فهرست مطالب

بیماری های پستان ایران - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 51، زمستان 1399)

فصلنامه بیماری های پستان ایران
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 51، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/03
  • تعداد عناوین: 7
|
  • معصومه خیرخواه، شهپر حقیقت، زهرا امیدی* صفحات 8-22
    مقدمه

    لنف ادم مرتبط با سرطان پستان تورمی مزمن با عوارض جسمانی و درمان طولانی مدت است که تاثیر منفی بر کیفیت زندگی بیماران دارد. خودمدیریتی یک مرحله حیاتی برای حفظ نتایج درمانی است. بنابراین این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر آموزش حضوری و مجازی خودمدیریتی لنف ادم بر کیفیت زندگی زنان انجام گردید.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی بر روی 70 بیمار مبتلا به لنف ادم ناشی از سرطان پستان در یک سال اخیر، مراجعه ‏کننده به مرکز توانبخشی سیدخندان در شهر تهران بود. نمونه گیری با بلوک تصادفی 2تایی و 35 نفر در هر گروه بود. کلیه افراد درمان های معمول لنف ادم را دریافت کردند. گروه آموزش حضوری و مجازی به ترتیب آموزش را به صورت حضوری در کلینیک و در پیام رسان تلگرام دریافت نمودند. کیفیت زندگی بوسیله پرسشنامه های کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به سرطان و بیماران مبتلا به سرطان پستان (EORTC QLQ-C30 & QLQ-BR23) قبل، بلافاصله و سه ماه پس از مداخله اندازه گیری شد.

    یافته ها

    میانگین سنی افراد (71/9±)42/51 بود. اکثریت افراد متاهل، خانه دار و با تحصیلات دیپلم و بالاتر بودند و میانگین مدت لنف ادم 88/6 ماه بود. در انتهای مطالعه نسبت به شروع مطالعه عملکردهای جسمانی، ایفای نقش، عاطفی و اجتماعی در گروه مجازی نسبت به حضوری کاهش معناداری داشت به این ترتیب وضعیت متغیرهای فوق در گروه حضوری نسبت به مجازی بهتر بود (به ‏ترتیب 006/0P=، 026/0P=، 014/0P=، 023/0P=). سه ماه پس از مداخله در گروه حضوری نسبت به گروه مجازی بهبود میانه نمرات سلامت عمومی (021/0=P)، عملکردهای جسمانی (004/0=P)، ایفای نقش (009/0=P)، عاطفی (001/0<P)، اجتماعی (048/0=P) بیشتر و بهبود میانه نمرات عوارض درمان سیستمیک (002/0=P) و علایم مربوط به بازو (045/0=P) کمتر بود.

    نتیجه گیری

    آموزش خودمدیریتی بهبود کیفیت زندگی را در پی داشته که در مقایسه بین دو روش، آموزش حضوری موثرتر از شیوه مجازی بود. با این‏ حال مطالعات بیشتری جهت بررسی کارایی و هزینه اثربخشی هر دو شیوه در آموزش مبتلایان به لنف ادم نیاز است.

    کلیدواژگان: خودمدیریتی، لنف ادم، کیفیت زندگی، سرطان پستان
  • عبدالعظیم صدیقی پاشاکی، سعید افشار، کمال محمدیان، محمدهادی غلامی، عباس مرادی، زهرا کشت پور املشی* صفحات 23-32
    مقدمه

    خستگی ناشی از سرطان یکی از عوارض شایع و ناتوان کننده سرطان پستان است. مشاهده شده که بیماران سرطانی سطوح پایین‏تری از ملاتونین را دارند و بین ملاتونین و اینترلوکین6 با خستگی بیماران سرطانی ارتباط وجود دارد. از این رو هدف این مطالعه ارزیابی ارتباط مصرف ملاتونین در بیماران سرطان پستان با خستگی و سطوح سرمی اینترلوکین6 می‏ باشد.

    روش بررسی

    در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور تاثیر داروی ملاتونین بر کاهش خستگی ناشی از شیمی ‏درمانی و پرتودرمانی ادجوانت در 74 زن مبتلا به سرطان پستان مورد بررسی قرار گرفت. گروه مداخله (38 نفر) بیماران داروی ملاتونین را از 1 هفته قبل از شروع درمان ادجوانت به‏ صورت ongoing طی درمان و پس از آن و تا بعد از زمان نمونه گیری خون ادامه دادند تا زمانی‏ که سرطان پستان مجددا پیشرفت کند (هر شب 6 گرم) و گروه کنترل (36 نفر) همزمان پلاسبو دریافت نمودند. نمره خستگی هر دو گروه قبل و پس از درمان با پرسشنامه BFI و اینترلوکین6 سرم پس از درمان به روش الیزا ارزیابی و مقایسه شد.

    یافته ها

    میانگین سن بیماران در گروه مداخله و کنترل به ‏ترتیب 79/10±47/50 و 55/10±00/46 سال بود (223/0=P). پس از مداخله، در گروه درمان دارویی ملاتونین و پلاسبو به‏ ترتیب، میانگین نمره خستگی 86/15±16/25 و 57/4±61/52 (001/0<P) و میانگین اینترلوکین6 در گروه مداخله و کنترل به ترتیب 19/0±063/0 و 13/0±068/0 بود (721/0=P).

    نتیجه گیری

    تجویز داروی خوراکی ملاتونین در زنان مبتلا به سرطان پستان تحت پرتودرمانی و شیمی‏ درمانی ادجوانت به طور معناداری خستگی آنان را کاهش می‏ دهد اما بر سطح سرمی اینترلوکین6 تاثیر ندارد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، خستگی، ملاتونین، اینترلوکین6
  • معصومه جعفرآقایی، حکیمه سجادی*، محسن دهقانی زاهدانی، حسام الدین بنی هاشمی، الهام بوشهری صفحات 33-39
    مقدمه

    هدف از مطالعه حاضر، مقایسه حساسیت و ویژگی نتایج سیتولوژی در روش نمونه‏برداری سوزنی بین دو روش اسمیر مرسوم و روش سیتولوژی مبتنی بر مایع برای تشخیص توده های قابل لمس پستان در زنان مراجعه‏کننده به کلینیک بیمارستان شهید محمدی بندرعباس بوده است.

    روش بررسی

    روش پژوهش، توصیفی- مقطعی بود. نمونه پژوهش بر اساس نمونه‏ گیری هدفمند و به روش در دسترس انتخاب شدند. بر این اساس 67 نفر از مراجعه‏ کنندگان به کلینیک جراحی بیمارستان آموزشی شهید محمدی در فاصله زمانی 1398-1399 مورد بررسی قرار گرفتند و حساسیت تشخیصی، اختصاصیت تشخیصی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی روش اسمیر مرسوم و روش سیتولوژی مبتنی بر مایع با هم مقایسه شدند.

    یافته ‏ها

    یافته ‏های این پژوهشی نشان داد، میزان حساسیت تشخیصی روش مرسوم اسمیر برابر با 4/88%، میزان ویژگی تشخیصی آن برابر با 9/94%، ارزش اخباری مثبت 92% و ارزش اخباری منفی 5/92% بوده است .میزان حساسیت تشخیصی روش سیتولوژی مبتنی بر مایع 84% و میزان اختصاصیت 90%، ارزش اخباری مثبت 7/80%، ارزش اخباری منفی 90% بوده است.

    نتیجه ‏گیری

    نتایج پژوهش نشان داد روش سیتولوژی مبتنی بر مایع به دلیل تکنیک پردازش آسان، زمان غربالگری سریع‏تر و حفظ شکل سلول و جزییات هسته نسبت به روش اسمیر معمولی، روشی بهتر است و می ‏تواند یک روش امیدوار کننده و قابل اعتماد برای تشخیص ضایعات قابل لمس پستان قبل از عمل  جراحی باشد.

    کلیدواژگان: نمونه برداری سوزنی، روش اسمیر مرسوم، روش سیتولوژی مبتنی بر مایع، توده پستان
  • معصومه هدایتی، کبری حاجی علیزاده*، مهدی هدایتی، الهام فتحی صفحات 40-56
    مقدمه

    مشکلات ارتباطی و پرخاشگری در زوج های دارای زنان مبتلا به سرطان به سبب ماهیت بیماری و تغییرات هورمونی مرتبط و نیز شرایط حاصل از تحمل فشار روانی، از عمده مشکلات زوج ها با این شرایط است. در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار به شیوه گروهی بر پرخاشگری ارتباطی زوج های دارای زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه گواه اجرا گردید. 22 زوج (44 نفر) با داشتن ملاک های ورود به مطالعه با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و از میان زوج های دارای زنان مبتلا به سرطان پستان ساکن شهر تهران انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (هرکدام 11 زوج) قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 6 جلسه 120 دقیقه ای تحت آموزش زوج درمانی هیجان مدار به شیوه گروهی با استفاده از نسخه HMT این نوع مداخله قرار گرفت؛ هدف از این نوع مداخله، بهبود شاخص های روان‏شناختی و رابطه ای مرتبط با کیفیت زندگی زوج هایی است که دارای زنانی هستند که تجربه مقابله با رویداد تشخیص یا عود سرطان پستان را داشته و درگیر فرایند درمان بوده یا آن را پشت سر گذاشته اند. گروه گواه برنامه ای دریافت نکرد. هر دو گروه پیش و پس از مداخله به «پرسشنامه پرخاشگری باس و پری» (فرم 29 سوالی با طیف لیکرت) که دارای چهار بعد اصلی فیزیکی، کلامی، خشم و خصومت است، پاسخ دادند. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    گروه آزمایش پس از دریافت برنامه آموزشی در مقایسه با گروه گواه، بر اساس نمرات پرخاشگری در همه مولفه ها، کاهش میانگین نشان داد. این کاهش در مولفه های پرخاشگری فیزیکی، کلامی، خشم و خصومت در گروه آزمایش به ترتیب (01/11-)، (78/5-)، (37/8-) و (95/10-) بود. درحالی که گروه گواه در دو مولفه خشم و خصومت، کاهش (41/0-) و (17/0-) و در مولفه های فیزیکی و کلامی، (06/0) و (06/0) افزایش در میانگین پس آزمون را نشان داد. بر اساس این یافته ها و تحلیل معناداری حاصل از آزمون کوواریانس در این پژوهش، زوج درمانی هیجان مدار بر همه ابعاد پرخاشگری در گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه، اثر کاهشی معنادار داشته است (01/0P<).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های به دست آمده، برنامه مداخله زوج درمانی هیجان مدار با آموزش درک هیجانی صحیح زوجین از یکدیگر و ایجاد فضای اعتماد و ارتباط مابین زوجین، زمینه افزایش رضایت زناشویی و نیز کاهش پرخاشگری در روابط متزلزل زوج های دارای زنان مبتلا به سرطان پستان را فراهم می آورد. بر همین اساس می توان از این برنامه در بهبود کیفیت روابط زناشویی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: زوج درمانی هیجان مدار، پرخاشگری ارتباطی، زوج ها، سرطان پستان
  • مهرنوش اسماعلیان، مهدی کارگرفرد*، فهیمه اسفرجانی، گلناز واثقی صفحات 57-66
    مقدمه

    سایز تومور عامل موثر در پیشرفت سرطان است که افزایش سایز تومور، پیشرفت سرطان پستان را افزایش می ‏دهد. از سوی دیگر انجام تمرینات ورزشی منظم ممکن است نقش مهمی در مهار رشد تومور در سرطان پستان داشته باشد. با توجه به نقش کلیدی حجم تومور در متاستاز تومور هدف از مطالعه حاضر مقایسه 4 و 12 هفته تمرین هوازی بر حجم تومور موش‏ های ماده مبتلا به سرطان پستان بود.

    روش بررسی

    40 سر موش آزمایشگاهی BALB/C ماده (5-4 هفته ‏ای با وزن 2±18 گرم) پس از القای سرطان به صورت تصادفی به 5 گروه 8 تایی (گروه پیشگیری اولیه، پیشگیری ثانویه، درمان، ورزش و کنترل سرطانی) تقسیم شدند. تمرینات هوازی به مدت یک دوره 4 هفته‏ای در مراحل مختلف (پیشگیری، حین درمان و پس از سرطانی شدن) با شدت معادل 40 تا 50 درصد بیشینه اکسیژن مصرفی انجام شد و برای گروه ورزش، سه دوره 4 هفته ‏ای تمرینات با سرعت 18 متر بر دقیقه، به مدت 40 دقیقه 5 بار در هفته با 0 درجه شیب اجرا شد. پس از پایان دوره مداخله تمرینی، تمام موش‏ ها قربانی شدند و حجم تومور با استفاده از کالیپر دیجیتال اندازه ‏گیری شد. داده ‏ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و نرم‏ افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ‏ها

    پس از 4 هفته مداخلات ورزشی، کاهش معناداری در حجم تومور در گروه پیشگیری اولیه و کنترل (P=0/001) و پس از 12 هفته تمرین هوازی کاهش حجم تومور درگروه ورزش و کنترل (P=0/007) مشاهده شد و در بقیه گروه ‏ها تفاوت معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه‏ گیری

    به ترتیب پس از 4 و 12 هفته مداخلات ورزشی، کاهش معناداری در حجم تومور در گروه پیشگیری اولیه و کنترل، همچنین در گروه ورزش و کنترل مشاهده شد؛ به‏ گونه ‏‏ای که نمونه‏ هایی که در تمام فازها پیشگیری اولیه، ثانویه و درمان به تمرین پرداختند در کاهش حجم تومور نقش به سزایی داشتند و نشان داد که حجم تمرین می‏ تواند یک فاکتور مهم بر کاهش سایز تومور باشد. بنابر نتایج به ‏دست آمده از این تحقیق، تمرینات هوازی با شدت متوسط می‏تواند به‏ عنوان یک روش درمانی موثر از این نوع تمرینات برای کاهش حجم تومور پستان استفاده نمود. با این حال، برای دستیابی به نتایج قطعی نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، حجم تومور، سرطان پستان
  • یوسف شاه ولی کوه شوری، محمد مرندی*، مهدی کارگرفرد، گلناز واثقی، جمال مشتاقیان صفحات 67-76
    مقدمه

    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تمرین هوازی به همراه بی‏تمرینی در فازهای مختلف پیشگیری بر روی بیان ژن و پروتئین BCl-2 بود.

    روش بررسی

    32 سر موش Balb-c ماده (18-20g) خریداری شد و به‏ طور تصادفی در گروه ‏های پیشگیری مقدماتی (A)، پیشگیری اولیه (B)، پیشگیری ثانویه (C) و کنترل (D) قرار گرفتند. گروه A پس از 4 هفته تمرین هوازی و تزریق سلول‏ های 4T1، 8 هفته بی ‏تمرینی داشتند. گروه B پس از تزریق سلول‏ های 4T1 به مدت 4 هفته تمرین هوازی انجام دادند و سپس به مدت 4 هفته بی ‏تمرینی داشتند. در گروه C پس از تزریق سلول‏ های سرطانی و بعد از آن 4 هفته بی‏ تحرکی و سپس 4 هفته تمرین هوازی انجام شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی و دوره‏ های بی‏ تمرینی پس از بی‏هوشی، قربانی کردن و بافت‏ برداری انجام شد. برای اندازه‏ گیری میزان بیان ژن از RT PCR و برای سنجش میزان پروتئین از WB استفاده شد. برای تحلیل داده ‏ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد.

    یافته‏ ها

    نتایج نشان داد که میانگین بیان ژن در اثر تمرین هوازی بین گروه‏ های (481/0) A، (323/0) B و (035/0) Cنسبت به گروه کنترل (711/1)D در حد معنی داری (001/0=P) متفاوت بود. همچنین تمرین هوازی باعث تفاوت معنی‏ دار میزان بیان پروتئین (005/0=P)  BCl-2بین گروه های (692/0)A ، (821/0)B و (670/0)C نسبت به گروه (000/1)D  شد. لازم به ذکر است که رشد تومور در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی ‏داری نداشت (092/0=P).

    نتیجه‏ گیری

    ورزش احتمالا بتواند با کاهش عوامل ضد آپوپتوزی در سلول‏ های توموری منجر به ایجاد آپوپتوز و مرگ سلول‏ های توموری و کاهش رشد تومور و بهبود وضعیت بیمار شود.

    کلیدواژگان: پیشگیری مقدماتی، پیشگیری اولیه، پیشگیری ثانویه، آپوپتوز، تمرین ورزشی هوازی، بی تمرینی
|
  • Shahpar Haghighat, Zahra Omidi* Pages 8-22
    Introduction

    Breast cancer-related lymphedema is a chronic swelling accompanied by physical discomfort and prolonged treatment negatively affecting patients’ quality of life (QoL). Self-management is a vital phase in managing the results of treatment. So, the study aims to compare the effect of in-person and virtual self-management education on women’s quality of life.

    Methods

    This was a randomized clinical trial conducted on 70 women with breast cancer-related lymphedema in the last one year, attending to Seyed_Khandan rehabilitation center in Tehran. Sampling was done by random allocation method in blocks of 2 with 35 subjects in each group. All subjects received routine lymphedema treatment. The in-person and virtual groups received the education at the clinic and the Telegram messenger, respectively. QoL was assessed using the Persian version of EORTC QLQ-C30 and QLQ-BR23 questionnaires on before, immediately, and three months after the intervention.

    Results

    The mean age of the individuals was 51.42±9.71. Most subjects were married, had a diploma or higher, and the mean duration of lymphedema was 6.88 months. At the end of the study compared to the beginning of the study, physical, role, emotional and social functions decreased significantly in the virtual group compared with the in-person group. In this way, the status of the mentioned variables in the in-person group was better than the virtual one (P=0.006, P=0.026, P=0.014, P=0.023, respectively). Three months after the intervention, median scores on global health (P=0.21), physical functioning (P=0.004), role functioning (P=0.009), emotional functioning (P<0.001), social functioning (P=0.048) were still significantly greater for the in-person group. Also, the in-person group had a greater reduction in the median scores of systemic therapy side effects (P=0.002) and arm symptoms (P=0.45) compare with the virtual group.

    Conclusion

    Self-management education led to improved quality of life, and in the comparison between the two methods, in-person method was more effective than virtual method. However, further studies are needed to investigate the efficacy and cost-effectiveness of both methods in educating patients with lymphedema.

    Keywords: Self-management, Lymphedema, Quality of Life, Breast Cancer
  • Abdolazim Sedighi Pashaki, Saeid Afshar, Kamal Mohamadian, Mohamad Hadi Gholami, Abbas Moradi, Zahra Keshtpour Amlashi* Pages 23-32
    Introduction

    Cancer-related fatigue is one of the most common and debilitating complications of breast cancer. Cancer patients have been found to have lower levels of melatonin, and fatigue has been shown to be correlated with both melatonin and interleukin (IL-6) in cancer patients. This study aimed to evaluate the fatigue and serum level of IL-6 in response to melatonin treatment in breast cancer patients.

    Methods

    In this double-blinded clinical trial, 74 women with breast cancer were evaluated for the effect of melatonin on fatigue induced by adjuvant chemotherapy and radiotherapy. The intervention group (n = 38) started receiving 6 mg of oral melatonin from 6 to 7 days before the start of adjuvant therapy until the disease progression, while the control group (n = 36) received a placebo during this time. The fatigue scores and serum IL-6 levels of both groups were measured at baseline and after the intervention, and the changes were compared.

    Results

    The mean age of participants in the control group was 46.05 ± 10.55 y, and that of the intervention group was 50.47 ± 10.79 y (P = 0.223). The mean postintervention fatigue scores for the placebo and melatonin groups were 52.61 ± 4.57 and 25.16 ± 15.86, respectively (P < 0.001). There was no difference in the mean IL-6 level between the groups (P = 0.721).

    Conclusion

    Administering melatonin in women with breast cancer undergoing adjuvant chemotherapy and radiotherapy leads to a significant reduction in fatigue but does not affect serum IL- 6 levels.

    Keywords: Breast Cancer, Fatigue, Melatonin, IL-6
  • Masoumeh Jafar Aghaei, Hakimeh Sajjadi*, Mohsen Dehghani Zahedani, Seyed Hesamaddin Banihashemi, Elham Booshehri Pages 33-39
    Introduction

    This study aimed to compare the cytology results obtained by the conventional smear method with those obtained by the liquid-based method for the diagnosis of palpable breast masses in women referred to the clinic of Shahid Mohammadi Hospital in Bandar Abbas city.

    Methods

    The research method was descriptive–cross-sectional. The research sample was selected based on purposive and availability sampling. Accordingly, 67 patients referred to the surgical clinic of Shahid Mohammadi Hospital in 2019-2020 were evaluated. The diagnostic sensitivity, diagnostic specificity, positive predictive value, and negative predictive value of conventional smear method and liquid-based method were compared.

    Results

    The diagnostic sensitivity of the conventional smear method was 88.4%, specificity 94.9%, positive predictive value 92%, and negative predictive value 92.5%. The diagnostic sensitivity of the liquid-based method was 84%, specificity 90%, positive predictive value 80.7%, and negative predictive value 90%.

    Conclusion

    Liquid-based method is better than conventional smear because of the ease of processing, faster screening, and preservation of cells and nuclear details. And it can be a promising and reliable method to diagnose palpable breast masses before surgery.

    Keywords: Fine- Needle Aspiraton, ConventionalSmear Method, Liquid- Based Cytology Method, Breast Mass
  • Masoumeh Hedayati, Kobra Hajializadeh*, Mehdi Hedayati, Elham Fathi Pages 40-56
    Introduction

    Because of the nature of cancer and related hormonal changes, as well as the conditions resulting from stress tolerance, relational problems and aggression are major problems facing couples with breast cancer in wives. The aim of this study was to investigate the effect of emotionally focused couples therapy (EFCT) on relational aggression in couples with breast cancer in wives.

    Methods

    This study was conducted with a pretest-posttest design and a control group. Twenty-two couples meeting the inclusion criteria were selected by convenience sampling from among people with breast cancer living in Tehran and randomly assigned to the experimental and control group. The experimental group received a 6-session (120 minutes per session) intervention of an adapted version of emotionally focused group therapy for couples (HMT). This intervention was meant to improve the psychological and relational indicators related to the quality of life of couples where the female partner was diagnosed with, or had a recurrence of, breast cancer and was in active treatment process or had gone through the treatments. The control group did not receive any intervention. Both groups answered the Buss-Perry Aggression Questionnaire (29-item instrument to measure physical aggression, verbal aggression, anger, and hostility) before and after the intervention. Analysis of covariance was used to evaluate the effect of treatment.

    Results

    The experimental group demonstrated a decline in the mean of all factors after receiving the training program, as compared to the control group. The decrease was 11.01 points for physical aggression, 5.78 for verbal aggression, 8.37 for anger, and 10.95 for hostility. In contrast, the control group had a decrease of 0.41 points in anger and 0.17 points in hostility factors. The control group also displayed an increase of 0.06 points in the mean scores on both physical and verbal aggression components. Analysis of covariance revealed that EFCT had a significant decreasing effect on all the components of aggression in the experimental group as compared to the control group (P < 0.01).

    Conclusion

    Through the education of correct mutual emotional understanding for couples and creating an atmosphere of trust and communication between them, EFCT intervention provides a ground for increasing marital satisfaction and reducing aggression in couples coping with breast cancer in wives. Accordingly, the intervention can be used to improve the quality of marital relations.

    Keywords: Emotionally Focused Couples Therapy, Relational Aggression, Couples, Breast Cancer
  • Mehrnoosh Esmailiyan, Mahdi Kargarfard*, Fahimeh Esfarjani, Golnaz Vaseghi Pages 57-66
    Introduction

    Tumor size is a contributing factor in cancer prognosis. On the other hand, regular exercise may play an important role in inhibiting tumor growth in breast cancer. Because of the key role of tumor volume in tumor metastasis, the aim of the present study was to compare the effects of a 4-week and a 12-week aerobic training on tumor volume in female mice with breast cancer.

    Methods

    Forty female BALB/c mice (4-5 weeks old weighing 18 ± 2g) were randomly divided into the following 5 groups of 8 after cancer induction: primary prevention group, secondary prevention group, treatment, exercise, and cancer control. Aerobic exercise was performed for 4 weeks at different stages (prevention, during treatment, and after cancer) at an intensity equal to 40% to 50% of the maximal oxygen consumption. The exercise group performed aerobic exercise for 40 minutes at 18 m/min at a zero-degree incline 5 times a week for 12 weeks. At the end of the training intervention period, all mice were sacrificed and tumor volume was measured using a digital caliper. Data were analyzed using the ANOVA test on SPSS v.22.

    Results

    After 4 weeks of exercise intervention, a significant decrease in tumor volume was observed in the primary prevention and control groups (P = 0.001), and after 12 weeks of aerobic training, a decrease in tumor volume was observed in the exercise and control groups (P = 0.007). However, there was no significant difference in the other groups.

    Conclusion

    Moderate-intensity aerobic exercise can be used as an effective treatment method to reduce the volume of breast tumors. However, more research is needed to reach definitive results.

    Keywords: Aerobic Exercise, Tumor Volume, Breast Cancer
  • Yousef Shahvali Koohshoori, Mohammad Marandi*, Mahdi Kargarfard, Golnaz Vaseghi Pages 67-76
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the effect of aerobic exercise with detraining in different phases of prevention on Bcl-2 gene expression and protein.

    Methods

    For this purpose, 32 female BALB-c mice (18-20 g) were purchased and randomly assigned to four groups of primordial prevention (A), primary prevention (B), secondary prevention (C), and control (D). Group A performed aerobic exercise for 4 weeks, followed by injection of 4T1 cells and 8 weeks of detraining after the injection. Group B performed aerobic exercise for 4 weeks immediately after the injection of 4T1 cells and then detrained for 4 weeks. Group C received a 4T1 cell injection and maintained a sedentary life for 4 weeks, followed by 4 weeks of aerobic exercise. The subjects were killed 48 hours after the last training session and detraining courses and tumor tissues were removed. Real-time polymerase chain reaction was used to measure gene expression and western blotting was used to measure protein content.The one-way ANOVA test was used to analyze the data.

    Results

    The mean gene expression due to aerobic exercise was significantly (P<0.001) lower in groups A (0.481), B (0.323), and C (0.035) compared with group D (1.711). Also, aerobic exercise caused a significant decrease in Bcl-2 (P=0.005) protein expression in groups A (0.692), B (0.821), and C (0.670) compared with group D (1.000). It should be noted that tumor growth in experimental groups was not significantly different from the control group (P=0.092).

    Conclusion

    Exercise may be able to reduce anti-apoptotic agents in tumor cells, leading to apoptosis of tumor cells and reduced tumor growth.

    Keywords: Primordial Prevention, Primary Prevention, Secondary Prevention, Apoptosis, Aerobic Exercise, Detraining