فهرست مطالب

پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی - سال نهم شماره 4 (زمستان 1399)

فصلنامه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
سال نهم شماره 4 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریسا جعفریان اصل، راضیه نیازمند*، سید طفیل حسین شرازی صفحات 351-362

    تقطیرات بوگیری روغن کلزا یکی از محصولات فرعی و ضایعات کارخانجات فراوری روغن های گیاهی می باشد که حاوی ترکیبات مغذی باارزش و زیست فعال مانند فیتواسترول ها، توکوفرول ها و اسکالن می باشد. در مطالعه حاضر برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مانند رنگ (1 اینچ سلول، واحد 5R + Y)، مقدار اسید چرب آزاد (به عنوان درصد اولییک)، عدد صابونی (میلی گرم KOH / g)، روغن خنثی (درصد)، مواد صابونی ناشونده (درصد)، توکوفرول های کل (میلی گرم درصد)، فیتواسترول های کل (درصد) تعیین گردید. از تکنیک فراصوت جهت جزء به جزء کردن و جداسازی تقطیرات بوگیری کلزا به بخش متانولی صابونی ناشونده کمتر قطبی و بخش هگزانی که به طور عمده حاوی لیپیدها بود، استفاده شد. ترکیب چربی های طبیعی موجود در عصاره متانولیک تقطیر بی بوکننده کلزا توسط HPLC و ترکیب اسیدهای چرب توسط طیف سنجی جرمی کروماتوگرافی گازی (GC-MS) موردبررسی قرار گرفت. اسکوآلن انحراف استاندارد نسبی بالاتری داشت (3 درصد). درحالی که توکوفرول ها و استرول ها انحراف استاندارد نسبی پایین تری به ترتیب بین 0/36-0/11 و 0/28-0/04 درصد نشان دادند. بر اساس نتایج به دست آمده فراوان ترین ترکیبات در تقطیرات روغن سویا فیتواسترول ها بودند (22/14-15/5 درصد). این در حالی ست که غلظت اسکوآلن و توکوفرول به ترتیب 2/05-1/9 درصد بود. همچنین تری گلیسیریدها اصلی ترین گلیسریدهای تقطیرات بودند (1/4 درصد). نتایج این پژوهش نشان داد که بخش حاوی لیپیدهای قطبی با فعالیت زیستی، با استفاده از حلال متانول تحت یک روش غیرمخرب (بدون استفاده از فرایند صابونی شدن) به طور موثری قابلیت جداسازی و استخراج دارد.

    کلیدواژگان: استرول، تقطیرات بوگیری روغن کانولا، توکوفرول، کروماتوگرافی گازی
  • حمیدرضا موسی خانی گنجه، محمد گلی* صفحات 363-374

    در این تحقیق برای اولین بار، اثر ترکیبی صمغ فارسی و نشاسته از پیش ژلاتین شده ذرت را به عنوان جایگزین چربی و جایگزین صمغ گوار-زانتان روی بافت، پایداری، خواص حسی، متوسط اندازه قطره ها و خواص ریولوژی مایونز کم کالری موردتحقیق قرار گرفت. ترکیب نشاسته پیش ژلاتینه شده-صمغ فارسی در نسبت های 1:1، 1:2 و 2:1 در سه غلظت 1/5، 2 و 2/5 درصد به مایونز اضافه گردید و نمونه مایونز با ترکیب صمغ گوار-زانتان با نسبت 1:1 به میزان 0/5 درصد به عنوان نمونه شاهد انتخاب گردید. نتایج نشان داد که پارامترهای بافتی مانند سفتی، ویسکوزیته ظاهری، نیروی چسبندگی، چسبندگی و کار اندازه گیری شده برای اندازه گیری سفتی با افزایش مقدار صمغ فارسی افزایش یافتند و البته از نمونه شاهد هم کمتر بود. نتایج به دست آمده از اندازه گیری اندازه قطره ها نشان داد که بالاترین اندازه قطره ها متعلق به نمونه شاهد بوده است و با افزایش درصد صمغ کاهش یافته است. ویسکوزیته همه تیمارها با افزایش درصد صمغ افزایش یافت. نتایج نشان داد که اختلاف معنی داری بین پارامترهای رنگی مشاهده نشده است. درنهایت تیمارهای به ترتیب تیمار نشاسته پیش ژلاتینه شده-صمغ فارسی (به نسبت 1:2) 2/5 درصد، تیمار نشاسته پیش ژلاتینه شده-صمغ فارسی (به نسبت 2:1) 2/5 درصد و تیمار نشاسته پیش ژلاتینه شده-صمغ فارسی (به نسبت 1:2) 2 درصد بالاترین امتیازهای ارزیابی حسی را به خود اختصاص دادند.

    کلیدواژگان: ارزیابی حسی، خواص بافتی، صمغ فارسی، مایونز با چربی کاهش یافته، نشاسته پیش ژلاتینه شده ذرت
  • محمدرضا شایان مهر، امیرحسین الهامی راد*، محمد آرمین صفحات 375-388

    اسید لینولییک کونژوگه (CLA) اخیرا به دلیل پتانسیل آن در محافظت در برابر سرطان، آتروژنز و دیابت موردتوجه زیادی قرار گرفته است. در مطالعه حاضر، از اسید لینولییک حاصل از روغن آفتاب گردان برای سنتز CLA استفاده شد و از روش سطح پاسخ (RSM) برای بهینه سازی فرایند استفاده شد. نتایج نشان داد که پروپیلن گلیکول به عنوان حلال و زمان واکنش تاثیر مثبت بر پاسخ می گذارد، اما دمای واکنش بالا به ویژه در مقادیر بالای حلال و زمان واکنش، منجربه کاهش تولید CLA می شود. محتوای حلال 6/25 میلی لیتر، دمای 100 درجه سانتی گراد و زمان 140 دقیقه به عنوان شرایط بهینه در ایزومریزاسیون برای تولید ایزومرهای c9-t11 و t10-c12 اسید لینولییک کونژوگه شناخته شد. در مرحله بعد، CLA تولیدشده متمرکز و تصفیه شده و برای غنی سازی شیر بدون چربی استفاده می شود. سپس، خصوصیات کیفی شیر شامل pH، مقدار پراکسید، خواص حسی و مقدار CLA در طی 3 ماه از ذخیره شیر غنی شده در دمای 5 درجه سانتی گراد موردبررسی قرار گرفت. اختلاف معنی داری (0/05>p) بین نمونه های شاهد و تیمارشده به مدت 1 ماه پس از ذخیره سازی مشاهده نشد، اما با افزایش مدت زمان نگهداری تا 60 و بعد 90 روز اختلاف بین این دو نمونه افزایش یافت (0/05<p). باتوجه به نتایج، مقدار CLA باقی مانده در شیر و همچنین pH با گذشت زمان کاهش یافته، اما مقدار پراکسید نمونه ها افزایش یافته است.

    کلیدواژگان: اسید لینولئیک کونژوگه، ایزومریزاسیون قلیایی، پروپیلن گلیکول، روش سطح پاسخ، غنی سازی شیر
  • ابراهیم فولادی*، محمود ابراهیمی، نیلوفر نخعی، کیمیا اسدی صفحات 389-398

    کنترل کیفیت در محصولات کشاورزی همیشه موردتوجه بوده است. در مطالعه حاضر، یک روش پیش غلظت جدید برای تعیین رنگ تارترازین از نمونه های زعفران با استفاده از نانوکامپوزیت گرافن اکسایی کربوکسیل دار مغناطیسی به عنوان جاذب ارایه شده است. در ابتدا نانوکامپوزیت گرافن اکسایی کربوکسیل دار مغناطیسی تهیه و با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FT-IR) شناسایی شد. پس از استخراج، غلظت تارترازین در زعفران توسط اسپکتروفتومتر UV-Vis اندازه گیری شد. فاکتورهای مهم برای پیش تغلیظ از قبیل pH، مقدار جاذب، زمان تماس و حجم حلال شست وشو موردبررسی قرار گرفت و شرایط بهینه به دست آمد. روش اسپکتروفتومتری جدید پیشنهادشده یک پاسخ خطی به غلظت تارترازین در محدوده 10-0/02 میلی گرم بر میلی لیتر با حد تشخیص 0/01 میلی گرم بر میلی لیتر را نشان می دهد. این تکنیک برای اندازه گیری کمی و کیفی تارترازین در نمونه های زعفران مورداستفاده قرار گرفت و مقادیر بازیابی و فاکتور تغلیظ آن به ترتیب 94 درصد و 5 به دست آمد. در پایان 5 نمونه مختلف زعفران با تارترازین آلوده و با روش پیشنهادی اندازه گیری شد و نتایج آن با روش استاندارد کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) مقایسه شد. نتایج آزمون T-test نشان می دهد که هیچ گونه اختلاف معنی داری بین دو روش وجود ندارد.

    کلیدواژگان: اکسید آهن، پیش تغلیظ، تقلب در زعفران، گرافن اکساید کربوکسیل دار
  • فهیمه عجم، هادی کوهساری* صفحات 399-410

    کفیر از تخمیر شیر توسط میکروارگانیسم های موجود در دانه های کفیر تولید می شود. دانه های کفیر شامل باکتری های اسید لاکتیک، مخمر و باکتری های اسید استیک است که توسط یک ماتریکس پروتیینی و پلی ساکاریدی به نام کفیران احاطه شده اند. یکی از مهم ترین ترکیبات ضدباکتریایی این نوشیدنی پلی ساکارید اگزوپلی ساکارید میکروبی کفیران است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر نوع شیر، زمان تخمیر، دما و شرایط هم زدن بر تولید کفیران توسط دانه های کفیر انجام شد. دانه های کفیر فعال به شیر پرچرب و بدون چربی اضافه شدند. تخمیر در دماهای 25 و 37 درجه سانتی گراد در شرایط هم زده و غیر هم زده انجام شد. بعد از 24، 48، 72 و 120 ساعت، دانه ها از عصاره کفیر جداشده و کفیران از دانه های کفیر استخراج گردید. تاثیر این متغیرها و اثرات متقابل آنها بر تولید کفیران با نرم افزار Design-Expert و طراحی فاکتوریل کامل مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. همچنین کمترین غلظت مهارکنندگی (MIC) و کمترین غلظت باکتری کشی (MBC) کفیران استخراج شده علیه اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اوریوس، باسیلوس سریوس و شیگلا دیسانتری تعیین شد. تمام شرایط تخمیر و اثرات متقایل آنها تاثیر معناداری بر تولید کفیران داشت. با در نظرگرفتن تمام شرایط تخمیر و اثرات متقابل فاکتورها، کفیران بیشتری در دانه های کفیر تخمیر شده در دمای 37 درجه سانتی گراد در مقایسه با 25 درجه سانتی گراد، در شیر پرچرب در مقایسه با شیر بدون چربی، در شرایط هم زده نسبت به غیرهم زده و نوشیدنی های تخمیرشده برای 48 و 120 ساعت تولید شد. MIC و MBC کفیران استخراج شده برای باکتری های آزمایش شده در محدوده 11/25-1/4 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین شد.

    کلیدواژگان: شرایط تخمیر، کفیر، کفیران، کمترین غلظت باکتری کشی، کمترین غلظت مهارکنندگی
  • محسن مختاریان، مجتبی حیدری مجد، امیر دارائی گرمه خانی، الهام زایرزاده* صفحات 411-422

    امروزه، استفاده از شبیه ساز ریاضی و مدل سازی منحنی های خشک کردن، ابزار مفیدی برای بهبود سیستم های کنترل کیفیت محصول نهایی در شرایط مختلف است. این روش ها معمولا برای مطالعه عوامل موجود در فراآیند، بهینه سازی شرایط و فاکتورهای کاری و پیش بینی سینتیک خشک شدن محصول اعمال می شود. در مقاله حاضر به منظور پیش بینی نسبت رطوبت ورقه های گوجه فرنگی خشک شده از دو ابزار هوشمند ازجمله شبکه عصبی مصنوعی (ANN) و الگوریتم ژنتیک (GA) استفاده شده است. برای این منظور، ابتدا 4 مدل ریاضی از سایر مطالعه ها گرفته شد و سپس با داده های تجربی مطابقت داده شدند. سپس بهترین مدل برازش برای منحنی خشک کردن گوجه فرنگی انتخاب شد. طبق نتایج، مدلی که توسط آغباشلو و همکاران پیشنهاد شده است، عملکرد بسیار خوبی به منظور پیش بینی نسبت رطوبت ورقه های گوجه فرنگی خشک شده نشان داد. علاوه بر این، از الگوریتم ژنتیک برای بهینه سازی بهترین مدل تجربی استفاده شد. درنهایت، نتایج این تحقیق با نتایج مشاهده شده در مدل های شبکه عصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک مقایسه شد. نتایج نشان داد که مدل الگوریتم ژنتیک دقت بالاتری را به منظور پیش بینی نسبت رطوبت گوجه فرنگی خشک با ضریب همبستگی (R2) 0/9987 ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک، خشک شدن لایه نازک، شبکه عصبی مصنوعی، ورقه گوجه فرنگی
  • سیده سارا فلاح چای، نیما بهادر*، مسعود قانع صفحات 423-432

    آرکوباکتر بوتزلری درارتباط با انتریت، کرامپ شکمی، باکتریمی، آپاندیسیت در انسان و انتریت و درد شکمی در حیوانات شناخته می شود. این باکتری به عنوان خطرناک ترین گونه برای سلامت انسان براساس شاخص های کمیسیون میکروبیولوژی غذایی اعلام شده است. همچنین به عنوان پاتوژن مهم زیونوتیک معرفی شده است. هدف از این مطالعه جداسازی، شناسایی آرکوباکتر بوتزلری براساس ژن های بیماری زا (ciaB, mviN, tlyA) در فصول مختلف بود. ازاین رو، 238 نمونه از پساب کشتارگاه مرغ شهرستان تنکابن جمع آوری شد. سپس کلنی های مشکوک با استفاده از تست بیوشیمیایی جداسازی و شناسایی شدند و از تکنیک واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) جهت تایید آرکوباکتر ها استفاده شد. از 42 جدایه آرکوباکتر بوتزلری، ژن های بیماری زا در 15 جدایه ارزیابی شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که ژن ciaB در 13 سویه با فراوانی 30/9 درصد، ژن mviN در 11 نمونه با فراوانی 26/2 درصد و ژن tlyA در 9 نمونه با فراوانی 21/4 درصد وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که بالاترین میزان جداسازی آرکوباکتر بوتزلری 4/8 درصد در بهار و کمترین میزان آن 1/2 درصد در زمستان بود. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین میزان جداسازی آرکوباکتر بوتزلری در فصل بهار با فراوانی 8/4 درصد و کمترین میزان جداسازی در فصل زمستان با فراوانی 1/2 درصد بوده است.

    کلیدواژگان: آرکوباکتر بوتزلری، ژن های ویرولانس، واکنش زنجیره ای پلی مراز
  • ذبیح الله بهمنی*، شمیم حسن زاده، جمشید فرمانی صفحات 433-444

    پروبیوتیک ها به ویژه باکتری های اسیدلاکتیک در تولید نوشیدنی های فراسودمند بسیار مفید بوده و باعث افزایش ارزش غذایی نوشیدنی ها می شوند. برای تولید نوشیدنی سین بیوتیک از باکتری های پروبیوتیک همراه با پری بیوتیک ها استفاده می شود. در این مطالعه، به بررسی تاثیر اینولین در سه سطح (1، 2 و 3 درصد)، فیبر چغندرقند (0/75، 1/5 و 2 درصد) و باکتری (Lactobacillus acidophilus) در تولید آب آناناس سین بیوتیک پرداخته شد. تیمارها به مدت 25 روز در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری و آزمون های تعیین pH، قابلیت زنده مانی باکتری ها، بریکس، رنگ سنجی و ارزیابی حسی در فواصل زمانی 5 روزه انجام شد. با افزایش مقدار اینولین، فیبر چغندر قند و همچنین زمان نگهداری، قابلیت زنده مانی باکتری ها و رنگ قرمزی-سبزی (a*) افزایش، و مقادیر بریکس، pH، شفافیت (L*) و رنگ زرد-آبی (b*) کاهش یافت. نتایج نشان داد که زمان نگهداری یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر پارامترهای موردبررسی است. براساس نتایج مقادیر Brix، pH، رنگ سنجی (L*، b* و a*) و قابلیت زنده مانی باکتری ها در روز 25 تیمار حاوی 3 درصد اینولین و 0/75 درصد فیبر چغندرقند به ترتیب 19/17 درصد، 3/6، 68/91، 14/3، 2/19-، 12/28 واحد تشکیل کلنی/گرم بوده است و به عنوان تیمار ایده آل انتخاب شد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که به منظور تولید نوشیدنی فراسودمند آناناس می توان از باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس با پری بیوتیک های اینولین و چغندرقند استفاده نمود.

    کلیدواژگان: آناناس، اینولین، فیبر چغندرقند، نوشیدنی سین بیوتیک
|
  • Parisa Jafraian Asl, Razieh Niazmand *, Syed Tufail Hussain Sherazi Pages 351-362

    Rapeseed oil Deodorizer distillate (RODD) is regarded as a waste material of the rapeseed oil industries obtained during the deodorization process. It contains valuable bioactive nutritive compounds such as phytosterols, tocopherols, and squalene. In the present study, some physical and chemical properties such as color, free fatty acid value (as % oleic), saponification value (mg KOH/g), neutral oil (%), unsaponifiable matter (%), total tocopherols (mg%), total phytosterols (%) were determined ultrasonic assisted separation was applied to quick fractionation of rapeseed oil deodorizer distillate into the lower polar unsaponifiable methanol fraction and upper non-polar saponifiable hexane fraction mainly containing the lipids. The composition of natural lipids found in the methanolic extract of RODD was determined by HPLC while the fatty acid composition was evaluated by gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS).Squalene had higher relative standard deviations 3%, while Tocopherols and sterols had low relative standard deviations ranging between 0.11-0.36 and 0.04-0.28% in distillate sample respectively. Based on the results, the most abundant compounds in rapeseed distillate sample were phytosterols (15.5-22.14%).However, the concentration of squalene and tocopherol was 1.9-2.05% respectively.Triglycerides were also the main glycerides of distillate. The results of the present study indicated that the polar lipid bioactive fraction was effectively extracted with methanol without saponification using a nondestructive approach.

    Keywords: Canola oil, Gas Chromatography, Sterol, Tocopherol
  • Hamidreza Mousakhani-Ganjeh, Mohammad Goli * Pages 363-374

    For the first time, the effect of the combination of Farsi gum (FG) and pre-gelatinized (pre-gel) cornstarch, as a fat replacer and substitute for xanthan-guar gum, on textural, stability, sensory, average droplet size and rheological characteristics of low-calorie mayonnaise were investigated. FG and pre-gel corn starch combination in ratios of (1:1), (1:2), and (2:1) at three concentrations of 1.5, 2.0, and 2.5% were added to mayonnaise. A mayonnaise sample with guar and xanthan gum (0.5%) was selectedas the blank. Results showed textural parameters, i.e., hardness, apparent viscosity, adhesive force, adhesiveness, and hardness work done, increased by increasing the amount of FG so that was lower than that ofthe blank. Analysis of the average droplet size showed that blank exhibited the highest average droplet size. Average droplet size decreased and the viscosity of all treatments increased by increasing the percentage of gum. Mayonnaise color parameters showed no significant difference between color parameters (p < /em>>0.05). Finally, treatments pre-gel cornstarch: Farsi gum (1:2) 2.5%, pre-gel cornstarch: Farsi gum (2:1) 2.5% and pre-gel cornstarch: Farsi gum (1:2) 2% obtainedthe highest sensory evaluation scores, respectively.

    Keywords: Farsi gum, Pre-gelatinized cornstarch, Reduced-fat mayonnaise, Sensory Evaluation, Textural Properties
  • Mohamad-Reza Shayanmehr, Amir-Hossein Elhamirad *, Mohamad Armin Pages 375-388

    In present study, linoleic acid from sunflower oil and propylene glycol as solvent were used to synthesize conjugated linoleic acid (CLA), and the response surface methodology (RSM) was applied to optimize the process. The results showed that the propylene glycol as solvent and reaction time were found to have positive influence on the response, but the high reaction temperature especially at high solvent levels and reaction time, has led to a reduction in the production of CLA. Solvent content of 6.25 mL, a temperature of 100 °C and a time of 140 min were found to be the optimal conditions in the isomerization for the production of cis9-trans11 and trans10-cis12 CLA isomers. In the next step, the produced CLA were concentrated and purified and used for the enrichment of skim milk. Then, qualitative characteristics of milk including pH, peroxide value, sensory properties and CLA retention during storage of enriched milk in the 5 °C were investigated for 90 days. There was no significant (p < /em>>0.05) difference between the control and treated samples for one month after storage (p < /em>>0.05), but with increasing storage time up to 60 and then 90 days the differences increased (p < /em><0.05). According to the results, the level of remaining CLA in milk, as well as pH decreased over time, but the peroxide value of the samples was increased.

    Keywords: Alkali isomerization, Conjugated linoleic Acid, Milk enrichment, Propylene Glycol, Response Surface Methodology
  • Ebrahim Fooladi *, Mahmoud Ebrahimi, Niloofar Nakhaei, Kimia Asadi Pages 389-398

    Quality control in agricultural products has always been noticed. In the present study, a new pre-concentration technique for the determination of Tartrazine (TZ) in saffron samples by employing Fe3O4/Graphene oxide-COOH as an adsorbent is presented. Fe3O4/Graphene oxide-COOH was prepared and characterized by scanning electron microscopy (SEM) and Fourier transforms infrared spectroscopy (FT-IR). After extraction, the TZ concentration was measured by the UV-Vis spectrophotometer. The important factors for pre-concentration such as sample pH, amount of adsorbent, contact time and eluent volume were examined and optimum conditions were obtained. The new proposed spectrophotometric method shows good dynamic range of 0.02 to 10 mg/L (R2>0.996) for TZ with a limit of detection (LOD) of 0.01 mg/L after pre-concentration. This method was applied to the analysis of TZ in saffron samples and recovery values and enrichment factor were found as 94% and 5, respectively. Finally, 5 saffron samples were spiked with TZ and analyzed with new spectrophotometric methods, and results compared by HPLC as a standard method. The results of the t-test showed that there is no significant difference between the two methods.

    Keywords: Fe3O4, Food adulteration, Graphene Oxide-COOH, Pre-concentration
  • Fahime Ajam, Hadi Koohsari * Pages 399-410

    Kefir is produced from the fermentation of milk by microorganisms in kefir grains. Kefir grains include lactic acid bacteria, yeast, and acetic acid bacteria surrounded by a protein matrix and polysaccharide called kefiran. One of the most important antibacterial compounds of this beverage is microbial exopolysaccharide of kefiran. The present study aimed to investigate the effect of milk type, fermentation time, temperature, and stirring conditions on the production of kefiran by kefir grains. Activated kefir grains were added to full-fat and non-fat milk. Fermentation was carried out at 25 and 37 °C under stirred and non-stirred. After 24, 48, 72, and 120 h of fermentation, the grains were separated from kefir extract and kefiran exopolysaccharide was extracted from kefir grains. The effect of these variables and their interaction on the production of kefiran using Design-Expert software and full factorial design have been analyzed. Also, the MIC and MBC of extracted kefiran were determined against Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, and Shigella dysenteriae. All fermentation conditions and their interactions had a significant effect on kefiran production. Considering all fermentation conditions and interaction of all factors, more kefiran were produced in fermented kefir grains at 37 °C compared to 25 °C, in full-fat milk compared to non-fat milk, under stirred conditions compared to non-stirred and fermented beverages for 48 and 120 h. MIC and MBC of extracted kefiran for tested bacteria were determined in the range of 1.4-11.25 mg/mL.

    Keywords: Fermentation Conditions, Kefir, Kefiran, Minimum bactericidal concentration, Minimum inhibitory concentration
  • Mohsen Mokhtarian, Mojtaba Heidari Majd, Amir Daraei Garmakhany, Elham Zaerzadeh * Pages 411-422

    Nowadays, mathemathical simulation and modeling of drying curves are useful instruments in order to improve control systems for final product quality under various conditions. These approaches are usually applied for studying the factors present in the process, optimization of the conditions and working factors as well as predicting the drying kinetics of products. Two intelligent tools including artificial neural network (ANN) and genetic algorithm (GA) were used in the current paper for predicting tomato drying kinetics. For this purpose, four mathematical models were taken from the literatures, then they were matched with the empirical data. Final step was choosing the best fitting model for tomato drying curves. According to the results, the model proposed by Aghbashlo et al (Agh-m) showed great performance in predicting the moisture ratio of the dried tomato slices. Moreover, the genetic algorithm was utilized for optimization of the best empirical model. Ultimately, the results were compared with the findings observed in ANN and GA models. The comparison indicated that the GA model offers higher accuracy for predicting the moisture ratio of dried tomato with the correlation coefficient (R2) of 0.9987.

    Keywords: Artificial Neural Network, Genetic Algorithm, Thin-layer drying, Tomato slice
  • Sara Falahchay, Nima Bahador *, Masood Ghane Pages 423-432

    Arcobacter butzelri is known as the cause of enteritis, abdominal cramps, bacteremia, and appendicitis in humans, it is also the cause of enteritis and abdominal pain in animals. It has been introduced as the most dangerous species for human health by the International Committee on Food Microbiology and recently as an important zoonotic pathogen. The aim of this study was isolatation and characterization of Arcobacter butzelri based on pathogenic genes (tlyA, ciaB, mviN) in different seasons. Therefore, 238 samples were collected from the effluent of poultry slaughterhouse in Tonekabon, Iran. The suspected colonies were identified using biochemical test and then confirmed using the Polymerase chain reaction (PCR) technique. Out of 42 isolated of A. butzleri, the virulence genes were detected in 15 isolates. The results showed that ciaB gene was present in 13 strains with a frequency of 30.9%, mviN in 11 samples with a frequency of 26.2%, and tlyA gene in 9 samples with a frequency of 21.4%. The results also revealed that the highest frequency of A. butzelri was 8.4% in spring and the lowest rate was 1.2% in winter.

    Keywords: Arcobacter butzleri, Virulence gene, Polymerase Chain Reaction
  • Zabih Alh Bahmani *, Shamim Hasanzade, Jamshid Farmani Pages 433-444

    Probiotics, especially lactic acid bacteria, are very useful in the production of health drinks, and increasing the nutritional value of beverages. Probiotic bacteria along with prebiotics are used to produce synbiotic drinks. In this study, the effect of inulin at three levels (1, 2 and 3%), sugar beet fiber (0.75, 1.5 and 2%) and bacteria (Lactobacillus acidophilus) in the production of synbiotic pineapple juice was investigated. The treatments were stored at 4 °C for 25 days and tests for pH, bacterial viability, brix, colorimetry and sensory evaluation were performed at 5-day intervals. With increasing the amount of inulin, sugar beet fiber as well as shelf life, bacterial viability and red-green color (a*) increased, and the values of brix, pH, transparency (L*) and yellow-blue (b*) decreased. The results showed that storage time is one of the most important factors affecting the studied parameters. Based on the results of Brix, pH, colorimetric (L*, b* and a*) and bacterial viability on day 25, treatments containing 3% inulin and 0.75% sugar beet fiber were 19.17%, 3.6,. 68.91, 14.3, -2.19, 12.28 CFU/g, respectively and was selected as the ideal treatment.Therefore, it can be concluded that in order to produce a useful pineapple drink, Lactobacillus acidophilus can be used with inulin and sugar beet prebiotics.

    Keywords: Inulin, pineapple juice, Sugar beet fiber, Synbiotic