فهرست مطالب

پرستاری، مامایی و پیراپزشکی - سال ششم شماره 3 (زمستان 1399)

فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی
سال ششم شماره 3 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مرضیه اسدی ذاکر، داریوش رخ افروز، ندا صیادی، نساء چراغبیگی* صفحات 1-24
    زمینه و هدف

    دوره های آموزش پرستاری نقشی حیاتی در تربیت دانشجویان پرستاری ایفا می کنند و لازم است که این دوره ها از کیفیت بالایی برخوردار باشند تا بتوانند دانشجویان را به نحوی تربیت کنند که به عنوان افرادی شایسته مراقبت های ایمن و با کیفیت را اریه دهند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه تطبیقی برنامه درسی دوره دکترای پرستاری ایران و دانشکده پرستاری دوک آمریکا است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع مطالعات توصیفی- تطبیقی می باشد. در این مطالعه برنامه دکترای پرستاری ایران با برنامه دکترای پرستاری دانشکده دوک آمریکا مقایسه شده است. داده های از طریق جستجو در سایت وزارت بهداشت ایران، سایت دانشکده پرستاری دوک و نیز پایگاه های داده فارسی و انگلیسی جمع آوری گردیده اند. تطبیق بین دو برنامه با استفاده از روش Beredy که شامل چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه است، صورت پذیرفته است.

    یافته ها

    دوره دکترای پرستاری در ایران نسبت به دانشکده دوک از قدمت بیشتری برخوردار است. بر خلاف متمرکز بودن شیوه پذیرش دانشجو در ایران، دانشکده دوک در این خصوص به شکلی مستقل عمل می کند. دروس ارایه شده در برنامه دوک متنوع ترند و تاکید زیادی بر حوزه آمار و روش تحقیق در این برنامه مشاهده می شود. رسالت برنامه ایران در سطح ملی تعریف شده است اما دانشکده دوک در بیان رسالت خود از دیدگاهی فرامرزی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    با توجه به چالش هایی که در برنامه ایران وجود دارد ضروری است در برنامه آموزشی دکترای پرستاری ایران نیز به منظور همسو شدن با نیازهای جامعه، نظام بهداشت، رشته پرستاری و نیازهای اساتید و دانشجویان، بازنگری جدی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: مقایسه تطبیقی، برنامه درسی دکترای پرستاری، الگوی بردی، ایران، دانشکده پرستاری دوک
  • اسرین کاظمی، فریبا رعنائی*، قباد مرادی صفحات 25-35
    زمینه و هدف

    بارداری به عنوان یک تجربه طبیعی و استرس زا که با تغییرات وسیع روانی و جسمی در مادران باردار همراه است، می تواند بر کیفیت زندگی زنان،  روابط و رضایت زناشویی آن ها تاثیر بسزایی داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان رضایت زناشویی و عوامل موثر بر آن در زنان شکم اول مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر سنندج در سال 1397 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش، یک مطالعه مقطعی توصیفی است که روی 400 زن باردار شکم اول مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر سنندج طی تابستان  1397 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر مشخصات دموگرافیگ و مامایی و همچنین پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ فرم 35 سوالی بود. اطلاعات گردآوری شده در نرم افزار SPSS 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    اکثریت واحدهای مورد مطالعه در ابعاد مختلف رضایت زناشویی (35/5 درصد)، ارتباطات (35/75 درصد)، حل تعارض (46/5 درصد) و تحریف آرمانی (35/25 درصد) دارای رضایت متوسط بودند. همچنین رضایت زناشویی کل 62/23 درصد بود، که نشان داد اکثر زنان باردار از رضایت زناشویی متوسط روبه بالایی برخوردار بودند. رضایت زناشویی با برخی مشخصات دموگرافیک از جمله سن همسر، سطح تحصیلات زن و همسر، شغل همسر، سطح درآمد، تعدد زوجه و سابقه ازدواج قبلی ارتباط معنی داری را نشان داد (05/0<p).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که اکثریت زنان باردار شکم اول از رضایت زناشویی متوسط روبه بالایی برخوردارند. بنابر این به نظر می رسد ایجاد مراکز مشاوره زوجین در مراکز جامع سلامت می تواند زمینه ارتقاء سطح آگاهی ها در مورد عوامل بهبود رضایت زناشویی و استحکام بیشتر بنیاد خانواده را فراهم کند.

    کلیدواژگان: ازدواج، رضایت، بارداری، شکم اول
  • طیبه حسن طهرانی، عباس عبادی، سادات سید باقرمداح، فرحناز محمدی شاهبلاغی، رضا قانعی قشلاق، مسعود فلاحی خشکناب* صفحات 36-47
    زمینه و هدف

    حریم خصوصی پدیده پیچیده ای است که تعابیر متفاوتی در سیستم بهداشتی و درمانی دارد. اندازه گیری این مفهوم برای ارایه دهندگان مراقبت، امری ضروری است. این مطالعه با هدف طراحی و روان سنجی ابزار حریم خصوصی بیماران بستری در بیمارستان انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر مطالعه ایی ترکیبی اکتشافی متوالی از نوع ابزارسازی است که در سال 1397 در سه مرحله متوالی انجام شد. ابتدا با استفاده از مدل هیبرید تحلیل مفهوم، مفهوم حریم خصوصی بیمار بستری تعریف شد. سپس براساس یافته های به دست آمده، آیتم ها تولید شدند. در نهایت به منظور ارزیابی  ویژگی های روان سنجی ابزار، 300 بیمار بستری در بیمارستانهای دولتی شهر تهران با استفاده از روش نمونه گیری سرشماری ابزار  را کامل کردند.

    یافته ها

    بر اساس نتایج، استخر اولیه سوالات شامل 91 مورد بود که با حذف موارد تکراری به 74 مورد کاهش یافت. پس از انجام اعتبار صوری، اعتبار محتوا در مجموع 19 آیتم باقی ماند. شاخص روایی محتوای کل ابزار 81/0 بود. نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی شامل 3 عامل حریم خصوصی شخصی، روانی- اجتماعی و معنوی- مذهبی با تبیین 5/45 درصد واریانس کل مشخص شد. پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 856./ و همبستگی درون طبقه ای 95./ بدست آمد.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش بینش جدیدی برای درک معنی حریم خصوصی بیماران ایجاد می کند و ابزار حریم خصوصی بیماران (PPI) به عنوان یک ابزار ساده، معتبر و مطمین برای اندازه گیری حریم خصوصی بیماران بستری بزرگسال در بخش های بستری  معرفی می شود.

    کلیدواژگان: حریم خصوصی، بیمار بستری، پرسشنامه، روایی و پایایی
  • فاطمه مودب، نازیلا جوادی، عاطفه قنبری، زهرا طاهری ازبرمی، ملوک پورعلیزاده* صفحات 48-57
    زمینه و هدف

    توانایی برقراری ارتباط مناسب قلب تمامی مراقبت های پرستاری می باشد. ارتباط موثر حرفه ای و بین حرفه ای برای اطمینان از هماهنگی مراقبت ها، بهبود رضایت و نتیجه کلی سلامت بیماران ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت ارتباطات حرفه ای و بین حرفه ای پرستاری ایران، مشکلات موجود و بحث در خصوص پیامدها و راهکارهای مقابله با آن انجام گردید.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه مروری می باشد؛ برای دستیابی به منابع از پایگاه های Science Direct, PubMed, SID, Google scholar  استفاده گردید. مقالات منتشر شده بدون مد نظر قرار دادن محدودیت زمانی و زبانی جستجو و مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    در جستجوی اولیه با کلمات کلیدی پرستار یا «دانشجوی پرستاری» و دکتر یا پزشک یا رزیدنت و بیمار و ارتباط یا کار گروهی یا همکاری یا تعامل و «ارتباطات حرفه ای» یا «ارتباطات بین حرفه ای» یا «ارتباطات بین فردی» و معادل انگلیسی آنها در مجموع 7181 مطالعه یافت شد؛ در بررسی نهایی 20 مقاله مرتبط با موضوع اصلی این مطالعه بودند و برای مرور انتخاب شدند. یافته ها در زمینه ارتباطات پرستاران به صورت سرفصل هایی در سه حیطه ارتباط پرستار-پزشک، پرستار-پرستار و ارتباط پرستار-بیمار و خانواده مورد بحث قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    مطالعات تاکید بر همکاری تیمی و شایستگی های بین حرفه ای را بیش از پیش ضروری نشان می دهد. برنامه های آموزشی باید به سمت آموزش بین حرفه ای و کارتیمی سوق داده شوند تا فرآیند مثلث گونه ارتباط پزشک-پرستار-بیمار در محیط آموزشی، به گونه ای شکل گیرد که دانشجویان به عنوان پزشک و پرستار قادر باشند توانمندی عملکرد در تیم و همکاری بین حرفه ای را در راستای تحقق اهداف درمانی و مراقبتی بیمار کسب نمایند.

    کلیدواژگان: پرستاری، ارتباطات حرفه ای، ارتباطات بین حرفه ای، ارتباطات بین فردی
  • فاطمه سهراب زاده*، منصور حکیم جوادی صفحات 58-67
    زمینه و هدف

    دوران بلوغ و نوجوانی دوران تنش فزاینده در زندگی است که در نوجوان نوعی تشویش و عدم پایداری روانی پدید می آید. هدف این پژوهش شناسایی ارتباط بین مشکلات بلوغ عاطفی و اجتماعی در نوجوانان با اختلال افسردگی و اضطراب اجتماعی بود.

    مواد و روش ها

    نوع این پژوهش توصیفی و روش آن نیز همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان 2 دبیرستان شهر رشت در سال تحصیلی 97-1396 به تعداد 542 نفر بود که از بین آن ها نمونه ای به تعداد 220 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های افسردگی گلدبرگ (1979)، بلوغ عاطفی سینگ و بهارگاوا (1990) و اضطراب اجتماعی واتسون و فرند (1969) استفاده شد. داده های پژوهش با استفاده از روش های آمار پارامتریک پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد همبستگی معنادار و معکوسی بین بلوغ عاطفی و اجتماعی با اضطراب اجتماعی (510/0-) و اختلال افسردگی (402/0-) وجود داشت (01/0P˂).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که بلوغ عاطفی و اجتماعی از ویژگی های منحصر به فرد دوران بلوغ و نوجوانی می باشد و این متغیرها قادر به پیش بینی مشکلات بلوغ عاطفی و اجتماعی در بین نوجوانان است.

    کلیدواژگان: بلوغ عاطفی و اجتماعی، اختلال افسردگی، اضطراب اجتماعی، نوجوانان
  • حسین فیضی*، سروه رضایی، هاجر کاشفی صفحات 68-77
    زمینه و هدف

    دانش داروشناسی و مهارت محاسبات دارویی در آموزش پرستاری از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر آموزش واحد داروشناسی بالینی بر دانش داروشناسی و مهارت محاسبات دارویی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه مداخله ای از نوع تجربی 66  نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان با روش نمونه گیری تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه دو قسمتی انجام شد. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

     یافته ها

    یافته های مطالعه نشان داد که تفاوت آماری معنی داری در مهارت محاسبات دارویی دانشجویان در دو گروه کنترل و آزمون، بعد از مداخله مشاهده شد (02/0=p). در دانش داروشناسی دانشجویان نیز بعد از مداخله در حیطه های عوارض دارویی (02/0=p) و مراقبت پرستاری (005/0=p) در بین گروه کنترل و مداخله تفاوت آماری معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    آموزش واحد داروشناسی بالینی تاثیر مثبتی بر مهارت محاسبات دارویی و دو حیطه عوارض دارویی و مراقبت های پرستاری از دانش داروشناسی دانشجویان داشت، از آنجا که محاسبه دقیق دوز داروها و دانش کافی در زمینه عوارض دارویی و مراقبت های پرستاری تاثیر بسیار مهمی در فرآیند دارو درمانی بیماران دارد، می توان امیدوار بود که تدریس بالینی این واحد تاثیر بسزایی در مهارت محاسبات دارویی و دانش داروشناسی دانشجویان پرستاری دارد.

    کلیدواژگان: داروشناسی بالینی، دانش داروشناسی، مهارت محاسبات دارویی، دانشجویان پرستاری
  • هاله رامتین فر، ماندانا علیزاده* صفحات 78-87
    زمینه و هدف

    سالمندی فرایندی زیستی است که تمام موجودات زنده از جمله انسان آن را تجربه می کنند. هدف این پژوهش بررسی رابطه طرحواره های ناسازگار اولیه با هوش هیجانی و تنظیم هیجانی در سالمندان مبتلا به دیابت بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع توصیفی و به روش همبستگی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی افراد سالمند مبتلا به دیابت مراجعه کننده به انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی استان گیلان در یک ماهه پایانی سال 1398 به تعداد 541 نفر بود که از بین آن ها نمونه ای به تعداد 225 به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های طرح واره ناسازگار اولیه یانگ (1998)، هوش هیجانی مایر و سالووی (1997) و تنظیم هیجانی گروس و جان (2003)  استفاده شد. داده های پژوهش با استفاده از روش های آمار پارامتریک پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین طرحواره های ناسازگار اولیه با هوش هیجانی در سالمندان رابطه معناداری وجود داشت (01/0P˂). همچنین بین طرحواره های ناسازگار اولیه با تنظیم هیجانی در سالمندان رابطه معناداری وجود داشت (01/0P˂). در بخش دیگری از این پژوهش نتایج نشان داد 4/24 درصد تغییرات طرحواره های ناسازگار اولیه در سالمندان را می توان با استفاده از تغییرات متغیرهای هوش هیجانی و تنظیم هیجانی تبیین نمود. 

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج یافته های این پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که متغیرهای هوش هیجانی و تنظیم هیجانی پیش بین مناسبی برای طرحواره های ناسازگار اولیه در سالمندان مبتلا به دیابت می باشد.

    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، هوش هیجانی، تنظیم هیجانی، سالمندان مبتلا به دیابت
  • مهری رضایی*، سیده فاطمه پرپوچی، شیدا دخش صفحات 88-96
    مقدمه

     کیفیت حمایتی که مادر در طی لیبر و زایمان توسط مامای همرادریافت می کند برای تداوم سلامت تمام افراد خانواده مهم است به همین دلیل این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین حضور مامای همراه و پیامدهای مادر و نوزاد  انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی - تحلیلی و مورد- شاهد از نوع آینده نگر که در سال 1397-1392 اجرا شد. جامعه پژوهش شامل مادران مراجعه کننده به بلوک زایمان بیمارستان های شهرستان ساوه بود. بر اساس معیارهای ورود و خروج اطلاعات مرتبط با پیامدهای زایمانی مادر و نوزاد جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    مشخصات دموگرافیک بین دو گروه اختلاف معنی دار نداشت. از نظر نوع زایمان بین دو گروه اختلاف معنی دار مشاهده و در گروه مورد میزان زایمان طبیعی بیشتر مشاهده شد (001/0 = p). طول مدت  فاز فعال مرحله اول و مرحله دوم زایمان در گروه  شاهد کمتر مشاهده شد (001/0= p). از نظر میزان خونریزی پس از زایمان بین دو گروه اختلاف معنی دار مشاهده و در گروه شاهد کمتر مشاهده شد (001/0=p). بین دو گروه از نظر شروع شیردهی در ساعت اول پس از تولد تفاوت معنی دار مشاهده نشد (08/0=p)

    نتیجه گیری

    حضور مامای همراه در کنار مادر برخی پیامدهای زایمانی را بهبود می بخشد. توصیه می شود در این زمینه  مطالعات در حیطه سیستم بهداشتی صورت گرفته و در صورت نیاز مداخلات اصلاحی انجام شود.

    کلیدواژگان: زایمان، دولا، درد زایمان
  • میثم صفری نژاد*، عهدیه پرهیزکار صفحات 97-106
    مقدمه و هدف

     یکی از مولفه هایی که می تواند با وقوع رفتارهای پرخطر در نوجوانان در ارتباط باشد مهارت های اجتماعی است. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین مهارت های اجتماعی با دیدگاه رفتارهای پر خطر در نوجوانان شهر سنندج بود.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه توصیفی- همبستگی،360 دانش آموز مقطع دوم متوسطه به روش نمونه گیری خوشه ای از دبیرستان های شهر سنندج انتخاب شدند. اطلاعات توسط پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه رفتارهای پرخطر احمدپور ترکمان و مهارت های اجتماعی گرشام و الیوت از دانش آموزان جمع آوری گردید. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ی22 و با استفاده از آزمون‏های کای اسکویر، ضریب همبستگی ناپارامتری اسپیرمن وآزمون ناپارامتری کروسکالوالیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    اکثر واحدهای پژوهش 15 تا 19 ساله و در مقطع دهم متوسطه مشغول به تحصیل بودند (66/4 درصد). میانگین و انحراف معیار رفتارهای پرخطر در واحدهای مورد مطالعه10/41±54/12 و از نظر مهارت اجتماعی میانگین و انحراف  معیار آنان 2/51±9/08 بود. بر اساس نتایج آزمون ناپارامتری اسپیرمن، بین رفتارهای پرخطر و مهارت های اجتماعی همبستگی منفی و معناداری بود (0/05<p).

    نتیجه گیری:

     بین رفتارهای پرخطر و مهارت های اجتماعی همبستگی منفی و معناداری بود. با توجه به اهمیت سن نوجوانی، با تقویت مهارت های اجتماعی میتوان از میزان بروز رفتارهای پر خطر تا حدی جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: رفتارهای پرخطر، مهارت های اجتماعی، نوجوانان
  • فاطمه پاپی، سیمین غلامرضایی*، فاطمه رضایی صفحات 107-118
    زمینه و هدف

    دانش داروشناسی و مهارت محاسبات دارویی در آموزش پرستاری از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر آموزش واحد داروشناسی بالینی بر دانش داروشناسی و مهارت محاسبات دارویی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه مداخله ای از نوع تجربی 66  نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان با روش نمونه گیری تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه دو قسمتی انجام شد. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

     یافته ها

    یافته های مطالعه نشان داد که تفاوت آماری معنی داری در مهارت محاسبات دارویی دانشجویان در دو گروه کنترل و آزمون، بعد از مداخله مشاهده شد (02/0=p). در دانش داروشناسی دانشجویان نیز بعد از مداخله در حیطه های عوارض دارویی (02/0=p) و مراقبت پرستاری (005/0=p) در بین گروه کنترل و مداخله تفاوت آماری معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    آموزش واحد داروشناسی بالینی تاثیر مثبتی بر مهارت محاسبات دارویی و دو حیطه عوارض دارویی و مراقبتهای پرستاری از دانش داروشناسی دانشجویان داشت، از آنجا که محاسبه دقیق دوز داروها و دانش کافی در زمینه عوارض دارویی و مراقبتهای پرستاری تاثیر بسیار مهمی در فرآیند دارو درمانی بیماران دارد، می توان امیدوار بود که تدریس بالینی این واحد تاثیر بسزایی در مهارت محاسبات دارویی و دانش داروشناسی دانشجویان پرستاری دارد.

    کلیدواژگان: آموزش اختصاصی سازی خاطرات، خاطرات مزاحم، افسردگی، مولتیپل اسکلروزیس
|
  • Marziyeh Asadizaker, Darush Rokhafroz, Neda Sayadi, Nesa Cheraghbeigi* Pages 1-24
    Background & Aim

    Nursing training courses play a vital role in educating nursing students and they need to be of high quality to be able to train students to provide safe and quality care as qualified individuals. The aim of the current study is a comparison of the Iranian Nursing Ph.D. curriculum and the American Duke School of Nursing.

    Materials & Methods

    The current study is descriptive-comparative. In the study, the Iranian Nursing Ph.D. curriculum is compared with the Duke School of Nursing in the US. Data have been collected through searching on the websites of the Ministry of Health in Iran, the Duke School of Nursing, together with Persian and English databases. The adjustment between the two curricula is done using the Beredy method, which includes four steps of description, interpretation, proximity and comparison.

    Results

    The Ph.D. curriculum in nursing in Iran is older than Duke School. Despite the centralized student admission method in Iran, Duke College operates independently in this regard. The presented courses in Duke Curriculum are more diverse and there is a lot of emphasis on statistics and research methods in the curriculum. The mission of Iranchr('39')s curriculum is defined at the national level, but Duke School has a cross-border perspective in expressing its mission.

    Conclusion

    Considering the existing challenges in the Iranian curriculum, it is necessary to seriously review the Iranian Nursing Ph.D. educational program to align with the needs of society, the health system, nursing and the needs of professors and students.

    Keywords: Comparative study, PhD Nursing Curriculum, Bereday Model, Iran, Duke School of Nursing
  • Asrin Kazemi, Fariba Ranaei*, Ghobad Moradi Pages 25-35
    Background and Aims

    As a natural and stressful experience, associated with extensive psychological and physical changes in pregnant mothers, pregnancy can have a significant impact on womenchr('39')s quality of life, relationships, and marital satisfaction.This study aimed to determine the level of marital satisfaction and the factors affecting it in primigravida women referring to Sanandaj comprehensive health centers in 2018.

    Materials and Methods

    The study was descriptive cross-sectional that was carry on 400 primigravida women referred to Sanandaj comprehensive health centers during the summer of 2018. The sampling method phased as follows: first, the city was divided into five sections and from each section, three centers were randomly selected and a total of 400 primigravida women were included in the study having the necessary criteria. Data collection tools were a researcher-made questionnaire containing demographic and midwifery characteristics as well as Enrich Form Marital Satisfaction Questionnaire with 35 Questions. The collected data were analyzed in SPSS20 software.

    Findings

    The majority of the studied cases have moderate satisfaction in different dimensions of marital satisfaction (35.5%), communication (35.75%), conflict resolution (46.5%) and ideal distortion (35.25%). Besdies, total marital satisfaction was 62.23%, which showed that most pregnant women had moderate to high marital satisfaction. Marital satisfaction showed a significant relationship with some demographic characteristics including the age of spouse, level of education for the spouse, spouse occupation, income level, polygamy and previous marriage history (p <0.05).
    Discussion and

    Conclusion

    The results showed that the majority of primigravida women have moderate to high marital. Therefore, the establishment of counseling centers in comprehensive health centers can provide the basis for raising awareness about the factors that improve marital satisfaction and further strengthen the family foundation.

    Keywords: : Marriage, Satisfaction, Pregnancy, Primigravidity
  • Tayebeh Hasan Tehrani, Abbas Ebadi, Seyed Baghe Maddah, Farahnaz Mohammadi Shahboulaghi, Reza Ghanei Gheshlagh, Masoud Fallahi-Khoshknab* Pages 36-47
    Background & Aim

    Privacy is a complex phenomenon that has various interpretations within healthcare systems. Understanding and measurement of this concept is essential for care providers. This study aimed to design and test the psychometrics of the hospitalized patient privacy measurement instrument.

    Materials & Methods

    The present study is a sequential exploratory study of instrumentation that was conducted in 2018 in three consecutive steps. In the first step, the concept of privacy was defined using hybrid concept analysis. In the second step, items were produced based on the first step findings. In the third step, 300 patients hospitalized in internal and surgical wards of public hospitals in Tehran completed an instrument for census sampling in order to evaluate instrumental psychometric features.

    Results

    Based on the obtained findings from content analysis, the initial pool of questions included 91 items, which dropped to 74 by eliminating repetitive and overlapping items. After formal and content validation and item analysis, a total of 19 items remained. The overall content index of the instrument was 0.81. The results of exploratory factor analysis including personal privacy, psychosocial privacy, and spiritual-religious privacy were identified as 45.5% of the total variance. Instrument reliability was obtained by using Cronbachchr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39')))s alpha coefficient of 0.856 and the intra-class correlation of 0.95.

    Conclusion

    Research findings provide new insight into the patients’ privacy implications and introduce PPI as a simple, valid, and reliable instrument for measuring the privacy of patients in general admissions departments.

    Keywords: privacy, hospitalized patients, inventory, Development, Validation
  • Fatemeh Moaddab, Nazila Javadi, Atefeh Ghanbari, Zahra Taheri-Ezbarami, Moluk Pouralizade* Pages 48-57
    Background & Aim

    The ability of proper communication is the core issue in all nursing care. Effective professional inter-professional communication is necessary for ensuring the coordination of care, improvement of satisfaction, and overall health outcomes of patients. The present study aimed to determine the status of professional and inter-professional communication in the nursing of Iran. In addition, attempts were made to recognize problems in the field and discuss their consequences and coping strategies.

    Materials and Methods

    This was a review study, and data were obtained through searching databases of Science Direct, Google Scholar, SID, and PubMed to find published articles regardless of their date of publication and language.

    Results

    The primary search with keywords of “nurse” or “nursing student”, “physician”, or “doctor” or “resident”, “patient”, “communication”, or “teamwork” or “cooperation” or “interaction, and “professional communication” or “inter-professional communication” or “interpersonal communication” (both in Farsi and English) resulted in detecting a total of 7181 studies. However, 20 related articles were selected for review in the final assessment stage. The data gathered in the field of communication of nurses was discussed in three areas of nurse-physician, nurse-nurse, and nurse-patient and family communications.

    Conclusion

    Studies emphasized the importance of teamwork and inter-professional competencies more than ever. It is recommended that educational programs include inter-professional and teamwork training so that the triangular process of physician-nurse-patient communication is formed in the educational environment in a way that students can work in teams and have inter-professional cooperation in line with achieving healthcare goals.

    Keywords: Communication, Relationship, Professional, Interprofessional, Nursing
  • Fatemeh Sohrabzadeh*, Mansour Hakim Javadi Pages 58-67
    Background & Aim

    Puberty and adolescence is a period of increasing stress in life that causes a kind of anxiety and psychological instability in adolescents. The aim of this study was to identify the relationship between emotional and social maturity problems in adolescents with depressive disorder and social anxiety.

    Materials & Methods

    The type of this study was descriptive and its method was correlational. The statistical population included all male and female high school students in Rasht in the academic year 2017-2018, 542 people, from whom a sample of 220 people was selected by stratified random sampling. Goldberg Depression Inventory (1979), Singh & Bahargawa (1990) Emotional Maturity Questionnaire, and Watson & Friend (1969) Social Anxiety Inventory were used to collect data. Research data were analyzed using Pearson parametric statistics and multivariate regression.

    Results

    The results showed that there was a significant and inverse correlation between emotional and social maturity with social anxiety (-0.81) and depressive disorder (-0.72) (P˂0.01).

    Conclusion

    Based on the findings of this study, it can be concluded that emotional and social maturity is a unique feature of puberty and adolescence and these variables are able to predict the problems of emotional and social maturity. Among teenagers.

    Keywords: Emotional, social maturity, Depressive disorder, Social anxiety, Adolescents
  • Hossein Feizi*, Serve Rezaie, Hajar Kashefi Pages 68-77
    Background and Aim

    The Knowledge of pharmacology and drug calculation Skill in nursing education is important. The purpose of this study was to investigate the effect of clinical pharmacology unit training on the pharmacological knowledge and drug calculation Skill of nursing students of Kurdistan University of Medical Sciences.

     Materials and Methods

    In an experimental study, 66 nursing students from Kurdistan University of Medical Sciences were randomly selected using random sampling method. Data were collected using a two-part questionnaire. Data were analyzed by descriptive and analytical statistics using SPSS software version 23.

    Results

    The study findings showed that a statistically significant difference in studentschr(chr('39')39chr('39')) drug computational skills in the two control and test groups was observed after the intervention (p = 0.02). In studentschr(chr('39')39chr('39')) pharmacological knowledge, there is a statistically significant difference between the control and intervention group after the intervention in the areas of drug side effects (p = 0.02) and nursing care (p = 0.005).

    Conclusion

    The training of the Clinical Pharmacology Unit had a positive effect on the skills of pharmaceutical calculations and two areas of pharmaceutical and nursing care from students chr(chr('39')39chr('39'))pharmacological knowledge, since accurate calculation of drug dosage and sufficient knowledge in the field of pharmaceutical and nursing care has a very important impact on patientschr(chr('39')39chr('39')) medication. It can be hoped that the clinical teaching of this unit will have a significant impact on the skills of pharmaceutical calculations and pharmacological knowledge of nursing students.

    Keywords: Clinical Pharmacology, Pharmacology Knowledge, Drug Calculation Skill, Nursing Students
  • Hale Ramtinfar, Mandana Alizadeh* Pages 78-87
    Background & Aim

    Aging is a biological process that all living beings, including humans, experience. The aim of this study was to investigate the relationship between early maladaptive schemas with emotional intelligence and emotional regulation in the elderly with diabetes.

    Materials & Methods

    This research was a descriptive and correlational study. The statistical population of this study included all elderly people with diabetes referred to the Charity Association for the Support of Diabetic Patients in Guilan Province in the last month of 2019 to 541 people, of whom 225 were sampled. A class was selected randomly. To collect data, Youngchr('39')s early maladaptive schema questionnaires (1998), Meyer and Salovi (1997) emotional intelligence questionnaires, and Gross and John (2003) emotional regulation questionnaires were used. Research data were analyzed using Pearson parametric statistics and multivariate regression.

    Results

    The results showed that there was a significant relationship between early maladaptive schemas and emotional intelligence in the elderly (P˂0.01). There was also a significant relationship between early maladaptive schemas and emotional regulation in the elderly (P˂0.01). In another part of this study, the results showed that 24.4% of changes in early maladaptive schemas in the elderly can be explained using changes in emotional intelligence variables and emotional regulation.

    Conclusion

    Based on the results of this study, it can be concluded that the variables of emotional intelligence and emotional regulation are good predictors of early maladaptive schemas in the elderly with diabetes.

    Keywords: Early maladaptive schemas, Emotional intelligence, Emotional regulation, Elderly with diabetes
  • Mehri Rezaie*, Seyedeh Fatemeh Parpouchi, Sheida Dakhesh Pages 88-96

    The quality of support that a mother receives during labor is important for maintaining the health of all family members. Therefore, this study aimed to investigate the relationship between companion midwifery (DULLA) performance and maternal and neonatal outcomes.   This research is a descriptive-analytical and case-control study of a prospective type that was conducted between 2013-2018. The study population consisted of mothers referred to the delivery ward of Saveh hospitals. Information on maternal and neonatal outcomes was collected according to inclusion and exclusion criteria. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics. Demographic characteristics were not significantly different between the two groups. There was significant difference in the type of delivery between the two groups, and in the case group, the highest rate of vaginal delivery was observed (p = 0.001). The duration of the active phase of the first and the second stages of labor was less in the case group(p = 0.001).The rate of postpartum hemorrhage between the two groups was significantly lower in the control group(p = 0.001). There was no significant difference between the two groups in terms of the beginning of breastfeeding in the first hour after birth (p = 0.08). Conclusion The presence of a companion midwife (DULLA) with the mother improves some of the outcomes childbirth. It is recommended that studies be done in the field of health system and corrective interventions will be done if it is needed.

    Keywords: Childbirth, DULLA, Labor pain
  • Masam Safarinezhad *, Ahdieh Parhizkar Pages 97-106
    Background & Aim

     Social skills are among the components that could be related to the occurrence of high-risk behaviors in adolescents. This study aimed to evaluate the relationship between social skills and perspective of high-risk behaviors in adolescents in Sanandaj, Iran.

    Materials & Methods

     This correlational-descriptive study was performed on 360 high-school students selected by cluster sampling method. Data were collected using a demographic characteristics questionnaire, Ahmadpour Turkman High-risk Behaviors Questionnaire, and Gresham and Elliott Social Skills Rating System. In addition, data analysis was performed in SPSS version 22 using Chi-square, non-parametric Spearman’s correlation coefficient, and the Kruskal-Wallis test.

    Results

     In this study, the majority of the participants were tenth-grade 15 to 19-year-old individuals (66.4%). The mean and standard deviation of high-risk behaviors was estimated at 54.12±10.41. Moreover, the mean and standard deviation of students’ social skills was 9.08±2.51. According to the results, there was a significant, reverse correlation between high-risk behaviors and social skills of the participants.

    Conclusion

     According to the results of the study, there was a significant, reverse association between high-risk behaviors and the social skills of the students. Given the importance of adolescence, improvement of social skills can prevent the emergence of high-risk behaviors to some extent.

    Keywords: High-risk behaviors, Social skills, Adolescents
  • Fatemeh Papi, Simin Gholamrezaei*, Fatemeh Rezaei Pages 107-118
    Background & aims

    The aim of this study was to investigate the effect of memory specificity training on intrusive memories and depression in female patients with multiple sclerosis(MS).

    Materials & Methods

    This  quasi-experimental study was conducted with a pre-test-post-test design with a control group. The statistical population this study included all women with MS referred to medical centers in Khorramabad in 1399, Who were free to participate in the study and using the convenience judmental sampling method, 30 people were selected and assigned to the experimental group (15 people) and control (15 people). The data collection tools included Impact of Event Scale-Revised (Weiss and Marmer, 1997) and the Beck Depression Inventory - Second Edition (Beck, 1996). SPSS software version 19 was used to analyze statistical data. For this purpose, at the level of descriptive statistics, frequency, percentage, mean and standard deviation were used to describe the data and at the inferential level, analysis of covariance was used.

    Results

    The results showed that memory specificity training significantly reduced intrusive memories in the post-test stage (P <0.001, F = 6.22) and depression in the post-test stage (P <0.001, F = 14.06) in female patients with multiple sclerosis in the experimental group Took.

    Conclusion

    According to the findings of this study, memory specificity training is an effective psychological intervention in reducing intrusive memories and depression.

    Keywords: memory specificity training, intrusive memories, depression, multiple sclerosis