فهرست مطالب

راهبردهای بازرگانی - سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 15، بهار و تابستان 1399)

دوفصلنامه راهبردهای بازرگانی
سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 15، بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا فروزنده*، رسول ثانوی فرد، علی حمیدی زاده صفحات 1-18
    حقیق حاضر با هدف طراحی و تبیین مدل بازاریابی کارآفرینانه بین المللی برای شرکت های نوآفرین خدمات بانکی انجام شد در ابتدا با استفاده از روش کیفی تحلیل تم ,ابعاد و مولفه های مرتبط با مدل بازاریابی کارآفرینانه بین المللی شناسایی و پرسشنامه تحقیق طراحی,و جهت سنجش و آزمون ازالگوی بازاریابی کارآفرینی بین المللی استفاده شد. در این بخش از نرم افزارهای آماری SPSS 21 وSMART PLS استفاده گردید. از طرف دیگر جامعه آماری و نمونه گیری در 2 بخش مشخص گردید. در بخش کیفی جامعه آماری متشکل از خبرگان دانشگاهی آشنا به موضوع تحقیق و شیوه نمونه گیری نیز به روش گلوله برفی است. در بخش کمی جامعه آماری متشکل از مدیران و سرپرستان شرکت های فعال در حوزه شرکت های نوآفرین خدمات بانکی بود که نمونه گیری به شیوه در دسترس انجام گردید. مدل تحقیق مبتنی بر 4 عامل قابلیت ارتباطی، قابلیت محیطی، قابلیت گرایش به نوآوری و قابلیت بازار محوری است که پس از سنجش مدل، تمامی مسیرها بین متغیرهای موجود در مدل در سطح اطمینان 95 درصد مورد تایید و معنی دار شدند. بیشترین ضرایب مسیر مربوط به رابطه عامل محیطی وبازاریابی کارافرینانه بین المللی,رابطه عامل بازار محوری و بازاریابی کارآفرینانه بین المللی است.
    کلیدواژگان: طراحی مدل، بازاریابی کارآفرینانه بین المللی، شرکت های نوآفرین خدمات بانکی
  • علی اسدی، شهریار عزیزی*، منیژه قره چه، مرضیه ابراهیمی صفحات 19-41

    امروزه بنگاه ها برای تعامل با محیط رقابتی جدید، دیدگاه خود را از محصول محور یا شرکت محور به ارزش محور تغییر داده اند و در این تغییر دیدگاه هم آفرینی ارزش نقش برجسته ای پیدا کرده است. با این وجود در محیط فعالیت بنگاه ها عواملی وجود دارد که انگیزه های بنگاه ها برای هم آفرینی را تحت تاثیر قرار می دهد. پژوهش های گسترده و پراکنده ای برای بررسی این عوامل انجام شده است که تحلیل و به کارگیری آنها مستلزم یکپارچگی یافته ها است. به همین منظور پژوهش حاضر در صدد دستیابی به یک الگوی جامع از عوامل موثر بر انگیزه های هم آفرینی ارزش در رابطه بنگاه با بنگاه است. از آنجایی که پژوهش های مرتبط با انگیزه هم آفرینی بیشتر از نوع پژوهش های کیفی است، روش فراترکیب انتخاب و با توجه به جامعیت الگوی هفت مرحله ای ساندوسکی و باروسو (2007) از این الگو برای اجرای مراحل پژوهش استفاده شد. فرایند جستجو و انتخاب مقالات مناسب و مرتبط بر مبنای روش ارزیابی حیاتی کسپ تا سال 2020 اجرا و از میان 202 پژوهش در نهایت 34 پژوهش برای تحلیل نهایی انتخاب گردید. مبنای روایی پژوهش حاضر روایی نظریه ای است و همچنین برای سنجش پایایی، آزمون کاپای کوهن مورد استفاده قرار گرفت، که مقدار شاخص کاپا (معادل 0.641 با سطح معناداری 01/0 <p) نشان دهنده توافق نسبتا خوب بین ارزیاب ها بود. یافته ها در قالب 94 کد، 18 مضمون پایه و 4 مضمون سازمان دهنده استخراج شد. الگوی استخراج شده نشان می دهد که 4 مضمون سازمان دهنده شامل تامین کننده (ارایه دهنده خدمت)، مشتری (با شخصیت حقوقی)، هم آفرینان (تامین کننده-مشتری) و بستر هم آفرینی می تواند بر انگیزه های هم آفرینی ارزش در رابطه بنگاه با بنگاه تاثیرگذار باشد. هر یک از مضامین سازمان دهنده دارای مضامین پایه هستند که عبارتند از: (1) عوامل مرتبط با تامین کننده: مدیریت بازاریابی، توسعه محصول، سازماندهی، فرهنگ سازمانی، ساختار ارتباطی، منابع و نقش های سازمانی. (2) عوامل مرتبط با مشتری: ویژگی های شخصیتی مدیران ارشد، یادگیری، منابع و نقش مشتری. (3) عوامل مرتبط با هم آفرینان (مشارکت کنندگان): ساختار تعاملی، ویژگی های رفتاری، ساختار منابع، دانش و ارزش. (4)عوامل مرتبط با بستر هم آفرینی: شامل سیستم های خدماتی و گزاره ارزش.

    کلیدواژگان: ارزش، هم آفرینی، انگیزه، ارتباطات بنگاه با بنگاه، فراترکیب
  • اعظم رحیمی نیک، سینا نعمتی زاده، حسین صافی* صفحات 43-62
    هدف از انجام این پژوهش،طراحی وتبیین مدل چابکی فرآیند طراحی و توسعه محصول خودروی جدید ایرانی لیکن مبتنی بر محور نگاه پلتفرمی است. رویکرد این پژوهش کیفی بوده و از روش نظریه داده بنیادبه عنوان روش تحقیق مبتنی بر تحلیل  چابکی نظام دروازه ای استفاده شده است.روش گردآوری داده ها،مطالعه اسناد بالادستی و مصاحبه های عمیق و باز با18 نفر ا ز خبرگا ن آگا ه از موضوع در فازهای توسعه محصول خودروسازان ایرانی است. چیستی مساله این پژوهش برمبنای انحراف از برنامه مصوب 1404 در حوزه تولید وصادرات و زاویه حرکتی نسبت به روندهای نوین  جهانی در حوزه توسعه خودرو است.این در حالی است که بازار خودرو ایران با توجه به نسبت سرانه بازاری پرعطش ارزیابی می شودکه خود مبنای چرایی و  پرداخت این  پژوهش به شمار میآید .نتایج حاصله از تجزیه و تحلیل داده ها  در مدل پاردایمی داده ها نشان داد که با توجه به درهم تنیدگی سیاستهای توسعه محصول در زمینه  کلیت سیاستهای  خودروسازان در یک مدل سه شاخگی  دارای مولفه های زیرساختی،ساختاری ،راهبردی و لیکن در دامنه نیازمند پویایی کل فرآیند توسعه خودرو ساز ان و زیر مجموعه های آنها دربسترسیاست گذاری کلان دولتی است .در بعد زیر ساختی تاسیس رشته سیاست گذاری خودرو، بازنگری قوانین ملی در همکاری مشترک، اقتصاد سیاسی خودرو سازی، شناسای تواناسازهای ایجاد پتنت در خودروسازی ایران...و در بعد ساختاری ایجاد مراکز خودرویی مستقل،ایجاد تکنو سنتردر راستای یکپارچه سازی فرآیندی ، ماژولار سازی زیر مجموعه های طراح و سازنده جهت سیستم ها و زیر سیستم های خودرو، سناریو نویسی شبکه مگاپلتفرم،...ودربعدراهبردی نقشه راه آینده پژوهانه خودرو سازی مبتنی بر نسلهای جدید خودروی جهانی، تدوین برنامه های تکنولوژی در سطح ملی ، نقشه راه ملی صنایع پیشین  و پسین خودرو سازی، تدوین برنامه جامع خودکفایی در راستای مالکیت حداکتری پلتفرم،تدوین سناریوهای پویای تحریم ستیزانه در همکاریهای مشترک،...به شمار میروند.
    کلیدواژگان: توسعه محصول جدید، چابکی، پلتفرم بومی، نظام دروازه ای
  • مهدی مرتضوی، آیدین پدرام، فاطمه فتحی* صفحات 63-75
    ارزش برند، به ارزش شگرف ذاتی در یک برند معروف گفته می شود. این ارزش، زمانی پدید می آید که مشتریان به دلیل جذابیت نام یک کالا، با میل خود، به محصولی با درجه مساوی از کیفیت، پول بیش تری می پردازند. گاهی اوقات ارزش تخمینی برند یک شرکت، سهم قابل توجهی از ارزش دارایی های فیزیکی شرکت را تشکیل میدهد. بدین ترتیب، در این پژوهش، تلاش شده است تا با رویکرد شرکت محور و با استفاده از داده های واقعی، رابطه بین ارزش برند و عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار تهران، شناسایی شود. با مطالعه ادبیات موضوع، الگوها و نتایج پژوهش های پیشین، چهار فرضیه متناسب با چهار عامل اصلی موثر بر ارزش برند شرکت ها تدوین شد. سپس با به کارگیری الگوی پانل دیتای نامتوزان، 594 مشاهده از 99 شرکت در یک دوره 6 ساله، مورد آزمون قرار گرفت. نتایج پژوهش، نشان دادند که مولفه های شدت تبلیغات، عمر شرکت، سهم بازار و عمر برند بر ارزش برند، اثری مثبت دارند.
    کلیدواژگان: ارزش برند، شدت تبلیغات، عمر برند، عمر شرکت، سهم بازار
  • ارمان دیلمی عضدی، حمید خداداد حسینی*، اسدالله کردنائیج، اصغر مشبکی اصفهانی صفحات 77-99
    سازمان ها در خلا فعالیت نمی کنند بلکه بخشی از یک اکوسیستم بزرگ هستند که تحت تاثیر آن هستند و بر آن تاثیر می گذارند. تغییر در محیط کسب وکار مانند تغییر در قوانین، رقابت، فناوری های جدید  نیازمند این است که مدل کسب وکار سازمان با این شرایط سازگار شود.  بنابراین نیاز است که سازمان ها از طرفی محرک های محیطی تاثیرگذار بر مدل کسب وکار را شناسایی کنند و از طرف دیگر قابلیت های پویای موردنیاز به منظور سازگاری را در خود ایجاد نمایند تا بتوانند در بازار رقابتی امروز باقی بمانند. هدف این پژوهش تبیین الگوی سازگاری مدل کسب و کار و شناسایی محرک های محیطی تاثیرگذار و قابلیت های پویای مورنیاز برای سازگاری مدل کسب وکار است. برای این منظور با استفاده از نظریه داده بنیاد چندگانه به تحلیل داده های حاصل از مرور نظام مند ادبیات (15 سال اخیر) و نیز مصاحبه با خبرگان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران (18 نفر)، که به صورت غیراحتمالی و هدفمند (گلوله برفی) انتخاب شده اند، پرداخته شده است. نهایتا مدلی توسعه یافته که در آن به منظور پاسخ به سوالات تحقیق، محرک های محیطی موثر بر سازگاری مدل کسب وکار در شش گروه عوامل سیاسی و قانونی، اقتصادی، بازار، فناوری، اجتماعی و رقبا و قابلیت های پویای موردنیاز به منظور سازگاری مدل کسب وکار در چهار گروه قابلیت مشاهده و ارزیابی خارجی، اکتساب منابع خارجی، پیکربندی مجدد منابع داخلی و نوسازی منابع داخلی مفهوم پردازی شده اند. همچنین سازگاری مدل کسب وکار نیز در سه گروه سازگاری در ارزش پیشنهادی، سازگاری در خلق ارزش و سازگاری در کسب ارزش مفهوم پردازی شده اند. مدل این مطالعه به دلیل یکپارچگی می تواند راهنمای خوبی برای شرکت های فعال در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات به منظور شناخت محرک های محیطی و قابلیت های پویای موردنیاز به منظور سازگاری مدل کسب وکار باشد.
    کلیدواژگان: سازگاری مدل کسب وکار، قابلیت های پویا، محرک های محیطی، داده بنیاد چندگانه، صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • محمدعظیم فتاحی، کامبیز حیدرزاده*، علی بدیع زاده صفحات 101-114

    هدف پژوهش شناسایی و اولویت بندی چالش ها و فرصت های صادراتی بعنوان عوامل موثر توسعه مشاغل خانگی صنایع دستی می باشد. پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی، با رویکرد کیفی انجام گرفت. تکنیک مورد استفاده برای گردآوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوایی استفاده شد. جامعه آماری، صنایع دستی استان همدان در حوزه های سفال، سرامیک و فرش دست بافت در سال 98 می باشد. پس از بررسی ادبیات موضوع، با تدوین پرسش های راهنمای مصاحبه، از تکنیک مصاحبه عمیق با نمونه گیری هدفمند از مطلعان کلیدی با روش گلوله برفی، شانزده مصاحبه انجام گرفت. تجزیه و تحلیل ها با نگرش SWOT انجام شد و از طریق برقراری ارتباط بین مقولات، داده های تحقیق، طبقه بندی و پالایش گردید. 14عامل کلیدی (مولفه های محوری) و 154 مفهوم شناسایی شد. پس از ارزیابی چند جانبه با خبرگان مصاحبه شونده، نتایج نشان داد: الف) شاخص های مالی: ظرفیت های سرمایه گذاری و درآمدی، هزینه های تولید و صادرات ب) بهبود فضای کسب و کار: اصلاح و بهبود قوانین و مقررات، افزایش ظرفیت های آموزشی، بهبود عملیات تولید و تکنولوژی کارگاهی ج) دسترسی به بازارهای خارجی: کسب اطلاعات عمومی بازار، تقویت دانش صادراتیو تقویت سازمان های توسعه صادرات د) توسعه قابلیت های صادراتی:برنامه ریزی ،افزایش قابلیت های بازاریابی،افزایش قابلیت های استفاده از محصول و افزایش مزیت رقابتی در ارتقاء عملکرد و توسعه مشاغل خانگی تاثیردارد. الگوی نهایی پژوهش با چهار مقوله اصلی تشکیل شد.

    کلیدواژگان: صادرات، چالش های صادراتی، فرصت های صادراتی، نگرش تحلیل SWOT، توسعه مشاغل خانگی
  • حسین رضایی دولت آبادی*، اکرم علی خاصی صفحات 115-136

    ملکرد صادراتی موضوع بسیار مهمی برای مدیران بازرگانی، به ویژه مدیران شرکت های صادراتی است. یکی از دلایل اصلی این درجه از اهمیت، پیامدهای مثبت زیادی است که عملکرد بالای صادراتی برای سازمان ها خواهد داشت. هدف از این پژوهش ارزیابی متغیرهای موثر بر عملکرد صادراتی است. در این مطالعه یک طرح پژوهشی مقطعی بر اساس روش پرسشنامه برای جمع آوری داده ها از نمونه 83 نفری مربوط به مدیران شرکت های صادراتی منتخب اصفهان استفاده شده است. روایی محتوای پرسشنامه ها با استفاده از نظر خبرگان و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تایید گردیده است. پایایی پرسشنامه ها نیز از روش آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفته شده است. برای آزمون فرضیه های پژوهش از روش مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته های این پژوهش نشان داد که تعهد صادراتی و تجربه صادراتی بر روی قابلیت های بازاریابی صادراتی تاثیر معنادار مثبت دارند. قابلیت های بازاریابی صادراتی بر روی اجرای اثربخش استراتژی تاثیر معنادار دارد. همچنین قابلیت های بازاریابی صادراتی بر روی عملکرد صادراتی تاثیر معنادار دارد. اجرای اثربخش استراتژی روی عملکرد صادراتی تاثیر معنادار ندارد. به علاوه نتایج حاکی از این بود که رقابت ناکارآمد به صورت معنادار روی عملکرد صادراتی تاثیرگذار می باشد. این مطالعه اولین پژوهشی است که تاثیر همزمان تجربه ی صادراتی و تعهد صادراتی بر قابلیت های بازاریابی صادراتی و اثر قابلیت های بازاریابی صادراتی را بر روی اجرای اثربخش استراتژی و تاثیر اجرای اثربخش استراتژی را بر عملکرد صادراتی بررسی می کند و از این طریق به ادبیات مربوط به عملکرد صادراتی کمک می کند.

    کلیدواژگان: اجرای استراتژی بازاریابی، بازاریابی بین الملل، قابلیت های بازاریابی، عملکرد صادراتی
  • حامد جباری، حمید شاه بندرزاده* صفحات 137-157

    هدف از انجام این پژوهش، طراحی الگویی جهت سنجش توانمندی استراتژیک یکی از شهرداری های استان بوشهر می باشد. بدین منظور، با مطالعه ادبیات نظری، عوامل موثر بر توانمندی استراتژیک سازمان شناسایی و بر اساس آن مدل مفهومی پژوهش طراحی گردید. با مطالعه پیشینه پژوهش، عوامل مدیریتی، انسانی-مالی، اجتماعی-فرهنگی، تحقیق و توسعه، بازاریابی و ارایه خدمات به عنوان عوامل موثر بر توانمندی استراتژیک سازمان در نظر گرفته شدند. در این مقاله روشی برای سنجش توانمندی استراتژیک سازمان ارایه می شود که برای این منظور ابتدا پارامترهای موثر بر توانمندی استراتژیک سازمان تعیین شده و سپس بصورت یک ساختار چند سطحی دسته بندی می شوند. با توجه به عدم امکان تعریف تابع ریاضی صریح برای ارزیابی نحوه تاثیر عوامل موثر بر توانمندی استراتژیک سازمان، از کنترلرهای فازی استفاده شده و با کمک سیستم استنتاج فازی ممدانی، یک سیستم استنتاج فازی چند سطحی برای سنجش توانمندی استراتژیک سازمان طراحی شده است. مدل ارایه شده به منظور ارزیابی توانمندی استراتژیک سازمان یکی از شهرداری های استان بوشهر به کار رفته و نتایج حاصل بیانگر  عملکرد منطبق بر واقعیت سیستم استنتاج فازی ارایه شده است. نتایج نشان می دهد در سطح اول سیستم، عوامل مدیریتی دارای بیشترین اهمیت هستند و دربین پارامترهای زیرین آن، کنترل و پایش بیشترین تاثیر بر خروجی سیستم دارد.  از آنجا که از متغیرهای زبانی برای بررسی توانمندی استراتژیک شهرداری از نظر شاخص های مختلف استفاده شده است،  نمرات فازی در بازه صفر و یک به آن اختصاص داده می شود. طراحی سیستم در جعبه ابزار فازی متلب 2018  انجام شده است.

    کلیدواژگان: توانمندی استراتژیک سازمان، سیستم استنتاج فازی چندسطحی، شهرداری
  • سیما توکلی، سید حمید خداداد حسینی*، شهلا سهرابی صفحات 159-178
    امروزه بهبود سطح رقابت پذیری شرکت های نوپا به عنوان یک مسئله جدی مطرح است. شرکت های فعال در صنعت فناوری اطلاعات ایران به عنوان شرکت های نوپا مطرح هستند، لذا شناخت موثر از عوامل تاثیرگذار در بهبود سطح رقابت پذیری این شرکت ها مسئله مهمی است که لازم است مورد توجه بیشتر قرارگیرد.بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر ویژگی های هوش تجاری بر رقابت پذیری با نقش میانجی کارآفرینی محوری، بازارمحوری و نوآوری در کسب و کاردر بین شرکت های فناوری اطلاعات نرم افزاری تهران انجام شد. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی پیمایشی و همبستگی و از نوع کمی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه شرکت های صنعت فناوری اطلاعات نرم افزاری در تهران به تعداد 767 شرکت فعال می باشد. به منظور تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده و بر این اساس تعداد 258 نفر از مدیران با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد بهره گرفته شده است. همچنین به منظور تعیین روایی از روایی صوری و روایی سازه بهره گرفته شد که با مقدار بار عاملی بالاتر از 0.4 مورد تایید قرار گرفت. برای پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که با برآورد مقدار ضریب آلفای کرونباخ بالاتر از 0.7 پایایی نیز تایید شد. آزمون فرضیه های پژوهش از طریق مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار  SMART.PLS2 صورت گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از این است که کارآفرینی محوری، بازارمحوری و نوآوری نقش میانجی معناداری در روابط بین هوش تجاری و رقابت پذیری شرکت ها دارند.
    کلیدواژگان: بازارمحوری، رقابت پذیری، کارآفرینی محوری، نوآوری، هوش تجاری
  • بیتا نیک نژاد، پرویز سعیدی*، امیر اخوان فر صفحات 179-204

    دلفی فازی با رویکرد بازار گرایی است. برای این منظور ابتدا به تحلیل داده های ثانویه و سپس جهت جمع آور داده ها از تکنیک مصاحبه عمیق با روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شده است. مصاحبه شوندگان این پژوهش را خبرگان عملی (ذینفعان عرصه کودک) و علمی (اساتید دانشگاه در رشته های مرتبط) تشکیل داده اند. پس از هیجده مصاحبه، اشباع نظری حاصل و همزمان با توجه به داده های به دست آمده از بخش مصاحبه، سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام پذیرفت. که در مجموع الگوی تحقیق حاضر، مشتمل بر 148 داده اولیه و12 مقوله و 52 مفهوم است. سپس برای تعیین بهترین مولفه ها از روش دلفی فازی 41 شاخصی که بیشترین بعد فراوانی را داشتند، انتخاب و در قالب 5 مقوله اصلی طبقه بندی و در نهایت الگو پارادایمی استراتژی های بازار کودک شکل گرفت، در این الگو دو راهبرد ساختاری و فرآیندی شناسایی شدند. که این راهبرد ها شامل بروز رسانی اطلاعات بازار، توسعه فناوری، برنامه ریزی راهبردی برند، تحلیل عملکرد رقبا، ارزیابی مداوم بازار و پرسنل می باشد، در نتیجه ذینفعان در شرکت های صنعتی فعال در عرصه بازار کودک می توانند با به کارگیری این الگو به دلیل یکپارچگی در اجرای استراتژی ها در بازار کودک پیشرو باشند؛ در این راستا پیشنهادهایی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: بازار کودک، راهبرد ساختاری، راهبرد فرآیندی، توسعه فناوری
|
  • Mohammadreza Foruzandeh *, Rasoul Sanavifard, Ail Hamidizadeh Pages 1-18
    The aim of this study was to design and explain the international entrepreneurial marketing model for banking service startups.First, using the qualitative method of theme analysis, dimensions and components related to the international entrepreneurial marketing model were identified and a research questionnaire was designed and the international entrepreneurship marketing model was used to measure and test.In this section, statistical software SPSS 21 and SMART PLS were used.On the other hand, the statistical population and sampling were identified in two parts.In the qualitative part of the statistical community consisting of academic experts familiar with the subject of research and sampling method is also the method of snowball. The statistical community in the quantitative department consisted of managers and supervisors of companies active in the field of banking service start-ups that sampling was done in an accessible way. The research model is based on 4 factors: connectivity, environmental capability, innovation orientation capability and market-oriented capability that after measuring the model, all paths between the variables in the model were confirmed and significant at 95% confidence level. The highest path coefficients are related to the environmental factor relationship and international entrepreneurial marketing, ,market-oriented agent relationship and international entrepreneurial marketing.
    Keywords: Designing of model, International Entrepreneurial Marketing, Banking Services Start-Ups
  • Ali Asadi, Shahriar Azizi *, Manijeh Ghareche, Marzieh Ebrahimi Pages 19-41

    Today, in order to interact with the new competitive environment, firms have changed their view from product-oriented or company-oriented tovalue-oriented, and in this change of perspective, In order to investigate these factors, extensive and scatteredstudies have been conducted that the analysis and deployment of them requires the integration of the findings. Therefore, the present study seeks to achieve a comprehensive model of factors affecting the motivations of value cocreation in the relationship between the business to business. Since the studies related to co-creation motivation are more than qualitative research, the meta-synthesis method was selected and due to the comprehensiveness of the seven-step model of Sandelowski and Barroso(2007).this model was used to conduct the research stages.The process of searching and selecting appropriate and relevant articles based on the Critical Appraisal Skills Program was performed until 2020, and over 202 studies were reviewed, of which 34 studies were finally selected for analysis.The validity of the present study is theoretical validity and also Kappa Cohen test was used to measure the reliability.Findings were extracted in the form of 94 codes,18 Basic Themes and 4 Organizing Themes. The results showed that the factors affecting the motivations of co-creation are classified into:(1)Factors related to the supplier:marketing management, product development, organization, organizational culture, communication structure, resources and organizational roles. (2)Factors related to the customer: Senior managers' personality traits, learning, resources, and customer role.(3)Factors related to co-creators (participants)interactive structure, behavioral characteristics, resource structure, knowledge and value.(4) Factors related to the co-creation platform:including service systems and value propositions.

    Keywords: Value, co-creation, motivation, business-to-business Relations, Meta-synthesis
  • Azam Rahiminik, Sina Namatezadeh, Hosein Safi * Pages 43-62
    The aim of this research is to design and explain the agile model of design and development process of a new Iranian automotive product based on a platform-based perspective. This research was conducted using a qualitative approach and the Grounded Theory as the method based on the agility analysis of gateway system. Data were collected by studying upstream documents and conducting in-depth open interviews with 18 cases of experts who were aware of the subject matter in the development phases of Iranian carmakers product. Whatness of the problem. This research was conducted based on the deviation from the approved plan of 1404 in the area of production and export and movement angle relative to the new global trends in the area of car development. This is while Iran's car market is assessed with regard to a thirsty per capita market, which is itself regarded as the basis of the whyness of this research. Results obtained from data analysis in the paradigm model of data showed that considering the interrelation of the product development policies in the area of the whole policy of carmakers, there is a three-dimensional model with infrastructural, structural, and strategic components, but it needs the dynamicity of the whole development process of carmakers and their sub-sets in the context of the government macroeconomic policymaking. Establishing car policymaking major, reviewing national rules in cooperation, car manufacturing political economy, identifying enablers in patenting in Iran car manufacturing, etc., are considered in the infrastructural dimension. In the structural dimension, establishing independent car centers, establishing techno centers toward process integration, modulation of designer and manufacturer sub-sets for car systems and sub-systems, scenarios writing for mega platform network, etc., are considered. Finally, roadmap < /em> for future research of car manufacturing based on new generations of global cars, formulating technology programs at national level, national roadmap of car manufacturing anterior and posterior industries, formulating the comprehensive self-sufficiency program in line with the maximum ownership of platform, formulating dynamic anti-sanction scenarios in cooperation, etc., are considered in the strategic dimension.
    Keywords: New Product Dvelopment, Agility, Domestic Platform, The Stage-Gate System
  • Mahdi Mortazavi, Aidin Pedram, Fatemeh Fathi * Pages 63-75
    The value of a brand is said to be worthy of the inherent value of a well-known brand. This value occurs when customers, due to the attractiveness of the attached name to a product, pay more and more money to a product of equal quality. Sometimes the estimated value of a company's brand is a significant share of the company's physical asset value. In this research, it has been attempted to identify the relationship between brand value and the performance of companies accepted in Tehran Stock Exchange by using company-centric approach and applying actual data. By studying the literature of the subject and the patterns and results of previous researches, four hypotheses are proportional to the four main factors affecting the brand value of the companies. By applying the model of the unpopular data panel, during the six-year period, 594 observations from 99 companies the test is carried out. The results show that advertising intensity, company life, market share and brand life have a positive effect on brand value.
    Keywords: Brand Value, the intensity of advertising, brand life, the life of the company, market share
  • Arman Deilami Azodi, Hamid Khodadad Hosseini *, Asadollah Kordnaeij, Asghar Moshabaki Pages 77-99
    Organizations do not operate in a vacuum but are part of a large ecosystem that is affected and impacted. Changes in the business environment such as changes in rules, competition, new technologies require that the business model of the organization be adapted to these conditions. Therefore, to remain competitive in today's competitive market, organizations need to identify the environmental drivers that affect the business model, and on the other hand, create the dynamic capabilities needed for business model adaptation. The purpose of this study is to identify and explain the business model adaptation and identify the influential environmental drivers and dynamic capabilities needed for business model adaptation. For this purpose, the ICT industry has been studied and using Multi grounded theory, data analyzed from systematic literature review over the past 15 years, and interviews with 18 industry experts, which are improbably and purposefully selected using the snowball method. Finally, a model was developed in which environmental drivers affecting business model adaptation into six groups of "political", "legal", "economic", "market", "technological", "social", and "competitor factors" and the dynamic capabilities needed to adapt the business model of the ICT industry into the four groups of "External observation and evaluation", "Internal resource renewal", "External resource acquisition" and "Internal resource reconfiguration" have been conceptualized. Also, business model adaptation has been conceptualized into three groups: "value proposition adaptation", "value creation adaptation" and "value capture adaptation".
    Keywords: Business Model Adaptation, Enviromental Driver, Dynamic capability, Multi grounded theory, ICT industry
  • MohammadAzim Fattahi, Kambiz Heidarzadeh *, Ali Badi Zadeh Pages 101-114

    The purpose of this study is to identify and prioritize export challenges and opportunities as effective factors in the development of handicraft home-based businesses. The research was an applied research with a qualitative approach. The technique used for data collection, data analysis was content analysis method. The statistical population is handicrafts of Hamadan province in the fields of pottery, ceramics and hand-woven carpets in 2019. After reviewing the literature, sixteen interviews were conducted by interviewing guide questions, using the in-depth interview technique with purposeful sampling of key informants using the snowball method. The Analyzes were performed with the SWOT approach and were classified and refined through communication between categories, research data. 14 key factors (pivotal components) 154 concepts were identified. After a multifaceted evaluation with the interviewed experts, the results showed: a) Financial indicators: investment and income capacities, production and export costs b) Improving the business environment: Amending the laws and Regulations, increase training capacities, improve production operations and workshop technology c) Access to foreign markets: obtain general market information, strengthen export knowledge and strengthen export development organizations d) Develop export capabilities: Proper planning, increase Marketing capabilities, increasing product usability and increasing competitive advantage have an impact on improving the performance and development of home-based businesses. The final research model was formed with four main categories.

    Keywords: Export, Export Challenges, Export Opportunities, SWOT Analysis, Home Business Development
  • Hossein Rezaei Dolatabadi *, Akram Alikhasi Pages 115-136

    Export performance is a very important issue for exporting managers, particularly those in services industries. One of the main reasons for this degree of importance is that export performance will have a lot of positive outcomes for organizations. The purpose of this paper is to investigate the effect of export experience and export commitment towards marketing capabilities and marketing capabilities toward effectiveness strategy implementation and export performance with the effect of dysfunctional competition. A cross-sectional research design, drawing upon a questionnaire survey has been employed to collect data from a sample of 83 people of Isfahan’s selected manager’s company. The content validity of the questionnaires has been confirmed by experts opinion and construct validity has been confirmed using factor analysis. In addition, the reliability of the questionnaires has been confirmed by Cronbach's alpha method. To test the research hypotheses, structural equation modeling has been used. The results revealed that export experience, export commitment, towards marketing capabilities influenced significantly. And marketing capabilities towards effectiveness strategy implementation and export performance influenced. In addition, effectiveness strategy implementation towards export performance not positively influenced. Dysfunctional competition toward export performance influenced. This study contributes to the literature of export performance in the exporting management by being the first to investigate the simultaneous impact of export experience, export commitment and marketing capabilities on effectiveness strstegy implementation and through it affect export performance.

    Keywords: export performance, International marketing, marketing capability, Marketing strategy implementation
  • Hamed Jabbari, Hamid Shahbandarzadeh * Pages 137-157

    The purpose of this study is designing a model to evaluate the strategic capability of one of the municipalities of Bushehr province. Thus, via studying the theoretical literature, the affecting factors on strategic capability of organization has been identified and based on that, a conceptual model of the study has been designed. through studying the literature, managerial, human-financial, socio-cultural, research and development, marketing and service delivery, considered as effective factors on the strategic capability of the organization. this paper purposes a method for evaluating the strategic capability of the organization through determining and classifying the parameters affecting on strategic capability of the organization in multi-level structures. Due to the impossibility of defining an explicit mathematical function to evaluate the factors impact on organization strategic capability, a multi-level fuzzy inference system is designed through fuzzy controllers with the help of Mamdani fuzzy inference system. The proposed model has been applied to evaluate one of the Bushehr’s province municipality organization, and results shows the performance consistency prolong the fuzzy inference system. Experimental results, which its system has been designed in MATLAB 2018 fuzzy toolbox shows that in the first level of the system, managerial factors are the most important, and control and monitoring have the greatest impact on the system output in the lower level. Fuzzy scores are assigned ranging from zero to one, from that the language variables have been used to evaluate the strategic capability of the municipality in terms of various indicators.

    Keywords: Organizational Strategic Capability, Multilevel Fuzzy Inference System, Municipality
  • Sima Tavakoli, Seyed Hamid Khodadad Hosseini *, Shahla Sohrabi Pages 159-178
    Improving the level of competitiveness of start-ups is a serious issue today. Companies active in the Iranian information technology industry are considered as start-up companies, so effective knowledge of the factors affecting the level of competitiveness of these companies is an important issue that needs to be considered more. Therefore, the present study aims to determine the impact. Characteristics of business intelligence on competitiveness with the mediating role of entrepreneurship-centered, market-oriented and business innovation among software companies in Tehran. The research method is applied in terms of purpose and descriptive survey and correlation in terms of data collection method and is of quantitative type. The statistical population of the study includes all companies in the software technology industry in Tehran with 767 active companies. In order to determine the sample size, Cochran's formula was used and based on this, 258 managers were selected as a statistical sample using simple random sampling method. Standard questionnaires were used to collect data. Also, in order to determine the validity, face validity and structural validity were used, which was confirmed with a factor load value higher than 0.4. Cronbach's alpha coefficient was used for the reliability of the questionnaire, which was also confirmed by estimating the Cronbach's alpha coefficient higher than 0.7. The research hypotheses were tested by structural equation modeling using SMART.PLS2 software. The results indicate that entrepreneurship, market orientation and innovation play a significant mediating role in the relationship between business intelligence and corporate competitiveness.
    Keywords: business intelligence, Competitiveness, Focused Entrepreneurship, Market orientation, Innovation
  • Bita Niknezhad, Parviz Saeedi *, Amir Akhavan Far Pages 179-204

    Nowadays , smart stakeholders in the children's products industry are trying to implement the right strategies to develop their businesses, But the child market is a complex issue and there is no comprehensive pattern in this regard. The present research aims is to design a pattern for evaluating and selecting strategies for industrial companies operating in the field of child market in Iran Using Grounded Theory and Delphi fuzzy with a market oriented approach. For this purpose, first to analyze the secondary data and Then, in order to collect data, the in-depth interview technique with snowball sampling method was used. The interviewees of this research are practical experts and scientific experts After eighteen interviews, Theoretical saturation was obtained and at the same time according to the data obtained from the interview section, three steps of open coding, axial coding and selective coding were performed. In total, the current research model consists of 148 primary data, 12 categories and 52 concepts. Then to method, 41 indices with the highest frequency were selected and classified into 5 main categories and Eventually a paradigm shift in child market strategies emerged, In this pattern, two structural and process strategies were identified. That these strategies include Update market information, Technology Development, Brand strategic planning, Competitors performance analysis, Continuous market assessment and personnel, As a result, stakeholders in industrial companies active in the field of child market can be a leader in the implementation of strategies in the child market by applying this pattern

    Keywords: Child Market, Structural Strategy, Process Strategy, Technology Development