فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روابط بین الملل
پیاپی 51 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن خداوردی*، علی اصغر غفاری صفحات 9-45
    تقابل ایران و آمریکا در موضوعات سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی، آغاز شده و به مرور در حوزه های وسیعی نیز گسترش یافته است. با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، تقابل دو کشور وارد مرحله جدیدی گردید. ترامپ با رویکرد «ریالیسم اصولی» و با بهره گیری از راهبرد «مرد دیوانه نیکسون»، به دنبال تضعیف ایران در حوزه های مختلف اقتصادی و سیاسی، در سطوح منطقه ای و بین المللی برآمد. با توجه به ویژگی های شخصیتی ترامپ، تجزیه وتحلیل رفتار و رویکردهای وی در خصوص ایران می تواند چشم انداز روشنی را برای دولتمردان ایرانی، جهت پیش برد اهداف ملی و راهبردهای مقابله جویانه در قبال رویکردهای ضد ایرانی ترامپ به همراه داشته باشد. در راستای نیل به این هدف، روش «تحلیل لایه ای علت ها» با بررسی موضوع فوق می تواند فضای جدیدی را برای خلق آینده های بدیل و روشن، پیش روی جمهوری اسلامی ایران فراهم نماید. فهم درست رویکردها و سیاست های اعلامی و اعمالی ترامپ در قبال ایران، از جانب دولت مردان ایرانی، برای طراحی یک اقدام متقابل و در عین حال هوشمند، در راستای تامین اهداف ملی ضروری است. مهم-ترین ابزار در نیل به این اهداف، ارایه چهره ای معقول و منطقی از جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر رعایت اصول و قواعد پذیرفته شده بین المللی و از همه مهم تر، اتخاذ دیپلماسی هوشمند با بهره گیری هم زمان از مولفه های قدرت سخت در کنار الگوی ارتباطی قدرت نرم می باشد. هدف اصلی پژوهش حاضر این است تا با بهره گیری از روش تحلیل آینده پژوهی، مبتنی بر روش تحلیل لایه ای علت ها، به بررسی و تجزیه و تحلیل رفتار ترامپ در قبال جمهوری اسلامی ایران بپردازد.
    کلیدواژگان: ایران، آمریکا، دونالد ترامپ، روش تحلیل لایه ای علت ها، تحلیل رفتاری
  • فرانک خودنگاه، داود کیانی*، مهدی جاودانی مقدم صفحات 47-72
    در میان قدرت های اصلی غربی، آلمان تنها دولتی است که کارنامه ای استعماری یا سلطه جویانه در حافظه تاریخی ایرانیان بر جای نگذاشته است. در ربع آخر قرن حیات سیاسی قاجار، در سراسر دوران پهلوی و نیز در طول چهار دهه گذشته از حیات جمهوری اسلامی ایران، گسترش رابطه با آلمان همواره از اولویت های سیاست خارجی ایران بوده است. رمزگشایی از علت تداوم روابط تاریخی میان این دو کشور، همواره یکی از دغدغه های اصلی پژوهشگران روابط بین الملل بوده است. هدف مقاله حاضر بررسی ریشه ای روابط سیاسی ایران و آلمان پس از انقلاب اسلامی به رغم رویارویی ایدیولوژیک ایران و غرب می باشد. بر این اساس پرسش اصلی این مقاله آن است که چگونه آلمان توانسته است تا به رغم لابی فشرده آمریکا و اسراییل ، سیاست خارجی اتحادیه اروپا را به سمت برقراری تعامل با ایران هدایت نماید. با توجه به الهام گرفتن این پژوهش از نظریه موازنه قوا در تحلیل روابط آلمان و ایران، روش تحقیق به کار گرفته شده نیز روش توصیفی- تحلیلی می باشد. آلمان با به کار گیری نوعی سیاست توازن میان تعقیب منافع ژیوپولیتیکی خود در رابطه گسترش مناسبات با ایران و پایبندی به تعهدات فرا آتلانتیکی به آمریکا و مسئولیت تاریخی خود نسبت به اسراییل، توانسته است تا رهبری سیاست خارجی اتحادیه اروپا را در برقراری تعامل با ایران بدست اورد.
    کلیدواژگان: ایران و آلمان، سیاست موازنه گرای المان، اتحادیه اروپا، آمریکا، اسرائیل
  • تاج الدین صالحیان* صفحات 73-105
    عدم شکل گیری موازنه قدرت مقابل ایالات متحده پس از فروپاشی شوروی، از پدیده های جدید در روابط بین الملل بوده است. اغلب لیبرال ها و طرفداران نظریه ثبات هژمونیک، در کنار قدرت خارق العاده آمریکا در بعد نظامی، علت آن را ایجاد نهادها، سازمانها و رژیم های بین المللی، تولید کالاهای عمومی امنیتی، مالی - تجاری و اقتصادی، چندجانبه گرایی و پرهیز از یکجانبه گرایی را اصلی ترین دلایل آن می دانند که سبب گردیده آمریکا حایز جایگاه "هژمون لیبرال" گردد و موازنه قدرت سنتی مقابل آن شکل نگیرد. اما با روی کار آمدن دونالد ترامپ، و سیاست "اول آمریکا"و عقب نشینی از بسیاری از نهاد ها و رژیم های بین المللی، خودداری از تولید کالاهای عمومی امنیتی و اقتصادی و پایان دادن به آنچه "سواری مجانی" می خواند، پیگیری ناسیونالیسم اقتصادی، یکجانبه گرایی و نهایتا بی اعتنایی به منافع سایر بازیگران، از جمله دوستان هم پیمانان، جایگاه "هژمون لیبرال" آمریکا را با چالش جدی مواجه ساخته است. بنابراین با توجه به آموزه های نظریه ثبات هژمونیک، هدف اصلی این پژوهش این است که بیان گردد: سیاست خارجی ایالات متحده در دوره ی ترامپ، ضمن عبور از شعارهای اعلامی، نسبت به گذشته دچار تحولات جدی گردیده، بطوری که این تغییرات، موقعیت این کشور را با مخاطراتی مواجه کرده است، چرا که ترامپ با عبور از مولفه های مشروعیت بخش، در جهت تخریب جایگاه هژمون لیبرال گام برداشته است. در این پژوهش، از روش توصیفی- تحلیلی استفاده گردیده که از منابع کتابخانه ای و الکترونیکی بهره گرفته شده است.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی آمریکا، قدرت نرم، نظریه ثبات هژمونیک، کالاهای عمومی، هژمون لیبرال
  • حدیث قائد رحمتی، محمود علیپور گرجی* صفحات 107-124
    انقلاب اسلامی ایران بازتاب و تاثیرات مهم و بنیادی در فراسوی مرزها داشته است. در این میان، نیجریه نمونه ای است که در پژوهش حاضر براساس نظریه پخش هاگراستراند مورد بررسی قرار گرفته است. ازمنظر هاگراستراند شش اصل به عنوان مولفه های اساسی نظریه پخش قابل طرح است: «مبدا پخش»، «مقصد پخش»، «موضوع پخش»، «زمان پخش»، «مسیر حرکت پدیده» و «موانع پخش». بنابر این نظریه، انقلاب اسلامی ایران «مبدا پخش» و نیجریه «محیطی پذیرا» محسوب می شوند؛ به گونه-ای که حوزه های علمی و دینی آن با پیروزی انقلاب اسلامی ایران فعال شده است و روحانیون بزرگی چون محمد توری و شیخ زکزاکی، نقش مهمی در گسترش تشیع و ایده های انقلاب ایران ایفا نموده اند. براساس نظریه پخش که الگوی نظری مناسب برای واکاوی بازتاب انقلاب های فراملی است، این پرسش مطرح شده است که انقلاب اسلامی ایران چه تاثیری بر نیجریه داشته است؟ روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است و ایده و فرضیه محوری پژوهش این است که انقلاب اسلامی به عنوان مبدا پخش، از طریق مسیرها و مجاری شکل گیری جنبش های اسلامی، هویت یابی شیعیان، راهپیمایی روز قدس، مهدویت، حجاب و مساجد، در نیجریه در حال گسترش است؛ و دخالت های ارتش نیجریه، بوکوحرام و غرب به ویژه آمریکا از موانع اصلی نفوذ انقلاب ایران در نیجریه محسوب می شود. «نظریه پخش»، «مقصد پخش انقلاب اسلامی»، «مسیر پخش انقلاب اسلامی» و «موانع پخش انقلاب اسلامی» پرسش های فرعی این پژوهش هستند که مورد بررسی قرار -گرفته اند.
    کلیدواژگان: نظریه پخش، انقلاب اسلامی، نیجریه، زکزاکی، بوکوحرام
  • فرزاد جهان بین، محمدجواد فتحی* صفحات 125-164

    سوریه ویمن اکنون کانون های فعال ناآرامی درمنطقه ی غرب آسیا هستند وایران وعربستان نیز برجسته ترین کنشگران نقش آفرین دراین بحران ها می باشند.مسئله ی حایزاهمیت ادراک والگوی مدیریتی این دو کشورجهت کنترل تحولات است.پژوهش حاضردرصددپاسخ به این-سوال است که مطابق الگوی مکعب بحران،ایران وعربستان چه ادراکی نسبت به بحران های سوریه ویمن دارندتحولات این کشورها راچگونه مدیریت کرده اند؟فرضیه ی پژوهش این است که به واسطه ی اینکه سوریه منطقه ی نفوذ ایران بوده ویمن حیاط خلوت عربستان،لذا مطابق سه مولفه ی اصلی مکعب بحران یعنی تهدید،زمان وآگاهی،ادراک این دو کشورنسبت به بحران های مذکورمتفاوت است.بحران سوریه به عنوان حلقه واسط محورمقاومت برای ایران دروضعیت حاد وتهدیدآمیزیعنی نقطه ی«A»قراردارد،منتها بحران یمن با توجه به فاصله ی جغرافیایی نسبت به خط مستقیم محورمقاومت و سطح تهدید نازل تر برای ایران،درنقطه ی«C»مکعب قراردارد.ازسوی دیگرعربستان وقوع بحران سوریه رایک فرصت قلمداد کرده،به همین خاطر در نقطه ی«C» قرار دارد،بحران یمن یکی ازحادترین وتهدیدآمیزترین مسایل برای عربستان است ودر نقطه «A»قراردارد.یافته های پژوهش نشانگر این است که سیاست خارجی عربستان وایران دربحران های سوریه ویمن حایزیک تضاد عمیق است بحران یمن یک کارت بازی سیاسی برای ایران است ودرمقابل عربستان بحران سوریه رافرصت مطلوبی تلقی می کند.الگوی مدیریتی هرکدام ازاین-دوکشوردرحیاط خلوت ومناطق حیاتی نفوذخود،سخت وتهاجمی است ودربحران های باسطح تهدیدخفیف،الگوی غیرتهاجمی ونرم راتحولات مطلوب تر می دانند.عربستان بحران های سوریه ویمن رابه ترتیب مطابق الگوی نرم وسخت مدیریت کرده وبالعکس ایران این بحران هارابرطبق الگوی سخت ونرم مدیریت نموده است.پژوهش حاضرذیل مطالعات کیفی قرارگرفته وضمن بهره گیری ازرویکرد تطبیقی،داده ها را به صورت توصیفی تحلیلی مورد مداقه وامعان نظر قرار داده است.

    کلیدواژگان: ایران، عربستان، مکعب بحران، سوریه، یمن
  • سعید میرترابی*، هادی ترکی صفحات 167-195
    چین به عنوان بزرگترین قدرت نوظهور اقتصادی در جهان، چند دهه رشد پرشتاب اقتصادی را تجربه کرده و امروز برای استمرار بخشیدن به روند خیزش خود به عنوان قدرتی جهانی، به شدت به امنیت بخشی به منابع عرضه انرژی وارداتی، وابسته است. در همین راستا، چین در سال 2013، ابتکاری بین المللی را با عنوان «یک کمربند، یک راه» مطرح کرد که یکی از شاخه های اصلی آن با عنوان «کمربند اقتصادی راه ابریشم» از آسیای مرکزی عبور می کند و یاد آور راهی باستانی است که به مدت چند قرن، پیوندهای تجاری و فرهنگی چین را با جهان بیرون برقرار می کرد. هدف از این پژوهش، برجسته کردن تلاش های پکن در مقابله با تنگناهای مرتبط با تامین انرژی از طریق پیشبرد ابتکار احیای جاده ابریشم در منطقه آسیای مرکزی روسیه است. مقاله بر مبنای رویکرد نیومرکانتیلیستی و بهره گیری از روش توصیفی- تبیینی نشان می دهد که دولت چین تلاش دارد از طریق پیشبرد ابتکار کمربند اقتصادی راه ابریشم، مهمترین اهداف امنیت عرضه انرژی یعنی قابلیت دسترسی و قابلیت پرداخت انرژی وارداتی خود را بهبود بخشد. یافته مقاله این است که موفقیت پکن در پیشبرد این ابتکار می تواند ضمن مشروعیت بخشی به حضور قدرتمند و دوباره چین در اوراسیا، فرصت های سوآور اقتصادی و تجاری را برای کشورهای شریک رقم بزند.
    کلیدواژگان: چین، روسیه، آسیای مرکزی، جاده ابریشم، انرژی
  • پیمان نمامیان*، ابراهیم آقامحمدی صفحات 197-227
    موازین کیفری حقوق هسته ای در چارچوب ساختار کیفری به عنوان گروهی از قواعد که در سطح ملی، منطقه ای یا بین المللی به کار بسته می شوند تا شیوه های مرتبط با انرژی هسته ای یا رادیواکتیو را جرم انگاری کنند یا دولت ها ملزم به جرم انگاری آنها نمایند، و می توانند به استناد ماهیت فوق العاده خطرناک ذاتی انرژی هسته ای یا رادیواکتیو از سایر مقرره های مربوط به شیوه های مشابه متمایز شوند. سوالی که در اینجا پیش می آید این است که: آیا در نظام بین المللی کنونی حقوق کیفری هسته ای توسط کشور جرم انگاری شده اند و تا چه میزان موازین کیفری حقوق هسته ای در اسناد بین المللی بازتاب یافته است؟ این مقاله سعی بر آن دارد تا موازین کیفری حقوق هسته ای در سطوح بین المللی شامل کنوانسیون حفاظت فیزیکی از ماده هسته ای، کنوانسیون بین المللی سرکوب تروریسم هسته ای و قطعنامه های شورای امنیت ملل متحد را تحت سنجش و ارزیابی قرار دهد.
    کلیدواژگان: تروریسم هسته ای، حقوق بین الملل هسته ای، حقوق کیفری، کنوانسیون های بین المللی ضدتروریسم هسته ای، قطعنامه های شورای امنیت
  • سامره یعقوبی*، عزت الله عزتی، ابراهیم رومینا صفحات 229-255

    کشورهای جنوب غرب آسیا دارای چالش های سیاسی، فرهنگی، مذهبی، اقتصادی و ایدیولوژیکی متعددی می باشند که از سوی دیگر فاقد ساختار منطقه ای فراگیر هستند تا بتوانند در راستای حل و فصل منازعات و چالش های شکل گرفته گام بردارند و از این رو در مقاله حاضر، با توجه به واگرایی منطقه ای در جنوب غرب آسیا پرسش اساسی این است که«عوامل تاثیرگذار بر واگرایی در منطقه جنوب غرب آسیا کدامند؟ داده های مورد نیاز تحقیق به روش کتابخانه ای و میدانی جمع آوری شده است و روش تجزیه و تحلیل در بخش کتابخانه ای توصیفی و تحلیلی است و در بخش میدانی نیز از آزمون t تک نمونه ای استفاده شده است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که عواملی از قبیل حمایت کشورهای غربی از تهاجم عربستان به یمن و ارتکاب جنایات جنگی توسط این رژیم، تلاش قدرت های فرامنطقه ای برای ترویج پروژه ایران هراسی، رواج ناسیونالیسم افراطی در بین اعراب، کردها و... با هدف تقویت روحیه جدایی طلبی، برداشت های متفاوت از مفاهیمی مانند جهاد در جهان اسلام، منازعات پیرامون حق بهره برداری از رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک و... از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر واگرایی در منطقه جنوب غرب آسیا می باشد.

    کلیدواژگان: واگرایی، منطقه، واگرایی منطقه ای، چالش ها، جنوب غرب آسیا
|
  • Hassan Khodaverdi *, Aliasghar Ghaffari Pages 9-45
    The confrontation between Iran and the US on the political, military, economic and cultural issues has begun since the victory of the Islamic Revolution in Iran and has expanded over a wide range of geographical areas. As Donald Trump came to power, the confrontation between the two countries entered a new phase. Using the "principled realism" approach and also the "Nixon's MadMan" Theory, Trump following the increasing weakening of Iran in various economic and political spheres and at all regional and international levels. Given Trump's personality traits, his analysis of Iran's behavior and approaches can paint a clear perspective for Iranian statesmen to advance national goals and Coping strategies against Trump's anti-Iranian approaches. In order to achieve this goal, the method of "Causal Layered Analysis" by examining the above problem can open a new space for the creation of bright future in front of the Iran. In order to design a smart and reciprocal move to achieve national interests, Iranian officials must have a good understanding of Trump's practical and proclaimed policies and approaches toward Iran. The most important tool to pursue these goals is to provide a rational face to the Iran with an emphasis on observing internationally accepted principles and rules, and most importantly adopting smart diplomacy while utilizing the components of hard power alongside the Communication Pattern of Soft power. The main purpose of the present study is to analyze Trump's behavior towards Iran based on a descriptive-analytical method and a Causal Layered Analysis.
    Keywords: Iran, USA, Donald J. Trump, Causal Layered Analysis, Behavioral Analyze
  • Faranak Khodnegah, Davoud Kiani *, Mahdi Javdani Moghaddam Pages 47-72
    Among the main western power, Germany is the only government that have not left a colonial or domineering record in Iranian historical memory, in the last quarter of Qajar’s political life, throughout the Pahlavi era and during the last four decades of the Islamic Republic of Iran, expanding relations with German have always been one of the Iran’s foreign policy priorities. Decoding the reason of the continuation of historical relations between the two countries, have always been one of the main concerns of international relations scholars. The purpose of this article is to thoroughly examine the political relations between Iran and Germany, after the Islamic revolution in spite of the ideological confrontation between Iran and west. Based on this fact, the main question of this article is how Germany, despite of the intense lobbying of the United States and Israel, have led EU foreign policy toward engagement with Iran. Given the inspiration of this research, from the theory of the balance of power of relation in the analysis of German-Iranian relations, the research method used is also a descriptive analytical one. According to the reasoning of this research in response to the main questions is that Germany have been able to lead by applying some form of balance policy to pursue its geopolitical interests in developing relations with Iran and adhering to its transatlantic obligations to the U.S. and its historical responsibility for Israel, have been able to take the lead in EU foreign policy in engaging Iran.
    Keywords: Iran, Germany, balancing policy, EU, USA, Israel
  • Tajedin Salehiyan * Pages 73-105
    The failure to strike a balance of power with the United States after the collapse of the Soviet Union for a quarter of a century has been a new phenomenon in international relations. Most liberals and proponents of hegemonic stability theory, along with America's extraordinary military power, have created international institutions, organizations, and regimes, produced public security, financial, commercial, and economic goods, multilateralism, and avoided unilateralism. Are considered to be the main reasons why the United States has gained the position of "liberal hegemony" and the balance of traditional power has not been formed against it. But with the coming to power of Donald Trump, and the policy of "America First" and the withdrawal of many international institutions and regimes, the refusal to produce public security and economic goods and the end of what he calls "free riding", the pursuit of nationalism Economic, one-sided, and ultimately disregard for the interests of other actors, including friends of allies, have seriously challenged America's position of "liberal hegemony.” Therefore, according to the teachings of the theory of hegemonic stability, the main purpose of this study is to state: US foreign policy in the Trump era, while passing the declared slogans, has undergone serious changes compared to the past, These changes have put the country's position in jeopardy, as Trump has taken steps to undermine the position of liberal hegemony by going through the elements of legitimacy. In this research, descriptive-analytical method has been used which has used library and electronic resources.
    Keywords: American Foreign Policy, Soft Power, Theory of hegemonic stability, Public Goods, Liberal Hegemony
  • Hadith Rahmati, Mahmood Alipour Gorji * Pages 107-124
    In addition to fundamental changes in Iranian society, the Islamic Revolution had impact overseas. In this regard, Nigeria is a country studied in this research through Torsen Hagerstrand theory of dispersion. In his perspective there are seven basic elements for the theory includinv the primary environment of the phenomenon, dispersion subject, dispersion source, dispersion destination, dispersion aim, dispersion time, phenomenon direction, and obstacles. According to this theory, the Islamic Republic of Iran is the source and Nigeria is the accepting environment whose religious and scientific fields activated by Islamic Revolution championship. Great scholars such as Mohammad Turi and Sheykh Zakzaky had great impact upon dispersion of Shia and Islamic Republic ideas. According to dispersion theory as a proped theoretical phramework to investigate overseas revolitions, the question is what impact have the Islamic republic of Iran had on Nigeria? The present method of study is descriptive- analytic and the leading idea of the research say that the Islamic Revolution, as a dispersion source, is going forward through pathes and ways of formation of Islamic movements, indenticating the Shia, Qods day domonstration, Mahdawi doctrine, hijab and mosques, and intervention of Nigerian army, Boko Haram and the Western world, particularely the US, are among the chief obstacles in Iranian Revolution influencing nigeria. The secondary questions of this study include the dispersion theory, the dispersion destination of Islamic Revolution, tje dispersion path and obstacles of Islamic Revolution. Key terms: dispersion theory, Islamic Revolution, Nigeria, Zakzaky, Boko Haram
    Keywords: Broadcasting Theory, Islamic Revolution, Nigeria, Zacchaeus, Boko Haram
  • Farzad Jahanbein, MohammadJavad Fathi* Pages 125-164

    Syria and Yemen are now active focal points of unrest in the West Asian region, and Iran and Saudi Arabia are the most prominent actors in the crisis. An important issue for understanding and managing these two models. The country is in control of developments. The present study seeks to answer the question of how the crisis in Iran and Saudi Arabia is perceived in terms of the crisis in Syria and Yemen and how they have managed the developments in these countries. The region is Iran's influence and Yemen is Saudi Arabia's backyard, so according to the three main components of the crisis, namely threat, time and awareness, the two countries differ in their perceptions of these crises. Iran is in an acute and threatening situation at point 'A', but the Yemeni crisis is due to the geographical distance from the direct line. The axis of resistance and the lower threat level for Iran is at the "C" point of the cube. On the other hand, Saudi Arabia considers the Syrian crisis an opportunity, so it is at the "C" point, the Yemeni crisis One of the most acute and threatening issues for Saudi Arabia is at point "A". Research findings indicate that Saudi Arabia and Iran's foreign policy is in sharp conflict with the Syrian and Yemeni crises; .

    Keywords: Iran, Saudi Arabia, Cuban Crisis, Syria, Yemen
  • Saeed Mirtorabi *, Hadi Torki Pages 167-195
    China, as the world's largest emerging economic power, has experienced decades of rapid economic growth and today relies heavily on securing imported energy supplies to continue its rise as a global power. In 2013, China launched an international initiative, as "One Belt, One Roud", wich one of its main branches crossing Central Asia through the "Silk Road Economic Belt", reminiscent of an ancient road that had connected Chinese trade and cultural ties with the outside world. The purpose of this study is to highlight Beijing's efforts to tackle energy-related restrictions by advancing the Silk Road Revival Initiative in Central Asian and Russia region. This paper, based on the neo-mercantilist approach and using a descriptive-explanatory approach, shows that the Chinese government is working to improve its energy security, namely the availability and payment capability of imported energy, by advancing the Silk Road economic initiative. The paper's finding is that Beijing's success in advancing this initiative, could legitimize China's strong and re-emerging presence in Eurasia and opening up exciting economic and trade opportunities for partner countries.
    Keywords: China, Russia, Central Asia, Silk Road, energy
  • Peyman Namamian *, Ebrahim Aghamohammadi Pages 197-227
    Measuring Criminal Rules of Nuclear Law in International DocumentsPenal Code Penalties within the framework of criminal law as a group of rules applied at national, regional or international level to counteract nuclear-related or radioactive energy-related practices or governments requiring them to be criminally liable. Can be distinguished from other rules of the same manner based on the extremely dangerous nature inherent in nuclear or radioactive energy. The paper seeks to assess international standards for the criminalization of nuclear rights at the international level, including the Convention on the Physical Protection of Nuclear Material, the International Convention for the Suppression of Terrorism, and the UN Security Council resolutions. The paper seeks to assess international standards for the criminalization of nuclear rights at the international level, including the Convention on the Physical Protection of Nuclear Material, the International Convention for the Suppression of Terrorism, and the UN Security Council resolutions.Key Words: Nuclear Terrorism, International Law, Nuclear Law, Criminal Law, International Covenant of Anti-Terrorism, Security Council Resolutions.
    Keywords: nuclear terrorism, International law, Nuclear Law, criminal law, International Covenant of Anti-Terrorism, Security Council Resolutions
  • Samere Yaghobi *, Ezzatollah Ezzati, Ebrahim Romina Pages 229-255

    South west Asia countries encompasses multifarious political, cultural, religious, economical and ideological challenges which they lack pervasive regional structure in order to pace in terms of dealing with the problems and existent challenges and thus in this current paper, in respect of regional divergence in south west Asia, substantial question will be arisen that " which influential factors are there on the divergence in south west area of the Asia?"The required data of the investigation are collected through field and library method and statistical analysis methods in the library part are descriptive and statistical and in the part of field method, one sample run t test is used.The findings indicate that the factors as backing of Saudi Arabia invasion to Yaman by western countries and committing war crimes by this regime, the efforts of trans-regional powers to promote Iran's terrorism project, the spread of radical nationalism among the Arabs, Kurds, …and aimed at strengthening the separatism spirit, different conceptions like: jihad in the Islamic world, controversy over the right to exploit border rivers and common water resources,…are the most considerable factors on divergence in south west area of the Asia.

    Keywords: Divergence, area, encompasses, regional divergence, south west of the Asia