فهرست مطالب

نشریه پژوهش سلامت
سال ششم شماره 1 (پیاپی 21، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ژاله یوسفی، علی شوقی*، ابوالفضل طاهری، علی باقری حق، پارسا شوقی، معصومه سعیدی صفحات 1-7
    مقدمه

    هلیکوباکترپیلوری باکتری گرم منفی میکروآیروفیلیک است که با استفاده از فاکتورهای خود مانند اوره آز، کاتالاز و لیپاز در مخاط معده و دیودنوم کلونیزه می شود. در حالی که معده بعنوان مخزن اصلی این باکتری در نظر گرفته می شود، بافت های دیگر نظیر حلقه والدیر، کیسه صفرا، لثه، ضایعات دهانی و پلاک دندانی نیز به عنوان مخازن بالقوه معرفی شده اند. مطالعات جدید، بافت آدنوتانسیلار را مستعد کلونیزاسیون هلیکوباکتر پیلوری معرفی می کند اما نتایج به دست آمده بسیار متناقض است. بنابراین در مطالعه حاضر ما سعی کردیم تا وجود این باکتری را در این بافت ارزیابی کنیم.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه مقطعی که از مهر سال 1396 تا مهر 1397 صورت گرفت، موارد اندیکاسیون جراحی آدنوتانسیلکتومی فاقد سابقه مصرف آنتی بیوتیک و بیسموت در دو هفته اخیر، وارد مطالعه شدند. نمونه های 2 تا 5 میلیمتر، در ویالی پرشده تا نصف از محلول کیت آزمایش اوره آز وارد شدند. تغییر رنگ محلول  از رنگ زرد به رنگ ارغوانی نتیجه مثبت  و عدم تغییر رنگ پس از حداکثر یک ساعت، نتیجه منفی ثبت شد.

    نتایج

    درمجموع 114 نمونه از 64 بیمار بدست آمد که 63 نمونه لوزه و 51 نمونه آدنویید بود. در 5 نمونه (تماما بافت های برداشت شده از تانسیل)، تست اوره آز مثبت (%4.4) و 109 نمونه دیگر (95.6%) منفی شد. ارتباط معناداری بین نتیجه تست اوره آز با نوع بافت (P= 0.063) ، علت انجام جراحی (P=0.65) و سن (P=0.07)  مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری: 

    نتایج ما نشان دهنده ی کلونیزاسیون هلیکوباکترپیلوری در بافت آدنوتانسیلار با فراوانی %4.4 می باشد و به عبارت دیگر 5 بیمار از 64 بیمار (7.8%) دچار کلونیزاسیون بافت لوزه با هلیکوباکترپیلوری بودند که مقدار کمی را نشان می داد.

    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، کلونیزاسیون، آدنوتانسیلکتومی
  • زهرا شریفی، الهه صفری، الهام صفری، الهام قمری، نازگل بهگام، ترانه مهاجری* صفحات 8-15
    مقدمه

    به طور میانگین 7% از کل نوزادان متولد شده دارای وزن تولدی کمتر از 2500 گرم می باشند. یکی از علل مهم کم وزنی نوزادان در زمان تولد،کم خونی مادر در زمان بارداری میباشد. این مطالعه به بررسی ارتباط سطح هموگلوبین مادر با وزن زمان تولد نوزاد می پردازد.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه مقطعی بر روی زنان پرایمی گراوید (نخست زا) انجام شد. اطلاعات مادر مثل سن، اندکس توده بدنی (BMI) و غلظت هموگلوبین سه ماهه اول و سوم و سپس وزن تولد نوزاد ثبت شد. اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزار  SPSSv18 و آزمون های رگرسیون پیرسون و لجستیک خطی قرار گرفت.

    نتایج

    در این مطالعه 160 خانم پرایمی گراوید با میانگین سنی 43- 17سال مورد بررسی واقع شدند. میانگین غلظت هموگلوبین زنان باردار در سه ماهه اول و سوم به ترتیب (محدوده 5/15-5/7) و (محدوده 1/15-9/7) بود و 9/21% در سه ماهه اول و  3/16% در سه ماهه سوم آنمیک بودند. محدوده وزن زمان تولد کلیه نوزادان 5000 - 900 گرم بود و میانگین وزن تولد نوزادان LBW در محدوده 1800-900 گرم بود. 17 نوزاد (6/10%) کم وزن (LBW)، 135 مورد (4/84%) نرمال و 8 مورد (5%) ماکروزوم بودند. ارتباط مثبت معنی داری بین غلظت هموگلوبین مادری در سه ماهه اول و سوم با وزن تولد نوزاد مشاهده شد (0.0001=P).

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد که سطح نامطلوب هموگلوبین مادر با وزن کم زمان تولد وLBW همراه است. بنابراین توجه ویژه به سطح هموگلوبین مادری طی بارداری و کنترل آن، شیوع LBW را کاهش می دهد. بنابراین توجه به وضع تغذیه و کنترل سطح آهن مادر باردار درتامین سلامت نوزادان آنها بسیار موثر می باشد.

    کلیدواژگان: هموگلوبین، سه ماهه اول، وزن کم تولد
  • شورش لطفی*، مرضیه قرائت صفحات 16-28
    مقدمه

    بحث اخلاق کار افراد در سازمان می تواند به عنوان یک فرصت و یا تهدید برای سازمان تلقی شده و ارزیابی آن یک امر ضروری است. بنابراین مطالعه حاضر به شناسایی و مقایسه اخلاق کار در گروه های مختلف شغلی یک سازمان مرتبط با سلامت پرداخته است.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه از نوع پیمایش و بصورت توصیفی-تحلیلی در سال 1397 در شهر تهران انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد اخلاق کار(OWEI) گریگوری سی پتی (1990) بود که روایی و پایایی آن نیز مورد تایید قرارگرفت (آلفای کرونباخ 0.92). برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و استنباطی (تحلیل واریانس و فریدمن و آزمون لون) استفاده گردید.

    نتایج

    616 نفر در این پژوهش مشارکت کردند. میزان اخلاق کار و ابعاد آن در تمامی گروه های شغلی و رده های مختلف سازمانی متفاوت است. همچنین میزان پایبندی به اخلاق کار و شاخص های آن در بین رده های بالای سازمانی بیشتر از رده های پایین تر است. نمره اخلاق کار کارکنان برابر با 21/78 درصد بود. همچنین در بین تمامی گروه های شغلی، شاخص دلبستگی و علاقه به کار بیشترین رتبه و شاخص روح جمعی و مشارکت کمترین رتبه را داشتند.

    نتیجه گیری: 

    نتایج بدست آمده بیانگر سطح بالای اخلاق کار و هر یک از شاخص های آن در این مجموعه بود. مطابق نتایج پژوهش، افزایش اخلاق کار منجر به بهبود عملکرد در سازمان و همسوسازی افراد و فعالیت ها خواهد شد.

    کلیدواژگان: اخلاق کار، مدل اخلاق کار گریگوری سی پتی، بیمارستان فارابی
  • مریم طالبی* صفحات 29-41
    مقدمه

    با توجه به سختی درمان در مبتلایان به اختلال بی‏خوابی و وقفه تنفسی انسدادی خواب، پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر درمان شناختی رفتاری بر تغییرات هفتگی پارامترهای خواب و میزان خواب‏آلودگی در بین بیماران با وقفه تنفسی متوسط و شدید بود.

    مواد و روش ها: 

    روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع طرح پیش‏آزمون و پس‏آزمون با گروه کنترل بوده است. جامعه آماری پژوهش 100 نفر از مراجعه ‏کنندگان با مشکل وقفه‏ی تنفسی خواب و اختلال بیخوابی به کلینیک خواب در تهران بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. ابزارها پژوهش شامل مقیاس خواب‏ آلودگی ایپورث، پلی سومنوگرافی، ثبت خاطرات خواب، دستگاه فشار جریان مثبت هوا و درمان شناختی رفتاری بیخوابی می‏ باشد. برای تحلیل داده ها از مدل خطی آمیخته استفاده شد.

    نتایج

    خواب آلودگی روزانه بیماران در هفته اول اندکی افزایش یافت و در هفته های بعدی مجددا به سطح پیش از درمان بازگشت. همچنین بیماران، بهبود تدریجی تاخیر در به خواب رفتن، اولین بیداری پس از خواب، بهبود کیفیت خواب، زمان در رختخواب و میزان خواب‏آلودگی را در طول هفته های درمان تجربه کردند.

    نتیجه گیری

    درمان شناختی رفتاری بیخوابی در حضور اختلال وقفه تنفسی متوسط ​​و شدید، درمانی مطمین و موثر است. با این وجود، به نظر می‏ رسد برای افزایش خواب‏آلودگی روزانه بیماران در هفته‏ های اولیه درمان، باید از نزدیک مورد بررسی قرار بگیرند.

    کلیدواژگان: بیخوابی، درمان شناختی رفتاری برای بیخوابی، درمان محدود کننده خواب، آپنه انسدادی خواب، پلی سومنوگرافی
  • بهلول قربانیان*، یوسف صابری، شهلا بابالویان صفحات 42-54
    مقدمه

    بیماری کبد چرب غیرالکلی یک بیماری مزمن است که با تجمع چربی ها در کبد همراه می باشد. فعالیت ورزشی منظم را می توان به عنوان یک استراتژی موثر در درمان بیماری کبد چرب غیرالکلی در نظر گرفت. هدف این مطالعه بررسی اثر هشت هفته تمرینات اینتروال شدید بر مقادیر پلاسمایی گلوکاگون، GLP-1 و شاخص های چربی خون در بیماران کبد چرب غیر الکلی بود.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بود که جامعه مورد مطالعه آن زنان مبتلا به کبد چرب غیر الکلی بودندکه 25 نفر از آن ها به روش نمونه گیری تصادفی در دو گروه تمرین (13 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. پروتکل تمرین تناوبی شدید به مدت 8 هفته و چهار جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60 دقیقه اجرا شد. نمونه های خونی در شرایط پیش و پس آزمون به مقدار 10 سی سی از ورید بازویی گرفته شد. تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و تی همبسته و مستقل بوسیله نرم افزار spss 21 در سطح معنی داری 0.05>p انجام شد.

    یافته ها: 

    بعد از هشت هفته تمرینات اینتروال شدید در گروه تمرین سطوح پلاسمایی گلوکاگون، GLP-1 و HDL در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری داشته اند (0.05>P). همچنین مقادیر LDL، TG، TC، شاخص مقاومت انسولینی و درصد چربی بدن در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشته است (0.05>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این مطالعه می توان تمرینات اینتروال شدید را به عنوان یک راهکار درمانی و پیشگیری برای بیماری کبد چرب غیرالکلی پیشنهاد کرد.

    کلیدواژگان: تمرینات اینتروال شدید، گلوکاگون، GLP-1، کبد چرب غیر الکلی
  • محمدهادی عباسی، مصطفی پیوند*، علیرضا داشی پور، فهیمه پیوند صفحات 55-65
    مقدمه

    دیابت یکی از بیماری های مزمن و شایع ترین بیماری متابولیک در انسان بوده و ارتباط نزدیکی با بسیاری از بیماری های ناتوان کننده دارد. هدف از این مطالعه تعیین شیوع عوامل خطر بیماری های مزمن غیرمسری در بیماران دیابتی شهر زاهدان بود.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه توصیفی بر روی 270 بیمار مراجعه کننده به کلینیک دیابت شهرستان زاهدان به روش آسان و در دسترس در سال 97-1396 انجام شد. شاخص های اندازه گیری شامل چهار چک لیست الف) ثبت آخرین اطلاعات تست های آزمایشگاهی موجود در پرونده بیمار، ب) چک لیست محقق ساخته به منظور جمع آوری اطلاعات دموگرافیک افراد بر اساس اهداف مطالعه ج) چک لیست  مصرف سیگار و الکل و  فرم کوتاه پرسشنامه بین المللی فعالیت بدنی IPAQ بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-v19 و با روش های آمار توصیفی پردازش شد.

    نتایج

    بر اساس نتایج اکثر افراد مورد مطالعه زن 203 نفر (75.2 %) و در محدوده سنی بین 40 تا 60 سال 161نفر (59.6 %) بودند. 40.7 درصد از بیماران بی سواد بودند. اکثر افراد مورد پژوهش (93.3 %) مبتلا به دیابت نوع دو بودند. 28 نفر (10.3 %) مصرف کننده سیگار و یا قلیان و 11 نفر (4.0 %) مصرف کننده مواد مخدر بودند. 40 نفر (8/14 %) از بیماران دارای فشار خون بالاتر از 140 میلی متر جیوه بودند. طبق اظهارات بیماران هیچ کدام سابقه مصرف الکل نداشتند.

    نتیجه گیری:

     یافته های پژوهش نشان داد که عوامل تهدیدکننده سلامت در بیماران دیابتی در حال افزایش می باشد. لذا لازم است مداخلاتی در جهت تغییر شیوه زندگی انجام شود. از آنجایی که مشکلات مزمن بیماری دیابت قابل پیشگیری و درمان است، لزوم آموزش صحیح و ارتقای سطح دانش بیماران نسبت به بیماری و عوارض آن به همراه مراقبت های لازم و غربالگری با دقت بیشتر و تشخیص زود هنگام دیابت توصیه می شود.

    کلیدواژگان: دیابت، غیر واگیر، عوامل خطر
  • زهره لطیفی*، ریحانه قرقانی، زهرا مردانی صفحات 66-77
    مقدمه

    پرفشاری خون یکی از شایع ترین مشکلات سلامتی با پیامدهای مزمن است. مدیریت پرفشاری خون به طور عمده به وضعیت خودمراقبتی مربوط است. یکی از عوامل دسترسی به خودمراقبتی بهتر در حوزه روان شناختی، فراگیری فنون خودشفابخشی برای مراقبت از خود است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیرآموزش خودشفابخشی بر سبک زندگی و بهبود نشانه ها در زنان مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش نیمه آزمایشی حاضر با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دو ماهه با دو گروه آزمایش و کنترل اجرا شد. تعداد 30 نفر از مراجعه کنندگان زن مبتلا به پرفشاری خون به یکی از کلینیک های استان اصفهان از طریق نمونه گیری دردسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری جایگزین شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه سبک زندگی آرامش مدار تقی زاده و رضوانی (1396) و تکمیل فرم اطلاعات فشارخون تحت نظارت پزشک متخصص بود. داده ها با استفاده از تحلیل آماری اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که آموزش خود شفابخشی در افزایش سبک زندگی آرامش مدار و کاهش و تثبیت فشارخون شرکت کنندگان در پس آزمون و پی گیری تاثیر معناداری داشته است (0.05>P).

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد آموزش خودشفابخشی با کاهش استرس فیزیولوژیک از طریق درمان خاطرات سلولی مخرب، اصلاح سبک زندگی و آموزش تکنیک های آرام سازی، موجب افزایش آرامش و کاهش فشار خون زنان مبتلا شده است. بنابراین می توان از این روش بعنوان یک رویکرد جدید با اثرات نسبتا پایدار برای افزایش مهارت های خودمراقبتی بیماران مبتلا به پرفشاری خون در مراکز مرتبط با سلامت استفاده نمود.

    کلیدواژگان: خودشفابخشی، سبک زندگی، پرفشاری خون
  • سیمین ریاحی* صفحات 78-91

    طب فشاری یکی از اشکال رایج طب مکمل است که در زمان قدیم رایج بوده و در سال های اخیر نیز رواج یافته است. شواهدی در مورد استفاده از آن در مامایی وجود دارد. با توجه به اهمیت این موضوع این مطالعه به بررسی تاثیر طب فشاری بر تهوع و استفراغ بارداری، زایمان و دیسمنوره می پردازد. بیشتر مطالعات نشان داد که طب فشاری در کاهش مشکلات مامایی موثر است و نیاز به دارو را کاهش می دهد. نتایج مطالعات در مورد اثر طب فشاری متناقض است. یکی از علل این تناقضات زمان لازم  برای ماهده اثر آن، تفاوت در مدت و شدت فشار اعمال شده و انتخاب نقاط متفاوت برای یک مشکل است. اما علیرغم این اختلافات بیشتر مقالات بر موثر بودن این روش تاکید دارند. طب فشاری یک روش مناسب برای کاهش مشکلات مامایی و کنترل درد زایمان و دیسمنوره است. به علت راحتی و ارزان و بی خطر بودن تمایل به استفاده از این روش زیاد می باشد این روش غیر تهاجمی و بدون عوارض می باشد و توسط مادران به راحتی قابل انجام است و در مراکز مراقبت از  مادران کاربرد دارد. ولی با توجه به نتایج متناقض مطالعات، استانداردسازی این روش ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: طب فشاری، زایمان، تهوع، استفراغ، دیسمنوره
|
  • Jaleh Yousefi, Ali Shoghi*, Abolfazl Taheri, Ali Bagherihagh, Parsa Shoqi, Masoumeh Saeedi Pages 1-7
    Introduction

    Helicobacter pylori is a micro-aerophilic gram-negative bacteria that is colonized in the gastric mucosa and duodenum using its own factors such as urease, catalase and lipase. While the stomach is considered the main source of it, other tissues such as the Walder ring, gallbladder, gums, oral lesions and dental plaque have also been suggested as potential sources. Recent studies suggest that adenotonsillar tissue is susceptible to Helicobacter pylori colonization, but the results are very contradictory. Therefore, in the present study, we tried to evaluate the presence of this bacterium in this tissue.

    Materials and methods

    In this cross-sectional study, which was conducted from October 2017 to October 2016, cases of adenotonsillectomy surgery without a history of antibiotics and bismuth in the last two weeks were included in the study. 2 to 5 mm samples were removed and placed in a filled vial up to half of the urease test kit solution. Change of color of the solution from yellow to purple was a positive result and no color change after a maximum of one hour, a negative result was recorded.

    Results

    A total of 114 samples were obtained from 64 patients, of which 63 were tonsil samples and 51 were adenoids. In 5 samples (all tissues removed from the tonsil), the urease test was positive (4.4%) and the other 109 samples (95.6%) were negative. There was no significant relationship between urease test result with tissue type (P value = 0.063), reason for surgery (P value = 0.65) and age (P value = 0.07).

    Conclusion

    Our results showed that Helicobacter pylori colonization in adenotonsillar tissue had a frequency of 4.4%, in other words, 5 out of 64 patients (7.8%) had tonsil colonization with Helicobacter pylori, which showed a small amount.

    Keywords: Helicobacter Pylori, Colonization, Adenotonsillectomy
  • Zahra Sharifi, Elahe Safari, Elham Safari, Elham Ghamari, Nazgol Behgam, Taraneh Mohajeri* Pages 8-15
    Introduction

    On average, 7% of all newborns have a birth weight of less than 2,500 grams. One of the most important causes of low birth weight babies is maternal anemia during pregnancy. This study investigates the relationship between maternal hemoglobin level and birth weight. 

    Methods and Materials:

     This cross-sectional study was performed on prim gravid women. Maternal information such as age, body mass index (BMI) and hemoglobin concentration in the first and third trimesters and then birth weight were recorded. Data were analyzed statistically by SPSSv18 software and Pearson regression and linear logistics tests.

    Results

    In this study, 160 prime women with a mean age of 17-43 years were studied. The mean hemoglobin concentrations in pregnant women in the first and third trimesters were (range 7.5-5.5) and (range 7.15-7.1), respectively, 21.9% in the first trimester and 16.3% in the third trimester was anemic. The birth weight range of all infants was 5000-900 g and the average birth weight of LBW infants was in the range of 1800-900 g. 17 infants (10.6%) were underweight (LBW), 135 (84.4%) were normal and 8 (5%) were macrosomic. There was a significant positive relationship between maternal hemoglobin concentration in the first and third trimesters with birth weight (P = 0.0001).

    Conclusion

    It seems that low maternal hemoglobin levels are associated with low birth weight and LBW. Therefore, special attention to maternal hemoglobin levels during pregnancy and its control reduces the prevalence of LBW. Therefore, paying attention to nutrition and controlling iron levels in pregnant women is very effective in ensuring the health of their babies.

    Keywords: Hemoglobin, First Trimester, Low Birth Weight
  • Shuresh Lotfi*, Marzieh Gharaat Pages 16-28
    Introduction

    Discussing the work ethic of individuals in the organization can be considered as an opportunity or a threat to the organization and its evaluation is essential. Therefore, the present study has identified and compared work ethic in different occupational groups of a health-related organization.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical survey study was conducted in 2018 in Tehran (Iran). The data collection tool was the Standard Ethics Questionnaire (OWEI) by Gregory C. Petty (1990) whose validity and reliability were also confirmed (Cronbachchr('39')s alpha 92%). SPSS software and descriptive and inferential statistics (analysis of variance and Friedman and Leven test) were used to analyze the data.

    Results

    616 people participated in this study. The level of work ethic and its dimensions are different in all job groups and different organizational categories. Also, the level of adherence to work ethic and its indicators is higher among the upper levels of the organization than the lower levels. Employeeschr('39') work ethic score was 78.21%. Also, among all occupational groups, the index of attachment and interest in work had the highest rank and the index of collective spirit and participation had the lowest rank.

    Conclusion

    The results showed a high level of work ethic and each of its indicators in this medical center. According to the research results, increasing work ethic will lead to improved performance in the organization and alignment of people and activities.

    Keywords: Work Ethic, Model of Work Ethic Gregory C. Petty, Farabi Hospital
  • Maryam Talebi* Pages 29-41
    Introduction

    Due to the difficulty of treatment in patients with insomnia and obstructive sleep apnea, the present study sought to investigate the effect of cognitive-behavioral therapy on weekly changes in sleep parameters and drowsiness in patients with moderate and severe respiratory distress.

    Materials and Methods

    The research method was quasi-experimental with pre-test and post-test design with a control group. The statistical population of the study was 100 patients with sleep apnea and insomnia at the sleep clinic in Tehran who were selected by purposive sampling. Research tools include Epworth Drowsiness Scale, polysomnography, sleep diary recording, positive airflow pressure device, and cognitive-behavioral therapy for insomnia. A mixed linear model was used to analyze the data.

    Results

    Patientschr('39') daily drowsiness increased slightly in the first week and returned to pre-treatment levels in subsequent weeks. Patients also experienced a gradual improvement in sleep delay, the first wake-up call, improved sleep quality, bedtime, and drowsiness during the weeks of treatment.

    Conclusion

    Cognitive-behavioral therapy for insomnia in the presence of moderate to severe respiratory failure is a safe and effective treatment. However, it seems that patients should be closely monitored to increase daily drowsiness in the first weeks of treatment.

    Keywords: Insomnia, Cognitive-Behavioral Therapy, Sleep Restrictive Therapy, Obstructive Sleep Apnea, Polysomnography
  • Bahloul Ghorbanian*, Yousef Saberi, Shahla Babalooyan Pages 42-54
    Introduction

    Non-alcoholic fatty liver disease is a chronic disease that is associated with the accumulation of fats in the liver. Regular exercise can be considered as an effective strategy in the treatment of non-alcoholic fatty liver disease. The aim of this study was to evaluate the effect of eight weeks of intense interval training on plasma levels of glucagon, GLP-1 and blood lipid indices in patients with non-alcoholic fatty liver.

    Materials and Methods

    The present study was a quasi-experimental study in which the study population was women with non-alcoholic fatty liver disease, 25 of whom were randomly divided into two groups of exercise (n = 13) and control (n = 12). Were. Intense intermittent training protocol was performed for 8 weeks and four sessions per week, each session lasting 60 minutes. Blood samples were taken from the brachial vein in pre-test and post-test conditions. Statistical analysis of data was performed using analysis of covariance and paired and independent t-test by spss21 software at a significant level of p <0.05.

    Results

    After eight weeks of intense interval training, the glucagon, GLP-1 and HDL plasma levels in the training group increased significantly compared to the control group (P<0.05). Also, LDL, TG, TC, insulin resistance index and body fat percentage in the exercise group had a significant decrease compared to the control group (P<0.05).

    Conclusion

    According to the findings of this study, intense interval training can be suggested as a treatment and prevention strategy for non-alcoholic fatty liver disease.

    Keywords: High Intensity Interval Training, Glucagon, GLP-1, Non-Alcoholic Fatty Liver
  • MohammadHadi Abasi, Mostafa Peyvand*, Alireza Dashi Pour, Fahime Peyvand Pages 55-65
    Introduction

    Diabetes is one of the chronic and most common metabolic diseases in humans and is closely related to many debilitating diseases. The aim of this study was to determine the prevalence of risk factors for chronic non-communicable diseases in diabetic patients in Zahedan.

    Materials and Methods

    This descriptive study was performed on 270 patients referred to the Diabetes Clinic of Zahedan in an easy and accessible method in 2017-2017. Measurement indicators include four checklists a) Record the latest laboratory test information in the patient file, b) Researcher-made checklist to collect demographic information based on the objectives of the study c) Cigarette and alcohol consumption checklist and a short questionnaire International physical activity was IPAQ. Data were processed using SPSS-v19 software and descriptive statistics.

    Results

    According to the results, most of the patients were women (75.2%) in the age range of 40 to 60 years. 40.7% of patients were illiterate. Most of the subjects (93.3%) had type 2 diabetes. 28 (10.3%) patients were smokers or hubble-bubble users and 11 (4.0%) were drug (opiate) users. 40 patients (14.8%) had blood pressure higher than 140 mm Hg. None of them had a history of alcohol consumption.

    Conclusion

    The findings showed that health threatening factors are increasing in diabetic patients. Therefore, it is necessary to intervene to change the lifestyle. Since the chronic problems of diabetes can be prevented and treated, the need for proper education and improving patientschr('39') knowledge about the disease and its complications, along with the necessary care and screening with more accuracy and early diagnosis of diabetes are recommended.

    Keywords: Diabetes, Non-Communicable, Risk factors
  • Zohreh Latifi*, Reyhaneh Gharaghani, Zahra Mardani Pages 66-77
    Introduction

    Hypertension is one of the most common health problems with chronic consequences which its management is mainly related to self-care status. One of the factors in achieving better psychological self-care is learning self-healing techniques. The aim of this study was to investigate the effect of self-healing method on lifestyle and improvement of symptoms in women with hypertension.

    Materials and Methods

    The present quasi-experimental study was conducted with pre-test, post-test and two-month follow-up on two experimental and control groups. Thirty female patients with hypertension were selected from one of the clinics in Isfahan province through available sampling and then randomly assigned to two groups (n=15). Data collected by valid questionnaire of Taghizadeh and Rezvani relaxed lifestyle questionnaire (2017) and a researcher made demographic form and then analyzed using repeated measures statistical method.

    Results

    The results showed that self-healing training had a significant effect on increasing relaxation-oriented lifestyle and reducing and stabilizing participantschr('39') blood pressure after the test and follow-up (P <0.05).

    Conclusion

    It seems that self-healing training by reducing physiological stress through the treatment of destructive cellular memories, lifestyle modification and training relaxation techniques, has increased relaxation and decreased blood pressure in patients. Therefore, this method can be used as a new approach with relatively lasting effects to increase the self-care skills of patients with hypertension in health-related centers.

    Keywords: Self-Healing, Life Style, Hypertension
  • Simin Riahy* Pages 78-91

    Acupressure is one of the most common forms of complementary medicine that has been always common in ancient times and now become popular again. Also, there are evidence of its application in midwifery. Given the importance of this issue, this study survey the effect of acupressure on nausea and vomiting during pregnancy, childbirth and dysmenorrhea. Most studies have found that acupressure is effective in reducing pregnancy problems and decrease need for medication. The results of studies on the effect of acupressure are contradictory. One of the causes of these contradictions is the required time for its effect, the difference in duration and intensity of pressure and selecting various points for a particular problem. But despite these differences, most articles emphasize on the effectiveness of this method. Acupressure is a good non-pharmacological method to reduce pregnancy problems and control labor pain and dysmenorrhea. Due to the convenience, cheapness and safety, the tendency to use this method is high. This method is non-invasive, without complications, and can be done easily by mothers and is used in maternity care centers, but, due to the contradictory results of studies, standardization of this method seems necessary.

    Keywords: Acupressure, Labor, Nausea, Vomiting, Pregnancy, Dysmenorrhea