین سن گیاه معنیدار نبود. گیاهان تیمار شده، در آزمایشهای مختلف، هیچ آسیب قابل رویتی مانند کلروز، نکروز، زردی و یا بدشکلی روی شاخ و برگ گیاه فلفل مشاهده نشد. براساس این نتایج، ازن محلول در آب با غلظت معین و شرایط تعریف شده میتواند تراکم جمعیت کنه تارتن دو لکهای را بدون آسیب ظاهری به گیاه فلفل کاهش دهد. با این حال، پیش از اینکه ازن محلول در آب به صورت تجاری به عنوان یک سم مورد استفاده قرار گیرد، باید پژوهشهای بیشتری انجام شود.

    کلیدواژگان: زیررده کنه ها، روشهای جایگرین مبارزه، ازن محلول در آب، آفات گلخانه، فلفل، کنه تارتن دو لکه ای
|
  • Ivana Pozojević, Natalija Vučković, Valentina Dorić, Marina Šumanović, Ivančica Ternjej Pages 1-7

    Ponds are small lentic waterbodies that lack the deep aphotic layer. They can be either perennial or temporary as well as of natural or anthropogenic origin. Despite their small size and isolated nature, they are often considered as reservoirs of biodiversity for neighboring ecosystems, and could in fact be considered as special ecotones that house numerous semi-aquatic species. Although relatively poorly researched, ponds have been shown to contribute to regional biodiversity as much as rivers or lakes. The great local diversity of these petite ecosystems was once again proven in a small perennial pond (approximately 25 meters long and 10 meters wide) in the Dinaric Western Balkan ecoregion, where four water mite species were recorded, three of which are new findings for the water mite fauna of Croatia. Habitat conditions, i.e. macrophyte coverage and environmental water properties of the pond, proved to be suitable for typical pond species such as Piona laminata but also seemed to reflect conditions similar to helocrenes as species usually associated with these spring habitats were also found: Hydryphantes armentarius and Tartarothyas romanica.

    Keywords: Dinaric Western Balkan ecoregion, karst hydroecology, perennial pool, pond ecology, water mites
  • Mojtaba Mohammad Doustaresharaf*, Mohammad Bagheri Pages 9-17

    A new species, Barbutia arasbaraniensis sp. nov. (Acari: Barbutiidae), is described and illustrated based on deutonymph and male specimens. Also, the key to all known deutonymph species of Barbutia is updated.

    Keywords: Acariformes, Arasbaran forests, Prostigmata, rotten woods, updated key
  • Salih Doğan*, Sibel Doğan Pages 19-28

    A new species of the genus Stigmaeus (Stigmaeidae), S. exilis sp. nov., is described based on the adult females collected from soil in a dead walnut tree hollow from Sansa Gorge, Turkey. Illustrations and phase contrast microscopic images of the new species are also given here. This species can be distinguished by having thin and slender body, anterior margin of prodorsum microtuberculate, posterior margin of propodosomal shield indenting forward by striae, apodemal marking present, eyes and postocular bodies absent, median zonal shield entire, suranal shield entire and bearing three pairs of setae, and femur II with four setae.

    Keywords: Description, mite, Raphignathoidea, Sansa, Stigmaeus
  • Tapas Chatterjee, Furkan Durucan Pages 29-40

    A compilation of halacarid mite species (Halacaridae) found from more than 900 m above sea level altitudes have been carried out based on published records. Sixteen species were listed from high altitudes from more than 900 m above sea level belong to nine genera: Copidognathus (1 species), Halacarellus (2 species), Limnohalacarus (2 species), Lobohalacarus (1 species), Parasoldanellonyx (2 species), Porohalacarus (3 species), Porolohmannella (1 species), Ropohalacarus (1 species) and Soldanellonyx (3 species). All species listed from more than 900 m a.s.l., also reported from lower altitude area. Proper investigation may result many more species from upper altitude areas.

    Keywords: : 900 m a.s.l. or more, freshwater, halacarid mites, high altitude, Prostigmata
  • Meysam Sharifdini, Behzad Norouzi, Shahyad Azari Hamidian*, NaderKaramzadeh Pages 41-45

    The raccoon, Procyon lotor, is native to North and Central America but has been introduced to several Old World countries including Iran. The aim of this study was to determine the prevalence of ectoparasites of raccoons in Iran. During 2015–2017, a total of 30 feral raccoons were collected from Guilan Province, northern Iran. The fur of raccoons was examined for the presence of ectoparasites. The collected ectoparasites were preserved in 70% ethanol and microscopically and morphologically identified. In total, 11 fleas and 244 ixodid ticks were collected from 18 (60%) raccoons for the first time in Iran. Two raccoons (6.7%) harbored just fleas, five raccoons (16.7%) both fleas and ticks and 11 raccoons (36.7%) just ticks. Two species of fleas: Ctenocephalides felis (cat flea) and Pulex irritans (human flea) were collected from seven raccoons (23.3%). Four species of ixodid ticks: Haemaphysalis concinna, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus and R. turanicus were collected from 16 raccoons (53.3%). All ectoparasites, except for cat flea, were found on raccoons for the first time. The prevalence, mean abundance and mean intensity of ectoparasites and the indices of affinity, association and diversity were calculated. The pair of species H. concinna/I. ricinus showed significant association and the infestation with I. ricinus in cubs was significantly higher than in adults (P ˂ 0.05). The medical importance of zoonotic infections transmittable by raccoons and their ectoparasites is discussed. The investigation of different possible vector-borne infections in raccoons and their ectoparasites in the study area is suggested.

    Keywords: Fleas, Guilan Province, host-parasite association, host-parasite relationship, Ixodidae, ticks
  • Himadri Sikhar Ghosh, Asok Kanti Sanyal, Kamales Kumar Misra Pages 55-67

    During a study, two tick species viz. Amblyomma gervaisi and Am. helvolum were collected from snakes covering 15 species belonging to 12 genera. The period of extended survey of snake- tick association was undertaken from 2009 to 2015 covering both natural and captive habitats from six districts of West Bengal, India. It was observed that Am. gervaisi mostly prefers Naja naja, Daboia russelii and Ptyas mucosa as host, whereas Am. helvolum prefers N. kaouthia and Bungarus fasciatus. Naja kaouthia is preferred as host by both Am. gervaisi and Am. helvolum. Eryx johnii and Gongilophis conicus are found to be infested by both Am. gervaisi and Am. helvolum, whereas Python molurous is only infested by Am. helvolum. No ticks are found to associate with six snake species viz., Xenochrophis piscator, Lycodon aulicus, L. jara, Ahaetulla nasuta, Chrysopelea ornata, and Boiga trigonata. It is noted that tick loads on host snakes in natural habitats is greater than captivity, with few negligible exceptions. Statistical analysis of tick prevalence and abundance are done stating that Am. gervaisi is dominant snake infesting tick compared to Am. helvolum in West Bengal. Species population of both Am. gervaisi and Am. helvolum denote female's domination with low species specificity.

    Keywords: Abundance, Amblyomma, host-specificity, ixodid tick, prevalence, reptiles
  • Gomaa Mohamed Abou Elella, Mourad Fahmy Hassan, Elsayed Mohamed AhmedKamal Elsaeidy, Mohamed Samy Nawar, Islam Mohammad Zidan* Pages 69-83

    In this study, life table parameters of the two-spotted spider mite (TSSM) on four organic plants belonging to, Brassicaceae: Siberian (Russian) kale, Brassica napus L. var. pabularia L., Lacianto (Tuscan/Italian) kale, Brassica oleracea var. palmifolia, and Lamiaceae: Spearmint, Mentha spicata L. and Saudi Mint, Mentha longifolia L. were evaluated. The study also aimed to investigate plant nutritional content and morphological characters to explain how plant sources affect the life parameters of TSSM. Plants were cultivated in two organic locations: Giza Governorate (30° 09' 07.0" N, 30° 51' 00.2" E), and Fyoum Governorate (29° 34' 40.9" N, 30° 55' 38.3" E). Experiments were under laboratory conditions at 28 ± 2 °C and 75–80% RH. TSSM had the shortest life cycle, longevity, life span, the highest values of intrinsic rate of increase (rm), net reproductive rate (R0), finite rate of increase (λ), gross reproductive rate (GRR), shortest mean generation time (T) and doubling time (DT) on Siberian kale (Brassicaceae). Plant leaves were scanned by SEM to determine how plant texture could affect the TSSM's biology. Plant nutritional contents resulted in highly significant differences among the dry material of four tested plants for Nitrogen (N), Phosphor (P), Potassium (K), Sodium (Na) and Calcium (Ca). It is concluded that organic plant source, definitely affect life table parameters and behavior of TSSM. Plant-herbivore relation, were significant due to plant nutritional contents and morphological characters.

    Keywords: Brassica napus var. pabularia, B. oleracea var. palmifolia, Brassicaceae, Lamiaceae, Menthalongifolia, M. spicata, organic agriculture, plant nutritional contents
  • Manmeet Brar Bhullar, Paramjit Kaur, Sanjeev Kumar, Rakesh Kumar Sharma, Rajinder Kumar, Suman Kumari, Vinay Singh, Arshdeep Kaur, Jagdeep Kaur, UrviSharma, Jasjinder Kaur Pages 85-94

    Capsicum is a highly nutritious and commercial vegetable crop grown in open field and protected conditions throughout the world. But two-spotted spider mite, Tetranychus urticae Koch and yellow mite, Polyphagotarsonemus latus (Banks) cause major problems in its cultivation under protected conditions resulting in significant losses. The objective of this study was to evaluate the efficacy of different biorationals especially neem fruit aqueous extract against T. urticae and P. latus under poly-nethouse and open field conditions in different vegetable growing areas of the state from 2017–2019. Results revealed that the homemade neem fruit aqueous extract (NFAE) was moderately effective causing 41–62% reduction in the mite population. In the NFAE treated plots the yield varied from 234.76 to 242.79 q/acre as compared to 247.99 q/acre in Malathion 50 EC® 4ml/L with significant differences as compared to control (224.69 q/acre). These botanicals can be integrated for effective mite management programs under protected conditions.

    Keywords: Biorationals, protected conditions, Polyphagotarsonemus latus, Tetranychus urticae, vegetablecrop
  • Ensieh Keivanloo, Hussein Sadeghi Namaghi*, MohammadHossein HaddadKhodaparast, Gholamhossein Moravvej, Alireza Amiri Jami Pages 95-106

    Pesticide-resistant populations of the two-spotted spider mite, Tetranychus urticae Koch, have been reported in many countries. This problem has led to the search for alternative control methods. One of these alternative strategies is aqueous ozone. During a series of preliminary test, the effect of different concentrations of aqueous ozone on mortality of T. urticae on pepper (Capsicum annuum L.) was evaluated in greenhouse conditions at 25 ± 2 °C; 50 ± 5% RH and 16:8 (L:D) photoperiod. Then efficacy of ozone to control the pest was evaluated in different experimental conditions including three exposure times (5, 10 and 15 seconds), different time of spraying (8 am, 2 pm and 8 pm), and different ages of the host plant (4, 8 and 12 weeks old). Each experiment was carried out in a randomized complete design with six replications. Based on the screening tests, ozone concentration of 43 g/m3 was found to give efficient results in terms of mortality rates of the mites and morphological traits of the host plant. The mortality rate of the mites increased with increasing exposure time. Although the interaction effect between ozone concentration and exposure time was significant, in other experiments, no significant difference in the mortality percentage of the mite among either times of application, or ages of the host plant was found. In none of these experiments, no symptom of injury to the host plant foliage such as chlorosis, necrosis, yellowing or malformation was observed after aqueous ozone spraying. Based on these results, aqueous ozone at a specific concentration and conditions can reduce the population density of T. urticae without any visible damage on the pepper foliage. However, more research needs to be done before ozonated water can be deployed commercially as a pesticide.

    Keywords: Acari, alternative control methods, aqueous ozone, greenhouse pests, pepper, two-spotted spider mite
  • Shahrooz Kazemi*, Saeid Paktinat Saeij Pages 107-110
  • Fereshteh Bahirai, Shahriar Jafari, Parisa Lotfollahi, Jahanshir Shakarami Pages 111-119

    In this study, twenty-two species from twelve genera and two families were collected and identified. Among them 11 species were recorded for the first time from Lorestan Province and Aceria querci (Garman, 1883) was recorded for the first time outside the USA. Host plant names are in accordance with "The Plant List on-line database" (2013).

    Keywords: Aceria querci, Eriophyoidea, Iran, Lorestan Province, New records
  • Germano Leão Demolin Leite, Ronnie Von dos Santos Veloso, Júlia Letícia Silva, Alcinei Místico Azevedo, Marcus Alvarenga Soares, Pedro Guilherme Lemes Alves, André Luiz Matioli, José Cola Zanuncio Pages 121-125